Naaktstrandje Meertje van Laagduurswoude

gedoogd naaktstrand

Laatst bezocht 30-07-2020


gedoogd naaktstrand
lengte 300 meter
gratis parkeren op 130 m
bushalte op 30 minuten
fietsenstalling op het strandje
niet geschikt voor mindervaliden
aflopende bodem
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Ongeveer 5 km ten westen van Oosterwolde ligt het meertje van Laagduurswoude. In 1971 en 1972 is het meer gegraven voor het ophogen van landbouw percelen in de buurt. Het meertje, eigendom van Staatsbosbeheer, ligt in een bos van circa 25 hectare. De noordoostzijde van het meertje wordt door textielrecreanten gebruikt.

Aan de zuidelijke zijde wordt al ongeveer 30 jaar naakt gerecreëerd. Enkele jaren geleden werd door de politie hier tegen opgetreden. De huidige stand is dat naaktrecreatie hier weer wordt gedoogd. Het gebied is niet ingericht voor strandrecreatie. Langs het meertje loopt een pad, waaraan op een aantal kleine plekken aan het water kan worden gerecreëerd. Door de vaste bezoekers worden deze plekken onderhouden. Ook het pad aan de zuid en westzijde wordt als ligweide gebruikt. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is op een aantal open plaatsen bereikbaar. Het zwemwater is zeer helder, aan de oever zijn wel enkele plantenresten aanwezig. De bodem loop snel af waar door het water niet geschikt is voor ongeoefende zwemmers. Een afgebakend gedeelte ontbreekt. Vroeger was hier aan de plas een officiële zwemplaats, maar deze is in 2010 opgeheven, zodat de waterkwaliteit hier niet langer wordt gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand


Weer


Kies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.