Laatst bezocht: 12-05-2017Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrandje Noord Aa

Algemeen
De Noord AA is het grootste en belangrijkste recreatiegebied van Zoetermeer. Het gebied ligt rondom de Zoetermeerse plas. Aan de noordzijde van de plas ligt het Noord-AA strand. Op een tweetal gedeeltes hiervan is naaktrecreatie toegestaan. Het grootste naaktstrandje wordt algemeen gebruikt, het kleinere naaktstrandje wordt vrijwel uitsluitend bezocht door homo's.

Het familie gedeelte:

officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,4 hectare
parkeren op 110 meter bushalte op 20 min
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn met maximale diepte 0,70 m strandpaviljoen op 700 meter toilet
afvalbakken honden niet toegestaan  


Dit jaar (2017) is het nieuwe naaktstrandje in gebruik genomen, ongeveer 200 meter zuidelijk van de oude locatie. Een gedeelte van de bestaande speelvijver is hiervoor ingepolderd. Op OpenStreetMap is de nieuwe situatie al weergegeven.

De ligweide van het naaktstrandje is aan de zijde van het fietspad en het naast gelegen (kinder)strand afgeschermd door een aardenwal met een hoogte van ongeveer 1,70 m. De aardenwal, die niet geschikt is om op te recreŽren, is beplant met nog kleine bomen en is aan de buitenzijde afgerasterd met een hekwerk. Langs het zwemwater is een klein zandstrand aanwezig. Het gebied staat met  borden aangegeven. Het strandje wordt veelvuldig gebruikt door watervogels, waardoor er overlast is van vogelpoep.

Op het naaktstrandje is een toiletgebouw met een buiten douches aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Wel is op 700 meter afstand op het textielstrand een restaurant met een snackbar aanwezig.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte met een maximale waterdiepte van 0,70 m en is ook geschikt voor kinderen, omdat het lang ondiep blijft. Buiten de drijflijn wordt het water snel dieper.

Bij recente controle was de zwemwaterkwaliteit in orde.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiŽle zwemwaterlocatie: Noord Aa Zwemstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl

Het homo gedeelte:

          officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,4 hectare
parkeren vrijwel op naaktstrandje bushalte op 25 min fietsenstalling op het strandje
waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater strandpaviljoen op 800 meter
afvalbakken honden zijn toegestaan  

Het gebied staat met  borden aangegeven.
Het naaktstandje heeft een smalle langwerpige ligweide, zonder zandstrand.
Op het naaktstrandje zijn er geen voorzieningen aanwezig.
Wel is op 800 meter afstand, op het textielstrand een restaurant met een snackbar aanwezig. Op dit naaktstrandje zijn ook honden toegestaan.

Met de herinrichting van het gebied (2016) is het naaktstrandje verkleind aan de zijde van de plas, waardoor het geen zwemwater meer heeft.

Nieuws
15-04-2016 Blauwalg monitoring en bestrijding in de Zoetermeerse Plas

Weer


Handige links
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend