Laatst bezocht: 10-08-2015Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Texel   Noord-Holland   Nederland   English  Deutsch  France


Naaktstrand Texel - Den Hoorn


officieel naaktstrand tussen strandpalen 10,13 en 8,00 met borden aangegeven lengte 1900 meter
betaald parkeren op 300 meter bushalte op 45 min fietsenstalling op 300 meter
blauwe vlag geen badtoezicht
reddingspost op 300 meter
zandstrand
waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater strandpaviljoen 500 meter
honden aangelijnd toegestaan afvalbakken
alleen op eerste gedeelte
 


Algemeen
Van de beide naaktstranden van Texel, ligt het naaktstrand De Hoorn het dichtst bij (op 7 kilometer) de veerhaven. Per auto en per fiets is het naaktstrand alleen bereikbaar via de Hoorderslag. Voor een uitgebreide routebeschrijving kijk op de route pagina.

Naaktrecreatie is volgens de APV van Texel toegestaan tussen de strandpalen 10,13 en 8,00. Het naaktstrand gedeelte is op het strand met borden aangegeven. (het einde van het naaktstrand staat hier aangeven bij paal 8,80). Naaktrecreatie is niet toegestaan in de duinen. Aan de zuidzijde van het naaktstrand ligt de uitgestrekte zandvlakte de Hors, waar ook naaktrecreatie voorkomt. Dit rustige gebied is alleen via het naaktstrand of via enkele duinpadjes bereikbaar, dus in principe ook erg geschikt voor naaktrecreatie.

Er zijn geen strandpaviljoens of andere voorzieningen aanwezig op het naaktstrand.
Bij de strandopgang (ongeveer bij paal 10) staat het strandpaviljoen "Paal 9" en op het strand staat hier ook een strandwinkeltje / snacktent.

Op het naaktstrand is geen direct badtoezicht, de dichtstbijzijnde reddingspost staat bij de strandopgang op circa 300 meter afstand.


Op ongeveer twee kilometer afstand vanaf het naaktstrand, is camping  "Loodsman duinen"  aanwezig. Op deze camping is een gedeelte gereserveerd voor naturisten.Webcam
Webcam Teso (bij het opstelterrein voor de veerboot n de zijde van Texel / Den Helder)

Nieuws
23-12-1977 Texelse Courant: Bewaking naaktstrand

WeerHandige links
Visittexel.nl
Texel.nl
Ecomare
Strandbewaking Texel

 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend