Monster
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Monster
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Jan de Wandelaar   20-08-2022 00:34

Beste Harry,
Ik staan wel borden waar wordt aan gegeven dat het een naakstrand is, maar het zijn hele kleine bordjes die je pas kunt lezen als je er 5 meter van afstaat. Vreemd, want in Scheveningen staan wel grote borden, verder een heerlijk strand bij de Zandmotor, mooie omgeving.


Barry   20-06-2022 10:39

Ben hier afgelopen vrijdagmiddag en zaterdag geweest. In tegenstelling tot afgelopen jaar, zag ik nu op het strand geen bordje staan waar op staat aangegeven dat het een naaktstrand is. Weet iemand misschien of het bord verplaatst is of nog geplaatst moet worden? Je kunt overigens nauwelijks van een naaktstrand spreken omdat bij veel wind het strand zo goed als in beslag genomen wordt door kite-surfers. Als je er naakt wilt zonnen, ben je al gauw aangewezen op een, overigens heerlijk, plekje in de duintjes.


Dorus Zandstra   20-04-2022 23:25

Ik ben hier vorigjaar zomer geweest. Het was niet druk, hier en daar liggen vooral mannen in de duintjes. Mooie omgeving, leuk die kitesurfers bij de zandmotor. Duinen vormen zich steeds verder richting zee, prettig vertoeven daar. Ik kom zeker terug.


Ronald   16-06-2021 21:13

Beste lezers,
Is dit eigenlijk wel een officieel naaktstrand ?Jan   13-06-2021 19:57

Het water was vandaag erg vies en bij de kant lag een dikke laag drab van dode algen of zoiets. Jammer dat het water niet meer ververst wordt door moeder natuur. Verder is het een heerlijk strand en in de duinen of achter de pollen helmgras lig je heerlijk beschut tegen de wind. De meeste bastaard satijnrupsen zijn inmiddels gelukkig verdwenen.


Barry   09-06-2021 08:20

Gisteren na lange tijd hier weer eens geweest. Leuk naaktstrandje, heb heerlijk beschut in de duintjes gelegen. Het was vrij rustig. Vanuit de richting Monster staat op het strand duidelijk aangegeven waar het naaktstrand begint. Ik kom hier zeker nog eens terug.


Jan   25-05-2020 12:16

Met Hemelvaartsdag weer eens geweest. Vanwege de corona komen helaas steeds meer (geklede) ouders met kinderen op dit naaktstrand. Die kinderen spelen dan in de rustige duinen (dat mag tegenwoordig als proef weer betreden worden) en dan is je privacy als naturist zoek. Want de kindertjes vinden blote mensen raar... en maken dan soms opmerkingen of spelen verstoppertje en rennen langs je heen. Helaas is de rust en privacy dan weg. Jammer dat de ouders dit niet snappen.


Jack   15-05-2019 19:03

Vandaag op dit strand geweest. Zou ook Kijkduin kunnen zijn, er is geen overgang te zien. Op het strand staan geen borden die aangeven waar het naaktstrand begint of eindigt. Dat moet je boven bij het fietspad zien. De duinen zijn al goed begroeid. Het fietspad is vanaf het strand niet meer te zien. Er zijn op het strand wat kleine duintjes ontstaan. Daar was het heerlijk uit de wind liggen. Druk was het niet, ongeveer 8 personen. Jammer dat het zand vol ligt met schelpen. Maar al met al heerlijk naakt gerecreëerd.


Jan   30-07-2017 20:54

Ik ben hier jaren geleden voor het laatst geweest en heeft het daar enorm naar mijn zin gehad. Ik wil zo dra het strandweer is ga ik er weer eens heen.
tein


Jan   09-09-2016 02:34

Ik zie het al, niks voor mij dit strand.
Kinderachtig gedoe met dat handhaven, naakt of niet, respect voor elke strandbezoeker, zo lang hij/zij zich gedraagt, toch?


Huibert Landheer   21-08-2015 03:53

Ik ben er zelf niet recent meer geweest,maar op de pagina van Strand Kijkduin in het noorden grenzend aan Strand Monster beschrijft een zekere Henk zijn ervaring met het toezicht op de strandmotor in het begin van het zomerseizoen van 2015.In ieder geval heeft hij niet meteen een bekeuring gekregen,maar is hij er wel mee bedreigd dat hem dat zou kunnen overkomen als hij bij een volgende ronde weer zonder broek aangetroffen zou worden.


Huibert Landheer   08-08-2012 12:09

Ik kan me helemaal vinden in de bijdrage van Eco.Toevallig had ik het gisteren ook nog over 'het monster'.

De reactie daaronder is ook van mij.Vooralsnog kan je ongekleed de zandmotor op.Het is niet duidelijk of je dan langs de zeelijn kunt doorlopen zoals vroeger.Er lijkt geen actief aanhoudingsbeleid plaats te vinden,maar je voelt je er toch niet vrij bij zo,afgezien van de bereikbaarheid,die voor mij toch ook wel een belemmering begint te worden.

De algemene regelgeving is me goed bekend,maar het is altijd maar afwachten hoe de christelijke goegemeente beschikt en ik heb geen enkele moeite met dat fietspad en vind het eigenlijk een goede zaak als gekleed en ongekleed zo vervloeien,maar ergens schijnt nog vastgelegd te zijn dat naaktrecreatie niet vanaf de openbare weg zichtbaar mag zijn.Misschien dat men daarom het fietspad de status van Eigen weg heeft toegekend.

Ik zou het wel prettig vinden te horen of er reacties zijn als mensen even ten noorden van Schelpenpad naakt recreëren zoals vroeger.


van eco   24-07-2012 23:33

Wat is die ZANDMOTOR bij het Schelppad voor de naaktrecreanten toch een monster.Dit ooit zo'n mooie strand waar je de zee nog kon horen en kon genieten van een dagje strand is vergaan tot een dagje vervelen. de zee hoor je niet meer, nu mag je daar ook al niet zwemmen vanwege sterke stromingen,wat zijn wij naaktrecreanten vergaan tot een ondergeschoven volkje dat niet past in ons eigen cultuur.nu zijn wij verbannen naar andere naaktstranden die ver weg liggen.wij worden ook ouder maar niet gauwer.
Bedankt provincie Zuid-Holland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


   07-06-2012 12:52

Vroeger kon je altijd rustig ongekleed doorkuieren van Kijkduin tot aan Schelpenpad en ook wel verder en al nam ik altijd wel een zwembroek mee in een tasje die ik dan op drukkere gedeeltes nog wel eens aandeed,ik ben daar in geen 25 jaar ooit op aangesproken,maar hoe is het nu als je doorloopt voorbij het aangegeven naaktstrand of de zandmotor op gaat zonder kleren.

Zeker als het niet al te druk was kon je altijd al naakt recreëren buiten het strand van Kijkduin in de richting van de Watertoren wat nu dus het officiele naaktstrand van Monster is geworden,maar hoe wordt er gereageerd als je gaat zitten op het oude gedeelte tussen Watertoren en Schelpenpad.Wordt men daar dan met rust gelaten als men niet provocerend ongekleed aanwezig is of wordt men daarop dan actief aangesproken en verzocht wat aan te trekken of naar het aangegeven naaktstrand te gaan?


aktie comitee   18-12-2010 17:19

kijk even op www.stopzandmotor.nl


aktiecomite   19-09-2010 19:50

ga eens naar www.stopzandmotor.nl
dan naar 17-09-2010
dan naar volksgezondheid


Erik   13-06-2010 21:08

Zijn de werkzaamheden op het naaktstrand al klaar? ik wil hier weer heen!


Tejoo   14-08-2009 14:16

Als het mooi weer is kom ik er iedere keer. Het gaat nooit vervelen. Helaas verdwijnen de kleine duintjes met helmgras. Dit ivm opspuiting en creëren van tweede duinenrij voor de kustversterking. Wel jammer, daartussen kon je heerlijk liggen, ook als je geen windscherm bij je hebt. Deze zomer kan je er nog van genieten maar dan is het weg. Het duurt jaren (5 tot 15 jaar) voor de natuur zich heeft hersteld. Toch is dit naaktstrand groot,stil en daardoor rustig. Ik ben benieuwd hoe dit strand er uitziet als de werkzaamheden klaar zijn. Nog meer nieuwsgierig naar de natuurontwikkeling. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend