Plas van Bruil
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Plas van Bruil
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Bezoeker   19-05-2023 21:44

Het is op het terrein niet toegestaan om een voertuig (auto) te parkeren.
Anders kan de Politie het voertuig gaan wegslepen en een boete worden opgelegd . De kosten komen te nadelen van de eigenaar van het voertuig.


Joe   08-01-2023 14:51

Vanochtend voor het eerst dit jaar eens wezen kijken. Door de zon was het nog een redelijke temperatuur. Was wel ff koud bij het uitkleden, maar wen je snel aan. Was wel verbaasd door het aantal voorbijgangers. Veel wandelaars natuurlijk waarvan een iemand ook gewoon een praatje met me wilde maken . Ook een aantal gay mannen maar dat houd je toch denk ik dan . Ze zijn ook niet vervelend, ze zitten niet aan je . Tenzij je dat wel wilt dan ..


Paul   24-06-2022 21:38

Ik kwam er in het verleden erg vaak en sinds vorig jaar nu ook weer regelmatig. Althans ik laat eerlijk gezegd de plas links liggen (want die is naar mijn mening niet meer wat het geweest is) en zoek een van de aangrenzende noordelijke rijnbaaien op met mooi zandstrand. En ik ben niet de enige die dat doet. Naakt en gekleed ligt op warme dagen door elkaar en respecteert elkaar. Op hete zomerdagen wel veel luidruchtige jongeren. Vaak is het echter ook heel rustig. De bebouwing aan de overkant van de Rijn en het vele boten verkeer over de rivier neem ik voor lief. Regelmatig een politieboot voorbij zien komen maar die lijken zich er niet druk om te maken. Ver zwemmen is niet verstandig in een rivier maar even een verfrissende duik niet te ver van het strand gaat prima. Kortom prima bloot locatie. Sorry voor de plas maar die staat wat mij betreft in de schaduw vergeleken met de Rijnbaaien. Een gedoogd locatie kun je het (nog) niet noemen maar dat is de plas volgens mij ook niet.


Visser   11-08-2021 15:31

Door het te hoge gras is het hard nodig om het te maaien. Waar het verder een mooie terrein is, alleen het saniter en afval bakken onderbreken op het terrein. Het zou een uitkomst zijn dat er ook Toiletten en Afvalbakken er komen


Harry   13-06-2021 04:22

Is dit naturistenstrand wel de moeite waard?


Paul   03-06-2021 12:28

Ik ben heel lang niet meer bij de plas geweest. De afgelopen dagen met het mooie weer maar weer eens een paar keer geweest. Er is niet heel veel veranderd vind ik. Op veel plekken is het lastig om in het water te gaan door de vele stenen. Daarom ook over de dijk geweest om een van de Rijn baaien te bezoeken. Er was daar niemand. Even getwijfeld of ik daar wel naakt zou gaan omdat er aan de overkant huizen, een hotel en woonboten liggen. Omdat de afstand toch best groot is, besloten om naakt te gaan. Af en toe kwam er een boot voorbij maar verder een heerlijk rustig plekje. Geen idee eigenlijk of naakt daar gedoogd wordt. In ieder geval een heel fijn plekje.


arnhemse gay   13-09-2020 15:12

waardeloos strand je moet meer dan een meter klimen naar beneden klimmen voor je het water in kan je lig er open en bloot voor de fietsers op de dijk weinig mensen en vooral veel oude mannen met de fiets aan de hand die rond lopen mensen die beweren dat het er geweldig is liegen echt alle struiken en bomen zijn gesnoeit nergens een beschut plekje ik ga altijd naar de berendonck dat is 30x groter en drukker en overal kleine strandjes en schoon water


Daan   06-08-2020 18:24

Vanmiddag voor het eerst geweest. Hing een fijne sfeer en iedereen was aardig voor en tegen elkaar. Wel jammer van dr (gay) cruisers, maar goed die heb je denk ik bij elke naaktstrand. En wanneer je vriendelijk zei niet geinterseerd te zijn lieten ze je ook verder met rust, dat heb ik ook wel eens anders gezien op naaktstrandjes. Al met al heb ik fijn paar uurtjes genoten van het weer en het water en voormij zeker een aanrader om nog eens te bezoeken. Alleen jammer dat de hier aangegeven parkeerplaats redelijk vrij ver weg is in mijn ogen.


Visser   03-05-2020 09:59

Een mooi gedocht strandje maar het saniteer is er niet voor de behoeftes van de bezoekers.
Het afval van de bezoekers worden door hun mee genomen.
Het is toegankelijk voor ieder die op het naaktstrand op willen verkeren.
Alleen is het nog wel eens vervelend als er wandelaars er overheen lopen.
Waar de mensen die er bloot op lopen doordewandelaars worden verstoord .
En in de avonduren komen wel eens voyeurs kijken naar de mannen die daar met elkaar naakt staan te praten.
Waar zo af en toe controle wordt uit ge iets doorde Handhaving op hun geruisloze scouters


ed   01-05-2020 17:10

met het mooie weer een keer of 3 hier geweest was heerlijk , ondanks dat er veel gekapt is toch nog veel beschutting.
ook kom je prima 1,5 meter uit elkaar ligen . en prima een rondje lopen om de plas


Ivar   20-04-2019 14:55

Ik ben dit strandje nog nooit bezocht, maar wat is de beste plek om te gaan liggen met wat bosschages er is blijkbaar veel gekapt. Maar wel graag zonder cruisers óf is dat onmogelijk?


Matt   30-03-2019 18:16

Aan de puinsteenoever en driekwart richting de overloop zijn alle bossages verwijderd en alle overige gesnoeid. Samen met het "ja" van de Arnhemmers voor gedeeltelijke bebouwing en herinrichting van Meinerswijk is het onzeker of er deze zomer en komende jaren naakt gerecreerd kan worden.


Blootgewoon   29-03-2019 11:32

Is de plas van Bruil nog toegankelijk dit jaar. Wordt de komende dagen mooi weer, maar kan er niets over terug vinden op internet.Nudist30   18-03-2019 08:14

Hier nog iets van over ?


Pascal & Jette   04-08-2018 10:33

Het is een aantal weken vrij warm geweest.
Weet iemand over de zwemwater kwaliteit van het water en dat het daadwerkelijk gemeten/ getoetst staat ergens?

Bram23yo   13-07-2018 23:55

Vandaag met dit mooie weer geweest. Ik zeg eerlijk, mijn intentie was om te gaan cruisen, want heb gehoord dat dit een goede plek moest zijn. Helaas wel ook veel oude mannen. Waar ik niet helemaal naar opzoek was. Weet iemand nog een goede plek met wat meer jongeren? Ik ben zelf 23.


joeml   05-07-2018 16:03

ik ben 27 jaar en 4 juli voor het eerst sinds lange tijd weer eens hier geweest. veel oude mannen waar je geen last van hebt. ik heb er heerlijk kunnen liggen.


Ton   01-07-2018 20:12

Ik was hier een paar weken geleden, maar dat was denk ik voor het laatst. Ik wilde na mijn werk nog even een stukje zwemmen en had mijn spullen in een van de nisjes gelegd. Toen ik vervolgens naar het strandje liep om het water te betreden zat daar een oudere vrouw met een fiets (met een grote mand met allemaal bloemen erop). Deze vrouw begon meteen hysterisch te krijsen dat ze geen behoefte had aan gezelschap en dat ik op moest rotten. Toen ik uitlegde dat ik alleen even het strandje nodig had om het water in te gaan schreeuwde ze nog harder dat ik dat maar ergens anders moest doen.


Matt   09-05-2018 17:46

Op de bordjes staat "naaktrecreatie verboden", maar vandaag voor het eerst naakt wezen zonnen. Zowel mannen als vrouwen als stellen naakt verscholen en open aan de waterkant. Deze plek is bekend op bullchat en er word gekeken en gecruised, maar men spreekt je niet zomaar aan. Over de hangbrug kun je prima gekleed zonnen als je geen naakt wil zien. Zelf zwem ik er niet. Benieuwd wat de toekomst brengt nu het bestemmingsplan gaat wijzigen :(

Welke nette slanke jongen wil mee zonnen? boyofwax@hotmail.com


Ronnie   29-04-2018 01:29

Afgelopen week, met het warme weer, ben ik er nog geweest. Ik denkt wel het laatste seizoen.
Aan de strandjes aan de rijn, is het wat schoner.
Tegen bas 4


fred   20-04-2018 19:38

Weet iemand of er dit jaar nog gezond kan worden bij de plas van bruil?


Be3tjrgek   02-08-2017 18:03

Vandaag en gister nog even geweest
Wel sonde dat er niet veel vrouwen komen.. en ik vaak 1 van de enige ben
Zouden er best wat meer worden
Ik vind het er leuk en ook gezellig en de mensen zijn aardig
En soms iets meer dus genoeg te ondekken hoop op nog meer mooie dagen voor daar aan het water


Een bezoeker   26-06-2017 12:56

Door een melding die ik aan hoorde over een persoon die in de avonduren in het gras bevond (gekleed) stond er een jongen naast hem zich te bevredigen. Waar hij door de aanwezigen hem erop adendeerde en hun negeerde.
Is dat de persoon dit strandje wel door zijn lasten , kapot doet maken voor de andere bezoekers.


Frenk   17-05-2017 08:46

Gister geweest het is er nog als van ouds!
Mensen kom vooral hierheen het is een heerlijke plek,
en wie weet de laatste zomer dat dit überhaupt mogelijk is!!!


Johan   06-05-2017 20:08

Wat zal hiervan overblijven na de recreatieve verbouwingen die na het referendum op ons toe-
komen. Ik ben nog niet geweest, nog een beetje koud hé?


22jaar   03-05-2017 09:52

iemand al geweest dit jaar?


18 jaar   14-09-2016 22:02

Ben er vandaag geweest was lekker druk alleen jammer. Dat er steeds mannen zijn die aan gluren zijn of naast je aan trekken als niet homo zijnde is dat niet heel erg fijn


john   26-08-2016 17:06

Erg prettige omgeving, maar ik maak me met dat hete weer wel zorgen om de waterkwaliteit.


Ferry   08-08-2016 16:38

Goede dag ik heb een vraag is het alleen naakte liggen aan de kant va de weg /dijken of ookan aan de rijnstrand


Jongen 28   25-07-2016 16:30

Goedemiddag mensen

Ik ben vandaag bij plas van bruil geweest en het weer was een beetje bewolkt maar verder goed te doen en nee je hebt last van niemand af en toe lopen er mensen voorbij (naakt en gekleed) maar daar heb je geen last van ze lopen voorbij zeggen goede dag en lopen weer verder ideale plek on lekker rustig te relaxen


Arnhemer   06-06-2016 11:25

De plas van Bruil is al zolang als ik me kan herinneren begin jaren 80 een mooie gelegenheid om naakt te zonnen. Ik kwam er vaak met mijn vrienden en vriendinnen van af mijn 17e. Ja toen was het er druk zeker in de jaren 80. Gelukkig is het er rustiger geworden en van de homo’s heb ik geen last. Ik erger me meer aan van die oudere stellen die luidkeels op naturisten strandjes de homo’s een beetje zwart lopen te maken. Ik kom er al 30 jaar. Prima plek en leuke gasten die homo’s niks mis mee. En soms maken ze een rondje. En wat er achter in de bosjes gebeurd kan me geen barst schelen. Genoeg plek waar je rustig kunt zonnen. Naturisten stellen m/v hebben vaak de neiging zich het eigen te maken. Maar de plas van Bruil is uniek! En voor iedereen. Ga je vooraan liggen dan heb je van niemand last. Leven en laten leven. En mannen als je met je vrouw bent en je ergert je aan homo’s hou je een beetje in! Haantjes gedrag is ook om je aan te ergeren. Vooral als je met iedereen wil praten er over. Ik lag wel een bij Rederlaag maar daar is het te druk met haantjes en luidkeelse vrouwen op leeftijd in standstoelen die hardop praten. Blijven jullie maar lekker daar en vooral weg bij de Plas van bruil er zijn ook mensen die van de rust willen genieten.


Jorge   22-08-2015 19:19

Ik ben er vandaag geweest. Lekker weer en lekker rustig en water is heerlijk en schoon.
Het is links van de nieuwe brug richting driel. Een km of zo van de nieuw brug.


Arjan   05-07-2015 16:14

Hallo marc waar precies tussen de oude en de nieuwe brug ligt dat nieuwe naakstrand? Ik kan het niet vinden namelijk bedankt alvast


Samir   24-06-2015 16:55

Marc
het is de laaste jaren steeds rustiger geworden op het naaktstrand
vroever kon je ook aan de andere kant naakt ligen (andere kant van de dijk) met mooi weer lag er zeker eem man of 150 a 200
nu met mooi weer hooguit 30
En hoe dat komt is mij een raadsel
Mischien kot het om dat er voorheen overal koeien en paarden liepen en net als wat damian schreef overal shit en vliegen
ook het zwemmen i n de plas van bruil word tegenwoordig afgeraden
ik lig vaak bloot aan de rijn tussen se oude en nieuwe brug er ligwn meer mensen daar bloot en het is nog niet zo bekend
mvg


marc   11-06-2015 21:04

Vandaag voor het eerst geweest, heerlijk rustig plekje gevonden, bijna privé. vergeleken bij andere strandjes lekker rustig....weet niet of t altijd zo is, maar dit was ontspannen begin. ga het vast eens vaker proberen. Wel lastig dat je terug helemaal om moet rijden als je onder de brug parkeert.


Natas   04-06-2015 21:15

Hallo ik ben een meisje van 21 jaar
Ik ben twee keer in mijerswijk geweest
De eerste keer was het rustig op een paar ouwe mannen naar die dachten kans te maken hihihi
De tweede keer werd ik lastig gevallen door een man die keer op keer een praatje kwam maken
Uiteindelijk stond hij een meter van mij af te rukken
Ik heb toen de politie gebeld
Die adviseerden mij om daar niet meer heen te gaan om dat er alleen cruisende mannen komen voor sex dus ik ben het voor een groot gedeelte met damian eens


damian   11-05-2015 11:57

Zijn er mensen die het met mij eens zijn?
Of ben ik de enige die dit vind
De plekken waar mensen nog bloot lagen was het stukje waar vroeger het maaiveld was en vooraan
Voor dat je het water ikkan.moet je een afstappen van een.meter diep overbruggen bij de kant dat bekend staat als homo.sex gebied lopen paarden bij het zogenaamde hetero stuk lopen koeien dus wil jij nu beweren dat die beesten.daar niet schijten?
10 jaar geleden werd het water wekelijks getest
Nu staat er een bord Geen zwemwater ook staan er overal borden met verboden toegang
10 jaar geleden was het met warm weer erg druk
Met allerlij verschillende mensen zelfs gezinnen met kids
Nu komt er eigelijk maar 1 soort dat op zoek is naar sex kijk ik ben daar niet vies van
Maar kom niet beweren dat de plas van bruil de hemel op aarde is want die tijd is voorbij vies water diepe afgebrokkelde kanten en zelfs met warm weer een handje vol mensen en dan vooral ouder
Ik hoop dat er mensen zijn die mijn verhaal kunnen bevestigen mvg


Richard   24-04-2015 11:04

Vreemd bericht hieronder, van 'damian'. Het strand is vies (door de koeien en paarden die er poepen), het water is vies, zelf is hij er tien jaar lang elke zomer geweest.

Ehm... oké.

De door mij opgeschreven ervaring van afgelopen augustus wordt afgedaan als 'gelul'. Gepaard gaand met de waarschuwing dat de lezers zich niets wijs moeten laten maken.

Tuurlijk joh, ik heb het allemaal uit mijn duim gezogen. Waarmee ik op het strand natuurlijk ook uitgebreid heb liggen spelen.

Maar om nu niet alleen cynisch te reageren: zoals ik toen al schreef zijn wij (mijn vrouw en ik ja) er maar een handjevol keren geweest en steeds op heel warme dagen. Dus het kan best dat het publiek dat we toen zagen niet geheel representatief was voor hoe het er in de regel is. En misschien hadden we geluk dat de enge mannetjes (die ik wel degelijk heb beschreven) zich die dagen toevallig rustig hielden. Als het strand de afgelopen jaren is afgegleden van een gezellig naturistenstrand naar een strand getypeerd door met zichzelf spelende oude mannen, dan kan ik me de frustratie van Damian goed voorstellen. Maar of het waarschuwen van de normale bezoekers om er vooral niet heen te gaan dan de juiste tactiek is?

Ik heb overigens geen idee of het strand dit jaar nog toegankelijk is, gezien de plannen van de gemeente met Meinerswijk. Mijn vrouw wil nu sowieso liever naar een officieel naaktstrand (ikzelf ben bang dat haar gebruikelijke 'bewonderaars' daar net zo goed rondhangen), maar aangezien Lathum ons beiden niet aanspreekt, wordt het dan gelijk Busseloo. Tsja, dat is wel een heel stuk verder rijden, t.o.v. Meinerswijk, dus daar zie ik ons niet heen gaan voor even een paar uurtjes zonnen. Dus als de Plas van Bruil de komende zomer nog gewoon toegankelijk is, zie ik ons er toch wel weer komen. Alternatieven zijn er in Arnhem helaas niet, voor zover ik weet.

Zijn er andere gasten die (objectief) kunnen beschrijven hoe het er nu is?


John   28-01-2015 23:26

Het ziet er niet uitnodigend uit .. Geen zandstrandstukken..zandzuigers zijn al decennia weg?


damian   27-01-2015 14:57

Vies strand lig altijd paarde en koeien shit
Water is vervuild
En alleen wat oude mannen die met zich zelf ligen te spelen
Nee de tijd van naaktstrand bruiloft is al heel lang voorbij oh ja en gelul over stellen mannen vrouwen is gewoon gelul
Ik ben er 10 jaar elke zomer geweest en een enkele keer lag er een vrouw op leeftijd
Dus laat je niks wijsmakenRichard   05-08-2014 21:24

Mijn vrouw en ik zijn er de afgelopen tijd een keer of vijf geweest (webmaster, het strand is dan wellicht officieel niet toegankelijk, maar er wordt gewoon gerecreëerd). We zien er altijd wel wat mannen alleen, maar zolang die net als wij gewoon lekker van de zon genieten kan hun geaardheid ons weinig schelen. Gekke dingen hebben we gelukkig nooit gezien. Overigens lopen er ook wel eens van die creepy mannetjes rond te scharrelen, van wie je je afvraagt wat ze nu precies komen doen. Maar dat lijken me eerder de gluuders die waarschijnlijk op ieder naaktstrand wel afkomen (dat stel ik me tenminste voor, we hebben nog niet veel ervaring met naaktrecreatie).

Verder zien we er gelukkig ook regelmatig andere stellen, en andere mensen waarvan het overduidelijk is dat het gewone recreanten zijn. De sfeer is er in onze beleving altijd heel gemoedelijk en de omgeving is prachtig. Eigenlijk ongelooflijk dat dit er gewoon is, zo dicht bij het centrum. En ongelooflijk dat zo weinig mensen er gebruik van maken. Want zelfs op hele warme dagen is het er altijd rustig.

Jammer dat we deze plek pas ontdekt hebben nu het gebied kennelijk binnen afzienbare termijn op de schop gaat. Maar momenteel kan er nog gewoon gerecreëerd worden en daar maken we dus zo lang mogelijk nog gebruik van.


Tjipke Tasma (Webmaster)   02-08-2014 20:47

@Harry Volgens Rijkswaterstaat is de plas momenteel niet toegankelijk. Hoe kan het dan dat je er laatst bent geweest?Harry   02-08-2014 19:23

Ben er laatst 2 keer geweest, maar ik kwam tot de conclusie dat het een homostrandje is geworden. Vooral stiekem in de bosjes langs het water en op de dijk. Gatver,doe dat ergens anders..op 1 van jullie parkeerplaatsen of zo. Jammer.


Adriaan   19-07-2014 23:48

Vandaag (zeer warme dag) ben ik ben ik bij de Plas van Bruil geweest. Een fijn naaktstrand. Vrijwel alle badgasten zijn naakt, weinig "geklede" bezoekers. Leuk om een praatje te maken met andere gasten. Open sfeer.


Paul   17-07-2014 08:06

@ M.S.Benistant

Ik heb een mail wisseling de gemeente gehad over de bestemmingsplannen van het uiterwaarden park meinerswijk, dit was al een paar jaar geleden.
De focus voor mij waren de plannen voor de Plas van Bruil, ik kom hier al jaren en als naturist vind ik het een heerlijke plek om te kunnen recreëren.
Ik heb gevraagd wat de plannen waren voor de gedoog zone voor naakt recreatie, de plannen zoals ze daar lagen zou een streep halen door de mogelijkheid
om de plas hiervoor te kunnen gebruiken. Dit werd ook bevestigd door de gemeente, tevens gaf men aan dat ook in andere gedeeltes van het uiterwaarden park
geen mogelijkheden meer werden geboden voor een gedoog zone of naaktstrand. Dit i.v.m de aanleg van meer fiets / wandel paden en het open karakter van dit park.
Ik vind dit erg jammer, maar helaas zijn ze al begonnen met het naar mijn mening vernietigen van dit unieke natuur gebied, en zijn wij naturisten aangewezen op
de legitieme naaktstranden van de RGV. Ik vind het een groot gemis dat de gemeente Arnhem geen enkele mogelijkheid biedt aan de honderden naaktrecreanten die
regelmatig gebruik maken van dit natuurgebied.


Wilco   22-05-2014 15:31

Ik ben er afgelopen week een keer of drie geweest. Ik vind het allemaal nog wel meevallen hoor met dat zgn homo gedoe. Ik ben jong en man en ik word hooguit een keer begroet maar vervolgens gewoon met rust gelaten.


max en jolijn   20-05-2014 14:31

Is er nog recentelijk iemand geweest bij de plas van Bruil. Is het er vriendelijk of uit geruchten een homostrandje geworden wat een beetje kwaad bloed zet bij echte naturisten?


M.S.Benistant   10-05-2014 15:27

Hallo Zon-aanbidders en 'buiten in de natuur'-zwemmers,

Ik maak me grote zorgen over de plannen met de plas van Bruil. Ik las dat ze de plas ondieper willen maken. Dit is slecht voor de waterkwaliteit. Nu nog staat deze plas in verbinding met het Veluwewater, wat straks wellicht niet meer het geval is. Wie het Wylerbergmeer bij Beek-Ubbergen kent, weet dat deze ondiepe plas al heel snel vies is, en dan niet meer geschikt om in te zwemmen. Zoiets mag niet gaan gebeuren met de plas van Bruil !! Ook willen ze de zomerdijk gaan verlagen. Dit heeft tot gevolg dat het gebied vaker onder water komt te staan, met Rijnwater van mindere kwaliteit. Dan lees ik over plannen om een vissteiger aan te leggen. Zitten we ook niet op te wachten. Ik ben bang dat het straks is afgelopen met dit mooie stukje zwem-paradijs, zo vlak bij Arnhem, en dat naakt-recreatie straks verboden gaat worden. Weer een prachtig stuk natuur verkloot, en weer minder mogelijkheden voor naakt-recreatie (daar is al zo weinig van rond Arnhem.) Bij Lathum is slechts een klein stukje grond voor naturisten, en het water is van mindere kwaliteit, door de open verbinding met de IJssel en alle vervuilende boten. De plas van Bruil heeft de beste kwaliteit van de omgeving Arnhem. Zo zonde dat dit nu gaat verslechteren.

Bij deze dan maar een oproep aan alle naturisten en
andere liefhebbers van de plas van Bruil, waar met veel
plezier al zeker zo'n 40 jaar gerecreëerd wordt. Kunnen
we in aktie gaan komen tegen deze slechte plannen ?

Met visvriendelijke heldere zwemwaterplasgroet,
Marc Benistant


Petersah   08-12-2013 04:06

Ik ga vandaag weer heerlijk naakt. In de open zon is t wel erg warm zeker aan de binnendijk maar aan de rijn ik t heerlijk lekker een fris briesje rond de 27 graden. Af en toe de rijn in echt lekker. Petersah_k@hotmail.com


Steef   24-09-2013 14:57

Het is hier nog prima vertoeven. Heerlijk (naakt) zwemmen. Het water is op dit moment nog vrij warm door de goede zomer. Op dagen als deze is het vrij rustig, als de zon niet uitbundig schijnt is het meteen een stuk rustig. Ik ga er zo nog even naar toe. Verderop is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden (houtkap)voor de toegang van de rivier tot de plas, maar daar heb je (nu) in elk geval nog geen last van.


Ferdinand   06-09-2013 17:28

Goede dag mensen

Ik ben vprige week voor het eerst op meinerswijk geweest en er warwn een paar mensen op hwt kleine dijkje en op het weiland aan de zijkant maar op het dijkje zijn alleen mannen (liggen ze ook gemengd of alleen mannen ) en is het alleen overdag of is het ook savonds in trek enzo tot hoelaat gr ferdinand ps ik voelde me daar wel op mijn gemak en niemand die vervelend of raar kom doen (iedereen laat iedereen in zijn waarde en dat is wel prettig en als er iemand langs komt lopen heb je een leuk gesprekje en niet van dat rare gedoe)


Martin Johnson   26-08-2013 19:43

Hoe is de waterkwaliteit op het moment? Is er nog blauwalg?


Jacqueline   17-08-2013 11:43

De afgelopen week ben ik voor het eerst voor een week naar een nudistencamping geweest, hier hadden we, mijn man en ik, een chalet en het was GEWELDIG!! Vooral ook, omdat de mensen hier zich niet met anderen bemoeien en een iedere respecteren, ongeacht hun uiterlijk. Wij waren nu in Brabant maar we gaan zeker vaker in de toekomst en dan gaan we misschien ook naar Frankrijk, waar je toch wat zekerder bent van goed weer.


Tjipke Tasma (webmaster)   31-07-2013 10:12

Je kunt natuurlijk ook even op de routekaart kijken.Deze staat boven aan de pagina.
Wel zo gemakkelijk.


Alexander   31-07-2013 10:09

Hallo Jacqueline,

Al je op die weg bent met de brug in de rug staand dan rij je eind die weg af. niet richting die grote loods aan de rijn was vroeger steenfabriek.
De weg slingert wat langs de huizen die er staan.
Als je de weg volgt kom je op gegeven moment een groot hek tegen waar landbouwvoertuigen door kunnen en ernaast is een kleine tussenruimte met een ketting , ook een wildrooster zit er in de weg om de koeien in de wei te houden.
Daar moet je dan tussen door en je fiets neem je mee naar plek waar je wilt.
Overalgemeen zie je tegen een dijkje aan wel aantal fietsen staan.
Ook bij de foto's hier boven zie je het hek welke je dan moet hebben en omgeving foto's dan zal het herkenbaar zijn.
Hoop dat je wat aan deze info heb

groeten Alexander


Jacqueline   30-07-2013 11:59

Wie oh wie wil mij even een klein stukje helpen? Het wordt mijn eerste x hier maar ik moet een klein beetje geholpen worden met mn fiets. Wie wil dit doen, vanaf de meginhardweg?
Alvast tot dan!
Jacqueline


Wilco   02-07-2013 15:36

Prima! Ondanks het bewolkte weer vandaag. Er waren maar een handje vol mensen dus lekker rustig.


Jaapie   18-06-2013 09:11

ik ben benieuwd naar jou verslag Bart.


bart18   17-06-2013 13:00

Ik ga er eens kijken vandaag. Verslag volt vanavond


kwiebie   06-02-2013 10:45

Met al die plannen voor meinerswijk, is er voor ons in de buurt een alternatief?


I.   14-08-2012 18:05

Ondanks dreigend slecht weer rondom de plas en daadwerkelijk slecht weer in Arnhem, toch nog even kunnen liggen. Het was lekker rustig en er was een gemengd publiek.


Sander   23-05-2012 11:00

Gisteren voor de eerste keer 'naakt' gerecreërd en wel hier. Het is vrij rustig, dus voor een eerste keer was dat wel prettig. Nog wel een tip: neem iets van slippers of zwemschoenen mee want er liggen veel uitwerpselen en ook groeien er distels.


jeroen   25-09-2011 09:48

Hoi Rico, Ik ken deze plas en je kan er best gaan sportvissen lijkt me zo. Deze plas kent een zeer gevarieerd publiek, waarbij een deel naakt en een deel niet naakt recreeerd. Als je vanaf de ingang de plas benadert is het eerste stuk vooral gekleed, naarmate je verder om de plas heen loopt wordt het bloter, als je er omheen loopt kom je ook langs een deel waar voornamelijk naakte mannen recreeren, misschien niet de meest ideale sportvis plek. Je kan dus zelf een beetje kiezen waar je het zelf prettig vindt om te zitten.
Ik denk als je in dit jaargetijde komt, dat er toch al niet al teveel publiek zal zijn.


Rico   24-09-2011 18:53

Ik ben een sportvisser en kwam dit water tegen in het viswaterboek. Na het zoeken op internet kwam ik op deze site terecht en wist niet dat er een naaktstrand aanwezig is. Ik vind het wel een mooi water om te vissen maar ben geen naturist. Kan ik daar toch vissen of word dit als hinderlijk gezien?


bezoeker   20-05-2011 22:44

Was er vandaag. Hoop mensen met een telescoop camera om het veld en in de buurt aanwezig!!!! Let op!


ray   18-05-2011 18:43

Toen ik er was was het best druk!
Maar is dit echt een homo plek?
Er waren alleen maar mannen....


Daniël   07-05-2011 19:21

Komen er ook dames die andere naturisten mannen willen ontmoeten?


peter   08-04-2011 14:31

Er wordt in het gasten boek aangegeven voor homo's die meer willen moet je het strandje in het westen hebben . Als ik dus het strand op kom moet in dan links of rechts af.


Ady   04-04-2011 13:18

Gaan er mensen aankomende woensdag? Wordt lekker warm.

Ben zelf nooit geweest, maar ga woensdag ns kijken.

Ciao


rene   27-03-2011 16:37

Is naaktrecreatie nog steeds toegestaan? Ik ben er nog nooit geweest maar wil wel gaan deze zomer.Wie gaan er nog meer en zoeken ook een kletsmaatje?


Rob   04-03-2011 19:00

Het mooie weer is weer op komst.. Ik mis alleen het gedoog naaktstrandje van slijk-ewijk hier op deze site. Ik hoop weer op een mooie zomer zodat we weer herlijk aan bruil en slijk-ewijk kunnen gaan liggen (naaktstrandje slijk-ewijk bereikbaar via lopen fiets scooter en motor)

Repy Webmaster

Slijk-Ewijk wil ik graag opnemen op mijn site, maar dan moet ik wel meer info hebben. Bijvoorbeeld een kaartje. Ook moet het een naaktstrandje zijn dat door een redelijke groep naturisten wordt gebruikt. Kun je mij meer info sturen op info@naaktstrand.nl?


Alexander   02-03-2011 11:27

Hallo,

Is er al wat bekent over wat er met gedoogt beleid gaat gebeuren nu er grote plannen zijn om de uiterwaarde groots aan te pakken met veranderingen.
De plas van bruil te verbinden met de rijnwaardoor je er kan zeilen.
Vanuit de krantberichten lees je er niets over

mvg Alexander

Reply Webmaster
Bedankt voor de tip. Ik heb enige informatie die ik op internet heb gevonden op de site gezet. Of naaktrecreatie hier straks nog wordt gedoogd is een groot vraagteken. Ik blijf de berichten volgen.


dennis   25-11-2010 02:15

dan kan ik je het beste doorverwijzen naar de westkant van de plas, daar zitten de mensen die niet alleen zonnne..


Ton   15-11-2010 16:41

Ik denk, dat als ik hier ben een stijve piemel krijg. Komt dat meer voor of zal ik erg opvallen?


Peter   06-07-2010 01:23

Zondag 4 juli de plas bezocht, wel moeten zoeken.
Ondanks het mooie weer was het erg rustig, naar schatting 60 mensen. Het zwemwater is helder en warm, de oevers zijn modderig, er is geen zandstrand. De omringende dijken en weilanden zijn verontreinigd met uitwerpselen van koeien en geiten. Enerzijds is dit behelpen maar het versterkt het natuurgevoel dat toch ook bij naturisme hoort.
De westzijde van de plas is kennelijk gereserveerd voor homo's die daar meer dan alleen van de zon genieten.
Een aanrader voor hen die van rust houden.


Hendri   17-05-2010 14:32

Het wachten is op mooi wwer. Ik zal er dan zijn. Ik hoop dat er meer zijn wil wel graag wat aanspraak. .Wie gaan er dan nog meer?


berend   15-08-2009 11:24

gaan er nog mensen naar dit mooie stuk naakt strand ban daar lijk me gezellig
met vriendelijke goeten
berend


Jasper   31-07-2009 09:19

wanneer is het er druk want iedere keer als ik er ben is er niemand...


Olav   16-07-2009 13:17

Het is er wel rustig en stil. weinig aanspraak enz.


wiel janssen   16-06-2009 22:45

wil hier best eens heen, maar ja alleen is nooit zo leuk.dus als je van badminton/vliegeren houdt laat maar weten.kunnen we iets afspreken


Hendri   29-05-2009 13:19

ik ga zaterdag weer eens een keer want het wordt lekker warm !!!!!!


Sander   28-05-2009 16:30

Ik ga maandag ochtend. Dan ben ik vrij. wie gaat ook? zullen we afspreken?

hoor het wel!!

(ben 21 jaar btw)


Jasper   25-05-2009 22:43

Wanneer is het er wat drukker? Ik vind alleen nooit zo leuk en weet ik ook gelijk dat ik goed zit. kon het vorige keer niet vinden...


Hendri   19-05-2009 11:46

Mooie rustige plek, altijd wel een mooi plekje te vinden. Er zijn niet alleen vieze oude mannen


   24-04-2009 11:49

Ik ben zelf 22 dus misschien kunnen we afspreken en samen gaan? Ik vind het zelf niet zo fijn om alleen te gaan.


shonach   18-04-2009 21:36

kom hier bij het naakt strand wel veel mesnesn ik ben zelf 19 jaar dat maakt niks uit toch groetjes shonach


Firsttimer   30-03-2009 20:49

Hoihoi,

kan je ook naar dit strand als rond deze tijd als het nog geen zomer is?? het was vandaag zo lekker weer. en waarschijnlijk rustig dus wilde het uitproberen... 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend