Plage Nudiste Zilverstrand
Vieille plage nudisteBekijk hier de foto's van het oude naaktstrandje.

18-04-2018: Vanaf 1 mei is het vernieuwde Zilverstrand weer open voor naaktrecreanten. Lees meer hierover op de site van de NFN.

03-06-2017 Volgend jaar (2018) zal er weer naaktrecreatie mogelijk zijn op het vernieuwde Zilverstrand. Dit jaar is op een gedeelte van het Almeerderstrand naaktrecreatie toegestaan als tijdelijke oplossing.

De contouren van het vernieuwd Zilverstrand zijn zichtbaar op onderstaande luchtfoto.


foto: rijkswaterstaat.nl


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 5,2 hectare
parkeren op 520 meter fietsenstalling op het strandje goed toegankelijk voor mindervaliden
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn waterdiepte 1,00 meter toilet op het strandje douche op het strandje
honden niet toegestaan afvalbakken  

Algemeen

Ga naar direct naar de regulier tekst.
Nieuws in verband met de sluiting:

22-05-2015:
Staatsbosbeheer verhindert aanleg nieuw naaktstrand Almere.
Er komt (voorlopig) geen officieel tijdelijk naaktstrand, als vervanging van het gesloten Zilverstrand. Volgens de gemeente beschikt Almere (slechts) over twee geschikte locaties voor naaktrecreatie, namelijk het Schateiland Zuid en het Almeerderstrand aan de zuidzijde. De locatie bij het Schateiland is door de hoge kosten afgevallen (toiletvoorziening en officiële zwemwaterlocatie) en op de andere locatie wil Staatsbosbeheer geen naaktrecreatie toestaan, omdat er dan "een te hoge recreatieve druk op die plek ontstaat".

De gemeente Almere zal niet actief handhaven tegen naaktrecreanten op het Almeerderstrand, maar alleen optreden naar aanleiding van klachten. Of dit leidt tot het uitdelen van boetes, of dat er alleen gewaarschuwd wordt is onduidelijk. Een boete zou erg vreemd zijn nu het college van B&W het Almeerderstrand aan de zuidzijde geschikt vindt voor naaktrecreatie.

Vorig jaar heeft deze site al een gebied op het Almeerderstrand op de site gezet dat gebruikt wordt voor naaktrecreatie. Dit gebied ligt aan het zuidelijke uiteinde van het Almeerderstrand. Het (kleine) gebied biedt slecht plaats voor een beperkt aantal bezoekers en heeft als nadeel dat het terrein erg glooiend is. Uitbreiding in noordoostelijke richting met grotere ligweiden lijkt dan ook logisch, maar kan ook op verzet rekenen van de huidige gebruikers van het strand.

22-05-2015: Omroep Flevoland Nog geen naaktstrand in Almere
22-05-2015: NFN Nog geen zicht op tijdelijk naaktstrand Almere
22-05-2015: NS de Waterlelie Geen naturistenstrand, wel naturistisch recreëren

17-04-2015: Naaktrecreanten in Almere en omgeving moeten nog even geduld uitoefenen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een tijdelijk naaktstrand in Almere. Lees het artikel verder op de site van de NFN.

Regeren is voor uitzien. De plannen voor de verbreding van de A6 kwamen echt niet zo maar uit de lucht vallen en waren al meer dan 10 jaar bekend. De naturisten worden het slachtoffer worden van een falende overheid. Wil je niet langer aan het lijntje worden gehouden dan is het Almeerderstrand een voor de hand liggend alternatief.


31-08-2014:
Beantwoording schriftelijke vragen D66 inzake Zilverstrand en naturisme.
Uit de beantwoording blijkt dat er dit jaar geen aangewezen naaktstrand meer komt.
De alternatieve locatie die de gemeente voor ogen heeft kan niet meer in 2014 gereed worden gemaakt. Verder is de gemeente van mening dat er geen geschikte locaties in Almere zijn voor naaktrecreatie. Dit is uitermate vreemd nu de rechter in de Delftse Blootloopzaak heeft uitgesproken dat naaktrecreatie alleen strafbaar is op plaatsen die hiervoor evident ongeschikt zijn. In principe zijn alle plaatsen die geschikt zijn voor schaars geklede recreatie ook geschikt voor naaktrecreatie.

De gemeente wijst de naaktrecreanten door naar het Laakse Strand, terwijl er in de gemeente zelf ook prima mogelijkheden zijn, zoals op de Zuidzijde van het Almeerderstrand

Zie ook
31-08-2014: Omroepflevoland: Voorlopig geen naaktstrand in Almere

25-07-2014
NFN: Almere biedt goed tijdelijk alternatief voor Zilverstrand
Net zo nieuwsgierig als naaktstrandje.nl? Bekijk de locatie op google maps.

05-07-2014: D66 wil oplossing voor naaktstranden
01-06-2014:
Naaktrecreanten willen naaktstrand bij A6 afdwingen
                       Bekijk ook NFN wil snel officiële aanwijzing naaktstrand in Almere

07-10-2013: Ron, die 19 jaar met zijn frietkar op het strandje stond, stuurde ook enkele foto's van de verwoesting van het naaktstrandje in. Bekijk ze hier.

06-10-2013:
zo ziet het strandje er nu uit.
 

6-9-2013: Bij het parkeerterrein van het Zilverstrand staat de aankondiging dat het Zilverstrand vanaf 15-09-2013 gesloten is i.v.m. de weg uitbreiding SAA A1/A6.

Of er voor naturisten ook een alternatief is op het Almeerderstrand is maar zeer de vraag.

 

16-10-2012: Deze site ontvangt vandaag eindelijk een aantal documenten (zie WOB verzoek) van de gemeente Almere die betrekking hebben op de naaktrecreatie op het Zilverstrand. In het ontwikkelingsplan Groenzone A6 zuid (maart 2006) staat klip en klaar dat bij de herinrichting van het Zilverstrand naaktrecreatie behouden zal blijven. In de overige documenten wordt naaktrecreatie op het Zilverstrand niet genoemd. Verder wordt een aantal documenten niet verstrekt, die opgesteld zijn voor intern beraad. Misschien zijn deze documenten via een bezwaarschrift nog op te vragen.


Wob-besluit gemeente Almere


Entree Almere


Ontwikkelingsplan Groenzone A6-Zuid


Uitgangspunten Zilverstrand


Vragen D66


Zilverstrand Almere


07-09-2012
: Bij de herinrichting van het Zilverstrand verdwijnt het naaktstrand.

In verband met de toekomstige verbreding van de A6 wordt het Zilverstrand opnieuw ingericht. Ondanks het uitgangspunt van de gemeente bij de herinrichting: "Behouden en waar mogelijk versterken bestaande kwaliteiten natuur en recreatie"  is vandaag duidelijk geworden dat naaktrecreatie niet zal terugkeren op het nieuwe Zilverstrand.
Het college van B&W van Almere wil van het Zilverstrand een evenementenstrand maken, waarop geen ruimte meer is voor naaktrecreatie.

In het nieuwe ontwerp van het Zilverstrand wordt met geen enkel woord gerept over het  verdwijnen van het naaktstrand. Wel zien we een onrealistisch plan waar duidelijk niet is nagedacht over de verkeersveiligheid van de A6. Zandverstuivingen zullen Almere in de toekomst onbereikbaar maken. Ook zullen de weggebruikers te veel worden afgeleid  door de recreanten op het strand. Een snelweg over het strand, niets is te dol voor Almere.

D66 Almere heeft aan het college van B&W vragen gesteld over de naaktrecreatie op het Zilverstrand en is van mening dat deze recreatievorm moet blijven in Almere, eventueel op een andere locatie. De NFN zal met de gemeente in gesprek gaan over een mogelijke alternatieve locatie.
 

Meer nieuws:

16-08-2012: Hoewel de toekomst van het naaktstrand nog onduidelijk is, houdt Frans al een handtekeningenactie voor het openhouden van dit schitterende naturistenterrein. Vanmiddag was de stand al op 273 handtekeningen en met het mooie weer in het verschiet zullen er ongetwijfeld nog vele bijkomen.

Wil je ook nog tekenen, zoek dan Frans op,
hij ligt op de zandvlakte op het achterste deel. (zie ook de foto).
 

05-08-2012: Omroepflevoland.nl Nieuwe bruggen over A6
23-08-2012  D66: 'College met de billen bloot om naaktstrand'
28-08-2012: Naaktstrandje.nl vraag de gemeente om meer informatie en doet een
                        WOB-verzoek.
05-09-2012: De stand staat al op 520 handtekeningen.
25-09-2012: Op de valreep van de beslissingstermijn verdaagt Gemeente Almere
                        het WOB-verzoek van naaktstrandje.nl met vier weken.


Op het meest zuidelijke gedeelte van het Zilverstrand is naaktrecreatie toegestaan.
Het naaktstrandje ligt aan het Gooimeer. Langs een groot deel van het water is een zandstrand aanwezig.
Op het naaktstrandje is een toilet en ook een douche aanwezig. Met goed strandweer staat er een snackwagen op het naaktstrandje. Ook zijn er een aanlegsteigers voor boten aanwezig, waar boten drie dagen mogen worden afgemeerd. Verder zijn er geen voorzieningen.

Het zwemwater, varieert van  0,3 tot 2,0 meter diepte. Een gedeelte is afgezet met een drijflijn, het water is hier maximaal 1,0 meter diep. Er bevinden zich veel waterplaten in het water.


Choisissez la langue:
nederlands english deutsch 

Modifier les préférences en matière de c
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Suivre sur:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aucun droit ne peut être emprunté, à l’information sur ce site.