Laatst bezocht:11-07-2014Algemeen   Route  Foto's    Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Delftse Hout

Delftse Blootloopzaak Hoger beroep zitting 23 november 2016.
 
Vandaag kreeg de Delftse Blootloopzaak een vervolg. Het OM was in cassatie gegaan tegen de vrijspraak in het hoger beroep,
omdat het begrip evident ongeschikt niet in de wet staat en onvoldoende gemotiveerd zou zijn.

Het OM herhaalde de oude standpunten, die moeten aantonen dat de Delftse Hout van de één op de andere dag ongeschikt is geworden voor naaktrecreatie. Zeer toevallig komt het tijdstip waarop het strandje ongeschikt is geworden voor naaktrecreatie precies overeen met de formele sluiting van het naaktstrand door de gemeente. De argumenten die het OM gebruikte waren begin dit jaar al uitgelekt in "De Togacolumn: uit de NRC van 06-01-2016". Het is jammer dat het OM geen kennis heeft genomen van de reactie van deze site op de Togacolumn.

Het betoog werd verder ondersteund door een video die moest aantonen dat de Delftse Hout in der loop der jaren een soort stadspark was geworden vergelijkbaar met het Vondelpark in Amsterdam.

De verdediging ging uitgebreid in op het begrip naakt. En dat het naakte menselijke lichaam absolute niet schokkend hoeft te zijn. Ook werd verwezen naar de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in de zaak van de Naked Rambler, die wel het recht had van "vrije expressie" (= naakt zijn), maar die dit te extreem doorvoer door overal naakt te verschijnen.
Verder stelde de verdediging dat het OM niet ontvankelijk is, omdat de naaktrecreanten zijn bekeurd om de (vermeende) seksuele overlast in het gebied tegen te gaan. Dit is in strijd met het beginsel dat rechtsmiddelen alleen worden aangewend voor het doel waarvoor zij bestemd zijn. (détournement de pouvoir).

De uitspraak is op 18 januari 2017.

Relevante links:

NFN
Advocaten vragen vrijspraak in zaak Delftse Hout
Wel of niet bloot zonnen in Delftse Hout? Naaktrecreanten weer voor de rechterOmroep West: Naaktrecreanten Delftse Hout weer voor de rechter.
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend