Laatst bezocht: 31-07-2020

Algemeen  Route  Foto's  Gastenboek  Den Haag  Zuid-Holland  Nederland
English   Deutsch  France

Naaktstrand Kijkduin (Den Haag)
Foto's

Foto's van het naaktstrand voor de versterking van de kust in 2010/11
Foto's van het naaktstrand 2011 met de aanleg van de Zandmotor

Gratis parkeren aan de Machiel Vrijenhoeklaan.Het pad naar het strand.Strandslag 2, links is het naaktstrand op 600 meter afstand. Bekijk hier het info bord.Vanaf het nieuwe duinfietspad (Zandmotorpad) ter hoogte van strandslag 2, zicht op de twee strandpaviljoens dichtbij het naaktstrand. Op de achtergrond is de Zandmotor zichtbaar.Strandpaviljoen Beachclub BIRDS vlakbij de strandopgang 2.Met aan de andere zijde de strandhuisje op het strand van Kijkduin.De dam in het zwin, iets noordelijk van Strandpaviljoen Beachclub BIRDSHier begint de lagune voor het strand.Zicht vanaf het nieuwe duinfietspad (Zandmotorpad) op het begin van het naaktstrand. (witte bordje). Ook is op deze foto de nieuwe geul zichtbaar, die natuurlijk is ontstaan na de aanleg van de dam.

Via strandopgang 1, tussen de strandpaviljoens"BLOW Beach House  en "Beachclub BIRDS", is het naaktstrand alleen te voet of per fiets te bereiken. Bekijk hier het infobord.Het nieuwe duinfietspad (Zandmotorpad) Kijkduin is klaar en wordt ook gebruikt door de deelnemers aan de Strand 6 Daagse.Strandpaviljoen "Flamengo's".Strandpaviljoen BLOW Beach House op 190 meter (noordelijk) voor het naaktstrand.Het begin van het naaktstrand. In 2020 ontbraak aan deze zijde het naaktstrandbord.Op het naaktstrand, met op de achtergrond het strandpaviljoen "BLOW Beach House".Het naaktstrand.Begin van het naaktstrand aan de zuidzijde.
 Foto's van de Zandmotor bij het naaktstrand.
Op de site flickr.com staan veel luchtfoto's van de zandmotor, waardoor de ontwikkeling van de Zandmotor goed is te volgen.Op de voorgrond het naaktstrand van Monster. Bij het infobord begint het naaktstrand van Kijkduin (zuidzijde).De lagune bij hoogwater. Op de achtergrond recreanten op de Zandmotor.De lagune valt bij laag water vrijwel helemaal droog., de oversteek kan nu veilig worden gemaakt. Wel oppassen voor de vele kuilen waarin het water blijft staan.Slib op het drooggevallen deel van de Zandmotor.Op de Zandmotor, tegenover het naaktstrand, loopt bloot en gekleed door elkaar.De reddingsbrigade houdt toezicht op en rondom de Zandmotor.Op de Zandmotor.De echte zee.Uitzicht vanaf de Zandmotor op Kijkduin.

Het naaktstrand gezien vanaf de Zandmotor. De duinen zijn weer redelijk begroeid, maar zijn niet toegankelijk.Een foto eind mei 2013. Het naaktstrand is met de harde wind het domein van de kite surfers. Op de achtergrond is de  Argusmast zichtbaar, die wordt gebruikt om de ontwikkeling van de Zandmotor te monitoren.De Argusmast op de Zandmotor.Zonsondergang bij strandopgang 1.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend
ker();