Laatst bezocht: 27-08-2017

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland


Naaktstrandje Loenensche Buitenpolder (gedoogd!)


gedoog naaktstrand lengte 2300 meter parkeren op 300 / 390 meter
bushalte op 25 min fietsen meenemen tot op het strandje zandstrand
Geen officiŽle zwemlocatie aflopende bodem zwemwater honden aangelijnd toegestaan


Algemeen
De Loenensche Buitenpolder is een natuurgebied van ongeveer 80 hectare aan de noordoever van de Waal tussen Herveld en Slijk-Ewijk. Aan de oevers van de Waal , vanaf de brug tot aan de camping, vindt over een groot gedeelte naaktrecreatie plaats. De rustige strandjes aan de Waal worden weinig gebruikt door textielrecreanten en zijn bijzonder geschikt voor naaktrecreatie. Bosschage schermen de strandjes af vanaf het achtergelegen struinpad (officiŽle wandelroute). Voor de ligging van het naaktstrand kijk op de routepagina.

In de tweede helft van 2018 zal begonnen worden met een grootschalige herinrichting van de polder, waardoor naaktrecreatie hier mogelijk onder druk komt te staan. Doordat er twee geulen worden gegraven van de Waal naar de achterliggende plassen wordt het strand opgedeeld in verschillende delen, die via nieuw aan te leggen bruggen met elkaar verbonden worden. Een gedeelte aan de zijde van de brug over de A50 valt buiten deze plannen en blijft onverminderd geschikt voor naaktrecreatie.Het natuurgebied is niet ingericht voor strandrecreatie, waardoor er geen voorzieningen zijn. Er zijn geen vuilnisbakken, dus neem alle afval zelf mee en houd het strand schoon.
Op het zandstrand zijn veel stenen aanwezig.

Hier is geen officiŽle zwemlocatie aanwezig, waardoor de waterkwaliteit niet wordt gecontroleerd. Het zwemmen tussen de kribben is niet verboden, maar wordt ontraden. Ook tussen de kribben kan door voorbij varende schepen hier een sterke stroming ontstaan. Het zwemmen in de vaargeul is levensgevaarlijk en is verboden.

Weer


Handige links
  Presentatie informatieavond LBP 19 juni 2017

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend