De Potten Sneek
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand De Potten Sneek
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


L. Aatmemetrust   29-05-2023 22:33

Er loopt hier een man met donkerblond stekelhaar ongeveer 50 jaar oud en een rode puma trui , met een herdershond, de hond heeft een halsband om met de tekst “justitie” erop , die band heeft hij zeker ergens op internet gekocht ? Hij spreekt je zeer agressief en dominant aan dat je verplicht op je handdoek moet blijven zitten je mag niet rondlopen van deze man dat noemt hij ‘cruisen’ ?! En als hij je ziet lopen ga je eraan ! Zegt ie ! Een doodsbedreiging dus !! Hij gedraagt zich als een soort enge nsb burgerwacht! Nou ben ik hetero en kom hier niet om te cruisen maar om te zonnen en om met rust gelaten te worden. Ik heb dit gemeld bij de politie, mocht iemand dit ook meemaken met deze man meldt dit altijd bij de politie ! Zo wordt er een dossier opgebouwd. Tevens ga ik officieel aangifte doen hiervan wegen geweldsbedreiging en doodsbedreiging !


Albert   04-05-2023 13:11

Gisteren voor het eerst bij de |Potten geweest. Weer leek op voorhand wat tegen te vallen maar het was er heerlijk. Zeker als de wolken even weg waren. Erg rustig maar dat was geen probleem. Ik heb even heerlijk een paar uurtjes op de steiger gelegen en af en toe even ondergedompeld. Voor herhaling vatbaar !


wouter   13-09-2022 08:14

Gisteren in verband met de voorspelde "laatste mooie dag" weer bij De Potten gelegen (voor Stavoren had ik helaas te weinig tijd). Dit maal goed uitzicht op de skibaan, maar mijn buren waren eindeloos aan het kwebbelen en roddelen. Vermeldenswaardig is alleen dat er afgelopen weekend kennelijk een drone actief was in verband met skiwedstrijden en dat sommige vaste bezoekers daarom hun broek aanhielden. Verder schijnt er een soort strijd tussen twee vrouwen te zijn, die een zo groot mogelijke groep aan zich willen binden. Eén van die vrouwen had de aanwezige homo's gepaaid met de belofte dat er vanmiddag ook een mooie man zou komen. Gelukkig viel ik al vrij snel in slaap, zodat de rest mij is ontgaan. Voor je rust kun je dus beter op de weide gaan liggen.


Wouter   06-09-2022 05:37

Vanwege de droogte is het niet handig om peuken in het gras te doven en achter te laten. Voorts een oproep om het riet ter hoogte van de zonneweide ook te maaien (meer uitzicht en minder ongewenst gedrag)


jw   15-08-2022 21:14

ja hoor meerendeel wel man maar wij gaan als stel regelmatig heen


Anita   14-08-2022 18:32

Ook geschikt voor vrouwen??


Anne   03-08-2022 20:16

Kan er misschien ook een toiletvoorziening komen bij het naaktstrand? Blijkbaar denken veel mensen die hun hond uitlaten dat alle mannen aan het cruisen zijn terwijl ook mensen zijn die ff hun water achter de bosjes langs het pad kwijt moeten..


Juli Oort   04-07-2022 14:59

De Potten Sneek is naast Issabellagriend het favoriete naaktstrand. Afgelopen weekend nog genoten met mijn partner en mijn beste vriendinnen van deze heerlijke oase. Heerlijke plek om te zijn, lekker te zonnen.


Wouter   09-09-2021 20:02

Er is geen sanitair bij het naaktstrand, zodat we in geval van hoge nood wel de bosjes in moeten. Mits discreet is dat juridisch buiten de bebouwde kom gewoon toegestaan. Het belendende wandelpad is dus een logisch onderdeel van het naaktstrand. Niet-naaktrecreanten raad ik dan ook aan om gewoon even de andere kant op te kijken en niet te gaan gluren. De politie/handhaving patrouilleert regelmatig met auto’s op het net nieuw geasfalteerde pad, dus er is al voldoende toezicht van die kant.


Marco   23-08-2021 16:58

Bij deze wil ik graag een opmerking en mededeling doen wat betreft dit strand en aangebruikers ervan.

Wij als niet naaaktrecreanten ondervinden nogal enige vorm en voor dames, kinderen en gezinnen.
Dit uit zich in het zich bevinden op het openbare stuk, wandelgebied er achter,het tussen de ligweide in zonder bedekking verplaatsen(openbare ruimte), het zich begeven in een afwerkplek ook in de bossages erachter (openbare ruimte)...

Bij de eerst volgende gelegenheid die gemerkt word als overlast zal de gemeente en denk diverse initiatiefen uitgevoerd worden.

Bij deze dus, houd het privé en val geen andere mensen lastig.


Jelle   20-08-2021 14:30

Op deze, niet zonovergoten dag, benieuwd naar de locatie (veel over gehoord, nog nooit geweest) eens gaan kijken. Op de smalle strook slechts één naaktrecreant. Man op leeftijd, om zich heen kijkend, pontificaal zicht uitrekkend, wat mij toch de indruk gaf van cruisen. Verderop de ruime ligweide, leuk gelegen waarvan ik mij voor kon stellen dat het heerlijk toeven is op een wel zonovergoten dag. Ik kom nog eens terug, maar met lichte bedenkingen…Mark   12-07-2021 15:15

Top strandje!
Heerlijk wezen zonnen en relaxen afgelopen weekend.
Gemoedelijke sfeer en leuke mensen ontmoet, wel merendeels man helaas.
Jammer dat wij maar een weekendje met de boot in de camping haven lagen. Maar wanneer wij weer in de buurt zijn komen wij zeker weer eens!


Bas   28-06-2021 08:02

Het naakstrand blijft in principe, legt de gemeente uit aan verontruste naaktrecreëerders. Of er moet bij concretisering blijken dat een andere plek beter is. Dan komt er een nieuw naaktstrand.

Linksom rechtsom, het naaktstrandje blijft of is elders.


Johan   20-04-2021 18:53

@ Bas, dan zullen de gebruikers van De Potten dus wel in aktie moeten komen. In de nieuwe plannen voor omgeving van de Potten, komt geen naakstrand meer voor, maar word het verplaats naar een meer ,, passende,, omgeving. Wie dat dus niet wil zal bezwaar aan moeten aantekenen. Blijft het stil dan gaat men er gewoon van uit dat iedereen akkoord is dat dit naaktstrandje verdwijnt


Bas   20-04-2021 10:00

Verplaatsing of verdwijnen? Geen van beide. Waarom moeten de naturisten weer gaan aanpassen. We zijn in de minderheid maar het is dat het daar kan en mag. Elders mag het niet. Als het elders ook zou mogen, maar dat heet dan schenniswet. Het naaktstrandje is achteraan zonder voorzieningen douche toilet. Loopt een pad erom heen. Het wordt steeds drukker steeds meer animo. Om het normaliseren in ons samenleving moet het zeker niet verdwijnen noch verplaatsing.


Snekerman   18-04-2021 16:20

Vandaag nog geweest en kan me niet voorstellen dat dit weggaat voor winstbejag!
Als dit doorgaat laten ze dan eerst met een alternatief komen!
Ik wil dat het blijft.


Anoniem   12-04-2021 14:44

Wat en triest nieuws weer om dit te moeten lezen

Heb je net zoon heerlijk plekje waar je lekker bloot kan gaan. En dan komt de gemeente weer met onzin plannen aan zetten. Waarom laten ze ons nooit eens met rust. Wat doen we nu verkeerd we zonnen gewoon bloot en zwemmen daar gewoon. Zo jammer dit weer. Heb je en leuk plekje dicht bij huis moeten we straks nog veder weg. Ik geniet naar en textiel strand toe vindt daar helemaal niks aan. Het fijne gevoel om lekker naakt te zonnen en te zwemmen moeten we behouden


Johan   04-04-2021 10:59

Zaak dus dat iedereen die dit naaktstrandje een warm hart toedraagt en wil behouden in aktie komt. Voor je het weet is het strandje opgeheven, en een vervangende locatie word gewoon ,, vergeten,, Lijkt wel de tendens te worden in Nederland ,overal waar plannen zijn voor een bepaald gebied, naaktrecreatie mogelijkheden dan gelijk maar te schrappen. Slechte ontwikkeling.


Anoniem   04-04-2021 09:30

https://sudwestfryslan.nl/publicatie/conceptambitie-de-potten-bij-sneek-ter-inzage

Het naaktstrand komt niet voor in de plannen. Te lezen valt dat 'er een meer passende locatie' wordt gezocht. Waar het naaktstrand dan wel moet komen wordt met geen woord over gerept.


Sander   29-08-2020 16:57

Vandaag was het wisselvallig weer, maar toch het strandje even opgezocht. Zelfs twee keer heerlijk gezwommen. Wat is dat altijd lekker. Nog even een praatje gemaakt met een prachtige vrouw.


Jan van Galen   12-08-2020 16:43

Ja beste Wouter, misschien hebben ze niet opgelet dat deze man weg was, en toen zijn kleding weg was zagen ze jou daar in de buurt liggen zonder det dit stel die jou aanwees, jou hebben gezoen voor dit voorval, heel vervelend, of dat stel heeftis nodig toe an een (nieuwe) bril. Ik ben geen getuige maar ik geloof jou 100%, anders zou jij dit verhaal niet delen, toch? Geniet van het mooie weer en veel plezier daar in het mooie Friesland.


Wouter   10-08-2020 14:21

De Potten heeft momenteel bijna geen blauwalg (het enige wat er is, gaat naar de lage wal). Vanochtend vroeg was ik de eerste zwemmer. Na enige tijd komt er naar het schijnt een mede-zwemmer aan. Hij legt echter alleen zijn handdoek en kleding op het gras en loopt constant heen en weer, richting de bosjes. Kennelijk ook bij het grindpad, waar op dat moment mensen lopen die hun hond uitlaten. Op een gegeven ogenblik zie ik zo'n stel kijken en naar mij wijzen. De handdoek en kleding van de "mede-zwemmer" is later weg. Blijkbaar heeft hij zich misdragen en krijg ik nu de schuld. Bedankt!

Jeroen   13-06-2020 21:11

Vandaag een heerlijke zomerse dag.
Wat is de Potten een leuke plek. Ik was hier voor het eerst. Mooie ligweide en zwemsteiger. Gemengd publiek en een relaxte sfeer. Kom zeker vaker terug.


Rein1962   22-05-2020 15:00

21mei 2020. Ultiem "blootweer" op een fantastische plek. Prachtig om de vele liefhebbers weer te zien genieten, om er zo met z'n allen een echt naturistisch dagje uit van te
maken. Ook "oant sjen yn Snits"?


Offingawier   23-12-2019 15:06

Het lijkt er op dat het naaktstrand gesloten is


Joop   16-09-2019 14:26

Vandaag even een rondje om het meer gedaan.
Het viel me op dat de borden voor het naaktgedeelte weg zijn. Klopt dat? Is het geen naaktstrand meer?


Erik   30-07-2019 19:42

Ik kom op dit strand nu zeker 15 jaar. Het is qua strand een van de mooiste naaktstranden van Nederland. Mooi zwemwater, 3 zwemsteigers, altijd een plek om in of uit de wind te liggen, in de schaduw of juist er uit.
In het verleden kwamen er ook heren die dachten dat een naaktstrand ook een seksstrand is. Zij liepen dan te cruisen in de achter het strand gelegen groenvoorziening. Afgelopen winter heeft de gemeente deze groenvoorziening zodanig aangepast dat deze voor deze gasten niet meer toegankelijk is. En daar ben ik blij mee. De foute gasten komen niet meer en wij als naturisten en nudisten (blootlopers) kunnen ongestoord genieten. Natuurlijk: net zoals op het badkledingstrand komen er altijd mensen die wat anders in de zin hebben, maar nu is het aandeel daarvan op het naaktgedeelte niet minder dan op het andere stranddeel.

Laten we gewoon blij zijn met deze voorziening. En mensen die overlast bezorgen ook daarop aanspreken.

Dat wandelaars op het pad af en toe blote mensen tegenkomen is evident. Het naaktstrand begint ergens en eindigt aan de andere zijde, als je dan er over heen gaat lopen moet je niet verbaast zijn.

Ik geniet als ik vrij ben en het weer het toe laat altijd van dit mooie naaktstrand. Ik hoop dat ik en de vaste bezoekers, dat zijn er velen, nog jaren mag genieten daar!


Anoniem   04-06-2019 17:54

Ik kom nooit meer op het naaktstrand want door de slechte berichten die ik daar hoor ben je als je daar bent alleen maar bezig met mag je hier liggen of mag je hier op een bankje zitten je bent constant bezig met mag dit wel of niet en ik heb het gevoel steeds mensen die daar lopen met een hond of geen hond je proberen te pakken op dingen ook al doe je niks en dat is jammer want vroeger was het daar wel leuk maar nu niet meer en dat is jammer want het kan daar wel leuk zijn maar voor mij niet ik kom er niet meer het is daar niet meer gezellig


John   03-06-2019 10:32

Ik ben hier alleen en met mijn partner al weer een paar keer geweest en het is gewoon een prettige plek. Veel ruimte en lekker water. Ik voel me nooit vervelend aangesproken, wel komen er veel mensen ( vaak mannen maar ook wel vrouwen) die graag een praatje maken en elkaar kennen. Door de waterskibaan aan de overkant is er de hele dag wat te zien en deze geeft mogelijk wat extra sociale controle. Dat er mensen over het fietspad fietsen, blote mensen zien en daar niet tegen kunnen en daar vervolgens conclusies aantrekken is onvermijdelijk. Er zal ook heus wel eens wat meer gebeuren, maar waar niet? ook op het gewone strand wordt volop gegluurd. Gewoon genieten van deze plek en niet naakt over het fietspad lopen.


Erik   03-06-2019 08:52

Een heerlijke warme dag vandaag, ik en mijn vrouw waren onderweg naar Sneek om een terras te pakken. Maar hoe dichter we bij Sneek kwamen kregen we meer zin om verkoeling te zoeken. Ik zij tegen mijn vrouw ik weet nog wel een standje . Aangekomen bij de Potten melde ik mijn vrouw dat hier ook een naakt strand was, en aangezien we geen zwemkleding bij ons hadden leek mij dat een goede optie. Wij waren nog nooit op een naakt strand geweest wel menigmaal naar een sauna, maar dat is toch anders.
Lopend langs het water op het voetpad komen we een bord tegen met naaktstrand we lopen door en zien een groot grasveld met her en der stelletjes naakte mensen. Een mengelmoes van mannen en vrouwen jong en ouder.
Dit sprak ons gelijk wel aan en namen plaats op het grasveld. Heerlijk genoten van het weer en het bloot zonnen.
Zodra het weer een mooie dag is gaan wij hier zekers nog een keer heen, alleen dan wel met handdoek en koelbox.Norbert   02-05-2019 13:36

Hallo.

Fijn om te lezen dat het seizoen voor enkele al weer volop begonnen is.
Jammer dat er ook continu van die negatieve berichten blijven komen.
Misschien toch een idee dat we elkaar wat meer op onze eigen verantwoordelijk heden gaan aanspreken.
Waarom moeten we wachten tot de gemeente besluiten gaan nemen die voor ons heel negatief gaan uitvallen.
Of de politie de zaak maar laten oplossen.
Leg alles maar buiten je eigen verantwoordelijk heid, is het ook niet nodig om je er druk om te maken.
Ik hoop dat we weer een heerlijk seizoen, lekker zwemmen en zonnen, aan de Potten mogen beleven.

Geniet ze.


Peter   23-04-2019 10:09

Gister weer heerlijk vertoeven op het strand! Koelbox mee, biertje mee. Na half 8 paar mannen die kwamen, maar gewoon negeren, druipen ze wel af!

Binnenkort bij mooi weer, er weer naar toe!


Petersloot   05-04-2019 11:43

Nog even en het seizoen begint weer volop!

Groet 24jarige sneker!


anoniem jonge   26-02-2019 22:31

Ik kom er er nooit meer je trekt je eerste kleding stuk uit en dan wordt je meteen aan gestaard door vieze rukkende mannetjes bha die de hele dag op je azen
Ik ga voortaan naar de noordzee (noord- holland) want daar kun je zonder vieze mannetjes genieten
De potten MOET gewoon GESLOTEN worden of strenge controle van de politie die constant daar loopt
In ieder geval voor mij nooit meer
P.S. gemeente doe er wat aan!!


Sneker   01-02-2019 17:07

Hallo

Jullie kunnen van alles roepen maar maken het er zelf na dat dit zover gekomen is.
Zelfs in de winter zijn er mensen te vinden die bij elkaar komen en elkaar opzoeken in de bosjes
Zoek op internet het is zelfs een oentmoetingsplek geworden O staat het bekend
Is dat niet zonde voor zo mooi recreatie gebied waar gezinnen komen die lol hebben en wandeling maken kinder die zeggen ik ga een blokje om en dan in eens komt je dochter terug dat er mannen met elkaar piemel spelen gaat te ver zoek dan een ander gebied iedereen moet dit begrijpen.


John   29-01-2019 12:50

De Gemeente heeft een paar zeurpieten gevonden die aanstoot geven aan een paar “vieze mannen”. Meestal zijn de zeurpieten de moraalridders die graag labeltjes plakken om hun eigen gedrag te verdoezelen, op welk vlak dan ook. Ik ken deze types maar al te goed, van die piepmuizen die zeuren over de snelheid in het verkeer, alles over een kam scheren terwijl het uitzonderingen betreft, echter zelf doorgans te hard rijden in hun straat of andermans voordeur. De Gemeente geeft maar graag gehoor om de snelheid er uit te halen of zoals in dit geval het strandje te sluiten. Ik stel maar een vraag: hoeveel geklede viespeuken zijn er op het textielstrand en wordt daar op toegezien?


Rob   13-01-2019 09:22

Ondanks maatregelen vorig jaar, kreeg de gemeente Súdwest-Fryslân deze zomer opnieuw klachten over het officiële naaktstrand in Sneek. En dat vooral over ongewenste confrontaties tussen wandelaars en heren die bloot over het pad langs het naaktstrand liepen om in de bosjes daarachter te seksen.

Opnieuw betrok de gemeente NFN als belangenbehartiger bij het zoeken naar oplossingen. Tweemaal sprak NFN met een uitgebreide delegatie van de gemeente (juridische afdeling, politie, toerisme). Ook was er namens de strandbezoekers een afvaardiging aanwezig.

Uitkomst van de gesprekken is dat de gemeente bloot buiten het naaktstrand expliciet verbiedt en hier meer op gaat controleren. De bebording rond het strand zal nog duidelijker worden over waar je wel en niet bloot mag. NFN ontwerpt deze borden en stelt er een aantal aan de gemeente beschikbaar. Tenslotte zal de begroeiing worden aangepast om seksueel gedrag te ontmoedigen.

Probleem is opgelost!


Annoniem   23-10-2018 17:59

Beste mensen van mij mag het naaktstrand ook sluiten er hangt daar inderdaad een negatieve sfeer en de mensen die daar langslopen zijn vaak niet aardig


A&E   17-08-2018 11:38

We zijn er geweest, Lekker met z'n allen bloot van het zonnetje genieten. Die kabelskibaan 20 meter voor je langs vind ik wat minder.. Mensen op die waterskibaan vinden het maar verrassend dat daar bloot gecreëerd wordt. Zo nu en dan komt er een gevallen skiër aan wal.
Wij vinden het toch minder.


Jan uit Twente   06-08-2018 21:57

Afgelopen vrijdag, 3/8 zijn we voor het eerst op Naaksyrand De Potten geweest, mijn echtgenote en ik.. We hebben een heerlijke dag gehad. Mooie ligweide, schoon, helder en fris zwemwater. Gezellige medebezoekers die er soms al VEERTIG jaar komen. En ja, dan ben je inmiddels wat ouder geworden. We zijn vandaag, 6/8 weer geweest en we hebben weer geweldig genoten.
We zijn regelmatige bezoekers van Bussloo en daarom misten we eerst wel de kiosk. Maar een koeltas biedt voldoende soulaas.
We zitten steeds aan het begin van het bleatstrân en we hebben geen nare ervaringen meegemaakt.
Voor Mense die zich ergeren aan een naaktstrand heb ik een hele goede tip. Blijf uit de buurt of kijk de andere kant op. Maar de verleiding blijkt vaak niet te weerstaan, zo valt uit de reacties op te maken. Teken van zwakte dus.
Morgen gaan we weer en dan is helaas onze vakantie hier voorbij.
Graag tot een volgende keer. Geniet er maar van.snake   04-08-2018 10:41

ik ben 20 jaar en sinds kort ben ik graag vrij naakt. mijn 1e keer is pas geleden in het bos savonds laat op het eens mee te maken hoe het is en het was gewedig. na lang twijfelen probeerde ik het op het naakt strandje in sneek. dat viel mij al gauw tegen door de viese mannetjes jammer dat hun het verzieken voor andere mensen. vind naakt zijn erg fijn maar niet op zulke plekken waar om de seconde een homo wilt praten met je en vraagd of hij samen met mij de bosjes in wilt . ben graag naakt maar zo kan het niet.


Kees uit Sneek   23-07-2018 15:47

Kom al 10 jaar op het naaktstrand. Een oasa van rust. Heerlijk ontstressen op het gras, omkleed door bomen en struiken. We zwemmen er wat, praten met elkaar en relaxen. Soms is er lichamelijk contact, maar als iemand dat stoort wordt er wat van gezegd. Er is een open houding. Storend is misschien het wandelpad dat om het naakt gedeelte heengaat. Er lopen vaak mensen genuifeld langs, om blijkbaar naakte mensen te gaan kijken. Er zijn immers genoeg andere wandelpaden in Friesland. Helemaal mensen die er lopen en gaan klagen en de krant halen. Ik zou zeggen wees realistisch, je loopt er zelf heen. Het beste zou zijn dat deze mooie locatie doodliep.


Sieds   19-07-2018 21:37

Vandaag 19-07-2018 voor het eerst op het naaktstrand De Potten geweest en is prima bevallen het weer werkte ook lekker mee heerlijke temperatuur.
Het was er vrij rustig en in hoofdzaak mannen.Wat mij opviel was de gemoedelijke sfeer mensen maken een praatje met elkaar en zijn sociaal.
Van lastige mannen was absoluut geen sprake ik heb er naar gevraagd of er overlast is van bi of homo mannen het groepje waar ik met heb gesproken gaven aan er is geen overlast en het is hier prima om te vertoeven.
Wat ik miste was een kiosk waar je bijvoorbeeld een blikje fris of een patatje kunt kopen.
Wat ik wel hinderlijk vond zijn de vliegen/horzels die gemeen prikken de bedoeling is om morgen weer te gaan dat de anti insect deet zit al in de tas!
Naaktstrand De Potten heeft aan mij een nieuwe vaste bezoeker!
Groet Sieds.N.E.G.   16-07-2018 17:27

Gisteren na lange tijd weer eens geweest, de sfeer was leuk en gezellig.
Jammer dat ik hier lees en soms ook daar hoor, dat er mensen zijn die het nodig vinden zich te misdragen, soms op sexueel gebied en soms op andere vlakken.
Eerlijk gezegd denk ik dat het daar een plek is voor jong en oud, hetero, bi en homo, dus dat we ons er een beetje moeten gedragen.
Iemand moeten aanspreken bij ontoelaatbaar gedrag en niet alle shit hier in het gastenboek moeten schrijven.
Geniet van het prachtige plekje en geniet van de normale sociale contacten.
Ik wens iederéén een heerlijke zomer toe !!!


Sjeng   14-07-2018 18:55

Ik kom hier echt vaak, bijna 12 jaar, echter de reviews die in dit gastenboek staan geven geen objectief beeld. en is naar mijn mening een van de mooiste naaktstranden in Nederland (buiten de Noordzee-stranden). Dat er soms mensen lopen die naakt zijn verwarren met seks is ook een feit. Die mensen lopen ook door de stad en doen daar weer dingen die niet kunnen. Dat gedrag heeft dus niks met een naakstrand te maken.
Overigens staan er ook fake reviews hier van dames die hier ECHT niks mee te maken hebben: de Sneeks Schone, Agaath uit Bolsward etc. Dat zijn echt fake reviews. Dat hebben ze mij zelf verteld.

Blijkbaar zijn er ook mensen die klachten indienen op het bloot zijn omdat dat niet past in hun beeld van de maatschappij. Dien maar klachten in, denken ze, dan gaat de gemeente het sluiten. Triest dat deze mensen anderen het niet gunnen om een recreatiegebied die niet past in hun verpreutste (mijn waarde) mind te respecteren.
Ik hoop dat de politiek van de gemeente Súdwest-Fryslân hier ook oog voor heeft.


Feit is dat dit mooie strand een mooi strand is. Er komen veel vaste gasten en de sociale controle (op je spullen maar ook op ongewenst gedrag) is groot. Zeker het bezoeken waard!
Het zwemwater is mooi en via de steigers goed bereikbaar middels een zwemtrap bij iedere (3) steiger.
De zonnewendes zijn mooi. En de ligging tov de zon is perfect. Wie een lekker naturistisch dagje wil heeft de dag van zijn leven.


Enjoy life   11-07-2018 17:27

Heerlijk!Als hardwerkend stel kunnen relaxen en je even nergens druk om hoeven maken. Alleen even genieten van het water en de zon. Ik hoop dat de taboe er een beetje vanaf slijt en dat er meer mensen wat meer van deze vrijheid kunnen en durven genieten.


Offingawier   04-07-2018 08:39

Beste bezoekers

Inderdaad het is een ramp bij de potten met decente stellen en mannen die de liefde bedrijven mensen die hele tijd rondjes lopen in kleren.

Zou toch zonde zijn als het naaktstrand moet sluiten.
hoe het nu gaat kan ook niet krijgt een zeer slechte naam
Ik vind dat de mensen die daar willen genieten en rondlopen een oplossing moeten vinden
Is het een idee om het naaktstrand te verplaatsen ergens waar geen wandelpad is waar mensen hun ding kunnen doen
Als se willen sexen ze lekker sexen en niet andere mensen er mee lastig vallen word dit bij de potten niet verander dan zeg ik als echtpaar SLUITEN!!!


Maurice   03-07-2018 20:55

Vreselijk!
Slachtofferhulp al ingeschakeld?
Is giro 555 nog actief?


john   28-06-2018 09:22

De oplossing is eenvoudig, meer gezinnen met kinderen, dan blijven de cruisers wel weg.. maar ja in dit ondertussen verpreutste land zal dat niet snel gebeuren.

Op een strand waar 95% mannen rondlopen is het vooroordeel snel geplaatst.


Peter   03-06-2018 21:07

Vandaag heerlijk op de potten geweest. Lekker rustig kunnen liggen bij de eerste stijger vanaf de uitkijktoren gezien. Me fiets kon er ook mooi bij staan. Veel ouderen mannen, misschien lijkt dat ook wel omdat ik nog maar 23 ben haha


Bezoeker   29-05-2018 09:10

Dus als ik u begrijp 'bruine beer' kunnen alle mensen die behoeftes hebben aan seks hun gang gaan en de kinderen die daar in voorbij gaan alles meemaken? Ook hoef je niet te schamen als je de bosjes induikt en jezelf gaat bevredigen, wordt geaccepteerd! En de goed willende mensen die puur voor het water en zon liggen omdat ze het elders niet kunnen, hebben pech.
Bloot mag je daar zijn, het is niet snel broek aan ikke niet gedaan.
Heel officieel is het pad achter langs ook niet toegestaan bloot te bevinden. Het is bedoeld om de confrontatie te vermijden. Tuurlijk kan men door openingen iets zien. Maar zo is het ook nog eens een keer. Pad achterlangs ia niet te handhaven.
Maar het is ook een keuze wil je in De Potten liggen of ga je naar Leeuwarden 'Groene Ster'?


Bezoeker   28-05-2018 10:23

Volgens mij is deze gastenboek bedoeld om positieve berichten te plaatsen. Door het negatieve berichtgeving wordt het naaktstrandje in diskrediet gebracht. Dat heen en weer verwijten maken, heeft totaal geen enkele zin.
Het klopt er lopen mensen met andere bedoelingen. Daar heb ik een melding van gemaakt. Toezichthouders kunnen niet zoveel doen, meld het bij de politie als antwoord.
Of spreek de betreffende persoon aan op zijn/haar gedrag. Op die manier is iedereen tevreden en houden we het in de gastenboek netjes.Jesse   28-05-2018 08:54

Heey tesip

Weet niet waarom het strand dicht moet maar was er vrijdag overdag en zaterdag ook en als je wil dat kinderen geen naakte mannen vrouwen zien kom daar dan niet je loopt voorbij een bord vanaf daar is het naakt strand en als daar es mensen lopen ja dat is logische ik loop soms ook een rondje na lang zonnen dat gedoe met die mensen moet maar eens klaar zijn die er problemen mee hebben heb je een probleem kom je daar gewoon niet klaar je kan het ook opzoeken namelijk dan blijf je lekker aan de andere kant van het strand is er ook geen gezeur

Ben het nu wel beu met die mensen sorry

Groet jesse


Rein 1962   27-05-2018 22:23

26 en 27 mei 2018. Weer 2 fijne dagen mogen beleven op dit "bleatstrân". Een gemoedelijke sfeer met een gevarieerd publiek.
Ik heb gedurende deze 2 dagen niets vervelends gehoord of gezien. Houden zo met z'n allen. Dan blijft het ook een klein feestje om hier te mogen vertoeven.
Mag ook wel eens even gezegd worden na enige "vervelende" berichtjes in dit gastenboek.
Oant sjen?
Groetnis ût de Dockumer Wâlden, Rein1962

PS: Zwemsteigers zijn een ideale plek voor een goed gesprek, lees discussie, met mede strandgasten over een variatie aan onderwerpen.
Leuk!!!!


Tesip   27-05-2018 22:10

Hallo recreanten

Ik zeg het strand per direct sluiten liever vandaag nog dan morgen
Afgelopen zaterdag liep ik met me kinderen langs het pad dat er een kale man overstak en zijn geslacht komt laten zien aan mij waar de kinderen bij staan valt dit niet onder pedofielen zal hier ook aangifte tegen doen
Stoppen en sluiten het strand het is geen naaktstrand het is een sex strand welke mensen zouden daar nog willlen liggen ja vieze mensen


annoniem   13-05-2018 14:40

Beste wandelaar ik ben het met je eens ik hoor ook van die verhalen van mij mag het strand ook sluiten of beter toezicht


Wandelaar   13-05-2018 13:04

Hallo allemaal

Ik snap dat mensen het heerlijk vinden om lekker van de zon te genieten en dat is ook heerlijk. Het jammere is dat er mensen voor andere handelingen komen sex wel te verstaan.
Het strand is niet meer zoals vroeger het begint op een homo ontmoetings plek te lijken.
Loop ik hier s”winters zijn er ook allemaal mannen in de bosjes wil niet alleen mannen er vooraanzien maar het Zijn de feiten
Ik loop met me dochter van 8 op een avondje heerlijk over het pad en plots kolt er een naakte man uit de bosjes alsof wil hij bekeken worden vind zeer jammer zulk gedrag of toezicht houder er op of helaas maar waar het strand sluiten !!!!


Rein 1962   13-05-2018 00:36

12 mei 2018. Weinig bezoekers op deze zaterdagmiddag op dit "bleatstrân".
Een hardnekkige gluurder wordt weggestuurd door een collega-naturist met niet mis te verstane woorden. (Oprotten!!!) Even later een wandeling van 2 politieagenten rondom het meertje en dus ook over het naaktstrand langs het water. Hoe toevallig???
Tot bijna half 8 heerlijk bloot kunnen genieten van m'n boek en kruiswoordpuzzeltjes.
Hoe fijn kan het zijn op dit "bleatstrân".

Mei freonlike groetnis, Rein 1962Bezoeker   12-05-2018 09:01

Laatst op 7 en 8 mei j.l. was ik ook op de het naaktstrand geweest. De verhalen kloppen, zo sprak een man mij aan dat die twee mannen heeft gezien in de bosjes die het met elkaar deden. Die man mij aansprak kwam ik tegen toen ik naar het naaktstrandje liep. Hij begon gelijk over ballen en piemel in de zon. Ook lopen er mannen steeds rondjes te lopen. Die mannen lopen vaker vlot. Ook een man in kleren die steeds mensen bekeek. Dit zijn feiten gebaseerd en er zou wel toezicht mogen komen anders naakt opheffen?


Viesstrand   10-05-2018 21:44

Hallo nudisten

Zou het ook afgelopen kunnen zijn met bepaalde handelingen op het strand en daarachter in de bosjes liep laatst achter het strandje en zie ik 3 mannen bezig vindt dit zeer respectloos gedrag voor mensen die niet nudist zijn politie moet hier vaker optreden of een toezicht houder er op

Vriendelijke groet


Jens   04-05-2018 19:59

Jeetje Marco, denk je zelf dat mensen aanstoot kunnen nemen aan je "ballen stretcher"? Lijkt me niet iets voor in het openbaar.


Marco   04-05-2018 16:21

De foto's zien er veelbelovend uit, ik ben er nog nooit geweest, is een beetje uit de buurt, ik ga regelmatig naar Meerwijck.
Is dit naakt gebied de moeite waard?
Zijn er genoeg afgelegen beschutte plekjes met schaduw. ik verbrand liever niet:-)
Is het hier ook toegestaan naakt te zijn met een stretcher om mijn ballen?
Anders moet ik die thuislaten:-(
Ik hoor/lees graag wat de ervaringen hier zijn.

mvg,

M


rein 1962   03-05-2018 22:24

De weersvoorspellingen zijn megagoed voor de komende dagen, dus uit die kleren en genieten van de zonnewarmte op je blote vel.
Vandaag nog rustig op dit "bleatstrân", door nog een frisse wind zijn we genoodzaakt om de luwte op te zoeken, maar de zonnewarmte maakt alles goed.
Het struikgewas groeit alweer mooi dicht en ook het riet
aan de waterzijde komt mooi omhoog. Het veld is gemaaid,
dus alle reden om de komende dagen te vertoeven op "de Potten" in Snits.

Groetnis fan Rein ût de Dockumer Wâlden.
rein 1962   22-04-2018 22:46

Weer een fantastische dag gehad op dit "bleatstrân".
Waar een goed gesprek met mede bloterikken op de zwemsteiger al niet toe kan leiden.
Is een mens opener in het vertellen over z'n doen en laten als je samen naakt bent en/of als je elkaar niet kent? Kan ook verbeelding van mijn kant zijn, maar toch.........
Leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen.
Kortom een fijne plek om te vertoeven.
Oant sjen,
Mei freonlike groetnis ût de Dockumer Wâlden.

peterbolscher   16-04-2018 00:07

voor de gene die me nmiet kennen onder de naam peter bolscher ik ben stone uit almelo


Peter bolscher(almelo)   15-04-2018 22:48

Jammer dat alles stuk is gemaakt ik heb er 15 jaar plezier gehad maar helaas is dat nu voorbij gezien de skibaan en het gebrek aan privacy ook is het waterpijl verhoogd dit is ook erg jammer


rein 1962   13-04-2018 22:25

13 april 2018. Een fijne middag kunnen genieten op dit "bleatstrân". Rustige gemoedelijke sfeer,nog weinig drukte. Veel wandelaars met honden op het achterliggende pad. De begroeiing is behoorlijk weggesnoeid zodat de privacy beperkt is, even afwachten hoe snel dit allemaal weer dicht groeit. Verder ziet het er verzorgd uit.


Johan   08-04-2018 09:39

Vind ik heel triest Laura, er zijn in Friesland, Waddeneilanden buiten beschouwing gelaten slechts 2 officiele naaktstrandjes , kom U met een opmerking ,hoop dat het weggaat, denk dat er juist bij zouden moeten komen, 2 is wel heel weinig toch ?


laura   07-04-2018 16:21

Ik hoop dat het naaktstrand weggaat en dat er een normale strand komt dat zou top zijn


Mooi weer   12-03-2018 13:56

Vandaag weer voor het eerst op het naaktstrand gelegen was er alleen wat heerlijk weer dat het warme weer in aantocht is


Henkkie   24-02-2018 11:12

Dat er een skibaan is, komen meer mensen naar De Potten.
Geen probleem leuk.
Maar het naaktstrand is vaak waar men ook even langs loopt.
Tot zover ook niet erg.
Ik hoop dat er alleen meer mensen ook blijven ipv kijkers.


Sneek   19-01-2018 11:39

Beste frank

Wanneer het weer mooi weer is Kun je gewoon weer naar het naaktstrand de waterkwaliteit word 1 mei gemeten dus vermijd eerst het water

Groetjes


frank   14-01-2018 16:04

Beste mensen wou graag even weten wanneer mag je op het naaktstrand naakt zijn


Jesse   10-10-2017 13:31

Hoi Anoniem:)

Dankje voor je reactie ga ik daar ook eens kijken:)
had leeuwarden groenester ook gehad was ook een leuk strandje best wel druk maar wel lekker afgelegen

ooh heerlijk genoeten van de zon daar en af en toe een gezellig babbeltje

Groeten Jesse


M.J   04-10-2017 15:59

Deze zomer hebben wij genoten van deze plek met zn aardige mensen.Ik vroeg me af of er in de "vrije sector"ook winter activiteiten zijn voor nudisten in deze omgeving . Jaaa Sauna maar is er meer ?
En zo niet zou het misschien eens aardig zijn om een party te organiseren?
Wij willen wel .....
Meer belangstellenden hier?


Anoniem   04-09-2017 20:52

Hee Jesse Zestienroeden bij de knipe is een erg leuke plek groetjes


Jesse   12-07-2017 18:33

Heerlijk op de potten lekker zonnen en genieten van het mooie weer in alle vrijheid. Maar ook zeker leuk om eens naar een ander strand te gaan iemand leuke suggestie's?

Groeten Jesse


Jaap   22-06-2017 17:08

Vandaag heerlijk gezwommen en lekker bloot kunnen zijn, wat is dit toch een prachtig plekje.
Jammer dat er zo weinig plekken zijn in Friesland, hier moeten we zuinig op zijn.


Marco   19-06-2017 18:37

Erg jammer dat deze mooie plek steeds verder kaal gemaakt wordt. Alle beschutting is nu weg. Het naaktstrand is langs het water een groot modderveld. Als er een ontmoedigingsbeleid bezig is dan lukt dat op deze manier wel. Zonde!


Karel   10-04-2017 08:07

Al die berichten met " ik ben jongen van 17 en wil hier gaan liggen enz enz en dan altijd "stijve" erbij vermelden zijn volgens mij getypt door hetzelfde gefrustreerde mannetje. Nep berichten !


Sneek   13-03-2017 14:47

Lekker zonnen mooi plekje


jay   16-09-2016 00:36

Deze week elke middag na het werk even lekker gezwommen en genoten van het zonnetje. Mooie plek waar je vaak dezelfde vriendelijke mensen tegen komt.Eric   01-08-2016 07:17

Hey, we passeerden daar tijdens onze fietsvakantie in Friesland. Als intermezzo daar even naakt kunnen zwemmen (we hadden geen zwemgerief bij ;) ). Heerlijk was het. Ik was verwonderd van het gering aantal aanwezigen: we waren vrijwel alleen (niettegenstaande het zondag was).

Groeten uit België


Marc   24-07-2016 21:01

Hoi L,
Als je graag een keer naakt wilt zwemmen/zonnen dan kan dat hier prima. Tip: ga de eerste keer overdag op een zaterdag of zondag. Dan is het drukker. Zodra de avond invalt wordt hier ook op andere manieren gerecreeerd. Als het drukker is voel je je ook wat eerder op je gemak (is mijn ervaring).

Veel plezier!


L.   10-07-2016 22:57

Ik durf mijn broek niet uit te doen op het naaktstrand
Ik ben 16 maar ik wil wel graag een x naakt liggen. Tips ?


Pretty boy 30   07-07-2016 21:26

Vandaag tot een uur of 6 lekker gelegen, boekje erbij muziekje op. Was niet druk maar wel erg relaxt. Weer leuk en grappig gepraat met mensen.


horven vd berg   10-05-2016 13:55

Vandaag 10 mei even met de buurman naar de potten geweest het was er mooi rustig ongeveer 10 mensen rn wat mensen die piemeltjes komen kijken het water overlast zoals beschreven op de website viel erg mee


Sneek   29-02-2016 14:18

Vanmiddag dan toch naaktzonnen bij de potten prachtig weer


N.W.Dist.   01-02-2016 17:57

Hallo tiener,
Als jij niks "raars" doet zou ik niet weten wat er raar aan zou kunnen zijn,wanneer jij daar op het strandje bent en gewoon,net als alle anderen geniet van zonnen,zwemmen en je vrijheid.(Ik zou alleen nog even wachten tot de zon en dus Celsius het voor 't naakte lijf aangenaam maakt).

Groetje en tot ziens op De Potten.
tiener   27-01-2016 22:03

Hoi allemaal ik zou graag eens willen ervaren hoe het is.
Ik ben 15 is het niet raar dat ik daar dan rondloop


moniek   19-11-2015 18:49

hallo bezoekers

ik was vorige week hier op dit strandje om nog een beetje van het mooie weer te genieten was erg rustig soms liep er is iemand met een hond langs maar daar stoor ik me niet aan wel was er nog een man die voor me op het bankje ging zitten en aan zijn lange hengel zat te spelen daar moest ik wel om lachen verder geen last van gehad het is een erg mooi strandje hoop dat ik dit jaar er nog kan liggen maar de warmte zal het wel laten afweten

groetjes
Sanne   16-11-2015 20:13

Leuke plek


John   12-08-2015 22:10

Het mannengehalte is wel heel erg hoog tegenwoordig, types die van slurfjes kijken houden. Daarnaast de gebruikelijke textiel pottenkijkers en wannabee nudisten die vlakbij vrouwen/stellen gaan liggen.

Een beetje jammer allemaal.

Gelukkig nog wel wat aardige mensen gesproken die het wel begrijpen.


evelien   07-08-2015 20:23

Een heerlijk strand. Ik vond het wel apart dat ik op het voetpad achter het zongedeelte liep en en daar opeens een paar aangeklede mensen tegenkwam die van het pad gebrui maakte. Is het daar toegestaan om daar naakt te lopen of niet? Als dit gewoon bij het naaktgedeelte hoort vind ik het niet erg maar anders is het vervelend voor de mensen die daar lopen opeens met een naakt persoon geconfronteerd te worden.


dicky   02-08-2015 20:46

Vandaag naar dit strandje geweest. Mooi plekje wel klein in onze beleving wij zijn het laakse strand gewend. Een grote plus is de mooie steigwr waar je makjelijk het water in kan. Kortom genoten hier samwn met mijn vrouw.


   18-03-2015 09:56

René, tips? Ja, neem je je eigen drinken/eetwaar mee, want daar is geen kiosk om wat drinken/eten te kopen. En mocht je het last hebben van (opdringerige) mannen, wees kalm, vraag dan aan hem of hij weg wilt gaan.
Ben met Nudist86 eens, dat je niet hoeft te schamen, als je een stijve krijgt. Nou René, succes!
Wie weet, maken we misschien wel een praatje??


René   16-03-2015 19:27

bedankt voor de reacties. Tot snel hopelijk. Vind het echt super spannend! heeft iemand nog verdere tips?


Nudist86   15-03-2015 20:47

aan rené. hee jongen waar je wilt liggen maakt niet uit. voorste veld is meer gemengd. En hoe verder naar achteren Hoe meer mannen alleen. Als je een stijve krijgt hoef je je wat mij betreft niet te schamen. Dat is toch gewoon menselijk? Ik heb net zelf ook wel.
En idd of je haar of kaal bent daar beneden maakt niets uit.Naturist   08-03-2015 20:28

Het antwoord voor René zijn:
Je hoeft niet bang te zijn, als je een stijve krijg. Mocht je een stijve krijgen tijdens het lopen, dan raad ik je aan te gaan zitten. Dat helpt. Ik heb een keer wel zien lopen, een man met een stijve.
Het is helemaal niet waar, dat alles kaalgeschoren moet zijn om er bij te horen. Met of zonder haar ben je altijd welkom.
Het hangt af, wat je het wilt, bij het water of bij de struiken of midden op het gras.

Groet,
Naturist


René   28-02-2015 09:59

Hallo. Ik ben een jongen van 17 jaar.
Ik ben van plan deze zomer hier regelmatig heen te gaan. Ik ben alleen bang dat ik een stijve krijg. En is het waar dat alles kaal geschoren moet zijn om er bij te horen? En waar kan ik het beste gaan liggen groetjes René


Rik27   10-02-2015 13:52

kan niet wachten tot het weer zomer is.
Lekker in mijn blote piemel genieten


puurnatuur   20-01-2015 21:55

Aan alle jongeren die nieuwsgierig zijn, ga daar gewoon lekker naakt recreëren en jaag de eventueel vieze oude mannetjes weg en geniet van de naakte vrijheid. Laat je niet wegjagen door volk wat de aandacht niet waard is. Alleen liggen is geen probleem neem een boek mee :)


tiener   01-09-2014 22:56

Hallo,

Ik ben jonge van 15 maar wil graag eens naakt rondlopen en liggen maar komen zijn het alleen maar oudere mannnen en kun je ook gewoon even naast iemand gaan ligge ofzo
tiener   01-09-2014 22:56

Hallo,

Ik ben jonge van 15 maar wil graag eens naakt rondlopen en liggen maar komen zijn het alleen maar oudere mannnen en kun je ook gewoon even naast iemand gaan ligge ofzo
Robert   21-08-2014 20:59

hallo,

Ik wil voor de 1ste keer naar het naaktstrand. Is het niet raar dat daar dan in 1x een jongen van 20 jaar rondloopt of ligt?? Lijkt mij wel eens leuk om mee te maken om helemaal naakt te liggen of te zwemmen (vrijheid). Of is het beter om iemand mee te nemen?


yeb   03-08-2014 17:06

Leuke plek daar.
Ontspannen sfeer, alleen jammer dat er zoveel paardevliegen zijn
Werd precies gebeten in mijn ...


wij jong stel   15-06-2014 12:58

Laat het mooie weer maar komen. In 1 woord: Heerlijk


roel   05-06-2014 10:02

Lekker ontspannen weer met een boek en veel zon op dit heerlijk stukje zone. Eindelijk zon. Heerlijk , en even tijd voor elkaar.


Drent   17-05-2014 16:41

Frans, als naturist kom ik daar heel vaak. Maar ik heb zelden jongeren gezien. Wel dat ze langslopen met hun kleren/zwembroek aan, maar naakt lopen of liggen, nee, dat niet.


Berrie uit groningen   16-05-2014 16:03

excuses hat ik een ander voor ogen.


Frans   16-05-2014 11:40

Berry, ik snap je reactie niet.


Berry uit groningen   15-05-2014 23:46

@ Frans,dit is geen cruisegebied


Frans   15-05-2014 20:18

Is er iemand wel eens vanaf de bushalte (35 min) naar het strandje is gelopen, via google maps is er niet echt een voetpad oid. te zien? Tevens vroeg ik me af of er ook jongeren zijn, of voornamelijk ouderen?


N.W. Dist   22-04-2014 21:58

Hallo Thom , ja dat mag.


N.W. Dist   22-04-2014 11:50

Hallo Hans,was dit een 1-april grapje? Is 't je gelukt om helemaal alleen je kleren uit te doen?


hans   01-04-2014 21:35

morgen voor de 1 keer naar de potten lekker naakt wordt mn 1e keer vind het heel erg spannend is er iemand die me wil helpen ????????????????


Thom   20-03-2014 20:20

hallo,

mag je op de potten ook onder de 18 naakt recreeren?

groetjes en misschien totziens


jack   29-08-2013 11:11

Heerlijk dagje hier. alleen ik met een boek.


peter   07-07-2013 17:17

hoi. Gister ben ik voor de 3e keer bij de potten geweest. vind het gewoon lekker op mijn 23e naakt de lopen ..komt wel veel jeugd dat maakt mij ook niks uit vind ik ook wel mooi


Ivo Ntelligent   01-05-2013 14:28

welke oetlul post hier nou de mega top 100 ?!?!? wat moeten we hier met die info ?! Kunnen niet terzake doende berichten hier verwijderd worden ?


naturisme is schaars helaas?   18-01-2013 18:57

Volgende naturiste websites:

www.klerenuit.nl
www.dutchvoyeur.nl
www.naturismegids.nl
www.naturismetotaal.nl
www.nfn.nl
www.gvd.nl

http://blootisnormaal.blogspot.nl/2013_01_01_archive.html
Voor echte BIKKELS!!!   17-01-2013 16:19

The Iceman daagt Friezen uit voor mentale proef ter voorbereiding op een Elfstedentocht

Gepubliceerd op 16 januari, 2013

HEERENVEEN – Het lichaam kan veel meer kou verdragen dan we denken en Friesland gaat dat bewijzen. Wim Hof, beter bekend als The Iceman, roept alle Friezen op om samen met hem de kou te trotseren en een nieuw wereldrecord te vestigen. De uitdaging is gezamenlijk een kilometer op blote voeten te lopen over het ijs van ijsstadion THIALF tijdens Friesland Post Ice Challenge.

Voor fanatieke schaatsers is de voettocht een goede voorbereiding op een Elfstedentocht. ‘Iedere Fries maar natuurlijk ook iedere ander inwoner van Nederland gaat deze memorabele uitdaging– een kilometer op blote voeten over het ijs lopen- succesvol doorstaan. Geen onderkoeling- of bevriezingverschijnselen; een opname in het Guiness Book of Records daar gaan we voor. Koude voeten? Dat zal na deze tocht aanzienlijk verminderen.’ De Friesland Post Ice Challenge vindt plaats op 26 januari om 15.30 uur in het ijsstadion Thialf te Heerenveen. The Iceman zal de deelnemers mentaal en fysiek voorbereiden en ondersteunen bij deze tocht.

Naast de plek in het Guinnes Book of records treft deze uitdaging een veel groter doel. Namelijk een bijdrage leveren aan het medisch onderzoek waarbij Wim Hof tracht te bewijzen dat niet alleen hij, maar iedereen de controle over zijn autonome zenuwstelsel kan krijgen. Het beïnvloeden van het immuunsysteem zorgt ervoor dat iemand weerbaarder is voor ziektes. Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen zullen aanwezig zijn om metingen te verrichten

In zijn jonge jaren rende Wim Hof al met een tevreden gevoel in zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een serie confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. The Iceman is tot buitengewone prestaties in staat. Hij houdt het 1 uur en 50 minuten lang uit in een grote bak met ijsklontjes, beklimt blootsvoets besneeuwde bergen en loopt een halve marathon op blote voeten boven de Poolcirkel bij temperaturen tussen de 20 en 30 graden onder nul. Wereldwijd staan mensen voor een raadsel, de wetenschap voorop, maar volgens The Iceman is het allemaal niet zo ingewikkeld: ‘Wat ik kan, kan iedereen.’

Deelnemen aan Friesland Post Ice Challenge kan via ww.icechallenge.nlJonge   31-12-2012 14:10

Ik ben een keer met me vrienden wezen nieuwjaarsduik in me blootje. Ik ging er voor de helft in en had ook een klein piemeltje.
3 Meiden en een jonge, ze lachte me uit. Was helaas dat ik alleen was.
Was ook een raar gevoel uitkleden in je nakie voor je vrienden en dan het koude water in.


Naturist   03-12-2012 19:11

Op 1 Januari staat er op NFN website naakt nieuwjaarsduik. Bij meer dan 100 aanmeldingen ging het door wat ook het geval was.
Echter lopen de deelnemers af en toeschouwers op. Organisatie ook bij gekleed duiken stoppen ermee. Ik las welleswaar dat het in Leeuwarden gehouden werd maar in Sneek weet ik niet.

Zelf heb ik daar geen enkele moeite mee dat er meer kijkers dan deelnemers zijn. Maar eigenlijk zouden de toeschouwers er ook zo bij moeten staan om te kijken en voelen. Soms heb ik het idee dat men meer naar blote mensen kijken dan dat ze zelf uit de kleren gaan.

Ik ben in me tuin al aan het oefenen naakt daar gaan staan. Heb het al direct koud en dan nog het water in terwijl iedereen naar je kijkt en juigd.Bas   24-11-2012 11:41

Bas

Ik was ook van de zomer geweest. Heb ook inderdaad vernomen dat er giebelende jeugd langs loopt. Persoonlijk maak ik me niet zo druk om, dan kijken ze maar netals de mannen die gekleed heen en weer lopen.
Alleen jammer dat ik niet ongekleed daar mag heen en weer lopen?


Peter   20-11-2012 20:57

Van het zomer ben ik hier een keer een dag geweest. Deze locatie staat niet zo goed te boek maar wilde het desondanks een keer proberen. Ik was die dag zonder vriendin.

Afgezien van de overduidelijk glurende geklede mannen die het achterliggende voetpad 12 keer moeten aflopen om de weg terug te vinden en wat giebelende tienermeisjes die langs komen lopen is het hier prima toeven. Goed gesprek gehad met wat mede naturisten/nudisten.

Tip :neem wel creme mee tegen de muggen, vliegen en horzels want die zijn er in grote getale.


Naturist   13-10-2012 18:46

Ik vind het een gewoon iets, netals in San Fransico mag je bloot over straat
lopen. Vermits je geen sexuele handeling verricht. In dat land mag je met
evenementen en festivals naakt zijn, okay daar kent niemand elkaar denk ik. Als
ik dat in Heerenveen zou doen waar ik woon en ik kom me familie, vrienden,
kennissen en collegas tegen. Dan snap ik dat best dat men dat ook niet durft.
De meeste zeggen ook het is prive. Ook in Nederland is Art. 430a voor naakt. In
huis, in je achtertuin, naakstranden en saunas mag je naakt lopen. Als het meer
dan 25 graden is doe ik dat ook. Helaas is in Nederland en in Friesland weinig
plekken waar dat mag en ja als naturist moeten we ons aanpassen. Ik ben bijna 30
en doe sinds ik op me zelf woon, dat is 7 jaar bijna, niks anders dan naakt zijn
waar mag en kan. Ik vertel betrouwbare vrienden dat ik dat ben en accepteren me
ook daarin. Me boven buurvrouw doet wel haar gordijnen dicht als ze me ziet en
zo moet ik aan heel veel regels houden. Ik denk dat het voor de mensen en
jongeren en voor me zelf handige is als ik gewoon een zwembroek aan trek. Geen
rekening houden met als ik gezien word. Juist daarom zullen er daardoor minder
naturisten zijn die dat alleen kan beperken tot thuis. Ik ben er van overtuigd
als er meer gelegenheden zijn en ook meer programma’s overgaan dat de taboe
doorbroken word. Dat programma van ‘Zon zuipen ziekenhuis’ op RTL5 schijnt er
minder mensen moeite te mee hebben. Terwijl dat juist met soms asociaal gedrag
te maken heeft. Ik hoop dat mijn berichtje blijft staan op deze site want ik
maak me zorgen dat ik het alleen naakt thuis, in me achtertuin en sauna’s mag
zijn. Stranden word steeds minder of heel ver vandaan mag je naakt recreareren,
ver van de textielstranden. Misschien typ ik een heleboel en begrijpje er niks
van maar feit blijft dat er 2 miljoen naturisten zijn en daarvan de helft niet
kan uitoefenen vanwege regelgeving die dat beperken. Ook de nieuwe generatie van
naturisten krijgen het gevoel dat ze alleen daar mogen zijn naakt want ga je
elders naakt heet dat schendingswet. Boete bedraagt 50 euro en hoger.
Naturist/nudist zijn geen mensen die overlast veroorzaken, die liggen voor hun
zelf. Groetjes naturist


Tom   30-07-2012 18:10

Volgens Art 430a staat dat ik naakt mag zonnen in me achtertuin mits niet aan de openbare weg ligt. Enige die klaagt is me buurvrouw die boven me woont. Ik doe het al meer dan 6 jaar! Ze gaf wel aan meer onder haar balkon te liggen, ook doet ze het gordijn dicht.
Als het niet de vuurkorf is met haar COPD die ze niet eens heeft, is het naakt zonnen wel.
Mocht u daar ook problemen ondervinden, neem dat Art 430a bij u, voor het tonen voor eventueel om te bewijzen dat u geen regels overschrijt.

Ik ga me niet alleen beperken tot stranden cq campings. In huis en op een beschutte achtertuin mag het ook. Ik lig niet te n**ken.


john   29-07-2012 18:23

Gemmy,
skinnyboyone@hotmail.com zaten op het bankje last van de prik (pikbeestjes) maar een leuk gesprek.


Gemmy   28-07-2012 02:14

Weekje vakantie in de potten,tijdens wandeling dit plekje ontdekt,heerlijk in de avond,overdag heet en veel pikbeestjes,naakt betekent voor mij vrij genieten en iedereen in zijn waarde laten,ook mannen die lekker willen wandelen,niks zo lekker als naakt wandelen,fietsen,auto rijden(?)en zwemmen natuurlijk dus voor mij mag ieder doen wat ie wil!Lig normaal aan bison baai in de ooy bij nijmegen,uitgestrekt natuurgebied,super mooi!!Een echte aanrader!


Robbie   24-07-2012 17:59

Er zijn mensen die ergeren wat andere doen bv. heen en weer lopen, gekleed op een bankje zitten op het gedeelte ongekleed, jeugd rond 15 jaar die daar doorheen loopt en mannen die puur voor iets anders komen. Ik zeg ieder mens geniet op zijn of haar manier. Alleen kun je niet naakt helemaal rondlopen en aan de overkant naakt op een bankje zitten. Wel kun je naakt naar de overkant zwemmen mits je er niet uit het water gaat.

De zomer van 2012 is nog maar net begonnen!


gerben en sylvia   23-07-2012 10:35

wij zijn ook vanplan om het naaktstrand te bezoeken en dat word voor ons de eerste keer
spannend


Jan Erger Nis   22-07-2012 11:52

Er lopen daar wel wat geklede opa's die tekort komen, en maar kijken en om je heen hangen en na een uurtje of wat vragen of ze even "bij" je mogen zitten. Ik heb liever een vrouw die dat vraagt !! Ga toch niet met een vieze ouwe vent "zitten" daar. Ga elkaar lekker afwerken op de bridgeclub ! Ook komen er zowiezo veel geklede wandelaars voorbij , kan er geen uitkleedplicht komen bij het begin van het terrein ? Ik ga toch ook niet naakt wandelen op het geklede gedeelte ? Pas zat er ook een stel aangekleed op een bankje daar en. Ze gingen maar niet weg, waarom ga je gekleed op een naaktstrandje zitten ? Ga toch ook niet naakt op het geklede deel zitten op een bankje ? Zien ze pas hie raar het is ! Ga lekker aan de overkant zitten!!! Heb de neiging om er pontificaal naakt wijdbeens naast te gaan liggen!


jellie   25-06-2012 13:17

Hee Jan,

Ik las je bericht en je kunt best alleen naar de potten hoor. Er is niemand die je vreemd aankijkt als je daar als man alleen heengaat :-)
Maar idd sommige mannen (en die zijn dan toevallig wel alleen ja) lopen constant rond. Dan denkt ik ook ga dan gewoon ergens anders lopen als je lopen zo leuk vind (in je kleren). Want als je kijkt naar de mensen(mannen) die aan de overkant op het gewone strand liggen, die lopen ook niet constant rond.....
Jan, veel plezier, alleen, bij de Potten!


jan   05-06-2012 14:28

hallo ik lees vervelende berichten over alleengaande mannen ik ben nog nooit op de potten geweest maar ik heb nu al het gevoel dat ik uitgekotst word volgens deze berichten nu wil het wezen dat ik wel een relatie heb maar de vrouw wil beslist niet naakt dus ik kan er niets aan doen welke vrouw stelt zich beschikbaar om met mij naar de potten te gaan dan word ik teminsten niet uitgekotst dank u


jellie   27-05-2012 21:12

Geweldige plek om lekker in de zon te liggen in het gras en te zwemmen! Dit pinksterweekend al 2 keer geweest. Water ook al lekkere temperatuur.
MAAR zaterdag lag er op de weide en stel die echt overdreven aan elkaar zaten en toen kwam er ook nog een andere man die aan die vrouw ging zitten. Het was al rond zessen dus niet veel mensen meer maar dit HOORT toch gewoon niet(toen er nog meer mensen lagen zaten ze ook al aan elkaar). En er lopen idd veel mannen alleen rond te struinen. Zijn niet vervelend maar toch.
Vandaag was datzelfde stel er weer. Zat weer aan elkaar. Hebben er niks van gezegd.... Wij zijn niet preuts maar dit hoort gewoon niet op een openbaar strand, als je nu met kleren aan ligt of in de blote kont. Zaten bijna te denken om de politie te bellen!

Maar laat je hier niet door afschrikken, het is een mooie plek en bijvoorbeeld vandaag waren er ook gewoon veel stelletjes.
Wij wilden dit gewon graag even kwijt :-)Geert   22-05-2012 22:06

Hallo,

Ik heb nu alweer zin om te gaan zwemmen in de potten.
Hoop dat er dan ook volslanke dames komen hier.

Groeten,

GeertAlbert   08-02-2012 18:34

Leuk dat jullie een gastenboek hebben
Ik heb mij voorgenomen dit jaar voor het eerst naar het naaktstrand te gaan, het is allemaal nieuw voor mij dus heb ik het gevoel dat ik even een drempel over moet... iemand hier nog tips over

groet,
Albert


cees en Tessa   10-10-2011 20:27

wij wouden het ook eens gaan proberen in sneek want wij komen uit noord holland alleen word je in sneek niet bekeken vanaf het textiel strand?

mvg Stelletje Cees en Tessa 28jaar jong!


Theo   03-10-2011 07:35

Zaterdag lekker aan het water gelegen. Wij als stel vonden het jammer dat er zoveel singel mannen waren en weinig stellen. Op een enkeling na waren de mannen niet opdringerig, wel jammer dat de drie die wel 30 keer langs komen en blijven staan kijken bij je, het een beetje verpesten voor de rest. Verder was het er die dag echt lekker en voor ons reden om deze plek in de toekomst vaker te bezoeken. Zou graag horen als er meer stellen naar deze plek gaan, en welk tijdstip de meeste stellen gaan.


johan   27-09-2011 21:37

laatst ook al eens ja. Moeten ze maar eens voelen of niet? Kunnen ze eens n echte vent voelen. Doen ze dat in ieder geval niet weer.ranzig volk


joop   27-09-2011 19:19

was vanmiddag even op het strand daar was er alleen even om nkijkje te nemen uit het werk of het n mooi strand is en wat jammer genoeg gelijk weer opvalt is dat er altijd weer van die zielige kontkevers rondlopen die een beetje aan hun pikkie zitten trekken. Walgelijk. Vinden ze het ook nog vreemd dat ze overal in elkaar gerost worden. Word eens wakker tuig. Niet alle mannen die er komen zijn van die mensen met zon ziekte hoor.


eelco   03-08-2011 17:05

hallo,

hey sanne86 je bent me nog nooit opgevallen daar zit er ook heel vaak tot uur 8 a 9


sanne86   13-07-2011 17:08

leuk hier. Ben er laatst geweest en ga zeker vaker. Lekker beschut liggen. Wel erg jammer dat het riet gesnoeit is. geeft meer wind. Al met al erg leuk en gezellig strand. Ben er nu ongeveer 5 keer geweest tot wel 8 uur s'avonds. Heerlijk


Koos   23-05-2011 21:40

Vanmiddag nog even op de potten geweest ondanks de harde windt was het er goed te doen, Was niet druk maar het zonnetje heeft me weer even lekker bij gekleurd,


ricardo   22-04-2011 15:39

hallo. Lig nu lekker op het strandje.wat heerlijk. De zon prikt aardig op mijn blote huid. Heerlijk om hier de warme dagen door te brengen. Echt een aanrader.


Geert   04-12-2010 14:05

Hoi,

Kan iemand me zeggen als hier ook dammes / vrouwen zwemmen.
Of komen hier alleen mannen?


Roel   07-07-2010 13:42

Ik ben van plan om donderdag of vrijdag eens te gaan kijken. Dit wordt dan mijn eerste keer naaktstrand.


Keyle   02-07-2010 06:10

Onlangs geweest. Gemoedelijke sfeer. Veel mannen. Sommige zoekend maar beslist niet opdringerig en respectvol.


de boer   28-06-2010 23:29

Wat een super plek. Ik vind de ligening daar ook super mooi. Er komen wel veel mannen alleen. Dat maakt het ook wel weer leuk daar.


Koos   23-06-2010 23:12

Heel leuk strandje ( weide )Komen veel mannen alleen, Zwemmen is er goed te doen zijn meerdere plaatsen waar je het water in kan,
erik   16-08-2009 08:54

lekker strand, jammer van de wiede in et begin daar lig je nietprive wel weinig vrouwen hoor. maar kom je na 6 uur.... dan wordt er op meerdere manieren gerecreerd.

LEUK STRAND


   07-07-2009 20:11

N.W.Dist. 08-05-2009 13:33

Geert , ik schat de diepte bij de zwemtrapjes op ruim 2 meter.

Oke bedankt!
Je kunt er dus het water in duiken!

Geert

N.W.Dist.   08-05-2009 13:33

Geert , ik schat de diepte bij de zwemtrapjes op ruim 2 meter.


Geert   26-01-2009 22:38

Kan iemand me zeggen hoe diep het water bij de trapjes van de steiger is?

Groeten,

Geertp.v   04-12-2008 20:27

er is wel wat veranderd,maar voor de rest is het goed.Altijd wel kennisen die je tegen komt.Enkel de toegang is wel slecht soms water plassen bedoel ik.


B. Ezoeker   03-09-2008 12:29

Iemand schreef op 30-05-2008 om 00:08...... "kun je met een motorjachtje van ca. 9 m1 en 2,40 hoog onder het bruggetje door varen en aan een steiger afmeren ??"

NEEN............. maar je kan er wel DOOR!


Webmaster Sjimmie   30-05-2008 10:25

Het is niet mogelijk (en toegestaan) om met een motorjacht onder het bruggetje door te varen. Wel is er beperkt plaats om af te meren vlak voor het bruggetje.
Zie onderstaande foto's


   30-05-2008 00:08

kun je met een motorjachtje van ca. 9 m1 en 2,40 hoog onder het bruggetje door varen en aan een steiger afmeren ?? 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend