Laatst bezocht: 21-07-2020Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Zevenhuizerplas


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,2 hectare
parkeren op 420 meter bushalte op 35 min fietsen meenemen tot op strandje
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn waterdiepte 1,5 meter restaurant  op 460 meter toilet
honden niet toegestaan afvalbakken  


Algemeen
De Zevenhuizerplas, ten noorden van Rotterdam, maakt deel uit van het recreatiegebied Rottemeren. De plas is ontstaan door zandwinning en is kort geleden in oppervlakte verdubbeld. Aan de noordzijde van de oude plas bevinden zich de recreatiestranden. Op een enigszins afgeschermd gedeelte is naaktrecreatie toegestaan.
In het seizoen 2019 is het naaktstrandje aan de westzijde door een houtwal afgescheiden van het textielstrand. Het gebied is met borden aangegeven.

Op het naaktstrandje is een (mobiel)toilet aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Op het textielstrand is het restaurant De Strandgaper aanwezig.
Het strand heeft een ligweide met een zandstrand.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte met een maximale diepte van 1,5 meter. Buiten het afgebakend gedeelte wordt het zwemwater snel diep.

Het naaktstrandje heeft een eigen officiƫle zwemwaterlocatie: Zevenhuizerplas Strand Noordwestzijde. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

Weer
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend