Laatst bezocht: 26-12-2011

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrand Kijkduin.
De Zandmotor voor het strand


De noordelijke haak van de Zandmotor ligt voor een groot gedeelte voor het naaktstrand van Kijkduin.

Enkele door Bert ingezonden foto's van november 2011 laten zien dat de kop van de  Zandmotor al bijna aansluiting heeft op de kust. Ook is in de lagune voor het naaktstrand al slibvorming geconstateerd.
Op de fotosite van de Zandmotor staan prachtige luchtfoto's die een goed overzicht geven.De Zandmotor gezien vanaf Strandslag 1. Bij laagwater lijkt het dat de Zandmotor aan de noordkant al bijna aan het vaste land vast zit.Een foto vanaf het strand.De geul tussen het strand en de Zandmotor is bij laagwater ongeveer 10 meter breed en 1 meter diep.Verderop is de lagune ongeveer nog 150 meter breed. Doordat er nauwelijks meer sprak is van een branding is het "zeegevoel" hier verdwenen. 

Twee foto's vanaf de Zandmotor. (26-12-2011).Vanaf de punt van de Zandmotor.

De geul vanaf de Zandmotor.

Enkele foto genomen door Bert op 22-03-2012.Een foto genomen bij strandslag 1. De geul bij laagwater is duidelijk zichtbaar en strekt zich inmiddels uit tot voorbij strandslag 2.Een foto genomen bij strandslag 1. Bij hoogwater verdwijnt de zandbank voor de geul onderwater.De geul voor het naaktstrand met de waarschuwingsborden.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend