Laatst bezocht: 30-07-2020

Algemeen    Route   Foto's   Gastenboek   Groningen   Nederland   English   Deutsch   France


Naaktstrandje De Hoornse Plas
Foto's

  Bekijk deze (hoofd)toegangsweg ook via

Bij de hoofdingang is een ruim parkeerterrein (gratis) aanwezig. In totaal kunnen hier 500 auto's parkeren. Loopafstand naar het naaktstrandje ongeveer 800 meter.
Dichterbij het naaktstrandje is ook een groot parkeerterrein aanwezig.Gratis parkeren op het verharde parkeerterrein vlakbij het naaktstrandje.
Het hek van het parkeerterrein sluit in het zomerseizoen automatisch om 23:00 uur.Vanaf het parkeerterrein is het naaktstrandje al te zien.Het informatiebord  (klik op de foto voor een vergroting)De fietsenstalling.De kiosk op 100 meter voor het naaktstrandje (circa 20 m achter het gebouwtje is de fietsenstalling)Het begin van het naaktstrandje. Vroeger was het altijd vrije recreatie, maar nu is het een heus naaktstrand geworden. Bekijk hier het bord.Het zandstrandje aan het begin.Het voetpad dat rond de Hoornse plas loopt, gaat ook over het naaktstrandje.
Het is hier op mooie dagen druk met wandelaars.Het naaktstrandje.

Aan de zuidzijde vormt een sloot, met daar achter een aardenwal, de grens van het naaktstrandje.

Het nieuwe fietspad loopt achter het strandje langs.

Het naaktstrandje.Het begin van het naaktstrandje aan de oostelijke zijde. Hier is het naaktstrandje ingekort, vroeger liep de grens tot vlakbij de brug.De bruggen in in 2012 vernieuwd.Het vergrote zandstrandje.Een klein zandstrandje, met een afgezet zwemgedeelte voor de kinderen.
De zonneweide (nu nog in de schaduw) langs het water is meestal het drukste gedeelte van het strandje.Het naaktstrandje.Zonneweide, met veel schaduwrijke plekken.Zonneweide met het uitzicht op de stad Groningen.Het zwemwater is hier bereikbaar via twee trapjes. Aan de kant is het water ongeveer 1,00 meter diep. Op ongeveer 10 meter afstand uit de kant wordt het water dieper dan 1,80 meter.De zonneweide gezien vanaf de overzijde.

Het toiletgebouwtje op het strandje.


Enkele foto's van de omgeving van het naaktstrandje.De bekende palenberg op het textielstrand, bestaande uit circa vijfduizend palen, is in 2006 afgebroken. Op het strand staan nu klimspeeltuigen.De Galaxy, een gigantisch klimnet waarin tientallen kinderen tegelijk kunnen klauteren, is ook goed zichtbaar vanaf het naaktstrandje.De Nijdam vormt, aan de oostzijde, de afscheiding tussen de Hoornse Pas en het Hoornse Meer. (Links de Hoornse Plas, rechts het Hoornse Meer). In 2013-14 is de dam verbreed met een extra fietspad. (rechts)Paviljoen Kaap Hoorn vlakbij de Nijdam.De jachthaven bij paviljoen Kaap HoornVlak achter het naaktstrandje is een nieuwe sluis aangelegd. Het nieuwe fietspad dat achter het naaktstrandje langs loopt krijgt straks ook aansluiting op de nog te verbreden Nijdam.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend