Laatst bezocht: 01-06-2019Algemeen   Route  Foto's    Gastenboek   Zuid-Holland   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje Delftse Hout


naaktrecreatie wordt sinds
17-07-2014, weer toegestaan
niet meer met borden aangegeven oppervlakte 0,6 hectare
parkeren op 100 meter bushalte op 20/25 min fietsenstalling op het strandje
zwemwaterkwaliteit drijflijn waterdiepte 1,50  meter toilet
afvalbakken honden niet toegestaan  


Algemeen
De Delftse Hout is een recreatiegebied rondom de Grote Plas aan de noordwestzijde van Delft. De plas is ontstaan door afgraving van zand voor enkele nieuwe woonwijken in de omgeving. Aan de zuidzijde van de plas ligt de camping Delftse Hout.

Op een klein gedeelte aan de noordoostzijde is naaktrecreatie sinds 1984 toegestaan.
Langs de Grote Plas loopt een doorgaand wandelpad, dat het naaktstrandje doorkruist. Op het naaktstrandje is een toilet aanwezig, verder zijn er geen voorzieningen. Het naaktstrandje heeft alleen ligweiden, er is geen zandstrand aanwezig. Op de ligweiden is enige overlast van vogelpoep die de talrijk aanwezige nijlganzen achterlaten.

In 2013 besloot de gemeente Delft, in verband met seksuele overlast, het naaktstrandje formeel te sluiten. De vaste bezoekers van het naaktstrandje legden zich niet neer bij dit besluit en gingen massaal in verzet en bleven hier gewoon bloot recreëren. Na twee rechtszaken zijn alle verdachten in de Delftse Blootloopzaak vrijgesproken. Na de laatste rechtszaak ging het OM echter wel in cassatie en won deze, waardoor de zaak over moest. Op 23 november 2016 kwam de zaak opnieuw voor de Haagse rechtbank en op 18 januari 2017 werden alle verdachten vrijgesproken. Weer kon het OM niet aantonen dat de locatie ongeschikt zou zijn geworden voor naaktrecreatie.

Lees hier veel meer over de Delftse Blootloopzaak.

Sinds juli 2014 wordt naaktrecreatie weer toegestaan op de plaats van het oorspronkelijke naaktstrandje, maar het gebied is niet weer aangegeven met borden.
De gemeente Delft geeft op haar site aan dat in de gehele Delftse Hout naaktrecreatie is toegestaan. De politie surveilleert intensief om overlast in het gebied tegen te gaan. Helaas is de poging van de NFN om de ligweide weer een officiële status te geven (vooralsnog) mislukt.


Het zwemwater, dat lang ondiep blijft, heeft een afgezet gedeelte met een diepte van circa 1,50 meter. Het zwemwater is minder geschikt voor kinderen door de hoge walbeschoeiing. Langs de kant bevinden zich veel vlijmscherpe schepen van zoetwater mosselen, zodat het dragen waterschoenen is aan te bevelen.
Het naaktstrandje heeft een eigen officiële zwemwaterlocatie: Delftse Hout. Voor uitgebreide informatie over deze zwemwaterlocatie, kijk op de site van zwemwater.nl
  Het zwemseizoen is momenteel gesloten, vanaf 1 mei wordt de zwemwaterkwaliteit weer gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas
Naturismegids
Facebook Bloot in de Hout.

WeerHandige Links
Gemeente Delft: De Delftse Hout

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend