Laatst bezocht: 13-09-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Zeeland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrand Nieuw Haamstede
Foto'sBetaald parkeren aan de strandweg.Strandopgang 8:  't Oude Vuur. Bekijk hier het infobord.Het voetpad, dat  jaren lang  in een slechte toestand verkeerde, is in 2012 opnieuw geasfalteerd. Hoewel het een voetpad is, doen velen een poging om het strand per fiets te bereiken.De prachtige omgeving, met uitzicht op de 58 meter hoge Westerlichttoren. De vuurtoren is vooral ook bekend omdat ontwerper Oxenaar zijn beeltenis heeft gebruikt op het vroegere bankbiljet van 250 gulden.

Het laatste gedeelte van het pad naar het strand.Boven is ruimte om de fiets te stallen.Strandopgang 8 "t' Oude Vuur", hier zijn geen strandpaviljoens aanwezig. Naar links voor het naaktstrand.Eťn strandvak naar het zuiden (links) begint het naaktstrand.Bijna op het naaktstrand.

Het begin van het naaktstrand.Het naaktstrand.Op mooie stranddagen komt de ijscoman regelmatig langs.Het naaktstrand.Het naaktstrand met de voor de Zeeuwse stranden zo karakteristieke palenrijen. Vooral op het laatste gedeelte van het naaktstrand zijn veel meeuwen.In het duingebied is het verboden te recreŽren.De palenrijen, op de achtergrond is het strand van Neeltje Jans te zien.

In 2018 is het strand aan de zuidzijde uitgebreid met twee strandvakken. (circa 800 meter) . Hier kan wel in de beschutting van de duinen worden gerecreŽerd.Het ruige duinlandschap..

Het einde van het naaktstrand.Bij hoogwater blijft er weinig droogstrand over.Strandpaviljoen De Strandloper, op geruime afstand (1250 meter) vanaf het naaktstrand.

Het strand via Westenschouwen.Betaald parkeren bij de Rotonde aan de Duinweg.De Strandslag 2: "Rotonde", met aan beide zijden een lage trap.
Op het strand naar rechts.Bij de strandslag zijn de strandpaviljoens "De Buurman" en "De schaar" aanwezig.Op weg naar het naaktstrand, met aan de duinzijde de strandcabines.Strandslag 5: Domein 2, gezien vanaf het strand.De fietsenstalling bij strandslag 5: Domeinen 2.Het enorme stuifduin voor de strandopgang.Eindelijk op het naaktstrand. Nb. het bord ter hoogte van strandopgang 6 staat halverwege het strandvak en niet zoals op de borden aangegeven aan het (zuidelijke) begin.Het prachtige natuurgebied ter hoogte van strandopgang 6.

Het infobord bij strandopgang 6: Domeinen 3.De boompjesput in het achterliggend natuurgebied.Ook is het naaktstrand, per voet, bereikbaar via strandslag 7:Domeinen 4.De strandslag van de andere kant.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend