Domburg
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Domburg
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Ben   10-04-2023 05:43

Gunnen we elkaar wat???

Ik dacht het niet!!!

Je moet er uit, lekker puh!!!

Lekker veel controleren.

Jaag ze maar weg. Heb je lekker het strand alleen.


naaktstrandbezoekers   18-03-2023 06:35

@Johan overla op de naaktstanden lopen mensen naakt of gekleed. Moet toch kunnen naakt zijn op naaktstrand is niet verplicht. Waar de meeste wel last van hebben is het rond lopen en bij andere mensen in de buurt liggen en die lastig vallen. (kijken en sommige spelen met zich zelf in het zicht van andere. Meeste hebben een tasje of handdoek bij. Ze komen net voor het zonnen ....

Gelukkig gaat gemeente veere veel controleren op mensen in de duinen .ER is geen pardon je moet er uit en op het strand gaan liggen of weg gaan .

naaktstrandbezoekers   17-03-2023 12:26

@Johan overla op de naaktstanden lopen mensen naakt of gekleed. Moet toch kunnen naakt zijn op naaktstrand is niet verplicht. Waar de meeste wel last van hebben is het rond lopen en bij andere mensen in de buurt liggen en die lastig vallen. (kijken en sommige spelen met zich zelf in het zicht van andere. Meeste hebben een tasje of handdoek bij. Ze komen net voor het zonnen ....

Gelukkig gaat gemeente veere veel controleren op mensen in de duinen .ER is geen pardon je moet er uit en op het strand gaan liggen of weg gaan .

Johan   16-03-2023 13:00

@ Marieke, Nee, tis geen gemixt strand. Maar zoals Patrick al aangaf, lopen er soms wel geklede mensen langs de waterlijn. Dus hoe verder je van de waterlijn af gaat zitten , hoe minder storend dat dat dan is. Zeker bij eb is het strand breed genoeg om er geen last van te hebben.


Patrick   15-03-2023 12:34

Ja hier lopen ook geklede mensen voorbij, zoals op elk naaktstrand aan de kust.
De mensen die er liggen en zitten zijn wel (vrijwel) allemaal naakt.
Als je minder wandelaars langs wilt zien komen ga dan naar Oostkapelle.


Marieke   15-03-2023 05:28

Deze zomer gaan wij op vakantie naar Domburg en willen graag met ons gezin gaan genieten op het naaktstrand van Domburg.
Komen hier alleen mensen die naakt zijn? Of is het een gemixt strand?
Reden van mijn vraag is dat we ons minder op ons gemak voelen als wij naakt zijn tussen geklede mensen.


willem   02-08-2022 11:19

@Bart in zeeland staan over het algemeen alleen een hek of draad waar je met de hond mag komen . Dit ivm het beschermen van de dieren en tegen houden van honden. waar geen draad of hekwerk/poort staat mag je zeker niet met de honden los komen .Dit is de rede waarom je niet bv op oost kapelle met de honden mag komen. zie APV veere


Johan   01-08-2022 22:36

@ Bart , nee staat geen hek of draad. Dat is niet te doen. er is afgelopen winter zeker 5 meter duinen weggeslagen. had daar een hek of draad voor gestaan , was tie ook weg gespoelt. Staat hier en daar een klein blauw/groen bordje voor de hoge duinen , verder niks.


willem   30-07-2022 21:08

@johan als je via de toegangs wegen naar het strand gaat via de officiele pad .zie je op de info borden het staan overal ook op vrouwenpolder bij de fietsen stalling en trap /oostkapelle
die borden tellen ook .


Bart   30-07-2022 19:37

Staat er dan een hek of draad? Als dat er niet is vind ik het maar belachelijk.


Johan   30-07-2022 13:30

@ Ben. De Borden ,, NIET BETREDEN ,, staan pas aan de voet van de hoge duinen . Dat komt omdat die lage duintjes er in afgelopen jaren nieuw zijn bij gegroeid . Heel flauw allemaal , mensen daar weg te sturen . Komt ook toerisme niet ten goede, minder volk op strand dit jaar.


willem   30-07-2022 11:23

Dit jaar veel meer controlle dan andere jaren . klopt je mag in nederland nergens in de duinen liggen . bij iedere opgang van de duinen staat duinen niet betreden .


Ben   30-07-2022 06:48

Fout Johan. Je mag nergens in de duinen. Ook niet de lage duintjes in Oostkapelle. Gisteren zijn er weer mensen weggestuurd, gelukkig, door de strandwacht. Dus geen politie/boa's die wel bekeuren. Volop controles in Oostkapelle/Vrouwenpolder.


Romy   20-07-2022 17:53

Prima locatie. Van parkeerplaats tot het strand, een kleine 5-10 min. Mensen zijn gemoedelijk. Horeca dichtbij.
Echt een aanrader!


Johan   25-06-2022 22:16

@ Lambert, beter stukkie verder naar Oostkapelle gaan , daar kun je wel uit de wind liggen in lage duintjes. Hoge duinenrij zijn verboden gebied.Staat met borden aangegeven.


Lambert   24-06-2022 00:42

Greet en John, alleen op het strand, maar dan heb je ook ruimte genoeg. De afgelopen 3 dagen heerlijk op het naaktstrand vertoefd. Ga hier zeker vaker komen.


Greet en John   22-07-2021 21:37

Kan je daar ook in de duinen zonnen of enkel op het strand?


Greet en John   20-07-2021 19:33

Kan je daar ook in de duinen zonnen of enkel op het strand?


Anita   17-09-2020 17:47

Het naaktstrand van Domburg blinkt uit in saamhorigheid, alle personen genieten er van het strand de zee en de zon en de rust die er altijd aanwezig is. Fijn is er ook dat je er altijd de zelfde personen tegen komt, dat schept een band van vriendschap. Tot snel weer in 2021


Herwig   15-09-2020 23:11

Het naaktstrand van Domburg is een echte aanrader. Vroeger was parkeren er echter een groot probleem. Tot een ondernemende boer het idee kreeg om zijn wei aan de Schelpweg in de zomer te verhuren als parking, eerst aan 5 euro en daarna aan 6 euro per dag. Dat bedrag moest echter contant betaald worden in muntstukken aan een automaat bij het verlaten van de parking. En natuurlijk leverde dat problemen op als een toerist geen gepast geld bij zich had. Sedert corona is baar geld iets vies geworden (of ligt het aan de belastingsdiensten?)en nu kan je enkel nog betalen met een bankkaart. En dan enkel contactloos. Dat heb ik nergens bij het oprijden van de parking aangekondigd gezien. Met als gevolg natuurlijk dat heel wat toeristen die geen contactloze pinkaart hadden aan de slagboom stonden te koekeloeren met een hele rij auto's achter zich, tot een barmhartige Samaritaan de slagboom opende met zijn bankkaart in ruil voor 'vies' cashgeld. Hopelijk is dat probleem volgend jaar opgelost, want je moet daar maar staan aan een bareel die je niet openkrijgt met een boel ongeduldige automobilisten achter je...


Joost   26-07-2020 20:42

Vandaag het strandje bezocht. Het viel mij op tov andere jaren dat het veel rustiger is geworden. Is het tijdperk om naakt te recreëren uit?. Er waren maar een handvol mensen. In vorige jaren waren er veel meer stellen en families. Kan je wel goed afstand houden ivm corona maatregelen.


Han en Michelle   27-06-2020 18:00

Wij zijn afgelopen dagen in Domburg geweest en het naaktstrand is als vanouds. Goede sfeer, gemengd publiek. Veel stelletjes.
Parkeren in een weiland aan de Schelpweg voor € 6,- en dan een klein klimmetje, trap af en 50m naar rechts. Weinig mensen die gekleed voorbijlopen naar een ander strandgedeelte. Daar storen wij ons wel eens aan, zeker als ze dwars door het gedeelte ploegen waar de meeste mensen zonnen.
Nadeel, maar dat geldt voor bijna alle naturistenstranden, is dat er geen horecavoorziening is om ongekleed even op terras te zitten voor een drankje. Goed, dat zal bij zo'n klein bezoekersaantal zoals bij de meeste naaktstranden waarschijnlijk niet rendabel te maken zijn.
Verder nog steeds een heel fijn strand dat Domburg (maar had wat groter mogen zijn)


K en L   18-06-2020 13:53

Jammer dat er niet vaak geschreven wordt in het gastenboek van dit mooie naturistenstrand... Rust, ruimte, mooie heldere zee en P-dichtbij. Wij komen er al jaren en het bevalt ons heel goed.
Alleen jammer dat er onlangs een onverlaat vanaf de slaaphuisjes (westelijk naast de strandtent van Brooklyn-beach) met een drone over "ons" strand vloog.. Deze persoon was echter snel klaar door kordaat optreden van mede-naturisten...!!


N en E   05-08-2018 22:12

04-09-2018 Heerlijke week genoten op het prachtige, zon overgoten naaktstrand in Domburg. Veel ruimte/privacy en prettige sfeer. Gemêleerd strand bezoekers. Ouderen, jongeren, opvallend veel. echtparen/stelletjes. Lekker kunnen ontspannen in je blootje; zonnen, zwemmen en wandelen langs de waterkant zonder dat iemand je verbaasd aankijkt. Super vrij gevoel. Goede parkeer gelegenheid in nabijheid en geen lange wandeltocht naar het strand. Na een heerlijke blote stranddag lekker een koud biertje pakken bij Brooklyne Beach . Super gewoon. Wij zullen hier zeker vaker te vinden zijn. Een aanrader Groeten: van een echte zomaanbidder.


Alain   26-07-2018 20:16

Vandaag op een deze warmste dag van het jaar het naaktstrand Domburg bezocht.
Daarna iets gaan eten op het strandpaviljoen Brooklyn Beach.
Het strandpaviljoen ligt zeer dicht van het naaktstrand.
En tot mijn verbazing zag ik vele mensen foto's nemen van het naaktstrand.
De douche van het naaktstrand ligt naast het paviljoen.
Er is daar gewoon geen controle op het nemen van foto's.
Het toezicht mag wel verbeteren. Ik word niet graag gefotografeerd in mijn blootje.
Er is nog altijd iets intiem aanwezig op het naaktstrand.

Vele Vlaamse groeten,

Alain
Olivier   05-05-2018 16:39

Vandaag voor het eerst naar dit strandje geeeest. Omdat ik vlak langs het water liep, merkte ik het strandje pas op toen ik er bijna weer vanaf was. Verkeerd geparkeerd 😉
Toch nog even heerlijk naakt heen en weer kunnen lopen.


Ethan   24-09-2016 18:38

Vandaag de laatste keer strand van het jaar, vrees ik...
Opnieuw genoten in Domburg op de middag. Er was niet heel veel volk en iedereen lag mooi verspreid. Erg rustig strand daardoor. Je kan echt tot rust komen hier!
Soms spijtig van de vele wandelaars langs het water. Ik blijf het toch wat vervelend vinden om daar naakt tussen te lopen. Daar staat echter tegenover dat er geen vervelende mannetjes rondlopen! Vandaag voornamelijk koppels aanwezig.


Joost   15-09-2016 11:23

Woensdag voor de 9e keer naar het strand geweest, mooi zuiver en heerlijk strand voor jong en oud. jammer alleen dat er veel honden bij de koppeltjes zijn, geen probleem met honden maar wel van het geblaf. Ga al voor het 13e jaar naar Domburg strand en in al die jaren nog nooit iets naars gezien, wel soms rare typetjes die rond kijken maar niets meegemaatk, mijn vrouw vind het ook heerlijk, ook zij gaat al die jaren mee naar dit strand. Op naar het volgende jaar, en dat we weer zo mogen genieten van dit stukje strand.


Irma   07-09-2016 21:32

Heerlijk dagje gehad .
Lekker rustig en schoon strand


marc   13-05-2016 02:53

Heerlijke dag gehad echt een aanrader voor de beginner. Geen vervelende mensen jammer dat er niet meer gelijkgestemden waren.


Ethan   23-08-2015 18:21

Deze zomer nog enkele malen naar Domburg geweest sinds mijn laatste bericht hier. Het verbaast me dat hier zo weinig reacties komen, want dit is werkelijk een fantastisch strand!
Het publiek is enorm gevarieerd (vandaag bijvoorbeeld ook koppels met kinderen en 'jongeren'), het strand is erg proper (met dank aan enkele strandgangers die het opruimen) en er is voldoende sociale controle om iedereen op zijn gemak te laten voelen.
Hopelijk heb ik dit jaar nog een kans om te gaan en anders sowieso volgend jaar!


Ethan   01-07-2015 21:10

Vandaag voor de eerste keer naar het naaktstrand in Domburg geweest en dat is me goed bevallen. Erg rustig en aangenaam strand! Vooral ouder publiek, koppels en enkele mannen alleen. Divers genoeg dus. Er was een man die wat rond me aan het cirkelen en gluren was, maar je voelt je al snel veilig op het strand door de sociale controle. Een groot verschil voor mij in vergelijking met Vrouwenpolder, waar ik al enkele negatieve ervaringen heb op gedaan. Dankzij Domburg heb ik terug zin om naar een naaktstrand te gaan! Zeker eens bezoeken dus!


herwig   30-09-2014 21:16

Ik denk niet dat het al dikwijls gebeurd is dat je het laatste weekend van september nog heerlijk strandweer hebt. Dit jaar was dat dus wel het geval. Na de middag werd het strand overgoten door de zon. Uiteraard scheen die niet zo krachtig als in de hoogzomer, maar dat werd dan weer goedgemaakt door de opvallend warme wind. Grappig was wel dat op het naaktstrand iedereen in z'n blootje lag, terwijl de meeste van de schaarse bezoekers van het textielstrand al hun kleren aanhielden. Nogal wat van hen hielden zich warm door - uiteraard gekleed - langs de vloedlijn over het naaktstrand te wandelen, wat nogal storend overkwam omdat het hoogtij was en de passanten dus rakelings langs de naaktrecreanten kuierden. Maar soit. Als je niet wil dat iemand je naakt ziet, moet je maar je kleren aanhouden. Maar 't is wel vervelend als je zowat als enige naakt tussen allemaal geklede gasten in de zee pootje aan het baden bent.


Robert Jan   23-07-2014 00:09

Ik kom hier zo vaak als ik kan... op verschillende dagen. Parkeren is nooit een probleem, net zoals de afstand naar het strand.. Van gluurende geklede badgasten heb ik nog nooit last gehad. Zie zelden geklede badgasten tussen de zwemkledingloze genieters zitten. Dit strand krijgt van mij een dikke 10. Zeer geschikt voor familie, maar ook voor de solist..


herwig   14-06-2014 13:01

In de berm naast de weg is sedert vorig jaar parkeren verboden. Je kan je wagen echter voor een kleine kostprijs (5 € voor een hele dag) stallen in een wei recht tegenover de doorgang naar het naaktstrand.


Han & Michelle   05-05-2014 12:25

Mag je nog steeds gratis parkeren in de berm van de Schelpweg ?


Marjolein   06-12-2013 14:13

@ Katleen & Filip
Ga eens naar Neeltje Jans!
http://www.naaktstrandje.nl/zeeland/neeltjejans/Neeltjejans.htmlkris   22-08-2013 12:35

Heerlijk familie-strandje, mede door de ongedwongen Duitse FKK-families. Wel schaars "bestemmings-verkeer" langs het water, maar vanwege smalle duinrand geen andere taferelen en genoeg strand om ons strandtentje op te zetten of te beach-ballen. Ongekend relaxed familie-strand, persoonlijk eerder alleen zo meegemaakt in Frankrijk.


Pieter   21-08-2013 09:46

Vandaag voor het eerst naar het naaktstrand geweest. Naar Domburg dan. Het was heerlijk!! Nog nooit zo genoten van iets! 1 ding staat vast: dit ga ik vaker doen! Heel schoon strand en hele vriendelijke mensen! Ik had allerlei bezwaren zoals schaamte maar gewoon overheen gestapt en het was super!! Voor herhaling vatbaar!


Anirem   20-08-2013 16:02

wij hebben het plan om aanstaande zaterdag dit strand te bezoeken als de weergoden ons goed gezind zijn.herwig   19-08-2013 22:02

Er wordt inderdaad nogal wat afgewandeld op het naaktstrand van Domburg. Maar het gaat vrijwel altijd om badgasten die van het ene geklede strand naar het andere trekken, waarbij ze keurig de vloedlijn volgen en zich nooit tussen de zonnekloppers op het strand begeven. Op het strand zelf zie je af en toe een geklede zonnebader liggen, maar ik heb de indruk dat het dan vrijwel altijd om mensen gaat die de rust van het naaktstrand verkiezen boven de drukte van de andere stranden. Voyeurs kom je op elk naaktstrand tegen en dus zie je af en toe ook op dat van Domburg iemand (gekleed of naakt) met donkere zonnebril zogezegd onopvallend tussen de gasten kuieren. Ik vind dat hinderlijk, maar 't is niet zo erg dat het opweegt tegen de voordelen van het naaktstrand. Het naaktstrand van Domburg is trouwens een heel fatsoenlijk strand. Ik kom er al jaren en heb nog nooit iemand zich ongemanierd weten gedragen. Het feit dat de duinstrook erg smal is en je er niet in mag, maakt het strand ook weinig aantrekkelijk voor 'cruisers' die het plezier van de naturisten elders zo vaak vergallen.


Katleen & Filip   17-08-2013 10:21

Wij zouden graag ook eens het naaktstrand van Domburg bezoeken. De reden waarom we er nog niet zijn geweest is omdat er in het gastenboek veel te lezen is dat er toch wel behoorlijk wat geklede badgasten zich op dit naaktstrand bevinden. Liggen de geklede badgasten werkelijk op het naaktstrand of zijn het enkel maar voorbijgangers? Hebben zij ook respect voor de aanwezige naaktrecreanten? We hebben geen zin om constant aangekeken te worden omdat wij naakt zijn of om constant vervelende opmerkingen te horen.
Graag een aantal reacties van mensen die al meerdere malen die strand bezocht hebben.


G de Jong   07-08-2013 12:48

Volgens Omroep Zeeland van 5 augustus 2013 had een woordvoerder van De Stichting Noordzee gemeld dat het naaktstrand bij Domburg opvallend schoon was. (Een algemeen kenmerk van naaktstranden t.o.v. "textielstranden").


JP   06-08-2013 17:29

Voor 't eerst naar het naaktstrand geweest.
Het is er een mooi strand met voldoende parkeergelegenheid. Ik voelde mij er direkt op mijn gemak. Heerlijk genoten van zon, zee,strand en vriendelijke mensen


Wij   05-08-2013 22:49

Super bijgehouden naaktstrand maar alleen jammer van die loslopende honden die voor je gezicht gaan zitten poepen. Het ergste is dat de eigenaar doet of ie niets ziet en laat het gewoon liggen. Honden moeten gelijnd zijn maar er is geen hond die dat controleert. Verder prima strand.


Tom   28-08-2012 19:11

Vandaag op het strand bij Domburg geweest. Fantastisch mooi strand, parkeren "voor de deur" en uitsluitend naaktliefhebbers en geen opdringerige mensen. Misschien kwam dit ook omdat het ietwat fris was ;-)


Wij Saampies   30-07-2012 13:04

Mooi strand waar je lekker rustig samen van de zon kunt genieten. Geen last van ongenode gasten die ergens anders op uit zijn, tenminste wij hebben er nog geen last van gehad en dat is op sommige andere stranden wel anders, (want dit ziellige soort denkt dat elke vrouw/man wel met hun iets zou willen doen)...dus niet! Zodoende rijden wij dik 100km om van dit strand te kunnen genieten. Mischien een tipje voor de geklede mensen die over het naaktstrand wandelen.....probeer het ook eens....het zal zeker bevallen...ps..dat kleine piemeltje of die grote lippen vallen echt niet op...tis allemaal hetzelfde...
Domburg is the best...we love it...........


Ph.C   29-09-2011 17:04

Uitstekend strand, met dichtbij alle voorzieningen. Een aanrader voor iedereen. Gisteren geweest met echtgenote, ruim parkeerplaats, ruim plaats op het strand en heel vriendelijke mensen, ook in de ‘7 golven’ ernaast.
Toch enkele zaken die kunnen aangepast worden:
- Moeilijke en lastige trap naar beneden om het strand te bereiken, vooral met zetels, frigobox, strandtentje, parasol, zwemgerief e.a.
- Een eigen douche op het naaktstrand, vb. in het midden zou heel handig zijn
- Heel veel geklede wandelaars generen zich helemaal niet als ze niet langs de waterlijn blijven en op hun dode gemak langs de naturisten slenteren (die er zich natuurlijk niet veel van aantrekken, maar toch…)

Conclusie: zeker 8.5/10, de moeite waard om er 130 km voor met de wagen te rijden..

29/09/2011


Rolf & Monika   29-08-2011 09:31

Haben eine Woche in Domburg am FKK Strand verbracht. Nette Leute . Sehr schöner Strand. Keine Gaffer in den Dünen. Einfach traumhaft schön. Schade das das Wetter nicht mitgespielt hat , hätten gerne noch mehrere Tage am Strand verbracht.


   27-08-2011 20:34

is vliegeren op het naaktstrand in het naseizoen toegestaan


wilfried   27-07-2011 08:03

Bij het eerste bezoek aan het naaktstrand viel dit enorm mee , we voelden ons zelfs op het strand van ARNAOUCHOT het grote naturistendomein in frankerijk .Als Belgen in Nederland kijken wij altijd op naar de netheid van alles bij onze noorderburen . Domburg we zullen nog vaker een bezoekje brengen aan dit mooie stadje en zijn naaktstrandje .


Dirk.   22-05-2011 22:02

Zaterdag voor het eerst geweest met mijn vriendin en het was er super.het is inderdaad niet groot maar wel een mooi stuk prive naast het textiel strand.En o wat fijn geen overlast van allerlei glurende en lastige kerels.het nadeel is wel dat je tussen de geklede mensen door moet lopen als je naar het water wilt.Die mensen lopen te wandelen of gaan verder op naar het textiel strand.Maar verder erg fijn strandje.


Jean-Paul   11-08-2010 09:57

@Bert:
Veel cabines zijn van (verschillende) verhuur-organisaties, de rest van particulieren. De fel gekleurde (oranje, rood) die per 2 staan, zijn van de NSD (=NatuurStrand Domburg).
Wil je zomaar een weekje of 't hele seizoen?
Voor meer info (telefoon of email-adressen) kan je op dit bericht reageren met je eigen mail-adres in je bericht.


david   12-07-2010 20:47

gisteren strand bezocht...prachtig gewoon,wat een verschil met ons belgisch strand..prachtige omgeving,leuke mensen en leuke reacties op onze reuzehond die bij ons was..


Tjipke (webmaster)   07-03-2010 09:54

Kijk eens op http://www.slapenopstrand.nl


Bert   07-03-2010 09:34

Hallo, op het naaktstrand bij Domburg (Golfbaan) staan ook strandcabines. Wie weet waar wij moten zijn voor de verhuur daarvan?


mieke & Ad   01-09-2009 20:50

Lekker schoon strand, heldere zee en grenzend aan een goed strandpaviljoen. Top gewoon


leonie en bert   27-07-2009 22:22

fijn en rustig strand, prima parkeermogelijkheid.
een aanrader voor de echte zonaanbidder
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend