Naaktstrandje Delftse Hout
Is Delft een Schurkengemeente?De gemeente Delft heeft mij 5 weken lang opzettelijk gefrustreerd met mijn Wob verzoek over het naaktstrand in de Delftse Hout. Omdat er op het stadshuis weinig bezetting was tijdens de vakantie heeft de gemeente Delft op slinkse wijze tijd willen rekken door te verzuimen mij er op te wijzen dat een Wob verzoek per mail in de gemeente Delft niet mogelijk is. Pas na 5 weken kwam de aap via twitter uit de mouw!

Nu weigert de gemeente Delft de dwangsom te betalen die staat op het niet tijdig beslissen op een Wob verzoek. Op mijn aanbod om af te zien van de dwangsom in ruil voor een persoonlijk excuus van de burgemeester heb ik nog niets gehoord.


De feiten liegen er niet om:

 • Op 11-7-2013 heb ik per e-mail een WOB(1) verzoek ingediend bij de gemeente Delft betreffende het naaktstrand in de Delftse Hout. De gemeente heeft bevestigd (per mail en per a target="_blank" href="Ontvangsbevestiging.pdf">brief) dat mijn verzoek is ontvangen en in behandeling is genomen.
 • Op 31-07-2013 heb ik, ook per e-mail een aanvullend WOB(2) verzoek gedaan betreffende het naaktstrand in de Delftse Hout, hiervan heb ik geen ontvangst bevestiging gekregen. Ook geen melding ontvangen dat een Wob verzoek niet per mail kan worden ingediend.
 • Gelijktijdig met de ingebrekestelling voor mijn eerste Wob(1) verzoek heb ik op 10-08-2013 een derde aanvullend Wob(3) verzoek betreffende het naaktstrand in de Delftse Hout gedaan, hiervan heb ik geen ontvangstbevestiging gekregen.
  Ook geen melding ontvangen dat een Wob verzoek niet per mail kan worden ingediend.
 • Op 15-08-2013, naar aanleiding van een tweet van mij, heeft de gemeente Delft mij laten weten dat een Wob verzoek niet per mail kan worden gedaan.
  Dezelfde dag heb ik per post een nieuw Wob(4) verzoek gedaan en gelijktijdig een ingebrekestelling voor mijn eerste Wob verzoek bijgevoegd.
  Van dit Wob verzoek heb ik geen ontvangst bevestiging gekregen.
 • Op 16-09-2013 is mijn schriftelijke Wob(4) verzoek per mail afgehandeld.
  De gemeente probeert documenten achter te houden, door zich te verschuilen achter persoonlijke opvatting van ambtenaren.

Wat naaktstrandje betreft kan de gemeente Delft net als de buurgemeente Rijswijk op het lijstje met Schurkengemeenten. Het wordt tijd om de verantwoordelijke bestuurders eens grondig door te lichten.


Kies taal:
english deutsch fran├žais 

Cookie voorkeur wijzigen
Contact: Tjipke Tasma
e-mail info@naaktstrandje.nl
Volgen op:
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instgram Instagram
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.