Laatst bezocht: 09-06-2022Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid Holland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrand Noordwijk, Langevelderslag
Foto's

 Betaald parkeren (vooraf) bij de Langevelderslag.(parkeerterrein voor 900 auto's).Op het plein voor de strandopgang zijn diverse voorzieningen. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen aanwezig.Langs de opgang diverse voorzieningen, met  Bella Bella Gelateria, HoogiesHet Broodthuis en Strandwinkel de Slag. Hier is ook de entree naar Strandrestaurant Nederzandt.Strandrestaurant Nederzandt.Vanaf de Langevelderslag vertrekt ook de Strandrups die, speciaal voor mindervaliden,  een rondrit (ongeveer 1 uur) maakt over het strand.Strandslag 27. Op het strand naar rechts, 700 meter lopen naar het naaktstrand.
Bekijk hier het infobord (geen info over het naaktstrand).De reddingsbrigade op het textielstrand.Drukte op het textielstrand.In de praktijk begint de naaktrecreatie bij paal 74,25 (250 meter voor het officiŽle begin)Het begin van het naaktstrand bij paal 74.Zeehond op het naaktstrand.Het naaktstrand bij het begin paal 74.Het naaktstrand.De zee.Afrit 28, het strand is hier alleen te voet of per fiets bereikbaar. Hier achter ligt het fietspad Noordwijk - Zandvoort.Afrit 28, gezien vanaf de ander zijde. Bekijk hier het infobord.Het naaktstrand gezien vanaf de duinen bij afrit 28.Bij de palen eindigt het officiŽle naaktstrand en begint het strandreservaat NoordvoortDe bedoeling is om niet over het strand te lopen, maar het duinpad te nemen. Helaas is hier geen echt pad aanwezig en zijn er vele steile klimmen door het mulle zand. Dus geen aanrader.


Het onofficieel naaktstrand gedeelte tussen de strandpalen 73 en 71,5. Dit gedeelte is ook nog steeds zeer geschikt voor naaktrecreatie. Hier is sinds eind 2018 het op het strand een strandreservaat ingesteld in het kader van het Noordvoort project.
Op het strand wordt recreatie ontmoedigd, maar het is niet verboden.
Voor meer info met enkele foto's kijk hier.

Een lange naturistische wandeling tussen de beide naaktstranden is nog steeds mogelijk.Ook via afrit 29 is het (onofficiŽle) naaktstrand, direct te bereiken. Hier achter ligt het fietspad Noordwijk - Zandvoort.De nieuwe uitkijkpost bij paal 72, te bereiken via afrit 29, maakt deel uit van het het project Noordvoort.Uitzicht op Zandvoort vanaf de uitkijkpost. Op de voorgrond een gedeelte afgeplagde duinen.De strandopgang 29, aan de zijde van het fietspad Noordwijk-Zandvoort.
Bekijk hier het bord.De uitkijkpost bij paal 72, gezien vanaf het strand.De duinen zijn op een aantal plekken afgeplagd in het kader het project Noordvoort.
Het strand is normaal toegankelijk gebleven.Het einde van het (onofficiŽle)naaktstrand, bij de gemeente grens met Zandvoort.
Hier begint een (wonderlijk) stukje textielstrand zonder strandopgang, ingeklemd tussen twee naaktstranden. Na 500 meter begint het naaktstrand van Zandvoort.

Het textielstrand, met een lengte van 500 meter, tussen de beide naaktstranden in.
Ook in dit gebied komt naaktrecreatie voor.Het naaktstrand van Zandvoort.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend