Laatst bezocht: 30-07-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Friesland   Nederland


Naaktstrandje Canadameer Appelscha

gedoogd naaktstrand, op zeer beperkte schaal. lengte 40 meter parkeren op 950 meter
bushalte op 53 min waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
honden niet toegestaan Eethuis op 1100 meter  

21-09-2010 De politie controleert met mooi weer regelmatig langs de plas. Naaktrecreanten worden verzocht om iets aan te trekken. Het lijkt dat hiermee een einde is gekomen aan het gedoogbeleid op het piepkleine naaktstrandje. Deze site is van mening dat het hier beschreven (weinig aantrekkelijke) strandgedeelte geschikt is voor ongeklede recreatie. Veel beter zou het zijn dat de gemeente Ooststellingwerf een aantrekkelijker gedeelte aan deze prachtige plas zou aanwijzen als geschikt voor naaktrecreatieAlgemeen
Aan de rand van het Drents-Friese Wold ten westen van Appelscha ligt de voormalige zandwinplas het Canadameer. De officiƫle benaming van de plas is het Aekingermeer.
Aan de zuid westzijde van de plas wordt op een zeer beperkt gedeelte naaktrecreatie gedoogd.

Rondom de gehele plas ligt, vrijwel direct langs het water een voetpad. Op een klein gedeelte, dat niet direct zichtbaar is vanaf het voetpad, is enige ruimte voor naaktrecreatie. Ook vanaf de overzijde van de plas ligt het naaktstrandje enigszins verscholen achter een klein eilandje in de plas.

Het naaktstrandje is alleen zomers bij een droge periode toegankelijk; bij een hoge waterstand van de plas staat het gebied en ook het voetpad, namelijk regelmatig onderwater. De smalle oever wordt gebuikt als ligweide. Er is geen zandstrand aanwezig. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is zeer helder en heeft een langzaam aflopende bodem. Aan het begin is nog veel plantengroei aanwezig. Er is geen afgebakend zwemgedeelte. Het water is over een groot gedeelte slechts 1,0 meter diep. In het midden is de plas circa 40 meter diep.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Cannadameer. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Recente controle: in ordeWeer
;
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend