Laatst bezocht:01-06-2019Algemeen   Route   Foto's    Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France

Naaktstrandje Lickebaertbos /Oeverbos


officieel naaktstrand met borden aangegeven oppervlakte 0,3 hectare
parkeren op 300 meter treinstation op 25 min fietsen meenemen tot op het strandje
honden aangelijnd toegestaan    Algemeen
Tussen Maassluis en Vlaardingen ligt het recreatiegebied Lickebaertbos, aan de Nieuwe Waterweg. Het is een gebied van ongeveer 50 hectare. Het bos staat ook bekend onder de naam Oeverbos. Op een heel klein gedeelte aan de oostzijde is naaktrecreatie toegestaan. Het gebied is met borden aangegeven (inmiddels al weer gestolen). Voor de route beschrijving kijk op de route pagina.

In 2014 is door de aanleg van de Eneco warmte transportleiding het strandje een tijdlang gesloten geweest. Het tracĂ© van de warmte transportleiding liep precies over het strandje, zodat het terrein volledig op de schop ging.

In verband met het saneren van de grond en de aanleg van in het Oeverbos is het naaktstrandje in 2017 en 2018 gesloten geweest. In 1970 is het Oeverbos aangelegd op sterk verontreinigde baggerslib afkomstig uit de Rotterdamse haven. De bovenste leeflaag van 1 meter is afgegraven en opnieuw opgebracht. Door middel van een kleilaag is de leeflaag afgescheiden van de verontreinigde ondergrond. Vrijwel alle huidige beplanting is verwijderd en het gebied is compleet opnieuw ingericht. Het westelijke deel van het Oeverbos wordt tot 2024 gebruikt als bouwterrein voor de aanleg van de Blankenburgtunnel. Het oostelijke deel, waarin ook het naaktstrandje ligt, is vanaf 2019 weer toegankelijk.

Het naaktstrandje ligt op ongeveer dezelfde plaats als voorheen. Alle bosschage zijn verdwenen. Er zijn een tiental vrijstaande bomen geplant, die op den duur moeten zorgen voor schaduw. Ook is er een kleine strook met boomstruiken aangeplant. Vanaf het fietspad langs de Nieuwe Waterweg is er zicht op het voorste deel van het naaktstrandje.

Het naaktstrandje heeft, als een van de weinige naturistenterreinen, geen zwemwater.
Het naaktstrandje bestaat alleen uit een kleine ligweide. Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig. Vanaf het naaktstrandje is er een prachtig uitzicht over de Nieuwe Waterweg.

Ook zijn vlakbij het naaktstrandje twee windmolens geplaatst die enige geluidsoverlast veroorzaken.Meer over dit naaktstrand
Blootkompas

WeerNieuws
20-05-2019 Naaktrecreatie Vlaardingen start volgende maand.
10-02-2017 'Hoe kan het dat het Oeverbos nu al gekapt is?'


Handige Links
Blankenburgverbinding

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend