Laatst bezocht: 11-10-2010

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Gelderland   Nederland


Naaktstrandje Vuren (gedoogd!)


gedoog naaktstrand oppervlakte 0,4 hectare parkeren op 630 meter
bushalte op 15 min fietsen meenemen tot op het strandje zandstrand
waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater honden zijn toegestaan
begrazing door konikpaarden    

01-05-2016: NFN: Help mee om prettig bloot te blijven zonnen in Vuren

02-06-2014 Let op:
In het gastenboek staat een aantal recente berichten over bezoekers die bekeurd zijn voor naaktrecreatie op het strandje. Het zou mooi zijn als deze bekeuring worden voorgelegd aan de rechter, zodat deze kan beoordelen of het strandje wel of niet geschikt is voor naaktrecreatie. In een enigszins vergelijkbaar geval, bij het Paulinastrandje, oordeelde de rechter dat het strandje geschikt is voor naaktrecreatie.

Bekijk ook: De NFN en Staatsbosbeheer in gesprek over naaktrecreatie Vuren

Algemeen
Ongeveer 3 km ten oosten van Gorinchem, ter hoogte van Fort Vuren,  bevindt zich in de uiterwaarden van de Waal een aantal kleine strandjes. De uiterwaarden zijn niet ingericht voor strandrecreatie. In het gebied grazen dieren, laat deze met rust en voer en aai de dieren niet.

Op één van de strandjes vindt (op beperkte schaal) naaktrecreatie plaats. Het strandje ligt achter een waterplas, met rondom bosschages, en is hierdoor beperkt en op grote  afstand zichtbaar vanaf de openbare weg.
Langs het water is een klein zandstrand, verder bestaat het naaktstrandje uit ongecultiveerd grasland. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Hier is geen officiële zwemlocatie, de dichtstbijzijnde zwemlocatie  bevindt zich aan de overkant van de rivier bij de camping de Mosterdpot. Voor informatie over de actuele zwemwaterkwaliteit op deze locatie kijk op de site van de provincie Noord-Brabant.
Het zwemmen in de rivieren is gevaarlijk. Er staat er tussen kribben vaak een verraderlijke stroming. Daarnaast maakt de zuiging van passerende schepen het zwemmen gevaarlijk. Dus wees gewaarschuwd!

Het zwemwater heeft een langzaam aflopende bodem. Er is geen afgebakend zwemgedeelte.

Weer


Handige linksAan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend