Vrouwenpolder
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Vrouwenpolder
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Johan   31-05-2023 21:00

@kenneth.
Dit zelfde bericht komt werkelijk waar bijna ieder jaar in de krant terug, omdat de gereformeerde gemeente van Veere alle naakstranden liever kwijt dan rijk is. De nieuwe burgemeester (nu 4 maanden) pakt dit "vermeende" probleem wel even aan! Tegelijkertijd is dit reclame voor iets wat wij als naaktrecreaten helemaal niet willen. Advies voor gemeente Veere: ga de hondenoverlast eens te lijf op alle stranden in Veere en laat de naaktrecreant gewoon genieten.


kenneth   31-05-2023 14:28

Kennelijk is een verondersteld probleem met seksende mensen dusdanig van aard dat een artikel hierover niet alleen in de PZC verscheen, maar ook in de andere kranten van de DPG mediagroep zoals AD of De Gelderlander:
https://www.gelderlander.nl/binnenland/seksverbod-in-zeeuwse-duinen-na-overlast-van-seksende-mensen~a17dc4f8/


Johan   14-12-2022 01:28

@Michel, Nee Delta Natuur organiseerde dat altijd, maar doen het niet meer. Op Galderse meren is er wel New Jaar duik, zag ik.


willem   04-12-2022 09:26

gewoon gaan en een eigen nieuwjaars duik nemen . let wel op niet in de duinen gaan .


Michel   02-12-2022 18:53

Weet iemand of hier dit jaar weer een blote nieuwjaar duik wordt georganiseerd?


naaktstrandbezoekers   07-09-2022 23:00

@Johan goed de borden bekijken . voor je de pad naar aloha loopt staat een groot bord met de regels . daar staat ook op Duinen betreden verboden . vervolgens hoort iedereen te weten hoe de plaatselijke apv te kennen .
https://www.strandexploitatieveere.nl/sites/default/files/2022-07

Artikel 5.54 Betreden van bossen en duinen
Het is verboden in de bossen of duinen, die voor een ieder, al dan niet voorzien van een
toegangskaart, toegankelijk zijn zich te bevinden buiten de als zodanig aangeduide
wegen of paden.


Ben   06-09-2022 00:47

Het is altijd al geweest. Dat wij het precies nemen en zeggen dat het pas bij de bordjes begint is ook een beetje hypocriet. Jij weet net zo goed als ik dat je niet in de duinen mag Het staat bij elke opgang geloof ik. Voorheen werd er wat minder van gezegd maar de laatste tijd springt de strandwacht nogal eens uit zijn auto om de mensen uit de duinen te halen en regelmatig komen de boa's/politie langs de Boskant.


Johan   05-09-2022 20:59

@ Ben, O , maar dat werd wel massaal gedaan. Kon ook niet anders op vlakke strand werd je gezandstraald . Geen enkele controle gezien ook trouwens. En dan nog , de bordjes van verboden duinen te betreden staan pas bij de hoge duinen zag ik. Staat trouwens hier ook op deze site , dat lage duintjes wel toegankelijk zijn. Is dat pas dan dat je daar niet meer mag vertoeven ? Wat raar, daar heb je nu juist lekker enige beschutting , als hard waait


Ben   04-09-2022 19:15

Johan, dit is niet juist. Je mag NIET in de lage duintjes vertoeven. Er wordt regelmatig gecontroleerd.


Johan   01-09-2022 11:47

Gisteren dagje Oranjezon gedaan .Door de wind vrijwel niemand op vlakke strand, maar wel tientallen tentjes en windschermen in de lage duinvorming wat verder het strand op. Mooi dat dit hier kan. Later trok de wind nog meer aan , en werd je compleet gezandstraald op vlakke strand. Waardoor de laatste mensen van vlakke strand beschutting in de lage duintjes zochten. Daar was het dank zij de zon goed vertoeven. Mooi strand, bij laag water heel breed ook, en ondanks gebrek aan vuilnis bakken ,toch heel schoon.


Johan   13-08-2022 07:51

@ Damian, Ja klopt , gepensioneerden hebben nou eenmaal meer tijd voor strand .Maar in weekends zie ik toch ook wel groepjes , voornamelijk Belgische jongeren op dit strand .


Damian   12-08-2022 10:38

Gisteren naar dit strand geweest. Ben zelf 20 jaar en heb niemand van mijn leeftijd gezien op dit strand. Er waren alleen maar ouderen. Verder wel een heel mooi ruim strand waar ik goed een rustig plekje voor mezelf kon vinden.


willem   02-08-2022 18:30

als je geluk hebt langs de weg maar veel plekken parkeerverbod.Jackje   02-08-2022 14:25

Jammer dat de dagkaarten voor parkeren zo ontzettend duur geworden zijn Zijn er ook plekken waar je je auto gratis kan parkeren In oost of west Kapelle vlakbij strand


stel naakt   30-06-2022 07:09

@bas in noord holland zijn ook naaktstranden


Bas   30-06-2022 02:41

Oké dat gaan we dat maar eens doen. Nog aanraders voor locaties?
Ik kom uit noord holland


stel naakt   28-06-2022 22:06

@Bas gewoon er heen gaan kleren uit en gaan liggen waar je wil .


Bas   28-06-2022 13:28

Ik ben een 22 jarige man en lijkt me allemaal erg leuk om naar zulke stranden te gaan maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen.
Zou iemand mij hier een goeie beschrijving van kunnen geven hoe alles werkt


willem   09-03-2022 17:47

Het weekend even naar de kust geweest. Tot mijn verbazing waren er heel veel duinen weg gespoelt met de storm. De duinen die er nog zijn hebben nu een stijle opgang .

Hoop er toch weer veel te zijn dit jaar


Leon   02-01-2022 15:45

De beste wensen voor 2022! Hopelijk weer véél mooie dagen waarop het genieten is op dit pareltje aan de Zeeuwse kust. Tot dan...


   22-10-2021 12:28

vrouwenpolder is geen capdagde . sex buiten in nederland verboden . ook mag je in nederlnd nergens in de duinen liggen . Johan is iemand die alleen maar voor de sex gaat en zelfs heel vervelend kan zijn . gaat op 1 meter van je zitten . johan wordt er zekfs door div op aan gesproken dat hij heel irritant is bij de meeste . Wij hebben er ook vaak problemen mee

bert de rechterkant is rustig en de linker kant ga je richting oost kapelle hou je van wandelen dat moet je richting oost kapellen gaan.

Maar wat het belangrijkste is zeg gewoon dat je alleen wil liggen . zonder dat er iemand op een korte afstand ligt plek zat strand 2.5 km lang
Johan   21-10-2021 22:19

@ Bert, Waarom toch altijd van die problematische mensen ,die geen rustig stukje strand kunnen vinden, terwijl het strand kilometers lang is ? Loop van Aloha richting Oostkapellen, tot voorbij het gay gedeelte. daar hebbie het hele strand voor je zelf alleen, dat is zoiets bij 2de of 3de golfbreker rij palen. Trouwens als je op het Breezand gedeelte gaat zitten is het ook heerlijk rustig.Niemand die boven op je lip zit daar.


Bert   11-09-2021 02:07

Ben op 6/7 en 8 sept(prachtig warm weer) ook hier naar strand geweest. De eerste dag een eind rechts van Aloha, tegen de duinen aan. Hier werden we op een gegeven moment aangesproken door een strandwacht dat we daar niet mochten liggen, en dat naakt hier ook niet toegestaan was. Er was 100 meter links en rechts van ons geen kip te zien. Ik heb er geen drama van gemaakt, en zijn dan maar 100 meter verder gaan liggen. Als ik moeilijk had gedaan was ik blijven liggen, want een strandwacht is tenslotte geen boa.

Affin, de volgende dag maar links van Aloha gaan liggen, niet direct aan het begin, maar een stuk verder, daar waar de aktie is zullen we maar zeggen. Wel gewoon op strand en niet in de duinen. Hier kom ik dan op het punt van @Harry.... Controle.
Niet dat dat direct hoeft, maar als de stranden wat prettiger toeven is voor vele stellen of vrouwen, zou je hier eigenlijk entree voor moeten vragen net als Cap d agde. Doe voor stellen en alleen gaande vrouwen 5 eurie's, en voor mannen alleen 25 eurie's. Dan zou het een stuk rustiger zijn.
Begrijp me niet verkeerd dat ik hier op zit te wachten, want zo heb je helemaal geen vrij stukje nederland meer, maar je heb niet meer dat geparadeer rond je heen. Ik wilde die dag, op verzoek van mijn vrouw, haar achterzijde insmeren met zonnebrand, dit was voor 2 van die kerels schijnbaar al een aanleiding om een handdoekje binnen 5 meter van ons neer te leggen, en al starend wachtend op de dingen waarvan ze hoopten dat die gingen gebeuren. Ik ben helemaal niet vies van wat stoute dingen op het strand, wij zijn ook van vlees en bloed, maar niet als ze bijna op op je lip liggen.

De derde dag maar weer naar de linkerkant van Aloha gegaan, is vele malen rustiger, maar die dag waren we niet de enige die daar naakt lagen. De strandwacht kwam wederom voorbij, maar zei hier nu niets van. Is ook naseizoen he, als het vol zou liggen met gezinnen, dan gingen wij daar ook niet liggen.

Het is jammer dat die kerels het plezier bederven van anderen(koppels of man/vrouw alleen) voor hun eigen genot.


Henny   10-09-2021 21:40

Ik hoop dat er ooit eens iemand de politie gaat bellen als er steeds loslopende honden aanwezig zijn. Dat is veel erger dan iemand die in de duinen ligt te zonnen. Zeker de hopen hondenpoep beginnen irritant te worden, voor de rest een heel tof strand!
Tj   10-09-2021 13:43

@Harry. Van mij mag ook iedereen komen hoor maar ik denk wel dat 90% van de stokstaartjes oudere bezoekers zijn. Vaak gay. Waarom ik dit denk, als ik met vriendin kom hebben wij er niet heel veel last van, maar als ik alleen ben dan lopen er continu van die oudere heren rond die dan naar je kijken en met zichzelf gaan staan spelen.. tot je er wat van zegt.. dan druipen ze snel af. Het aantal jongeren heren is echt een 1:10 verhouding maximaal


Harry   10-09-2021 10:15

TJ Zouden het alleen zoekende opatjes zijn die daar in de duinen lopen? Ik denk dat die leeftijd al bij een jaar of dertig begint dus druk geen stempel op ouderen en laat iedereen vrij in doen en laten of moet er een controle post komen van jij mag en jij niet?


willem   09-09-2021 17:29

Opa en oma's komen via het natuurgebied , hebben dus geen steile stap


Tj   09-09-2021 09:33

Juist die afstand en die trap zorgen ervoor dat dit strand niet overspoeld is met vele zoekende opatjes in de duinen. Lekker zo laten dus.


Greetje   08-09-2021 23:11

Vandaag op het strand geweest mensen in overvloed Is toch een teken dat het een erg geliefd strand is Je zag vanaf Aloha beach tot Oostkapelle ene mensenmassa en dat wil toch iets zeggen Het is alleen een min puntje dat het zo ver van de weg afligt en die rot trap moeten ze een roltrap van maken dan is het voor iedereen toegankelijk


willem   29-08-2021 14:08

Zaterdag 29-8 het was op die strand toch nog lekker weer geworden ,Het was er niet druk maar wel div stellen . gezinnen en maar 3 mannen alleen . Eind van de dag rond 17,00 was er politie te paard 2 stuks in de duinen en hadden het niet druk . op naar een beter weekend


Jan   26-08-2021 10:54

Heerlijk ruim strand. Helaas wel behoorlijk wat wind uit zee. Mooi schoon water en strand. Mooie wandeling er naar toe door mooi natuurgebied.


Johan   26-08-2021 10:16

@ Ben, Nee dat was geen afvalbak . Dat was een jutbak van stichting verlosdezee.nl , bedoeld om aangespoelde rommel , zoals hout en stukken visnet, in te gooien. Helaas werd er massaal misbruik van de jutbak gemaakt, en werd die als vuilnis bak gebruikt door bijna iedereen. Niet met opzet denk ik, want vele mensen hadden niet door ,dat het een jutbak was, en geen vuilnisbak. Stichting ,,verlosdezee,, had er beter een info bord bij kunnen plaatsen, zodat het voor iedereen duidelijk was. Het klopt de laatste vuinisbak als je loopt vanaf Aloha staat bij begin van de lage duintjes, en de volgende pas in omgeving zeecafe, het hele stuk daartussen staat geen enkele vuilnis bak. Toch blijft het strand opmerkelijk schoon ,ondanks onbreken van vuilnisbakken op dit stuk.


Ben   25-08-2021 18:46

Graag had ik over het gehele strand meer vuilnisbakken gezien. De grote afvalbak die er ooit stond is ook verdwenen. Willen we ons strand zo mooi houden aub wat meer afvalbakken verspreid over het hele strand. Bij voorbaat dank!!!


Ben   21-08-2021 18:39

Zeer fraaie dag vandaag. Toch nog redelijk veel zon gehad. Het zou bewolkt en benauwd zijn. Heel veel volk. Het water is ook nog lekker al kan je merken dat het zonnetje niet veel geschenen heeft het is dan toch wat frisser. De regen is ook niet bevorderlijk voor de watertemperatuur. Nu maar hopen dat de late augustus met eventuele mooie september maand nog wat aardige dagen kunnen geven.


Johan   16-08-2021 21:43

Afgelopen zondag weer eens naar dit strand geweest. Was een topdag.Veel oude bekenden gezien en gesproken uiteraard. Leuk om weer eens bij te praten na 1 jaar.Ging er allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk naar elkaar aan toe. Ook kennis gemaakt met nieuwe mensen, die voor eerst daar waren. De dag was om voor ik het wist. Helaas rond 17 uur ging de zon achter de wolken schuil, en wakkerde de wind sterk aan. Toen was iedereen in no-time vertrokken. Strandpaviljoen deed goede zaken zag ik wel, toen ik er langs liep.


Ben   16-08-2021 16:31

Willem, helemaal mee eens. Zullen we dit draadje maar sluiten. We hebben er genoeg over gezegd!!


willem   16-08-2021 11:28

Ik kan het soms ook wel snappen hoor . want sommige mannen hebben helemaal geen respect voor vrouwen. Die dame weet het gewoon dus en om er dan nog te gaan liggen snap ik ook niet.

Laten gewoon genieten op dit mooie lange naaktstrand.
Greetje   16-08-2021 11:08

Ik was die dag ook aanwezig en heb die situatie ook meegemaakt gelukkig werd er door de politie gemoedelijk opgetreden (dat is ook niet altijd het geval)Maar dat je dan hoort dat een vrouw met een groene parasol gebeld heeft is heel laag bij de grond en lijkt inderdaad op nsb tijden Gelukkig is het daar bij gebleven want er waren ook omstander die wilden is even naar die vrouw toegaan en dat hebben we afgeraden want daar komen rare dingen van Maar als je dit niet aanstaat waarom kom je dan op dit gedeelte ga dan naar het rechtse gedeelte!


   15-08-2021 02:28

James, de bewuste dame lag op strand, de politie kwam en mevrouw zwaaide er naar, maakte een babbeltje en de juten gingen de bewuste duintjes af. De bewuste dame staat erom bekend heeft dit vaker gedaan (van horen zeggen) Ik, met vele anderen, lagen in de tweede rij duinen links vanaf Aloha beach,


James   14-08-2021 23:03

@ Ben , waar Precies lag je in de duinen?. In die Lage duintjes word namelijk al jaren door mensen gebruikt om uit de wind te liggen . De bordjes (of wat daarnog van over is, op meeste plekken alleen een ijzeren paal )staan voor de hoge duinen. En nog een andere vraag ,Ben hoe weet je nu zo zeker dat je door een dame met groene parasol bent verraden ? Als dat inderdaad zo is ,is het een Minne streek. Jammer dat mensen zo met elkaar omgaan.


Ben   14-08-2021 18:09

Willem, dat snap en weet ik helemaal maar dat ik verraden word door een medestrandgebruikster vind ik zeer laag bij de grond!!


willem   14-08-2021 09:44

nee je mag de duinen niet in de borden zijn door bezoekers weg gehaald maar de palen staan er nog . maar bij iedere strand opgang staat dat je de duinen niet in mag . ze hebben de borden vorig jaar naar voren tot voor de kleine dus op het strand geplaatst. Hoorde gisteren van een stel op een ander strand dat ze paar jaar geleden ook een bon hadden gehad . Maar dat de rechtbank er niks mee doet. er staat namelijk net bij verboden toegang met art nu . de kleine bordje staat alleen de duinen niet betreden . .IK kom er ook al heel lang en echt heel lang maar nog nooit controle gezien . Misschien hadden jullie die dag pech . p.s je mag in nederland officeel nergens de duinen in .Ben   14-08-2021 04:17

12-08-21 naar het naaktstrand geweest. Hele mooie dag tot dat .... Jawel de politie kwam controleren. Ik lag in de voorste duinen waarvan we dachten dat je daar wel mocht wezen maar dat bleek dus niet het geval. In navolging van andere badgasten ben ik ook maar op het strand gaan liggen. Naast elkaar hutje aan mutje bijna. Het ging nog gelukkig allemaal gemoedelijk, geen bekeuringen en dat soort rare fratsen. Maar wat mij het meeste pijn doet bleek dat er iemand deze politie dus heeft gebeld!! Een "dame" met een groene parasol. Waar zijn we toch in godsnaam allemaal mee bezig?? Ik mag niet in de duinen dus jullie ook niet, lekker puh. Wat een instelling zeg!! Ik dacht dat we tijd van de NSB ver achter ons hadden gelaten, maar nee, ze bestaan nog!! Alsjeblieft, leven en laten leven. Als je sommige dingen niet wil zien ga er dan ook niet naar toe of loop 100 meter verder of terug, het is groot genoeg, en doe alsjeblieft niet zo moeilijk. Verraders is voor een of ander tv programma niet voor mensen zoals u en ik.


strandstel   11-08-2021 23:04

@johan , jij snapt het wij hebben vandaag een johan met een rode rug zak voorbij zien komen. deze man gaat overal in de buurt liggen en wandelt heel veel op en neer en niet om de zonnen. naam hoorde we van een ander stel .


KP   09-08-2021 17:10

Het beste wat je altijd en overal kan doen is: 1. begrip tonen, we hebben allemaal zwaktes.
2. mensen aanmoedigen om sterk te zijn.

In dit concreet geval genoeg zelfrespect te kweken om niet bij mensen zonder wederzijdse interesse rond te hangen.

Doe het gerust veelvuldig, mensen horen niet zo graag dat ze best sterker worden.


Johan   09-08-2021 14:24

@ Strandstel, En dat is die zelfde vent die nu jullie daar lastig valt, door steeds op minder dan 2 meter van jullie af te geen zitten ? En wat zegt die vent dan ,als jullie hem daar op aanspreken ? Nou ik wist het wel, ik zou zeggen , we weten je naam en hoe je gezin er uit ziet, dus nu ophoepelen,of we doen aangifte, en dan zoals Jan zegt gesprek stiekem opnemen, voor het geval het escaleert , je bewijs in handen heb. Wel jammer dat het zo moet blijkbaar.


strandstel vrouwenpolder   08-08-2021 13:56

@johan heet hij toevallig ook zijn wij inmiddels achtergekomen . hij was een paar jaar geleden ook veel op neeltje jans had toen een donker vrouwtje bij en een klein kindje . wat soms alleen op het strand aan het spelen was .


Johan   08-08-2021 13:35

@ Jan, Het is ook niet de bedoeling echt foto,s te gaan nemen. De aankondiging om foto,s te nemen zou voldoende moeten zijn, dat ze eieren voor hun geld kiezen. Feit is dat het niet strafbaar om heel dicht bij iemand in de buurt te gaan liggen. Maar er is een simpel truckje om dat wel strafbaar te laten zijn. Je verkast naar een andere plek op strand, als de personen die te dichtbij je liggen je dan volgen, en ook daar weer vlakbij gaan liggen, ga je nogmaals op een ander plek liggen. Volgen ze dan wederom, dan valt dit onder stalking wettelijk gezien, en dan is het dus wel strafbaar.


Jan   08-08-2021 11:22

Als je foto's neemt kan je zelf aangeklaagd worden dus dat is zeker een slecht plan.
Klacht neerleggen bij de politie kan wel maar dan kunnen die pas echt iets doen bij meerdere meldingen vrees ik.
Misschien gesprek opnemen als daar een ongepaste uitspraak gedaan wordt?


Johan   07-08-2021 19:07

@ Strandstel, Ik zou het in ieder geval niet pikken, zoiets doe je toch niet ongevraagd op minder 2 meter van iemand gaan zitten, terwijl er volop plek is ? Gaan ze niet goedschiks weg , dan kwaadschiks. Ik zou zeggen , als je niet gelijk opkrast, maak ik foto van jullie beiden en doe ik aangifte van lastig gevallen te worden. Wellicht hebben ze daar wel ontzag voor ? Ik snap dat het niet fijn is, maar als ze vrijwillig niet gaan, moet je het wel hard spelen. Sommigen hebben echt een bord voor hun kop ,en zeggen gewoon ,, ik mag zitten waar ik wil,, Daar valt dus niet mee te praten. Dus effen flink je tanden laten zien.


strandstel vrouwenpolder   07-08-2021 18:20

Helaas worden we op dit strand steeds lastig gevallen door 2 mannen. ze tonen totaal geen respect voor andere . Ze komen steeds dichtbij je liggen in de duinen op minder 2 meter afstand. ook als we vragen weg te gaan . 1 man groot fors gebouwd hangbuik bril op erg bruin van de zon .
Andere ook buikje grijs haar en baardje .we denken een belg . gelukkig zijn er meer mensen die er iets van zeggen maar ze trekken er zich niks van aan . Wat kunnen we er aandoen of heeft iemand een idee er voor . We laten onze strand dagen er niet door verpesten maar het moet wel ophouden .

we komen ze wel al jaren tegen helaas praten met ze helpt niet
Patrick   22-07-2021 20:04

Prachtig strand. Spijtig van de belachelijk hoge prijs om te parkeren en de bullebak die de strandbar uitbaat.


naaktstrandbezoekers   19-06-2021 16:41

buiten de betaald parkeerplekken zijn er buiten de parkeerplaats ook wat parkeerplekken, als je de fiess meeneemt zijn er in de omgeving meer .Johan   18-06-2021 08:57

@ Tiene en Stefan, klopt , stand Vrouwenpolder is prachtig, en er komt steeds meer duinvorming op het vlakke stand. Ik snap dat als jullie gewend zijn bij strandje Paulinapolder gratis te kunnen parkeren dat 12 Euro echt veel is. Vorig jaar was het nog 8, en jaar daarvoor 6.In 2 jaar tijd dus verdubbeld. En waarschijnlijk hebben jullie de kosten voor de toltunnel ook nog ? Neeltje Jans eens keer proberen ?, is vergelijkbaar met Vrouwenpolder, wel kleiner,maar nog wel gratis parkeren daar.


Tiene en Stefan   16-06-2021 22:42

Al jaren naar Paulinapolder geweest. Vandaag voor de allereerste keer naar Vrouwenpolder geweest. Het is ons daar aardig bevallen, mooi strand, mooi duinenlandschap, je kan er naakt een lange wandeling maken richting Oostkappelle, mogelijkheid om iets te consumeren. Parking is wel heel duur 12 euro voor een dagticket. We komen er zeker nog terug.


Leon   26-05-2021 06:40

Er komt eindelijk mooi weer aan... Nog even geduld... en dan kunnen we weer heerlijk genieten van deze parel aan de Zeeuwse kust...

Intussen al een paar mooie dagen meegepakt, maar ik verlang naar de warmte die bij zomerse dagen hoort. En dan warmt het zeewater ook lekker op. Nu 12 graden... heerlijk fris...


Johan   30-04-2021 13:52

Toen wij er waren stonden de bordjes er gewoon nog. Echt van de zotte dat drie/kwart van strand niet meer betreden mag worden. Zeker bij hoog water blijft er dan weinig strand meer over. Hopelijk gaat het klachten regenen bij Naturisten Federatie , dat het strand zomaar drie/kwart kleiner is geworden. Was trouwens ook niemand die zich wat aantrok van al die nieuwe bordjes ,, Niet Betreden,, en dat is ook niet zo vreemd , mensen zijn jaren gewend om achter die hopen opgewaaid zand uit de wind te liggen. En zeker afgelopen week , met de koude wind uit zee, is een beschut plekje noodzakelijk.Het was heerlijk vertoeven, maar niet op vlakke strand, daar lag niemand.


Leon   29-04-2021 20:38

Deze week weer een paar heerlijke dagen gehad op dit pareltje aan de Zeeuwse kust. Mij viel op dat de palen ontdaan zijn van de bordjes. Is dit vandalisme of is de beperking om 'uit de wind te liggen' opgeheven? Wel lag er veel afval, tas volgeraapt en geleegd in de prullenbak. Als iedereen zijn of haar afval opruimt, houden we het netjes en fijn voor iedereen.

Op naar de zomer!


Johan   09-04-2021 13:37

@ Leon , komende 3 weken niet boven de 15 graden helaas, maar in februari en maart al paar heerlijke dagen gehad, was best veel volk ook.


Leon   09-04-2021 12:35

Waar blijft het strandweer toch?! Kijk enorm uit naar de warme zomerdagen...


Johan   30-03-2021 10:26

Ja, waarom niet ? Als je de grens over kan en mag, is er geen probleem.Ik wil vandaag ook eens gaan kijken, morgen ook nog mooi weer verwacht zag ik.


Tom   30-03-2021 10:18

Hallo,
Kan men, als Belg zonder enig probleem het naaktstrand bezoeken tijdens deze Corona crisis?
Daar ze prachtig weer voorspellen voor de komende dagen.Hartelijk dank!


Johan   28-03-2021 11:03

Gewoon effe vragen, tel.nummer en email van Aquarius staan op hun website. Zelf denk ik meer kans dat Aloha beach wellicht open is. Wegens Corona alleen het afhaal loket denk ik. Verwacht niet dat toiletten al geplaats zijn op het strand, was vorig jaar ook laat , pas in mei, bewust gedaan om aanloop naar strand te ontmoedigen wegens Corona.


Jack   27-03-2021 13:30

Weet iemand of Aquarius open is? Wordt mooi weer de komende dagen, ik kom zeker even zonnen. Zijn er ook toiletten toegankelijk bij Aquarius?


Johan   12-02-2021 10:25

@ Max, Naaktstrand is hele jaar open, ook in de winter. Bij mooi weer in de weekend hebbie dan wel veel geklede wandelaars langs de vloedlijn denk ik. Dus als dat niet storend is voor je , ga je gang.


Max   11-02-2021 22:41

Dag allen,

is het toegestaan om in de winter naakt te joggen op het strand? Of is het naaktstrand enkel 'open' in de zomer, zoals in België?

Dank!

Max


Leon   03-01-2021 18:47

De beste wensen voor iedereen. Op naar een heerlijke zomer op het mooiste naaktstrand van Nederland. Het kan wat mij betreft niet gauw genoeg zo ver zijn...


Johan   02-01-2021 17:52

Is heel jammer, beetje beschut liggen is er dan niet meer bij. Lijkt Gran Canaria wel , daar mag je ook plotseling niet meer van de paden af de duinen in. Normaal gingen we iedere winter wel 2 weken daarheen ,maar laat nou maar zitten, we zitten niet te wachten op stress door gecancelde vluchten. Ik denk dat het nog wel eens verhitte discussies kan opleveren met controlerende BOA,s . Mensen zijn decennia lang gewend in die lage nieuw gevormde duintjes te mogen zitten, en nou opeens mag het niet meer. Gemeente Veere heeft in 2020 miljoenen minder toeristenbelasting ontvangen door Corona, dus geld van boetes is meer dan welkom denk ik. Nou ja we zien het wel als het zover is. Goed dat we het weten, windschermpje mee voortaan.


willem   01-01-2021 22:22

johan duinen mag je niet meer in zelfs duinen van 1 cm want de borden staan voor alle duinen


Johan   01-01-2021 21:37

Alle bezoekers van Oranjezon strand in Vrouwenpolder een goed en vooral zonnig 2021 toegewenst.Kan wat ons betreft niet snel genoeg zomer weer worden, en dan liefst met Corona achter de rug. Hopelijk blijft strand en duinen ernstige schade van winterstormen en/of springtij bespaard.


Leon   29-11-2020 22:17

...en wie weet kan NFN nog iets betekenen. Dit is tóch een behoorlijk inperking voor het gebied wat aangewezen is voor naaktrecreatie...

Zorg allemaal goed voor jezelf en elkaar... en hopelijk tot ziens volgend jaar...


Leon   29-11-2020 20:57

Jammer dat Waterschap dit heeft besloten. Zou kunnen dat ze dit hebben gedaan om het 'duingebied' in het winterseizoen wat te ontlasten en beschermen. Maar ben bang dat dit definitief zal zijn. Getuige de bekeuringen afgelopen zomer. Dan komend jaar gezellig bijkletsen op het strand, en idd tentje of scherm mee tegen de wind...


Johan   18-11-2020 19:23

Ik voel me totaal niet aangesproken, en er zullen wel meerdere mensen met naam Johan daar zijn. Ik respecteer iedereen, en als ik ergens blijf hangen is dat met wederzijds goedvinden. Altijd wel mensen die geinteresseerd zijn in een gesprek dus waarom zou ik me opdringen aan iemand die daar geen zin in heeft ?


naaktstrandbezoekers   18-11-2020 07:18

div mannen hebben het zelf verpest . door constant door de duinen te wandelen . niet om steeds van je plekje naar het water te wandelen , Ook jij Johan .Het ergst is nog dat er door div mannen alleen helemaal geen respect is voor dames en stellen. Door steeds op en neer te lopen DOOR de duinen en steeds bij de zelfde mensen blijven hangen .
Johan   17-11-2020 18:15

Mensen zouden zogenaamd schade maken in duinen, maar het is echt onzin. De echte schade word iedere winter veroorzaakt door zware storm in combinatie met hoogwater, dat maakt duizend keer meer schade, dan die paar mensen die daar in de zomermaanden lopen. Soms zomaar 5 meter duin weg tijdens een storm in de winter. Het strand was afgelopen zomer trouwens al veel kleiner, bij hoogwater is er maar een smalle strook strand meer over, vorige winter ook veel zand weggespoeld,en als dan waterschap ook nog eens de bordjes verzet, blijft er helemaal niet veel meer over.


naaktstrandbezoekers   09-11-2020 17:55

ja zeker jammer . bordjes zijn van het waterschap.

Afgelopen jaar ook mee gemaakt dat de strandwachter mensen waarschuwde in de lage duinen. een jong gastje nog wel , reed zelf door de duinen met zijn auto . zelf meegemaakt


Johan   09-11-2020 14:51

Hier word niemand vrolijk van vrees ik , betekend dus dat je niet meer lekker uit de wind kan zitten in de nieuwe lage duintjes, Ik heb Stichting strand exploitatie gesproken ,maar die wisten nergens van, en verwezen naar Waterschap als waarschijnlijke dader van het verplaatsen van de bordjes.Ik weet niet of het zinvol is dat NFN hier nog aktie op onderneem ? Overigens heb ik van anderen begrepen dat afgelopen zomer al mensen door BOA,s werden weggestuurd uit de lage duintjes, terwijl dat voorheen nooit gebeurde. Alleen wie zich achter de bordjes van ,,niet betreden,, bevond werd voorheen alleen beboet, niet in lage duintjes. Jammer deze ontwikkeling.


naaktstrandbezoekers   08-11-2020 23:06

wa vandaag even naar vrouwenpolder geweest lekker wandelen maar tot mijn verbazing is het voortaan verboden om ook in de lage duinen te komen, over de gehele kust lijn Zijn er meteen aan de voet van de duinen borden geplaatst. telt ook voor Oost kapelle

dus jaar iedereen een windscherm of tentje meenemen wil je uit de wind liggen


Sam   16-09-2020 23:16

Wij hebben dinsdag voor het eerst eens een naaktstrand bezocht. Mooie wandeling door een prachtig stukje natuur -al was het wel afzien met het warme weer- en beloond met een heerlijk frisse zeebries. Wel heel veel volk, ongezien zelfs, maar uiteindelijk wel relaxte sfeer. Wat ons opviel was de mix tussen wel/niet gekleed, en de handdoek leggende, wandelende mannen :-) Maar kom, we hebben er van genoten en is zeker voor herhaling vatbaar.

De mannen in de duinen hebben we ook zien staan, maar niet aan gestoord. Enkel zien kijken, geen handelingen zien uitvoeren. Wel hadden wel de indruk dat het er in de duinen niet altijd Covid-proof aan toe ging, maar zijn daar zelf niet gaan kijken.

Het beeld dat vaak van de bezoekers van een naakstrand wordt geschetst werd die dag in ieder geval ontkracht, want er waren best veel mooie mensen.


J&K   16-09-2020 09:18

Wij plijten voor apart strand voor glurende mannen!!!

Die glurende mannen achteraan, heeft niets met naturisme te maken. Dat is gewoon voyeurisme.
Kunnen ze daar geen apart strand voor maken, dan hebben wij als zonnebadend gasten er geen last meer van.
Mijn vrouw stoort zich enorm aan deze constant starende blikken. Wij verlaten het strand soms als het te erg wordt

Afgelopen dinsdag stonden er achteraan in de duinen meer dan 25 mannen naar het strand te gluren. Niet meer normaal.

Voor alle duidelijkheid, wij hebben niets tegen single mannen die het naaktstrand bezoeken en gewoon zoals stellen op het strand op hun handdoek gaan liggen.


Wim   12-09-2020 19:48

Fietsen tot aan het bruggetje lijkt me misschien wel haalbaar, maar om met bromfietsen zo diep in het natuurgebied binnen te dringen is misschien wat te veel gevraagd. Kan eventueel gevraagd worden aan stichting Het Zeeuwse Landschap.
Langs de andere kant vind ik de km wandelen ook wel iets hebben om de drukke maatschappij eventjes achter te laten.


Leon   08-09-2020 11:36

Ja, Johan. Klopt. Jammer dat dit niet is meegepakt. Voor bruggetje plek zat voor fietsenstalling.


naaktstrandbezoekers   31-08-2020 20:34

fietsen moeten gewoon vooraan blijven . mocht je minder willen lopen ,dan moet je op oostkapelle zijn .Daar kun je de fiets tot in de duinen zetten.


Johan   31-08-2020 16:59

Afgelopen winter is de afrastering langs het voetpad 2 meter opzij gezet, het stuk vanaf fietsenstalling tot aan bruggetje, gemiste kans om naast voetpad ook fietspad aan te leggen,gewoon simpel van gemalen schelpen ook, en dan fietsenstalling net voor bruggetje maken, zou toch weer heel stuk lopen schelen.


naaktstrandbezoekers   23-08-2020 10:35

het is heel simpel , als je de info op deze site leest weet je alles , er is een fietsenstaling voor aan de pad . ja een voetpad geen fietspad , ik heb zelf vorige week een man terug gestuurd die met zijn race fiets over het voetpad wilde fietsen . maar je komt niet langs mijn vertelde ik hem , heb hem al meer aangesproken . je kan alleen naar het bereiken te voet . wil je tot aan de rand van de duinen met je fiets of scooter gaan dan naar neeltje jans . daar is het fietspad en meteen heb je daar de duinen ,


voetpad is voor voetgangers en niet voor fietsers en andere vervoersmiddelen .


Hans   22-08-2020 15:43

Hoi,
Dan ga je met een bezinescooter door het natuurgebied? Lijkt me geen goed idee.


Johan   21-08-2020 10:55

Is officieel een voetpad, hoewel ik wel af en toe een scooter en enkele fietsen zie staan boven aan bij die hoge trap. Denk niet dat wandelaars blij zijn , of je moet heel vroeg gaan, als er nog niemand op pad loopt.


Elien   20-08-2020 12:38

Wij vroegen ons af, mag je vanaf de parking met een scooter door het lange pad tot aan de dijk? Of is dat enkel voor voetgangers? Het is wel erg ver stappen.


Johan   13-08-2020 09:48

Goeie aktie om met meerdere mensen in te grijpen. Snap niet hoe iemand het in zijn hoofd haalt om zonder toestemming foto,s te gaan maken. Nu die man weet dat er ingegrepen word zal die het volgende keer wellicht uit zijn hoofd laten. Toffe aktie mensen, te laten zien dat ongevraagd foto,s nemen op Oranjezon niet getolereerd word.


willem   13-08-2020 09:17

@ ggg er waren geen foto's gemaakt , de man was met zijn dochter daar , en omdat de zon er scheen en slechte verbinding , dacht de dame dat er foto,s gemaakt werden .ggg   12-08-2020 21:36

Opstootje deze namiddag op het strand van Vrouwenpolder. Een man heeft er naaktfoto’s genomen van een jonge vrouw. Door tussenkomst van enkele omstaanders werd het gsm toestel afgenomen. De politie werd erbij gehaald. Gelukkig nemen mensen het nog voor elkaar op in deze corona tijden !


Jackje   10-08-2020 10:19

Lekker om met die warmte te zonnen. Was wel druk maar op dit mooie brede strand plak zat.


Leon   07-07-2020 22:11

Was weer een heerlijk dagje vandaag... Best druk, vakantie, maar opvallend veel textiel op het naaktstrand, complete Duitse gezinnen in de duinen zelfs... Lekker genoten van zon, zee en een praatje hier en daar...


Hans   25-06-2020 08:22

Voor het eerst naar het naaktstrand in Vrouwenpolder geweest. Gewoon om weer eens een ander strand te bezoeken. Het is een mooi, groot en schoon strand met de mogelijkheid om in je blootje een eind te lopen.


Leon   16-06-2020 22:59

Denk niet dat we hier een ja-nee-spelletje over moeten houden. Ik kom er ook vaak, en hoorde maandag van een andere frequente bezoeker dat het daags na Pinksteren is gegaan zoals ik schreef. Dacht het even te melden hier, meer niet. Dus mij wegzetten als 'iemand... zonaanbidders' is zeker niet terecht. Ik kom er vaak en graag...

Wat mij betreft einde draadje... en hopen op een héérlijke zomer met vrijheid, blijheid voor iedereen.

Wie weet tot ziens daar... 😊


willem   15-06-2020 07:40

Er zijn geen boetes uitgedeeld . kom er veel maar niemand is er beboet , in de hoge duin liggen nog maar zelden mensen . weer iemand die hekel heeft aan zon aanbieders.


Johan   14-06-2020 10:13

Mensen mogen daar gewoon liggen in die lage duintjes, de blauwe bordjes van het waterschap ,, niet betreden,, staan net voor de hoge duinen.En die lage duintjes zijn een stuk nog voor waar die bordjes staan. Die afval kist was paar weken terug al pleite zag ik toen.


Leon   14-06-2020 07:05

Hoi webmaster... Wil je afvallige vervangen door 'afvalkist'...? Alvast bedankt.


Leon   13-06-2020 22:47

Recent weer boetes uitgedeeld in de hoge duinen en het gedeelte 'voor de afvallige -die nu ook weg is-. Mensen in de lage duintjes vooraan werden gesommeerd naar het strand te verplaatsen...


Johan   26-12-2019 11:43

Toch een Nieuwjaarsduik. Georganiseerd door Aloha.1 January on 13.00 uur Meer info op Facebook van Aloha. Iedereen goed 2020 en veel z onnige strand dagen toegewenst.


Johan   05-12-2019 20:04

Geen Nieuwjaarsduik op 1 januari 2020. Wegens het grote succes van vorig jaar heeft Delta Natuur zich terug getrokken als organisator ,, Kortom, met spijt in het hart heeft het bestuur van Delta Natuur besloten de risico’s beheersbaar te
houden met als gevolg dat zij niet zullen participeren in de organisatie van een naturistische
nieuwjaarsduik. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat, net als in de beginjaren, het elke individuele
naturist vrij staat om alleen of samen naakt de zee in te duiken. We wensen hen daarbij vooral veel
plezier,, Aldus bestuur Delta Natuur


Johan   18-10-2019 05:32

Huh ? Al meerdere jaren ? Maar ,, samenplezier,, op 9 augustus 2019 beweerde U nog het volgende ,, klopt nellie. bedden kun je er niet huren en textielstrand links en rechts van aloha,, Dit vraagt om uitleg.


samenplezier   17-10-2019 20:56

staat er al meerdere jaren aan gegeven dat je er een lig bed kunt huren net als windschermen en parasols . Het is met een bord aangegeven vanaf ongeveer april tot eind sept .Johan   17-10-2019 09:12


Er is blijkbaar nog al wat onduidelijkheid of Aloha nou wel of niet ligbedden verhuurd. Ik heb er deze zomer nog eens speciaal op gelet, maar bij Aloha stond een bord, ligbedden en windschermen te huur, Aloha ligt inderdaad op textiel strand, maar 100 meter van Aloha in de richting van Oostkapelle begint naaktstrand al. Dus goed te doen


Jackje   15-09-2019 16:57

Zo wel een mooie nazomerse strand dag . Hopelijk in oktober nog meer


Albert   24-08-2019 21:47

Ben er vandaag de hele dag geweest. Begonnen met wandelen in Oostkapelle en gelopen tot Aquarius en terug. Niets aangetrokken van het textielstrand maar niemand die daar op reageert. Heel gezellig, veel stellen en gezinnen met kinderen. Je hoort Nederlands, Vlaams, Frans, Duits en Engels. Er zijn ligbedden en windschermen te huur bij Aloha. Dit is pal tegen het naaktstrand aan.


Hans   10-08-2019 13:55

Op het strand van Neeltje Jans zijn ligbedden en windschermen te huur. Maar dan moet je wel zo'n 500 meter lopen naar het naturistendeel


Alf Redo   10-08-2019 12:05

Ik heb eens een strandcabine bij de VVV van Oostkapelle gehuurd. Daar stonden twee strandstoelen in.


samenplezier   10-08-2019 09:56

Dat zal niet meevallen meeste strandpavalion's mag en niet naakt zijn en liggen vaak een stukje van het naaktstrand af, wij denken dat je op groede een kans hebt ,maar zou eerst even bellen


Nellie   09-08-2019 23:27

Jammer
Tot op heden hebben we alleen Zandvoort gevonden waar we ligbedden kunnen huren op het naaktstrand

Weet er toevallig iemand op welk leuk naaktstrand (aan zee) je ligbedden kunt huren ?

bedankt


samenplezier   09-08-2019 00:04

klopt nellie. bedden kun je er niet huren en textielstrand links en rechts van aloha


Nellie   08-08-2019 12:15

Een aantal jaren geleden gingen we altijd naar Vrouwenpolder. Een heel mooi strand en je kunt er ver wandelen in je blootje.
We zijn naar een ander naaktstrand gegaan omdat we in Vrouwenpolder geen ligbedden konden huren.

Als ik het mij goed herinner bevindt Aloha zich nog net op het textiel strand.
Of is dat veranderd ?
En mag je daar ook bloot zijn ?
Johan   07-08-2019 08:57

@ Nellie, volgens Mijn verhuurd paviljoen Aloha een en ander daar, maar Ik zie wel dat 90 % van de mensen zijn eigen windscherm of tentje meebrengt.


Nellie   05-08-2019 22:49

zien er ook ligbedden te huur op het naaktstrand ?


Zeeuw   02-08-2019 12:28

Maar wat ik wel jammer vind is dat op het naakt gedeelte(links van Aloha) meer en meer personen met textiel liggen te zonnen. Afgelopen dinsdag lagen er een paar koppels zo'n 200 m links van Aloha, in badkleding tegen de lage duintjes aan. Dit kan in de toekomst aanleiding zijn voor meerdere om dit ook te doen. Zo raak je wel het overwicht aan naakt recreanten kwijt, en zo ook de hoeveelheid strand waar je in je blootje mag liggen. Dit zie je momenteel al veel in Griekenland gebeuren, het wordt daar steeds lastiger om een naaktstrand naakt te houden.


(andere) Wim   30-07-2019 19:38

Ik denk een verklaring gevonden te hebben:
Onder de gebruikers van deze strandopgang, waaronder alle kampeerders van Oranjezon, zullen wellicht mensen zijn die liever badkleding aanhouden. En voor deze mensen is rechts een mooie strook voorzien.
Voor de gebruikers van de volgende strandopgang (Zandpunt) is dan ook een naaktstrand voorzien en dit sluit aan op het textielgedeelte van Oranjezon.
Ik vind het gedeelte links van Aloha Beach met verve het mooiste stuk, dus mij hoor je niet klagen.samenplezier   29-07-2019 22:48

dat weet niemand , maar het is zo wel , wie weet komen we elkaar daar wel eens tegen m


Wim en Ringo   29-07-2019 21:31

Na vele keren naar Groede te zijn geweest, toch eens de tocht aangevat naar Vrouwenpolder vrijdag 26 juli.. Serieus eindje vanuit Brugge wel.. Anderhalf uur rijden, maar meer dan de moeite waard.. Parking vlot gevonden.. Mooi pad vanaf de camping naar het (naakt)strand.. Hier in België kunnen ze er een voorbeeld aan nemen!! Eens aan Aloha Beach wisten we nu niet precies welke richting uit te gaan.. Mijn man dacht naar rechts, zoals op het kaartje het kleinste gedeelte, maar na tijdje stappen zagen we daar slechts paar mensen in de verte lopen.. Dus wij langs de waterlijn, die ver lag door laagwater, richting het grotere deel zoals aangeduid op het kaartje.. Daar wel bordje met aanduiding van het naaktstrand.. Oef, we waren juist.. Plaatsje op het strand gezocht tegen de duinen aan.. Was redelijk wat volk met het mooie weer, maar plaats genoeg voor iedereen, zo'n immens strand.. We hebben dan naakt een wandeling gemaakt richting Oostkapelle, grootste strand wij al deden.. Kortom, een aanrader!! We gaan zeker nog terug.. Enkel blijft bij ons de vraag waarom het in 2 delen is opgesplitst met een textieldeeltje ertussen.. Wat is het verschil met het grotere linker deel en het kleinere rechter deel??


Ruben   22-07-2019 00:11

@Jef Janssens:
ja, de hond mag aangelijnd mee op het naaktstrand. Ook in Domburg bij het naaktstrand langs het golfterrein mag de hond mee (is een stuk minder ver lopen, voor de dijk parkeren, over de dijk rechts meteen het naaktstrand.


Jef Janssens   21-07-2019 08:46

na het overlijden van m'n vrouwke heb ik me een hond aangeschaft, een middelmatige van grote, dit om de eenzaamheid te verkleinen. Maar daar ik regelmatig naar vrouwenpolder van 't zonneke ging genieten is mijn vraag nu, is mijn hondje ook toegelaten op het strand ( naaktstrand ) Wel aan de les, doe ik trouwens altijd. Hopelijk wel, zo kan ik met regelmaat terug blijven genieten van de mooie stranden in deze omgeving.


R   22-04-2019 07:27

Wij waren er zaterdag en er was veel volk op het naaktstrand , zalig


Johan   21-04-2019 20:29

@ AirKaa. Wat een utopie, er zijn geen aparte stranden voor gay en swingers aktiviteiten en die zullen er ook nooit komen,want het is gewoon bij wet verboden in het openbaar dat te doen. Vrouwenpolder is een openbaar strand. Toegankelijk voor ieder zonder onderscheid in geloof ,ras of sexuele voorkeur. Kijk een strand van een vereniging kan eisen stellen wie er op komt, maar dit is een voor iedereen toegankelijk strand. Daar mag dus iedereen doen wat hij of zij wil ( mits binnen de Nederlandse wet is toegestaan natuurlijk) Ik snap dat NFN met bepaalde figuren niet blij is, de realiteit is dat er weing aan te doen is. Gun ieder zijn ding, er is ruimte volop, als we rekening met elkaar houden kan er veel.


AirKaa   21-04-2019 15:03

Gisterennamiddag sinds lang naar Vrouwenpolder geweest, wegens files onderweg pas om 16u aangekomen.

Vorige keer dat we er waren, stond er op het strand nabij strandbar Aloha een bord "Naaktstrand", maar dat is er nu niet meer. Er was dus twijfel waar precies naaktrecreatie toegestaan was ...

Er was weinig beweging, de meesten wandelden er met de hond, net als wij. We zijn richting Oostkapelle gewandeld. Na enige tijd toch uit de kleren gegaan, het was nogal fris maar wel best te doen. De wind kwam uit het Oosten en sloeg op de rugzak. Na een lange wandeling toch moeten vaststellen dat ik de enige naaktrecreant was.

Net voor het strandcafé de broek netjes terug aangedaan, want bij gebrek aan andere (naakt)recreanten onderweg wist ik niet of naakt daar toegestaan is.

Hoewel het zalig was om naakt in de wind te lopen, voelde het wel eigenaardig aan dat alle anderen er gekleed liepen, maar ik werd alvast niet begluurd. Mijn partner liep er ook gekleed bij omdat zij het eerder fris had. Wegens andere activiteiten tijdens de paasvakantie waren de kinderen er niet bij.

Na een pintje in het strandcafé, zijn we teruggekeerd richting Vrouwenpolder, deze keer gekleed want het was al wat later en de wind kwam nu frontaal.

Het is een prachtige kilometerslange zandstrook. Bij aankomst was het laagwater, dus nog meer strand.

Hoewel het bij ons in België absoluut slechter is qua mogelijkheden voor naaktrecreatie, denk ik dat de tolerantie tussen textiel- en naaktrecreanten groter zou mogen zijn. Vandaag de dag is naaktheid in Nederland immers geen hot-topic meer. Naakt en textiel zouden dus best op hetzelfde strand kunnen. Dat zou voor iedereen bijkomend recreatiegebied opleveren.

Wat ik echter liever niet zie is openlijke seks op een gedeeld publiek strand. Daarmee bedoel ik niet dat je als naaktrecreant niet even zou mogen knuffelen of kussen, dat doen textielrecreanten immers ook op het strand. Met seks is niets mis, maar ik bedoel dat je voor deze activiteiten beter een strand met gelijkgezinden opzoekt. Dat lijkt mij alvast wat spannender en vooral ... er wordt dan minder over geklaagd.

Er wordt door de Nederlandse Federatie voor Naturisme heel wat strijd geleverd omtrent het behoud van naaktstranden. De swingers en de gay's die gewone naaktstranden gebruiken voor hun activiteiten, moeten beseffen dat dit al menigmaal de aanleiding is geweest tot het sluiten van een naaktstrand. De NFN dweilt dan met de kraan open.

Wegens de vele echtscheidingen komen een groot aantal naaktrecreanten alléén te staan, waarbij het de allééngaande man is die op een naaktstrand ten onrechte niet of moeilijk getolereerd wordt, net omwille van de vele geruchten over swingen en gay's die de ronde doen. Dus, voor wat mij betreft, kunnen de swing- en de gay-activiteiten beter naar aparte "aangeduide" stranden of (zeer) afgelegen stroken voor gelijkgezinden gekanaliseerd worden, zodat gezinnen er niet onvrijwillig en ongewild mee te maken krijgen. "Toevallige wandelaars" die de bordjes "seksstrand" opmerken, en er graag mee kennismaken, kunnen die oorden dan alsnog vrijwillig opzoeken.


Johan   07-01-2019 12:05

Alle bezoekers van Naaktstrand Vrouwenpolder nog de beste wensen. Ik kan niet wachten tot de temperaturen zodanig zijn ,dat we weer kunnen genieten op strand. Veel strand plezier toegewenst iedereen. De winter breng ik door op de eilanden Gran Canaria en Negros, maar Vrouwenpolder blijft super en lekker dicht bij huis.


Michel   24-12-2018 19:31

Wij gaan ook.


fredje   21-12-2018 09:15

gaan er nog mensen het water in op 1 januari bij ALOHA
nu de nieuwjaarsduik van delta natuur niet door gaat.
ik vind het namelijk niet leuk om maar alleen te gaan.

iedereen prettige kerstdagen.R   15-10-2018 09:10

Wij die dachten dat we in september voor de laatste keer naar het strand gingen , deze in oktober was zelfs nog beter , was zalig .


stel   11-10-2018 07:24

wat een weer zeg het weekend toch weer eens naar het naaktstrand ,afgelopen zondag waren we er ook.wat ons opviel dat er heel veel bandensporen in de duinen waren , ze waren nog heel nieuw zelfs in de duinen waar je als je er in ligt een boete krijgt , wij hebben er een auto in zien rijden van de kustmaraton die op dat moment bezig was. niet normaal dat dat wel mag en wij strand bezoekers er niet in mogen . Wat in nou erger mensen in de duinen of auto.s die alles kapot rijden.


het weekend gaan we toch weer genieten het lijkt wel zomer.

R   17-09-2018 18:00

Was zondag zeer rustig op het strand , en lekker in de zon.


Johan.   11-09-2018 05:30

Jammer, maar helaas een trend die je overal ziet in Nederland, zelfs op de drukke stranden in Zandvoort, waar bijna alle terrassen geen naakt meer zijn. Zal wel uit commercieel oogpunt genomen beslissing zijn. En lijkt me ook irritant, lig je op naaktstrand hele dag, wil je bakkie koffie op terras, moet je kleding aan. Mij zie je niet meer Aquarius.


Theo   10-09-2018 19:11

Ter info: op de website van Aquarius lees ik dat je op het terras niet meer naakt mag: "Op het strand mag de broek aan, maar ook uit. Op ons terras houden we ‘m aan. "
http://www.aquariusbeach.nl/#over-aquarius


Familie De Smit   17-08-2018 16:01

Prachtig strand voor met het gezinnetje op een uurtje van Antwerpen, via Terneuzentunnel of Liefkenshoek vlot bereikbaar. Mooie natuurwandeling (10 min) tussen de parking (betalend) en het strand.
De lage duinen zijn leuk voor de kinderen en aan de houten palen in het water kan je met een gebroken mossel aan een touwtje krabben vangen.
In Aloha beachbar was het lang wachten wegens de drukte, maar we konden het erg appreciëren dat ze ons daarvan voor het bestellen verwittigden.


samenplezier   17-08-2018 09:37

@hugo dat is de cam van breezand en niet van vrouwenpolder . overigs is breezand geen naaktstrand en vrouwenpolder wel.
Hugo   16-08-2018 17:14

Ik weet niet welke webcam maar die van Vrouwenpolder strandovergang Breezand die doet het prima.

http://82.176.124.168:8100/local/viewer/index.html


samenplezier   27-07-2018 22:10

@ patriek, daar zijn wij het niet mee eens , we komen er al jaren


Patrick   27-07-2018 14:46

Super strand. Niks van sex gezien. Aloha beach een leuk terras met aangenaam en vriendelijk personeel.
Kaart is wat frituur-achtig. Uitbater is helaas een onbeschofte eikel die enkel maar kan brullen en roepen. Deze tent mijdt je dus best.


Johan   25-07-2018 07:52

Klopt, webcam doet het al tijdje niet. Eigenaar van Aloha, waar de webcam op dak staat, heeft mij verteld dat er een kabeltje kapot is. Maar andere mensen op strand die ik sprak zeggen dat er is verzocht de webcam uit te schakelen omdat mensen herkenbaar zijn op de beelden, en dit ingevolge de nieuwe privacy wetgeving niet meer mag. Dus ik weet effen niet wat nou waar is.


Stel2   24-07-2018 11:35

Webcam werkt niet bij ons? Ligt dit aan ons of is hij gewoon stuk. Jammer, vroeger konden we kijken of het druk was of rustig


stel   21-07-2018 08:46

op een parkeerplaats , en hou eens op over het swingersstrand die is er helemaal niet ,

er is veel controle door de boa . komend tijd komen ze heel veel


wil je seks ga naar een parenclub en niet hier


dennis   21-07-2018 08:05

waar kunnen we best parkeren voor swingersstrand? en hoe herkennen we dit?


A. de Boer   16-07-2018 16:07

voor alle helderheid op Veere.nl zoektitel "APV";

Uit de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Veere 2018;

Afdeling 10 Strand Artikel 5.38
1.In deze paragraaf wordt verstaan onder:
a. het strand: het zeestrand en het strand aan het Veerse Meer met inbegrip van de duinhellingen of het beloop der duinen, de droogliggende banken en de afritten van wegen en paden welke toegang geven tot het strand;
b. badseizoen: de periode van 1 mei tot 15 september;
2.Iedereen op het strand is verplicht gedurende het badseizoen de aanwijzingen van de strandwacht van de SSV op te volgen.

Artikel 5.39 Naaktrecreatie
1. Onverminderd het bepaalde in artikel 239 van het Wetboek van Strafrecht is het verboden op het openbare gedeelte van het strand en in de zee:
a. zich ongekleed te bevinden
b. zich om te kleden op zodanige wijze dat daardoor de eerbaarheid wordt aangetast.
2. Het college kan strand- en zeevakken aanwijzen waar het verbod niet geldt. Verbod geldt niet:
- Tussen paalhoofd 16.4 bij overgang 50 Golflinks werkpad en paalhoofd 16.9 bij overgang 51 Golflinks Oost paalhoofd
- vanaf paalhoofd 10.9 bij Strandpaviljoen gelegen aan Strand Oostkapelle 80 in Oostkapelle tot duinovergang 72 “Oranjezon” (Vrouwenpolder)
- strandvakken 74 – overgang 73 Waterwingebied- en 75 tot aan strandpaviljoen gelegen Strand Vrouwenpolder 30 in Vrouwenpolder - overgang 75 Waterwingebied
- het strandvak Neeltje Jans, vanaf de zijde van de “Roompotsluis” tot en met de strandovergang ter hoogte van “De Slufter”.


Artikel 5.54 Betreden van bossen en duinen
Het is verboden in de bossen of duinen, die voor een ieder, al dan niet voorzien van een toegangskaart, toegankelijk zijn zich te bevinden buiten de als zodanig aangeduide wegen of paden.

Artikel 5.42 Honden
1.Op de volgende strandvakken zijn honden gedurende het badseizoen verboden:
- het Veerse Meerstrand;- tussen overgang 76 “Zandput” tot en met de Veerse Gatdam;
- kern Domburg, vanaf paalhoofd 16.0 bij overgang 52 Hoge Hill West tot overgang 60 “Hoogduin” en vanaf overgang 64 “Berkenbosch” tot gemeentegrens voormalige gemeente Veere bij overgang 71 Waterwingebied.
2. Honden die kort (lijn met maximale lengte van 1,50 meter) zijn aangelijnd zijn, zijn gedurende het badseizoen (tussen 10.00 uur en 19.00 uur) toegestaan op alle overige stranden.
3. Honden zijn, zowel los als aangelijnd, gedurende het badseizoen vóór 10.00 en na 19.00 uur en buiten het badseizoen toegestaan op alle stranden.
4.Het verbod geldt niet voor honden die gebruikt worden door de politie bij de uitoefening van opgedragen taken en/of als de eigenaar of houder van een hond zich vanwege zijn handicap door een geleide- of hulphond laat begeleiden.samenplezier   16-07-2018 07:10

het was er anders wel druk , behalve in de duinen


wij2   15-07-2018 22:54

vandaag naar het strand geweest ,hadden meer volk verwacht


Aad   08-07-2018 20:36


Ja het kan best bekend zijn op bepaalde site's, maar zijn dat geen site's die niet voor iedereen toegankelijk zijn? Dit forum is wel voor iedereen toegankelijk, dus worden deze berichten door veel mensen gelezen. Waardoor dit strand een negatief imago krijgt.Met al deze verhalen (die niet bedoeld zijn voor dit forum)krijgt handhaving ook steeds nieuwe informatie,waardoor er steeds boete's worden uitgedeeld. Jammer ooit was dit een ongedwongen relaxed strand. En mensen in een hokje plaatsen, omdat ze op een bepaalde plaats van het strand gaan liggen is ook een beetje kort door de bocht.


Johan   07-07-2018 20:27

@ Aad , De mensen die jij de verkeerde noemt weten dit strand toch wel te vinden. Zelfs op Duitse en Belgische en zelfs internationale swingersites word Vrouwenpolder aangeprezen. Beetje meer verdraagzaamheid is goede zaak lijkt mij, er is ruimte genoeg voor iedereen. Naturisten claimen graag het alleen recht op de naaktstranden. Maar de werkelijkheid is anders, strand trekt voyeurs, exhibitionisten, gays, ,swingers, en weet ik niet wat nog meer aan. Voor sommige mensen niet leuk, wel realiteit.


Aad   07-07-2018 09:12

Hallo,
Wat is dit toch allemaal hier op het forum. Door al jullie verhalen komen er nog meer swingers naar dit strand. De rust op dit mooie strand wordt zo een beetje verpest. Hou je waarnemingen voor jezelf en hang ze niet aan de grote klok. Trekt alleen maar de verkeerde.


ben   07-07-2018 07:38

Stel, jullie zijn wel van oog om oog, tand om tand. Gun een ander ook wat en doe aan: leven en laten leven!!! Als ze zo graag willen bekeuren gaan ze hun gang maar. De mensen blijven weg op een gegeven moment en dan hebben jullie je strand helemaal voor jezelf en mag je met je hond wandelen tot aan ….. toe. Maar goed als de mensen wegblijven brengen ze ook niks meer in het laatje (denk aan de belastingen, hoe meer zielen hoe meer vreugd hoe meer boodschappen hoe meer belasting die binnen komt enz, enz). Maar al met al: Gun een ander ook eens wat en denk niet altijd wat ik niet mag, mag een ander ook niet!!!!


Johan   06-07-2018 11:31

@ Eric , dit strand is 3 kilometer lang en bij laag water heel breedt, en wat ik dan swingersvallei noem is maar en heel klein stukje van dit strand. Dus ruimte genoeg voor iedereen, en iedere groep heeft zo zijn eigen gebiedje op strand, Gezinnen op het vlakke stuk naast Aloha en lage duintjes, Swingers iets verderop in de vallei, en weer een stuk verderop is gaygebied. En zo kan iedereen van strand genieten zonder ergernis of elkaar tot overlast te zijn. En het was gisteren bijzonder rustig op strand, en in de duinen, dus toch soort van boete effect ?


Eric   05-07-2018 14:47

Hallo Johan,

Ik ben een man alleen die binnenkort toch ook eens een keer het naaktstrand wil proberen. Ik ben een beetje preuts aangelegd maar toch lijkt mij het heerlijk. Mijn keuze was gevallen op dit naaktstrand. Maar nu zie ik dat je het de swingersvallei noemt. Het is toch niet dat er de mensen zich niet fatsoenlijk in kunnen houden?

Groet,
Eric


Johan   05-07-2018 11:25

Gebeurd ieder jaar weer, om de zoveel tijd boetedag. Meestal naar aanleiding van klachten. Vanaf Aloha gezien de eerste lage duinen mag je trouwens wel in liggen, en iets verderop de Swingersvallei mag ook. Hele dag in die hoge duinen liggen geeft wel hoog risico op boete, zeker als je daar met parasol en al je spullen zit, kom je niet ongezien weg. Wij gaan alleen de hoge duinen in om wat met elkaar te spelen, en daarna weer eruit. Kan in de lage duintjes ook,maar is zeker bij mooi weer erg vol daar


stel   05-07-2018 07:03

zijn er veel mensen betrapt in de duinen , nu hopen dat ze niet meer terug komen . er mogen geen honden op het strand krijg je ook een verbaal voor . dus mensen in de hoge duinen ook. ze zijn goed bezig daar .


Ben   05-07-2018 00:51

Heb ze ook gezien. Was net op tijd weer terug op het strand.


Max   04-07-2018 14:50

Vandaag boetedag in de duinen .....


Johan   30-06-2018 07:08

@ Anja, vakantieverblijven volop vlak bij naaktstrand, google maar op : beachhousesbreezand,camping Oranjezon,Twistvliet, Zeetuin, Rustenpolder of Elzenoord. Succes !


Johan   27-06-2018 20:35

@ Samenplezier, Ik zag het inderdaad , ongeveer 30 meter van begin van de lage duintjes bij Aloha ,staat nu een bord verboden voor honden van 10 tot 19 uur. Omdat het bord NIET voor de lage duinen staat , is er toch nog een piepklein stukje lage duinen waar je met de hond in mag. Veel mensen trouwens op strand vandaag met honden bij zich, als je achter de lage duintjes loopt, of bij laag water langs de waterlijn, grote kans dat men dat bord helemaal niet ziet. Misschien dat klagen bij Stichting Strand Exploitatie Veere iets uithaalt ?


Becue Anja   24-06-2018 19:39

beste
graag had ik enkele vakantieverblijven geweten in de maand september dicht bij het naaktstrand


samenplezier   24-06-2018 10:12

mogen honden nog wel op het naaktstrand van vrouwenpolder en oost kapelle komen ?

Tot onze verbazing is het bord van verboden voor honden weer eens een aantal meter opgeschoven maar dan wel de verkeerde kant op namelijk richting aloha beach. nadat wij jaren toestemming hadden van de gemeente is deze vorig jaar ineens ingetrokken . dus zijn we maar naar vrouwenpolder getrokken .daar mochten honden wel komen tot het strandvak 72 nu ineens is het strandvak 71 geworden . nergens kun je meer met de hond in en tegen de duinen liggen . de lage duinen bedoelen we en daar mag je wel in .


zoals het nu is kun je met de hond niet uit de zon liggen maar alleen vol in de zon.


gemeente veere een mens en dier vriendelijke gemeente zoals ze zeggen is heel ver te zoeken .Jacky   25-05-2018 07:24

Dankjewel. Het wordt weer prima weer. Ga bij allebei eens kijken komende tijd.


Johan   21-05-2018 10:49

Moet je wel vroeg zijn , anders hebbie parkeer probleem in New Haamstede, en 8 Euro is fors aan de prijs voor parking. En gister op Oranjezon ook enkele dames alleen, geen probleem dus. Douchepaal is inmiddels ook geplaatst, pad voorzien van nieuwe schelpen, alleen hopen wij dat ze ook de vele brandnetels langs het schelpenpad eens aanpakken, kids zijn al 2 keer geprikt, vooral na regen worden ze topzwaar en hangen over het pad. Lekker druk gister, maar om 5 uur plotseling mist vanuit zee helaas.


Jan   21-05-2018 06:58

Hi Jacky, het naaktstrand bij Nieuw Haamstede is in jou geval sterk aan te bevelen !


samenplezier   10-05-2018 10:32

hoi jacky . dat is geen probleem , in de eerst lage duinen langs het water is plek zat om te liggen in en voor de duinen . deze duinen mag je ook in liggen .


Jacky   10-05-2018 07:22

Goedendag, als vrouw alleen zoek ik een fijne plek om naakt te kunnen zonnen op het strand, kan dit hier gerust of zijn er betere plekken?


Polleke   08-05-2018 22:30

Wat een topdag vandaag. Uiteraard fantastisch weer maar ook n prachtig groot mooi strand met allemaal mooie mensen. Hoop snel weer terug te komen


Johan   30-04-2018 13:08

Haha, wij zien ook de meerwaarde van een blootparking echt niet, wie dat wil moet inderdaad maar naar naturistenterrein gaan, daar hebbie zoiets. Niks voor ons , met tattoos of piercing word je geweigerd bij naturisten terrein( niet dat wij die hebben) Maar alleen het betuttelende idee al, dat een beheerder gaat bepalen of iemand die bijvoorbeeld van piercings houd toegang heeft of niet. Geef ons Vrouwenpolder maar , daar heeft niemand commentaar op hoe je er uit ziet.


samenplezier   22-04-2018 21:53

Blote Belg waar slaat dit op ,wat heeft dit met vrouwenpolder te maken en het idee al slaat helemaal nergens op .

heb je die in belgie dan wel?


Alainke   22-04-2018 16:36

@Blote Belg

Als je een echte blootparking zoekt kun je terecht
bij Flevonatuur te Zeewolde. Iedereen verplicht naakt zonder voyeurs.
Altijd plaats op de parking en van afstand te doen vanuit Vlaanderen.

Groetjes


Blote Belg   22-04-2018 13:22

Nederland heeft fantastisch veel en mooie, goed onderhouden naaktstranden, alleen jammer dat er geen blootparking bij is, zodat je alles daar kan uitspelen en lekker bevrijd van alle materie buiten je autosleutel kan gaan rennen op 1 van de kilometers lange naaktstranden zoals oostkapelle vrouwenpolder.

Nu ja, parking is dikwijls openbare weg, dus zal ik maar gewoon rondjes blijven lopen rond mijn handdoekje :)

Suggesties zijn altijd welkom, maar een strandcabine huren is voor mij geldverspilling omdat ik overal wat ga en vanaf de parking in een stringetje vertrekken krijgt een veto van de meeste textielrecreanten :p


Johan   13-04-2018 16:35

Zelfs in Nederland is Vrouwenpolder niet grootste naaktstrand. Vlieland is met 20 kilometer veel groter


Kenneth   12-04-2018 14:17

@Albert: Ik zou zomaar vermoeden dat jij nog nooit in het buitenland/Zuid Europa op een naaktstrand ben geweest, want daar heb je nog veel grotere en langere stranden. Het naaktstrand van Cap d'Agde (Frankrijk) bijv. is bijna 6km lang en ook aan de Atlantische kust onder Bordeaux en in Istrië/Kroatië zijn er langere en grotere stranden.


Albert   11-04-2018 12:39

Bedankt voor het antwoord. Dan is dit het grootste naaktstrand van Europa.


Johan   10-04-2018 11:15

Naaktstrand is meer dan 3 kilometer lang, langs water, bij Aloha rechts zit er stuk textielstrand tussen echter. Zijn 3 opgangen meest westelijke is duinweg in Oostkapelle, motor kan hier op parkeerplaats De 4 hoogten.Middelste opgang is Oranjezon, parkeren voor camping Oranjezon, weet niet of motor op fiets parkeerplaats mag, en de meest oostelijk opgang is Prinseweg bij Breezand.


Albert   10-04-2018 10:19

Aan welke doorgangen bevindt zich het naaktstrand? Het lijkt me moeilijk te vinden. Hoe lang is het naaktstrand langs het water? Mag er geparkeerd worden met een motorfiets daar waar de fietsen staan? Groetjes


Johan   05-04-2018 14:13

Dit strand word nu geexploiteerd door SSV=Stichting Strand Veere Daar kan men vanaf heden terecht voor klachten over rommel op strand of aangespoelde dode zeehonden en andere klachten, ook de duinovergangen zijn vanaf heden bij hen in beheer. http://www.strandexploitatieveere.nl/


Johan   14-03-2018 08:42

We waren een maand terug , toen het zonnig was nog effen op strand, en strandpaviljoen Aloha was behoorlijk beschadigd door de voorjaarsstorm. Stond een foto van op hun FB. Rondom Aloha is het strand zeker een 1 meter lager geworden. Kan wat ons betreft niet snel genoeg zomer worden.


Janniek   06-01-2018 14:57

Allemaal nog de beste wensen en gelukkig , gezond respectvol 2017. Dat 2018 een super zonnig en puur jaar wordt .


Johan   31-12-2017 23:07

Geweldig goed nieuws Wilma. Was echt belachelijk jullie bekeuring,omdat donateurs van ZL door natuurgebied via duinen strand op mogen. Iedereen alvast de beste wensen voor 2018, wens iedereen veel zonnige dagen, en veel strandplezier toe. Verder hoop ik op meer verdraagzaamheid en tolerantie op strand in plaats van ergernis, er is plek genoeg voor iedereen.


Wilma   23-12-2017 13:58


Goed nieuws,de bekeuring die we gekregen hadden en we aangevochten hadden is geseponeerd. Nog bedankt voor de tip Johan.Johan   06-12-2017 11:26

Nee Maurice , er zijn meer hondjes die Fikkie heten haha, mijn partners naam begint met een E. Hoe dan ook, iedere strandliefhebber alvast prettige kerst, en goede jaarwisseling toegewenst, en natuurlijk veel zonnige stranddagen in 2018 maar weer.


Maurice   16-11-2017 18:51

Johan veel plezier,de groeten aan A.
(Als jullie tenminste Johan en A.zijn)Johan   14-11-2017 13:28

We missen het strand nu al , en we kunnen nauwelijks wachten tot het weer zomer is, daarom deze winter 2 weken naar stand van Maspalomas. Daar mag je wel de duinen in, hoewel het beschermd natuurgebied is. Hopelijk kan Zeeland nog iets leren van Laspalomas.


Johan   24-10-2017 22:30

Was echt heel bijzonder om begin oktober nog op strand te kunnen vertoeven met vriendin & kids. De bordjes waar het naaktstrand begint waren inmiddels weggehaald. Maar het was echt 2 dagen puur genieten.


samenplezier   18-10-2017 19:49

was afgelopen weekend en lekker weekend , lekker door de lage duinen gewandeld , div mannen en stellen gesproken , iedereen was blij omdat het zo lekker weer was .


misschien dat er mensen hier zijn die ik man van stel wel eens spreek . ze eens een neutraal bericht hier neer over dit fijne naaktstrand .

mocht het ook dit jaar weer mooi weer worden in een weekend wij zijn er . mocht het kouder worden dan tot volgend jaar .

ook bedankt voor dit mooie zomers 2017


Maurice   18-10-2017 16:40

Nee natuurlijk niet.Is tientjeswerk,nog geen 100,= de man. De bekeuring ga je aanvechten,tenzij je in de duinen ben betrapt of betrapt bent op onzedelijke handelingen als in schennis van de openbare eerbaarheid etc.
De advertentie van paydayloans is hier misplaatst en zal naar ik aanneem weldra verwijderd worden door adm.


Kenneth   18-10-2017 16:12

Zijn die eventuele bekeuringen zodanig hoog dat je daardoor in de financiële problemen kunt geraken?....


R   02-10-2017 10:55

We gaan zo stilletjes naar de winter toe.
Zou het niet mooi zijn , als die mannen die hopeloos altijd bij koppels gaan zitten te ....
Nu deze periode gebruiken om een partner te zoeken , zodat ze niet alleen hoeven te komen.
Het zou veel aangenamer zijn voor iedereen.Wilma   01-10-2017 16:24

Johan,
Dank je voor je positieve reactie. We hebben besloten het aan te vechten, hoe het afloopt laat ik nog weten te zijner tijd


Johan   30-09-2017 00:44

@ Wilma, als jullie donateur van Zeeuws landschap zijn mogen jullie gewoon vanuit natuurgebied Oranjezon via duinen strand op.Gebeurt ook dagelijks. Heel lullig als je dan boete krijgt terwijl je uitrust. Zou ik zeker aanvechten


samenplezier   28-09-2017 19:38

we blijven er bij dat er geen politie is geweest en wat je denkt moet je zelf weten, wij hebben ze niet gezien , nog te paard of politie auto ook zatten ze niet op de auto van de strandwacht . nogmaals wij waren er ook net als ieder weekend en vakantie .
Wilma   28-09-2017 12:48

Samenplezier

In jullie eerste reactie zetten jullie: Wilma: er is helemaal geen politie geweest en zeg je eigenlijk dat ik zit te liegen
Dat vond ik een misselijk bericht. Later passen jullie hetzelf aan,door aan te geven dat jullie geen politie hebben gezien.
Dit is mijn laatste reactie hierover,ik adviseer jullie om je berichtjes nog maar eens goed na te lezen.
En dan dit nog, de boete heb ik vanochtend al gekregen.
samenplezier   26-09-2017 17:34

hoe laat wij hebben ze echt niet gezien . waar kwammen ze dan vandaan niet via het naaktstrand .wij gingen om 6 uur weg en er waren nog een paar stellen in de duinen.


wat was het misselijk bericht van ons dan . wij zeiden alleen dat we geen politie gezien hadden meer en minder niet


Wilma   26-09-2017 13:14

We lagen links van Aloha richting Oostkapelle.
Alleen zaten we in de duinen zo een 5 meter naast de strandopgang. We hadden geen kaartje gekocht,maar zijn donateur van Zeeuws landschap en hebben een jaarpasje om daar te mogen zijn. Misschien dat je ons onbegrip nu kunt begrijpen


samenplezier   25-09-2017 19:19

maar aan welke kant lagen jullie dan want er zijn 2 naaktstranden in vrouwenpolder . 1 links van aloha en 1 recht van aloha richting de stormvloerkering ,


we zeggen alleen dat wij geen politie gezien hebben meer toch niet .we hebben andere er ook niet overgehoord . welke tijd was het


wat wij schrijven is toch een apart berichtje als je een kaartje hebt gekocht bij het huisje mag je over de strand opgang lopen. en krijg je geen verbaal .


Wilma   25-09-2017 13:42


Samenplezier,

Dan heb je denk ik geluk gehad. Ik sta hier niet een beetje te verzinnen dat ik een boete gehad heb. Ik vind het al erg genoeg en dan ook nog zo een misselijk bericht er achter aan.


samenplezier   24-09-2017 21:08

Wilma

er is helemaal geen politie geweest , ben veel in de duinen geweest man van stel maar geen politie te bekennen , er is ook niemand die er overgesproken heeft
Wilma   24-09-2017 16:29

Vanmiddag werden we door politie bekeurd omdat we na een wandeling door Oranjezon bij de opgang van het strand in de duinen aan het uitrusten waren. Wat is hier toch aan de hand in Zeeland?
We wilden via Aloha terug naar de parkeerplaats,beide boete van 90 euro.


Frank   23-09-2017 11:54

Lees het artikel in de PZC, daarin wordt aangegeven dat de mannen via de sociale media worden opgeroepen. Ik ben wel een man,maar ga meestal met mijn vrouw naar het strand. We voelen ons door het anti naaktstrand beleid van de gemeente Veere steeds minder welkom daar en als er nog eens een hele groep mannen de zaak komen verstieren is de lol er wel af. We komen al minstens 30 jaar op het naaktstrand van Oostkapelle en Oranjezon en hebben het helaas achteruit zien gaan. Daarom vraag ik me af wie hier achter zit en hebben we helaas de beslissing genomen om daar niet meer heen te gaan en zijn we echt niet de enige. Jammer maar het zij zo.


zeelandgenieten   22-09-2017 17:58

Heren niet zo boos zijn op de politie en bellers. jullie weten zelf ook wel hoe het zit .

stellen hoor je hier reageren toch

wij zijn er ook heel veel maar zien ook mannen tussen de stellen en met zich zelf bezig zijn . ook in de duinen waar je wel mag komen.

wij hebben ook mannen weg gestuurd . maar zeg je er iets van weten ze van niks en kijken rond , Het zijn vaak ook ooster en zuider buren dat wel .

wij hebben ze in zien controleren toen wij er waren misschien is het wel bang makerij van de gemeente . maar iedereen weet toch dat je niet in de duinen mag


welke sociale media bedoel je dan


Frank   22-09-2017 13:08

Het blijkt dat groepen mannen in de sociale media opgeroepen worden om zich te gaan misdragen op het naaktstrand van Oostkapelle en Oranjezon. Lijkt me zeer bedreigend om zoiets mee te maken. Vraag me af wie hier achter zit, misschien de moraalridders van Zeeland. Het was altijd een heerlijk strand om heen te gaan. Maar al jaren probeert een bepaalde groep in Zeeland naaktrecreatie tegen te gaan en langzaam winnen ze terrein. Te triest voor woorden wat er gebeurt. Gelukkig zijn er meer provincies met stranden. Vaarwel hypocriet Zeeland


max   22-09-2017 07:06

wat een gelul zeg... als je gewoon op het naaktstrand ligt word je heus nooit lastig gevallen...als je op straat wordt aangekeken of een compliment krijgt is iedereen gecharmeerd ... op een naaktstrand word je dan plots 'gestalkt' ... als het je zo stoort keer je even om en kijk de andere richting uit dan zal de interesse of bewondering snel weg zijn...de politie bellen voor dit ...waar zijn we mee bezig... laat deze mensen het werk doen waarvoor ze nodig zijn en niet hun tijd afnemen om naakte mensen te beboeten...denk even na waarmee jullie bezig zijn en als het echt niet lukt ga dan naakt liggen in je tuin thuis alleen... heb respect voor iedereen en onthoud dat niet iedereen dezelfde gedachten en gevoelens heeft...zelfs naakt kunnen de mensen niks van mekaar verdragen.... erg


Kenneth   21-09-2017 18:20

Ik zou willen dat ze elders in het land ook kordaat optreden tegen dit soort lieden.


vrouwenpoldernaakts   21-09-2017 17:25

johan gelukkig dat ze eens iets aandoen ,dit is hun eigenschuld . hadden ze maar moeten luisteren . wij hebben ze zat gewaarschuwd , maar ze bleven komen kijken en trekken. weet jij ook wel .

weet je wat ze zeggen wij kijken en liggen waar wij willen vooral in vrouwenpolder


Johan   21-09-2017 01:33

Dat zou dan eerste week van september gebeurd moeten zijn die bekeuringen, ben al sinds begin september in buitenland dus heb er gelukkig niks van meegekregen. Hebben we dus te danken aan mensen als ''vrouwenpoldernaakts'' die politie en gemeente gaan bellen. Zo dom. Mensen doe je mond open als je niet bekeken wil worden


Maurice   20-09-2017 22:10

https://www.pzc.nl/walcheren/25-mannen-vallen-naaktrecreanten-lastig-bij-oranjezon-en-oostkapelle-140-euro-boete~a82a0692/

Iemand hier iets van meegekregen?


Maurice   19-09-2017 15:59

Helemaal waar Johan!


Johan   19-09-2017 05:08

Beste Beachlovers , ieder stel dat erotische aktiviteiten ontplooid op strand maar zeker in lage duinen, trek kijkers aan, en 1 kijker trekt meerderen aan. Dus wie hier niet van gediend is gelijk bij de eerste kijker dit duidelijk maken dat hij moet opkrassen. Sommige stellen lijken wel gek, om 2 keer van plek te verhuizen, alleen je mond open doen helpt. Informeren van politie en gemeente is niemand bij gebaat, resulteerd alleen in heksenjacht, op mensen die beschut in de duinen willen liggen, en vergeet niet de torenhoge boetes, voor wie betrapt word op het '' spelen'' met elkaar


Paolo   10-09-2017 05:57

Hallo, wat een heksenjacht op mannen alleen. Als je jezelf op het strand laat zien als man alleen ben je gelijk een homo of een viezerik 🤔


vrouwenpoldernaakts   29-08-2017 23:09

als je iets te ver doorloopt op het naaktstrand tot aan de lage duintjes . verschiet je wat er speelt . afgelopen 4 stellen bij elkaar .


S   29-08-2017 13:43

Als alles aanleiding geeft tot...dan komen we volgende keer in ons skipak. Het is toch raar dat de zaken steeds omgedraaid worden. Erg spijtig.
"Ik zou zeggen ga lekker van de zon genieten en laat een ieder op zijn manier genieten van dit heerlijke strand"; ja graag !!!
Einde..R   29-08-2017 11:53

Arjen
Wij lagen gewoon aan de duinen, niks meer of minder .
Als er ene komt zitten, volgen de andere omdat ze denken dat er iets te zien is .
Zal de volgende maal een foto nemen.
En ik ga liggen waar ik wil he.
Ha ha die laatste zin van je zegt veel.
Wij komen er al jaren , en hebben dit nooit mee gemaakt.

Arjen   29-08-2017 10:53

@R, Wanneer er 13 mannen tegelijkertijd bij jullie komen zitten/staan zal daar ook wel een aanleiding voor zijn geweest....
Als je erotische handelingen verricht op strand moet je niet gek opkijken dat je bekijks hebt. Dan moet je gewoon de slaapkamer verkiezen boven het strand.
Ik heb nog nooit meegemaakt of gezien dat er zoveel mannen bij een stelletje gingen zitten. Als je gewoon op het strand blijft is hier echt geen sprake van. En hebben onderstaande stellen de heer met gifgroene handdoek aangegeven dat ze niet gediend zijn van zijn gezelschap?
Dit soort zaken gebeurt vaak ik het duingebied of de lage duintjes net daarvoor. Ga je lekker op strand liggen of tegen de tuintjes aan aan de zee kant heb je echt nergens last van.
Ik zou zeggen ga lekker van de zon genieten en laat een ieder op zijn manier genieten van dit heerlijke strand.


vrouwenpoldernaakts   23-08-2017 18:10

politie weet er van , wij werden zondag ook veel lastig gevallen door een man stevig met bril , hij heeft een gif groene handdoek wij steeds , hij gaat bij stellen in de buurt zitten en je kan dan wel voorstellen wat hij dan doet . stel naast ons heeft de politie gebeld en maandag de gemeente een bericht gestuurd


S   23-08-2017 13:31

Wij komen ook al 4 jaar naar Vrouwenpolder maar de gluurders nemen alleen maar toe.
Spijtig want het is een leuke vakantiebestemming.


R   23-08-2017 12:01

Wij komen graag naar vrouwenpolder, maar die vervelende mannen die zelfs bij je komen zitten is redelijk irritant, gisteren waren het er zelfs 13 tegelijkertijd , 2 maal verhuisd van plaats maar helpt blijkbaar niet.


Johan   29-07-2017 19:21

@ lekkernaaktzijn, dat klopt ,rechts van Strandpaviljoen Aloha is ook een textielstrand, dus zit je daar naakt zit je fout. Het is wel heel karig gesteld met vuinisbakken op nudistenstrand, alleen vanaf Paviljoen staat er een rij van 7 bakken,en verderop helemaal niks meer. Terwijlzeker als er wind is veel mensen verderop in die lage duintjes gaan zitten. Verder een fantastisch strand. Puur genieten daar. Jammer van het vele slechte weer in juli.


lekkernaaktzijn   26-07-2017 18:35

correctie op vorig bericht:
als je links gaat, veel naakte mensen, als je rechts gaat, weinig


lekkernaaktzijn   26-07-2017 18:33

Hoi,
vorige week vrijdag geweest. Het is gewoon een leuk strand, waar je, ook in de lage duintjes, gewoon lekker naakt kunt liggen. Wij hebbben geen last gehad van gluurders andere onaangename zaken.
Het strand is groot, dus kies je zelf of je dicht bij het strandpaviljoen ligt, waar het drukker is, of als je wat verder ligt waar het rustig is.

Wat ons wel opvalt: als je vanaf oranjezon het naakstrand rechts op gaat liggen veel mensen naakt.
Vorige keer zijn we links opgegaan, en gewandeld tot het naaktstrand. Daar lagen we helemaal alleen en enkel geklede wandelaars passeerden. Daar wij tegen de duintjes lagen, passeerden ze op voldoende afstand, dus was dit ook niet storend.

Maw wat ons aangaat: heel leuke stranden


Johan   16-07-2017 22:28

@ Wim ,viel mij ook op vandaag ,veel mensen in badkleding op naaktstrand. Denk dat het komt omdat op het textielstand niet van die lage duintjes heb waar je nog wel in mag liggen, dus komen mensen naar naaktstrand om in die lage duintjes te liggen. Was wel te zien dat mensen die hoge duinen waar de bordjes staan niet meer in durven, die lage duintjes lagen hutje, mudje vol mensen. Hoewel de zon pas om 4 uur goed doorbrak, was het er goed vertoeven, mits uit de wind natuurlijk.


samenplezier   09-07-2017 22:53

was er anders druk zat . wij waren er ook , maar klopt niet meer in de duinen,

weet niet waar jullie geweest zijn ?


N&E   09-07-2017 11:25

Gisteren voor de derde keer dit jaar op Oranjezon...Opnieuw haast geen kat te bespeuren. Vroeger was dit zo een gezellig strand, maar nu telkens verlatener...Het doel is bereikt om mensen te weren van dit mooie strand met hun duinenverbod!


Ruben   11-06-2017 00:43

@ Bert op 17-05:
in een duinpannetje ter bescherming tegen de zon???? de zon schijnt van boven in Zeeland, net als overal ter wereld. En als je een bekeuring krijgt op een snelweg omdat je te hard hebt gereden, rijdt je dan ook nooit meer over die snelweg?? je hebt je gewoon aan de regels te houden.


Wim   29-05-2017 22:09

beste iedereen,
Vorige vrijdag waren we op het naaktstrand van Vrouwenpolder en het was daar zoals altijd zeer aangenaam, maar iets viel me op. Ik heb de indruk dat er steeds meer mensen in badkleding op het naaktstrand vertoeven. Uiteraard is dit toegestaan, want iedereen is vrij, en ik had niet de indruk dat het iets met voyeurisme te maken kon hebben, maar toch gaf dit me een raar gevoel.
Naturisten zijn sowieso al uitzonderingen op de 'mainstream', en als de 'gewone' mensen nu ook ons prachtig stukje naaktstrand gaan inpalmen, dan voel ik me precies nog meer de speciale en dat vind ik ergens niet zo leuk.
Dit wou ik gewoon even meedelen en ik vroeg me af of er nog mensen zijn die iets gelijkaardigs ervaren.L & D   29-05-2017 18:02

Gisteren dagje Vrouwenpolder achter de rug. Het was de eerste keer een naaktstrand voor ons.
Was echt heel ontspannen en rustig, komen zeker nog eens terug ervoor!


Jan-Willem   28-05-2017 20:58

Dit weekend weer flink wat boetes uitgeschreven, aan mensen die in de duinen lagen met andere bedoelingen dan van de zon te genieten.


Janniek   28-05-2017 14:02

De oesterdam is een relaxte plek. Daar kan je lekker naakt in de bosjes recreëren zonder dat het opvalt.


Iystel   27-05-2017 00:49

Wie weet er een plek waar naakrecreatie en even van elkaar genieten wel is toegestaan? Liefst in de omgeving zeeland of zuid-holland

Gr. I & Y


   21-05-2017 09:49

bert


je weet dat je niet in de duinen mag dus moet je niet zeuren als je een bekeuring hebt gehad . eigen schuld


Johan   19-05-2017 13:00

Bijzonder jammer dat ook dit jaar het bekeuren weer begint, ik weet niet of er bordjes staan bij de duinen dat betreden verboden is ? Met name toeristen van uit buitenland haken gelijk af .Hoe vaak lees ik niet ,nooit weer naar Zeeland , vanwege de bekeuringen, schaad meer dan dat het goed doet. Snap het ook niet helemaal, die duinen zijn van Waterschap ,maar de gemeente deelt boetes uit ?


Bert   17-05-2017 16:06

Heerlijk strandweer, echter vervelende dag gehad. Lag in een duinpannetje meer ter bescherming van de zon. Dit blijkt niet te mogen en kreeg hiervoor een bekeuring. De laatste keer voor mij dat ik in zeeland en Vrouwenpolder ben.


   15-01-2017 15:24

jes 2.5 kam is het naaktstrand en van beide kanten bereikbaarmax   12-01-2017 07:10

kan je van het naaktstrand vrouwenpolder naakt wandelen tot oostkapelle? hoever reikt het naaktstrand van vrouwenpolder? of kan je via oostkapelle ook makkelijk het naaktstrand bereiken?


Henk   01-10-2016 00:45

Het is helaas geen strand weer meer...


Gunther   15-09-2016 19:40

Vandaag op het naaktstrand geweest. Leuk en aangenaam strand met een gezellige drukte. Als je dicht aan de waterkant zit heb je geen last van opdringerige mannen al was ik wel in het gezelschap van mijn vrouw.


Bob   13-09-2016 14:29

Vorige week op het strand links van Aloha paviljoen geweest. Mooi breed strand, douche in de buurt.
Nadeel, erg veel mannen die rondlopen en je aankijken alsof je iets van hun aan hebt, al kan dat in dit geval niet. In ieder geval zouden er meer dames ipv mannen op zon strand moeten zijn omdat het zo knap irritant is.


Peter   11-09-2016 07:04

Ik ben een bisexuele man uit Antwerpen en ga regelmatig eens naar vrouwenpolder om zalig naakt te zonnen en te wandelen langs het water zeker niet om in de duinen te wandelen en zeker geen sex te hebben in het openbaar maar omdat in Nederland en België bisex nog een groot taboe is zijn
daar inderdaad veel mannen die contact zoeken met elkaar en spijtig genoeg hun ding doen op het strand of in de duinen waar kinderen rondlopen vind ik zelf walgelijk vandaar aan alle bisexuele mannen als je contact maakt met andere man heb respect voor andere mensen die daar graag komen zonnen en ga ergens anders heen voor sexcontact waar je niemand mee stoort en steek het zeker niet op homo koppels van die mensen zullen dat zeker niet doen op het strand waar iedereen bij is

samenplezier   02-09-2016 19:55

naaktstrand bij Oranjezon is naaktstrand vrouwenpolder . als je van de parkeerplaats bij de camping loopt is het wel verlopen naar naaktstrand vrouwenpolder en strandtent aloha


Fontanus   02-09-2016 09:14

Gisteren 1/9 bij toeval op oranjezon-naakstrand beland wegens geen zin om ver te wandelen.
We dachten dat we op naakt Vrouwenpolder zaten.
Maar het was veel drukker bezet dan Vrouwenpolder en met tal van naaktrecranteneen,een open strandrestaurant en vier toiletten met hulppost
Rond 18hr leek er ook wat aktie boven ons in de duinen , waar enkele stokstaartjes opdoken... maar niks om van te schrikken.
Fijne dag gehad die we traditioneel afsluiten met een schotel gebakken vis.
Dit is zovele malen leuker dan belgische stranden en op amper een uurtje rijden van Antwerpen sinds de omleiding van Middelburg.
Dus lekker vandaag en volgende week terug...


Jasper   30-08-2016 22:26

Vandaag voor het eerst naar het naaktstrand geweest. Heerlijke ervaring. Mooi strand, rustige ligging en súperweer vandaag. Ik kom zéker snel eens terug op Oranjezon.

Jasper


Janniek   30-08-2016 16:08

Rick gewoon niet schromen lekker naakt recreëren


Janniek   27-08-2016 17:29

Ben in 2011 voor het laatst op het naturistenstrand geweest. Toen was er geen probleem dat je in de duinen verbleef. Nu lees ik niets anders dan dat er bekeuringen uitgedeeld worden. Respect was er toen. !Zou dit respect nu helaas verdwenen zijn. Betreffende natuur is er niets mis om in de duinen te recreëren. Laat de mensen toch de gang gaan en anders kunnen zij toch onderling op aanspreken op ongepast gedrag en vervuiling . Gewoon respect en geen bekeuringen !


samenplezier   24-08-2016 23:40

rick doe eens normaal


Rick   24-08-2016 23:08

Hey, ik ben een jongen van 17 jaar... Ik was gister en vandaag naar het strand in Heemskerk... Ik zat samen met een vriend bij het gekleede gedeelte. Maar wij kwamen via het naaktstrand naar de plek, alleen nu liepen we over het naakstrand en dacht ik bijmezelf: Ik wil ook wel een keer op het naaktstrand liggen, lekker alles vrij.

Alleen ben ik bang dat als ik daar ga liggen zonder kleren, dat mensen mij dan misschien uitlachen aangezien mijn geslachtsdeel nog niet helemaal volgroeid is. En ik ben bang dat ik een stijve krijg, en dat mensen mij dan raar gaan aankijken...

Heeft iemand nog tips??

Groetjes Rick


Tiene en Stefan   23-08-2016 21:20

@Slohim: jullie moeten nu niet overdrijven. We waren er op 15 augustus ook en er waren inderdaad weinig stellen maar 100 mannen is zeer sterk overdreven. Paulinapolder is echt geen gay strand.
@Marjolien en Pieter: we komen er meer dan 20 jaar en delen jullie mening!


max   23-08-2016 06:27

komt het naaktstrand van vrouwenpolder tot aan het naaktstrand van oostkapelle ? kan je naakt wandelen van het ene strand naar het andere?


Slohim   15-08-2016 23:42

Vandaag hebben we ons laten verleiden door onderstaand bericht en hebben een dagje Paulinapolder gedaan ... Helaas daar gaan ze ons nooit meer terug zien ... Veel oudere rondwandelende mannen die blijkbaar druk doende over en weer lopen ... Op zoek naar Godo Met een ratio van 5 vrouwen op 100 mannen weten we nu dat dit strand meer voor gay- mannen is ... Niets verkeerd aan, maar niets voor ons ... Volgende keer gewoon terug naar Vrouwenpolder dat voor ons toch de topper blijft van de naaktstranden.


Marjolein en Pieter   23-07-2016 10:40

Wij gingen tot voor kort elk jaar keer op keer naar Vrouwenpolder,sinds kort echter hebben wij het kleinere Paulinapolder-strandje in Biervliet ontdekt:wat een verrassing!Hier kun je tenmiste nog lekker ongestoord en uit de wind in de duintjes liggen,erg toffe sfeer daar en meer en meer stellen die dit leuke 'prive'strandje ook ontdekken,dit is nu voortaan onze vaste stek geworden,een echte aanrader voor iedereen die een beetje privacy wil op het strand.


Jhonny   23-07-2016 07:10

Afgelopen week naar VP geweest. Was er toch een controle actie van de gemeente Veere tegen het naaktlopen in de duinen. Meerdere personen (mannen en vrouwen) die op jacht gingen naar naaktlopers. Nadien ging deze bende ongeregeld gezellig een sigaretje roken aan de beachbar Aloha en hun avonturen al lachend met elkaar delen.
Hoe belachelijk en onprofessioneel is dit wel niet! Komt dan nog eens bij dat deze mensen gepriviligeerd zijn en met hun "dienstvoertuig" tot bijna aan het strand gebracht worden. Misschien dient men in de toekomst de mensen die komen wandelen of zonnen in badkleding een bekeurig geven. Hou hier nu eens mee op aub.


tommy   18-07-2016 11:28

Hoi Dan, absoluut niet raar! Sommige pubers vinden naaktstranden vervelend wegens schroom maar na de puberteit genieten ze er weer volop van. Ik liep er ook op mijn 18 en was kan niet de enige. Wel prettig!
Grts


Dan   18-07-2016 10:46

Hallo , ik ben 18 jaar is het dan raar om er naar toe te gaan dan ?kees   09-07-2016 23:43

vandaag vanwege windkracht 4 in de duintjes gezeten. Helaas bleken daar veel mensen te zitten die andere bedoelingen hadden. Jammer.


Dynax   11-05-2016 16:34

Net terug van een heerlijk middagje strand. Wat een rust. Misschien 10 mensen in de lage duinen(waar je wel mag komen). Nog een erg gezellig gesprek gehad met een man en een vrouw. ;-)


   07-05-2016 10:10

gisteren eerste keer dit jaar naar het strand geweest. Tegen de verwachting in was het ondanks de drukte op de autoweg eerder rustig op het strand. het was heerlijk genieten en hebben de dag afgesloten op het terras van de strandhut. Voor herhaling vatbaar !


Vlaming   30-12-2015 13:21

http://www.nfn.nl/evenementen/nederland/zeeland/een-frisse-nieuwjaarsduik/


Michel   18-11-2015 19:59

Op vrijdag 1 januari 2016 zal weer om 14:00 uur een naakte nieuwjaarsduik plaatsvinden bij strandpaviljoen ALOHA BEACH. Iedereen, ook toeschouwers, is van harte welkom.


Max   11-11-2015 15:21

Wordt er na 17 uur ook nog gecontroleerd in de duinen ? Wij genieten graag na een dagje strand nog even na van de avondzon beschut voor de wind in de duinen. Al wie trouwens eens beetje kennis heeft van natuurbehoud weet dat het verbod in de duinen er niks mee te maken heeft maar enkel tot doel heeft de koppeltjes uit de duinen te houden. Waarom laten ze toegang niet tot 30 meter vrij in de duinen zodat iedereen kan genieten van de zon beschut,voor de wind


Maurice   30-08-2015 23:17

@Ggg
Die geklede mensen op het naaktstrand zijn daar heel vaak de gluurders die maar vooral niets willen missen om er daarna hun beklag over te kunnen doen.
Grappig fenomeen.Ggg   30-08-2015 22:56

Wat een heerlijke dag in Vrouwenpolder gehad. Plaats genoeg op het strand en aangenaam warm. Hopelijk kunnen we in september nog wat verder genieten van deze mooie zomer. Er waren wel heel wat geklede mensen op het naaktstrand.


hans   28-08-2015 14:13

Als men diegenen op de bon zwiert die in de duinen effectief seks hebben tot daar aan toe. Maar blijkbaar gaan die er liggen of wandelen ook op de bon? Dat is gewoon belachelijk.
Dat is hetzelfde als zeggen: je mag hier 90 rijden, maar als je 75 rijdt gaan we je toch nog beboeten.
Dan spreken we inderdaad over een heksenjacht.

En inderdaad recreant: iedereen heeft al wel eens sex in de natuur gehad of op openbare plaatsen, zij het in Nederland of zij het op vakantie. Het is nl. spannend, de kans dat je misschien betrapt wordt. In bv. praatprogramma's op TV wordt zoiets dan ook beschouwd als een normaal en gezond fenomeen, en wordt er smakelijk over gefantaseerd en gelachen.

Het zijn enkel hypocrieten die hier termen als GEFRUSTREERD en PERVERT gebruiken. Maarja, we leven dan ook in een hypocriete wereld waarin men vaak dubbele standaarden en gewichten gebruikt voor anderen versus zichzelf.Recreant   28-08-2015 13:24

De afgelopen periode zijn er door de gemeente Veere ten onrechte boetes uitgedeeld voor het betreden van het duingebied Oranjezon in Oostkapelle / Vrouwenpolder. Veel recreanten maken een wandeling door het waterwingebied Oranjezon, waarna zij in dit gebied 1 van de 4 duinovergangen nemen en dan gelijk in het duingebied Oranjezon staan. De duinovergangen zijn vrij toegankelijk. Daarnaast staat niet (overal) aangegeven dat verboden gebied wordt betreden (bijvoorbeeld bij duinovergang 70). Er staat daar zelfs geen enkel verbodsbord. Dat zou ook zeer raar zijn bij vrij toegankelijke duinovergangen. Hierdoor is er geen sprake van op eens anders grond bevinden, waarvan de toegang hem op voor hem blijkbare wijze verboden is. Recreanten kunnen niet weten dat zij zich op verboden gebied bevinden. Dit is, omdat er op het strand wel verbodsborden staan, alleen zichtbaar vanaf het strand. Hierom adviseer ik iedereen die ten onrechte een proces-verbaal heeft ontvangen hiervoor binnen 2 weken van ontvangst van de strafbeschikking verzet aan te tekenen bij de officier van justitie.

Met verbazing heb ik kennis genomen van de “heksenjacht” van de gemeente Veere op de recreanten die genieten van het duingebied Oranjezon. Het is duidelijk dat zij deze “heksenjacht” niet organiseren voor het behoud van de duinen. Dit is ook niet noodzakelijk omdat het duingebied zich goed ontwikkelt.

Door een paar recreanten wordt er geklaagd dat het duingebied veel seksrecreanten trekt. Er zou sprake zijn van “Sodom en Go Morra” in het duingebied. Als dit zo is zouden er bij de uitgevoerde controles toch minimaal een paar van deze seksrecreanten betrapt moeten zijn?
En ja, er zullen heus wel eens een keer recreanten seks hebben in het duingebied. Het grootste gedeelte van de bevolking heeft wel eens seks in de natuur gehad. Het zou dan ook naïef zijn om te denken dat dit niet gebeurt. Dit gebeurt in elk natuurgebied en is volgens mij zeer Natuurlijk.

Wat wel belangrijk is dat dit nooit, waar dan ook, overlast voor overige recreanten mag opleveren, door bijvoorbeeld zichtbaar voor andere recreanten seks te hebben. Als dit gebeurt moet daar natuurlijk tegen opgetreden worden.

Het naaktstrand van Oostkapelle en Vrouwenpolder is een heerlijk kilometers lang en een breed strand waar iedereen een mooi rustig plekje kan vinden om te recreëren. Voor de recreanten die zich ergeren dat zij mogelijk een kans lopen een recreant te zien die seks heeft in het duingebied, adviseer ik dit beperkte verboden duingebied niet te betreden, maar ergens anders op het kilometers lange en brede rustige schone strand te gaan recreëren.

Tot slot het verzoek aan de gemeente Veere. Laat de recreanten die in het duingebied genieten van de natuur en rustig uit de wind liggen met rust. Zij doen niemand kwaad!
Vlaming   26-08-2015 15:58

Naturisten zijn gewoon het grootste slachtoffer van die gefustreerde sexrecreanten. Moet dat op een naaktstrand?? Neen. Ik denk dat 99 procent van de naturisten het er mee eens is. Doe dat ergens anders, want wij worden er voor aangekenen. Groetjes.


herwig   24-08-2015 13:09

@Mauric. Als ik het vonnis lees, besluit ik daaruit dat de man niet beboet mocht worden voor zedenschennis omdat hij zich op een voor naaktrecreatie geschikt geacht terrein bevond, zij het buiten de officiële openingsperiode. Daaruit kan je volgens mij niet besluiten dat een gemeente een naaktstrand niet kan sluiten. Als een gemeente kan aantonen dat een naaktstrand zoveel overlast oplevert dat het de openbare orde in het gedrang brengt, kan ze volgens mij een bepaald strand niet langer geschikt achten voor naaktrecreatie. Het naaktstrand van het Delftse Hout, dat blijkbaar af te rekenen had met veel seksrecreanten, werd om die reden een tijdlang gesloten. De rechter maakte de uitspraak echter ongedaan omdat de gemeente niet kon aantonen dat het naaktstrand niet geschikt was voor naaktrecreatie. De gemeente leek me een bijzonder slordig dossier te hebben ingediend waarin de wetsbepalingen betreffende naaktrecreatie en openbare zedenschennis door mekaar gehaspeld werden, zodat ze de indruk wekte dat ze de twee op één lijn plaatste (wat uiteraard ingaat tegen Artikel 430A WVS).


Mauric   23-08-2015 23:07

@Herwig:

U zegt het.
"Een handvol sexrecreanten".

En wat "sluiting van naaktstranden" betreft:
Een gemeente kan naaktrecreatie niet verbieden.
Artikel 430A WVS.

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2013:6599&keyword=ECLI%3aNL%3aRBNHO%3a2013%3a6599
herwig   23-08-2015 21:37

@Bart. Het heeft de naturistische beweging jaren strijd gekost om de goegemeente (en dus ook de wetgever) ervan te overtuigen dat naaktlopen in principe niets met seks en exhibitionisme te maken heeft en dus niet kan beschouwd worden als openbare zedenschennis. Een handvol seksrecreanten dat naaktstranden graag gebruikt voor hun hobby, lijkt het tegendeel te bewijzen. En daarmee krijgt de overheid hét argument in handen om naaktstranden te sluiten.
Ik gun seksrecreanten het volste recht om te ijveren voor legalisering van hun hobby. Maar niet als dat op kap van de naturisten gebeurt. En dus niet op of in de buurt van een naaktstrand. En tussendoor: ik bind de kat de bel niet aan, het zijn de seksrecreanten zelf die door hun gedrag de overheid alarmeren en tot ingrijpen aansporen. Daarvoor hoeft niemand een klacht in te dienen.


bart   23-08-2015 15:25

@Herwig Een naakstrand wordt alleen gesloten naar aanleiding van "klachten".
Zolang mensen zoals u (ten onrechte) klokken lopen luiden zal het vooroordeel tgo naakstranden alleen maar groeien, en verwacht ik op termijn een geheel verbod van naakt op stranden.

U smijt als naturist dus uw hun eigen ramen in! (niet de mannen in de duinen)

We spreken in vrouwenpolder over kilometerslang naaktstrand. De mensen die ECHT last hebben van andere naaktlopers, kunnen toch gemakkelijk ergens wat meer afgezonderd gaan liggen? Hoe moeilijk kan het zijn?
Die vervelende mannetjes zitten volgens u allemaal aan de rand van het naakstrand. Nou, als dat zo is, dan hebt u toch die 90% van het andere strand voor uzelf?

By the way, de redenering die u volgt over seks kan dus net zo goed op "het gewone naaktlopen" toegepast worden:
Naakt over straat lopen is in Nederland bij wet ook verboden.
Waarom zou naakt op een strand dan wel toegelaten moeten zijn?
Waarom is het dan op strand geen openbare zedenschennis?

Of laat ik ook eens klokken luiden, en het verhaal nog wat kruiden:
Waarom vindt u het noodzakelijk om uw klokkenspel tentoon te stellen in het midden van het strand, daar waar kinderen dat kunnen zien en vice versa? Dat doe je toch niet!?

Zie je? Zo kun je alles doodslaan...

Als laatste nog wat stof tot nadenken:
Als in de zoo 2 dieren seks hebben, dan is iedereen geamuseerd.
Als 2 mensen seks in het openbaar seks hebben, dan voelen we ons plots "getraumatiseerd"...

Het ego van de mens, schaamte, jaloezie,... dat is waar het om draait. Helaas, de simpele mens zal het nooit van zich kunnen zetten...

strandstel   22-08-2015 23:57

vandaag was het heel goed weer en bijna iedereen lag op het naaktstrand. bijna niemand in de duinen op een paar vieze oude mannentjes na. maar deze zullen binnenkort ook we verdwijnen . er is immers toch niks te zien


herwig   22-08-2015 22:31

@Bart. Natuurlijk is seks de normaalste zaak van de wereld. Maar ik ken nog andere heel normale en natuurlijke zaken die wij niet in het openbaar doen. Voor mij doet iedereen wat hij wil. Maar als iemands tijdverdrijf ertoe leidt dat het ene naaktstrand na het andere gesloten wordt wegens 'overlast', dan zijn een boel mensen die helemaal niks vandoen hebben met seks in het openbaar daar de klos van. Van mij mogen seksrecreanten zoveel in de duinen ravotten als ze willen, maar waarom kiezen ze telkens weer een duinengordel uit die paalt aan een naaktstrand? Zijn die 90% andere duinengordels voor hen niet goed genoeg? Of denken ze dat de overheid wat soepeler gaat zijn wat openbare zedenschennis betreft als het in de buurt van een naaktstrand gebeurt? Het verleden heeft al meermaals uitgewezen dat dat helemaal niet het geval is.


bart   22-08-2015 13:39

Ik kan me volledig vinden in wat Karin schrijft, het strand indelen zodat iedereen zijn eigen gading vindt zonder dat je elkaar hoeft te storen.

@Herwig => Seks is de normaalste zaak van de wereld, en ik weet het, de beschaving wil dat ontkennen, maar iedereen met een beetje gezond verstand weet dat dat niet te ontkennen valt.
Het is de natuur, en het is ongezond als daar geen ruimte wordt voor gegeven.

Wat zou er mis zijn met een sexueel getint gedeelte in de duinen? Je hoeft er niet te komen als je niet wil, en je mist niets, want nu mag je er ook al niet komen.

@samen plezier => inderdaad als we zo onverdraagzaam verder blijven gaan, dan is binnenkort alles verboden. Dan mag je alleen nog gaan werken, plezier is verboden.
Het zou me dan ook niet verwonderen dat naaktstranden op termijn in Nederland in zijn geheel verboden worden. En zo slaan al die klaagzangers uiteindelijk hun eigen ruiten in.
Onverdraagzaamheid komt altijd naar je terug, dat is de wet van het karma.

@ruben => ik hoop dat je niet de indruk kreeg dat ik homo's met de vinger wees, want dat deed ik niet. Ik weet alleen dat in de duinen vaak mannen in mijn buurt kwamen hangen op zoek naar... En ik heb erbij gezegd dat dat ik daar geen problemen mee heb, daar mijn ervaring is dat ze verder lopen als je aangeeft dat je liever alleen bent. Ik heb met homo's geen enkel probleem, integendeel, over het algemeen zijn het sociaal zeer aangename en verdraagzame personen.samen_plezier   21-08-2015 09:38

verboden verboden het is zelfs sinds deze week verboden om met honden vanaf vrouwenpolder het naar oost kapelle naaktstrand te betreden . ze hebben deze week. je kunt het nog zien aan de grond dat ze de borden hebben geplaatst

als je nu met de hond vanaf vrouwenpolder naar het naaktstrand van oost kapelle wilt mag dat zelfs niet meer . nu zijn we helemaal veplicht om tussen de gezinnen met de honden gaan gezinnen liggen en niet op een vrij stuk naaktstrand . maar ook nu is het weer heel onduidelijk . 2 verschillende borden 1 verboden voor honden en 1 verboden voor honden tussen 10.00 /19.00.


na jaren en heel wat jaren zijn de borden verwisselt . zelfs van de strandwacht en de boa mogen we doorgaan ze begroeten ons zelfs nog steeds .

het is en blijft een vreemd . we krijgen ook nooit antwoordt op iedere vraag die we stellen aan de gemeente ,boa,strandwacht .herwig   20-08-2015 22:10

Als ik de berichten hieronder lees, krijg ik de indruk dat seks op een strand de normaalste zaak ter wereld is en dat naturisten die met de zogenaamde amoureuze praktijken niet opgezet zijn maar elders naartoe moeten gaan. Blijkbaar weten sommigen niet dat zelfs in het breeddenkende Nederland seks in het openbaar nog steeds als zedenschennis wordt beschouwd. En zolang dat het geval blijft, hebben seksrecreanten geen recht van spreken, laat staan dat ze anderen mogen voorschrijven wat ze moeten doen of laten.


Maurice   20-08-2015 13:34

Wij kunnen ons volledig vinden in wat Karin schrijft (20-08-2015).
De hetze is ooit begonnen met de klaagzang van ene Frank en Siska uit Bussum in 2013.

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/sodom-en-gomorra-op-strand-bij-vrouwenpolder-1.3951931

Daarna heeft de gemeente Veere (SGP)zich onsterfelijk belachelijk weten te maken met razzia's onder het mom van "natuurbeheer".

(Grappig om te zien dat het naaktstrand verschoond blijft van afval,dit in tegenstelling tot stranden waar Tokkies te beroerd zijn om hun afval op te ruimen.)
Sinds jaar en dag gebeurt er wel eens wat op ieder naaktstrand,net zoals op "geklede" stranden trouwens.
Als je weet dat je de kans loopt ongewild geconfronteerd te worden met amoureuze activiteiten zoek dan een ander stukje strand op.Wij hebben vaak de indruk dat de grootste klagers bewust sommige stukken strand opzoeken om te gluren en daarna te gaan klagen.
Zeker nu het mooiste strand van Nederland keer op keer op een negatieve wijze wordt neergezet in de media.

Karin   20-08-2015 11:25

Hou rekening met elkaar maar laat iedereen toch op zijn eigen manier van het strand genieten! En als je niet geconfronteerd wil worden met seksuele activiteiten, ga er dan niet tussen liggen!
Maar ook de "sekstoeristen" moeten het respect hebben om op afstand te blijven, en anders is een klein gebaar genoeg om ze te laten doorlopen. En geen activiteiten in de buurt van spelende kinderen!
Op het allergrootste deel van dit prachtige naaktstrand kan je gewoon lekker zonnen en hoef je absoluut niet te zien wat je niet wil zien!

Het kan zo simpel zijn!
Van Oranjezon tot aan Oostkapelle in gelijke delen:
textielstrand - naaktstrand - sex strand (uit het zicht en alleen in duinen!) - naaktstrand - textielstrand. Duidelijk aangegeven met borden.

Iedereen weet dan waar ze moeten zijn!
Als je naar een naturistencamping wil ga je toch ook niet naar een swingersresort!?

Ben overigens dan wel benieuwd op welk deel van het strand het 't drukst zal zijn en waar de hypocriete recreanten zich zullen bevinden......Ruben   16-08-2015 02:31

@bart: ik (wel homo) begin er wat last van te krijgen, dat de homo's hier altijd genoemd worden als de boosdoeners op dit strand. Het heeft ook wel een tijdje de naam van een gaystrand gehad. Maar volgens mij is het grootste deel van de mannen wat hier in de duinen liep te struinen en zich dichtbij stelletjes positioneert geen homo, maar hetero's die thuis niks hebben of veel te kort komen. Heb me eerste week juli(de heetste week van het jaar tot nu toe) verbaasd hoe een hetero stel op een vol strand in de branding de liefde bedreven. Dit zal een homo nooit doen.
Ik denk dat het een goede zet van Veere is om de bordjes te verplaatsen; iedereen weer op het strand en wil je uit de wind liggen dan maar het ouderwetse windschermpje opzetten, gewoon zoals het (ook) hoort op een naaktstrand


Jan   14-08-2015 18:48

Als je tegenwoordig op het naaktstrand van Oranjezon gewoon even rondgaat, krijg je al verwijten van "viezerik". Ik zit meestal op het naaktstrand in de buurt van Aquarius en wandel dan naar Oranjezon. Daar zijn soms mensen die ik ken en waar ik even een praatje mee wil slaan. Om die mensen te kunnen vinden, moet ik dan soms wel even zoeken. Blijkbaar vindt men mij dan een gluurder. Deze vijandige sfeer hangt er nog niet zo lang. Zou dit te maken hebben met die politieacties?


bart   13-08-2015 13:16

Mensen die naakt op een strand gaan liggen en klagen dat ze zich begluurd voelen, moeten zich eens laten nakijken.
En als af en toe eens iemand seks heeft in de duinen, wat dan nog? Blijf er weg als je dat niet wil zien.
Het resultaat van dat geklaag is nu is dat er niemand nog mag komen, en daar lijdt elke strandganger onder.
Ik heb in vrouwenpolder al vaak naakt in de duinen liggen zonnen, en ik ben geen homo. Het is al vaak gebeurd dat mannen in mijn buurt gaan lopen ijsberen. Maar als je vriendelijk vraagt verder te wandelen, dan laten ze je ook met rust. Eerst vond ik dat ook creepy, maar nu ben ik daar veel ruimdenkender in. Uiteindelijk hebben zij ook ergens een behoefte, en als zij dan voorzichtig op zoek gaan, is daar niks creepy aan, het is gewoon de natuur...
Anyway, nu met dat politiegedoe, kan ik niet meer uit de wind lekker in een duinpannetje liggen, en dat vind ik enorm spijtig. Allemaal door bekrompen medemensen die niks liever doen dan klagen. Ik roep alle homo's die in de duinen liepen op om nu op het volle strand tussen de mensen gaan ijsberen en lekker te gluren. Misschien gaat men dan inzien dat het niet slecht is dat deze mensen hun eigen plek in de duinen krijgen.


Jan-Willem   10-08-2015 18:16

Zo de gemeente Veere heeft ze wel de duinen uit gekregen. Ja krijg je dit.☺☺☺☺☺


E   10-08-2015 16:26

Afgelopen zaterdag samen met mijn vriendin naar strand in vrouwenpolder geweest. Voor ons de 2 de keer op een naakt strand. De strandtent is erg netjes, het strand geweldig en de duin elementen langs het strand ook mooi. Prachtig weer en heerlijke watertemperatuur.
Vreemd gevoel bij zich als stokstaart gedragende mannetjes , die heen en weer cruisen op strand en duin rand. We begrepen dit gedrag niet. Af en toe op hogere gedeelte van duin gaan staan om "uitkijk" te hebben. Rond 17.30 kwam er plots een uit de duinen gerend met erect geslachtsdeel om zich zelf op het strand te gaan bevredigen. We hebben onze spullen ingepakt en zijn naar de auto gelopen. Toen we langs hem liepen zagen we er een stel liggen waarvan de vrouw de man oraal aan het bevredigen was. Het " "stokstaartje" zat 5 meter er vandaan zichzelf te bevredigen. Hoe zielig. Aan de andere zijde zaten 4 andere stand gasten koffie te drinken op nog geen 8 meter afstand en keken voor zich uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Weinig goeds te zeggen over dit gedrag. Denk dat dit mensen zijn die nog erg dicht met hun hersenontwikkeling bij de apen in de buurt komen, en dan heb ik het niet over mensenapen..


E   10-08-2015 11:46

Afgelopen zaterdag samen met mijn vriendin naar strand in vrouwenpolder geweest. Voor ons de 2 de keer op een naakt strand. De strandtent is erg netjes, het strand geweldig en de duin elementen langs het strand ook mooi. Prachtig weer en heerlijke watertemperatuur.
Vreemd gevoel bij zich als stokstaart gedragende mannetjes , die heen en weer cruisen op strand en duin rand. We begrepen dit gedrag niet. Af en toe op hogere gedeelte van duin gaan staan om "uitkijk" te hebben. Rond 17.30 kwam er plots een uit de duinen gerend met erect geslachtsdeel om zich zelf op het strand te gaan bevredigen. We hebben onze spullen ingepakt en zijn naar de auto gelopen. Toen we langs hem liepen zagen we er een stel liggen waarvan de vrouw de man oraal aan het bevredigen was. Het " "stokstaartje" zat 5 meter er vandaan zichzelf te bevredigen. Hoe zielig. Aan de andere zijde zaten 4 andere stand gasten koffie te drinken op nog geen 8 meter afstand en keken voor zich uit alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Weinig goeds te zeggen over dit gedrag. Denk dat dit mensen zijn die nog erg dicht met hun hersenontwikkeling bij de apen in de buurt komen, en dan heb ik het niet over mensenapen..


Jan   09-08-2015 09:47

En ik dacht dat de politie actie voerde en enkel zou komen in heel dringende gevallen. Ik heb hier nog nooit zoveel politie gezien als nu. Waarschijnlijk hebben de agenten nu tijd om ook wat te komen gluren op het naaktstrand.


strandstel   08-08-2015 08:14

gisteren was er vol op controle in de duinen . er waren 6 3 groepen van 2 die door de duinen liepen en div bekeuringen uitschreven


Ruben   05-08-2015 23:01

Eindelijk heeft Veere maatregelen genomen, vandaag zijn alle bordjes uit de duinen gehaald en jawel, over het gehele strand vóór de duinrand geplaatst.
Nu zal het snel afgelopen zijn met sekstoeristen en wordt dit fijne strand weer waar het voor bedoeld is: naaktrecreatie


Ruben   26-07-2015 01:45

ze kunnen er niet vaak genoeg controleren. lig je met je vrouw tegen de duinrand aan (NIET IN de duinen), heb je weer van die viezerikken die zich op de duin positioneren om je te begluren, want ja stel je voor....
die controles zijn er niet om mensen weg te jagen die wat beschutting tegen de wind te zoeken, maar om de sekstoeristen te verjagen.
de controles zijn er om nudisten hun vertrouwde naaktstrand terug te geven.
Oh ja, en als het te hard waait, dan zetten wij gewoon ons windschermpje op


Jan-Willem   17-07-2015 07:23

Hoi Frank,helemaal mee eens. Grote onzin die controle's toeristen wegjagen noem ik dat. Lekker dagje strand er staat wat wind kosten een boete van een kleine 90 euro.


Frank   16-07-2015 07:52

In de omschrijving van het strand lees ik dat de strenge controles worden gehouden uit oogpunt van natuurbescherming en natuurbehoud. Inmiddels begrijp ik van de gemeenteraadsleden dat dát niet het argument van de controle is. De gemeenteraad wil naaktrecreatie ontmoedigen en is van mening dat met name naaktrecreanten onnette zaken uitvoeren in de duinen. Het heeft dus niets met natuurbeheer te maken maar met een antinaakt houding van de gemeenteraadsleden.


Dirk   07-07-2015 23:40


Ik was vorige zondag 5 juli op dit strand, ben zelf van Antwerpen, eerste keer hier, erg mooi strand en fijn gesprek met mensen uit Breda


Bianca   07-07-2015 20:46

Er zit wel een verschil in sex. In een leuke bui elkaar een beetje plagen kan, maar de echte daad vind ik dan niet kunnen idd.
Hebben jullie dan mensen op het open strand het met elkaar zien doen?


David   29-06-2015 16:59

Heeey allemaal!
Ik ben van plan om een keer naar het naaktstrand te gaan.
Alleen ik ben een jongen van 15, is het gek als je alleen op het naakstrand gaat rondlopen op die leeftijd?

Groeten, David


Jan-Willem   29-06-2015 13:55

Hallo Tjipke,daar heb je helemaal gelijk in geen sex op het naaktstrand. En zeker niet in het zicht van iedereen. Maar hier liggen de mensen vaak beschut achter een duintje dus de kijkers zoeken het vaak zelf op.


Tjipke Tasma (webmaster)   28-06-2015 10:15

Beste Jan-Willem,

Seks hoort niet op het (naakt)strand. Vraag bij de gemeente een eigen strand aan waar je je gang kunt gaan. Voor de naaktstranden geldt Seksrecreanten opgerot.


Jan-Willem   28-06-2015 09:11

Hallo allemaal,
Hou nu eens op met dat gezeur over die zogenaamde sex activiteiten. Moet je eens kijken wat er allemail in de wereld afspeelt en dan gaan jullie zeuren over mensen die iets moois doen De liefde bedrijven. Als je je eraan stoort kijk dan de andere kant op of ga er een stukje vandaan liggen.


Maria en Anton   26-06-2015 15:51

Seksrecreanten zijn niet welkom op de naaktstranden, welnu, onze ervaring is dat er steeds meer -openlijk- gesext wordt op het strand, zeker sinds je niet meer in de duinen mag. Niet iedereen is hiervan gediend en het zou een goede zaak zijn als hier meer controle op zou komen.


Bianca   05-06-2015 15:09

Hallo lieve mensen,

vandaag heb ik me voor het eerst, samen met mijn beste vriendin, bloot gegeven op het naaktstrand. In het begin erg onwennig, maar na een tijdje erg lekker. Heel erg lekker zelfs.
We hebben geen last gehad van rondlopende mannen, waar we een beetje bang voor waren. We hebben zelfs een rondje in de duinen gedaan. Daar hoofdzakelijk wel mannen en een enkel stelletje.

Zeker voor herhaling vatbaar


john   05-06-2015 12:22

@Unknown

Ik kom er niet vaak meer, maar kan je wel zeggen dat hoe oud of jong je ook bent, je daar (net als elders) altijd welkom bent.
Ook als minderjarige kun je op elk naaktstrand bloot liggen zonder problemen.
En lastiggevallen worden valt wel mee hoor (zelf nooit iets van gemerkt).
Gewoon opgaan in de menigte, dan zul je dien dat het ook voor jou best genieten is ( of je nu een jongen of een meisje bent ( of man/vrouw))


Unknown   05-06-2015 11:18

Heeey mensen!
Ik ben zelf nog maar 17 jaar maar ik wil het graag een keer proberen omdat ik het zelf altijd heel fijn vind om lekker zonder kleren met wat oortjes met muziek aan het strand te liggen. Ik weet zelf alleen niet of het toegestaan is om als minderjarige alleen op het naaktstrand te gaan liggen en of ik dan niet word lastiggevallen door oudere mensen. Zou iemand mij hier misschien iets over kunnen vertellen? Of er bijvoorbeeld meer van mijn leeftijd zijn die er alleen liggen?

Groetjes, Unknown


Michel   29-12-2014 14:06

Hallo,

In tegenstelling tot andere jaren staat op de site van Delta Natuur niets over de nieuwjaarduik.Om alles even te controleren heb ik zowel met Delta Natuur en Aloha Beach gebeld. Beide bevestigen de nieuwjaarduik om 14:00 uur plaatsvindt.

Dus kom allemaal een duik nemen! Toeschouwers zijn ook van harte welkom.


Michel   27-12-2014 16:20

Hallo,

Op de site van NFN staat dat in Vrouwenpolder op 1 januari weet een nieuwjaarduik wordt georganiseerd. Op de site van delta-natuur staat echter niets.

Weet iemand of de duik doorgaat?


J&t   11-10-2014 19:40

Het was heerlijk zonnen,en natuulijk zijn we uit de duinen gebleven.

Tot volgend voorjaar!


Geert   01-10-2014 20:51

Vorige zondag een heerlijke dag gehad aan het strand. Zeer weinig volk. Aangename temperaturen. Voor ons blijft Vrouwenpolder top !


Johan   11-09-2014 20:02

Misschien een idee voor mensen die graag in de duinen willen liggen. probeer eens een keer Neeltje Jaans in paats van Vrouwenpolder. Het is met de auto maak een klein stukkie rijden. Op neelje Jans staan geen borden dat je niet in de duinen mag, en nog een voordeel parkeren is gratis. Ik parkeer altijd bij P1 ( bij de windmolens) en loop dan een stukkie over de havendam en dan bij strandpaviljoen links over het textielstrand naar het naaktstrand.

maar misschien is er wel een wet dat het nergens mag, in Nederland in de duinen liggen ? ook al staan er geen borden ?
Ik heb in ieder geval nog geen controleurs gezien op Neeltje Jans. Kan me voorstellen dat je dag dan goed verpest is als je een bekeuring krijg. Succes allemaal en hopelijk nog veel zonnige dagen in september


Ruben   05-09-2014 00:08

@Hans:
het is niet bij 'een' boete gebleven. er zijn vele boetes uitgedeeld. Wij lagen vóór de denkbeeldige lijn tussen de paaltjes en ook wij hadden prijs. Na wat geprotesteerd te hebben dat er inderdaad met 2 maten gemeten wordt daar, gaf de 'coördinator' toe dat het een twijfelgeval was en heeft ons dus geschrapt. Maar, iets verderop, is zelfs een man aangehouden en met politie afgevoerd, omdat hij het er niet mee eens was en zich dus niet wilde legitimeren. ALTIJD bezwaar maken, als het kan met foto's van de situatie, je wint het altijd, omdat het zo onduidelijk is en de bordjes in het wilde weg zijn geplaatst.


Hans   04-09-2014 22:04

Vandaag 4-9-'14 is er weer een boete uitgedeeld van 97 euro. Mijn partner lag voor de lijn bordjes/palen op de eerste duintop aan strandkant.
Na de boete ben ik gaan kijken wat er nu precies op de bordjes staat. "Duingebied. Deze duinen beschermen het land tegen de zee. Betreden veroorzaakt schade en is daarom niet toegestaan." Om dit bordje te kunnen lezen moet je echter wel de duinen in!
Verder altijd gedacht dat er zo'n verboden artikel nummer op zo'n bordje moet staan om een boete te kunnen krijgen. Ook geen kopie van die boete gekregen.
Degene die boete opschreef in een gewoon schrift hield het om 15 uur 20 voor gezien en dat terwijl er 50 meter etc verder nog meer mensen in overtreding waren. Ze moest zeker op tijd weer terug zijn om uit te checken op haar werk.

Antwerpen   31-07-2014 11:54

Vorige week donderdag was ik voor het eerst op een naaktstrand, Vrouwenpolder dus. Dit was ongelooflijk bevrijdend. Ik was als 45-jarige vrouw alleen. Ik moest tot mezelf komen, en hoe kon dat beter dan totaal anoniem mezelf eindelijk eens bloot te geven.Totaal geen last gehad van opdringerige mannen. Wel zelf contact gelegd, zonder bijbedoelingen natuurlijk. En het was zalig!!!
Zulke intense gesprekken gehad, dat het nu nog na zindert. Ik probeer snel terug te komen in de hoop dit nogmaals te kunnen meemaken. Al zal ik dezelfde interessante mensen waarschijnlijk niet terug tegenkomen, al is die hoop er toch.
Verder is het gewoon een prachtig strand, met leuke bar, en een geweldig zicht op duinen en strand.Steve   28-07-2014 21:37

Jan, Komen er ook mannen alleen ? Ik vind naaktlopen heerlijk, maar mijn vrouw wil het niet. Binnenkort is ze een weekje weg met vriendinnen en plan ik een uitstap naar het naaktstrand van Vrouwenpolder. Gewoon om rustig te genieten en een boekje te lezen en uiteraard van de vrijheid te genieten.


Jan   06-07-2014 10:51

Mark, waarom zoek je een vrouw of stel om naar het naaktstrand te gaan? Durf je niet alleen?


Mark   09-06-2014 01:07

ik zoek vrouw of stel om samen naar naaktstrand te gaan


ggg   31-05-2014 22:30

Fantastisch weer, fantastisch strand. Weinig volk, maar het zeewater was nog aan de frisse kant.

Genoten van een dagje zee.


   16-01-2014 22:36

wij zijn er dan ook weer hopen snel weer op goed weer


Mima   08-01-2014 16:36

Hallo Tim en Jolanda, nog iets gehoord van je boete. Wij stel 50+ gaan ook elk jaar in mei voor een weekje naar Vrouwenpolder en gaan dan ook meestal in de duinen liggen als het er waait. Ik heb begrepen dat er nu veel gecontroleerd wordt als je in de duinen gaat liggen, wie kan ons er meer over vertellen want in mei gaan wij weer voor een weekje.


Michel   30-12-2013 14:25

Doe mee met de nieuwjaarsduik 2014 om 14:00 uur in Vrouwenpolder. Enthousiaste toeschouwers zijn ook van harte welkom.

strandstel   12-09-2013 22:50

wij komen er ook veel en in de duinen valt het best mee met sexende stellen . soms wel mannen samen . maar wat wel op valt is dat er de laatse tijd wel veel seks is op het strand al dan niet opvallend zelfs heel dichtbij het textiel gedeelte en op kijk afstand van de strandtent aloha . daar wordt niks van gezegd ,maar wel als er iemand rustig in de duinen willen liggen om rust en uit de wind te liggen .maar waarom wordt er alleen op vrouwenpolder gecontrolerd en niet ergens anders wij hebben ze niet gezien op breezand/ Domburg /zoutelande , er zijn belangrijkere dingen om te controleren en meer geld opbrengen dan in de duinen naar mensen te zoeken


Jan   12-09-2013 18:22

Door al die verhalen over seks op het naaktstrand, is er weer controle en komen er boetes, als je in de duinen gaat liggen. Eigenlijk pakt men het verkeerd aan. Als de mensen die seks in het openbaar willen, niet meer in de duinen kunnen, zullen ze dat op het strand gaan doen. Ik denk dat dit zeker niet de bedoeling is. Waarom beboet men nietsvermoedende mensen die in de duinen gaan liggen, omdat er een koude wind staat? Men zou beter wat meer controle doen of iedereen zich wel behoorlijk gedraagt op het naaktstrand. Als ze een boete krijgen, omdat ze aan openbare seks doen, hebben ze het zelf gezocht.
Maar nogmaals, ik kom hier al 20 jaar en heb er alleen maar over gelezen of het van anderen gehoord. Zelf heb ik nog nooit iets gezien. Heb ik een verkeerde bril op?


hannah   11-09-2013 10:59

Na de "negatieve" media aandacht was het vorige week donderdag, de laatste mooie dag tot nu toe, vreselijk druk op het strand, zo druk hadden wij het nog nooit gezien! De bordjes in de duinen zijn er wel degelijk! Er waren wel wat lege palen maar die zijn weer voorzien van nieuwe blauwe bordjes en duidelijk genoeg voor een ieder om te lezen. Alle media aandacht heeft er duidelijk toe bijgedragen dat er een hoop nieuwschierige mensen op het "sodom en gomorra van zeeland" afkomen! Wat een grap! Het strand van vrouwenpolder is het mooiste, breedste, fijnste nudisten strand van Zeeland. Ookal zijn de duinen verboden terrein, zijn er nog genoeg plekjes om heel prive te liggen. Die duinen zijn meestal het terrein van homomannen, en alleengaande mannen die met gezwinde spoed de duinen doorrennen op zoek naar wat actie van sexuele aard! dit jaar viel wel op dat het aantal belgische (vooral) homo mannen rap in aantal toeneemt. In Belgie hebben ze blijkbaar geen Sodom en Gomorra.;-)Persoonlijk voelen wij ons altijd erg thuis op het stand van vrouwenpolder en maken weinig vervelende dingen mee. Wat sex betreft, dat heb je overal wel, niets is minder menselijk dan fijn een potje vrijen in de buitenlucht! Wat wel soms storend is zijn de "cruisende" mannen, die het zelfs heel opwindend vinden als een naakte vrouw een boek ligt te lezen. Sommigen zijn met geen tien paarden uit je buurt te krijgen en gedragen zich als lastige vliegen. Afgezien daarvan is het heerlijk op vrouwenpolder, mooi en rustig. een tentje en of een schermpje mee om je eigen plekje te maken en je hoeft de hoge duinen niet eens in! Ik denk niet dat het bezwaar van Tim en Jolanda iets uit gaat halen omdat de bordjes er gewoon staan, zeker aan het begin, zoals ik al eerder zei, ze staan er nu allemaal weer, betaal je boete, je deed iets wat niet mag! Iedereen met een beetje gezond verstand WEET dat de duinen het land tegen de zee beschermen en dat je er niet in mag komen om de duinen zoveel mogelijk intact te laten, dit is overal langs de zeeuwse kust het geval, daar worden kinderen van jongs af aan op gewezen. Uiteraard doen wij massaal wat eigenlijk niet mag, ook wij kruipen wel eens in een duinpan bij harde wind maar als dan die mannen met de bonnenboekjes komen moet je ook niet piepen! Boete betalen en gewoon genieten van een volgende keer op het mooiste strand van Zeeland! PS wij hebben al heel de zomer geen mannen met bonnenboekjes gezien en zijn bij mooi weer toch alle weekenden en vrije dagen op het strand!


Tim en Jolanda   05-09-2013 20:01

Hallo,de boete is binnen 97 Euro.
We hebben bezwaar aangetekend.
En zullen het hier melden.


ron   01-09-2013 13:44

boete is 90 euro pp. dankzij het artikel in de pzc wordt er nu zo streng gecotroleerd. Maar de bordjes zijn niet duidelijk. Sommige staan ook helemaal i het zand, dus naar mijn idee moet je hier makkelijk onderuit kunnen komen.ggg   01-09-2013 09:58

@ Tim en Yolande : en wat zal de boete zijn ? Hopelijk niet te hoog ...


samen_plezier   25-08-2013 23:33

wij waren er even naar toe geweest maar er was helemaal niemand in de duinen te vinden


Kris   25-08-2013 21:03

Zo wat is er allemaal aan de hand op het mooie strand van Vrouwenpolder.Hoorde dat op vrijdag16 aug.ook al mensen beboet zijn. Op deze manier durven de mensen niet meer naar het strand daar. Jaren kon je ongestoord uit de wind liggen in de duinen.Nu lopen ze zowat iedere week boete's uit te delen.
Groet,
Kris


Ruben   24-08-2013 02:05

@Tim en Jolanda:
bij elke officiële strandovergang staan grote borden, met wat wel en niet mag en er staan ook overal borden van het Zeeuws Landschap. en ook al staan de bordjes in de duinen om de honderd meter, je bent er minstens voorbij 1 gelopen, anders kun je niet op het naaktstrand komen. En aanvechten heeft geen zin; onder een parkeerverbod bord staat ook geen wetboek artikel vermeldt. Borden staan er, waar ook in Nederland,niet voor niets.


Tim en Jolanda   23-08-2013 23:47

Vandaag 23-Aug-2013 waren we op het strand van Vrouwenpolder.Wij een echtpaar eind 50.Vanaf de hoge trap het stand opgelopen via de waterlijn liepen we richting de duinen. We hadden een leuk plaatsje gevonden iets omhoog.Na een uurtje werden we aan gesproken door 2 mannen met de mededeling dat we controle kregen van een Boa
die ons vroeg om legitimatie wat we lieten zien.
Onze vraag was wat de bedoeling was van deze actie.
Hij vertelde ons dat we in de duinen waren en dit niet was toegestaan.Hij wees ons naar links en recht waar om de honderd een bord scheen te staan waarop vermeld zou staan dat we binnen de lijn van die borden zouden zitten. Wij hadden geen notie van wat er afspeelde. We zouden het duin kunnen beschadigen en dat er hier weleens onzedelijke dingen gebeurde.We waren overrompeld, ik opperde dat we zouden vertrekken maar dit was niet voldoende.
We werden beboet.Ik heb nog even mee gekeken toen ze verder gingen met de inspectie met andere duin zonners.Er werden meereren beboet maar anderen kregen een waarschuwing erg vreemd.Na bestudering van de borden zag ik geen vermelding van een wetboek artikel.Ik denk dat ik de boete maar aanvecht.Totaal geen duidelijke aanduiding en ver
uit elkaar. Een leuk daagje zeeland was snel verpest voor ons.


Erik   20-08-2013 19:14

Hallo Lady A,

Ik ben hier afgelopen week voor het eerst geweest. Ik heb op het brede stuk gelegen, dus niet echt tegen de duinen. Het was er niet zo heel druk, en ik heb me er echt op mn gemak gevoeld...

@Jan, ik voelde mezelf wel een van de jongeren. uitgezonderd de kinderen die bij families zijn natuurlijk.


Lady À   20-08-2013 09:54

Ik wil deze week een dagje naar het naaktstrand komen, maar nu ik de verhalen hier onder lees ben ik een beetje huiverig geworden. Mannen die je lastig vallen !! Kan ik als vrouw alleen wel naar dit naaktstrand. Of moet ik mijn hond mee nemen?


Adriaan   11-08-2013 11:19

Tegengif (lezers schrijven) n.a.v. het PZC-artikel kan worden gericht aan: Lezersredacteur PZC, postbus 91, 4330 AB te Middelburg, lezersredacteur@pzc.nl


hd   10-08-2013 15:44

kijk wat ik tegenkwam over het naaktstrand bij vrouwenpolder:http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/sodom-en-gomorra-op-strand-bij-vrouwenpolder-1.3951931
Best jammer dat het zo negatief in de publiciteit komt.


gert   08-08-2013 20:26

Kan je met de fiets dicht bij het naaktstrand komen, of moet je toch nog een eind lopen.
gr. gert


Jan   05-08-2013 11:06

Hey allemaal,

Komen er ook jongeren op het naaktstrand ?

Alvast bedankt,
Mvg,
Jan


Afgeknipte broek   04-08-2013 12:14

Drie mooie dagen naar het naaktstand geweest Ik lag langs twee leuke vrouwen ( Marjan en haar vriendin uit Middelburg) Zo had ik geen last van loslopende mannetjes. Dames bedankt!


peter   03-08-2013 19:13

vandaag naar het naaktstrand geweest,toen ik er aan kwam en alles uitgepakt had ,zag ik dat een stelletje de liefde aan het bedrijven was, een ander stel dat daar nog geen 3meter van af zat heeft het nog even afgewacht en na een tijdje er toch wat van gezegd.!!! terecht hoor, wand iedereen kon er van genieten.!! na veel heen en weer heeft het vrijende stel toch maar besloten om zich te gedragen!!!! ik kan het best begrijpen dat het moeilijk is om je in te houden ,ga even zwemmen of zo maar niet midden op het strand zodat iedereen het kan zien. en voor het stel dat er wat van gezegd heeft jullie hadden groot gelijk !!!!morgen ga ik weer hoop wel dat er wat minder wind is. strand is werkelijk fantasties en laten we het zo houden !!! tot morgen allemaal gr peter


J & B   03-08-2013 10:12

maandag 29 juni naar naaktstrand geweest vrouwenpolder, was een reuze dag
er zaten nog een paar koppels en een gezinnetje
we hebben geen hinder gehad van mannen die zich zouden opdringen of zo.
we gaan zeker nog terug


jan   20-07-2013 14:44

Wij gaan al zeker 20 jaar naar het naaktstrand in Vrouwenpolder. Je hoort soms verhalen over seks in de duinen of mannen die zich zouden aftrekken in je buurt. Dat hebben we echt nog nooit meegemaakt. Ik begrijp eigenlijk niet waar die verhalen vandaan komen.


Katja en Pieter   17-07-2013 18:46

Wij gaan zowel vaak naar het naaktstrand bij Vrouwenpolder als oostkapelle. Soms op het strand soms in een duinpannetje. Vandaag weer heerlijk in een duinpannetje gelegen, en genoten van het weer.Inderdaad was het vandaag wat drukker in de duinen en soms een passerende "wandelaar" om te gluren, maar dat stoort ons al enige tijd niet meer. Mensen die "iets" meer willen, vandaag niet gezien, maar anders gewoon aanspreken dan druipen ze vaak wel af. Groetjes Katja en PieterRon   11-07-2013 00:45

@ aart:
als je de strandovergang bij Camping Oranjezon neemt, zijn honden zowiezo op het linkse strand 2 kilometer welkom


aart   19-06-2013 23:00

weet iemand of honden (evt aangelijnd) hier ook welkom zijn op de drukkere strand dagen?


Saar   18-06-2013 23:50

Beste Jef, als je op het gewone strand, in de buurt van de chalet, blijft heb je daar geen last van op wat drukkere dagen. Ga je in de duinen of wat afgelegen liggen, wel.
Groeten, Saar.


jef   18-06-2013 08:54

Deze zomer ben ik samen met mn vriendin van plan om de stap te zetten richting naaktstrand. We zijn er al tijdje over bezig en het lijkt ons heel leuk dit een keer te proberen. Maar als ik de berichten hieronder lees, ben ik wat bevreesd voor de gluurders en opdringerige mensen (ik neem aan mannen?). Wanneer stelt dit probleem zich voornamelijk? Ook op drukke dagen waarop er veel volk is en dus ook vele gezinnen? Wij zijn zelf jonge twintigers. Zijn in de zomer alle leeftijdscategorieën wat vertegenwoordigd of ligt de gemiddelde leeftijd van de strandgangers eerder hoog?
Alvast bedankt voor de info en misschien tot dan!


Ann en Dirk   07-06-2013 09:26

Bedankt mrf en Geert en Leen voor jullie reactie.

Voor alle duidelijkheid wij hebben het hier niet over gluurders. Gluurders kom je wel op elk strand tegen en wij storen ons weinig of niet aan hen.

Wij hebben het echter over de zeer opdringerige types die op enkele meter van je komen zitten en zich dan beginnen te bevredigen of je op expliciet seksueel getinte wijze beginnen aanspreken.

Dit jaar al eenmaal meegemaakt vorig jaar tot 4 maal toe hetzelfde probleem gehad (en wij zijn in totaal slecht 9 maal naar Vrouwenpolder geweest). Voor alle duidelijkheid wij lokken dit dus op geen enkele wijze uit, tenminste wij denken niet dat het lezen van een boek als provocatief kan worden beschouwd. En nee wij gaan nooit in de duinen liggen, maar altijd op het strand en tegen 5 uur gaan we meestal naar huis.

Vorig jaar hebben we een van deze "rukkers" op zijn gedrag aangesproken en inderdaad hij is afgedropen ;-) Maar enkel om 20m verder een jong koppel lastig te vallen.

En dan nog dit. Zowel op het naaktstrand in Breskens als hier in Vrouwenpolder hebben wij vorig jaar enkele malen een gebaarde 50-jarige man gezien die met een sporttas over het strand wandelt. Een interessant detail : de sporttas heeft vooraan een uitsparing waardoor de lens zit van een foto- of is het een videocamera!

Vroeger kwamen we altijd met de hond, maar vorig jaar dus niet. Misschien vielen ze ons daarom in het verleden niet lastig.
Morgen neem ik in elk geval de hond terug mee naar het strand ;-))


Geert   05-06-2013 22:20

Hallo mrf en Ann en Dirk,
Wij zijn een koppel jonge 50tigers uit Antwerpen en komen ook heel graag en regelmatig naar het strand tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder. Wij genieten hier altijd heerlijk van. Af en toe zie je wel eens een man vorbijwandelen maar hebben hier toch weinig of geen (over) last van. Wij lezen een boek of rusten wat, misschien zijn wij te oud en laten ze ons daarom met rust . In alle geval wij laten onze heerlijke dag niet verknallen door mannen die naar andere dingen op zoek zijn! Misschien moeten wij koppels mekaar meer gaan opzoeken!
Geert en Leenmrf   04-06-2013 11:35

Hallo Anne en Dirk,mij vrouw en ik hebben deze ervaring ook al meegemaakt maar er is wel een verschil tussen gluurders en trekkers! Wij vinden gluurders ook niet zo prettig maar toe maar.Jullie ervaringen zijn die van dit jaar en van het strand of van in de duinen en van overdag? wij hebben de indruk dat de mensen die voor wat anders komen dan zonnen zich wat later op de dag naar de duinen begeven. Hebben jullie ook deze ervaring.wij vinden dit nog steeds een heerlijk strand waar we dit seizoen nog niet geweest zijn maar toch wel heel graag weer naar toe willen komen. Heerlijk vrij zonnen en voor diegene die wat meer wil: doe dit waar niemand last van je heeft en neem het dan maar op de koop toe dat sommigen daar wel plezier aan kunnen hebben. Als je deze mensn waarschuwt gaan die meestal wel weg.Zoeken jullie nooit een plaatsje bij een ander koppel in de buurt zodat de vervelende mensen daar wat makkelijker ui de buurt blijven?


Ann en Dirk   03-06-2013 14:16

Prachtige locatie ! Alleen spijtig van die mannen die op enkele meters van je komen zitten en zich dan "aftrekken". Wij komen al vele jaren naar dit strand en de situatie wordt steeds erger :-(
Je kan niet meer rustig zonnen of je wordt wel door de een of andere man lastig gevallen. En laat mij duidelijk zijn, geen discriminatie hier, zowel vrouwen als mannen worden lastig gevallen.


ggg   29-05-2013 14:09

Maandag naar het strand van Vrouwenpolder geweest. Prachtig weer, in de ochtend iets te koud, maar nadien uit de wind schitterend weertje. We hopen op goed weer tijdens de zomer. Er was weinig volk op het strand, maar waarschijnlijk kwam dit door de werkweek...A&S   15-04-2013 21:17

Eerste strandweekend achter de rug zaterdag laat in de middag 1 uurtje en zondag wat langer kunnen genieten heerlijk.


Michel   29-12-2012 16:32

Doe op 1 januari 2013 om 14:00 uur mee met de nieuwjaarsduik. Als je het te koud vindt dan kan je altijd komen aanmoedigen!!!


ggg   11-09-2012 19:13

Zondag was het heerlijk vertoeven in Vrouwenpolder. Warm, een zee die er als een meer uitzag. Aangenaam en hopelijk is het binnenkort ook nog zo'n goed weer tijdens het WE. Zoals reeds een 3 tal jaar, komen we zeker terug.Lomme   26-08-2012 13:30

Heb ik gedaan, Luckskebrussels. Toch blijft het ongeveer 2 uur rijden, maar het is het meer dan waard. Als ik de kans krijg, ben ik weer weg.


Lucskebrussels   24-08-2012 08:24

Lomme, er is ook wel de Westerscheldetunnelweg, kost u vijf Eur tol enkel. Dan moet je niet Via Antwerpen E17 en zo richting Middelburg E34 rijden.


Lomme   24-08-2012 00:00

Vandaag naar Vrouwenpolder geweest. Zaaalig gewoon. 2,3 km lang en bij eb tussen de 500 à 600 m breed!!! Wat een ruimte. Vanuit West-Vlaanderen is het, sinds de veerdienst van Breskens naar Vlissingen niet meer voor auto's gebruikt wordt, een heel eind rijden. Ook met de fiets.meagain   22-08-2012 11:09

Gisteren mijn eerste naturistische ervaring gehad op vrouwenpolder, het is me erg goed bevallen, ik kijk nu al uit naar een volgende keer. Enkel ben ik man alleen, mijn vrouw is helemaal niet te vinden voor naaktrecreatie. Maar smaakt toch naar meer. Mijn ervaring kan je nalezen op http://www.naturistenforum.nl/forum/viewtopic.php?t=3726


Mike   16-08-2012 15:15

Gisteren met echtgenote naar het strand geweest en dat is ons goed bevallen. Was dan ook een lekker weertje. We lagen onderaan de duinen en zijn niet lastig gevallen, wel veel koppels in de buurt en dat helpt natuurlijk. In de duinen zelf lopen wel wat overjaarse homo's maar wij denken dan " ieder zijn ding ". Voor herhaling vatbaar.


Paul   27-07-2012 14:26

Afgelopen week een heerlijke tijd op het strand gehad. Eindelijk zomer en zodoende genoten van de temperatuur en de rust.
Jammer dat er niet wat meer sanitair geplaatst wordt tussen de stranden. Dit mag toch geen belemmering zijn voor de gemeente Vrouwenpolder om de naaktrecreatie een dienst te bewijzen.


belgische toerist   26-06-2012 17:09

zou graag dit weekend eens langsgaan voor eerste keer. Is dit te vroeg in het seizoen of toch al goed doenbaar?

alvast bedankt

Mvg belgische toerist


ggg   29-05-2012 22:38

Vorige zondag terug naar Vrouwenpolder geweest. Lekker warm weer (eindelijk).


Johan en Trees   24-05-2012 23:54

Eindelijk weer eens weer om het strand te bezoeken


ggg   07-10-2011 16:49

Vorige zondag 02/10 op de laatste zomerdag naar het strand geweest. Het was aangenaam weer, maar die lastige mannen, die op 1 meter van ons kwamen zitten, om zich dan te bevredigen ... dit is er eigenlijk over. Dit is de eerste keer dat mijn vrouw het gevoel had er niet 'veilig' te kunnen zonnen. En we gaan al meer dan 5 jaar naar naaktstranden. Volgend jaar neem ik een fototoestel mee om die 'lastige typekes' te fotograferen. Ik hoop dat ze het begrepen hebben. Ook wij willen in alle rust en kalmte naakt genieten van de heerlijke zon.


J&C   04-09-2011 00:53

Donderdag 1 september eindelijk weer een dagje op onze favoriete FKK locatie geweest. Er stond een koele bries maar in de duinen was het heerlijk toeven! Hopelijk krijgen we nog een paar van deze mooie nazomerdagen. Grtz


T & S   30-06-2011 14:42

@ j&D -> Als je als stel in de duinen wil liggen dan kun je het beste naar rechts wandelen. Naar Links zitten veelal de mannen die jullie omschrijven en de Homo's, die overigens voor mannen alleen net zo vervelend zijn. Enkel met hele drukke dagen kom je er ook andere stellen tegen. Overigens was het afgelopen maandag zo warm dat je het beste gewoon op het strand kon liggen, begrijp dan ook niet helemaal waarom jullie daar niet zijn gaan liggen... Dan heb je namelijk helemaal nergens last van..Oh ja..Spreek de heren er gewoon op aan..Dat helpt meestal ook...


j & d   29-06-2011 22:44

afgelopen maandag (27-6) naar het naaktstrand ter hoogte van oranjezon geweest. Het was gewoonweg NIET leuk. Met dank aan de gluurders, mannen die 10x per uur voorbij komen gewandeld. Op een gegeven moment zat er 5 man zo kort bij ons dat het gewoon degoutant was. Eén daarvan schoof steeds dichterbij en 2 anderen zaten constant aan hun fluit te trekken (sorry voor het woordgebruik). w-a-l-g-e-l-i-j-k !


Tanja   05-06-2011 12:42

@Ruud. Als je via Oranjezon naar het strand wandeld dan kom je uit bij een geklede strandtent. Iets naar links of recht is aan beide zijden ruimte voor naaktrecreatie. Afgelopen dagen gezellig druk. Groot voordeel is dat als het winderig is je ook in de duinen uit de wind kan liggen. Blijft mijn favoriete strand waar je ook gerust als vrouw alleen kan komen. Ja er zijn ook weer loslopende mannen maar als je een beetje bij een leuk stel in de buurt gaat liggen dan heb je daar geen enkele last van.


Ruud   04-06-2011 23:24

Hoorde gerucht dat naaktrecreatie sinds kort verboden is bij strandopgang Oranjezon Vrouwenpolder. Ik wil er niet tevergeefs heen. Kan iemand de stand van zaken vertellen.....


Phil   27-04-2011 21:00

Ik ben het voorbije weekend voor het eerst naar een naakststrand geweest. Op vrouwenpolder dus. Ik was eerst om een uur of vijf en dan om vier uur gegaan. Omdat ik verlegen was (ik ben 40, alleen). Maar eigenlijk was ik al snel gerustgesteld. Er zijn gezinnen en iedereen doet zijn best om niet te kijken lijkt het soms. Bovenop de duinpannen heb je wel steeds mannen - meestal wel in gezelschap - die steeds maar staan rond te turen. Maar goed, daar heb ik me dus niets van aangetrokken. Het strand is lekker wijd en lang waardoor je als je zoals ik geen plek vindt in de duinpannetjes toch nog voldoende privacy rondom je hebt. Prachtig mooi gebied. Heerlijk ontspannend.


Joenes & Bien   26-04-2011 12:10

Wij waren op zonnige 1e paasdag in Vrouwenpolder; na een frisse start was het toch nog heel relaxed!


Mikel & Sanne   22-04-2011 14:17

Aanstaande zondag, eerste paasdag, weer heerlijk naar vrouwenpolder in de duinen zonnen en relaxen!! Nog meer mensen die gaan?


Karel   29-12-2010 13:14

Op 1 januari zal hier rond 14:00 uur een nieuwjaarsduik plaatsvinden. Zal leuk zijn als er veel mensen meedoen / komen kijken.


Willem   22-09-2010 21:25

Gisteren de herfst begonnen, vandaag toch de laatste nazomerdag volgens de weerprofeten.
Een heerlijke middag gehad: vrijwel windstil en lekkere temperatuur.
Dit weer hadden we in augustus moeten hebben!


J&C   06-09-2010 20:20

Vandaag wellicht de laatste zomerdag van het jaar doorgebracht op dit prachtige strand. Mede door de wind gekozen voor een plekje in de duinen en daar heerlijk kunnen genieten van de zon en elkaar.. Er was veel activiteit in de duinpannetjes, alleen jammer van de vele gluurders welke constant door de duinen cruisen, zij verpesten het voor veel stelletjes zoals wij.. Tot volgend jaar!


tommy   22-08-2010 23:42

Gisteren hier mijn eerste naturisme-ervaring beleefd en is reuze meegevallen. Mooi strand en aangename mensen. Naakt zijn voelde hier heel natuurlijk aan. Er kwamen veel geklede wandelaars voorbij, maar dat stoorde mij niet. Iets minder aangenaam vind ik de ongure mannen die in de duinen "de wacht houden".


ad   14-08-2010 22:13

Mooi breed strand, veel jongere mensen en gezinnen. Erg genoten van de rust daar. Minpunten zijn wel het lange pad wat je moet lopen om er te komen, en de personen die het nodig vinden om de duinen te betreden en daarmee te vernielen. Deze mensen verwarren naturisme ook nogal eens met andere dingen heb ik het idee.


ggg   08-07-2010 14:02

Fijn naaktstrand.
Door zijn enorme oppervlakte is er echt veel plaats.
Zeer aangenaam.


ollie   28-06-2010 11:39

zou hier ook graag een keer naartoe willen. Ben 1 keer alleen in rithem geweest en dat was als jongen geen succes :( (veel opdringerige homo's). Hoop dat mijn 2e keer beter wordt, maar ga eerst op zoek naar (vrouwelijk) gezelschap, in de hoop minder lastig gevallen te worden!


Woly   18-06-2010 15:57

@Marc,
Met zo'n gebogen radiator-kwast.


Marc   18-06-2010 14:04

Binnenkort wil ik eens voor de eerste keer gaan.
Lijkt me reuze spannend, maar ook heerlijk.
Zijn er mensen met tips?
Hoe smeer je bijvoorbeeld je rug in als je alleen gaat?


Eric   08-06-2010 10:22

Eric

Ik zou graag eens naar bredene gaan , maar ik ben bang dat ik een Erectie krijg als ik daar rond loop weet iemand of dit strafbaar is
en is dit storend voor andere mensen?
mail:ericje1@gmail.com


Mikel   20-04-2010 12:41

Gaan er komend weekend al stellen in een duinpannetje liggen in vrouwenpolder bij temperaturen rond de 20 graden?


mikel   20-03-2010 18:48

wanneer zal het weer zijn om heerlijk in een duinpannetje met zijn 2-en te gaan liggen?
;-)


Hanna   03-09-2009 22:14

Hoi Frans en T....

Ja,
Zwemmen en zoals je zelf al zegt: wandelen.


Frans   27-08-2009 07:20

HoiAllemaal,

Wij zijn deze zomer een paar keer daar geweest.Erg mooi strand en je kunt er heerlijk wandelen langs de waterkant.Zelfs tot Ooost-Kapelle toe.Maar klopt het ook dat er stellen komen met heel andere bedoelingen dan alleen zonnen.

Groet F en T


Hanna   24-08-2009 20:04

Hanna 24-08-2009

Het was al weer een aantal jaren geleden, maar we zijn een dagje met het gezin naar het naaktstrand in Vrouwenpolder geweest. He voordeel van dit naaktstrand is dat het meteen begint na de duinovergang. Vooraan is het iets drukker en iets verder is het rustig. Het fijne van dit naaktstrand is dat het een strand is waar naaktrecreatie toegestaan is. Dus we kunnen hier met het hele gezin naar toe, want degene die de zwembroek wil aanhouden, mag dat. Het is een geweldig strand. Hadden we in ons bekrompen België ook maar zo een mooi en uitgestrekt naaktstrand.

groetjes
Hannejoep   24-08-2009 12:53

was weer een heerlijke dagje op het naaktstrandje , volgend jaar maar met een aantal dames een feestje bouwen :P


Ad   07-08-2009 18:43

Hallo dames,

Ik ben op zoek naar een vrouw tussen de 45 en 55 jaar die van naaktstrand, sauna en naturisme houd.
Ik ben een rustige man van 52 jaar.

Mijn email is : adve@zeelandnet.nl

Groeten Ad.


b en k   05-07-2009 14:42

super leuk strand goede voorzieningen zoals douche en toiletten lekker de wind en de zon de gehele dag op je naakte lichaam zou het iedereen aanraden om het eens te gaan doen


   30-06-2009 00:13

Mooi gebied en het gebied biedt meer, na lekker zonnen, zwemmen ook op ander gebied van natuur genieten.


R&J   09-10-2008 11:42

Hier komen wij al jaren en het is er fantastisch; alleen in de duinen bevindn zich wel eens -homolfiele en ook gefrustreerde- viezerikken die naaktrecreatie (=naturisme) verwarren met sexuele activiteiten. Maar daar heb je verder niet echt last van als je je op het strand bevindt. Heerlijk ruim en dus plek en rust genoeg.


Willem   09-09-2008 22:28

Erg leuke site , Wij gaan altijd naar Wijk aan Zee.Maar de foto,s zijn erg mooi.Gefeliciteerd met het geheel 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend