Pannekoekenplas
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Pannekoekenplas
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Ganja-Ranja   02-08-2022 09:24

Kim deels van je bericht is waar! Maar kanker verwekkend is het zelfde als propaganda over vaccinatie. Blijk wel dat vele hier angstzaaien voor eigen belang! Laat de mensen gewoon in hun waarde zonder ze te stigmatiseren.


Kim   30-07-2022 23:45

Weet niet waarom iedereen het hier nog over Bulthuis heeft, de aannemer is allang geen eigenaar meer. De nieuwe eigenaar heeft duidelijk laten weten dat enige vorm van toetreding strafbaar is.

@Johan: die kunnen niet lezen en gaan daar waar het licht niet kan schijnen. Overal waar ze voordeel kunnen behalen. En ja, dus ook op de PP plas. Zou me zeker niet verbazen als het ineens 'zwart' ziet van het volk.

@Iwan: wat denk je dat er in de bodem van de PP aanwezig is dan?

Het hele Molkenboer complex (textielfabriek voor de jongeren) uit Oldenzaal is daar gedumpt. Ik heb dat als kleine meid destijds meegemaakt. En door de jaren zijn er al legio zwemmers overleden omdat ze in de puinresten - die onder water écht aanwezig zijn - zijn blijven steken. Vraag je ouders/opa/oma en dan ga je daar wel laten om te zwemmen!

Mag er rustiek uitzien, maar elke weldenkende gaat daar never nooit niet zwemmen, wetende dat er staal/beton/asbest resten zijn gedumpt in dat water. Net als de gaten van Slebos: lekker kankerverwekkend. Ik zou d'r m'n kleine teen nog niet in dippen óf er gaan vissen. Wetende van al het puin, staalrestanten en asbest wat er op de bodem ligt.


BimanNederland   25-07-2022 13:01

Er wordt gewoon gezwommen en naakt zonnen is ook nog steeds mogelijk. Alleen oppassen waar je de auto parkeert.


Johan   18-12-2021 14:24

@ Coen , naaktstrand is al meer dan 1 jaar opgeheven , en het gebied is verboden terrein, dus wat zouden asielzoekers daar dan voor overlast kunnen veroorzaken ? Dat ontgaat me volledig.


Coen   15-12-2021 13:44

Wij als vaste bezoekers vrezen voor de aankomende overlast !
Helaas is Enschede verplicht gesteld om zo snel mogelijk onderdak te bieden voor minimaal 6 maanden. Het gaat om allerlei asielzoekers die normaliter naar Ter Apel gaan en daar al voor extreme overlast veroorzaken. Gemeente Enschede moet deze huisvesten op het aangrenzende Vliegveld Twente tegenover de Pannekoekenplas. Pas dus de komende maanden goed op. Let aub op rare gewoontes problemen etc.

Zie onderstaand krantenbericht:

https://www.tubantia.nl/home/enschede-moet-500-asielzoekers-op-vliegveldterrein-huisvesten~a4e7af88/


Niels   21-09-2021 07:31

Pannekoekenplas bezoekers zijn gewoon asociale bezoekers. Check de rommel die ze achter laten. Check de bordjes die ze zogenaamd niet kunnen lezen met de tekst: VERBODEN TOEGANG. Is het afgezet met prikkeldraad ? Ja dan zijn wij bevoegd om het weer te verwijderen en het terrein te betreden. Nou ik kan je zeggen. Ik ga elke dag nu de politie bellen en meldingen maken. Zodat de bezoekers beboet worden. Wie niet horen wil moet het maar voelen.


Johan   13-09-2021 13:20

@ Iwan, de eigenaar zou niks liever willen dan dat , en er landbouwgrond van maken. Kreeg helaas geen toestemming van de gemeente. Jammer dat hier ook diverse mensen geen respect hebben dat deze plas privee bezit is , en oproepen daar gewoon heen te gaan.


Iwan   13-09-2021 12:10

Laten ze dat gat dicht gooien met puin o.i.d en je bent van alle narigheid af.


Johan   06-09-2021 22:04

@ freddie & eggie, Volgend jaar weer van de partij zijn ? Doe de eigenaren van de pp een plezier, en blijf daar weg. De plas is gesloten, Verboden Toegang,ook volgend jaar nog.


freddie & eggie   05-09-2021 16:11

Dat zouden wij wel heel erg jammer vinden dat de sfeer verslechterd is. Helaas zijn wij dit jaar er niet aan toe gekomen om de pp te bezoeken. Maar de voor gaande jaren zijn altijd top geweest. Altijd met een goed gevoel vandaan gekomen. Wij wonen helaas niet in de buurt, maar volgend jaar hopen we wel weer van de partij te zijn.


Hennie   22-08-2021 14:57

De sfeer in dit gastenboek zegt genoeg over de sfeer op de Pannekoekenplas


Daan   26-07-2021 17:26

Nou Niek, als iedereen dus netjes de auto niet aan de weg parkeert. En iedereen het netjes houd, kunnen we dus gewoon gebruiken van de plas ondanks dat het verboden is.

Buurtbewoners geven aan geen last te hebben van de recreanten ;) en de familie Bulthuis geeft hetzelfde aan.

En ja de politie kan boetes uitdelen, maar zoals in artikel staat gaan ze er niet op handhaven, alleen bij meldingen.


Niek   25-07-2021 09:55

Naar alle beterweters hier in dit gastenboek !
Het hoge woord is er uit door de krant: Tubantia, die hebben er gisteren een heel artikel over geschreven.

En het komt er op neer:

De Pannekoekenplas = VERBODEN TOEGANG ! Antwoord van de politie in het artikel:

https://www.tubantia.nl/oldenzaal/rust-terug-rond-pannekoekenplas-in-oldenzaal-zonnende-mannen-en-wie-zin-heeft-maakt-een-wip~a37e2859d/


Biker   19-07-2021 00:11

2 weekenden geweest, en het was als vanouds weer genieten. Jammer van de blaffende hond. Genoeg stress door de week en dan is zo een constant blaffende hond erg irri!!! Ja, je weet wie je bent als eigenaresse (en als datje hond was "had je hem beter opgevoed")
Weet dat het een irri K.T geluid is. Ook bedankt dat je hond over m'n handdoek liep met z'n modderpoten @#Q$(*@!##(*
Net als je onderbroek: houdt je beest aan de lijn!!!


Hendrik   10-06-2021 08:06

Aan insinueren is geen tekortkoming, tussen alle zonaanbidders en parttime filosofen.
De art 461 regel is hier gedurende meerdere decennia van kracht.
En op de vraag of het dhr Bulthuis wat uitmaakt wat er OP de plas gebeurd, "mooie stukje natuur" die op de brokstukken van van de kalkzandsteenfabriek groeit is simpelweg NEE.
Een gesloten bepaling aan de postweg, en het algeheel parkeerverbod moet zorgen voor minder drukte om de plas.
Echter heeft de drukte en het verkeer om de plas door "sextoeristen"/E.a. geresulteerd dat de omwonenden de gemeente Oldenzaal aangeschreven hebben, niemand wil dat haar dochter van 12 door een gluiperd in het donker word aangesproken.

Nen hel wief is better dan een deurn hege om t`hoes, en 2 moeders verrichten wonderen


Jongen   08-06-2021 22:41

Beste mensen de plas is gewoon netjes toegankelijk hou wel rekening met anderen heb respect voor elkaar en Lars en Niels jullie staan altijd met de neus vooraan als er wat gebeurt en dan ga je hier een beetje lopen zielig doen dat je er niet mag komen en dat het niet meer toegankelijk is wat zijn jullie zielige figuren zeg effe beetje nadenken wat je hier neer zet anders kom je echt aan de beurt


Sabrina   08-06-2021 11:49

Beste Niels

U bent echt zo bevooroordeeld conservatief! Nog nooit mee gemaakt dat er regelmatig bekvechten of hand gemeen voor komt! Dus beleef jou eigen interpretatie in jou kortzichtige wereld knul fijne dag!


Niels   08-06-2021 10:07

Sabrina,

Volgens mij leef jij in je eigen wereld.
Daarom verpest een transgender het ook op het hetero gedeelte. En wordt het geregeld bekvechten en hand gemeen daar. Als of je dat gezelligheid en een hartelijk welkom noemt. En die bordjes verboden toegang zeker nog nooit gezien en gelezen en in verdiept ?! Ze hangen er niet voor niks bij alle ingangen. Behalve aan de kant van de homo’s !

Het homo eiland idem dito. Daar loopt een 27 jarige knul die ook op het Rutbeek de boel verpest roddels over menig of gene de wereld in te roepen dat bepaald persoon banden lek steekt. En de bejaarden niet te vergeten als je die verzoekt weg te gaan als ze voor je staan te rukken. En niet willen luisteren/vertrekken. Top entertainment en gezelligheid van de bovenste plank dus.


Sabrina   08-06-2021 09:27

Beste Lars

Ongelofelijk wat een rare verhalen jij hier rond bazuint! Ten 2de mensen wijzen op hun gedrag siert jou als persoon. Laat elkaar in normen en waarden. Dat de plas dicht en kapot is gemaakt wordt alleen hier beweerd op het plakboek! Mensen die willen komen kijken wees gerust er is niks aan de hand. Het water is heerlijk verkoelend en de zon schijnt weer!


Lars   06-06-2021 10:55

Ruben & Katja, jullie moeten wel beseffen dat jullie strafbaar bezig zijn indien jullie de Pannekoekenplas betreden.
Er zijn niet voor niets tientallen Verboden Toegang bordjes geplaatst en niet voor niets zijn verschillende toegangswegen gebarricadeerd.
Er wordt bovendien stevig gecontroleerd en als je daar op het terrein aanwezig bent ben je strafbaar en krijg je een behoorlijk forse boete.
Ik zou zeggen, lees eens de wet die op de bordjes Verboden Toegang staat vermeld.
Je betreedt wel zomaar een andermans eigendom en terrein zonder toestemming. In feite dus hetzelfde als je zonder toestemming iemands tuin of woning betreedt en dus een inbraak pleegt.
Niet voor niets was er, zoals jullie zelf schrijven, buiten jullie helemaal niemand aanwezig. Daar is een reden voor.


Ruben & Katja   06-06-2021 07:25

Toch waren wij hier gisteren nog aanwezig. Heerlijk genoten van de natuur,duizenden kikkervisjes in het water etc.

Hier was verder niemand. Wel wat activiteit op het homo-eiland tegenover en op twee andere plekken aan het water zaten vissers met tenten. Geen vervelende figuren.


Harry   05-06-2021 14:48

Houdt of maak het gezellig !


Sabrina   31-05-2021 20:46

Heerlijk vandaag weer genoten op de plas! Was lekker rustig zalig vertoeven. Dit in tegenstelling van alle rare verhalen in dit plakboek


Erik (de andere)   27-05-2021 02:45

Nou, gelukkig hangen er binnenkort camera's om alle onverlaten te betrappen. Niets zal nog ontsnappen aan een heterdaadje! Althans, als ik de onheilsmeldingen hier mag geloven. ;-)

We zullen het de komende tijd wel merken. Het mooie weer is in aantocht en ik moet we wel erg vergissen als de vaste bezoekers er niet weer zijn om te genieten van deze fraaie plek, waar we uiteindelijk al zeker 40 jaar gedoogd worden.

Overigens zijn het niet alleen 'jongeren van 14-17 jaar' die bezoekers lastigvallen. Ook een van de vaste bezoekers (NAW bekend!) heeft er een handje van doodsbedreigingen te uiten.


Johan   17-05-2021 09:11

@ Overlast, Wees op je hoede ??? Blijf weg daar zal je bedoelen ? Dit gebied is gesloten ,en verboden toegang. Bij sommigen dringt dat maar erg langzaam door blijkbaar.


Overlast   16-05-2021 13:18

Deze locatie is momenteel bijna dagelijks het doelwit van jongeren leeftijd 14-17 jaar. Die met stenen stokken gooit. En op beide kanten van de plas hun bezoek meermaals verrassend laten zien. Ga je naar de plas. Pas goed op je eigen veiligheid. Ze hebben het echt gemunt op naakte manen en Homo’s. Politie bellen heeft totaal geen zin. Want dan ben je zelf ook strafbaar omdat de plas verboden toegang is. Ze zijn de afgelopen weken al 9 keer lang geweest. De groep was eerst 5-8 personen maar afgelopen week zaten ze al op 15-20 personen. Ze zetten de fiets boven aan de viaduct. En dreigen ook met zaken als we steken alle banden lek en bekrassen jullie auto’s.

Wees op je hoede, pas op je zelf, maar deze locatie wordt steeds heftiger en het plezier steeds minder.


marc   26-04-2021 14:16

Weet er nog iemand goede alternatieven?
Met of zonder zwemgelegenheid. Als je maar in alle rust van de zon kan genieten.

marc


Stef   11-04-2021 13:44

Over begrijpend lezen gesproken #henk. ik stel slechts dat de geschetste camerabewaking een sloot geld kost en dat voor een stukje natuurgebied. niet meer niet minder. mijn vraag over de bron lijkt me duidelijk, te meer er met geen enkele google opdracht iets over te vinden was. dus ben ik benieuwd waar dit toch wat onwaarschijnlijk klinkende verhaal vandaan komt. ten slotte heb ik er als belastingbetaler alle belang bij om te weten of de bewaking van een particulier terrein door de overheid betaald gaat worden. ter ondersteuning van jouw begrijpend lezen: bewaking is wat anders dan handhaving na een alarmmelding.


Johan   11-04-2021 13:27

Plas is privee eigendom van heer Bulthuis. Dus blijf hier weg mensen, die man heeft het al moeilijk genoeg. Camera toezicht word eigenlijk opgedrongen door de gemeente en politie, die de overlast beu zijn en vinden dat de plas te veel politie inzet kost. Blijf gewoon van iemand anders eigendom af.


naaktstrandbezoekers   11-04-2021 12:29

van wie is de plas ?


Henk   11-04-2021 08:31

@stef

Is dat in vredesnaam jou probleem hoeveel geld het gaat kosten. Dacht het niet ! Komt niet uit jou portemonnee.
Waar je je in vredesnaam druk om kan maken.

De heer Bulthuis is samen met zijn team
: politie. de gemeente Oldenzaal en de provincie Overijssel aan het uitzoeken hoe ze alles tegen kunnen gaan. Er is extreem veel overlast. Zoals wel bekend staat. Afval, geparkeerde auto’s langs de weg, diverse auto’s die rond rijden en mensen aanspreken voor seks. Ook niets vermoedende mensen.

En wie niet horen wil moet het dan maar voelen.
En wie de bron is. Begrijpend lezen je ook lastig maar Dhr Bukthuis zelf. Deze liep van de week rond met diverse mensen en was aan het inventariseren.


Stef   10-04-2021 22:19

Nou dat wordt dan een duur grapje. om de hele #plas in de gaten te houden heb je er nogal wat nodig lijkt me. plus de kosten van de alarmopvolging, want dergelijke systemen op particulier terrein worden niet bediend door de politie. die komt pas in aktie als er een melding komt van de particuliere bewakingsdienst.
en dat allemaal om een beetje #naaktrecreatie tegen te gaan. eerst zien dan geloven. neemt niet weg dat het heel jammer zou zijn voor alle trouwe gasten daar. maar, #henk, heb je ook een bron voor je verhaal? wat is de motivatie van #bulthuis en provincie om een stukje buitengebied te gaan bewaken alsof het een bouwterrein vol dure machines en materialen is? gaat onze overheid daar wellicht ook nog aan meebetalen?Victor   10-04-2021 21:15

Geef de eigenaar groot gelijk met het cameratoezicht. Het is en blijft verboden gebied.

Tsja en dan kun je je verschuilen achter gedogen. Maar als er misbruik van de situatie wordt gemaakt is het einde zoek.

Dus handhaven net als de corona maatregelen.

Victor.


Henk   09-04-2021 09:36

Er zal binnen enkele weken permanente camera toezicht geplaatst gaan worden in en rondom de plas. Deze palen staan ook veel op bouw locaties en zijn 24/7 aan en zijn uit om de overlast te beperken en overtreders direct in hun kraag te vatten.. Dit vertelde dhr Bulthuis afgelopen week in samen hang met de politie en provincie Overijssel.


Stef   07-04-2021 11:14

Sorry #johan maar ik geloof niet dat #erik het recht claimt op de #plas te mogen komen. is alleen zijn inschatting en daar ben ik het mee eens. vorig jaar werd pas opgetreden na dat er enorm veel meldingen waren over overlast. dat lijkt me voor #bulthuis het echte probleem. afgelopen week met het mooie weer waren de bekenden er weer en genoten als vanouds. alleen afgelopen paasweekend hoorde ik dat er weer iemand bedreigd was door een van de andere bezoekers. dat zijn de dingen die er voor zorgen dat er weer #handhaving komt.


Johan   28-02-2021 13:39

@ Erik , De eigenaar , de heer Bulthuis is toch duidelijk genoeg geweest in de media ? Het is over en uit. Feit dat het jaren is gedoogd daar kan niemand enig recht aan ontlenen. Het is privee eigendom van die man, en er hangen bordjes genoeg verboden toegang, onbegrijpelijk dat sommige mensen dat blijkbaar niet kunnen accepteren. Dus wie een boete daar oploopt , niet klagen.


Erik (de andere)   26-02-2021 04:59

@ Johan: Hoezo respectloos naar de eigenaar toe? Het terrein is al vele, vele jaren feitelijk openbaar toegankelijk. Pas afgelopen zomer verschenen ineens allerhande 'verboden toegang' bordjes. Persoonlijk geloof ik dus geen snars van dat de eigenaar er serieus problemen mee heeft dat de ware genieters in dit gebied vertoeven. Wel met de aso's die er met jetskies de natuur verstoren. Of bezoekers die hun troep achter laten, in plaats van deze weer mee te nemen.

Donderdag 25 feb bleek er weer het nodige bij het 'hetero-zandstrand' (dus niet het zogeheten homo-eiland!) te zijn vernield. De fraaie Bremstruiken zullen in mei niet bloeien - zinloos afgezaagd. Meerdere bomen omgezaagd tussen woensdag namiddag en donderdagochtend. Diverse struiken idem. Grotere bomen zorgvuldig gekapt en daarna in kleinere stukken gezaagd voor een houtwal. Niet iets dat je in een verloren uurtje doet, maar zorgvuldig voorbereidt. Blijkbaar lieden die gedurende de avondklok aan het werk waren, het nodige gereedschap mee brachten en vertrouwd zijn met een nachtelijk verblijf op de Plas. Dàt is pas gebrek aan respect voor zowel de eigenaar en de natuur. En de echte reden dat de genieters achterna gezeten worden door op hol geslagen BOA's (aka NSBers 2.0).


Johan   25-02-2021 00:25

@ Peter, respectloos naar de eigenaar toe. Iedereen weet het is prive eigendom van die man. En geen openbaar toegankelijk gebied. Beste mensen, maak die eigenaar het leven niet zuur, en blijf weg daar.


Peter   24-02-2021 20:47

Afgelopen Zaterdag 20 februari geweest. En het was direct raak. De handhaving ( 2 mannen) houdt het al weer direct goed in de gaten. Tot 3x toe stonden ze boven op de viaduct of de weg naar beneden langs de plas bij het eiland met hun auto stil. En keken ze het eiland op. Hielden dit dus goed in de gaten. Ze hebben mensen die met de fiets bij de diverse ingangen stonden op de grond gesommeerd weg te gaan. Verboden terrein. Auto’s die verkeerd geparkeerd stonden aangesproken als ze eigenaren zagen en geadviseerd om op het industrieterrein bij bedrijven te parkenen en niet langs de weg rondom de plas. Dus het aangenaam en rustig genieten zit er dit seizoen niet in. Als ze nu al gaan controleren wordt dit als maar erger.


MARC   22-02-2021 13:30

eerste mensen weer gesignaleerd bij dit heerlijke plekje.
hopen dat we dit seizoen ondanks het verbod er af en toe nog even kunnen vertoeven.


Erik (de andere)   21-09-2020 21:31

BOA's of niet, het is de afgelopen weken opvallend rustig aan beide kanten. Lekker genieten van de laatste zomerse dagen! Ben benieuwd hoe snel het water afkoelt door de aangekondigde week met regen. En volgend jaar? We gaan het meemaken.


Rinus   07-09-2020 03:13

Inderdaad het was de afgelopen week nogal rustig aan De Plas. Toch lekker in het zonnetje gelegen en m'n baantje getrokken in het nog aangenaam warme water. Wellicht na alle commotie zelfs extra genoten van het voorrecht gebruik te kunnen maken van dit perfecte plekje aan het water. Dit keer zelfs in aangenaam gezelschap ;-))
Ik vraag me af of er ècht bezwaren bestaan tegen de recreanten (al dan niet naakt) die er genieten van de natuur, een uurtje in de zon liggen of zwemmen. Wat zijn de èchte belangen en motieven die hier spelen?
Mick   30-08-2020 21:59

Misschien volgende week weer lekker naakt in de zon en af en toe een frisse duik in het water. Heerlijk.


marc   19-08-2020 14:27

Ben er net zelf geweest. idd. overal prikkeldraad en delen met takken afgezet. maar ja sommigen gooien het gewoon aan de kant en gaan alsnog gewoon naar het strandje.
laten we nu eens respect hebben voor de eigenaar en laat de plas met rust. als je dan nog zo graag naakt wilt zonnen. ga dan thuis in je tuin of ga naar andere plekken als het Rutbeek, Grasbroek of Bussloo.
Wie weet kunnen we tzt weer wat respijt krijgen om weer te zwemmen in de pannekoekenplas. tot die tijd blijf er weg. zo niet dan zullen ze het wel een keer dicht gooien.


Erik   16-08-2020 09:40

Zaterdag 15 augustus 2020 heeft de eigenaar opnieuw alle vissers weg gestuurd en andere mensen aan de kant van de zandpad bij oude postweg. Daarna is hij gelijk begonnen met het dichtmaken en repareren van het prikkeldraad wat kapot is. Je wordt nu ook dood gegooid met verboden toegang bordjes artikel 461. Vanaf de zandweg “oude Postweg” is hij tot de helft gekomen van de Ledeboerweg. Hij heeft of de ingangen verspert met bomen/takken en diverse bordjes opgehangen van verboden toegang. Of heeft er prikkeldraad 2/3 laags op gehangen incl verboden toegang bordjes.
Jammer dat we geen foto’s toe kunnen voegen als bewijs. Want er zijn hier, in pannekoekenplas kik groepsapp en op de website bullchat een aantal psychiatrische types die niets geloven. En het liever nog kapotte maken dan het al is. En mensen vals gaan lopen beschuldigen. Dat het allemaal onzin is.Rick   11-08-2020 14:33

Vandaag gezien dat de plas nu wel helemaal is afgesloten met prikkeldraad. Er lopen zelfs politie en Handhaving rond en ze delen zelfs boetes uit. Helaas daar volgens mij nu wel voorbij.


Victor   10-08-2020 20:13

Goed nieuws dat de plas definitief dichtgaat.

Het was al geen recreatieplas dus wist je dat dit kon gebeuren. Als je echt iets zoekt ga je ergens naar toe waar je ook waar voor je geld krijgt. Rutbeek en Bussloo zijn ook opties.


Definitief dicht !   10-08-2020 15:17

Vanmiddag een gesprek gehad met de eigenaar. Die kwam kijken. Door de vele overlast qua drugs, afval, honden, wild kamperen en gemotoriseerde attributen op het water. Is hij momenteel bezig om de gehele plas opnieuw te gaan omheinen met een hek. Tot die tijd zullen er diverse controles zijn van hem zelf in samenhang met een boa/politie tevens in burger. Het is een hele redelijke relaxte man. Heeft totaal geen haat naar ons toe. Maar de verkeerde mensen hebben het verpest en is hij genoodzaakt deze stappen te ondernemen in samenhang met de andere instanties.


Wel of niet gaan?   10-08-2020 12:38

Is het alweer een beetje normaal hier? Lekker weer om erheen te gaan, maar voor ons niet dichtbij... Als ik dit zo lees, kunnen we beter ergens anders heen gaan, maar vind dat erg jammer want het is zo'n mooie plek! Wie kan hier wat over zeggen?


Open?   10-08-2020 10:28

Is het strandje open? Ik lees en hoor verschillende berichten


Lars   09-08-2020 19:24

Waarom verbaast mij dit allemaal niet?
Geen wonder dat de plas naar de kloten is geholpen.
Als je ziet wat voor een tokkies daar rondhangen maakt ieder fatsoenlijk mens rechtsomkeerd.
Was er een paar weken terug voor het laatst. Nou, als je daar aan de Oostkant om de hoek komt en je ziet daar allerlei hevig getatoeerde tokkies zowat boven op elkaar liggen met de bierfles in hun hand dan schrik ik mij als man zijnde al rot. Laat staan een dame die daar komt om naakt te recreëren. Ik als man voel mij daar al niet veilig, laat staan dus een dame. De toon waarop dit soort dronken aso's daar met elkaar zitten te communiceren terwijl er even verderop wat vissers zitten en de honden al blaffend en rennend door het water rennen, nee, dit is helaas geen plek meer waar je als fatsoenlijke naaktrecreant wil zijn.
De sfeer is er de laatste jaren ook steeds grimmiger op geworden. Er hoeft maar 1 jonge meid op het strand haar topje uit te doen en meteen gaan hele meutes oude bezopen kereltjes voor haar staan zichzelf zitten af te trekken. Voor zo'n jonge meid alleen moet dit een hele beangtigende situatie zijn. Ik als man voel mij daar al niet meer veilig laat staan een jonge meid die er naakt zit te recreëren en belaagd wordt door een aantal hitsige oude dronken kerels.
Het erge is ook dat de tokkies die momenteel dagelijks op de plas verblijven, waarschijnlijk omdat ze sowieso zonder werk zitten en dus niets anders te doen hebben dan te trekken uit de steun, het voor de normale naaktrecreant volledig hebben verpest op deze manier. Er kwamen er ook steeds meer en meer en claimden als het ware de plas voor zichzelf. Daardoor verdwenen steeds meer vaste gasten die wel anderen in hun waarde lieten en zich fatsoenlijk gedroegen.
Misschien is het daarom maar goed dat de plas in ieder geval voor dit jaar wordt afgesloten voor deze tokkies. In de hoop dat ze hun heil elders zoeken en daar de boel op stelten zetten. Misschien dat ze dan volgend jaar verdwenen zijn en de boel weer open kan voor fatsoenlijke naaktrecreanten. In het verleden heeft zich er zoiets dergelijks al eerder afgespeeld. Jaren terug toen motorclubs het strandje overnamen en de vaste gasten verjoegen. Ook toen werd er door politie ingegrepen en de boel tijdelijk op slot gegooid. In de jaren erna zag je geleidelijk weer de naaktrecreant terugkeren. Hopelijk is dit ook nu het geval!


Erik   09-08-2020 09:23

Het prikkeldraad waar ze het fietspad mee hebben afgelosten ligt inderdaad gewoon weer in het gras er naast. Deze is op woensdag ochtend door 1 van de tokkies die schijt heeft aan de regels van de boom gehaald en daar neer gesmeten. Het hangt er niet voor niks !
Op de eikenboom langs het zandpad ter hoogte van waar je voorheen met je auto je boos jetski het water in kon laten aan de rechterkant hangt nu een groot bord: verboden toegang art. 461 wetboek van strafrecht. Max €500 boete + strafblad.
De politie houdt de plas zeer goed in de gaten. Komen momenteel meermaals per dag controleren. Elke dag op verschillende momenten. Of ze rijden alleen langs of Woensdag nachts is er een koppel gesommeerd te vertrekken omdat ze aan het kamperen waren. Donderdag rond 19u zijn ze ook weer op bezoek geweest aan beide kanten. Zaterdag middag zijn ze langs geweest. Het plezier gaat er zo wel vanaf. En dat hebben we uit eindelijk allemaal zelf vergalt. Omdat er ons niet aan regels houden. Auto’s maar overal parkeren waar het niet mag. Het een vuilnisbelt is en niemand z’n zooi opruimt. We ons klem zuipen en dan niet op normale toon kunnen spreken dat galmt dan zo lekker over het water en de buren hebben er dan last van. We nemen zoveel mogelijk honden mee die keihard blaffen de gehele dag door. Die geen moment ben mond kunnen houden. Lekker voor de overige bezoekers en omgeving. Het verstand is ver te zoeken. We hebben het goed verpest met z’n allen en zijn hier ook allemaal schuldig aan. Vergeet niet de vieze smerige opdringers die er voor seks komen en waardoor er ruzies en vechtpartijen ontstaan. Blijf aub weg. Zoek een beter leven en het is voor de tokkies velen malen beter om lekker op een hutje op de hei te gaan zitten dan op deze locatie.


Rinus   08-08-2020 03:44

Al met al lijkt het toch een beetje de bekende storm in het beruchte glas niet alcoholisch vocht te zijn. Het prikkeldraad ligt nog steeds náást het pad en op het 'eiland' is het business as usual. Lekker toch ?! Geen jetskie-terror en zelfs de Glanerbrugse tokkie houdt zich gedeisd. Wat willen we nog meer? Komende week nog meer lekker weer! Geniet ervan!


marc   06-08-2020 10:46

Evt ander alternatief:
Oosterveldweg nabij de A1. hier ligt een klein stuk heide redelijk beschut.
Nadeel is dat je niet kan zwemmen.


Rinus   05-08-2020 23:44

De eerder genoemde beroepsegoïsten (lees: über-tokkies) met hun asociale gejakker op jetskies tussen zwemmers en watervogels door afgelopen weekend, hebben het dan toch eindelijk voor elkaar gekregen dat na héél véél jaren gedogen de eigenaar er nu dan toch een keer genoeg van heeft gekregen.

Vraag is nu natuurlijk of de soep zo heet wordt verorberd als deze wordt opgediend. Eén(?) bordje 'verboden toegang', enkele stukjes prikkeldraad en een klein hoopje zand vormen niet echt een overtuigende aanpak om via strafzaken en boetes het vis-, zon- en zwemgenot aan de Plas definitief de nek om te draaien.

Wel nog een tip voor de bezoekers: zorg dat je je legitimatie bij je hebt. De klootschietbaan - door sommigen gebruikt om op de Plas te komen - is wel volledig omheind en voorzien van voldoende 'verboden toegang' bordjes.


Marc   05-08-2020 19:08

das balen. Het was zo'n fijne plek om lekker te zonnen en zwemmen.
Zijn er alternatieven buiten het rutbeek om?


Afgelosten   04-08-2020 18:48

Vandaag 4 Augustus 2020
Heeft de eigenaar Dhr Bulthuis de plas bezocht en zich gelegitimeerd en iedereen weg gestuurd.
Even laten is de Handhaving gearriveerd en alle toegangswegen afgesloten door middel van prikkeldraad en boomstammen.

Helaas hebben diverse negatieve bezoekers het goed verpest voor de goeie bezoekers. Het was te verwachten dat het er aan zat te komen. Maar het ja nu gebeurd. Helaas !


Rinus   02-08-2020 02:47

Vrijdag 31 juli was wellicht een echte tokkie-dag dankzij een stel beroepsegoïsten die met een jetski de rust en het zwemgenot van de (vaste) bezoekers moedwillig verstoorden. Gelukkig was de popo vlot ter plekke en kon het spul vertrekken. Opmerkelijk was dat de agenten die kwamen informeren bij de bezoekers op het strand aan de oostkant geen enkel commentaar hadden op de naaktrecreatie.


AANDACHT   01-08-2020 15:20

Even een goedbedoelde waarschuwing; hou de boel een beetje in de gaten. Er lopen wat vissende jongeren rond die het nodig vinden foto’s te maken. Ze zijn hier al op aangesproken en hebben de foto’s gewist. Pas goed op jezelf en op elkaar


joep   26-07-2020 09:19

idd die vieze oude opdringerige mannen moeten daar eens oprotten die jagen alle nieuwe boys daar weg en als er een is liggen die oude mannen er al eerder naast voordat die jongen zelf ligt
en dan die moutinbikers die daar de hele dag rondcrossen met hun shirt half uit ga waar anders fietsen het is daar geen fietsparcours laat mensen daar met rust en zekers de jongere


Erik   22-07-2020 22:29

Er moet mij 1 ding enorm van mijn hart.
De Pplas kant de laatste tijd enorm veel met negatieve reacties en ervaringen.
Laat elkaar aub op de plas in hun waarde. Laat nieuwe bezoekers met rust ! Ga er niet met hangende pootjes met z’n allen achteraan. Deze mensen komen dan 1x en nooit meer. Heb respect en loop je paal niet achterna. Geef de nieuwe bezoekers ook eens een kans. De plas is nu 90% 50+ qua leeftijd en komen er een keer jongeren worden ze gestalkt en achter hun veren aangezeten continu en die zie je nooit meer terug. Dit valt niet alleen mij op maar is een mega groot irritatie punt van vele bezoekers. Heb respect, laat elkaar eens met rust en nee is gewoon nee. Ga niet voor iemand staan die ligt te zonnen met je leuter uit je broek en je zelf te rukken. Allemaal grote irritaties van vele vaste bezoekers van de plas. Hierdoor wordt de sfeer grandioos verknalt en zien we de dit jaar nauwelijks tot niet nieuwe bezoekers en als ze komen gebeurd bovenstaande. Oude bezoekers blijven weg omdat ze van vele de verhalen horen. Heb respect en toon ballen.


Rinus   20-07-2020 00:50

Vandaag, zondag 19 juli, zat er welgeteld één 'tokkie' aan 'de overkant'. Maakte lawaai voor tien, maar ach, waar maken we ons druk om?
Voor de rest is het sinds vorig zomer aan 'de overkant' (het strand aan de oostzijde) eigenlijk weer ouderwets gezellig en in elk geval rustig. De vaste bezoekers kennen elkaar en laten elkaar weer lekker in hun waarde. Dat was de afgelopen jaren wel anders.


@naaktstrandje   17-07-2020 09:40

@naaktstrandje ! Ik snap je opmerking volkomen.
Het eiland is echt een homo eiland al tien tallen jaren en daar staat het ook bekend om.

Helaas zitten er zoals jij ze noemt tokkies aan de overkant. Dit is een feit inderdaad. De PP is echt flink aan het verzieken. Zie hier al meerdere opmerkingen voorbij komen dat de plas enorm veranderd en dat het niet meer leuk is daar.


Naaktstrand   13-07-2020 12:55

Dit is nauwelijks nog een naaktstrand te noemen. Dit is een homo ontmoetingsplaats. Met een stel tokkies aan de andere kant.


Anton   24-06-2020 12:25

Parkeren in Oldenzaal op industrie gebied Hazewinkel (Deventerstraat) Dan naar boven lopen, over het viaduct en je bent er


Andre   24-06-2020 07:10

Goedemorgen.

Wij willen binnenkort een bezoek brengen aan de pannekoekenplas. Wie kan ons vertellen waar we kunnen parkeren en hoe we naar het naaktstrand moeten lopen.

Liefs
André en Marleen


Ralph   23-06-2020 01:41

Hallo,

Sinds een aantal maanden bezoek ik de plas regelmatig. Wat mij vooral is opgevallen is dat als er eenmaal een stelletje of een vrouw is dat de mannelijke bezoekers ze heel overdreven bekijken. De meeste vrouwen voelen zich hier ongemakkelijk door en zien we door deze reden dan niet weer. Bewaar het respect en laat ieders doen waar die zich fijn bij voelt. En niet van een afstand de vrouwelijke bezoekers bespieden Waardoor ze een ongemakkelijk gevoel krijgen.

Groetjes,

Ralph


Victor   22-06-2020 10:01

Hallo,

Dat krijg omdat de plas ook geen officiële naaktstrand is. Jammer dat mensen dit niet begrijpen. Als je naakt wil recreëren ga dan naar het Rutbeek. En volg de richtlijnen van het NFN.

Groetjes,
Victor


Ewout   22-06-2020 08:34

Afgelopen zaterdag de plas naar lange tijd weer eens bezocht ! Maar de sfeer is bedroefd. Op het eiland dan. Hoorde dat er de afgelopen tijd enig aantal ruzies zijn geweest. Vooral om het geval mobieltjes. En het uitschelden van diverse bezoekers op bepaalde chat site. Tevens worden vaste bezoekers met hun privé foto’s en al misbruikt op deze zelfde chat site en krijgen ze de stempel Faker. Waardoor er serieuze bedreigingen komen op het adres van de bezoekers. En het blijkt dat er het weekend voor mijn bezoek, dat er een knul heeft gelopen die de boel flink heeft verknalt door z’n drugs gebruik. Het moest 1 grote chaos zijn en blijkbaar hebben bijna 10 man lopen zoeken naar zijn auto sleutel omdat deze kwijt was en een vaste bezoeker deze in z’n tas had gestopt.

Je snapt dus wel dat de sfeer op de plas dramatische is en het bijzonder rustig is. Vindt het zo jammer dat de plas door en door steeds negatiever wordt. En dat de sfeer ver te zoeken is momenteel. Laten we met z’n allen gewoon positief blijven en elkaar vooral in z’n waarde laten. Dring je niet op en heb respect. Want straks wordt de plas helemaal ontnomen en zijn we deze mooie locatie kwijt.


Renee   13-06-2020 20:02

Vandaag weer eens geweest. Was gemoedelijk en perfect weer. Leuke mensen ontmoet, maar wel een boete aan de Oude Postweg. Stond voorbij het parkeerbord (goede zijde), maar toch een bon van 104 euro.

Op het eilandje nog een leuk stel uit Friesland ontmoet. Ik vond het een leuke kennismaking en hou van het Friese accent :-)


Niels   11-06-2020 10:22

Gisteravond bezoek gebracht aan de plas. Misten het samen met een andere vaste bezoeker en wilden eventjes een kijkje nemen.

Wat zijn wij geschrokken op het homo eiland.
Bezaait met afval ! Vooraan op het eiland was een enorm groot had gegraven. Daar zaten kapotte desperado flesjes in. En er zwerven 6 Grote dozen rond met allemaal bbq rotzooi en afval.

Tip dus als je komende dagen naar de plas gaat met mooi weer. Pas op voor los liggend glad en neem slippers mee. Alles voor je eigen gezonde verstand en veiligheid. Voordat je open ligt.

Tevens een dik compliment via deze weg aan deze of gene die telkens de afval zakken verschoont en de plas een beetje begaanbaar houdt qua rotzooi. Er hingen weer allemaal nieuwe frisse zwarte en blauwe vuilniszakken. Als we dat nu allemaal eens netjes zouden houden en allemaal onze rotzooi in gooien. Houden we allemaal extra veel plezier.


Niels   01-06-2020 21:03

Parkeer je auto niet meer op de parkeerplaats aan De Oude Postweg bij het Informatiebord. Die kleine Officieel parkeerplaats.
Er zijn vandaag Maandag 1 juni tussen 10.30-19.00u weer banden lek gestoken en motorkappen bekrast !
Wij kwamen rond 19u bij de auto en hebben de ANWB moeten bellen.

Als advies raden we iedereen aan om vanaf heden te parkeren op het industrieterrein over de brug is dat.
Zo riskeer je ook nog eens een boete als je lang de weg parkeert. Dit gebeurd namelijk ook steeds meer.

De plas ligt momenteel onder een vergrootglas dus neem je verantwoording en kies de beste optie. Het is een advies wat je er mee doet is je eigen keuze natuurlijk.

Adres voor parkeren industrieterrein: Deventerstraat, Oldenzaal


Erik   31-05-2020 01:37

Wellicht iets om mee te nemen in de discussies: als het op juridische haarkloverij uitdraait, kan de Plas wel eens als openbaar toegankelijk terrein worden beschouwd door de rechter. Met alle consequenties van dien. Reden: enerzijds enkele verroeste en amper zichtbare bordjes 'Verboden Toegang' en anderzijds geen daadwerkelijke omheining/afbakening van het terrein waaruit duidelijk blijkt dat het privé gebied is. Dit kan niet alleen van belang zijn voor het naakt recreëren, maar ook voor de legitimatieplicht.


Niels   21-05-2020 07:01

@Renee

Registratie bij overtredingen

Overtredingen zijn de lichte strafbare feiten. Bijvoorbeeld openbaar dronkenschap of op verboden terrein lopen.

Overtredingen worden alleen geregistreerd bij:

een strafbeschikking van meer dan € 100
een sepot onder bijzondere voorwaarden: het Openbaar Ministerie besluit u niet te vervolgen, zolang u zich aan bepaalde voorwaarden houdt. Zoals een contact- of locatieverbod.
een door de rechter opgelegde geldboete van meer dan € 100 of een bijkomende straf

Bron: politie.nl & juridisch loket.

Er is zelden controle?
Nou dan moet je toch eens wat beter uit je ogen kijken.
Eerste paasdag was er controle, de week er naar is er gecontroleerd. Eind april is er gecontroleerd op het hetero gedeelte en afgelopen dinsdag heeft de politie langzaam rond gereden rondom het terrein en Woensdag zijn ze op het strand geweest,

Van mij pad kom je er al 50 jaar. Ik kom er ook al jaren en merk een enorme verandering en dat de plas onder een verrekijker ligt.

En als je de 1e paasdag was had je duidelijk gehoord van de agenten dat naakt recreëren verboden is. Omdat er klachten waren geweest van een gezin dat had gebeld. En dat hebben ze gisteren “woensdag” weer duidelijk en haarfijn uitgelegd
.


Renee   20-05-2020 22:27

@Niels;
Die boetes voor dat parkeren is al iets van jaren; een soort van ontmoediging.
Een boete boven de 100 euro is echt geen strafblad; hoeveel mensen krijgen er geen boetes voor snelheidsovertredingen die vaak 200 euro of meer zijn.
Er is zelden controle, maar krijg je een boete ivm het niet houden aan de regels voor corona dan betekent dat zeker wel een strafblad (weten de meesten niet).
Naakt recreëren wordt niet moeilijk over gedaan, zolang je het niet gelijk aan de openbare weg doet. Kom hier al jaren.


Niels   20-05-2020 14:21

De plas wordt momenteel vaak gecontroleerd door politie. Vorige week zijn ze alleen aan de overkant zandweg/strand kant geweest. En zojuist zijn ze een rondje wezen rijden zeer langzaam rondom te plas en hebben het eiland bezocht.

2-3 weken geleden zijn er flinke boetes uitgedeeld voor verkeerd parkeren van de auto’s/scooters rondom de wegen van de plas. Dus parkeer je auto of op het industrie terrein op als er plek is op de kleine parking zoals hier wordt gezegd.

We hebben navraag gedaan hoe het zit met naakt recreëren op een privé terrein zoals wat de Pannekoekenplas is en dit is verboden ! Als je betrapt wordt mag hier op bekeurd worden. Kosten bijna 300€ en dus een aantekening/strafblad want boetes boven de €100 betekend een strafblad. Ook al is het een privé terrein zegt de politie dan is het strafbaar want je bent zichtbaar vanaf de weg. Al lig je op het eiland of de zandweg. Je bent duidelijk zichtbaar voor jong en oud en dat is feitelijk strafbaar als je naakt loopt.

We mogen er rustig lopen en doen wat we willen ! Maar naakt niet. Korte broek of zwembroek is geen enkel probleem.


Simone   19-05-2020 13:18

@Wout Oke dank je wel. We hebben natuurlijk geen zin in een boete vandaar deze vraag


Wout   18-05-2020 20:00

Simone jahoor


Simone   18-05-2020 16:48

Ik lees de berichten en nu is mijn vraag, is Naaktrecreatie nog wel of is het niet meer toegestaan op de pannekoekenplas


Niels   29-04-2020 14:41

@ C

Er is alleen op 1e paasdag een controle geweest door de Politie naar aanleiding van een melding van een jong gezin met Kinderen. Dit gezin van gelovig en is bevestigd door de politie dat die een melding hadden gemaakt van Naakt lopende mensen. Op dat moment is er in de middag politie controle geweest. Terwijl de melding rond 11u is geweest.

Daarna is er geen enkele controle meer geweest en is de plas ook goed dicht gegroeid en kan je met een gerust hart naar de plas om te zonnen. Laat je niet afschrikken door allerlei verhalen die momenteel rond gaan en de rotte appels die het verzieken momenteel.


c   27-04-2020 19:50

hoihoi
ik was op zoek naar een naaktstrandje in de biirt en kwam deze tegen
maar mag je nou wel of niet gedoogd bloot zijn.
hoor het graag.


Wout   16-04-2020 09:00

@ Marc helemaal mee eens. Mijn vrouw en ik komen er graag.


marc   15-04-2020 14:20

Er zijn altijd mensen die het verpesten voor anderen. Bij de PP kun je altijd terecht of je nu nudist bent of niet. Zelfs mensen met kinderen kwamen hier en de mensen die seksuele handelingen willen verrichten houden hier rekening mee.
het is een algemene bekende plek dus kan me niet voorstellen dat deze mensen het niet wisten.
Zo blijft er weinig over voor de echte nudist in deze regio.


Niels   15-04-2020 10:19

@ Victor !

Ik zal jou even duidelijk maken wat er Zondag heeft afgespeeld. Er heeft een gezin met kleine kinderen rond gelopen over het Privé terrein. Die kinderen waren zo enorm geschrokken wat ze gezien hadden en omdat dit gezin extreem gelovig was hebben ze de politie gebeld. Dit is bevestigd door diverse bezoekers dat de politie dit kan beamen. Op dit privé terrein net als in jou achtertuin, is Naakt recreatie toegestaan ! Dit wordt ook geaccepteerd door de eigenaar van het terrein die het heeft open gesteld. Politie kan hierop geen enkele boete uitdelen. Pas als de eigenaar van het terrein verbied dat er iemand op zijn terrein komt mag er altijd eerst gewaarschuwd worden en daarna pas beboet. Ik heb diverse boetes gehad voor naaktrecreatie op privé terrein en heb ze allemaal aangevochten en gewonnen omdat de handhaving en politie niet mag beboeten alleen waarschuwen.


Victor   14-04-2020 22:49

Naaktloperij
Met betrekking tot naaktrecreatie dient er een onderscheid te worden gemaakt tussen de eventuele overtreding van artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht (hierna: Sr) dan wel schending van artikel 239 Sr.

Artikel 430a Sr – naaktloperij
Artikel 430a Sr stelt strafbaar ‘Hij die zich buiten een door de gemeenteraad als geschikt voor ongeklede openbare recreatie aangewezen plaats, ongekleed bevindt op of aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats die voor ongeklede recreatie niet geschikt is, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie.’ Dit wetsartikel, geldend sinds 1986, bepaalt dus dat naaktrecreatie op of aan een voor het openbaar verkeer bestemde plaats strafbaar is, tenzij:
a. het een plaats betreft die conform een besluit van de gemeenteraad geschikt is bevonden
voor ongeklede recreatie;
b. het een andere voor ongeklede recreatie geschikte plaats betreft.


Wout   14-04-2020 21:55

@ Victor klopt dat het privaat eigendom is en er wordt al jaren naakt recreatie oogluikend toegestaan. En er wordt ook gevist en is nog nooit een probleem geweest. Alleen omdat een paar zogenaamde preutse mensen klagen wordt er gecontroleerd. Mijn vrouw en ik komen er al een aantal jaren en nooit controle gehad.


Victor   14-04-2020 16:13

Dag allen,

Begrijp überhaupt niet waarom men hier naakt recreërt hier. Het is privaat eigendom dus dan ben ke al helemaal strafbaar om hier bloot te gaan liggen.

En ja de tweede mogelijk is er niet in de directe nabijheid. Hulsbeek was een mooie optie geweest als deze hierin tegemoet zouden komen.

Dan moet je echt naar de provincie Gelderland gaan waar genoeg mooi plassen zijn.

Groeten,
Victor


marc   14-04-2020 13:27

Vervelend om te horen dat de ze strenger gaan controleren.
zijn er nog meer plekken in de omstreek (fietsafstand) waar naaktrecreatie toegelaten wordt? En dan bedoel ik niet het Rutbeek)
Iemand suggesties?


PolitieControle   12-04-2020 17:52

Vandaag 1e paasdag !
Politie controle op het Eiland & Zandweg kant.
Er is door de buurt geklaagd dat er naakte mensen liggen.
Politie heeft bezoekers aangesproken en mochten niet naakt liggen. De gehele dag heeft er handhaving rond gereden te controleren en rond 15.00u / 15.30u kwam de politie. Eerst aan de Zandweg kant. En daarna zijn ze naar het Eiland gegaan. Er werd uitdrukkelijk gecommuniceerd dat er klachten waren geweest van mensen dat er naakte mensen zouden rond lopen. En dat dit niet was toegestaan. Iedereen had optijd zijn kleren aan zodat er niet bekeurd kon worden. We mochten blijven liggen maar niet naakt. Ze houden de locatie extra in de gaten. Ze wilden deze keer geen namen noteren dat was te veel tijd. En er zijn dus ook geen boetes uitgedeeld.
Maar de locatie wordt dus wel extra in de gaten gehouden. Wees dus extra alert de komende tijd als je naar de PP gaat. Een gewaarschuwd mens telt voor 2


Marc   06-04-2020 23:55

Vandaag eindelijk weer lekker weer voor een bezoekje aan de plas.marc   19-03-2020 20:00

de plas is nog steeds toegankelijk.
Hopen dat het snel weer lekkere temperatuur wordt.
Heb er nu al weer zin in.
van de week tussen de middag nog even geweest.
water is mooi helder. zin in om weer lekker het water in te gaan.


Freddie & Eggie   18-03-2020 08:40

Hopelijk is de toegang tot de plas nog wel toegestaan. Wij komen ieder jaar vanuit Drachten op onze scooters naar de pannekoekplas. We hebben een aantal jaren geleden een jaar daar gewoond, op nog geen kilometer afstand van de plas. Zodra het dit jaar weer mooi weer word en we vakantie hebben, zijn we zeker weer van de partij. En hopen dan weer oude bekenden daar te treffen.
Groetjes Freddie & Eggie
Friesland


Ruud   09-08-2019 18:59

Kan je op zondagen wel dichterbij parkeren op het industrieterrein?


Marc   09-06-2019 12:53

Waar is de gemoedelinkheid gebleven. Veel vaste bezoekers blijven volgens mij weg laatste tijd.
Weet iemand oferwat gaande is op deze heerlijke plek?


patrick   08-04-2019 20:38

Vandaag eindelijk weer eens mooi weer om lekker aan de plas te genieten van de zon.
Was mooi rustig geen mannen die opdringerig waren.
wel een gezellig 3-tal (1man en 2 vrouwen) waar ik in de buurt lag.
Hopen dat de temperatuur snel weer terug komt.


Paul   10-03-2019 16:02

Verkoop van de plas? Dat kan toch niet waar zijn?
Hoop toch echt dat dit niet door gaat want dan verdwijnt er een uniek en erg mooi stukje natuur in Twente dat sinds mensenheugenis een ontmoetingsplek was voor een "vrije" en onbezorgde kijk op het leven. Kortom, levensgenieters!
Waarom moet juist dit unieke plekje worden opgeofferd voor de snode commerciële plannen van iemand die alleen maar dollartekens in zijn ogen heeft? Kan degene zijn heil niet ergens anders zoeken?
Trouwens, die foto bij het artikel, blijkbaar zit die fotograaf Carlo ter Ellen foto's te maken van de bezoekers van de Pannekoekenplas met zijn grote telelens. Ondanks dat de gezichten geblurred zijn op de foto staan enkele vaste bezoekers van de plas er zeer herkenbaar op! Zeker nooit gehoord van privacyschending meneer Ter Ellen? Schandalig gewoon!!patrick   04-03-2019 09:10

Wat?? de plas in de verkoop?
Wat blijft er dan nog over in de regio.
alleen nog het Rutbeek met het voetpad over het naakststrand.
weg die vrijheid.
Weet iemand andere alternatieven in de regio? Graag delen zodat we wat kunnen.


Trouwe bezoeker   14-02-2019 13:54

Verkoop van de Pannekoekenplas, betekend slecht nieuws voor haar bezoekers en het einde van naaktrecreatie op deze unieke locatie.

https://www.tubantia.nl/oldenzaal/evenementenorganisator-wil-pannekoekenplas-oldenzaal-kopen~acba9fb4/


Opgepast !!!   19-09-2018 07:47

Opgepast !

Op 17 & 18 September 2018
Zijn er diverse banden lek gestoken van fietsen (17e) en ventielen van fietsen er uit gedraaid en weg gegooid (18e)
Op het strand en het eiland !

Helaas lopen er dus aso’s rond die het voor de rest verpesten.
Beetje meer respect voor elkaar en blijf van ander mans spullen af.


Achterhoeks stel   21-07-2018 09:58

Gisteren weer eens geweest en weer genoten van dit unieke plekje. We zeggen tot de volgende keer weer.


Paul   15-07-2018 12:08

@Koos, als het zo slecht en waardeloos zou zijn aan de Pannekoekenplas, wat doe je er dan? Zo te lezen aan jou epistel ben je er de afgelopen weken toch 3 keer geweest. Waarom meld je dat voorval met die "eiergooiers in een zwarte auto" dan niet even bij de politie? Zoiets is strafbaar en blijkbaar heb je ze gezien en weet je hoe ze eruit zien en in welke auto ze rijden. Op grond van jouw beschrijving zouden ze die jongens binnen een uur te pakken hebben.
Zelf heb ik nergens last van gehad. Wat een geweldige zomer hebben we dit jaar! Vanaf begin april tot nu alleen maar zon gehad en wat is het toch heerlijk genieten aan onze prachtige plas.
Echt een uniek plekje in Nederland!Koos   14-07-2018 14:44

Overdreven Paul? Afgelopen Weken tot drie keer eiergooiers. Aan beide Kanten. Drie jochies in een zwarte Auto.


enschede   20-06-2018 20:37

ben hier al een hele tijd niet meer geweest om te zwemmen en te zonnen is deze plas nog toegankelijk of is het een afgesloten terrein die niet meer openbaar is nu ik weer in de buurt woon en over een paar weken vakantie heb wil ik hier weer eens heen vond het altijd een fijne plek om te verblijven


Hengelo   26-05-2018 04:42

Vraagje waar kan je het beste parkeren met de auto
Aangezien het rond de plas niet mag
Maar vind de carpool plaats bij de snelweg wel wat ver
Is er nog ergens een olek waar je wel gewoon mag parkeren

Mvg


Paul   25-03-2018 19:13

Beetje overdreven Koos.
Ik ben er afgelopen zomer ook meerdere keren geweest en er een erg leuke tijd gehad. OK, misschien zie je er een keer een kerel die een biertje drinkt, een enkele keer een loslopende hond maar niemand is er iemand tot last. Ik vond dat er zelfs een zeer amicaal en vriendelijke sfeertje hing. Als je er wat vaker komt dan leer je wel de mensen kennen die bij jou passen.
Tokkiegedrag en bedreigingen heb ik er al helemaal niet waar genomen. Wel veel mensen die er lekker van de zon en de vrijheid genoten, precies waarvoor dit heerlijke plekje bedoelt is.
Wel is er 2 jaar geleden inderdaad een ziek persoon geweest die behoorlijk aan het hakken en snoeien is geweest. Deze persoon is echter al meer dan 1 1/2 jaar niet meer waargenomen op de Pannekoekenplas. Ongewild voordeel is nu wel dat er meer zonplekken zijn ontstaan en het strandje er groter op is geworden. Ieder nadeel heeft zijn voordeel dus. Als straks de bladeren weer aan de bomen zitten lig je er heerlijk beschut en onzichtbaar vanaf de straat. Van pottenkijkers heb je daar ook geen last.
Ik ben er vandaag weer de eerste keer geweest dit jaar. Het weer was heerlijk +/- 15 graden vooral omdat het daar pal in de zon ligt en je zou zo uit de kleren gaan ware het niet dat er nog geen blad aan de boom zit dus dit nog maar niet gedaan. Alles ligt er nu schoon en netjes bij, alleen ergens in de bosjes zag ik wat lege blikken liggen. Even binnenkort opruimen dus en waarschijnlijk afkomstig van jeugd die er 's avonds in de winter heeft rond gehangen.
Ik hoop dat we dit jaar een mooie zomer tegemoet gaan. Ik verheug me nu al op de heerlijke tijd die we aan de plas kunnen doorbrengen. Ik hoop dat er veel mensen dit jaar de plas komen bezoeken om de ongerepte natuur en de fijne sfeer te ervaren en natuurlijk om heerlijk van de zon te genieten.
Ik wens dus iedereen alvast een fijne zomer en tot ziens op de Pannekoekenplas!


koos   15-03-2018 20:42

Voor het eerst in 4 jaar weer eens op de Pannekoek geweest afgelopen zomer. Wat een treurnis dat naaktstrand. Geen boom meer geen schaduw niks! Houtwallen en versperringen. Wat was dat ooit een mooi plekje in het groen. Echt gezellig was het ook niet meer. Bier zuipende kerels. Allemaal loslopende honden. En dan het sfeertje. Tokkiegedrag en bedreigingen schijnen ook op de naakstrandjes normaal te zijn tegenwoordig. Ook die kale die er toen al dagelijks rondhing en denkt dat het zijn prive tuin is, had weer de nodige verhalen en commentaar. Gaat lekker zo. Komende zomer maar eens zien wat het daar wordt.Haaldiereactieweg   17-10-2017 12:29

Haal dat bericht van S.Mounier eraf, dit is door een of andere grapjas gedaan!


Erik   12-09-2017 00:03

@Eddy: Waar lag je naakt te recreëren toen oom agent je sommeerde 'iets' aan te trekken? Aan het zon/zwemstrand of op het zogeheten 'eiland'?

Wat betreft juridische toestanden: wat wordt beschouwd als 'een plek die daartoe geschikt is'? Beetje erg rekbaar begrip, lijkt me. Of doelt de rechter op 'daartoe door de overheid aangewezen en middels borden herkenbare plekken'? Dat laatste is bij de Pannekoekenplas dus niet het geval, vrees ik.


Eddy   04-09-2017 16:56

Net even nagezocht.
http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHDHA:2017:46
Naaktrecreatie is toegestaan op plekken die daarvoor geschikt zijn. Ze mogen dus niet sommeren om kleding aan te trekken.
Ze mogen wel optreden tegen mensen die sex hebben. En op verzoek van de eigenaar mogen ze mensen ook sommeren het terrein te verlaten.
Ik denk alleen niet dat je er op korte termijn veel mee op schiet om hierover met de gemiddelde oom agent in discussie te gaan. Dat levert je waarschijnlijk een prent op, die je vervolgens bij de rechter moet aanvechten. Waarschijnlijk tot aan de hoge raad.Eddy   04-09-2017 13:57

Zojuist de politie op bezoek gehad. Of we maar even iets aan wilden trekken.


Jan   10-08-2017 14:29

Allereerst naakt zonnen, dat wordt daar gedoogd.

Parkeren is lastiger. De dichtstbijzijnde parkeerplaats is bij de ingang van Erve Holthuis aan de Oude Postweg. In het weekend zou je aan de andere kant van de A1 bij een van de bedrijven kunnen parkeren. Wat verder weg is de carpoolplaats bij Oldenzaal zuid, of bij het vliegveld.
Beste is nog altijd de fiets.


iwan   09-08-2017 22:02

Kun je hier gemakkelijk parkeren en mag je daar gewoon naakt zonnen. Is het ver lopen naar het naakt strandje. krijg je geen bekeuring als je daar bent.


Jan   09-08-2017 15:18

De politie die tegenwoordig nog in actie komt. Ze hebben der mensen er niet voor om ook nog even bij de pannekoekplas te gaan surveilleren. Dan moeten ze je ook nog op heterdaad betrappen. Pakkans nihil.
Ik weet dat het veel mensen al stoort dat er mensen naakt recreëren. Die zien het liefst iedereen verdwijnen van de pannekoekplas. Een naaktstrand bij het Hulsbeek zou niet verkeerd zijn. Aan de andere kant, ik vindt dat kleinschalige wat minder en neem ik een paar ongemakken voor lief.


Willem Zomer   09-08-2017 13:49

Eergisteren geweest maar het stoort mij dat er kerels aan de overkant zich pontificaal staan aftetrekken richting de naturisten. Wat mij betreft doe je dat lekker thuis achter je beeldscherm, maar niet in het openbaar. Heb overigens de politie ook hierover ingelicht. Zij gaan kijken over het uitdelen van bekeuringen aan de homo/sex-personen.


Jan   09-08-2017 12:19

Ben er vandeweek geweest. Het is er net allemaal iets gewaagder dan een normaal naaktstrand. Ik had het zicht op een stel wat iets verder ging dan een knuffel. Stoort mij niet, maar anderen misschien wel. Die cruisende kerels zijn minder. Ga alsjeblieft ergens lekker zitten en genieten.
Verder vindt ik het een fijne plek, dichtbij huis en besloten.


R d M   26-07-2017 21:19

Via via hier terecht gekomen.

Wou eens na vragen hoe actueel het daar nog is.
Ben zelf man van 43 en lijkt me best eens lekker gewoon jezelf te zijn daar en te relaxen.
Echter nog nooit gedaan en wat me toch wel een beetje tegen houd is spanning te doen en dat ik dan zou liggen/lopen met een erectie.

Groet uit het noorden


Roderick   21-07-2017 10:03

Het is elk jaar een verassing!,eigenlijk elk bezoek.
Het aantal mensen die bij de deur komen te zitten blijft ook groeien.
Denk hierbij aan: bosbouwers,hoeveniers,tuiniers en andere hobby tuinders..geen problemen mee het valt toch niet tegen te houden.
Erger zijn bovenstaande personen die ook nog provocerend gedrag vertonen,( geen verwijzing naar de homos hier boven.)
Toch blijft het een fijne plek, en kom ook graag bij goed weerBiker   20-07-2017 23:18

Was een frequente bezoeker en na ruim 2jr (na een ongeval weer in staat te sporten) besloten weer eens de plas te bezoeken.
Niet meer te herkennen zoveel er is gekapt in de afgelopen jaren. Weet niet door wie (Bulthuis of een overijverige recreant) maar vind het niet echt een verbetering geworden nu alles is weggehaald.

Sneu is dat de homo's ook overdag alom en (helaas) vooral ook merkbaar aanwezig zijn waarbij ze je (pontificaal staand aan het water) intimiderend bekijken. Niks mis met homo's, maar heb het niet met dát gedrag.
Had het daardoor ook al snel weer bekeken en ben weer gaan sporten ondanks de hitte.
Er waren een paar stelletjes en vrouwen aanwezig (lang daar niet gezien) Achteraf had het misschien beter geweest contact met hen te kunnen zoeken om de handdoek en bike bij hen te leggen ivm de negatieve ervaring ipv weg te gaan. Maar het "eerie" gevoel gaf aan vroegtijdig weg te gaan ipv te blijven.
Hopelijk een volgende keer beter.Paul   25-06-2017 14:56

Hoi Allemaal.
Wat jammer van het slechte weer! Dat wordt helaas geen Pannekoekenplas vandaag...........
Weet iemand van jullie of de Facebook groep van de Pannekoekenplas: https://fb.com/groups/576343595872152 nog actueel is? Ik wil me aanmelden maar krijg geen reactie. Het lijkt me wel leuk om onderlinge ervaringen en nieuws te delen en op die manier ook contacten te leggen met andere nudisten.
Verder hoop ik dat het snel weer lekker warm wordt zodat we met z'n allen weer fijn kunnen gaan genieten van deze prachtige plek.


F R   23-06-2017 20:09

hoi

bij goed weer gaan we zondag naar dit mooie stukje ongerepte natuur
zijn er nog meer leuke stellen zondag of niet ................


Lieke   22-06-2017 19:14

Wat een heerlijk ongerept paradijsje is dit naaktstrandje toch.
Heerlijk om hier te zijn en één te zijn met de natuur als het zonnetje schijnt. Het strandje is bovendien zeer schoon. Lekker naakt zonnen en af en toe een lekkere verkoelende duik in het frisse schone water.
Leuke gezellige groep mensen met respect voor elkaar. Ik voel me hier fijn en relaxt.
Dit is echt nudisme op z'n best.Paul   14-06-2017 19:01

Vanmiddag voor de eerste keer dit naaktstrandje bezocht. Het is mij erg goed bevallen. Leuke en relaxte sfeer en prettige gezellige groep mensen. Niets gemerkt van seksuele activiteiten.
Nu maar hopen dat het nog vaak lekker warm wordt deze zomer want ik heb echt zin om hier vaker naar toe te gaan.


Michiel   28-05-2017 20:17

Vandaag voor het eerst naar deze plas geweest om lekker te zonnen en te zwemmen en het was heerlijk. Gezellig en gevarieerde groep mensen. Ga er zeker nog wel eens naartoe! Mooie plek om rustig naakt te kunnen liggen en deze ervaring op te doen. M (30)


thomas   19-05-2017 12:36

SIL... Waarschijnlijk hadden ze daar behoefte aan.
Wat heb jij toen gedaan..??
Misschien de volgende keer zelf meedoen..??


Sil   18-05-2017 15:52

Vandaag weer geweest, helaas waren twee jonge jongens zichzelf aan het bevredigen.


GB   07-05-2017 22:08

Wie zijn er van plan binnenkort als het weer beter wordt weer te gaan?
Vorig jaar een keer of 4 geweest en erg goed bevallen.
Wel jammer dat er bijna alleen maar mannen zijn. Beetje afwisselend zou leuker zijn.


mark joosten   24-03-2017 13:20

Net bij de plas geweest.
veel bomenkap bij de klootschietbaan.
ook veel afval van de vissers.
hopen dat het snel beter wordt.


jordy   17-03-2017 13:44

hallo mensen al mensen die na plas gaanMiranda   03-01-2017 23:32

Wout ik verlang ook naar het mooie weer maar dat duurt nog een paar maand en dan kunnen we weer streeploos bruin worden .


wout   30-12-2016 12:38

Ik verlang naar het mooie weer


wout   06-12-2016 22:48

Nog een paar weken en dan is het jaar voorbij zijn er nog liefhebbers voor een blote nieuwjaarsduik?


jordy   24-11-2016 21:48

ik wou er morgen heen gaan komen er nog mensen van rond mijn leeftij?


wout   24-11-2016 11:11

@Jordan gewoon heen gaan en dan zie je het allemaal vanzelf


jordy   23-11-2016 21:15

hallo komen daar nog mensen overdag ik ben 19 en ik weet nog niet hoe het daar gaat graag wat info als dat kan alvast bedankt


wout   01-11-2016 21:27

Over 2 maanden is het nieuwjaarsdag. Nu wil ik eens polsen of er intresse is in een blote nieuwjaarsduik?


Pietertje   07-10-2016 11:29

Als er grote hoeveelheden prikkeldraad gedumpt zouden zijn dan kun je er volgens mij ook niet vissen


Erik   06-10-2016 19:34

Dat is nogal een erg forse persoonlijke beschuldiging/verdachtmaking "...de eigenaar heeft er ooit grote hoeveelheden glas en prikkeldraad gedumpt in het water..."


   27-09-2016 02:22

De Pannekoekplas ( zoals deze lokaal genoemd wordt ) is helaas niet geschikt voor naaktrecreanten die slechts rust en natuur zoeken. Ooit was dit wel het geval en bevond zich aan deze plas, die particulier eigendom is, een ruim, toegankelijk strand. Helaas heeft de bouw van de autobaan, die direct langs de plas loopt, veel natuur en rust in de hele streek vernield en dus ook bij deze plas. Na de komst van de autobaan is de grond bij de plas voor het grootste deel dichtgegroeid en niet langer geschikt voor strandgangers, maar nog wel voor vissers. Een klein deel ( aangrenzend aan de klootschietbaan )was nog wel geschikt voor naturisten,omdat er een zonnig strandje met schaduwplekken ( bomen ) was. Daarnaast was de plek van oudsher al een ontmoetingsplaats voor homo's en anderen die hun sexueel/pornografische ideeën in de praktijk wensten om te zetten. Zo was het 'homo-eiland' ooit een vredige en tolerante plek voor bezoekers van alle kunne, maar heden ten dage is deze plek niet meer behaaglijk voor mensen die geen behoefte hebben aan ( mannelijke ) sex-orgies. Ook is dit 'eiland' door de beschoeiing niet langer geschikt om te zonnen. Het voornoemde deel van de plas wat nog voor naturisme geschikt zou kunnen zijn, is inmiddels eveneens verworden tot een grimmige plek met een, volgens sommigen, 's avonds zelfs wat gevaarlijk sfeertje. Het is erg triest om te zien wat zich daar de afgelopen paar jaar heeft afgespeeld, toen een geestelijk verwarde man zich genoopt voelde om 's nachts bomen om te gaan hakken om de bezoekers dwars te zitten. Vele bomen zijn geveld ( wat uiteraard strafbaar is, temeer dat dit ook in het voorjaar gebeurde ), ook is deze man 's nachts gefilmd terwijl hij stiekem zakken vol afval in het water deponeerde. De politie heeft hiertegen, teleurstellend genoeg, nooit passende actie ondernomen. De man loopt verbazenderwijs nog vrij rond. Inmiddels is hij op een naturistenterrein bij een bepaalde andere plas in de omgeving gesignaleerd en blijkt hij, volgens ooggetuigen, in het openbaar ongezonde interesse in minderjarige jongens te hebben vertoond. Uit een en ander moge blijken dat bij de Pannekoekplas geen prettige sfeer hangt en dat zekere destructieve individuen die aldaar huisgehouden hebben, zich nog steeds elders ophouden. Het is te hopen dat de politie deze personen alsnog aanhoudt. Tevens een waarschuwing voor hen die toch willen gaan zwemmen bij de Pannekoekplas: het water op zich is prettig en schoon zwemwater ( er zitten zelfs zwanenmossels, die natuurlijke bestrijders zijn van blauwalg!)maar de eigenaar heeft er ooit grote hoeveelheden glas en prikkeldraad gedumpt in het water om zwemmers te weren, waardoor er destijds zelfs een dode is gevallen, die vast is komen te zitten in het prikkeldraad onder water. Dus pas op als u daar zwemt!


Wilco   22-09-2016 13:10

Hoi kan ik daar ook met mijn vrouw heen om te zonnen?


Slotbaas   13-09-2016 11:35

Maar het blijft een heerlijke plek...
Ongeacht de variatie mensen...Erik   13-09-2016 03:32

Ook de laatste(?) mooie zomerse dagen van 2016 weer heerlijk genoten van de fraaie zonsondergangen. Wel jammer dat het de laatste jaren steeds kaler en bruiner wordt op wat ooit een fraai, groen natuurgebied was. Overduidelijk worden er onderlinge vetes uitgevochten tussen Tokkies die dit gebied als hun persoonlijke achtertuin beschouwen (en zich overeenkomstig gedragen, inclusief bedreigingen) en sociale bezoekers die er op een leuke manier van willen genieten.


Luuk   29-08-2016 10:34

Gisteren heerlijk wezen zonnen met 2 vrienden van 16 jaar, hopelijk zijn er meer mensen van onze leeftijd, en kunnen we eventueel andere dingen doen.


Johan   28-08-2016 22:50

Afgelopen donderdag heerlijk genoten op het eiland. Leuke tijd gehad met iemand, maar ging een beetje mis op het eind. Hoop je nog eens een keer te zien.


Stijn   28-08-2016 17:22

Vanaf welke leeftijd is dit? Ik ben 17, maar het lijkt me heerlijk.


Bert   28-08-2016 13:53

Donderdag sinds jaren weer eens geweest.Lekker weer en een relaxte sfeer.Super schoon water.


Arnold   26-08-2016 16:53

Ben er vandaag voor het eerst geweest en is mij zeer goed bevallen. Lekker rustig. Ik ga zeker vaker met mooi weer.


max   11-08-2016 15:20

Niet nodig. Bij begin wandelroute is een kleine p plaats. Oude postweg afrijden kom je er vanzelf


J S Wamm   01-08-2016 13:00

Ben erg benieuwd al eens langs gereden op de motor maar zag zo geen plek deze te parkeren. 2 KM lopen is niet te doen voor mij helaas.


Maxx   28-07-2016 23:58

Vraagje: waar kun je nu het best parkeren?
Bij 'route' staat carpoolplaats, maar dit is 2 km. verderop?


Bianca en Wout   27-07-2016 08:08

Wij zijn gisteren voor het eerst geweest. Tis goed vertoeven daar. Voor herhaling vatbaar.


Max   25-07-2016 23:57

Gisteren nog geweest, veel mannen


Henk   25-07-2016 12:52

1 keer geweest, heerlijk genoten vd zon. Ga zeker vaker.


Joanne   25-07-2016 12:16

Leuk en relatief rustig strandje. Ik ga er soms met mijn vriend naartoe. Maar niet geschikt voor serieuze naturisten of gezinnen. Omdat veel bezoekers toch wel andere bedoelingen hebben.
Maar mijn vriend en ik hebben daar geen enkel probleem mee.


Anton   19-07-2016 13:52

Lang geleden dat ik op de Pannekoekenplas was. Ik ga straks weer even kijken. Lekker zonnen, misschien wat meer.


rene   06-07-2016 22:11

vandaag na 10 jaar eens weer op de pannekoekenplas gelegen,tevens ook de laatste keer.het is daar puur voor de sex meer niet.voortaan gewoon maar weer op mijn oude vertrouwde stekkie het rutbeek.


patrick   04-07-2016 17:46

ligt er aan hoelaat en vooral hoe het weer is


job28   27-06-2016 20:12

Gaan er as woensdag nog mensen ben opzoek naar een relaxte date


Sven   08-06-2016 11:34

Voor de mensen die al reeds op de Pannenkoekenplas zijn geweest en terugkomen als ook de mensen die het voornemen hebben om voor het eerst te gaan, ik heb een besloten Facebook groep aangemaakt voor contact en het delen van nieuws of andere feiten.

De groep is te vinden door te zoeken op Pannenkoekenplas of via de directe link: https://fb.com/groups/576343595872152. Aanvragen van nieuwe leden worden zo snel als mogelijk gekeurd!


Henrietta   06-06-2016 10:16

Voor de mensen die plannen hadden om later vandaag te zonnen aan de Pannekoekenplas, er zit een stel jongeren te vissen op het naaktstrand. Deze vetrekken het einde van de dag, aldus de heren.


Anna   13-05-2016 08:42

We hebben genoten gister. Lekker weer, vriendelijke mensen en heerlijk vrij zijn.


Miranda   10-05-2016 09:53

Gisteren lekker bij de pp geweest heerlijk in de zon weer leuke mensen ontmoet erg gezellig


bjorn   22-04-2016 02:23

Pannekoekenplas...is voor mij tot een traditie gegroeid met alleen maar mooie, gezellige, intense met 100 procent zon of maanlicht begoten uren, daar ben je elke keer weer bijna een dagdeel later dan gepland,zoals vanmiddag vanavond werd,ik naakt, was alleen met wildvreemd leuk stel..onwijs heet in de schaduw..topplek-topsfeer-topmensen.


peer   12-04-2016 18:14

Ben er vaak om lekker naakt te zwemmen en van de zon te genieten super plek om naar toe te gaan
vind je niet veel in de regio
mooi is ook de leuke contacten die je er op kunt doen


Jaap   11-04-2016 20:40

Ik heb vandaag heerlijk genoten van de zon
Wat is deze plas een mooi plekje
Ga er zekers nog een keer heen


lange66   05-04-2016 08:04

Ik ga ook een keer de stoute schoenen aantrekken om hier eens te gaan kijken. Ben benieuwd


Rock   04-04-2016 16:27

Zo is het maar net Miranda. De lente weer begonnen en nu nog wat graadjes warmer en dan weer lekker genieten. Can't wait!


Miranda   30-03-2016 12:04

Ik kom graag weer als het mooie weer is leuke plas leuke mensen gezellig en toch ook wel spannend


lente in twente   27-01-2016 17:34

Omdat op het Rutbeek en Busloo buiten het seizoen geen naaktrecreatie toegestaan is, hebben wij afgelopen maandag de Pannekoekenplas bezocht en voor het eerst in januari naakt in de zon gelegen, en een paar gezellige uurtjes gehad met twee andere bezoekers. We hebben een prima start van de nieuwe zomer gemaakt!Miranda en Hans   25-12-2015 17:12

Nu het jaar naar haar einde toe loopt en kerstavond voorbij is en we zijn ontwaakt onder een zeldzame volle-kerst-maan vanochtend, dachten wij aan de bezoekers en beheerder die website mogelijk maakt, maar ook aan ons favoriete naaktstrand 'de Pannekoekenplas'.

Wij wensen hierbij alle bekende en nog onbekende Pannekoekenplas-bezoekers en meelezende mensen op deze site, liefdevolle feestdagen en een gezonde en sprankelende jaarwisseling toe en een zonnig 2016, vol passie.

Wij hopen jullie allemaal weer gauw te zien in dit Twentse-paradijs.


erik   28-10-2015 14:27

Het seizoen zit er weer op! 't Was weer heerlijk zonnen en zwemmen dit jaar aan de Plas. Nog een weekje genieten van de prachtige herfstkleuren en dan maar weer wachten op het voorjaar en de volgende generatie eenden...
Wellicht ten overvloede, dit gebied is geen officieel naakstrand, maar 'gedooggebied'. Dat betekent dat er ook andere groepen dan naaktrecreanten komen, waaronder vissers, zwemmers, hondenuitlaters en fietsers.


Jan en Evelien   08-09-2015 16:51

Hoi iedereen.

Als de weersvoorspellingen kloppen zijn donderdag, vrijdag en misschien ook het weekend topdagen voor een bezoek aan de Pannekoekenplas.

Wij hebben de Pannekoekenplas dit jaar regelmatig bezocht en waren die dag van de wedstrijd op de klootschietbaan ook aanwezig.

Gelukkig zijn de wedstrijden op de klootschietbaan of trainingen niet dagelijks of wekelijks en duurt het nooit erg lang voordat het weer voorbij is.

Wij vinden het een toplocatie voor naakt recreatie omdat er een tolerante sfeer heerst om te genieten van de natuur en het naakt zijn, net als andere stellen dit doen en sommige alleengaande vrouwen of mannen.

Ook is de locatie erg geschikt om als het rustig is, ongedwongen naakt-foto's te maken in een ongerepte natuur van je; "eigen partner". (bedoelen wij hiermee!)

Groetjes van ons!


Roel   30-08-2015 18:18

Ben er vanmiddag voor het eerst geweest. Vond het een rustige sfeer met verschillende stellen en enkele alleengaande mannen. Heerlijk van de zon genoten en een boek gelezen. Er was een wedstrijd op de klootschietbaan, wat kunnen die mannen schreeuwen zeg ;-)
Kom zeker nog eens terug, wellicht met mijn vrouw.
Groet, Roel


eggie/freddie   06-06-2015 13:36

rutbeek is niet te vergelijken met p.plas. p.plas is wat dat betreft een paradijsje. of je moet houden van een onderhouden strand met de nodige toezicht. p.plas is lekker vrij, doen en laten wat je wil, zolang je er maar geen bende van maakt.wij hebben er zelf een aantal keren met tent gestaan, was reuze gezellig. helaas is het voor ons beetje ver, 160km.maar wel de moeite waard. groet F&E


Arnold   21-04-2015 18:54

Tanx @wout rutbeek ken ik wel maar ik vind de rutbeek minder mooi qua omgeving. Ik zal het een van deze zonnige dagen eens gaan testen


wout   21-04-2015 09:25

@Arnold tuurlijk kan dat maar je kunt ook nog naar het Rutbeek.
Ik zou zeggen geniet ze


Arnold   20-04-2015 13:07

Ik heb een vraag, zou graag een keer naakt willen zonnen (eerste keer) maar is dit dan de lokatie om het te doen ik zie best wel tegenstrijdige berichten qua rust, ik wil gewoon genieten van de rust natuur en zon. Os dat hier mogelijk.


Leon   16-04-2015 13:41

Ik heb gisteren voor het eerst dit jaar de Pannekoekenplas bezocht om van de zon te genieten, er was een leuke mix van zowel oudere als jongere mannen en vrouwen die ondanks de soms frisse wind van de zon genoten. Helaas was zwemmen nog niet mogelijk door de water temperatuur.

Groeten van een trouwe bezoeker van de plas.


mark   09-04-2015 19:25

Ben,

Ik was daar ook. Heerlijk weertje was het. Heb alleen die vrouw gezien en een paar mannen. hie laat was dat st er dan.

Mark joosten


Ben   09-04-2015 17:52

Heb vanmiddag heerlijk naakt in de zon gelegen aan het water. De aanwezige bezoekers waren een aantal mannen en een dame alleen, maar ook een leuk stel waarmee ik de tijd heb doorgebracht aan het water. Van loslopende honden enz. heb ik niets gemerkt de sfeer was er prima en relaxed, samenvatten dus een leuke start van de zomer!

Ik kom hier zeker hier terug met mijn vrouw.Murphy   07-04-2015 17:10

Een prima lokatie voor "nude recreation".
Wie zich desondanks stoort aan mannen, die hun libido ten toon spreiden, raad ik aan om er niet heen te gaan.
Ook geldt dit voor personen, die zich storen aan loslopende honden en ander minimaal ongerief.

Opmerking: het zg. "eiland" is een verkapte ontmoetingsplaats voor overwegend mannen.nixes   22-01-2015 11:20

ben zelf niet zo een gastenboek schrijver.
wil andere plasbezoekers laten weten wat ik gehoord heb.
dat er op de plas iemand bedreigd is.
niet met woorden maar met een groot kapmes.
twee personen die het nodig vonden om haat zaaiend gedrag te vertonen.
de zogenaamde hetero,s
die denken dat de plas van hen is,en zich er na gaan gedragen.
zeer verontrustend.
wie weet er meer over?wout   03-01-2015 12:47

Hier nog liefhebbers om morgen begin van de middag een verlate Nieuwjaarsduik te doen?


26jr   15-10-2014 00:17

Ik ben er afgelopen zomer geweest, jammer dat er weinig jongeren waren en erg seks gericht vond ik. Ook jammer van die mountainbikers die langs fietsen. Toch heb ik samen met een kameraad heerlijk genoten.


hokkey   17-08-2014 09:28

was al een poos niet meer geweest.
wat een kaalslag.
word de plas gezien als iemands eigen achtertuin.
heb mij bij laten praten en te horen gekregen dat er een persoon dagelijks op de plas te vinden is,en die in ruime mate met snoeien en zagen begonnen is.
anderen het stokje van hem hebben overgenomen.
gezellig was het er niet.
loslopende honden,wiet rokers,bier zuipers.
vond de sfeer eerder grimmig.
die gast die er dagelijks te vinden is denkt of vind dat de plas van hem is.
zijn gedragingen zijn er wel naar.
mij is verteld dat gasten van de plas die er al jaren komen, nu weg blijven.
vanwege de openheid die hij gemaakt heeft.
zijn gedrag ook niet altijd op prijs gesteld word.
hoe is het mogelijk dat een persoon zo een stempel kan drukken op de plas.
heb mooiere tijden meegemaakt.


anus   03-07-2014 17:40

hoezo komen hier geen jonge schone blondines


wout   04-06-2014 23:04

ik wil binnenkort naar pannekoekenplas
kan iemand mijn vertellen of het op bewegwijzerings borden staat aangegeven.
ik ken het daar niet de omgeving want ik kom uit de achterhoek.
alvast bedankt


Johnn   26-04-2014 13:12

Hoi Twents naturisten.

Het is al weer een aantal jaren terug dat ik dit mooi paradijsje bezocht heb. Tijdens mijn bezoekjes was er altijd een heel wisselend publiek aanwezig. Een leuke mix, vrouwen, mannen en stellen.En?niet te druk. Is er sindsdien nog iets veranderd? Ik wil namelijk de komende tijd weer eens een bezoekje gaan brengen.

Groetjes John


R.   07-08-2013 14:48

Hoi, maandag 5-8-2013 hebben wij(stel m/v) een bezoek gebracht aan de Pannekoek, net als vrijdag 2-8-2013. We hebben heerlijk liggen chillen. Vrijdag langs de klootschietbaan en Maandag meer in het midden bij het water, geen toestanden van rond rennende mannen, wel een paar passanten die richting het eiland gingen maar dit was niet hinderlijk. Er waren beide dagen ca. vier stellen en een paar alleen gaande mannen en een enkele alleen gaande vrouw een prima mix dus. De seksuele uitspattingen die vaker worden genoemd hebben we niet waargenomen. Prima plek om even relaxed te zonnen als een ritje naar Bussloo net iets te ver is.


Erik   23-07-2013 15:53

Ik ben geen homo maar ik lig er graag naakt te zonnen.
Ach ja ,, er lopen wel naakte mannen heen en weer maar ik heb er nog nooit last van gehad.
Sexuele contacten , het zal wel maar ik heb het niet gezien.
Wat mij vandaag wel eerder liet weggaan waren de vele honden ....de fietsers ....de scooters ....gewoon over de smalle paadjes rijden.
Rustig even naakt liggen ,, vergeet het maar.


Stel50   23-07-2013 10:48

@Michael en Danigue wat een onzin he, gek dat Bob en Inge hetzelfde is overkomen. Zou leuk zijn als er echt meer stellen zouden komen. Maar wij denken dat de meeste berichten van de zogenaamde stellen van die rukkertjes zijn, om zo meer stellen naar deze plas te lokken.


robert en jacky   22-07-2013 06:52


hoi wij stel eind 40 gaan deze week ook voor het eerst hier heen.
we weten nog niet waar we moeten zijn?
maar we hopen hier lekker te kunnen genieten van de zon


Bob en Inge   21-07-2013 12:01

Wij, stel veertigers, gisteravond van 19:30 tot 21:00 geweest. Waren enige stel, ook enige vrouw, en verder in directe omgeving eerst 3 mannen. Daarna nog 3 geklede gluurende rukmannen gezien en nog een andere leuke blote man. Toen geklede mannen weggingen hebben wij aan heuvelzijde met uitzicht over plas heerlijk moment gehad. Die leuke mannen die stonden te kijken waren erg respectvol. Komen er graag nog eens.


michael en danique   20-07-2013 11:12

@Stel50 wat een onzin, of jullie hadden gewoon pech en een ongelukkig moment. Wij komen er regelmatig en zien dan andere stellen of zelf vrouwen alleen en gaan morgen(zondag) ook weer genieten aan het water.

Warme groet michael en danique


Stel50   19-07-2013 13:14

Laatst nog eens wezen kijken. Waar je ook ligt het blijft een trek plaats voor mannen. Stellen zie je daar zelden. Als je houd van een mannenoverschot moet je daar zeker zijn.


henry   16-07-2013 10:40

ik zou graag eens gaan kijken daar ben er nog nooit geweest wie kan me een beetje wegwijs maken daar heeft er iemand zin om mee te gaan?


michael en danique   12-07-2013 11:21

Opvallend dat "Seksrecreanten" altijd over privacy beginnen en loslopende honden enz... het eiland is inderdaad de beste locatie voor cruisende mannen die niet voor de zon komen!

Stellen zoals wij kunnen door het vertrek van deze mannen, weer genieten van de strandjes, tegenover het eiland, waar altijd plek genoeg is om heerlijk aan het water in de zon te liggen....

Warme groet michael en danique


Harry   11-07-2013 15:54

Spijtig, dat de loslopende honden steeds meer bezoekers doet besluiten om naar het zg. Eiland uit te wijken.

Het naar mijn mening zinloze gezaag moet eens een einde hebben. De privacy komt op diverse lokaties danig in gedrang.

Echter "onze plas" blijft een prachtig stukje natuur om maximaal van te genieten door iedereen.


erwin en mieke   09-06-2013 18:39

wij zij gisteren geweest op de plas was erg leuk en gezellig.lag heerlijk aan de water kant te chillen.
heerlijk water.schoon

groet erwin en mieke


eric   06-06-2013 08:47

Word de komende dagen prachtig weer, in de avond nog warm.Ideaal om de plas te bezoeken!


jobt   08-05-2013 15:44

waar kun je de auto laten, als je dit stukje wilt bezoeken? of is het alleen te bereiken op de fiets?


Bob en Inge   13-09-2012 22:42

afgelopen zondag daar geweest met zijn tweetjes. Heerlijke temperatuur en op het kleine heuveltje langs de klootschietbaan en het water heerlijk voor het eerst uit de kleren geweest. Veel mannen maar ook nog drie andere stellen. Heerlijke tolerante middag gehad


Stel50   18-08-2012 14:37

Paar keer geweest, maar voornamelijk mannen aanwezig.


jana   16-08-2012 12:21

ap69 waarom meer vrouwen


ap   30-06-2012 20:24

mooi strand ga er morgen ook weer heen jammer dat er niet zo veel vrouwen kommen groeten ap


ap67   10-06-2012 11:30

mooi strandtjes helder water allen wel veel mannen er moeten meer vrouwen kommen


Jan   22-05-2012 16:31

Hai Marco,

Wil donderdag weer een kijkje nemen en hopelijk is het er weer net zo gezellig als vorig jaar

Grt Jan,


Marco   22-05-2012 12:19

Heerlijk weer is het mensen. Zijn er al genieters aan de plas?

Toplocatie. Geen troep idd en de bezoekers zijn er netjes.
hetty   03-09-2011 23:20

gewoon mooie herinneringen daar, er werd niets gestolen en er werd ook geen troep achter gelaten.

geweldig helder water


jeffrey   03-09-2011 00:45

is die nog up to date met het pannekoekenplas?


Max   07-05-2011 18:24

vandaag lekker in het zonnetje gelegen...met een mooie vrouw in mijn ooghoek ;-) erg leuke plek om naakt te zonnen.


Chevry   04-08-2010 14:12

Hele goeie plek met leuke sfeer. Kleren uit, plons en als je zin hebt altijd wat te sexen.Jan   08-07-2010 16:55

Hallo,

Vanmiddag ok ff geweest helaaswaren er geen vrouwen! Wel een stuk of 8 mannen waren trouwens ok niet verkeerd.

Grt Jan


rob   05-07-2010 23:16

Hallo Dj Gerrit!

er komen daar zeker vrouwen,. vooral in het weekend,. en tja je kunt er ook sex hebben,. maar als je dat zelf niet uitnodigt heb je er ook geen last van en je hoeft het ook niet te zien,. zijn verschillende hoekjes waar je sex kunt hebben!

maar er loopt daar van alles,.. homo's bi's en hetero-seksuelen.. kom gewoon een keer kijken kom er zelf achter hoe het er is...

mvg


Erik 30   30-06-2010 23:02

komen daar ook vrouwen?


André   19-06-2010 09:20

Super daar ik kom er vaak


Chris de Vries   22-04-2010 16:43

Complimenten..

En hoe zit het met het Grasbroek nabij Bornebroek???Harry   20-06-2009 13:02

Een paradijs in onze twentse regio, alwaar zowel mannen als vrouwen heerlijk vertoeven.
Naaktrecreatie-mogelijkheden zijn er optimaal en de buitensex-activiteiten vinden er incidenteel ook plaats.
Voor de "nudisten" onder ons dus: the highest level you can get.
Laten we gezamenlijk deze plaats vrij houden van afval zoadat er nog jaren plezier te belden is aan "onze Plas".gerrit   22-05-2009 01:43

heb er nog nooit vrouwelijk schoon gezien beetje jammer van je onzinnige comentaar jan

maar wil je niet een keer afspreken dan

ps op de plas wie weet wat er van komt mail me maar dj-gerrit-smit@hotmail.com


groeten gerrit


jan   01-04-2009 18:29

leuk natuur gebied waar je lekker naakt kunt zwemmen en naakt kun rond lopen, of er sex kunt hebben.
er komen niet alleen mannen maar ook meisjes en vrouwen daar. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend