Laatst bezocht: 25-07-2019Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Noord-Brabant   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Galderse Meren
Foto's
Betaald parkeren op P6. Door de invoering van het betaald parkeren, is P6 alleen bereikbar via P4.  Ga naar links en rij zo ver mogelijk door. Mindervaliden kunnen het best zo dicht mogelijk bij de ingang van P4 parkeren en dan via de weg naar het naaktstrandje gaan. Kijk ook op Street View.De afgesloten ingang P5+6Het weiland dichtbij het naaktstrandje wordt gebruikt als overloopterrein.Het pad naar het naaktstrandje. Dit is pad is verboden voor motorvoertuigen (motors, brommers en scooters)Het begin van het naaktstrand is met een bord aangegeven. Bekijk hier het bord met de spelregels.Op strand E is naaktrecreatie toegestaan. Op het infobord staat het gebied voor naaktrecreatie aangegeven. Een gevarendriehoek voor het betreden van het naaktstrand is een beetje overdreven.

De eerste ligweide ligt nog aan het fietspad en wordt ook gebruikt voor naaktrecreatie.Het toiletgebouw aan het begin van het naaktstrandje. Hier zijn in het seizoen 2021 fietsnieten geplaatst. Fietsen mogen niet meer op het strandje worden meegenomen.
Aan het einde van het asfaltpad staan ook een aantal fietsnieten. Totaal is er ruimte voor circa 40 fietsen.De fietsenstalling bij het begin van het naaktstrandje.

De fietsenstalling aan het einde van het asfaltpad.Het pad op het naaktstrand.De middelste ligweide.

Het naaktstrandje.Een overzicht van het hoofdgedeelte van het naaktstrandje.Het naaktstrandje met het zandstrand.De zwemplas, met prachtig helder water.

De afscheiding aan de oostzijde met het bouwland is nog vrij open.Het achterliggende natuurgebied is in het strandseizoen (van 1 april tot 1 oktober)afgesloten.
Op het naaktstrandje is geen direct badtoezicht. Wel staat er bij het textielstrand bij de kleine plas (ter hoogte van P4) een post van de reddingsbrigade Breda. Deze is in de weekenden en school vakanties bemand bij goed strandweer.De zwemplas met een afgebakend gedeelte. Door maatregelen van de gemeente lijkt er een eind te zijn gekomen aan de jaren lange ganzen(poep) overlast. Op 1 januari om 14:00u vindt hier traditioneel een Nieuwjaarsduik plaats. Voor meer foto's kijk hier.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend