Laatst bezocht: 10-08-2015Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Texel   Noord-Holland   Nederland   English  Deutsch  France


Naaktstrand Texel - Den Hoorn
Foto's

Betaald parkeren bij de strandopgang 9. Voor de kortste route naar het naaktstrand, parkeer zo dicht mogelijk bij de zuidelijke opgang. (wel een steile klim met mul zand.)
Op de achtergrond is strandpaviljoen "Paal 9" te zien. Bekijk de strandopgang ook eens op StreetView.Strandpaviljoen "Paal 9", bij de hoofd strandopgang.De snack gelegenheid op het strand.De zuidelijke strandopgang bij paal 9, hier kom je vrijwel direct op het naaktstrand.
Bekijk hier het infobord bij de strandopgang.

Het begin van het naaktstrand.Het naaktstrand bij de strandhuisje.

Heerlijk afkoelen in zee.

Texel in schelpen.

Het naaktstrand.Het einde van het naaktstrand staat aangegeven bij paal 8,80, maar officieel loopt het nog door tot paal 8,00.Het naaktstrand is ook bereikbaar via een voetpad ter hoogte van paal 8,40.Het strand voorbij het officiŽle naaktstrand.De Hors: Een grote strandvlakte op het zuidwestelijke deel van Texel.Ongeveer 2 kilometer ten zuiden van het officiŽle naaktstrand ligt het meest zuidelijke puntje van Texel: Onrust. Onrust was vroeger een zandplaat voor de kust van Texel, maar is nu aan de Hors vastgegroeid.De overkant met de vuurtoren van Huisduinen op slechts 2,5 kilometer afstand.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend