Naaktstrandje Vuren

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 24-07-2018


gedoogd naaktstrand
lengte 350 meter
gratis parkeren op 520 m
bushalte op 15 minuten
fietsenstalling op 360 m
niet geschikt voor mindervaliden
begrazing door Galloways en Konikpaarden
zandstrand
waterkwaliteit meetpunt op 2400 m
aflopende bodem
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Ongeveer 3 km ten oosten van Gorinchem, ter hoogte van Fort Vuren, ligt de Hondswaard (35 ha). Het circa 1 km lange uiterwaardengebied strekt zich uit vanaf de dijk bij Fort Vuren tot aan de oostelijk gelegen voormalige steenfabriek Heuff. Het gebied in de uiterwaarden van de Waal is eigendom van Staatsbosbeheer en is niet ingericht voor strandrecreatie. In het gebied grazen dieren. Aai en voer deze dieren niet en blijf op afstand.

Evenwijdig aan de rivier, op ongeveer 60 meter afstand, loopt door de weilanden een zogenaamd klompenpad, welke deel uitmaakt van de Vurensche Polderpad wandelroute. Tussen de kribben van de rivier bevinden zich een drietal prachtige strandjes.

Op één van deze strandjes vindt naaktrecreatie plaats, kijk op de route pagina voor de ligging en de parkeermogelijkheden. In 2014 ontstond er enige ophef, omdat Staatsbosbeheer dreigde naaktrecreanten te beboeten. In een gesprek met de NFN is gebleken dat Staatsbosbeheer niet tegen naaktrecreatie is, maar dat dit beperkt moet blijven tot het zandstrand aan de rivier. Het weiland is in verband met het wandelpad niet geschikt voor naaktrecreatie. Verder wordt er wel gecontroleerd op seksuele overlast.

Het strandje ligt achter een waterplas die ontstaan is door de kleiwinning van de steenfabriek, met rondom bosschages en is hierdoor beperkt en op grote afstand zichtbaar vanaf de openbare weg. Langs het water is een klein zandstrand, verder bestaat het naaktstrandje uit een strook ongecultiveerd grasland. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig. Neem alle afval zelf weer mee naar huis. Fietsen mogen niet in het gebied worden meegenomen, plaats ze daarom bij de afrastering bij de toegang.

Het zwemmen in de rivieren is gevaarlijk. Er staat er tussen kribben vaak een verraderlijke stroming. Daarnaast maakt de zuiging van passerende schepen het zwemmen gevaarlijk. Dus wees gewaarschuwd en beperk het zwemmen tot badderen! Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.
De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is De Mosterdpot op 2400 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl.
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrandWeer

NieuwsKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.