Laatst bezocht: 06-07-2019 Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Noord Brabant   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Hemelrijk


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,3 hectare
parkeren op  1100 meter bushalte op 30 min fietsenstalling op 930 meter
goed toegankelijk voor mindervaliden geen badtoezicht, reddingsbrigade  bij textielstrand 700 meter aflopende bodem zwemwater
zandstrand waterkwaliteit strandpaviljoen op 700 meter
toilet op het strandje honden niet toegestaan afvalbakken
glijbaan    


Algemeen
06-01-2021: BillyBird is momenteel bezig met de ontwikkeling van een bungalowpark achter het naaktstrand, waardoor op termijn het naaktstrand vermoedelijk gaat verdwijnen. De verwachting is dat het naaktstrand dit seizoen open zal blijven (afgezien van de corona beperkingen).

Het BillyBird Park Hemelrijk ligt aan de zuidoost kant van Volkel, aan een circa 30 hectare grote voormalige zand- en grindwinningplas. Sinds 1986 is het gebied ingericht als recreatie plas. Aan de noordzijde van de plas zijn in der loop der jaren steeds meer attracties gebouwd, waardoor het accent niet alleen meer ligt op de strandrecreatie. Er is onder andere een binnenspeeltuin, trampolines, waterattracties, snelle bootjesglijbaan, poppentheater, strandbad, kinderkermis, touwenparcours en een helihaven.

Voor de toegang van het park is entree geld verschuldigd. Voor de entree prijzen en openingstijden, zie verder op de website van het recreatie park.

Op een min of meer afgescheiden gedeelte is sinds 1993 ruimte voor naaktrecreatie. Het naaktstrandje ligt op ruime afstand van het drukke deel met de vele attracties. Op de website van het recreatie park is verder geen info te vinden over het naaktstrand.

Het naaktstrandje heeft een ligweide met een zandstrand. Op het naaktstrandje is een mobiel toilet aanwezig. Er zijn  weinig schaduwrijke plekken. Voor de kinderen is er een glijbaan. Verder zijn er geen voorzieningen aanwezig. Uiteraard kunnen de bezoekers van het naaktstrand (gekleed!) gebruik maken van alle faciliteiten van het recreatiepark.

Het zwemwater is zeer helder en heeft een opvallende blauwe kleur. Door de lage zuurgraad is het zwemwater niet gevoelig voor blauwalg. Aan de kant bevindt zich een vrij vlak onderwater plateau met een diepte van ongeveer 0,4 meter. De breedte varieert van enkele meters tot ongeveer 30 meter. Door het heldere water is dit plateau goed zichtbaar. Voorbij dit plateau wordt het zwemwater snel diep. Er is geen afgezet zwemgedeelte, waardoor het niet geschikt is voor kinderen en ongeoefende zwemmers. Aan dit deel van de plas is geen bad toezicht aanwezig. Bij eventuele calamiteiten bel 06-30519063.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Hemelrijk Zwemzone 2. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.WeerNieuws
01-00-2019 'Echt een nachtmerrie', verslagenheid bij BillyBird Park Hemel...


Handige Links
BillyBird Park Hemelrijk


Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend