Laatst bezocht: 10-06-2017Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje 't Hilgelo

officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,6 hectare
betaald parkeren op 560 meter bushalte op 30 min fietsenstalling op 20 meter
niet toegankelijk voor mindervaliden zandstrand waterkwaliteit
aflopende bodem zwemwater drijflijn waterdiepte 1,5 meter kiosk op 520 meter
toilet douche afvalbakken
honden niet toegestaan
 
   


Direct naar de reguliere info.


24-03-2017: Op de site Gelderlander.nl staat het volgende bericht:
"Beachclub met aquapark op 't Hilgelo in Winterswijk". Uit navraag via twitter bij Leisurelands (de eigenaar van het recreatiegebied), blijkt dat het aquapark pal naast het naaktstrand staat gepland. De luchtige houding van Leisurelands geeft aan dat over het plan niet goed is nagedacht. Deze site heeft gevraagd de locatie van de beachclub te verplaatsen naar een geschikte locatie op grotere afstand van het naaktstrand.

Kijk en huiver, hieronder staat het promotie annex horrorfilmpje van Beachclub MEER & Aquapark Winterswijk.Inmiddels blijkt uit een artikel in de Gelderlander (25-04-2017) dat de crowdfunding is geslaagd, waardoor de komst van de beachclub weer een stapje dichterbij is gekomen.Inmiddels is de opbouw in volle gang en moet de beachclub op 1 juni klaar zijn.
Lees het artikel op de site regio8.nlAlgemeen
Het recreatiegebied 't Hilgelo ligt vlak ten noorden van Winterswijk. Het gebied van 36 hectare bestaat uit een waterplas met strand en speelweiden. Aan de zuidoostzijde van de plas is een gedeelte bestemd voor naaktrecreatie. Het naaktstrandje is enigszins afgeschermd van de overige recreatiestranden. Het gebied is met borden aangegeven.

Kijk op de routepagina voor de bereikbaarheid van het naaktstrandje.

Op het naaktstrandje is een toiletgebouw aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen.
Op het textielstrand is op 520 meter afstand een kiosk aanwezig. In mei 2017 is er pal naast het naaktstrandje de nieuwe beachclub "Meer" verrezen, die zich vooral richt op kinderen. In het water is op 60 meter vanaf de kant een speeltoestel in het water  geplaatst. Ook zullen er rondom de nieuwe beachclub kleinschalige festivals worden gehouden.

Langs het water is een gedeelte zandstrand, verder zijn er ligweiden, met schaduwrijke plekken. De ligweide aan het water is licht geaccidenteerd. Naast en achter het toiletgebouw zijn de ligweiden vlak.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte met een diepte tot 1,5 meter.

Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd. Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: T Hilgelo naaktstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nlNieuws
23-10-2015 Nieuw parkeersysteem biedt gemak voor bezoekers Hilgelo en Slingeplas

Weer


Handige Links
  Leisurelands (voorheen RGV)
  Recreatiepark Sevink Molen
  Camping Ten Hagen
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend