Laatst bezocht:05-08-2016Algemeen   Route   Foto's    Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Lickebaertbos /Oeverbos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,2 hectare
parkeren op 340 meter treinstation op 25 min fietsen meenemen tot op het strandje
honden aangelijnd toegestaan    


12-05-2018: Op dit moment is nog niet bekend of er al weer naakt gerecreŽerd kan worden in het Oeverbos.

Herinrichting Oeverbos

Het goede nieuws is dat naaktrecreatie in het Oeverbos behouden blijft en het slechte nieuws is dat het naaktrandje alweer op de schop gaat.

In verband met het saneren van de grond in het Oeverbos zal het recreatiegebied in 2017 niet toegankelijk zijn voor recreanten. In 1970 is het Oeverbos aangelegd op sterk verontreinigde baggerslib afkomstig uit de Rotterdamse haven. De bovenste leeflaag van 1 meter wordt afgegraven en opnieuw opgebracht. Door middel van een kleilaag wordt  de leeflaag afgescheiden van de verontreinigde ondergrond.
Vrijwel alle huidige beplanting zal worden verwijderd en het gebied wordt compleet opnieuw ingericht. Na de sanering zal het westelijke deel van het Oeverbos worden gebruikt als bouwterrein voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. Het oostelijke deel, waarin ook het naaktstrandje ligt, is vanaf 2018 weer toegankelijk.Filmpje februari 2017

Voor meer info kijk op:

  Kwaliteitsverbetering Oeverbos-Oost
 10-02-2017 Grootvlaardingen.nl Hoe kan het dat het Oeverbos nu al gekapt is?


Algemeen
Tussen Maassluis en Vlaardingen ligt het recreatiegebied Lickebaertbos, aan de Nieuwe Waterweg. Het is een gebied van ongeveer 50 hectare. Het bos staat ook bekend onder de naam Oeverbos. Op een heel klein gedeelte aan de oostzijde is naaktrecreatie toegestaan. Het gebied is met borden aangegeven en een hekwerk markeert verder het gebied. De locatie staat ook aangegeven op het infobord bij de parkeerplaats.
Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

In 2014 is door de aanleg van de Eneco warmte transportleiding het strandje een tijdlang gesloten geweest. Het tracť van de warmte transportleiding loopt precies over het strandje, zodat het terrein volledig op de schop ging. Veel van de bosschages zijn verdwenen, waardoor het strandje nu veel meer op zicht ligt vanaf het fietspad.
Ook zijn vlakbij het naaktstrandje twee windmolens geplaatst die enige geluidsoverlast veroorzaken.

Het naaktstrandje heeft, als een van de weinige naturistenterreinen, geen zwemwater.
Het naaktstrandje bestaat alleen uit een kleine T-vormige ligweide, omgeven met bosschages. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Weer


Nieuws
  07-09-2015 AD Overlast windmolens valt lastig te bepalen

Handige links
 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend