Laatst bezocht: 24-09-2016Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland  

Naaktstrand Katwijk aan Zee (gedoogd!)
Foto's
Betaald parkeren aan de Sportlaan.Het parkeerterrein (Zuidduinseweg) iets verder vanaf de strandopgang. Op de achtergrond de Sportlaan.Bij de strandopgang naar links.Het informatiebord, bij de strandopgang, bekijk hier een vergroting.De reddingsbrigade, bij de strandopgang.Strandpaviljoen Willy Zuid, dichtbij de strandopgang.De strandslaaphuisjes van WillyZuid.Het textielstrand richting Katwijk.Voorbij de bootjes begint het gedeelte waar naaktrecreatie wordt gedoogd.Bij de tweede opgang is het begin van het naaktstrand (gedoogd).De tweede opgang aan de duinzijde.Het naaktstrand loopt tot de volgende strandopgang. In de verte is de pier van Scheveningen te zien.Het naaktstrand (kijkrichting Katwijk)De duinen.In de voorste duinen, is beschutting te vinden tegen de wind.De derde strandopgang (Wassenaar 5 Berkheide) aan de duinzijde.De vierde strandopgang (Wassenaar 4 De Ruyter) vanaf Katwijk aan Zee.
Tussen de derde en de vierde strandopgang komt ook naaktrecreatie voor.Paviljoen de Duinen, op ongeveer 500 meter van de strandopgang.Het naaktstrand van Katwijk is ook bereikbaar via de Wassenaarseslag.
Dan rechtsaf naar het noorden. Op enige afstand van de strandopgang komt al naaktrecreatie voor. Het "officiele" gedooggebied ligt op ongeveer 2,5 km afstand.Dit bord bij de Wassenaarseslag, geeft de route aan naar het naaktstrand van Scheveningen. Voor het naaktstrand van Katwijk naar rechts (ongeveer 2,5 km).

Hieronder enkele foto's van Katwijk.Het Uitwateringskanaal in Katwijk aan de noordzijde. Enkele keren per jaar wordt hier tijdens het badseizoen, bij hevige regenbuien, ongezuiverd rioolwater op zee geloosd.
Vooral aan de noordzijde van de boulevard kan hierdoor de zwemwaterkwaliteit onvoldoende zijn. Gelukkig ligt het naaktstrand gedeelte op ruime afstand (3 km).Het Uitwateringskanaal in Katwijk aan de landzijde. Hier ligt het Gemaal Katwijk.
Vroege monde hier de Oude Rijn in zee uit.De Andreaskerk, plaatselijk ook bekend als "Oude Kerk" of "Witte Kerk", pal aan de boulevard.De vuurbaak van Katwijk aan Zee, ook wel Vierboet genoemd, is het op één na oudste bewaard gebleven vuurtorengebouw van Nederland.Een kijkje van boven, met zicht op het strand met de karakteristieke strandhokjes.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend