Laatst bezocht:11-07-2014Algemeen   Route  Foto's    Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Delftse Hout

 

[1] Aan de zijde van het drukke geklede strand wordt het naaktstrand redelijk afgeschermd door het toiletgebouwtje, bomen en bosschages. 

[2] Voor het naaktstrand ligt een zwemzone van circa 40 meter, afgebakend van het overige water. Het water voor het naaktstrand kan dus niet worden gebruikt door surfers.


bron: Zwemwaterprofiel

[3] Er ligt maar één camping en maar één speeltuin in de Delftse Hout. Echter deze liggen niet aan De Grote Plas. Ook het hier genoemde hertenkamp en de kinderboerderij liggen op geruime afstand van De Grote Plas.

[4] Het gebied rondom de plas is verboden voor fietsers, ruiters en hondenbezitters (in het strandseizoen). Skaters zullen zelden gebruik maken van onverharde pad langs de plas. Door de afgezette zwemzone kunnen watersporters niet dichtbij het naaktstrand komen. Bezoekers van de Delftse Hout die gebruik maken van de achterliggende paden hebben door de aanwezige bosschages (in het strandseizoen) geen zicht op het naaktstrand. Foto's die moeten aantonen dat er wel zicht is op het naaktstrand zijn buiten het strandseizoen gemaakt. [5] Uit een brief van de gemeente Delft blijkt:
"Het naaktstrand is gelegen ter hoogte van parkeerplaats nummer 4 aan de Tweemolentjeskade en beschikt over een eigen toiletvoorziening. Parkeerplaatsen 1 t/m 3 zijn ter hoogte van het overige gedeelte strand en ook hier zijn aparte toiletvoorzieningen aanwezig. Het is dus zeker niet zo dat de recreanten en de bezoekers van het naaktstrand door elkaar hoeven te lopen."

Overigens stond het toilet vroeger midden op het naaktstrand. Door bezuinigingen is bij de modernisering het toiletgebouwtje afgebroken en is op de grens van het naaktstrand een nieuw toilet geplaatst, zodat dit gedeeld kon worden. Het toilet wordt door de meeste bezoekers van het naaktstrand gekleed bezocht.

Op de recreatiestranden in de Delftse Hout zijn slechts twee toiletten aanwezig. Gezien de geclaimde bezoekersaantallen (6000 tot 10000, op warme dagen) is dit veel te weinig. Uit een Wob-verzoek blijkt dat de gemeente Delft niet beschikt over gegevens die betrekking hebben op de bezoekersaantallen in de Delftse Hout. Het Wob-verzoek bevat wel een overzicht van het toilet gebruik in de Delftse Hout:

2012

2013

2014

2015

miva

8976

9714

8966

9723

urinoir

2431

2545

2448

2835

naaktstrand

2835

3152

3297

3603[6] Van de kiosk (alleen op drukke dagen in juli en augustus geopend) op circa 200 meter vanaf het naaktstrandje, wordt door bezoekers van het naaktstrand beperkt gebruik gemaakt. De kiosk wordt uitsluitend gekleed bezocht. Dit geldt ook voor de verrijdbare snackwagen die soms op het textielstrand staat.


[7] De locatie werd door de plaatselijke bestuurders niet geschikt geacht als herenontmoetingsplek. De ongeschiktheid voor naaktrecreatie van de plek heeft niet ter discussie gestaan in het voorstel om het naaktstrand op te heffen.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend