Maasvlakte
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Maasvlakte
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Kobus   28-09-2023 08:44

https://www.dehavenloods.nl/nieuws/algemeen/49411/huh-een-nieuwe-uitkijktoren-van-het-havenbedrijf-met-uitzicht


Rene   25-06-2023 20:50

Vandaag geweest. Vanmorgen nog redelijk kalm. Vanmiddag wel druk. Later in de middag steeds meer mensen met badkleding. Het voelde bijna alsof ik alleen naakt op het textielstrand lag. Er waren veel mannen in groepjes die Pools spraken. Alken gekleed. Waarom wordt hier nijs aan gedaan? Er stonden er zelfs 2 constant met hun telefoon in de lucht, rond te lopen en te draaien. Alsof ze stonden te filmen. Heel erg vervelend. Er lagen 4 jongedames bij elkaar die de heren Er op aan spraken. Ze zeiden dat ze stonden te facetten dus er zouden geen gasten in beeld gebracht worden. Een andere jongeman stond te filmen. Hij werd erop aangesproken en hij meende dat hij mocht doen wat hij wilde. En als de ander het er niet mee eens was, dan moest die maar vertrekken. Terwijl hij gekleed was en de ander niet. Waarom is hier niet meer controle op? Het verpest de sfeer volledig. Ik hoop dat het beheer hier iets mee kan want denk dat met mij heel veel gasten anders een alternatief gaan zoeken. Ik zou graag een reactie krijgen van het beheer.


Mark   09-06-2023 20:20

Vandaag geweest, was gezellig druk en geen gekleed volk. Dat zat achter de bordjes, dus keurig op hun plek. Van de windmolens heb je totaal geen last. Er staat er precies 1 op het strand, nummer twee een heel eind verder op, precies op de grens. Alleen aan het einde van de dag kan er een stukje schaduw over het strand vallen, en dan alleen dwars.Het officiële strand is ook nog eens 500 meter verlengd naar het noorden. Maar achter deze bordjes kan je gewoon bloot doorlopen. Alles ligt dan door elkaar.


Peter   27-12-2022 07:37

@Johan dat weet ik, neemt niet weg dat het als vervelend ervaren wordt en dat mensen weg blijven. Wanneer het naakt gedeelte verplaatst wordt naar de linkerzijde van de opgang bij p3 dan is dit wellicht minder. Nu het havenbedrijf namens een commercieel bedrijf dit gaat verzoeken om zo het uitzicht kindvriendelijk te houden geef ik dit een goeie kans.


Johan   27-12-2022 03:51

@Peter, dat is bij alle naaktstranden aan de Nederlandse kust zo, dat er geen verplichting is om naakt te gaan, het mag, maar moet niet. Alleen op een strandje eigendom van een vereniging kun je eisendat mensen verplicht naakt gaan, niet op openbaar strand.


Peter   26-12-2022 16:51

Kwam een artikel tegen over het nieuw te bouwen "havenervaringscentrum"in het nieuwsblad transport van 12 juli 2021. Dit hec wordt de opvolger van Futureland en komt ter hoogte van het recreatiestrand. In het artikel staat de volgende tekst:
"Het Havenbedrijf gaat proberen om dat naaktstrand te verplaatsen en zo het uitzicht kindvriendelijk te houden."
Dus bestaat er de mogelijkheid dat het naaktstrand verplaatst wordt.
peter   26-12-2022 16:03

@Elza ik heb de gemeente Rotterdam verzocht om het naakt gedeelte te verplaatsen richting Oostvoorne bij p3. Het probleem is dat op het naaktstrand naakt gerecreren MAG maar niet moet en daar wringt de schoen. Ook is er contact tussen de NFN en de gemeente Rotterdam met het zelfde verzoek. Wie weet wat het nieuwe jaar gaat brengen.


Johan   13-12-2022 01:23

@Rustzoeker, Onzin, op Neelje Jans staan er tientallen. Nooit last van gehad. Prachtig om te zien die windmolens. Alleen als je er vlak bij staat hoor jehet gezoef van de wind door de rotorbladen.


Rustzoeker   08-12-2022 21:29

Net de uitzending van Zembla over windmolens gezien. Mensen worden ziek door de geluidoverlast van deze molens.

De rust op het naaktstrand is voorbij.

Jammer, maar ik vertrek naar een andere plek.
Tj   23-08-2022 19:58

@Elza.
Ik ben een man, en heb er iets minder last van dan jij maar deel 100% je mening. Als ze het naaktstrand aan de linkerkant maken, dus laatste parkeerterrein en dan alles links ervan dan los je 99% van het probleem op.. en die 1% die heb je op alle naaktstranden. Misschien kan dit ergens geregeld worden? Geen idee waar maar er is vast iemand die dit wel weet..


Elza   23-08-2022 18:06

Het naaktstrand is nog maar 500 meter groot en er lopen groepen bulgaren, polen,engnekken in zwembroeken. Er lopen vreselijk veel geklede mensen over het toch al piep kleine stukje en omdat de mensen in de bermen parkeren gaan ze het duin over en staan dan met hun kinderen, speelgoedbeesten en zwemkleren midden op het naaktstrand .Het is niet meer fijn om daar te recreeren. Wij komen al op de maasvlakte sinds we tieners zijn maar slaan nu vaak over. Erg jammer! Er is ook heel vaak ruzie net onderaan de trap waar gekleed en ongekleed doorelkaar
ligt. Het is heel erg jammer dat een leuk stukje strand eigenlijk niets meer voorsteld. Misschien verplaatsen juist richting het oostvoornsemeer? Dat stuk is minder druk en leent zich ook prima voor naaktrecreatie. Iedereen met een auto komt door de botlek en gaat eraf bij de eerste parkeerplaats om tot de ontdekking te komen dat daar een stuk naaktstrand is. En vinden het dan nodig om lekker even met een groep langs de vloedlijn te paraderen met kleren aan en telefoin met camera in de hand. Zo zonde! Wij gaan alleen af en toe nog even om te zwemmen maar een hele stranddag? Zeer zeker niet! Ik voel me als vrouw erg onveilig en dat heb ik nog nooit gehad.


Ron   20-08-2022 18:33

Kom al jaren op naturistenstrand maar afgelopen ochtend viel mij wederom op dat er heel veel textiel bij ons komt zonnen met kinderen en hond en tevens komen er grote groepen Pools/Bulgaars sprekende mannen zwemmen en lol trappen met textiel de boel verstoren.
We hebben al in ruimte ingeboet vanwege de windmolens en nu komen de textielklanten ook al onze ruimte inpikken, vind dit ongepast en niet netjes.
Stel dat ik in mn Adamskostuum gaat lopen op textiel gedeelte dan ben ik bang dat dit vervelende reacties geef dus is er iets aan te doen of is t kwestie van fatsoen van die lui, de lol gaat er bij mij zo wel af.


j   23-07-2022 14:33

Op de Maasvlakte is maandag 25 juli een wielrenwedstrijd voor de World Police & Fire Games.

Wat is er dicht?
Maandag 25 juli zijn van 08.00 tot 17.00 uur de Noordzeeboulevard, Maasvlakteboulevard en een deel van de Prinses Máximaweg afgesloten.
De parkeerplaatsen bij het Maasvlaktestrand zijn daardoor niet bereikbaar.
Hoe rijd je om?
Er is geen alternatieve route om de parkeerplaatsen te bereiken. Tot einde middag is het daarom niet mogelijk het strand te bezoeken. Dat geldt ook voor fietsers en scooterrijders.


Tj   08-07-2022 23:17

Helaas door bouwwerkzaamheden is t strand behoorlijk klein nu.. je kan pak m beet 300mtr wandelen langs t strand in je adamskostuum daarna is t gekleed.. Er stond Overigens een redelijk fris windje en dacht laat ik in de duinen een plekje opzoeken.. Nu heb ik niks tegen niemand maar er lopen er een paar tussen die letterlijk bij elke beweging van een stel direct in actie komen want er gebeurt misschien iets... eigenlijk zou je t moeten filmen want is echt bizar lachwekkend om te zien.. Ook als er een stel gaat liggen in de duinen dan liggen er gelijk 4-6 mannen om heen om te observeren.. hier ga ik dus iig niet met mijn vriendin heen... lekker naar hvh of Zeeland waar je gelukkig een stuk minder last hebt hiervan


Bezoeker   03-07-2022 17:58

Vandaag even naar dit strand gereden: het was wat winderig maar toch heerlijk om beschut in de duinpannetjes te liggen. Er waren wat geklede hondenuitlaters en een enkeling waagde zich bloot aan de branding, toch heerlijk even in mijn blootje wat rondgelopen en wat kleur opgedaan. Hoewel er genoeg prullenbakken staan, verbaast het mij toch wat mensen achterlaten. Schandalig eigenlijk. Het naaktstrand is een stuk kleiner omdat het sportstrand afgesloten is maar daar ervaar je geen hinder van.


Joost   03-07-2022 01:03

Donderdagochtend vroeg heerlijk even rond gelopen op dit prachtige strand. Op 1 bezoeker na die van de zon lag te genieten was er helemaal niemand. Ik vond het echt heerlijk om zo mijn eerste naakte ervaring te beleven.


Kenneth   20-06-2022 18:13

@Remon Als je de camera bedoelt die daar is neergezet vanwege de bouw van de windmolens zou je je daar volgens de NFN, zoals ook al eerder gemeld en nu ook in een artikel staat in de laatste uitgave van het NFN tijdschrift 'Blootgewoon', geen zorgen meer over hoeven te maken. Volgens de NFN zou overdag het stukje naaktstrand wat in beeld zou kunnen komen, althans in ieder geval eventuele mensen op dat stukje strand, nu geblurd worden.


Remon   20-06-2022 04:43

Afgelopen week geweest. De camera in de duinen, bij het hek draait ennspeurt de omgeving af. Heel raar


j   13-06-2022 19:54

vandaag toevallig in de buurt en gekeken hoe het strand er bij lag. geen bouwhekken meer voor de trap, en het strand is weer begaanbaar. de nfn borden liggen los in het zand... wij gaan deze week weer met de billen bloot


Peter   10-05-2022 15:22

Zandsuspletie duurt ongeveer 3 weken vanaf 14 mei.


   10-05-2022 14:49

Gisteren bij p3 geweest. Door gelopen richting oostvoorne en een fijne middag gehad. Geen commentaar van textiel, maar het was dan ook niet druk. Een mooie plek voor een naakt enclave zo aan het einde van het strand. Het weekend wordt mooi dus gezellig komen.


Bezoeker   10-05-2022 06:12

Ik vind Maasvlakte een fijn strand, al is het voor mij een flink eind rijden: je kunt er makkelijk parkeren en het strand is groot en het is er vaak rustig. Er zijn nu verbouwingen aan de gang. Kan iemand misschien een feitelijk beeld geven van de locatie nu? Is er nog wel een naaktstrand over nu en kun je nog wel wat langs het strand wandelen bijv?


Kobus   09-05-2022 22:34

Snap echt niet waarom ze het op deze manier hebben ingericht. Hekken hebben lekker veel nut als je er zo langs kan lopen.
Eigenlijk te triest voor woorden dit. Zal er dit jaar weinig komen


Bert   05-05-2022 14:13

Borden zijn geplaatst, maar ook een pijpleiding over het gehele naaktstrand om zand op te spuiten. En de trap was afgesloten i.v.m drijfzand


Mark   29-04-2022 14:50

NFN heeft actie ondernomen. Borden worden zsm geplaatst (Rotterdam was ze vergeten of zo) en ook wat betreft de camera is actie ondernomen. Zie de site van de NFN.


Kobus   21-04-2022 20:43

Officiële borden staan er ook nog niet.


Peter   18-04-2022 16:56

2e paasdag op het strand geweest heerlijk weer. Alleen weinig naturisten wel veel textiel dat moet anders kunnen. Als de naturisten weg blijven dan is het snel voorbij.
Jan   14-04-2022 17:02

Let op door het windmolenproject staat er nu een camera boven op de duinen die ook op het naaktstrand kijkt. Big Brother is een feit! Onderaan deze website kan je via de groene knop stel een vraag een klacht indienen. Graag zoveel mogelijk doen want dit kan echt niet ! https://windparkmaasvlakte2.nl/


Bert   26-03-2022 14:15

Afgelopen donderdag op het strand geweest,groot gedeelte afgesloten voor de werkzaamheden aan 22windmolens. Gaat 1jaar duren. Zal aankomende zomer dringen voor een parkeerplaats worden.


Bjorn21   05-08-2021 23:38

Vandaag op naaktstrand geweest, veel textiel. Toen stuk verderop gereden en auto aan Pr. Maximaweg geparkeerd, duin en fietspad overgestoken en toen nog klein stukje duin doorlopen. En toen hadden we ons prive strand. 500 meter verderop lag de volgende pas te zonnen. Heerlijk genoten naakt van de zon. Hopelijk morgen weer.


robert   27-06-2021 11:10

Ja oude mannetjes 60+ ,je mag niet meer want bah vies , nou jij wordt ook vanzelf zo oud , toen nog achter routiers waren ook al meest ouderen die zijn nu 80 ,jongeren die gaan niet eens meer toples dus je ziet enkel ouderen, we zijn allemaal van vlees en bloed en we willen best wat ,ik doe het niet want je mag niet ff staan je moet blijven liggen op het harde zand want staan is stokstaartje ,je mag ook niet vlakbij anderen gaan zitten maar bij jou doen ze het wel ,elke beweging die je maakt ze zitten achter duintjes blijven staan kijken wat anderen doen , is er een vrouw alleen ze gaan er toevallig naast zitten ik vindt dat niet goed ze zoeken sex en dat staat ook op sites dat het er is maar het mag niet , je kan beter naar een textielstrand dan zie ten minste nog wel alle leeftijden , wat heeft het voor nut ik ga in mijn eigen tuin zitten waarom moetje zo nodig naar een strand ,


Rotterdammert   20-09-2020 17:50

Gisteren en vandaag wezen genieten, echt heerlijk. Wat alleen opvalt is de overvloed aan textiel op dit naaktstrand.


Rotterdammert   19-08-2020 13:47

Een heerlijke locatie, ga er graag heen met mijn vrouw of alleen
Je maakt er gauw contact met andere mensen.
Nu zijn er werkzaamheden bezig, opspuiten van het strand
Voorzichtigheid in acht nemen, drijfzand kan gevaarlijk zijn


RS   13-08-2020 07:39

Heerlijk strand maar in de loop van de dag wordt het overgenomen door'geklede' mensen en dan worden er soms opmerkingen gemaakt waar je echt niet blij van wordt. Op vele plekken staat het naturistenstrand al op de weg aangegeven door nfn/fkk strand. Waarom ook niet hier op de N15 al. En dan vooraan op de parkeerplaats bij de 1e rode paal nog een bord. Met bij de opgang rechts is naturistenstrand.


Eric   12-08-2020 23:24

Heerlijk strand, maar kunnen de borden ook langs de duinenrij gezet worden? Mensen parkeren daar de auto en komen op t strand terecht waar ze erachter komen dat t naaktstrand is. Sommigen blijven gewoon gekleed. Afgelopen zaterdag eind van de middag waren er meer geklede gasten dan naakte, op zich geen bezwaar maar waarom is t dan naaktstraand?


Mark   08-08-2020 20:36

Er staan nieuwe borden van de NFN, met duidelijke pictogrammen over de gedragsregels, Het was vandaag superdruk en men hield zich er keurig aan. De borden aan de noordelijke zijde van het strand staan er voor jeweetwel.... Na deze borden zit men nog ongeveer 500 meter naakt. Strand is dus informeel stevig uitgebreid.


Petra   28-05-2020 13:39

Mooi strand,alleen zijn de borden weer verplaatst. Strand is +/- 300m kleiner geworden. Nu nog maar 1 opgang ipv vorig jaar 2. Mensen gaan dan dan door de duinen heen en die zijn om onze voeten droog te houden.Gert Jan   28-05-2020 10:36

Ik parkeer altijd aan het begin. Dan de duinrand oversteken en je staat midden op het naaktstrand. Mijn ervaring altijd plaats. Volop ruimte


tj   26-05-2020 21:18

Hoi Jo.
T is vrij simpel. Als je de maasvlakteweg afrijd sla je linksaf richting de parkeerterreinen P1-3. Gelijk bij P1 parkeren en dan de trap op en over naar rechts. Gelijk vanaf daar begint normaal t naaktstrand voor ca 600-800m. T is eigenlijk onhandig want je zit tussen twee geklede delen in.. Ze zouden t dus beter naar links (eigenlijk kijk je dan op Oostvoorne / Rockanje uit) of naar rechts verplaatst kunnen worden in mijn visie.. Maar hey ik heb hier niet voor gestudeerd.


Jo   26-05-2020 18:43

Goedemiddag allen,

Vandaag op onderzoek geweest waar nu exact het (naaktstrand) gedeelte was.
Vond er ook geen afzetting of een waarschuwingsbord.
Wil graag met mijn vrouw hier gebruik van maken maar zou iemand ons kunnen vertellen welk gedeelte wij textiel loos kunnen recreëren.
Vanmiddag zag ik alleen maar mensen en kinderen in badkleding bij de beide trappen.
Hoop graag dat iemand ons meer kan vertellen.
Grt joKees   24-05-2020 09:53

Nou dan is het gewoon simpel ga je toch ook gewoon naakt liggen op het geklede gedeelte niets mis mee zij bij ons en wij bij hun op het strand


Angelique   21-05-2020 14:51

Heerlijk groot strand, alleen zo jammer dat er teveel mensen gekleed liggen op het naaktstrand.
Borden zijn niet duidelijk, staander te weinig of helemaal niet.
Probleem komt denk ook, omdat mensen bij drukke dagen, die niet bekend zijn, gaan parkeren langs de Duinrand.. dan de duinen overlopen en dan op het naaktstrand belanden.
Dan daar maar blijven .. omdat er geen parkeerplek is op normale strand. Dus graag veel meer borden plaatsen , ook al op de weg ernaartoe, vanaf de grote parkeerplaats naar rechts al.. of meer controle op het strand.. want zo is het voor sommige niet fijn..
( vooral bv voor tieners niet) en inderdaad .. lopen er ook vaak geklede , niet Nederlands sprekende mannen( vooral in weekend) van de vrachtwagen?? Vrouwen te bekijken..


Voora   19-05-2020 17:08

De borden zijn terug. Ca 1/3 kleiner nu. Erg vreemd aangezien het strand altijd erg goed bezocht wordt en de Maasvlakte zo groot is.

@Ton: parkeren bij P1 (rode palen)


Ton   17-05-2020 17:02

Ik hoorde dat ik de auto moet parkeren op P3 en dan richting zuiden westen moet lopen voor het naaktstrand. Klopt dat???Marc   09-05-2020 18:56

De borden "naaktstrand" (op het strand) zijn weer verdwenen. Door corona is het wel rustiger. Als heel Nederland deze zomer niet op vakantie gaat naar het buitenland en dan maar naar de Nederlandse kust trekt, dan wordt het erg druk op het textielstrand en zullen ze het stuk naaktstrand gaan veroveren. Daar kun je op wachten. Overigens was het bordje op het strand toch al veel te klein en geen hond die dat ziet.
Dit was vandaag al te merken meer textiel op het naaktstrand dan gebruikelijk


W&K   03-05-2020 11:08

Weet iemand toevallig wanneer het naaktstrand op de 2e Maasvlakte weer wordt opengesteld?


Bianca   16-09-2019 15:28

Hier 15/9 geweest. Wel veel irritante mannetjes die vaak langslopen of bij je in de buurt komen liggen en aan hun pielemuis gaan zitten friemelen. Normaal stoor ik mij hier niet zo aan omdat het meestal een enkeling is die er nog normaal uitziet, maar dit waren echt engerds. Ze lopen jezelfs achterna als je naar je auto loopt.


Gert Jan   26-08-2019 21:03

Wat een heerlijke dag nog vandaag. Drukker dan verwacht.


Diman   04-08-2019 09:42

Maandag 29 juli voor het eerst naar een naaktstrand geweest. Vond het wel spannend maar wat was dat fijn. Was niet al te druk. Heerlijk om je zo vrij te voelen en zwemmen is ook super zonder kleding. Zeker voor herhaling vatbaar.


Gert Jan   30-07-2019 08:06

Vorige zomer vloog er ook drone boven ons, naaktstrand. Snel duin op gelopen en kon nog zien dat man zijn drone terug liet komen en snel in auto stapte. Dat was aan het begin van de maasvlakte boulevard


Rinus   29-07-2019 08:50

@Bas: dank je wel en in dat soort gevallen zijn drones alleen maar goed. De momenten waar ik over praat waren ruim voor de hitte en niet in situaties waar hulpdiensten in beeld waren. Bovendien was de drone ook veel kleiner dan die welke ze bij hulpdiensten gebruiken.


Bas   28-07-2019 17:04

@Rinus; in het AD van vrijdag staat dat de hulpdiensten met drones het strand bekeken. Er waren meer dan 80 mensen met hitteklachten bij de EHBO op donderdag. Dus het kan best dat je die drone gezien hebt.


Rinus   27-07-2019 10:35

Er heeft zich een nieuw type gluurder aangediend: de drone. Laatst lag ik te zonnen en hoorde een zoemend geluid. Recht boven me hing een drone, en waarschijnlijk een met camera er aan want toen ik mijn telefoon erop richtte, vloog het ding er vandoor. Ik kon er niet zo snel achter komen waarvandaan het ding werd bestuurd, misschien maar goed ook... Wel heel triest als je op zo'n manier kennelijk aan je gerief moet komen.


Gert-jan   24-07-2019 14:07

Waren er gisteren weer. Heerlijk
Janneman, a15 volgen rijbaan europoort vanaf Rotterdam 33 km.
Als je er bijna bent afslag strand maasvlakte volgen.
Naaktstrand ligt achter duinen aan begin van de weg richting parkeerplaats. Have fun
Gisteren rond 17.00 wel wat duinridders actief.


janneman   21-07-2019 16:40

waar moet ik precies zijn? ik kom vanuit utrecht en ben toerist dus.


Arnold   30-06-2019 11:56

Gisteren, 29 juni in de namiddag geweest. Was er goed toeven. Ruimte genoeg. Wat me nu op viel was wat meer textiel. Later wat stokstaartjes in de duinen. Geen last van. Altijd bijzonder als mannen zo gedreven hun lust achterna lopen en op zoek zijn naar contact. Leven en laten leven.. geboortekostuum blijft lekker. Vrijer gevoel ken ik niet.Op naar de volgende zonnige dag. Warme groet


Gert-jan   25-06-2019 17:42

Vandaag samen met vriend geweest. Alle ruimte. Geen textielgangers. Heerlijk genoten. Zo relaxed van de zon genieten zonder knellende kleding. Schaamhaar is uit. Heerlijk fris


Gert-jan   24-06-2019 06:28

Het blijft een heerlijk ruim strand. Onlangs weer geweest. Weinig last van textiele zon aanbidders. Altijd weer een genot. Zon en wind langs het blote lijf.


Danny   20-06-2019 16:31

Goedendag !!

Vind het een super strand ... alleen is het voor mijn niet echt duidelijk of je in duinen mag liggen ?
Als er een windje sta ligt dat wel wat lekkerder , vind ik dan ;))
Groetjes


Gerard   21-05-2019 20:19

Laten we wel zijn, de meeste "kijkers" zoeken heel bewust de blootlopers op. Liefst kijken ze naar de vrouwen natuurlijk. En als we voor de privacy in de duinen gaan liggen, dan lopen ze herhaaldelijk vlak langs. Schaamteloos kijkend. En die kijkers zijn net zo vaak de alleenstaande 60+ mannen. En dan soms hele groepen, gezinnen, die zo nodig moeten.
Op hun gedrag aanspreken helpt niet. En het zijn ook de nudisten zelf, meest 60+, die kennelijk oncontroleerbare behoeftes hebben.
Dus de vraag is, wat kunnen we er wel aan doen?
Ik maak wel eens een foto (als een 60+ nudist komt gluren) en zeg dat ik hem op een gluurdersite zet als hij niet op rot. Dat werkt wel. Tis ook wel grof. Maar is er zo'n site?
Iemand een beter idee?

Trouwens
Als van een stel een van beiden een slipje aan wil houden, dan is daar niks mis mee. Laat zo iemand gewoon van de sfeer proeven en genieten!! Ik ben zelf wel eens grof weggejaagd omdat ik op mijn racefiets kwam (dus nog gekleed was) en mn vrouw wilde opzoeken. Het kon niet anders. Die botte reactie, (van een nudist) vond ik echt shockerend. Waarom niet gewoon een vriendelijk woord? Dat leidt tot een vriendelijke reactie en het leidt tot begrip. En je verknalt er je eigen dag niet mee.Rinus   01-10-2018 14:44

Het is inderdaad wel zo dat - nadat je de borden 'strand maasvlakte' hebt gevolgd en bij het eerste het beste parkeerterrein bent - je gelijk op het naaktgedeelte komt. En dat is ook niet voor de duinovergang aangegeven, zodat dit voor de 'first time' strandgangers misschien een verrassing is zodra ze bij het strand komen. In dat verband is de locatie van dit naaktstrand misschien niet het allerbeste. Het zij zo. Ik heb niet zo'n moeite met een enkele textieldrager (m/v) tussen de naaktrecreanten. Ik lig zelf ook wel eens naakt buiten het officiele gedeelte. Vervelender zijn die volledig geklede 'wandelaars', 'fossielzoekers' en hondenuitlaters (die die beesten ook nog eens uitgebreid hun behoefte laten doen zonder het op te ruimen) die dan vlak voor deplek waar je ligt blijven rondscharrelen terwijl ze weten dat ze op een naaktstrand zijn.


Nudist   19-08-2018 10:47

Laatst heerlijk naar dit strand geweest. Ik bleef aan het begin van het naaktstrand liggen (bij trap gelijk rechts). Bezoekers van het strand zijn vaak verrast dat er een naaktstrand is. Dan hoor je de gekste commentaren: "... Die ligt in z'n blote piemel", of " oh gadsie, ik ga niet tussen blote mensen liggen hoor". Beetje jammer. In de middag gaan mensen toch gekleed op het naaktstrand liggen. Ik blijf er dan gewoon naakt tussen liggen. Ook de wandeling naar de waterkant houd ik stug vol om naakt te blijven. Ze bekijken het maar.


Carlo   30-07-2018 20:56

Fantastisch strand. Groot, ruimte zat. Ben er zondag (29-8) en maandag (30-8) geweest. Heerlijk van de zon kunnen genieten (af en toe een wolkendeken). Als het weer meezit kom ik morgen (31-8) weer. Net na de trap links, tussen de paaltjes heerlijk uit de wind.


René   29-07-2018 23:12

Mooi strand fijn recreëren.


Mark   27-07-2018 14:55

Absoluut niet. Je geeft je ruimte weg aan mensen die er niets, maar dan ook niets te zoeken hebben. Het strand is enorm groot, iedereen kan daar met kleren aan gaan zitten. Maar niet op dat ene stukje. Naturisten zijn schoner dan gekleed volk, ze ruimen alles op. Ik heb regelmatig de troep van een aangekleed stel op kunnen ruimen. En het heeft niks met preuts te maken. Maar alles met afspraken en rekening houden met elkaar. De hoofdreden op de Maasvlakte om gekleed op het strand te gaan zitten daar is simpel: kortste weg vanaf de auto.

Er is jaren gestreden om naaktrecreatie uit het strafrecht te halen en om naaktstranden een gevestigd iets te laten zijn. Die strijd, die niet gevoerd is door de hedendaagse club, maar door de ouderen, moet niet verwateren in een laat maar waaien mentaliteit. Gekleed volk heeft altijd wat te zeuren op een naaktstrand. Zelfs de opmerking gehoord van "moet dat bloot nou zo nodig", op het naaktstrand.

En waarom de ene wel en de ander niet direct verzoeken: je was er niet bij , dus kan je niet oordelen. In elk geval was de reactie van die drie zodanig keurig, begripvol en respectvol, dat ik het aan hun zelf over heb gelaten wat te doen. De reactie van die andere twee clubs was te dom of zelfs agressief. Dat kwam door dronkenschap en daarna nog de joint.
Het wordt weer eens tijd voor principes...
En heel opvallend, de omstanders waren het er geheel mee eens en complimenteerde mij. Ze ergerde zich aan de opmerkingen en het aplomb waarmee de ruimte ingepikt werd. Alleen durfde ze niets te zeggen wegens mogelijke agressie.


Lou   27-07-2018 13:23

Ik vind het allemaal maar kinderachtig gedoe dat iedereen zich aan iedereen stoort. Laat textiel ook lekker op naaktstrand. Ze moeten zich alleen niet storen aan de naakte mensen.

En Mark waarom maak je dan toch onderscheid in mensen die in badkleding mogen blijven op het naaktstrand? Wees dan consequent en zeg overal nee tegen.

Ik vind het een echt typisch preuts gedrag.


Mark   26-07-2018 20:52

Vandaag weer geweest Was erg druk. Een jonge man met twee dames werd aangesproken omdat ze pontificaal midden op het strand kwamen zitten, aangekleed. Zijn uiteindelijk maar weggegaan naar het geklede strand. Daarna een tweetal gekleurde jongemannen met blanke vriendin erbij. Konden het snappen, maakte excuses en hoewel ze best mochten blijven (als dank voor hun correcte houding) gingen ze toch aan de rand van het naaktstrand zitten. Tenslotte nog een Poolse meneer met dame en een Nederlands koppeltje erbij. Volledig gekleed en met drank en joekel van een joint. Na vriendelijk verzocht te hebben ergens anders te gaan zitten (ze zaten commentaar op de mensen te geven) kon ik een stoot voor me kop krijgen. Zijn toch vertrokken.... Inderdaad, dat kleine stukje strand waar wij officieel mogen liggen wordt regelmatig door geklede gasten ingepikt. En bijna niemand zegt wat, maar aan de gezichten zie je genoeg. Waarom gaan mensen plompverloren daar zitten? Omdat ze dan niet verder hoeven te lopen........


Lou   26-07-2018 12:05

Wie is er nu preuts? Degene die zich niet uitkleed op het naaktstrand of degene die het eng vinden gekleede mensen naast hun hebben liggen?

Zal mij een worst wezen ;-)


Gert-Jan   23-07-2018 20:55

Ach laten we ons niet al te zeer druk maken over die geklede strandganger. Ben er trots op dat wij onszelf bloot durven geven en dat vrije gevoel ervaren. Ik weet dat er veel meer zijn die het zouden maar niet durven.
Heerlijk egaal bruin en je vrij voelen


Frits   16-07-2018 20:24

Johan heeft helemaal gelijk.

Het is voor mensen die in hun blootje zonnen en zwemmen op een naturistenstrandje uiterst onprettig als er textielrecreanten naast komen zitten, een fenomeen dat helaas steeds vaker te vinden is ook op andere naaktstrandjes.

Dus preutse koppeltjes, vriendengroepen en trutjes, ga voortaan lekker op een textielstrand zitten en verpest de sfeer niet langer voor de naaktrecreanten voor wie de terreinen bedoeld zijn.

Hoe kom je eigenlijk op het idee om - na vaak een flinke omweg - naar een naaktstrand te gaan als je te preuts bent om in je blootje te zijn? Ik zou me dan toch wel ff kapotschamen!Johan   16-07-2018 09:25

Klopt ,heleboel mensen op naaktstrand zijn er niet van gediend dat er geklede mensen op naaktstrand zijn. Best begrijpelijk, er is zo weinig naaktstrand en zoveel textielstrand ,dus ga dan optextielstrand zitten alsjeniet uit de kleren wil. Dan wordje niet voor gluurder aangezien,en krijg je geen vervelende reacties


René   15-07-2018 13:10

Wij zaten op het randje van het naaktstrand omdat daar een rustig plekje was. Ik had mijn broekje aan en mijn vrouw die wat preuts is een slip en een hemdje. Je kan het later nog altijd uitdoen als je je lekker voelt. Loopt er zo’n oude naakte trut te, van de nudistenpolitie of zo, zeiken dat we gluurders zijn of zo. Nou daar kijken wij echt niet naar hoor. Naakt is prima. Wilde mijn vrouw na een kwartier zeuren ergens anders gaan zitten op het textielstrand. Wat maakt het nou uit?? Ik wilde blijven zitten want wie is dat mens eigenlijk.
Wij ruzie samen en gelijk chagrijnig naar huis gegaan.


Gert-Jan   03-07-2018 08:57

Wat een heerlijk strand. dichtbij gratis parkeren en volop ruimte. Lopen mannen kennelijk op zoek naar wat spannends. Niet hinderlijk hier en daar een stijve Dat vrije gevoel is perfect en je kan er heerlijk in je blootje wandelen. Ook over het sportstrand.


Karel   28-06-2018 20:56

Het zand opspuiten is alweer een aantal weken gestopt. In een heel korte tijd is er veel zand opgespoten en uitgereden.


Alexander   26-06-2018 13:51

Weet iemand of de opspuitingen al klaar zijn en ik zaterdag naakt kan genieten op het nudistengedeelte?


Johan   04-06-2018 08:55

Er is wel wat op internet over te vinden, maar dat het naaktstrand is afgesloten is men niet helemaal duidelijk over. https://www.strandweer.nu/nieuws/maasvlakte-strand-open-ondanks-zandsuppleties-1005/ Wel heel raar zoiets in juni uit te voeren. Dus wees gewaarschuwd mensen, zodat je niet voor verrassing kom te staan


Rob   03-06-2018 17:00

Afgelopen maandag 28 mei was het prachtig strandweer (29 graden), dus ik dacht "lekker naar het Maasvlakte strand".
Alle voorbereidingen getroffen, vroeg opgestaan, 43 kilometer gereden, en wat bleek....AFGESLOTEN !
En waarom ? "Zandsuppletie" !
Zoiets geloof je toch niet ?
En nergens enige informatie te vinden. Geen voor aankondigingen, NIETS.
Hoeveel anderen hebben voor niks de reis ondernomen vraag je je af.
Totale minachting voor de gewone sterveling/recreant in mijn idee.
P.S. Ik ben een paar honderd meter noordelijker gereden naar een kleine parkeerplaats, en ben gewoon vlakbij de enorme graafmachines van Bos Kalis gaan liggen, zonder enig probleem. Toch nog een heerlijk dagje gehad.


Mark   28-05-2018 22:37

Dames en heren, vanaf vandaag is men bezig met het opspuiten van het strand. Ik snap bij God niet waarom ze dat juist nu moeten gaan doen, maar vooruit. Je kan nu slecht van de trap gebruik maken en er staan verbodsborden. Een stuk westelijker kan langs de weg geparkeerd worden, duintje over en je zit op het westelijke deel van het strand. Type: zoek het vooral zelf uit wat je aanhoud of uitdoet. Vooral dat laatste, merendeels naakt dus. Wanneer men klaar is met het zand weet ik niet.


Mark   08-05-2018 20:18

Vandaag voor de tweede keer geweest (gisteren de eerste keer. Geweldig strand. Er is veel werk verricht aan de duinen. De gemeente heeft van de NFN de nieuwe standaardborden gekregen met daarop duidelijke aanwijzingen hoe je te gedragen. Als eerste staat erop: Bloot recreëren. Een open deur uiteraard, maar het aantal textielisten was (daardoor?) op 1 hand te tellen. Opvallend is dat elk jaar het strand richting het noorden langer wordt. De huidige lengte is meer dan een kilometer en daarna ligt men no geruime tijd bloot.


Edwin   20-04-2018 01:30

De Maasvlakte is een mooi strand. Alleen jammer dat bij drukte de mensen van het textielstrand op het naaktgedeelte komen liggen. Niet veel verder ligt Rockanje. Hier is het naaktstrand veel groter en ruimer. Als er een frisse wind staat dan kan je beschut in de vrij toegankelijke duinen liggen. Heerlijk


Keez   19-04-2018 19:26

In aanvulling op het bericht van gisteren: aan de zijde van de zee/duinen is een onderbord dat aangeeft dat vrachtwagens er niet mogen parkeren. Aan de havenzijde is geen onderbord, dus daar mag zeker niet geparkeerd worden. Men is daar druk met de aanleg van een viaduct dus blijf alert op wijzigingen!


Keez   18-04-2018 16:36

Let op het parkeren op de weg en/of berm thv het naaktstrand op de Pr. Maximaweg is niet meer toegestaan. Er staan nu in de wir war van borden ook parkeerverbodsborden. Oom Agent had vanmiddag ook een lente gevoel en trakteerde niet op ijs, maar op bekeuringen!


BOK   12-09-2017 09:30

Mooi strand alleen jammer dat het zo klein geworden is,er zijn met mooi meer mensen op dit gedeelte dan op het geklede uitbreiding lijkt me beter het groter te maken dan hoef je niet meer zo dicht op elkaar te zitten.


els   03-09-2017 11:14

gistre weer geweest was heerlijk


frans de jong   01-09-2017 16:30

ben er woensdag geweest was weer erg gezelig hoor heel veel steletjes heerlijk gewoon met me vrouwtje zodra er weer zon is gaan we weer


Lou   17-08-2017 08:31

@R Het is ook andersom hè. Voorbij de borden liggen ook mensen naakt terwijl het niet zou mogen. En ach.. wat maakt het uit alles door elkaar, gezellig toch? En wie weet dat dit juist weer mensen over de drempel tillen om juist naakt te gaan liggen. ;-)


R   11-06-2017 19:22

Vandaag weer het naaktstrand geweest. Wat een geweldige locatie. Goed bereikbaar, Volop parkeerruimte. Helemaal top! Als single man kan ik er ook heerlijk probleemloos van de zon genieten. Helaas ook vandaag weer veel textieltoeristen aan onze kant, terwijl er ruimte genoeg is op het textielstrand. De borden staan er wel maar kennelijk trekt niemand zich er iets van aan. Is het niet mogelijk om al langs de weg aan te geven dat P1 voor Naaktrecreatie is en P2 en P3 voor textiel? Als een gezin met al hun spullen op het strand staan en ontdekken dat het voor naakrecreanten is, gaan zij zeker niet meer terug naar hun auto om een parkeerplaats verder te rijden. Hoop dat er iets aan gedaan kan worden. Verder helemaal super.


voorzitter RRB   17-11-2016 13:24

Damens en Heren

Zoals u weet zit de reddingsbrigade vanaf 1 mei tot half september op het strand.
In de bouwvakweken zitten we er drie weken 24/7

Als er incidenten zijn of als u bespied en of onvrijwillig gefotografeerd word kan u altijd de reddings post bellen.
Indien mogelijk komen we kijken en of bellen wij de politie.
Deze acteert sneller als wij bellen.
Natuurlijk kan u altijd bellen als er hulp nodig is.

Tel. 061343821

Wilt u per mail iets doorgeven dan kan dat naar beveiligingen@rrb.nu

Hopelijk u voldoende te hebben geïnformeerd

Tikkieterûg   04-10-2016 08:40

Lange,

Jij maakt je eigen druk om een stelletje dat aan het vrije is op een strand dat zowat helemaal leeg is!
Maar je eigen omkleden en naakte het duin oversteken vanaf de parkeerplaats dat vind jij normaal.Je eigen bevinden op de openbare weg op de parking in je blote kont !!!
Moraalridder,Let nou op jezelf dan zou de wereld er heel anders ui zien!!!

Groet,
Tikkieterûg

Ps.
Ik zou zeggen loop eens door maar neem wel een broekje mee!
Na het sportstrand wordt het in je blote kont lopen, niet gedoogd!!!Lange   25-09-2016 22:21

Zowel op zaterdag en zondag geweest.

Parkeren achter de duinen. Uitkleden bij de auto en dan zo over de duinen heen lopen. Wel kijken of er niemand loopt!

Helaas helft van strand afgesloten door nieuw zand opspuiten.

Ook een stelletje bezig gezien. Doe dat lekker thuis!!

Wel veel textiel langs de waterlijn maar toch lekker rustig.

De vraag is eigelijk tot hoe ver je kan lopen? Tot het sportstrand of verder?

Het is altijd al slecht aangegeven geweest.

Wie helpt?


Tj   31-08-2016 22:54

Tav Estelle
Zouden jullie de man herkennen ? Zo ja dan wil ik best volgende keer mee met jullie om te kijken of hij er weer is en m erop aan te spreken. Ben niet zo angstig uitgevallen en als jullie er zeker van zijn dat hij ook foto's heeft maken we er ook paar van hem en kan hij ze ruilen. Geven we m 48 uur oid anders belanden ze "misschien" op facebook oid.. Moet je opletten hoe snel je er van af bent.
Ben overigens een hetero man en wordt soms ook niet goed van dat soort gasten... Op Rockanje heb je stuk minder last van dat soort gasten maar de zee is daar natuurlijk net een "meer". Mochten er nog mooie dagen komen ben ik best bereid met jullie ff te gaan kijken of die man er dus is


Harry   31-08-2016 19:47

Hi Estelle,
Ik snap je frustratie en is ook niet normaal.
Ik kom daar ook soms alleen als man (30-er) en heb zelfs last van die vieze mannetjes die zowat op je handdoek komen liggen met hun pik spelen.
Zeer vermoeiend, ik ben hetro heb daar geen behoefte aan, maar kan niet altijd met een vriendin daar komen.
Mijn tip is om een beetje tussen stellen te gaan liggen en dit soort mensen te negeren!!
Blijf toch naakt genieten van de zomerse temperaturen op de Maasvlakte
Gr Harry


Bart   30-08-2016 19:27

Estelle,als je echt op een dergelijke manier lastig gevallen wordt kun je de politie bellen... echter is het bewijzen van een dergelijk voorval erg lastig! Spijtig om te horen dat jullie lastig gevallen worden. Ik heb er zelf als leeftijd genoot van het mannelijke geslacht geen last van. Nu kom ik er ook niet wekelijks en is het voor jonge vrouwen toch anders.

Misschien iets dichter bij een stel ofzo gaan liggen? Vervelend zeg:(

Groetjes BartEstelle   27-08-2016 22:56


Vandaag ben ik, zoals vaker, samen met een vriendin naar dit strand gegaan.
Wij zijn beiden rond de dertig en komen hier in principe graag. De afgelopen maanden hebben wij echter steeds vaker last van mannen die alleen naar dit strand gaan. Zo is het tot nu toe elke keer dit jaar gebeurd dat wij gaan zwemmen, terugkomen bij onze handdoek, en ineens 1 a 2 mannen (alleen en apart) bij ons in de buurt zijn gaan liggen, welke ons vervolgens de hele tijd blijven bekijken en ons volgen in zee.

Vandaag was er een nieuw dieptepunt: er werd ons door een nabijgelegen stel vertelt dat de oudere man (alleen, zonder gezelschap) naast ons, foto's van ons zat te maken. We zijn daarna ergens verder op gaan liggen. Toen wij later de zee in gingen, zat er een andere man in de branding zichzelf te bevredigen terwijl hij naar ons keek. Schaamteloos ook, want toen hij merkte dat wij het zagen liet hij alles in volle glorie zien. Voor de duidelijkheid: wij gingen alleen zwemmen, deden niets bijzonders, en er waren kinderen in de buurt. Na dit voorval zijn we nogmaals ergens anders gaan zitten, maar de man bleef ons van een afstandje volgen. Deze man bleek later zelf op het geklede strand te liggen met zijn vrouw en kinderen... Wij zijn weggegaan.

Ik vind het erg vervelend dat wij als jonge vrouwen alleen ons niet veilig meer voelen op dit strand. Het is mij eigenlijk ook niet duidelijk of wij ergens van dergelijke bezigheden melding kunnen maken.


vroom   27-08-2016 17:05

wij zouden graag wat meer afscheiding tussen naakt strand en het gewoone strand nu lig alles door elkaar en de nodige scheldpartyen doe er wat aan om erger te voorkomen maak een duidelijke afscheiding net als eerst


vroon   26-08-2016 17:52

Kan iemand mij vertellen waar de wc zijn bij het naakt strand


M.   09-08-2016 02:36

Ondanks een sterke branding een mooie middag op het strand. Jammer dat op het eind van de middag er altijd mensen zijn die anderen hun privacy niet gunnen. Zij zoeken een plaatsje waar ze ongegeneerd anderen gaan staan bekijken.


Michel   07-08-2016 09:16

Gelukkig staan de boorden er weer. Hopelijk halen vandalen ze dit keer niet weg. Kunnen mensen niet meer verbaasd zijn als zij bloot zien.


P&L   05-08-2016 20:26

Vandaag zijn wij hier op het naaktstrand op de Maasvlakte geweest. Wat een super locatie, mooi strand en duinen.
Het zeewater en golven om te genieten.
Niet ver lopen vanaf de p-plaats, duinen over en je bent er al.
Veel stellen en leuke sfeer daar.
Op de p-plaats staat een frietkar met toiletten.
Wij hebben genoten en gaan deze vakantie zeker nog eens.
Groeten P&L


Nico   30-07-2016 15:32

Borden staan er weer. Twee aan het begin en twee aan het eind. Je kunt hier met een gerust hart naakt recreëren. Was weer heerlijk en rustig vanmiddag.


MacD   24-07-2016 17:42

Vandaag voor het eerst in mijn leven naar een naaktstrand geweest en op basis van de recensies gekozen voor de Maasvlakte. In één woord: Heerlijk. Ontspannen sfeer met stelletjes en
alleengaanden (meest mannen) van alle leeftijden die vooral van het zonnetje aan het genieten waren. Als alleengaande man van middelbare leeftijd (mijn vrouw heeft er helaas geen behoefte aan om naakt op het strand te liggen) voelde ik me totaal op mijn gemak en heb ik lekker van de zon genoten, heerlijk gezwommen en een stuk kunnen wandelen. Geen last van 'textilisten' op het naaktgedeelte zoals in eerdere recensies werd gemeld. Die lagen allemaal netjes aan de linkerkant van de strandopgang. Ik kom hier zeker terug!


rob   20-07-2016 23:46

20-07 Warmste dag tot nu toe en op het strand heerlijk met een windje.
Dus ook heel erg druk en volgens mij nog steeds geen borden want het strand wordt vanaf het begin bij de trap overspoelt met textiel.....
Ook aan de andere kant steeds meer textiel en rare blikken als je daar bloot loopt, jammerNico   01-07-2016 23:27

15-06 op het strand geweest. Bord vanaf de noordelijke opgang is weg, vorige keer stond het nog in een prullenbak. Andere kant staat het bord nog wel.
Een beetje laat, sorry maar misschien dat er iets aan gedaan kan worden.


Nudist08   16-05-2016 10:01

Zo hoop dat het weekend 28 29 mei lekker word dan maar weer
Eens kijken heerlijk strand dus duimen maar


Nudist08   15-05-2016 11:49

Zo hoop dat het weekend 28 29 mei lekker word dan maar weer
Eens kijken heerlijk strand dus duimen maar


roland   29-09-2015 19:55

Vandaag maasvlakte geweest,erg lkkr.
Heb een mooie vrouw geholpen haar spullen naar de auto te brengen. Komt uit oud beijerland.ben alleen de naam en nummer vergeten te vragen voor een keer samen te gaan.ze rijdt een rode vw golf 3 groetjes


   25-08-2015 14:53

Vandaag de mooiste zomerdag 2015 nl zaterdag 22 augustus.
Drukke stranddag voor heel Nederland dus gekozen voor naturistenstrand Maasvlakte. Geweldig strand, binnen 50 minuten filevrij en snelweg tot aan de parkeerplaats te berijden. Jammer genoeg geen douches en toiletgebouwen op het strand.Vroeger werden Rotterdammers geboren met opgestroopte mouwen, zo wil de volkslegende, tegenwoordig met tattoos. Op het NFN strand heb je daar totaal geen last van.
Prima plek voor een dagje strand


   22-08-2015 20:15

Vandaag de mooiste zomerdag 2015 nl zaterdag 22 augustus.
Drukke stranddag voor heel Nederland dus gekozen voor naturistenstrand Maasvlakte. Geweldig strand, binnen 50 minuten filevrij en snelweg tot aan de parkeerplaats te berijden. Jammer genoeg geen douches en toiletgebouwen op het strand.Vroeger werden Rotterdammers geboren met opgestroopte mouwen, zo wil de volkslegende, tegenwoordig met tattoos. Op het NFN strand heb je daar totaal geen last van.
Prima plek voor een dagje strand


gingergirl   20-08-2015 15:21

Beste Jock,
zie op de site www.maasvlakte2.com de onderstaande info: wellicht heb je hier iets aan!

Rotterdamde Reddingsbrigade
De Rotterdamse Reddingsbrigade is tot en met 14 september elk weekend van 9.30-17.30 uur aanwezig, van 28 juli tot en met 5 augustus (zomervakantie) dagelijks. De redders hebben hun reddingspost bij parkeerterrein P3 en zijn er voor de veiligheid van strandbezoekers, zwemmers en watersporters. Zij geven ook actuele informatie over de stroming en de zwemcondities. De reddingspost is bij bezetting te bereiken via 06-134 938 21.


jock   14-08-2015 19:32

als de zon schijnt ben ik op de maasvlakte. zowel het naaktstrand als het sportstrand hebben mijn voorkeur. maar wat zou het fijn zijn als ik bij eventuele calamiteiten de strandwacht cq reddingsbrigade kon bellen. ik zoek al dagen naar een nr maar kan t nog nergens vinden. dus ik moet maar afwachten wanneer eventuele hulp komt opdagen. dat is wel jammer!


robeve   09-08-2015 23:53

vandaag weer een heerlijke dag op dit schitterende strand. maar paar dingen gaan inderdaad verkeerd hier, het nfn bord bij de opgang is weer "verdwenen"
mensen gaan onwetend langs de weg parkeren als de 1e parkeerplaats vol is en lopen over de duinen om er dan achter te komen dat het naaktstrand is,niet zo erg maar sommigen maken rare opmerkingen,mischien wat meer duidelijkheid welk strand waar is?
Ook wel leuke dingen gehoord bovenaan de trap, "mama,zijn die mensen hun bikini vergeten"
"mama,kennen die mensen geen schaamte(jaar of 11)"
En inderdaad het wordt wel steeds drukker, de 500 meter wordt eigenlijk wel wat te klein soms.


H Slewe   09-08-2015 11:31

wat was Maasvlakte 1 toch een mooi naaktstrand altijd de mogelijkheid om de rust op te zoeken. sinds de aanleg van een prachtige weg richting Maasvlakte strand gaat er veel mis. nu is de eerste parkeerplaats dus voor het naaktstrand. resultaat is dat de meeste automobilisten gelijk hier stoppen en niet de moeite nemen iets door te rijden naar het textiel strand. gevolg is dat het er extra druk is met vooral badpakken. en oplossing is zo simpel en eenvoudig! stuur naakt recreanten door naar rechts naar de eerste parkeerplaats van het sportstrand. wat een ruimte is daar. niemand die dan "per ongeluk" op het naaktstrand is. en het hele strand van daar naar rechts kan dan voor ons worden. strand is eigelijk ook te klein voor de naaktrecreanten, maasvlakte 1 was veel veel groter .


roderick   05-08-2015 20:18

Starboardpeddel kwijt

Ik heb vandaag op de zee in de buurt van het naaktstrand gepeddeld. Nadat ik was gevallen zag dat ik een deel van mijn peddel kwijt was. Mocht iemand het blad toevallig vinden kun je contact opnemen via deze site.

groet Ro


vincent   21-07-2015 22:28

Ik ben hier vandaag voor het eerst geweest en het is mij erg goed bevallen er waren een redelijk wat nudisten maar ruimte zat.
Een mooi schoon strand en je kan er goed zwemmen echt top.Erik   13-07-2015 19:11

Vraagje. Is het op de maasvlakte bij wind mogelijk om in de duinen te liggen? Dat is wat ik heel erg mis in Hoek van Holland en wat wel mogelijk is in Rockanje.


tricky   03-07-2015 17:53

Na de amputatie mijn been, heb ik een mobilhome (automatisch zonder versnellingen) gekocht om toch nog te kunnen genieten met mijn gezinnetje van de vakantie.Ik ben op zoek naar een strand waar ik vlak bij met mijn mobilhome kan gaan staan. Het hoeft geen naaktstrand te zijn, maar mag uiteraard als het maar geen homo strand is.
In België kan ik bijna niets doen want overal zijn duinen die het mij lastig maken.De enige plaatsen die ik ken zijn in Spanje en dat is mij te ver.Dus als iemand een kindvriendelijk standje of een meer weet waar ik kan staan en mijn kinderen kan in het oog houden van zonder uit mijn mobilhome te moeten komen is de tip welkom.


jock   29-05-2015 18:55

sinds de aanleg van een prachtige weg richting maasvlakte strand gaat er veel mis. nu is de eerste parkeerplaats dus voor het naaktstrand. resultaat is dat de meeste automobilisten gelijk hier stoppen en niet de moeite nemen iets door te rijden naar het textiel strand. gevolg is dat het er extra druk is met vooral badpakken. en oplossing is zo simpel en eenvoudig! stuur naakt recreanten door naar rechts naar de eerste parkeerplaats van het sportstrand. wat een ruimte is daar. niemand die dan "per ongeluk" op het naaktstrand is. en het hele strand van daar naar links kan voor ons wordenGjhwr   28-09-2014 22:27

Heel mooi strand, wat klein, maar fijn dat je kan parkeren zo dicht bij het strand. Prachtig weer vandaag.


Rob   18-09-2014 00:08

Vandaag eens gekeken hoe dit strand is.

Mooi strand met redelijk gemêleerde club mensen.
500m is wat krap, maar je kunt doorlopen over het activiteitenstrand. de textiellisten lijken er geen last van te hebben.
Wat watertap punten op het strand zouden fijn zijn.

De zee wordt heel geleidelijk dieper bij laag water. Bij hoog water verwacht ik wat sneller.

Was een mooie dag vandaag en we gaan hier zeker terug komen.


Leo   24-07-2014 23:42

Afgelopen woensdag weer eens heerlijk bloot in de zon gelegen. Wel wat verbrand,maar het is een leuk strand!
Jammer dat er verder geen voorzieningen zijn. Binnenkort weer eens terug...


martijn   19-07-2014 00:08

Hoi ik ben er vandaag met me ouders geweest. Tof breed strand en je ligt er lekker. Wel stukkie lopen om frietjes te halen bij de parkeerplaats, en ja ik vergat bijna me zwembroek aan te doen want daar mag je niet bloot.
Wel jammer dat er op dit strandgeen douche is.


nudist08   22-06-2014 07:17

Heel mooi als dat geregeld word zeg
zal voor iedereen fijn wezen


NFN-bebording   16-06-2014 22:38

NFN-bebording op naaktstrand Maasvlakte 2

Lees hier het nieuwsbericht:
http://www.nfn.nl/actueel/nieuws/nfn-bebording-op-naaktstrand-maasvlakte-2/


Conny   16-06-2014 16:58

Na ons ongenoegen geuit te hebben bij Maasvlakte2 over de slechte bebording omtrent het naturistenstrand hebben wij het volgende antwoord ontvangen:

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u terecht stelt dat de huidige situatie ten aanzien van de bebording niet toereikend is. Graag geven wij u een toelichting op de ontstane situatie en de op handen zijnde oplossing.

Door het ontbreken van borden op het Maasvlaktestrand ontstaat onduidelijkheid onder recreanten waar het naaktstrand begint en eindigt. We ontvingen de afgelopen dagen klachten hierover via de info-mailbox van Maasvlakte 2. Ook bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN) zijn deze berichten afgegeven. Uiteraard vinden wij deze klachten begrijpelijk en erkennen dat deze situatie vervelend is voor alle recreanten.

Wij hebben geconstateerd dat de oorspronkelijk aanwezige bebording is verdwenen. Ondanks dat op de Voordelta-borden, die bij iedere strandovergangen staat, wordt aangegeven waar het naaktstrand zich bevindt, delen wij de mening dat ook op het strand zelf de situatie, conform APV, moet worden aangegeven.

Samen met de NFN worden zo spoedig mogelijk nieuwe borden geplaatst. Deze borden worden geplaatst bij de betreffende strandopgang en op het strand zelf, ter hoogte van de zuidelijke en noordelijke begrensing. Wij hopen dat als gevolg de verschillende groepen strandgebruikers weer prettig en ongestoord kunnen recreëren aan het Maasvlaktestrand. Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een zonnig strandseizoen toe.Arjan   08-06-2014 23:39

Vandaag voor het eerst "bloot" van zon, zee en strand genoten. Aangezien vrouw en kinderen het nog niet aandurven om naakt op het strand te lopen hebben we besloten om op de grens van naakt- en textielstrand een plekje te zoeken. Doordat er geen duidelijke grens tussen deze stranden is ontstaat er een mix, ik had niet het gevoel dat er door geklede badgasten naar me gestaard werd, de overige familieleden voelde zich niet ongemakkelijk tussen gebruikers van het naaktstrand. De eerste minuten na het uitkleden waren even onwennig maar daarna genieten, het gevoel van vrijheid was heerlijk. Al met al heeft het hele gezin het zeer goed naar zn zin gehad; wordt dan ook zeker vervolgd!


Michel   08-06-2014 23:13

Hoi Nuist08,

Gisteren ook geweest. Was er rond 11:30 uur. Was op dat moment goed gescheiden. Gekleed links van de trap en naakt rechts. Op een bepaald moment begon het zachtjes te regenen (een paar spettertjes). Vrijwel alle naturisten gingen toen weg. Hierna begonnen de textielmensen het naaktstrand te "bezetten". Als je na de "regenbui" bent gekomen, was je inderdaad een van de weinige naturisten. De naturisten hebben zich in dit geval niet door de textielmensen laten verjagen maar door een paar spatjes water dat uit de lucht viel.


Ria   08-06-2014 10:06

08-06-2014
Vanuit de NFN is men met de Maasvlakte 2 in overleg voor duidelijke bebording bij en op het naturistenstrand Maasvlakte 2, de Maasvlakte 2 staat hiervoor nog steeds niet open. Zodat het tot nu toe nog niets heeft opgeleverd.
Omdat iedereen graag wil dat er duidelijkheid komt dit hebben we gisteren flyers uitgedeeld op het naturistenstrand. Bent u het er ook mee eens dat er bebording beneden op de parkeerplaats en op het strand moet komen zodat er veel missverstanden kunnen worden voorkomen, mailt u dan een kort briefje met uw argumenten naar;
info@maasvlakte 2.com. Hopelijk gaan zij dan inzien dat er wat aan moet worden gedaan.
En dat wij als naturist van de zomer misschien als onder te veel ergernissen op het strand kunnen genieten.
Rianudist08   08-06-2014 07:48

Gisteren geweest en net wat jock zeg niet te geloven allemaal textiel 2 a 3 naakt gezien heel stuk verder lopen en volgens mij verschansen er zich weer mensen in de duinen gaan we ons weer verstoppen ? mag toch hopen van niet sjonge gewoon overlopen worden door het textiel of zijn er nog zo weinig nudist/naturist het is een uur rijden voor mij maar meestal de moeite waard nu niet meer geloof ik erg erg erg jammer schandalig zelfs hoop toch dat er wat aan gedaan word desnoods met een hele hoop nudisten het textiel overlopen we laten ons toch niet weg jagen


jock   17-05-2014 17:59

vandaag 17-05-2014 weer naar het nudistenstrand aan de maasvlakte geweest. en de eerste keer van het nieuwe seizoen verwacht je er toch veel van. helaas was het toch een beetje teleurstellend. nog steeds staat er niet duidelijk aangegeven dat het hier een nudistenstrand betreft. de 2 overgangen met rode palen zeggen dus helemaal niets meer. ik heb alleen maar textiel gezien. kennelijk ben ik nu verplicht het sportstrand op te gaan. maar ik zie het als verjaagd zijn.verdomme !GEEF ONS DAN EEN STUK VAN DAT GROTE SPORTSTRAND!!!!


Michel   12-05-2014 19:42

Hoi Jasper,


Het is allemaal heel onduidelijk. Staan nergens borden waar het naaktstrand begint en ophoudt. Hetzelfde geldt voor het sportstrand. Als je het strand bij de rode palen opgaat begint rechts het naaktstrand. Geen idee waar dit overgaat in sportstrand. Geen idee of je hier naakt mag zijn. Ik zou het heel onredelijk vinden mocht iemand hiervoor worden bekeurd, want dan moet de gemeente het maar duidelijker aangeven. Is toch niet zoveel moeite om twee borden neer te zetten?


Jasper   12-05-2014 17:06

Hallo.
Tot hoever loopt het sportstrand?
Tot de blokkendam of stopt het sportstrand eerder?
Ik las ook ergens dat naaktrecreatie toegestaan is op het sportstrand. Is dit waar?


   10-03-2014 01:00

Is het naaktstrand al open dit jaar of gelden voor dit naaktstrand geen periodes waarin naaktrecreatie is toegestaan?


Cees   01-08-2013 15:48

Ik ben nu een paar keer op het nieuwe strand geweest, prachtig als het rustig is, maar als je daar op een drukke dag komt (omdat ik uiteraard niet altijd vrij ben), dan vind ik deze situatie niet duidelijk.
Elke betrokken naturist weet, sinds de oplevering van de Maasvlakte II, dat de laatste (of eerste en dat is het probleem) rode strandovergang, het naturisten strand begint en vervolgens ca 400 m naar rechts loopt.
Er wordt hier steeds over containers gesproken, maar dat was in het begin ivm gevaarlijke situatie bij het aanleggen.
Na deze 400m zou het sportstrand beginnen, voor vissers, en allerlei strandsporten, alleen daar is nooit iemand.
Ik kies er daarom voor om bij de verkeerslichten naar links te gaan en dan op de voorrangskruising gelijk naar rechts de ventweg op te rijden, tot aan de eerste parkeerplaats voor het sportstrand en dat is een eind rijden.
Eén trap naar beneden en uitkiezen waar je gaat liggen. Ook hier ligt textiel, maar ik ga nooit zo maar onderaan de trap liggen en als ik weer een kudde hoor aankomen, ga ik gewoon staan op mijn plaatsje, uiteraard bloot en als zij dan bij mij in de buurt willen gaan liggen, is het vervolgens hun probleem en niet dat van mij.
Je kunt daar ook heerlijk (wat ook Ad schrijft) op het verharde zand langs de branding lopen richting van het naaktstrand en dat is ver kan ik je zeggen.
Als ik mensen met kleding tegenkom zeg ik vriendelijk gedag en loop lekker door, heb nog nooit een verkeerde opmerking gekregen.
Volgens mij zou het Havenbedrijf er goed aan doen om bij het begin van de eerste (of laatste is maar net hoe je aanrijdt)parkeerplaats borden te zetten met ”strandovergang voor het naaktstrand”, want dan voorkom je dat niets vermoedende mensen die hele klim over twee trappen maken, na de auto uitgeladen te hebben en er dan achter komen dat er allemaal mensen in hun blote kont liggen, die gaan namelijk nooit meer terug naar de auto om vervolgens bij de volgende overgang te parkeren.
Het is even wennen voor iedereen, textiel (lees René) en naturisten, dat gaat na een tijdje wel beter denk ik, want de textieldragers gaan de tweede keer wel naar overgang nr. twee mag ik hopen.
Voor de rest prachtig strand heerlijk genieten.Michel   27-07-2013 22:36

Het is inderdaad zo dat de meeste naaktstranden een eindje lopen is. Bij Maasvlakte geldt dit niet en vind ik ook een voordeel. Het plaatsen van borden betekent echter niet dat het naakstrand voor ons verder lopen wordt.ad   27-07-2013 18:22

wij vinden het juist plezierig dat er geen borden staan, om de naakte mensen in een afgezette lokatie weg te stoppen. Wij vinden het maasvlakte naaktstrand bijzonder bevrijdend, zoals het naakt zijn ook aanvoelt. Makkelijk bereikbaar, zoals ook de andere stranden daar.! en niet weggestopt in een moeilijk bereikbare hoek!! ideaal en proficiat voor de bedenkers.
Ook het strand zelf is prachtig en vooral het eb en vloedspel door de "kreekjes"en de "binnenzeeen"
die bij vloed ontstaan. Rond ebtijd (altijd weten wanneer) kun je lange en prettige strandwandelingen maken in je blootje. Dan loop je op vast zand, langst de kronkellende waterlijn.
veel plezier daar.


Michel   27-07-2013 10:43

Hoi Piet,

Als je vindt dat mensen met kleren op het naaktstrand moeten worden bekeurd moeten wel de spelregels duidelijk zijn. Waar begint en eindigt precies het naaktstrand? Heb nog een keer op het bord bij de strandopgang gekeken, maar volgens mij heb ik vorige week gedeeltelijk over het textielstrand gewandeld. Aangezien nergens een bord staat "einde naaktstrand" en ik meer bloteriken om mij heen zag ging ik ervan uit dat ik mijzelf aan de spelregels hield.

Formeel had ik wellicht bekeurd moeten worden.

Piet de Wester   25-07-2013 12:28

Je kan zeggen wat je wil maar het is absoluut niet meer zo fantastisch mooi en rustig als de oude maasvlakte. Wie wil er nou tussen geklede gezinnen liggen die je een beetje gaan aanstaren en opmerkingen maken ? Op Het oude strand had je nergens last van. Dit strand is een verschrikking daarmee vergeleken. En zet inderdaad duidelijke borden neer waar het naaktstrand begint. Want het domme klootjesvolk snapt het anders niet met hun camper gezinnen met tien schreeuwende kinderen. Kan de politie die geklede mensen niet bekeuren ? Als ik naakt op het geklede strand ga zitten krijg ik ook een bekeuring. De bezoekers van het naaktstrand moeten die geklede mensen er eigenlijk op aanspreken. Andersom gebeurd dat wel...


ad   23-07-2013 23:41

wij zijn enkele keren op dit prachtige naaktstrand
geweest en hebben daar heerlijk vertoefd. er hangt ook een gezellige sfeer vinden wij (echtpaar) wij hebben al zeer veel stranden en naaktstranden bezocht, ook in frankrijk en spanje.
maar dit strand springt er uit door goede parkeer gelegenheid, direct onder de duinen. de makkelijk brede trap.en dan direct het naaktstrand, het mooie zand op het strand, de gemoedelijke sfeer en gezellig druk. wij moeten hier met z'n allen zuinig op zijn.


Woly   23-07-2013 21:34

Toch wel een erg leuk strand. Zeewater is kil, (maar je zit ook ver in zee..) rechts van de rode palen is duidelijk naturistisch en dat loopt lang door want wat het sport-strand zou moeten zijn is totaal niet duidelijk. De eerder genoemde container-rij staat er al lang niet meer. Kortom: leuk strand!


TvanB   23-07-2013 18:14

Prachtig strand en fijne parkeerplaatsen, eindeljk! Maar...jammer dat iedereen nu de 1e parkeerplaats neemt en dat je heeeeeel de dag door moet horen: ooohhh,wat vies,erg enz enz ze liggen hier bloot wat ,n viezerikken! Zou fijn zijn als het duidelijk word aangegeven,wilde zelf al ,n zwarte stift meenemen en op de rode palen schrijven: let op naturisme! Maar dat doet ,n naturist natuurljk niet, die blijft netjes ook al hoor je allerlei verwijten!René   22-07-2013 17:14

Vandaag voor het eerst weer naar het strand geweest en ik draag textiel. Wat schetst mijn verbazing dat het textiel en naakt wel heel dicht of door elkaar heen zit. Dat heeft te maken met de onduidelijkheid van nieuwe locatie. Vele gezinnen met kinderen weken naar de volgende opstap plaats. Ik heb geen problemen met naaktlopers, maar niet naast mij. Ik weet het nu en zal de volgende keer een duinpan verder rijden. Maar de opmerking dat jullie als naaktrecreaten veel textiel zien heeft meer te maken met communiceren wie waar
mag zitten. Als dat Verbetert dan klagen wij aan beide kanten niet. Naaktcreanten veel plezier op jullie nieuwe naaktstrand.


Michel   21-07-2013 23:33

Ben vandaag voor de eerste keer naar Maasvlakte geweest. Ben het niet eens dat het strand te klein is.

Als ik het goed begrijp begint het bij de rode strandopgang en loopt het door tot bepaalde containers die het einde aangeven.

Het ongeveer een half uurtje gelopen vanaf de rode strandopgang. Heb een redelijk hoog looptempo maar ben geen containers tegengekomen.

Ondanks deze zeer warme dag genoeg plek op het achterste gedeelte.

Wel een gemengd publiek van ongekleed en gekleed.

willem   19-07-2013 14:23

vrroeger werd er veel aan sex geddaan in de duinen is da nog steeds zo , of juist niet meer,
heb er niks op tegen, maar hoefhet niet te zien.

wie weet dit.


Woly   18-07-2013 22:22

De strandopgangen worden gemarkeerd met Gele, Blauwe en Rode Palen. Neem de meest noordelijke Rode palen en ga op het strand direct naar rechts. Dat is 't. Als je vanaf de grote doorgangs-autoweg OP de Maasvlakte de borden naar het strand volgt kom je deze rode palen als eerst tegen. Vanaf de secundaire weg (die vanuit de botlek al aangegeven is als richting maasvlaktestrand) is het juist de laatste strandopgang.


willem   18-07-2013 21:22

hallo, wie kan mij vertellen waar precies het naaktgedeelte zit, vandaag gweest niet kunnen vinden helaas.


Nudist08   18-07-2013 07:31

Beste Fransica
Zulke mensen zal je overal vinden jammer genoeg
Maar ga beetje tussen de mensen liggen niemand
Die dat erg zal vinden doe ik ook als man alleen
Je heb al snel een praatjuh en vreemd genoeg komen
Die mannutjuhs daar niet met een styve zitten
Kijk en een privestrand willen we allemaal wel
Maar zit er helaas niet in maar hoe meer je alleen lig
Des te meer rare mannutjuhs


Ronald K   14-07-2013 01:44

hallo fransisca,je moet die zielige kereltjes gewoon negeren,of je maakt gewoon een opmerking over zijn stijve,zoiets van die ziet er nog nieuw uit,alleen mee gerukt zeker of van wat heb jij een rare of lelijke lul,ziet er niet uit,dan taaien ze misschien wel af.ik ben blij dat ik ten minste bij een echt naaktstrand woon,Zandvoort,daar is het prima.


fransisca   13-07-2013 18:54

Wat mij heel erg stoort is de vele gluurders op het naakstrandal is het halve strand leeg er komt altijd wel zon mannetje naast je liggen en maar kijken met een stijve natuurlijk. bijna onmogelijk om als vrouw hier op een normsle manier te vertoeven.
.Ron   08-07-2013 20:10

Ben het volledig eens met Jock,waarom zetten ze nou geen borden neer dit was de vraag van textiel gangers als naakt recreanten.Er is 700 miljoen euro bespaard daar kun je toch wat voor verzinnen? Nu loopt alles de trap op en denkt ja dag ga niet weer terug erg storend met het bijbehorende gegiegel en commentaar,heel jammer voor een perfect mooi strand.


jock   08-07-2013 19:09

afgelopen weekend was een topweekend. en dat heb ik geweten. mijn(ons)naaktstrand werd volkomen overspoeld door texiel. zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt.
en dus ben ik de maandag erop eens richting sportstrand gereden. op het welkoms bord staat aangegeven dat naakt recreatie is toegestaan.
ja, och, wie zou zich daar nou aan mij kunnen storen? ik had in de ochtend ruim 1500 meter voor me zelf. ik zei zelfs tegen mijn vrouw, ga maar gerust een eindje verder liggen hoor. we hoeven nu niet zo dicht op elkaar.
de 2 vissers die aanwezig waren waren op zodanige afstand dat ik nooit kon zien of ze beet hadden.
in de middag zag ik tot mijn verbazing dat er 2 gezinnen waren.
nu mogen jullie raden waar ik morgen heen ga.
groetjes jock


jock   29-06-2013 12:31

hoera, we kunnen weer naar de maasvlakte. wij zijn er nu al 5 keer geweest, en we vinden het een fijn strand. nu het sportstrand ook is geopend kun je lekker langs het water wandelen.
geen enkel probleem met sporters, want die komen er amper. helaas blijven vissers wel op het naaktstrand komen. tevens viel het me op hoeveel texiel ik er zag. gewoon comlete gezinnen.
waarom staat er niet duidelijk aangegeven dat dit niet gewenst is?
zet er toch duidelijke borden boven aan de trap.


Cees   23-01-2013 19:35

Het afgelopen jaar (2012) div keren naar het strand geweest Het is heerlijk en goed bereikbaar. Alleen is het idd jammer dat er op drukke dagen zoveel geklede gasten zitten, dit is evenals de vissers dan storend.Op rustige dagen valt de hinder wel mee.
Maar het meest verbaasd het me dat deze vissers zoveel troep in de vorm van vishaken, lijnen en lood achter laten wat best gevaarlijk is voor kinderen.
Misschien dat e.e.a dit jaar wat beter gaat als het sportstrand open is.


johan   09-09-2012 19:20

weer een paar heerlijke dagen op het naaktstrand gehad. het gaat er allemaal erg gemoedelijk en op een paar uitzonderingen na gebeuren er weinig rare dingen. maar ik blijf me mateloos storen aan vissers die gewoon hun hengel uitwerpen temidden van badgasten. zijn die mensen nou zo dom?
ook verbaas ik me dat mensen in badkleding gewoon tussen de nudisten komen zitten. zouden die daar per ongeluk gekomen zijn?


Naaktloper010   09-09-2012 18:44

Vandaag voor het eerst het nieuwe strand bezocht. Als straks ook het 'sport strand' toegankelijk is zal het naaktstrand wat opgerekt worden denk ik zo.

Er is geen aanduiding dat het een naakstrand is overigens, behalve een diagram op de borden bij de strandopgangen.

Los daarvan, de hele strandstrook is fantastisch mooi aangelegd. Een aanwinst, of je nu gekleed of ongekleed gaat! Voor iedereen een aanrader.


johan   20-08-2012 21:24

mijn vrouw en ik hebben de top dagen aan t naaktstrand doorgebracht. het is een geweldig strand, maar veeeeeeel te klein. in verhouding met het vorige strand komen we toch heel veel tekort. en helaas geloof ik er niets van dat dit in samenspraak is gebeurd met echte nudisten.
ik sta dus geheel achter de mening van de heer Ger de JOng. nu kan ik alleen maar hopen dat ik vlg jaar wat meer ruimte krijg op het sport strand. maar gedogen is niet het zelfde als mogen hoor. en a.u.b verbiedt de vissers om aan een bad strand de hengel uit te werpen.


jan   15-08-2012 14:26

wat wij toch best wel jammer vinden is dat er vooral ook veel gevist word op dit stukje strand je moet als je het water in wilt gaan daar toch
rekening mee houden dit is op zich geen enkel probleem maar als ze lekker met een groepje aan het vissen zijn er er staan diverse hengels uit betekend dat dat ik toch een aardig stuk om mag lopen en dan heb ik het nog niet eens over de lengte van de vislijnen die een redelijk eind de zee in worden geworpen waardoor je wel eens tegen zo een lijn aanzwemt wat je op een hoop gevoeter komt te staan wel jammer dat deze mannen niet naakt zijn overigens op een enkele nudist na maar die zitten meestal heerlijk op zichzelf te genieten en maken niet zo een herrie


nudist08   03-08-2012 16:00

Hallo ben er voor het eerst weer geweest in een paar jaar nwege de windwas niet superweer maar ook niet sleht redelijk veel wind en jammer genoeg had ik me niet op voorhand bedacht ik ga naar het strand dus geen windscherm bij t was er rustig 4 a 5 mensen ben niet super lang gebleven vanwege de wind hopelijknog eens in augustes maar dan wat minder wind en meer mensen gezellig toch


dre   27-07-2012 23:17

Prima strand! Ik moet toegeven dat ik vandaag voor het eerst een naaktstrand heb bezocht. Nooit eerder gedurfd, maar het is mij erg goed bevallen. Ik heb alleen dus geen vergelijk met vorige strand of andere stranden. Ondanks dat men vanaf de trappen vrij uitzicht heeft over dit deel van het strand. Ik heb besloten me daar niets van aan te trekken en juist de kleding uit te trekken. Sterker het motiveerde me juist! Met 40 jaar jong voelde ik me wel een broekie daar, de gemiddelde leeftijd ligt wat hoger op een vrijdagmiddag in elk geval. Wellicht is het bij de oudere generatie meer gebruikelijk? Ik hoop in de komende tijd/jaren hier vaker te komen. Wellicht ooit nog eens met mijn vrouw! (die houd er niet van)


Sem   25-07-2012 16:48

Ik ben er vandaag geweest en ik ben zeer tevreden.Geen file, parkeerplaatsen genoeg en nog gratis ook!Het enigste inderdaad:voor de toiletten moet je naar het textielstrand.Voor mij strand nummer 1, dus ga hier met regelmaat streeploos bruin worden.


JAn   24-07-2012 20:08

Ik ben er vandaag voor het eerst, het is een mooi strandje hoor, waar jeniet word lastig gevallen als man alleen door cruisende nichten, wat een verademing. Maar de oude maasvlakte was qua natuur toch stukken mooier en veel meer ruimte en rust. Dit strandje is echt te klein. En slecht bewegwijzerd met de auto te vroeg al geparkeerd. Je moet helemaal doorrijden tot het eind en niet bij de allereerste strandopgang parkeren anders is het nog 45 min lopen. Ookkomen hier veelmensen blijkbaar voor het eerst en staan boven aan de trappen te roepen; O dit is een naakstrand!!!! Joh serieus?? Loop dan ff 500 m door naar links daar kan je met je burka aan liggen..


dammie   23-07-2012 22:43

het valt best mee, ik was er op 1e pinksterdag en gisteren en vandaag (22 en 23 juli) en ik ga er 24, 25 en 26 juli opnieuw naartoe, kortom, alle zonnige dagen ben ik op de maasvlakte, en als ik een eind wil lopen, trek ik gewoon mijn zwembroek aan, dan loop ik vanaf het naaktstrand naar het vogelreservaat en weer terug, niks erg om daarvoor even een slipje aan te trekken


bob   02-07-2012 14:03

Het valt op dat het naakstrand van de maasvlakte bijzonder klein oogt.

Wat evenwel heel vervelend is, is dat er op grote schaal precies daar gevist schijnt te moeten worden waardoor even langs de waterlijn lopen er niet meer bij is omdat je voortdurend struikelt over de vislijnen


Barbara   18-06-2012 21:02

Mijn man en ik zijn er twee weken geleden wezen kijken: wat een klein stukje strand voor de naaktrecreanten! Hoe verzinnen ze het! En waar zijn de toiletten? Heren wethouders, hadden jullie geen geld over voor extra toiletten voor zoveel mensen? Wat een smeerboel gaat dit worden.Jeannette en Eric   29-05-2012 11:00

De afgelopen 4 dagen "ons" strand weer bezocht en het was weer als thuiskomen na 3 jaar behelpen.
De aanrijroute en het uitzicht is in 1 woord schitterend vanaf de slufter boulevard.

Wat ons idd wel opviel was dat iedereen zoekende was, gekleed en ongekleed liep dus doorelkaar heen.
Het zal ook wel ermee te maken hebben dat de meesten wilden zien wat er achter de containers van het strand te zien was.[staat nu een bord verboden toegang op de containers]

Wat PRETLETTERS beschreef onderschrijven wij ook nl blijf voorlopig uit de duinen!!

Dat er behoefte is aan een naakstrand bleek wel de afgelopen dagen zo druk dat het was en aannemende dat er op het activiteiten strand ook nog de nodige strandopgangen zullen komen denken wij dat "ons" strand zich wel noordwaarts zal uitbreiden dus meer rust en ruimte.

Have fun en houd rekening met de rest :)


peter   28-05-2012 12:19

nou ik ben geweest hoor,lekker rustig strand nog geen horeca, valt mij in iedergeval 100% mee.
Parkeren dichtbij en netjes.
Ik ga zeker weer.


Ricardo   27-05-2012 14:07

Ik ben destijds noodgedwongen uitgeweken naar Rockanje en ik moet zeggen bevalt me daar prima. Lekker lang strand, geen drukte door Horeca maar heerlijke rust. Als er teveel wind staat is het in de duinen ook prima te doen. Enigste min puntje maar is denk ik overal, als je als man alleen ligt denken andere mannen vaak dat je in bent voor wat anders. Zoek nog steeds een vrouw of stel om gezamelijk mee af te spreken.


loesloesje   27-05-2012 12:35

Oh wat jammer. Wil rust en ruimte, geen drukte door horeca en andere voorzieningen, die stranden zijn er al. Jammer ook van die 500m !


Peter   27-05-2012 07:08

Ik ben benieuwd,ga vandaag even kijken of het bevalt.


Pretletters   26-05-2012 22:13

Vandaag is het 2de maasvlakte strand sindslange tijd weer geopend voor publiek.
Wij zijn er geweest en het is echt een heel mooi strand, , parkeer plaats genoeg, alles ziet er goed uit.
De duinen zijn nog in ontwikkeling en moeten nog vorm krijgen en groeien.
MAAR MENSEN, LAAT DE DUINEN AUB NOG VOOR WAT HET IS, DIT IS NOG TE TEER OM HIER IN TE RECREEREN.)
later groeit dit tot mooie duinen.
Het is gewoon een heerlijk strand gewprden en wij hebben er ons prima vermaakt.
Voor ons weer strand nummer1Bram   25-05-2012 19:40

@Mees

Joost vertegenwoordigt niet de norm, maar dat doe jij ook niet!
Misschien kan je je wat normaler uitdrukken op een forum. Er zijn nu eenmaal mensen die kinders hinders vinden en er zijn mensen die kinderen geweldig vinden.

GroetMees   22-05-2012 19:05

JooSt (15:49) gezinnen met kinderen zijn een vorm van overlast? Wat een eikel ben jij.


frans   19-05-2012 17:37

kijk het oude strand was gewoon beter en heel groot dan het nieuwe, ik hoop dat ook dan degene die GEKLEED op het naakt gedeelte ligt ook wordt bekeurd het is ten slotte een NAAKT STRAND en dan geen kleding gewenst.
DE ECHTE NATURIST


Tan   18-05-2012 17:43

Met z`n allen op de 500 meter kruipen, jammer, weer een stuk "vrijheid" van ons afgepakt.
Het gaf je daar een vrij gevoel, of je nu in badkleding kwam of in adam/eva kostuum, kitesufers of wandelaars...alles liep door elkaar heen en er heerste een fijne en rustige sfeer!
Lang gewacht op de terugkomst van dit unieke deel van Nederland(inclusief The Port Of Rotterdam),nieuwsgierig dat ik was en oh wat is het mooi geworden.
Voelt net alsof er iets van je afgepakt is, jammer hoor!


Ger Jong   29-04-2012 17:23

Ik vind het knap om zo veel onzin bij elkaar te vergen om aan te geven dat we toch vooral blij moeten zijn dat er nog een naaktstrand komt. In de Planologische kernbesissing is opgenomen dat er elders extra rereatie/groen ontwikkeld zal worden als compensatie voor verlies. Waar wordt de rest van het verloren naturistenstraand op de Maasvlakte gecompenseerd? Waarom is eroverlegd met de NFN en niet met de bezoekers. Heeft de NFN de bezoekers bij het overleg betrokken? De beleismakers weten kennelijk niet wat het Naturistenstrand Maasvlakte heeft betekend voor de pioniers die het naturistenstrand bevochten hebben.Nogmaals waarom niet overlegd/gesproken met de bezoekers van het strand? 2500 m voormalig naturistenstrand? En nu 500 m. Kom nou het hele strand was naturistisch! Textiel liep daar tussen door. Nee er zijn een antal beleidsmedewerkers/gemeente ambtenaren aan het werk geweest die niet goed hebben gekeken naar wat er was en waar we als naturisten op grond van de planologische kernbeslissing maar ook op grond van de historie recht op hebben! Maar het is nog niet te laat. Als we willen kunnen we er nog iets aan doen!


Jan   29-04-2012 01:27

Een drukker naaktstrand ?! Kwam hier juist voor de rust en de stilte, liefhebbers van een drukker naaktstrand kunnen toch naar Scheveningen Of Hoek van Holland. Ieder zijn meug. Honden zeker nu ook verboden ? Die paarse lijn kan makkelijk nog een stuk doorgetrokken worden, ruimte zat, ik vind dit zo een vertrutting !


An ti Burgerlijkheid   21-02-2012 02:05

zal mij benieuwen komende zomer. ik hoef geen schreeuwerige horeca en meer van die ellende, kon hier 4 jaar niet naar toe en krijgen we dit ?? Dit was een van de laatse echte natuurstranden zonder commercie en nu dus ook verziekt net als hoek van holland ! Burgertrutten !


Jan   05-10-2011 21:14

Zeker jammer dat het nieuwe naaktstrand slechts 500 meter wordt.
En inderdaad zijn er op meerdere plaatsen naaktstranden ingekort en zelfs verdwenen.
Maar goed, gelukkig kunnen we er vanaf 2012 terecht om van zon, zee en strand te genieten.
In elk geval wel plezierig dat er een strandtent en toiletten komen.


Andree   21-07-2011 23:21

500 meter naaktstrand lijkt misschien niet zoveel, maar het is de start van een nieuw groots avontuur. In de vorige eeuw zijn de eerste pioniers met veel minder strand en slechtere voorzieningen op de slufter begonnen.


JooSt   19-07-2011 15:49

Jammer hoor, het was juist de weidsheid en de rust van het oude naaktstrand wat zo aantrekkelijk was, een strand zonder schreeuwerige horeca, gezinnen met kinderen. Echt puur natuur en wat komt er nu voor terug? Er vindt echt een ontmoedigingsbeleid plaats, kijk maar naar de bezieling van hoek van Hollandse strand, Rijswijk, etc ik vond hier geen sprake van kwaliteit !


Webmaster: Tjipke Tasma   29-06-2011 21:18

@Bernd: Uiteraard is de kwaliteitsverbetering van het nieuwe naaktstrand prachtig, maar het zijn eigenlijk basisvoorzieningen die bij elk (naakt)strand aanwezig zouden moeten zijn. En natuurlijk zeker op het duurste strand van Nederland!
De relatie tussen de kwaliteitsverbetering en de buitensporige inkrimping van het naaktstrand is mij niet duidelijk en zal ook moeilijk uit te leggen zijn aan de gebruikers van het naaktstrand, die de rust en de ruimte gewend zijn van het oude naaktstrand.

Ik hoop dat de NFN weer met het projectteam Maasvlakte 2 om tafel gaat zitten om voor de naturisten tot een aanvaardbare oplossing te komen, die ook recht doet aan de toezeggingen uit de Planologische Kernbeslissing, waardoor het naaktstrand zijn karakter van rusten zal behouden.

NFN en Maasvlakte 2, laat de zon weer schijnen op het naaktstrand Maasvlakte 2!Bernd Huijser   29-06-2011 15:45

Reactie NFN: de inkrimping naaktstrand Maasvlakte is tot stand gekomen in goed overleg en instemming van strandbezoekers en de NFN. Het nieuwe naaktstrand ligt tussen het reguliere strand en een strand dat vanwege veiligheidsredenen (de Maasvlakte is tenslotte ook havengebied) niet bestemd is voor intensieve recreatie. Daar staast tegenover dat naaktrecreanten zullen profiteren van betere voorzieningen in de directe omgeving (parkeerplaatsen, horeca, toiletten). Ook doet de oppervlakte meer recht aan het werkelijke aantal strandbezoekers en zal een verkleind en drukker naaktstrand minder aantrekkingskracht op seksrecreanten uitoefenen. De NFN heeft in dit geval gekozen voor meer kwaliteit in plaats van kwantiteit. Breekt niet door alle donkere wolken uiteindelijk weer de zon door?


rob   01-09-2009 18:10

hallozijn er dames die vanavond wille afspreken omg rotterdam groetjes rob


Laurens   23-07-2009 17:55

Officieel nieuwsbericht van NFN (22 juli)!!

Sinds de sluiting van het naaktstrand heeft een deel van de vaste bezoekers zich het allerlaatste stukje nog toegankelijke strand "toegeëigend". In eerste instantie trad de politie hier nog waarschuwend tegen op. Deze week besloot de politie in overleg met de gemeente en projectorganisatie op voorspraak van de NFN om naturisme te gedogen. Voor dit seizoen is het nog toegestaan om bloot te zonnen ter hoogte van de buis. Bloot wandelen in de duinen was en blijft verboden. Wie zich bloot in de duinen begeeft, loopt het risico een bekeuring te krijgen.

Volgend jaar en het jaar daarop is er geen recreatie mogelijk op het Slufterstrand. In 2012 komt er opnieuw een naaktstrand. Projectbureau Maasvlakte 2 en NFN hebben hier in overleg al een locatie voor bepaald.

Dus dit jaar nog genieten!Laurens   14-06-2009 12:00

Zijn op zaterdag 13 juni met fantastisch weer op het (naak)strand geweest. Het strand is gewoon open maar met beperkingen, dat wil zeggen een stuk ingekort. Vanaf de RWS-post zijn richting het zuiden voor enkele honderden meters hekwerk geplaatst - aan het einde van dat hekwerk liggen beneden op het strand als markering dwars over het strand enkele grote buizen met waarschuwingsborden - wie daar over gaat wordt bekeurd (Politie komt om de zoveel tijd Echt langs!) - Wie voor de buizen blijft wordt met rust gelaten - Echter: dat gedeelte is ook meteen textielstrand en toen wij er waren een beetje gemengd (meer textiel en een enkele naakt, vooral in duinengedeelte) - Heb rond gevraagd maar hoe het precies met het naaktrecreeren zit wist daar niemand - reactie was dat men gewoon tot naast de markeringsbuizen blijft terugkomen en wel hoort als het niet mag, maar tot nu toe door politie niets gezegd


Ronald   09-06-2009 20:07

Kan je nog op het naaktstrand van de maasvlakte komen of...is het dicht? 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend