Naaktstrandje Kraaijenbergse Plassen(Cuijk)


Laatst bezocht 02-09-2020


officieel naaktstrand
met borden aangegeven
oppervlakte 0.8 hectare
gratis parkeren op 650 m
bushalte op 35 minuten
fietsenstalling op het strandje
niet geschikt voor mindervaliden
waterkwaliteit meetpunt op 1800 m
aflopende bodem
afvalbakken
honden aangelijnd toegestaan
 
Swipe Swipe tabel om meer te zien


Algemeen


Aan de noordwest zijde van Cuijk ligt het 475 hectare grote Kraaijenbergse Plassengebied. De plassen zijn ontstaan door zandwinning die van 1968 tot 2014 plaatsvond. Het plassengebied bestaat uit 9 verschillende plassen elk met een andere functie. Bij plas 4, aan de noordzijde van het plassengebied, is sinds juli 2005 een gedeelte aangewezen voor naaktrecreatie. Het gebied is met borden aangegeven. Op de website Kraaijenbergseplassen.nl staat veel informatie over dit mooie gebied.
Voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje kijk op de route pagina van deze site.

In de in 2010 (definitieve versie) verschenen notitie Plassengebied Cuijk staan de toekomstige ontwikkelingen van het gebied aangegeven. Ook wordt hierin een kleine passage gewijd aan het naaktstrandje:

"Aan de westkant van plas 4 is voorlopig een gebied ingericht voor de naaktrecreatie. Dit naaktstrand is enigszins afgeschermd van het gebied waar extensieve recreatie is toegestaan. Deze inrichting is tot stand gekomen om tegemoet te komen aan de wens van een aantal inwoners om deze vorm van recreatie mogelijk te maken."

De doorgangen naar het achterliggende gebied zijn komen te vervallen, waardoor het naaktstrandje slechts van één zijde toegankelijk is. Bij de ingang staan de regels van het terrein vermeld. Het naaktstrandje heeft alleen een ligweide, deze wordt tegenwoordig keurig gemaaid en heeft geen zandstrand. Het gebied is niet speciaal ingericht voor strandrecreatie. Op het strandje staat een mobiel toilet. Op het naaktstrandje zijn verder geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is op twee plekken bereikbaar. Het heeft geen afgebakend zwemgedeelte en wordt snel diep. Waterschoenen zijn aanbevolen in verband met de kiezelstenen.

De dichtstbijzijnde officiële zwemwaterlocatie is Kraaijenbergse Plas 3 op 1800 meter afstand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
Recente controle: in orde


Meer over dit naaktstrand


Weer

Nieuws


Handige linksKies taal:
english deutsch français 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.