Naaktstrandje Lickebaertbos


Laatst bezocht 01-06-2019


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.3 hectare
gratis parkeren op 300 m
bushalte op 25 minuten
fietsenstalling op het strandje
niet geschikt voor mindervaliden
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Tussen Maassluis en Vlaardingen ligt het recreatiegebied Lickebaertbos, aan de Nieuwe Waterweg. Het is een gebied van ongeveer 50 hectare. Het bos staat ook bekend onder de naam Oeverbos. Op een heel klein gedeelte aan de oostzijde is naaktrecreatie toegestaan. Het gebied is met borden aangegeven (inmiddels al weer gestolen).Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

In 2014 is door de aanleg van Eneco warmte transportleiding het strandje een tijdlang gesloten geweest. Het tracé van de warmte transportleiding liep precies over het strandje, zodat het terrein volledig op de schop ging.

In verband met het saneren van de grond en de aanleg van in het Oeverbos is het naaktstrandje in 2017 en 2018 gesloten geweest. In 1970 is het Oeverbos aangelegd op sterk verontreinigde baggerslib afkomstig uit de Rotterdamse haven. De bovenste leeflaag van 1 meter is afgegraven en opnieuw opgebracht. Door middel van een kleilaag is de leeflaag afgescheiden van de verontreinigde ondergrond. Vrijwel alle huidige beplanting is verwijderd en het gebied is compleet opnieuw ingericht. Het westelijke deel van het Oeverbos wordt tot 2024 gebruikt als bouwterrein voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. Het oostelijke deel, waarin ook het naaktstrandje ligt, is vanaf 2019 weer toegankelijk.

Het naaktstrandje ligt op ongeveer dezelfde plaats als voorheen. Alle bosschage zijn verdwenen. Er zijn een tiental vrijstaande bomen geplant, die op den duur moeten zorgen voor schaduw. Ook is er een kleine strook met boomstruiken aangeplant. Vanaf het fietspad langs de Nieuwe Waterweg is er zicht op het voorste deel van het naaktstrandje.

Het naaktstrandje heeft, als een van de weinige naturistenterreinen, geen zwemwater.
Het naaktstrandje bestaat alleen uit een kleine ligweide. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig. Vanaf het naaktstrandje is er een prachtig uitzicht over de Nieuwe Waterweg.

Ook zijn dichtbij het naaktstrandje twee windmolens geplaatst die enige geluidsoverlast veroorzaken.


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.