Twaalfmorgen, Reeuwijk
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Twaalfmorgen, Reeuwijk
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Johan   28-10-2021 16:07

@ Maarten, Ja in principe zou een overijverige BOA of boswachter of politie je kunnen bekeuren. Ik weet niet of het ook werkelijk gebeurd. Overigens kun je een dergelijke boete aanvechten bij de rechter, want ook na 15 oktober is dit gebied gewoon geschikt voor naaktrecreatie.


Maarten   28-10-2021 10:01

Weet iemand of je hier wordt bekeurd als je na 15 oktober, bij goed weer zoals vandaag, hier naakt recreëert ?Remy   22-07-2021 14:03

Over seksuele handelingen gesproken .. dit jaar ben ik hier drie keer geweest. Eerste keer was ik de enige en werd ik aangesproken door oudere man van rond de 70/75 schat ik. ik zat op de grond en hij stond zo dicht bij me te praten en met zijn penis te zwaaien dat je er niet om geen kon.. kort daarop volgde de uitnodiging dat Als in ‘zin’ had wel even op het bankje kon komen zitten. Later deed ik m’n ogen open en stond hij op 4 meter afstand ongegeneerd te staren. Verzocht om weg te gaan waarna hij luisterde en bij het weggaan sorry zei.

2e keer.. was lekker vroeg en er waren denknik totaal 4 mannen. Niks aan de hand en lekker liggen .. de een na de ander vertrok waarna ik een half uur alleen was.. heerlijk in de natuur , naakt vogels en water .. puurder dan dit kon het niet worden.. mijn plekje was op het tweede veldje thv een bankje..
Komt er een oudere man aan op de fiets die mij eerst passeerde en vervolgens precies op maar meter bij mij op het bankje gaat zitten staren.. vanwege het ongemakkelijke gevoel gevraagd of het perse nodig was dat hij daar ging zitten.. zijn reactie was dat alles vrij was voor iedereen.. direct verteld dat ik niet voor de dingen kwam die hij zocht.. meneer vond het nodig om lekker te blijven zitten en kijken .. helaas heb ik mij met wat krachttermen moeten uitdrukken om hem duidelijk te maken dat ik niet van hem gediend was.. mede omdat hij lekker gekleed was en ik naakt.. ik ben verkast naar t einde en daar geen last meer gehad .

3e keer , 21-07 ook lekker wezen zonnen en naar achter gegaan .. gelukkig ook een aantal dames die en normale heren.. op de terugweg was een van de heren zich aant filmen en helemaal aan het begin zat een man op een bankje met zijn stijve penis te spelen..

Nu sta ik met mijn 39 jaar en fysiek mijn mannetje dus als iemand probleem zoekt dan kan hij die krijgen maar dit kan toch niet de bedoeling van dit strand zijn.. wie geen idee heeft waar ik het over heb, heeft echt z’n ogen dicht gehad.. maar kortom als hetero kun je alleen aan het einde terecht en nergens anders.. het houd mij niet weg van de locatie maar kan me voorstellen dat vrouwen hier best irritatie of ongemakken van ervaren.. aankomende woensdag ben ik er weer in de ochtend wie weet tot dan..


   19-07-2021 20:40

pieter.

nou Paul er wordt wel degelijk op dit strandje sexueele activiteiten uitgevoerd.
zeker voor op het strandje zijn regelmatig wat ouwere mannen bezig met hun piemels aan het spelen.
maar als ze geen andere strandgangers daarmee lastig vallen vind ik het geen probleem.


Paul Snoek   14-07-2021 21:14

Ik kom al zeker 3 jaar op dit strandje, maar ik heb nooit iets gemerkt van sexueele aktiviteiten, misschien heb ik liggen slapen!?


Johan   23-06-2021 23:13

@ Ray, dat is op vrijwel alle naaktstranden zo, naar schatting 5 tot 10 % van de mensen zijn geen naturisten, maar exhibitionisten, voyeurs, swingers of cruisers. Op een vereningings terrein kun je dit soort mensen de deur wijzen, maar vrijwel alle strandjes zijn publiekelijk toegankelijk voor iedereen. Lastig probleem dit.


Ray   23-06-2021 20:24

De plek is prachtig en heerlijk te zonnen alleen jammer dat mensen komen voor seksuele ervaringen het is teleurstellend en maakt ongemakelijk als millenials willen brengen in de levenstijl


Jo en Es   18-06-2021 14:06

Slechtste ervaring ooit.
Wij zijn er afgelopen woensdag geweest als stel.
We troffen alleen maar oudere mannen, waarvan een deel met hun dingetje bezig waren. Die kwamen duidelijk niet alleen om te zonnen.
We hebben ons niet eens uitgekleed en zijn direct terug gegaan naar de auto.
Izaac   04-06-2021 13:01

Heerlijk vertoeven daar.met z,n 4 en geweest. 3 mannen 1 vrouw. BBQ s,avonds. Er komen nog zat mooie dagen aan.


Sean   01-06-2021 11:33

@pieter Misschien een beetje late reactie. Zo'n verbod op voor 1 mei naakt zonnen is in strijd met de wet. Volgens art. 430a kan een gemeente een terrein geschikt verklaren voor naaktrecreatie (wat hier dus het geval is). Ongeschikt verklaren kan alleen door de rechter. Daarbij wordt gekeken naar de omstandigheden. Het terrein moet geschikt zijn (bedoeld voor recreatie, niet direct zichtbaar vanaf de openbare weg) en een meerderheid van de aanwezigen moet geen bezwaar hebben. Dus de kans op een boete lijkt mij nul.
Op artikel430a.nl wordt alles helder uitgelegd.


   19-05-2021 00:30

@Anoniem, ja er komen ook mensen tussen de 20-30. Niet met z'n velen, maar we zijn aanwezig.


Anoniem   22-04-2021 10:37

Heey goedemiddag allemaal komen hier ook mensen in de 20-30 of alleen ouderen?


pieter   20-04-2021 22:58

ik ben er afgelopen zondag weer even geweest.
ondanks dat het verboden is om voor 1 Mei er naakt te zonnen lagen er een aantal mensen naakt.
zijn ze niet bang voor een boete of wordt er nooit op gecontroleerd door de politie?
en wanneer gaat het riet groeien ik ben echt niet preuts maar als er bootjes lagen varen kunnen ze gewoon het strandje opkijken.Yester   15-04-2021 14:20

Zou ik op dit strandje mensen mogen fotograferen met toestemming van degene
Zo ja wie zou er in mijn foto boek willenWim Koops   04-04-2021 15:05

Goede middag is Twaalfmorgen, Reeuwijk ook geschikt voor hulp behoefenden?


Johan   01-11-2020 19:18

@ nico, dat kan toch niet ? Riekt naar apartheid, Strand is voor iedereen , die daar naakt wil vertoeven, sexuele geaardheid mag daar geen rol bij spelen. Ik lees wel vaker van die rare dingen hier.Vorige maand vroeg een dame of er misschien een apart strand voor gluurders kon komen ? Tolerantie naar elkaar daar draaid het om. Geen stukjes afschermen voor aparte groepen.


nico   27-10-2020 15:16

misschien een apart deel voor homo mannen afschermen?


Italiaanseman   02-09-2020 16:30

Kan iemand mij vertellen waar dit pcies is, waar kan ik mijn auto kwijt?

Ik ben een italiaans man van 30 die hier graag eens naar toe zou willen

Mvg mario


Bianca   18-08-2020 13:53

Hoi Lotte, Ben ik helemaal met je eens. ikzelf ben 24 jaar en kom ook hier regelmatig, meestal op een doordeweekse dag. Heerlijk relaxed en de meeste zijn inderdaad allemaal oudere mannen die wel vriendelijk zijn een enkeling zit soms met zijn dingetje te spelen maar dan draai ik me gewoon om:). Heb er ook een paar keer gelegen dat ik de enige was op heel het veldje lekker heel het rijk voor mij alleen. Zwemmen heb ik er nog nooit gedaan dat vindt ik er te open. Wie weet zie je daar eensLotte Sanderse   08-08-2020 07:47

Al paar keer op naaktstrandje geweest.

Altijd leuk, wel vooral oudere mannen, maar maakt niet minder leuk.

Als 22 jarige veel bekijks en aanspraak. Maar ik schuw een gesprek dan ook niet.

Ga zeker vaker, ontspannen en leuke sfeer daar.


Rene   12-06-2020 15:25

Vandaag voor de eerste keer geweest op dit plekje. Een beetje verscholen maar wat een mooie plek. Gedag zeggen werd gewoon beantwoord iets wat ook niet vaak meer gebeurd. Fijne van deze plek is dat het doodloopt dus er geen continu doorgaand gluur verkeer is eigenlijk. Kijken mag van mij hoor, geen bezwaar tegen maar maak dan ook een gezellig praatje zeg ik altijd.
Ik ving op dat de dames aan het eind liggen en de heren vanaf het begin van de naaktzone. Mooie plek om weer eens terug te komen, voelde me meteen welkom ondanks het feit dat ik deze keer maar een uurtje kon blijven.


Rik   09-06-2020 07:49

Beste mede naturisten,
allereerst dank voor de reacties op deze mooie site. Natuurlijk heb ik alle reacties nauwkeurig gelezen. Tevens heb ik het voorval aan de NFN voorgelegd waar ik ook lid van ben. Heel kort en duidelijk antwoord, wat Genieter en Gijs al aangaven, "iedereen mag gebruik maken van het openbare terrein mits die natuurlijk de bekende regels naakt recreatie in acht houdt. Voor de corona gelden de regels van de overheid of de lokale verordeningen; 1,5m afstand, bij klachten thuis blijven."
Tijdens het gesprek op die bewuste dag is het woord Corona overigens niet gevallen en op het bewuste moment lagen er slechts 5 personen.
Tip NFN: "Ipv wegsturen zou het veel beter geweest zijn om een compromis te maken met de gebruikers. Bij drukte kan er altijd nog uitgeweken worden naar het textiel gedeelte, zodat een ieder toch zijn of haar voldoening zoveel als kan tegemoed te komen."
Nogmaals dank voor de reacties/ discussie.


peter   08-05-2020 14:20

hallo allemaal

vandaag weer voor de eerste keer naakt ff wezen zonnen.
ben maar ff 1 uurtje kon helaas niet langer blijven.
maar wel heerlijk weer , hoop dat het een mooie langer zomer wordt dan zal ik er nog veel keren komen.


Gijs   02-05-2020 20:43

Beste Joost,

Zoals "genieter" al schreef, de plek ligt er voor iedereen. Dus voor jong en voor oud, corona of niet. het is openbaar dus iedereen heeft recht om er te komen.
   29-04-2020 18:45

Nou genieter daar ben ik het niet helemaal mee eens.
Daar op dat strandje liggen best wel veel mensen boven de,
60plus (risicogroep Coronavirus).
Die mensen zijn waarschijnlijk al de hele week genoodzaakt,
om binnen te blijven.
En zijn blij dat ze daar dan naar toe kunnen om in alle rust,
en zeker ook veilig te kunnen liggen en zonnen.
En zoals je weet kunnen kinderen het virus overbrengen.
En kinderen zijn net een ongeleid projectiel.
Dat lukt nooit om ze netjes bij je te laten blijven.
die springen en rennen van hot naar her
En vindt daarom dat deze meneer niet eens het risico,
mag nemen om nu in deze coronatijd met zijn kinderen,
daar naartoe te gaan!
Denk aan de ouderen in deze moeilijke tijd !
Joost


Genieter   29-04-2020 12:57

Beste Rik,

Wat jammer dat iemand je hierop aansprak. Te gek voor woorden en jammer dat je je hebt aangepast aan diens wensen!
Ik hoop dat je een mogelijk volgende keer heerlijk met je kinderen kunt genieten van dit mooie plekje, want dat ligt er voor iedereen!


Rik   27-04-2020 21:44

Vandaag voor het eerst naar het strandje twaalfmorgen geweest met mijn 2 kinderen. Voordat we wilde gaan zitten werd mij verzocht, door een geklede man op een brommer, niet op het naturistenstrand te gaan liggen/zitten. Ik was er ongeveer om 11:30 en er lagen 4 mensen. De man gaf aan dat het in de middag vol ligt en dat mijn kinderen dit niet prettig zouden kunnen vinden. Aangegeven dat we lid zijn van de nfn en zon en leven en dus geen probleem zal zijn. De man vervolgde zijn pleidooi; kortweg kwam het er op neer dat de (vaste) bezoekers niet op kinderen zitten te wachten. Ik probeerde nog aan te geven dat het een openbaar terrein is. We zijn naar het textiel strandje gegaan. Te schandalig voor woorden.


Saar   21-04-2020 12:29

@Joost, voor alsnog wordt de afgelopen 2 weken naaktrecreatie gedoogd mits afstand gehouden word. Dagelijks, soms meerdere keren controle door handhaving en politie.


Tjipke Tasma (webmaster)   24-03-2020 10:45

@Joost. Op dit moment is het onduidelijk of de naaktstrandjes openblijven. Houd de site van de gemeente in de gaten.

Uiteraard: Geldt natuurlijk de regel 1,5 meter afstand houden.


Joost   24-03-2020 09:30

Zou graag zien of er op deze site nog maatregelen worden genomen vanwege Corona? Wordt dit strandje verboden tot 1 juni? Uit eigen ervaring liggen mensen hier best wel op afstand van elkaar. Maar zou graag lezen wat het dagelijkse bestuur van Reeuwijk over dit strandje gaat besluiten!


Jo   15-09-2019 18:40

Vandaag weer naar het strandje geweest.Was best wel heerlijk Weer nog. Er lagen uiteindelijk best nog wat mensen die het er ook nog even van namen. Herfst ligt al op de loer hè! Hopen op nog een paar mooie dagen. We mogen nog tot 15 oktober. Ook al staat hier tot 1 oktober.


Peter   28-08-2019 00:11

Hallo lezer,
Vandaag weer een mooie dag lekker de racefiets gepakt en weer eens een lekker gezwommen en genoten van de natuur.
Ik kan dit strandje zeker aanbevelen , wat mij betreft het leukste strandje uit de regio. Om die reden beveel ik het liever niet aan. Ik kom hier regelmatig op de fiets naartoe om een paar uurtjes van de zon en het water te genieten. Het riet is momenteel wat hoog maar op zich geeft dat de nodige schaduw.
Grootste minpunt is denk ik wel het aantal prik en vliegbeestjes. let daar een beetje op, overigens heb ik hier op het strandje al wat bijzondere fauna gezien (vaak bij dreigend weer).
Ja er lopen wat meer mannen dan vrouwen rond, ik heb ze echter nooit als opdringerig ervaren. Maak eens een babbeltje. We zijn volwassen mensen zit geen kwaad in. Op de kop van het strand zit meestal een groepje mensen die ik er vaker zie (kom er zo om en nabij al zo'n 4 jaar). Goed vertoeven en dicht bij het water.
Leuk strand leuke mensen niets aan doen , morgen weer :)Andre   27-08-2019 09:36

Hoi beste mensen.waar is het respect gebleven,ik zelf kerel. mijn ervaringen met naakt zonnetje pakken .heb respect, voor de mens hoe mooi of minder mooi iemand lijkt te zijn., ik heb ook ogen wie niet. Geloof me je enjoy veel meerx


ruud en leontien   24-08-2019 00:18

Bianca
je schrijft zeurders
maar waarom zijn mensen zeurders als ze hun ervaring hier schrijven?
ook wij hebben de ervaring van rukkende mannen
ook toen ruud alleen was werd hij aan gesproken toen hij net op het strandje was en nog geen 3 minuten zijn broek uit had
wij als hetro stel vinden het niet fijn als een man je man staat aan te staren cq erg dicht bij komt om zogenaamd je iets mee te willen delen
en dan bijna de penis ( van ruud ) aanraakt
daarvoor zijn we niet op het naaktstrand
op welke dan ook.Jo   30-07-2019 17:42

Vandaag weer op het naaktstrandje geweest.
Wat is dat toch een heerlijk plekje om,
heerlijk naakt te zonnen en te zwemmen.
Achterste veld gelegen.
Was niet zo druk een paar mannen,3 koppeltjes,
En een prachtige dame alleen.
Flink verkleurd ben ik , maar was een topdag
Ik ga er zeker de komende 2 maanden,
nog een paar keer naar toe


sander   24-07-2019 18:25

hallo mensen

ik vind het een klein maar gezellig naaktstrandje.
ik vind het wel jammer dat erv nooit eens gezinnetjes aanwegig zijn oop het strandje,
ik wil ook wel eens met mijn gezien komen maar ik heb thuis verteld dat er nooit jongeren jongens of meisjes zijn daarom willen mijn kinderen ook niet voor vreemde oudere mannen zich bloot geven


jongeman   26-06-2019 17:00

Over het algemeen fijne sfeer hier, rustig en prachtig gelegen. Maar helaas trek je als relatief jonge man blijkbaar de aandacht van sommige mannen. Kijken is tot daaraan toe, maar bepaalde opmerkingen of geluiden maken is niet nodig.. als hetero man zit je daar niet op te wachten en voel je je niet op je gemak.


Bianca   25-06-2019 16:13

Van de week hier weer lekker wezen zonnen. Wat een lekker strandje is dit toch. Geen mannen met een erectie :) of rukkende mannen gezien. Ik weet niet welk tijdstip de zeurders komen maar overdags zie je ze niet. Of je moet er alleen maar op gefocust zijn en willen zien wat je wil zien. Maar daar kom ik niet voor. Ik kom daar om lekker mijn boek te lezen en te zonnen.


Meneer vermeer   23-06-2019 16:14

Al die mannen die bang zijn dat ze een erectie krijgen, moet er wel om lachen. Met alle respect, maar ik kan me serieus niet voorstellen waar je een erectie van zou moeten krijgen op dit strandje.


Michael   01-05-2019 19:48

Hallo Johan zoals je misschien wel hebt gelezen zal je niet de eerste nog de laatste zijn die hier last van heeft. Wat ik zelf altijd doe is even een handdoek erop leggen of op mijn buik gaan liggen. Het gebeurd nou eenmaal


Johan   24-04-2019 17:45

Was er voor het eerst. Ben nog niet eerder op een naaktstrand geweest, dus vond het best spannend. Gelukkig was het rustig en de aanwezigen waren erg aardig. Ik ga zeker weer terug!
Ik had alleen wel snel "last" van een erectie. Hoe erg is zo iets eigenlijk?


peter   08-04-2019 22:52

nee hoor
jij zou niet de 1e zijn en zeker ook niet de laatste
als je toch voor schaamt ff op je buik gaan leggen tot dat die weer slap is


Anoniem 2   08-04-2019 17:31

is het erg als ik perongeluk een erectie krijg op het strandje?(Ik ben nieuw)


leontien en ruud   06-04-2019 00:31

Hallo Babs

hoezo moet het riet zo hoog zijn
als het riet zo hoog is hebben wij geen uitzicht op het meer.

zoals al vaker gemeld hier..... we hoeven ons nergens voor te schamen
we mogen hier lekker bloot zijn, liggen en lopen
en mensen die daar rond varen weten ook wel dat daar een naaktstrandje is en zullen zich er echt niet aan storen.
( en anders maar wel ) het is een recht wat wij hebben en daar moeten ze dan maar mee leven en als ze dat niet willen dan kijken ze maar lekker de andere kant op...

wij hoeven ons toch niet te verstoppen als we naakt zijn?
als het riet te hoog is word het zo.n achteraf strandje en dat vinden wij persoonlijk niet wenselijkJongen   04-04-2019 17:09

Je mag jammer genoeg oas vanaf 30 april naakt op het terrein zijn babs,denk dat het tegen die tijd wel gegroeit is


Babs   03-04-2019 20:37

Is mis nu nog even het riet. Wanneer is dat hoog genoeg zodat je niet meer zo in het zicht zit/ligt?


Leen   27-03-2019 07:38

Een mooie rustige plek, maar wat jammer dat het pas op 30 april open gaat voor naaktrecreatie.Er zijn toch in de weken ervoor al heel wat dagen dat het lekkere bruinen kan beginnen...
Hopelijk kan dit tijdstip vervroegd worden.


   10-10-2018 15:32

de kans dat je een tekenbeet oploopt is groter als je het mij vraagt, maar goed, ik snap de redenatie volkomen.
Ruud en leontien   10-09-2018 13:57

Hoi. Vorige schrijver.
Persoonlijk vinden wij dat je dus je kop in het zand steekt als je door.loopt verder het strandje op als je iets ziet wat niet mag.
Als een handhaver het stranje oploopt en deze praktijken vaker ziet is de kans aanwezig dat het strandje gesloten word en dan zijn wij allemaal de dupe ervan.en dat vinden wij niet kunnen.
Vwb de sperma ten opzichte van een roggel. Is sperma vele malen een gezondheidsrisico.
Groetjes


   09-09-2018 15:36

beste ruud en leontien, Wat ik van een oudere masturberende man vindt? Weet je, ik vindt het allemaal prima zolang hij mij of anderen niet tot last is. Als iemand binnen een cirkel van 2 meter naast mijn handdoek komt staan met zijn piemel in zijn handen spreek ik de persoon in kwestie daar gewoon op aan, we zijn volwassen mensen. Als ik het strandje op kom fietsen en er gebeurt iets wat eigenlijk niet mag dan rij ik gewoon door naar een stukje waar ik er geen last van heb, zo simpel is het. Wat betreft sperma in het gras, persoonlijk vindt ik een rochel smeriger en ik heb nog nooit een kwakkie zien liggen dus daar zou ik mij ook niet te druk om maken.ruud en leontien   03-09-2018 22:26

beste meneer vermeer>
u schrijft het strandje is groot genoeg dus wat betrefd de mastruberende man ff tot 10 tellen en verderop gaan zitten is iedereen blij.... maar de eerste regel hier is seksrecranten zijn niet welkom... wat vind u dan van een rukkende oudere man in een scootmobiel??

Bianca.
je schrijft dat je je er niet aan stoort als er mannen met hun penis spelen en dat ze zich openbaar afrukken.
persoonlijk vind ik dat best een vreemde uitspraak
ten eerste is het verboden en ten tweede vind ik het als man niet echt prettig om als lust opjekt gezien te worden door een (oudere) man.
daarbij vragen wij ons af waar ze / hij zijn sperma laat ( we noemen het maar even bij naam ) als ze / hij klaar komt.
spuit hij het op de grond of laat hij het op de grond druppelen en jij komt 10 minuten later aan lopen en de desbetreffende persoon weg is. dan leg jij je kleren of je handdoek op de grond en gaat er op zitten / liggen. wat denk je wat er gebeurt met de sperma die er net gespoten is??
vind jij het een schoon en fijn idee????
en wat dacht je van de gezondheid risico?

charles… je zegt geen rare dingen gezien,het was zeker toe erg druk toen je er was?

Jo..... ik ben het helemaal met je eens.
ik vind de vaste kern en dan vooral de oudere erg opdringend en aanwezig. de nieuwere gasten waar wij ook nog wel een beetje ondervallen voelen zich daardoor minder welkom en dat is best wel jammer.

en vwb de steiger en zicht voor langs varende boten.
dat is dan jammer voor de boten.
de mensen die daar varen weten echt wel dat het strandje hier is en zullen er niet van schrikken. en anders maar wel.
bloot zijn is gewoon en hier niet verboden.
als ik op het steigertje staat en er vaart een bootje langs en ze zien mij in mijn blote kont staan dan is dat jammer voor ze en anders kijken ze de andere kant maar op.


Bianca...… wij vinden het niet prettig als dit soort zaken gebeuren ( zie onze andere berichten met onze ervaringen ). en toen ruud alleen was en er drie mannen elkaar staat te bevredigen voelde hij zich niet op zijn gemak. en durfde toen niet lekker op zijn rug te gaan liggen en zijn ogen dicht te doen om van zijn verdiende rust te genieten.
je weet nooit wat dat soort mannen nog meer gaan doen of verwachten / eisen van een andere jonge man
drie tegen 1 red je niet alleen.

verder willen wij nog even een ervaring delen die plaats vond op 26 juli 2018 plaats vond.
wij liggen lekker op het strand. op het achterste gedeelte. aan de voorkant en halverwege het strand de oude en vaste kliek.
op het achterste gedeelte liggen nog twee jonge dames
en nog een stel en wat mannen.
er komt een jonge man aan op zijn scooter er komt ook op het achterste gedeelte liggen.
legt zijn handdoek neer op ca 2 meter van de jonge dames die daar geen probleem mee hebben.
kleed zich netjes uit en ruimt alles op en wil gaan liggen op zijn handdoek.
nog voor hij zich door de knieen laat zakken komt er een oudere man aan van halverwege het strandje. en kijkt vol continu naar de penis van de jongen. en dat vond die jongen niet echt fijn maar ja dat kan gebeuren op zo.n strandje. maar de man loopt door en gaat onderhand tegen de jongen aan staan en zegt vrij hard en norse harde stem dat hij in het vervolg niet met zijn scooter daar mag komen als de motor nog draait.
de jongen was erg verbaast en veronschuldigde zich maar wij allen hadden meer het idee dat de man meer een reden zocht om de jongen van dicht bij te bekijken en mss per ongeluk te betasten ( wat niet gebeurt is ) dan dat de lopende motor van zijn scooter de reden was.
de jongen vond het niet prettig en voelde zich daarna ook niet meer op zijn gemak.
we hebben het er met die jongen over gehad maar kon de rust en dus het genot van het naakt zijn niet meer vinden.
helaas is hij na een half uurtje toch weer vertrokken.

als jullie / wij meer nieuwe en jonge gezichten willen zien is het misschien een idee om die oude kliek er eens op aan te spreken dat dit soort gedrag hier niet thuis hoort.
dat er ( oudere ) mannen zijn die op mannen vallen en het lekker vinden om elkaar te helpen met handwerk. daar heb ik geen probleem mee ( wees gelukkig met welke geslacht dan ook ) maar doe het niet op een naaktstrand.
doe het lekker in je huis of zo

laat de mede mens lekker genieten van het naakt zijn in de buiten lucht en op het strand en in het water.
we hebben allemaal een druk leven
laten we genieten van onze vel verdiende rust op de momenten als we ze nodig hebben.Loek   23-08-2018 10:34

Beste Bianca,

Je n=1 argumentatie is natuurlijk niet valide. Redenaties als "leven en laten leven" en "hoort bij de beleving", is natuurlijk heel idealistisch maar staat wel haaks op het wetboek. Wij hebben nu eenmaal regels met elkaar afgesproken waarbij, indien deze niet worden nagekomen, sancties worden getroffen. "Hoort bij de beleving", is namelijk een hellend vlak. Dat jij er geen aanstoot aanneemt is fijn voor je, maar er zijn zeker mensen die dit wel als vervelend ervaren en daar dus ook een wettelijke grond voor hebben.

Consequentie van je redenatie is dat deze mensen daarmee ongestoord hun gang kunnen gaan, in plaats van aangesproken te worden. De consequentie daarvan is dat mensen op termijn wel melding gaan maken, met het risico dat het strandje gesloten wordt.

Dus voordat je je ogen dichtdoet als je gaat zonnen, is het wellicht toch handig om het geheel in een iets breder perspectief te zien.

Groet Loek
Een afkorting van Loeki


Bianca   21-08-2018 20:06

Ik kom hier ook best vaak, heb hier vaak zat alleen gelegen als vrouw alleen, en die meneer in zijn rode scootmobiel was er ook wel eens. Ik heb nog nooit last van hem gehad, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niet constant aan het opletten ben wat iemand aan het doen is. Tijdens het zonnen heb ik altijd mijn ogen dicht, wie ligt ernu te zonnen met zijn ogen open?? Als ik een boek aan het lezen ben kijk ik ook niet constant rond. Wat mij opvalt is dat er altijd mannen iets te zeggen hebben over het sexueel gedrag van andere mannen. Of zou het meer zijn zoiets "als de waard is vertrouwd hij zijn gasten" En Nee ik behoor niet tot het vaste clubje zeurders.. Leven en laten leven is mijn motto


wesley   16-08-2018 19:33

vandaag sinds lange tijd weer eens langs geweest. vroeg me af of er ook nog leeftijd genoten zijn ~24 jaar die ook weleens gaan?


Loek   14-08-2018 14:40

Ik herken wat je schrijft Jo. Al eerder maakte ik een opmerking over het niet welkome gevoel dat de vaste kliek je geeft.
Ook ik heb op datzelfde steigertje gezeten en kreeg toen een verhaal dat ze zelf dit steigertje hadden gebouwd. Dit alles op een toon dat ik dankbaar moest zijn dat ik er überhaupt gebruik van mocht maken.
De roep in het gastenboek om nieuwe gezichten staat dus een beker haaks op het “dit strandje is van ons” houding.
Over het aanspreken van meneer scootmobiel, kan ik het alleen maar met je eens zijn. Deze meneer hoort ook bij de kern. Laat deze kliek zich drukmaken over dit soort gedrag, zich niet verhullen achter een achterlijke redenatie (hoort bij de beleving) i.p.v. te kokktetenn met zogenaamd eigenaarschap van dit gebied.


Jo   13-08-2018 17:27

Zit ik gister op het steigertje te dubben of ik wel of niet het water in zou gaan omdat ik het water nogal koud vond.wordt ik aangesproken door een dame van de vaste kern dat ik niet op het steigertje mocht zitten omdat voorbij varende boten daar last van zouden kunnen hebben. Weet je waar de vaste kern zich wat meer druk om moet maken. Dat een andere bekende die ook bij de vaste kern hoort in een rode scootmobiel zich best wel vaak schuldig maakt aan ongewenst seksueel gedrag(Mastruberen in het bijzijn van andere mensen)!!! Dat is namelijk volgens de wet verboden. Daar moeten ze eerst maar eens wat van zeggen.En niet tegen iemand die nog twijfelt of hij het water in gaat of niet!!! En wat de vaste kern ook even moet leren dat het naaktstrandje toegankelijk is voor iedereen en dat iedereen,dus ook nieuwe bezoekers net zoveel zeggenschap hebben Als de vaste kern. Want het is namelijk de vrije natuur


meneer vermeer   09-08-2018 14:13

In de apv staat helemaal niks over verplicht je kleren uittrekken, daar kan je wat van vinden, maar je hebt er helemaal niks over te zeggen.


peter   07-08-2018 11:04

afgelopen zondag op het naaktstrandje geweest.
was erg gezellig en druk.
er viel mij wel iets op er liep een jonge/man rond de 30 jaar op het NAAKT strand met zijn boxershort aan ook liep die met zijn telefoon in zijn hand.
wat hij aan het doen was is mij een raadsel.
verder was het dus helemaal prima!!
met veel gezellige mensen die wel in zijn voor een praatje


Charles   06-08-2018 15:22

Deze week twee keer geweest om af te koelen. Volgens mij is de sfeer daar beter geworden, relaxed. (Geen rare dingen gezien) Het water is heerlijk.


Johan   29-07-2018 07:53

@ Bianca, ik vind dat wel meer dan een stapje verder gaan. En zeker ook justitie vind dat. Masturberen in het openbaar word nog gewoon afgedaan met een fikse boete, terwijl het ongewenst betasten van een vrouw toch al snel onder aanranding valt, waar je dus niet met boete vanaf komt , maar gewoon de bak indraaid.


Bianca   28-07-2018 22:54

@Wim Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Dat iemand toestemming zou vragen gaat nooit gebeuren, want dan is de lol er voor diegene vanaf. Vrouwen ongewenst betasten vind ik een stapje verder gaan dan dat iemand halverwege verstopt in de bosjes met zijn pielemoos zit te spelen.Wim   28-07-2018 20:30

@Bianca. Fijn voor je dat jij je er niet aan stoort (dit is niet sarcastisch bedoeld) Het zou ook niet goed zijn om hiervoor weg te blijven. Waar het mij om gaat is het volgende: als het onderdeel van iemands seksuele genot is dat ik zijn of haar handelingen zie of kan zien, dan moet die persoon daar eerst mijn toestemming voor vragen. Zo niet is er sprake van ongewenste intimiteiten. Er zijn altijd wel mannen die met hun pielemoos spelen, net zoals er altijd mannen zijn die op drukke plaatsen vrouwen betasten. En die moet je nooit hun gang laten gaan.


Bianca   28-07-2018 19:50

Op welk naaktrecreatie terrein je ook kom. Er zitten altijd wel mannen met hun pielemoos te spelen. Kan me niet er druk om maken hoor als vrouw alleen zijnde. Ga soms op mijn gemak liggen kijken meestal stoppen ze dan.
Kom vaak hier en het zijn altijd dezelfde mannen die af en toe uit het zicht van de meeste zonners "zich even aftrekken" eentje is hier zelfs vrij open over en vindt het gewoon lekker in de buitenlucht en wil hiermee verder niemand tot last zijn. Doet het meestal alleen als het heel erg stil is uit het zicht van anderen, maarja soms zie je wel eens wat uit je ooghoeken in het begin is het even schrikken maar het is verder een hele aardige rustige man.
Ik zou als alleengaande naakt zonaanbidster dus nergens kunnen gaan zonnen als ik mij hier aan zou storen. Als er geen kinderen in de beurt zijn en het rustig is gaan ze maar lekker hun gang.meneer vermeer   26-07-2018 19:27

Even een mededeling van huishoudelijke aard; Bij het witte bruggetje bij de ingang hangt sinds vandaag (26-07) een bordje met de mededeling dat er een algeheel verbod is op roken en open vuur (bbq e.d.) om voor de hand liggende redenen dunkt mij. De BOA's die schitteren in afwezigheid treden in principe preventief op maar bij herhaaldelijke waarschuwing riskeer je een boete van maar liefst €280. Wat mij vandaag opviel is dat de meeste rokende bezoekers sowieso hun verantwoordelijkheid nemen en hun peuk uitdrukken in een meegenomen asbak of bakje water. Wat betreft de masturberende man, ik weet om wie het gaat en zal hem er zeker op aanspreken. Mijns inziens is het niet verstandig om er meteen handhavers/politie bij te halen, mits de persoon zoals ik hieronder lees een grote bek geeft en zich niet aanpast. Teveel van dit soort meldingen kan namelijk negatief uitpakken voor iedereen die hier komt en dat lijkt mij nou ook niet de bedoeling. Aan de andere kant, het strandje is groot genoeg om ergens te gaan zitten waar je er geen last van hebt, even tot 10 tellen en gewoon een stukje verderop gaan zitten, iedereen blij.Wim   25-07-2018 20:35

@Colin. Dat is ongetwijfeld dezelfde man als die waarover ik op 16 en 21 juli vorig jaar in dit gastenboek schreef. Ik was in het voorjaar toevallig nog een keer op dit strandje (mijn vaste stek is de Berendonck bij Nijmegen), en toen zag ik hem ook weer, en helaas ook weer in actie. Helaas leverde dit geen heterdaadje op toen er even later een controleur langskwam, maar die was erg blij dat ik hem e.e.a. vertelde. Mochten jullie vaker een controleur (boa ? politie ?) zien, dan zou ik de man zeker even aanwijzen en vertellen dat er meerdere klachten over hem zijn. En even het nummer van zijn scootmobiel opschrijven natuurlijk. Jullie hebben een mooi plekje daar in Reeuwijk, laat je plezier er niet vergallen door zo'n mispunt.


Colin   25-07-2018 12:59

Ik was gisteren avond op het strandje en trof daar een oudere man aan met een rode scootmobiel die daar handelingen aan het uitvoeren met zijn handen bij zichzelf die niet toegestaan zijn. Echter ik kreeg zo'n grote bek van hem terug, dat ik eigenlijk heel verbaasd was. Het was ook al om 20:45 en dan is het ook niet meer toegestaan (volgens het bord wat er staat) ook daar naakt te lopen.
Leuk als ze een bord plaatsen, maar handhaving wordt niet gedaan.


Babs   21-07-2018 19:47

Vandaag voor het eerst naar dit strand geweest. En was voor mij ook de Aller eerste keer naaktstrand. Het was heerlijk en wat een gezellige groep mensen op het laatste stuk. Ik voelde me erg welkom en ontspannen. Ik kom zeker weer terug!


john   18-07-2018 06:57

Hallo ik kom al zeker 25 jaar op dit strandje was altijd heel gezellig met een redelijk gemixt gezelschap ouder, jonger, mannen ,vrouwen, stellen,nadat het een paar jaar geleden een officieel naaktstrand is geworden
werd het even erg druk, maar nu is het erg rustig en kan je er vaak halve dagen alleen liggen en de de bezoekers die er komen zijn over het algemeen mannen van 60+ , dus mensen van elke leeftijd en geslacht kom eens kijken voor zon rust ontspanning en zo nu en dan een gezellige babbel xxx


peter   16-05-2018 15:48

ben gisteren 15 mei een paar uurtjes op dit mooie stukje reeuwijk geweest.was heerlijk weer en nog wat gezwommen.wat mij opviel is dat er wat nieuwe bezoekers waren die zich niet zo op hun gemak voelde.dit is jammer omdat deze locatie juist nieuwe gezichten nodig heeft! laat u niet beletten een 2e bezoek te brengen.en maak eens een praatje met de vaste kliek(zoals hieronder beschreven)

hoe meer zielen hoe meer vreugde!

groet peter


Loek   09-05-2018 17:30

Mooie plek. Vaste kliek bezet het halve strandje, dat is jammer want daardoor niet echt een welkom gevoel.


Harrie   08-05-2018 23:19

Ben vorig jaar op naturisten recreatie deel gaan kijken, was toen echt te koud voor bloot.
Vandaag 8 mei 2018 met prachtig warm weer daar lekker naakt in de zon gelegen en even gezwommen.
Op het achterste gedeelte was het gewoon ontspannen gezellig.
In vele jaren naaktrecreatie heb ik geleerd hoe ik mij prettig kan blijven voelen.
Normaal doen, vriendelijk blijven, af en toe eens een oogje dicht doen en als iemand zich onprettig tegen mij gedraagt, dat direct en goed duidelijk zeggen.
Ben van plan om vaker te komen.


Tjipke   06-05-2018 11:51

Voor wie het strandje niet kan vinden kijk even op de route pagina.


Cees   25-04-2018 13:10

Ik ben een zestigjarige man.Ben er verleden week voor het eerst geweest. Lag helemaal achterin bij het iets bredere gedeeelte. Gezellige mensen zowel mannen als vrouwen die er al heerlijk gingen zwemmen en naakt zonnen. Ga er zeker naar terug.


Joh   10-04-2018 17:16

Zo jammer pas vanaf 30 April.
Neem volgende week verwachten ze een paar dagen rond de 21 graden.
Zou dan best wel heerlijk naakt willen genieten van de zon en de natuur.
Maar nu gaat het niet.ik zit niet te wachten op een vette bekeuring.
Dat risico neem ik niet. of liggen er al mensen in April naakt op het strandje?


Johan   10-04-2018 08:03

Kan je beter contact opnemen met Natuur en Recreatieschap Reewijkse plassen, die hebben het gebied in beheer, dus die zullen ook wel over opningstijden gaan.


   09-04-2018 23:21

Beste Joh

volgens mij is het vanaf 1 april
maar zo i zo is het vreemd waarom ervan een bepaalde datum tot een datum naakt verblijven op het naaktstrandje wel mag
en niet het hele jaar
er zijn zelfs jaren geweest dat het in november nog lekker weer was om naakt te zijn / zonnen / lopen.
ik heb een paar jaar geleden de gemeente daar over gebeld maar die konden er geen antwoord opgeven.Joh   04-04-2018 22:02

Ik had een vraagje.
Waarom is naaktrecreatie pas vanaf 1Mei toegestaan terwijl je in April best wel vaak al mooie dagen heb van 20 graden of meer!
Best wel jammer dat het niet verander naar vanaf 30 Maart


Ruud en Leontien   20-12-2017 18:47

Beste J
op 22-7-2017 plaatste je een reactie op een reactie van mensen die zich niet zo aan de regels houden vwb het plaatsen van fotos van bezoekers van het strand die zich zelf zitten te bevredigen
je schrijft als laatste kijk even op de borden of het om naaktstrand of naturistenstrand gaat
er is toch geen verschil tussen die twee vwb het zelf bevredigen in het openbaar waar andere bij zijn?

zoals hier al beschreven hebben wij ook zulke ervaringen gehad en hebben ook wij de genoemde persoon gezien alleen toen naakt en niet aan het bevredigen.
alhoewel hij wel heel veel interesse lijkt te hebben in het mannelijk schoon

wij horen graag van je


Rick   23-10-2017 17:30

Ik zou graag een keer langs willen komen wanneer het gezellig druk is wanneer kan ik het best komen?Johan   05-10-2017 07:58

Vrijdag 29Sept.Voor de laatste keer samen met N naar het strandje geweest.
We samen toch nog ff kunnen genieten van het naaktzonnen en heerlijk blootlopen.
Dit jaar steeds in gezelschap geweest van een hele lieve mooie vrouw.
We hebben samen heerlijk kunnen genieten van het naaktzonnen en zwemmen.
Van de mooie rustige locatie en de prachtige natuur.
Was een fantastisch jaar
Ga er zeker volgend seizoen weer heen.


peter   16-08-2017 18:39

nou vandaag voor mijn eerste keer op het naakt strand ook echt naakt wezen zonnen, vond het best wel spannend,
of dat ik geen stijve piemel zou krijgen.
waren veel mannen en maar 1 vrouw.
ook had ik wel het idee dat er 1 of 2 mannen wel wat anders wilde dan alleen zonnen er werd veel naar mijn lichaam (piemel)gekeken. maar zon ver is het niet gekomen(GELUKKIG)
Ga er zeker vaker naar toe!!!!


Johan   23-07-2017 13:45

Jullie hebben wel gelijk.
Maar dit soort lui kunnen er wel voor zorgen dat zo'n strandje word gesloten.
Waar dan de normale mensen die willen genieten de dupe van zijn.


J   22-07-2017 11:09

Als je foto's gaat plaatsen hier dan ook graag met: 1) bewijs dat je de bewuste persoon aangesproken hebt op het gedrag 2) bewijs dat je bij voortzetting de politie hebt gebeld. 3) bewijs van beoordeling voor een zeden delict. En de belangrijkste: 4) Een voorschot op de juridische kosten die de eigenaar van de deze site zal gaan maken vanwege het plaatsen van de foto's.

En check ook even wat er op de borden ed staat; naaktstrand of naturistenstrand .....


Wim   21-07-2017 11:25

Johan, bedankt voor je reactie. Ik ben in dit soort situaties helemaal vóór "naming and shaming", maar ik ben ook zo'n beetje de laatste Nederlander zonder mobieltje, dus foto's maken kan ik niet. Vandaar dat ik het nummer van de scootmobiel vermeldde, wellicht kunnen de vaste bezoekers er wat mee.
Wellicht een idee voor deze site, om foto's van sexdelinquenten op naturistenstrandjes te plaatsen ? Moeten wel "heterdaadjes" zijn, anders kun je iedereen wel beschuldigen en dat is niet de bedoeling.


Johan   21-07-2017 08:09

Beste Wim
Helaas gebeurt dit wel vaker.
Meer mensen zouden daar wat van moeten zeggen. Beste is foto van die persoon maken en op internet te kakken zetten.


Wim   16-07-2017 21:33

Ik was hier vorig jaar voor 't eerst, vond het een mooi plekje en vandaag was ik in de buurt. Ondanks het bewolkte weer besloot ik om toch even te gaan. Het werd een slechte ervaring. De enige andere bezoeker, een plm. 60-jarige man met een rode scootmobiel, nummerplaat *****, lag zichzelf te bevredigen. Hij hield daar ook na opmerkingen mijnerzijds niet mee op. E.e.a. gebeurde op het, volgens vaste bezoekers, relatief veilige achterste veldje. Ik laat me nergens wegjagen, maar of ik deze locatie nóg eens uitkies betwijfel ik.


DoDo   10-07-2017 14:36

Hoi Ray,

Kijk eens op Google Maps en zoek daar op "Recreatieterrein Twaalf Morgen, Reeuwijk". Over de brug rechts aanhouden en helemaal naar achteren lopen. Vanaf de Goudse Hout is het inderdaad lastiger te vinden en 2,5 km lopen. Op de fiets is het beste, als je echt met de auto wil gaan, rijdt dan vanuit de richting Gouda de toegangsbrug naar het gebied voorbij. Na ongeveer 300 meter heb je aan de linkerkant een picknickplaats waar je je auto neer kunt zetten.
Veel plezier!


ray   06-07-2017 09:05

Hi,

Kan iemand mij vertellen waar het stand zich precies bevind? Ik heb laatst geparkeerde bij Goudse hout maar heb het niet kunnen vinden.
Is het makkelijker om de grote algemene parkeerplaats te gebruiken?

R


leontien en ruud   15-06-2017 17:24

Hallo Sandra
sorry voor de wat late reactie.
de keren dat wij ok apart geweest zijn gingen we ook naar het achterste gedeelte. maar bij aankomst en vertrek moet je toch langs het smalle gedeelte.
en zoals gezegd voelde wij ons de laatste keer niet echt op ons gemak
wij zaten en liepen op het achterste gedeelte en de ( vieze ) mannetjes liepen gewoon te zoeken en te kijken naar mannen die met hun mee wilde doen.
dat viel gewoon op en ruud voelde zich helemaal niet op zijn gemak.
en toen wij dus besloten om weg te gaan en langs het smalle gedeelte het strand wilde verlaten zagen we ze elkaar bevredigen en wij vinden dat dat hier niet thuis hoort. en vinden het ook nog eens vies want waar laten ze hun ( spul ) als ze klaar zijn / komen.
ja ik noem het maar ff bij naam.

wellicht komen we nog eens terug maar daar moeten we wel even goed over na denken
ik moet er wel bij zeggen dat die keer dat dat gebeurde het begin van de avond was ( zo rond 19.30 uur ) en misschien is dat niet het juiste tijdstip om gewoon en lekker bloot te zijn en rond te lopen.

kan jij ons aangeven wanneer en op welk tijdstip het zeg maar relax vertoeven is. en het een beetje druk is zodat het er ook wat gezelliger is.
de keren dat wij er waren ( behalve de laatste keer ) waren er ca 10 mannen en 2a3 vrouwen.
en dan heb je winden wij wat kleine groepjes en durven wij ons er niet ongevraagd bijvoegen.
groetjes
Leontien en RuudSandra   29-05-2017 23:52

Hallo Leontien & Ruud, Als je helemaal naar achteren van het veld loopt heb je daar totaal geen last van. De sfeer is er gemoedelijk en gezellig. Ik kom hier nu een aantal jaren, en het voelt als 1 familie... ons kent ons. Ik zou zeggen, kom gewoon nog is een keer langs.Yvon   14-05-2017 13:14

Ik ben er vorig jaar een paar keer geweest en ga er dit jaar zeker weer naar toe.
Voel mij er als vrouw alleen prima op mijn gemak. Mooie plek met vooral mensen die het fijn vinden naakt van de zon te genieten.


Ronald   09-05-2017 07:12

Ik kom daar al 42 jaar en heb er zelf nog nooit iets van gemerkt. Schitterend gebied ook het eiland er tegen over. Ik heb er al heel veel gezwommen, gevaren en gefietst . Aan gegeven probleem is volgens mij landelijk omdat alle ontmoetingsplaatsen worden afgesloten. Dat zie ik dus ook op het schitterend naturisten strand vlak achter flevonatuur. Allerbelangrijkste is dat je als zon liefhebber rustig kan recreëren zonder dat je de indruk hebt op een dergelijke ontmoetingsplaats bent. Het riet is soms wat hoger. Men laat de natuur rustig zijn gang gaan. Wel lekker als het wat harder waait


leontien   08-05-2017 23:14

hallo allemaal
even een vraagje van onze kant
hoe is het nu op de 12 morgen?
laatste keer ( vorig jaar ) hebben wij een niet zo prettige ervaring gehad daar. en we willen graag weten hoe het er nu aan toe gaat daar.
we hebben geen zin in vieze mannetjes die de sfeer en dergelijke verzieken.
we willen graag naakt liggen en lopen daar zonder dat we lastig worden gevallen en niet ongevraagd getuige moeten zijn hoe enkele mannen zich en elkaar bevredigen.
de laatste keer vonden wij ook de rietkraag aan de waterkant erg hoog zodat je niet een mooi uitzicht over de plas hebt. het hoeft niet geheel kaal te zijn maar een beetje uitzicht mag er wel zijn lijkt ons.
we zijn geen exibisoniesten maar we hoeven ons nou ook niet te verstoppen achter een rietkraag als we naakt zijn. we mogen toch wel gezien worden als we naakt zijn? we hoeven ons toch nergens voor te schamen? en de langsvarende bootjes weten ook wel wat voor strandje ze langs varen... en dat is toch geen probleem voor ons allemaal...
we horen graag van jullie
vrgr
leontien en ruud


johan   05-09-2016 17:44

Nou, dat was eens maar nooit meer. opdringerige mannetjes verzieken deze mooie plek. zonde hoor.


Ruud   28-08-2016 14:27

Vandaag nog een keer gegaan.
Ik heb de smaak te pakken.
Het is niet erg druk.
Alleen mannen. Een stuk of 6
En een geklede vrouw met 8 kinderen.om even te zwemmen.
Er was een jonge man die aan de vrouw vroeg of ze wist waar ze is.ze zei ja en de kinderen wisten het ook
Na 15 minuten gingen ze weer.
Persoonlijk niets op tegen alleen had moeders wel uit de kleren gekunt en gemogen.
Is voor ons wat gemakkelijker.
Temslotte lig ik in mijn blootje met me rug op de grond als er in eens 8 kinderen ankomen lopen en die dus gewoon tegen mijn piemel aankijken. Voor een kind denk ik niet echt het leukste van een dagje weg.
Maar zoals gezegd heb ik er geen probleem mee
Ze mogen alles zien.
Kom zeker nog eens terug.
Ruud   27-08-2016 15:50

Vandaag toch weer gegaan
Is gisteren goed bevallen en het trok mij toch wel aan om weer lekker in mijn blote kont buiten rond te lopen
Ik ben er nu en er zijn niet heel veel mensen.
2 mannen aan het begin en achterin 3 mannen en ik
.
Persoonlijk vind ik het riet aan d hoge kant.
Van mij mag je wel wat meer uitkijk hebben over het meer.
Ik ben geen exhibionist maar wat maakt het uit als varende mensen je zien
Zij weten toch ook dat hier een naakstrand is.
En van mij mag gezien worden hoe ik er bloot uit zie.
Zoals geEhd ben ik geen exhibionist.

Kom zeker nog eens terug hier


Ruud   27-08-2016 14:33

Gisteren voor het eerst naar een naakstrand geweest en gekozen voor de 12 morgen.
Was nog nooit naakt gegaan buitens huis in het openbaar.
Wist niet of ik her durfde en wel kon. Zo voor open publiek mijn broek uit trekken.
Maar ik moet zeggen dat het mij mee viel.
Toen ik aankwam zag ik in de verte al blote mensen en het voelde gelijk vertrouwd.
Bij de eetste persoon ben ik gelijk gestopt en mij uitgekleed.
Ik wist niet of je gelijk bloot moest of eerst gekleed je plekje mocht zoeken.
Mannen keken geintereseerd naar mij maar ik heb daar geen interesse in.
Daar kom ik ook niet voor.
Ik ben bloot naar achteren gelopen waar een stelletje lag. Een vrouw alleen en een nan alleen.
Ik ben daar ook gaan zitten en liggen.
Ik voelde mij welkom ondanks dat de rest elkaar kende.
Ik ben er een klein half uurtje geweest en heb ff wat rond gelopen en bij het water gekeken.
Ik was eerst bang dat ik een erectie zou krijgen omdat het voor mij de eerste keer is.
Maar gelukkig heb ik daar geen last van gehad.
Ik zou ook niet weten hoe ik had moeten reageren.
Hooguit had ik het uit kunnen leggen aan de mede bezoekers.
Maar gelukkig geen last van.
Kom er zeker nog wel is terug.Peter Post   24-08-2016 22:52

Vandaag weer eens wezen kijken. Het blijft een een heerlijke en gemoedelijke lokatie , ook als het wat drukker is.
Leuk gekwebbeld met een leuk gezellig stel uit Almere, tof dat mensen ook van een stukje verder komen.

Wel een puntje van aandacht , de laatste 2 jaar zitten hier veel teekenpeter   13-05-2016 08:35

beste lezers

na een tijdje hier niet geweest te zijn gisteren maar weer eens een dagje twaalfmorgen bezocht.was een super weertje en af en toe heerlijk gezwommen.waren wat nieuwe gezichten.dus hier en daar een praatje,
kortom ik heb genoten van deze schitterende locatie,


meneer vermeer   11-05-2016 19:07

@ Simon, valt best mee hoor. Als je helemaal naar achteren op het terrein gaat zit er altijd een groepje vaste bezoekers, super vriendelijk en gemoedelijke sfeer. Hier zal je echt van niemand last hebben! Zelf vind ik dit naaktstrand echt geweldig, heerlijk rustig, het enigste wat je hoort is het ruisen van de wind door de bomen en de vogels.


Alain   05-05-2016 18:14

Hallo,
Ik ben er in 2013 geweest.
Het terrein ligt in een stiltegebied.
Is beslist een aanrader.
Ik kom er dit jaar terug van uit Vlaanderen.

Groeten,

Alain


Simon   05-05-2016 17:59

Ik wou dit strandje gebruiken voor een tussenstop tijdens een fietstocht met mijn vrouw en kinderen (5 en 7). Maar gezien de verhalen in het gastenboek kan ik dat beter maar vergeten. Klopt dat?


meneer Vermeer   30-04-2016 11:11

onlangs even wezen kijken hoe het terrein erbij ligt. De rietkraag die goed beschermde tegen pottenkijkers is volledig afgemaaid, erg jammer. Vindt het fijn om in mijn blootje te lopen maar ben absoluut geen exhibitionist. Kan dit in het vervolg niet in 2 of 3 delen? nu is er helemaal niks meer


Peter Zondag   29-09-2015 17:24

Naaktrecreatie op dit terrein is volgens de gemeenteverordening (Artikel 2:47B) toegestaan "tot 15 oktober".

De tekst op het bord die stelt "tot 1 oktober" is onjuist en gebaseerd op tegenstrijdige bepalingen (mogelijk gewoon een typefout) in de "Nadere regels ..." behorend bij de APV.
Mw. van Tilburg van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft me vanmiddag eerst verzekerd dat er tot 15 oktober niet wordt gehandhaafd volgens de tekst op het bord. Vervolgens belde ze me nog terug met de aankondiging dat er een sticker met de juiste datum op het bord komt.

Dit alles natuurlijk los van de vraag of je ooit naaktrecreatie kunt verbieden op een plaats die daarvoor is aangewezen en dus kennelijk geschikt is!maik   28-09-2015 17:19

nog nooit geweest .wil het wel een keer bezoeken
heb dan alleen het id dat ik dan daar de jongste ben


johan   08-08-2015 21:11

Erg leuk plekje. Helaas wel veel oudere en alleengaande mannen met een harde tampeloeris gezien.meneer Vermeer   03-08-2015 14:35

ben er nu een paar keer geweest, idd voornamelijk mannen en 1 oneerbaar voorstel waar ik vriendelijk voor bedankt heb. Desondanks een goed afgelegen en beschut plekje om van mijn fietskleding streepjes af te komen. Zeer gemoedelijke sfeer, beetje "ons kent ons" aanrader!


peter   23-07-2015 15:01

gisteren voor mijn 1e eerst wezen kijken op dit strandje
er waren wel wat mensen maar niet zo druk
ik ga zeker als het warm wprdt binnenkort daar in mijn blootje zonnen


peter   22-07-2015 07:16

gisteren weer eens hier geweest.blijft een mooi stukje groen met een top uitzicht op het water.paar keer gezwommen en lekker bij gebruind.laten we met zijn allen zuinig zijn op deze mooie locatie.


Mark   15-07-2015 20:08

Afgelopen zaterdag geweest, was redelijk druk. Achteraan lagen wat stellen maar verder veel mannen alleen. Begroeiing langs het water staat rond de 1,80 dus je ligt weer uit het zicht.
De sfeer was gemoedelijk en goed, wel wat masturberende oudere mannen en toen ik even ging plassen had ik gelijk een man achter me staan die z'n stijve penis tegen m'n kont aan drukte. Maar toen ik aangaf dat niet te willen liep hij verder de bosjes in en had ik geen last meer van hem


Edje   24-04-2015 17:08

Hey bezoeker.

Het klopt dat het met de auto haast niet te doen is aangezien er geen parkeerplaats in de buurt is. Verderop is een Natuurmonumentenplaats waar je kan parkeren maar dan moet je wel een behoorlijk stukje terug lopen.
Zelf al wel weer geweest maar zoals op veel strandjes is er lustig op los gekapt dus alles is erg kaal. Daarnaast mag je pas vanaf 1 mei naakt zonnen. Vorig jaar werd er overigens streng op gecontroleerd door de dienders.
Dus op het fietsje komen na 1 mei....


bezoeker   05-04-2015 17:13

ik wilde vandaag eens kijken waar het strandje s, maar zonder fiets is het niet te doen hoor


She   08-03-2015 15:46

Ik heb nog geen ervaring met naaktrecreatie. Ik woon in Gouda en ben van plan dit jaar dit terrein te gaan ontdekken. Best spannend....maar lijkt me heerlijk, even op de fiets en dan daar een paar uurtjes zonnen.


Koenta   12-09-2014 09:39

Ziet er leuk uit,maar smal en lang. Gelukig geen mensen die door heen lopen helemaal oké


Newby   04-09-2014 10:47

Wat een nazomer! En wat een drukte tijdens mijn tweede bezoek, gisteren. Jong, oud, man, vrouw, van alles wat. 't Was gewoon vol. Heerlijk genieten weer, die hete zon op je lijf. En over die ontbrekende voorzieningen: wie heeft die nou werkelijk nodig?


Newby   14-08-2014 18:53

Vandaag voor de eerste keer op dit strandje geweest. Het was rustig, alleen mannen, maar geen sprake van opdringerige figuren. Gemoedelijke sfeer. Geen geloer, wel wat blikken op me gehad, maar dat zal wel aan mijn te witte billen hebben gelegen.
Mezelf twee uur lang overgeleverd aan de zon die lekker heet op mijn lichaam scheen. Ik zal hier zeker vaker gaan komen. Een aanrader als je geen eisen stelt aan voorzieningen.


Net nieuw   02-08-2014 23:03

Komen hier ook dames? Vlgs mij is het meer een locatie voor de mannen? Overigens wel een top locatie!


Blootloper   01-08-2014 08:24

De delen van je lichaam die nog nooit zo'n hebben gezien goed insmeren met factor 30 en verder gewoon genieten.
Het is daar erg gezellig en altijd wel iemand om een praatje mee te maken.
Wellicht tot ziens !


peet   31-07-2014 19:45

Ik woon hier in de buurt en het lijkt me een mooi plekje. Ik heb alleen nog geen ervaring met naaktstranden. Iemand tips waar ik aan moet denken?


Arnold   26-07-2014 16:00

Vandaag voor het eerst mezelf egaal gebruind op dit naaktstrand. Heb lekker kunnen genieten van het mooie weer van vandaag. Sfeer is er rustig hoewel ik niet op het eind ben geweest. Hopelijk komen er nog veel mooie dagen aan in de weekenden, dan kom ik hier zeker weer eens terug.


bezoeker   25-07-2014 21:53

dit maak ik ook mee op zevenhuizeplas hoor,
gaan ze naast je liggen zodat hun hand zowat op die van jou lig een keer in Zoetermeer geweest volgende keer ga ik daar weer heen ik maak zelf wel uit of ik iemand aardig vind of diegene naast mij mag liggen .


Jeroen   25-07-2014 19:32

Hoi Edward, dat is toch erg jammer dat er van die viespeuken zijn, wij naturisten willen gewoon rustig naakt recreeren.
Woon in Gouda en wilde hier binnenkort eens gaan kijken ( ga meestal naar Zoetermeer). Maar als ik dit zo lees weet ik het nog net zo niet of ik ga.


Edward   23-07-2014 17:33

Ik dacht gistermiddag even gezellig daar te gaan zonnen maar helaas viel het niet mee. Nadat ik me heerlijk had uitgekleed zat een of andere "kapitein Iglo" met blauw petje me de hele tijd aan te kijken om tegelijkertijd met zijn hand het "een en ander" heen en weer te schuiven. Na het zwemmen maar even verhuisd naar een bankje om uit het zicht te zijn maar helaas weinig effect. Maargoed die meneer ging naar huis dus ik kon weer heerlijk zitten maar niet snel daarna kwam er oudere meneer aan die het nodig vond om te melden dat ik niet zomaar op het bankje mocht zitten. Deze meneer zat naast me en ik kan melden dat de geur onverdraagelijk was. Zeker een week niet onder de douche geweest en toen hij zijn oude schoenen uit deed viel ik bijna gelijk van mijn graatje.... Bahhhh...
Nou voorlopig maar weer even naar mijn andere strandje..zonder ouwe geitensokken


Peter   19-07-2014 16:03

Wat een gezellig stekje hier , gemoedelijke levensgenieters op dit strand.
Inderdaad lekker zwemmen en liggen. Mooi beschut wat ook wel nodig in verband met de bootjes.

Ik ben best op veel strandjes geweest maar dit is echt mijn favoriet om lekker te ontspannen.

Het is ook wat rustiger dan aan de zevenhuizerplas.
bezoeker   30-06-2014 20:46

nou BART daar heb jij helemaal gelijk in,.,
vrijheid blijheid.


Bart   30-06-2014 17:16

Ik woonde lang geleden in Reeuwijk. Twaalfmorgen was altijd leuk. Mensen hebben vrijheid nodig en als sommigen daar naakt boeken willen lezen, hun sexuele geaardheid willen uiten, of willen sexen, dan is dat fantastisch zolang ze elkaar niet lastig vallen. Gelukkig zijn de homo's lief, niet lastig. Iedereen praat zacht. Ik vermoed dat er weinig naaktplaatsen zijn zoals deze. Wat mij betreft hoeft de politie daar NOOIT te komen tenzij ze hun kleren uitrekken. Liefs voor allen! Bart.


c   28-06-2014 22:09

hallo gozer verplicht is ,t niet zelf zou ik ook daar graag kijkje willen nemen maar weet niet hoe ik moet rijden om daar te komen gr c


jongenman24   26-06-2014 23:57

Ik ben heel benieuwd naar dit terrein, is het eigenlijk verplicht kleding uit te doen of mag ik hier ook gewoon recreeren ?

mvg jongen uit reeuwijk..


   12-06-2014 05:48

Zwemmer.
Ik heb afgelopen jaar kennis mogen maken met het naaktstarndje Twaalfmorgen.
Lekker zonnen en vooral de afwisseling met het zwemmen maakt het prettig.
Weet iemand wanneer het weer mogelijk is om op een fatsoenlijke manier het water uit te komen.
Ik begrijp dat de oever onderhouden moet worden , maar ik ben bang dat men daar het hele seizoen voor nodig hebben.


Leo   13-03-2014 15:51

Vandaag even heerlijk in de vroege voorjaarszon gelegen en inderdaad kwam er een toezichthouder vertellen dat pas vanaf 30 april naakt recreëren is toegestaan. Iedereen deed netjes iets aan, maar ik vroeg me af of het werkelijk wettelijk verboden is om naakt buiten te zijn als je geen enkele aanstoot geeft? Het lijkt of er een sfeer van verdachtmakerij rondom naturisme wordt gecreëerd op de Twaalfmorgen terwijl het zo een mooie plek is.


Blootloper   12-03-2014 09:59

Maandag lekker voor het eerst dit jaar weer naakt in de zon gelegen. Er was nog 1 andere jongeman, gezellig liggen praten.
Ik vraag mij echter af of de politie gaat bekeuren, want dit strandje mag officieel pas van af 30 april als naaktstrandje worden gebruikt ??
Iemand ervaring hier mee??


Pail   08-03-2014 14:32

Heerlijk beschut..
Kan nu al naakt zonnen. Jammer dst het water nog zo loud is.


sanne   04-08-2013 23:29

Ik ben afgelopen vrijdag voor het eerst op het strandje geweest. Na een stuk fietsen het vrij verdekt opgestelde en het nog verdekter opgestelde strandje gevonden. Het is goed afgelegen, waardoor er geen gluurders zijn. De beschutting is fijn vanwege gluurders, maar belemmert het uitzicht. Het aantal bezoekers was op twee handen te tellen en de gemiddelde leeftijd lag boven de 40 jaar. Ik ben het naaktstrandje aan de zevenhuizerplas gewend. Daar is meer en ook jonger publiek, wat het hebben van een praatje gemakkelijker maakt. Desondanks de perfecte plek om te genieten van de rust en het moois wat de Reeuwijkse plassen te bieden heeft.


Alain   03-08-2013 20:31

Vandaag was ik er gans alleen op dat strand.
Zeker een uur wandelen vanaf station Gouda Goverwelle.
Het is een echt stiltegebied.
Een terrein dat nog moet ontdekt worden.


peter   01-08-2013 20:04

vandaag voor het eerst hier geweest
vond het geweldig.
slecht parkeren dus een wandelingetje was nodig
maar niet vervelend.
toen de kleren uit en zonnen zelfs even gezwommen
gevarieerd publiek dames heren en jongeren
kom hier terug


Djamila   19-07-2013 21:22

Naaktrecreatieterrein Twaalfmorgen is een mooie ontdekking voor mij, een echt een ware oase van rust! Ik had vanmiddag de plas bijna voor mezelf alleen op een gegeven moment, en geen luidruchtige pubers, met brommers, en bootjes met verschrikkelijke boem boem muziek, en ook geen krijsende huilende baby's en peuters om je heen (zoals bij de steiger bij Elfhoeven of de Surfplas Reeuwijkse Hout); zo kon ik me goed en ongestoord concentreren op mijn studieboeken, heerlijk! :-)


   08-07-2013 17:22

Hoi Robbert,

er komen hier ook jongeren.
Groetjes Kees


marcel   30-06-2013 17:12

ja binnenkort hier naar toe lekker in me blootje zonnen


Robbert   23-06-2013 16:46

Hoi!
Komen hier ook jongeren? Ik ben namelijk 21 en als het lekker weer is ben ik waarschijnlijk ook hier te vinden.


kees   07-05-2013 10:52

Dag.
Komen hier ook dames?
Voel me nooit zo op mijn gemak als er alleen maar mannen zijn....
(bedoel hier trouwens niemand mee hoor...)
Misschien ga ik morgenmiddag weer even. Jammer dat het zo beroerd parkeren is.p & I   04-05-2013 07:50

zijn hier vrijdagmiddag een paar uurtjes geweest.waren al redelijk wat bezoekers.heb wat vaste bezoekers gesproken.sfeer is gemoedelijk.
wij gaan hier zeker terugkomen.

M.v.g.


Xander   02-05-2013 19:01

Hoi,
Ja klopt, bij 24 kun je parkeren, hoewel niet heel veel plek. Recht tegenover de ingang van het terrein zijn ook een aantal plaatsen en vanuit Gouda gezien net voorbij het terrein een aantal plaatsen.


Michel   26-04-2013 12:38

Hoi Xander,

KAn je ook aangeven waar je hier in de buurt kan parkeren? Volgens de ANWB routeplanner kan dit bij nummmer 24.

Xander   26-04-2013 10:05

Ik kom al jaren op de Twaalfmorgen, naaktrecreatie is hier voor mij begonnen. Mannen, vrouwen, jong en oud kom je hier tegen. Hoewel mannen overduidelijk in de meerderheid. Plek in de zon en in de schaduw, alleen geen strand maar trappetjes vanuit de beschoeiing het water in. Weinig last van kijkers, soms wat bootjes op het water...


Michel   24-04-2013 22:39

Hoera, na alle berichten over sluiting van verschillende naaktstranden wordt er nu een naaktstrand geopend. Nu moet het nog mooi weer worden. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend