Laatst bezocht: 18-07-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek    Gelderland   Nederland


Naaktstrandje Wageningse
uiterwaarden (Gedoogd!)


gedoog naaktstrand oppervlakte 0,4 hectare parkeren op 1450 meter
bushalte op 20 min fietsenstalling op 550 meter klein zandstrand aan het water
waterkwaliteit, geen officiŽle zwemlocatie aflopende bodem zwemwater honden aangelijnd toegestaan
begrazing door koeien    


Algemeen
De Wageningse uiterwaarden in het stoomgebied van de Rijn, zijn door de vele zandstrandjes erg populair. Het gebied eigendom van Staatsbosbeheer maakt deel uit van de Rijnvallei en heeft primair een natuurfunctie en is niet ingericht voor strandrecreatie. Het zwemmen in de rivier is niet toegestaan.
In de uiterwaarden grazen dieren. Laat deze dieren met rust en voer en aai de dieren niet. De uiterwaarden zijn vrij toegankelijk, maar het betreden is wel op eigen risico.

Op het meest westelijke strandje vindt al jaren naaktrecreatie plaats. Voor de ligging en de parkeer mogelijkheden kijk op de route pagina. Het naaktstrandje bestaat voornamelijk uit weiland, met aan het water een klein zandstrandje. De breedte van het zandstrandje is erg afhankelijk van de waterstand in de rivier. Er zijn geen voorzieningen aanwezig.

Hier is geen officiŽle zwemlocatie. Het zwemmen in de rivieren is gevaarlijk en volgens de infoborden niet toegestaan. Tussen de kribben staat er vaak een verraderlijke stroming. Daarnaast maakt de zuiging van passerende schepen het zwemmen gevaarlijk. Dus wees gewaarschuwd en beperk het zwemmen tot alleen badderen!
Het water heeft binnen de kribben een langzaam afdalende bodem. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas

WeerNieuws
28-03-2019 Wageningen overweegt recreatieplas in de uiterwaarden.
09-05-2018 Extra controle op loslopende honden in Wageningse uiterwaardenAan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend