Laatst bezocht: 29-04-2015Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Rhederlaag

officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 1,8 hectare
parkeren op vrijwel op het naaktstrandje bushalte op 10 min goed toegankelijk voor mindervaliden
waterkwaliteit zandstrand snel aflopende bodem zwemwater
toilet douche kiosk op 250 meter
afvalbakken honden niet toegestaan  
 

Algemeen
Het circa 500 hectare grote recreatiegebied Rhederlaag ligt ten oosten van Arnhem in de gemeente Zevenaar. Het heeft een wateroppervlakte van 350 hectare en staat in open verbinding met de IJssel. Het gebied bestaat uit 3 plassen, waarvan aan de Lathumse plas op een gedeelte van het Bahrschestrand naaktrecreatie is toegestaan. Tussen de Gieseplas en de Lathumse plas is het hoogwatervrije schiereiland Muggenwaard opgespoten, waarop Riverparc Rhedermeer ongeveer 400 vakantiewoningen heeft gebouwd. De toegang tot het recreatiegebied is gratis, wel wordt parkeergeld geheven.
Kijk op de routepagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje.

Het naaktstrand gedeelte is met borden aangegeven. Het terrein bestaat uit ligweiden, met een gedeelte zandstrand aan het water.
Het toiletgebouw op het naaktstrandje staat op een heuvel. Rondom en op deze heuvel wordt gerecreŽerd. Verder zijn er geen voorzieningen op het naaktstrandje. Het naaktstrandje ligt niet afgescheiden van het textielstrand. Op 250 meter afstand is op het textielstrand een kiosk aanwezig.

Het zwemwater wordt snel diep en heeft geen afgebakend gedeelte met een beperkte diepte. Wel is er een ballenlijn aanwezig (waterdiepte circa 8 meter) om de zwemzone af te baken van de recreatievaart.

Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd. Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Rhederlaag Lathumse Hoek. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl


Nieuws
01-04-2016 Werkstraf voor naakte man uit Duiven die agent verwondde
 04-07-2011 Badgasten moeten weg voor Dreamfields


Weer

Handige Links
  Leisurelands Rhederlaag (voorheen RGV)
  Rhederlaag.nl
  Recreatiepark Rhederlaagsemeren


 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend