Laatst bezocht: 01-06-2019Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Noord Aaofficieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,4 hectare
parkeren op 110 meter bushalte op 20 min
zandstrand waterkwaliteit aflopende bodem zwemwater
drijflijn met maximale diepte 0,70 m strandpaviljoen op 700 meter toilet
buiten douche afvalbakken honden niet toegestaan

Algemeen
Noord AA is het grootste en belangrijkste recreatiegebied van Zoetermeer. Het gebied ligt aan de noordzijde van de Zoetermeerse plas, die ontstaan is door zandwinning. In het recreatiegebied zijn twee gedeeltes waar naaktrecreatie is toegestaan. Eén van de naaktstrandjes fungeert ook als officiële homo ontmoetingsplek.

In 2016 is het recreatiegebied opnieuw ingericht. De ligging van het naaktstrand tussen het algemene strand en het kinderstrand werd als problematisch gezien, waardoor de locatie van het naaktstrand verplaatst is naar de zuidoostzijde van de plas. Het ligt nu naast het kinderstrand en is afgescheiden door een aardenwal. Een gedeelte van de bestaande speelvijver is hiervoor ingepolderd. Sinds 2017 is het nieuwe naaktstrandje in gebruik. Het homo gedeelte is op de bestaande plek gebleven, maar flink kleiner geworden en ligt niet meer aan het water.

Het familie gedeelte:
De ligweide van het naaktstrandje is aan de zijde van het fietspad en het naast gelegen kinderstrand afgeschermd door een aardenwal met een hoogte van ongeveer 1,70 m. De aardenwal, die niet geschikt is om op te recreëren, is beplant met nog kleine bomen en is aan de buitenzijde afgerasterd met een hekwerk. Langs het zwemwater is een klein zandstrand aanwezig. Het gebied staat met  borden aangegeven.

Op het naaktstrandje is een toiletgebouw met een buiten douches aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Wel is op 700 meter afstand op het textielstrand een restaurant met een snackbar aanwezig. Het strandje wordt veelvuldig gebruikt door watervogels, waardoor er overlast is van vogelpoep.

Het zwemwater heeft een afgebakend gedeelte met een maximale waterdiepte van 0,70 m en is ook geschikt voor kinderen, omdat het lang ondiep blijft. Buiten de drijflijn wordt het water snel dieper.

Het homo gedeelte:
Het gebied staat met borden aangegeven.
Het naaktstandje heeft een smalle langwerpige ligweide, zonder zandstrand.
Op het naaktstrandje zijn er geen voorzieningen aanwezig.
Wel is op 800 meter afstand, op het textielstrand een restaurant met een snackbar aanwezig.

Met de herinrichting van het gebied (2016) is het naaktstrandje verkleind aan de zijde van de plas, waardoor het geen zwemwater meer heeft.


Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Noord Aa Zwemstrand. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids

WeerHandige Links
Restaurant Aa-zicht

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend