Laatst bezocht: 09-08-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland


Naaktstrandje Loenensche Buitenpolder (gedoogd!)


gedoog naaktstrand lengte 3 * 600 meter parkeren op 640 meter
bushalte op 25 min fietsen meenemen tot op het strandje zandstrand
Geen officiële zwemlocatie aflopende bodem zwemwater honden aangelijnd toegestaan


Algemeen
De Loenensche Buitenpolder is een natuurgebied van ongeveer 80 hectare aan de noordoever van de Waal tussen Herveld en Slijk-Ewijk. Aan de oevers van de Waal, vanaf de brug tot aan de camping, vindt over een groot gedeelte naaktrecreatie plaats. De rustige strandjes aan de Waal worden weinig gebruikt door textielrecreanten en zijn bijzonder geschikt voor naaktrecreatie. Bosschage schermen de strandjes af vanaf het achtergelegen struinpad (officiële wandelroute). Voor de ligging van het naaktstrand kijk op de routepagina.

Maart 2019 heeft hier, over een deel van het naaktstrandje, een grootschalige herinrichting plaatsgevonden. Doordat er twee geulen zijn gegraven van de Waal naar de achterliggende plassen is het strand opgedeeld in 3 verschillende delen, die via nieuwe bruggen met elkaar verbonden zijn. Vanaf de nieuwe bruggen is er uitzicht op het strand, waardoor dit deel minder geschikt is geworden voor naaktrecreatie.

Het gedeelte aan de zijde van de Tacitusbrug (A50) over de Waal tot aan de historische sluis (het niet afgebeelde gebied westelijk op het onderstaande kaartje), viel buiten deze plannen. Het strand is, met uitzondering van de delen bij de bruggen, nog prima geschikt voor naaktrecreatie.Het natuurgebied is niet ingericht voor strandrecreatie, waardoor er geen voorzieningen zijn. Er zijn geen vuilnisbakken, dus neem alle afval zelf mee en houd het strand schoon. Recreëer alleen op de zandstrandjes en niet in het achterliggend gebied. Op het zandstrand zijn veel stenen aanwezig.

Hier is geen officiële zwemlocatie aanwezig, waardoor de waterkwaliteit niet wordt gecontroleerd. Het zwemmen tussen de kribben is niet verboden, maar wordt ontraden. Ook tussen de kribben kan door voorbij varende schepen hier een sterke stroming ontstaan. Het zwemmen in de vaargeul is levensgevaarlijk en is verboden.WeerHandige Links
Presentatie informatieavond LBP 19 juni 2017
Loenensche Buitenpolder

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend