Renesse
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Renesse
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Fonnie A.J. Verstraeten   24-01-2023 19:49

Wat een heerlijk strand. Samen met mijn vriend en vriendin heerlijk genoten van soort van sauna gevoel. De elementen in meer dan goed gezelschap.


Fonnie (A.J. Verstraeten


John   01-08-2022 22:21

Hoi,

Afgelopen tijd meerdere malen naar Neeltje Jans geweest en ook hebben we heerlijk in de duinen kunnen liggen en nooit weggestuurd daar hoor.
Was ook best druk erg leuk en geen gedoe, gewoon relaxen,😎


naaktstrandbezoekers   01-08-2022 20:43

Vandaag weer eens naar het naaktstrand in renesse geweest. wat een verademing zeg. geen lastige en op sex beluste mannen alleen. Wij zijn hier jaren niet meer geweest ivm het hele eind lopen naar het strand vanaf de parking. Vandaag vanuit de brouwersdam op de fiets er heen. Er was wel veel veranderd poortje is weg ook het prikkeldraad. waar het poort was is helemaal dicht gegroeid met stuiken met stekels. Er zijn heel veel duintjes en een heel groot naaktstrand. alleen rechts van de pad van af de camping. De steile fietspad is er nog wel HIHI tot aan bijna het strandpavalion richting renesse . Wij gaan er zeker meer heen veel beter dan vrouwenpolder en neeltje jans . in iedergeval geen controlle zelden een je mag er in de duinen op het strand liggen zonder weg gestuurt te worden. Duinen liggen op het strand en niet tegen de begroeiing aan dus niet voor de kust bescherming. Wij gaan er zeker nog veel meer heen op de electrische fiets ben je er zo.


Sara   03-07-2022 15:46

Handig om te weten dat er een zandbank ligt waardoor het levensgevaarlijk kan zijn/is.


Fred   17-08-2021 09:37

Mooi strand, afgelopen zondag heerlijk tegen de duinen naakt kunnen zonnen. Het is wel een erg breed strand dus vlak bij de zee liggen gaat niet.

Gisteren op het strand naakt hardgelopen. Het was gisteren niet echt strandweer dus het was rustig. Langs de vloedlijn wel wat rare blikken gehad maar geen vervelende opmerkingen.

Kort met een andere hardloopster gesproken over het nudisme en naakt hardlopen. Zij vond het gedurfd en voor haar met haar cupmaat niet comfortabel.


Johan   24-03-2021 21:47

Kijk onder ,,Route,, daar zit ook een kaartje bij van het gebied. Kom je over Duinhoeve pad is het rechts het strand op. Borden staan er waarschijnlijk nog niet.


Arve   24-03-2021 18:28

Kan iemand mij vertellen waar precies het naaktstrand is
Lopend over het fietspad duinhoevepad kijkend naar de zee is het dan rechts of links af het strand op
Staat niet zo goed aangegeven vandaar mijn vraag.


Johan   18-03-2020 21:32

In de PZC vandaag een bericht dat het verklikkerstrand een broedgebied voor strandplevieren word. Het gebied word met palen afgezet. Betekend dit einde van naaktstrand ?


Alfredo   17-08-2019 13:24

Toch leuk dat er behalve trekvogels (...grrr) nu ook weer strandplevieren te zien zijn op dit strand. Hulde voor de bezoekers. Nieuws van nos, vandaag:
https://nos.nl/artikel/2297864-zeldzame-strandplevier-leeft-op-in-renesse.htmlAlfredo   05-07-2019 19:53

Myslefnow, ik ben meer een wandelaar. De meeste bezoekers liggen inderdaad tegen het duin op de plaats van het streepje op de kaart. Maar dat is wel een halve kilometer van de zee, zelfs bij vloed!
Maar er is meer dan genoeg ruimte. Het naaktstrand is vanaf het Duinhoevepad naar rechts.
Als ligt door elkaar, maar het gaat om weinig mensen. Door de week is er vaak niemand op het hele strand.


myslefnow   02-07-2019 09:41

Alfredo wat je niet vermeld is waar je nu eindelijk bent gaan liggen , ik wil ook een x kijken daar is er alleen nog niet van gekomen. als je duinhoevenpad neemt ga je dan links of ga je dan rechts en links op het einde en ligt hier alles door elkaar van geaardheid of is dat ook weer op gedeeld ik hoor het graag


Alfredo   30-06-2019 09:43

Ha, de aanduidingen op de kaartjes op deze website werken weer.
De kilometerpalen komen echter niet overeen met die op recente topografische kaarten, maar zijn één km verschoven.
(schuifje naar 2018 schuiven op www.topotijdreis.nl)

P.s. het is wel een mooi strand daar.


Alfred   28-06-2019 13:02

Ik vind het altijd lastig om er achter te komen waar het naaktstrand nu wel is en waar niet.
Op deze website staan vaak beschrijvingen die strandpalen noemen. Maar hoe moet je uitvinden waar welke strandpalen staan? Op het strand zijn ze nauwelijks vindbaar net als op kaarten van google. Ook op de borden die aan het strand staan niet. Dan ben je dus aangewezen op een kaartje op deze website. Helaas zijn die kennelijk veranderd en staat er op de kaartjes geen aanduiding meer waar het naaktstrand is.

Om op Renesse terug te komen: daar staat prachtige infoborden aan de het strand. Alleen komt de aanduiding van het naaktstrand volgens mij absuluut niet overeen met de beschrijving op deze site.
Volgens het grote bord wordt je verbannen naar een wel heel klein stukje tegen het duin aan. Volgens het bordje naakststrand zelf wordt je zelfs rechtstreeks in de lage duinen gestuurd.

Geen wonder dat ik laatst scheve gezichten kreeg op dit strand. Ik zag meerdere wandelaars naar het bordje bij het pad kijken met een blik van "dáár is dus het naaktstraand?????".

Zie de volgende foto's bij het Duinhoevepad

Overzicht van bord:
http://pix.toile-libre.org/upload/original/1561720232.jpg

Detail van bord:
http://pix.toile-libre.org/upload/original/1561720265.jpg

Bij de duinen:
http://pix.toile-libre.org/upload/original/1561720305.jpgJohan   12-03-2019 19:27

In de duinen mag in principe nergens, maar in Renesse weinig tot geen controle. Kijk wel uit met de zandbank Verklikkerplaat die in zee voor het strand ligt. Paar dagen terug weer een Belgische vrouw verdronken, bij vloed komt de Verklikkerplaat heel snel onder water te staan


Nudeman   11-03-2019 22:19

Is hier toegestaan om in duinen te zonnen? Zo te zien zeer rustig strand zin in de ☀️


stel   18-08-2018 18:09

wij ook paar keer geweest aan de kant van Renesse staat geen naaktstrand bord ,dus weet je niet waar het begint .Maar in het begin ligt alles door elkaar . zo hoort het eigenlijk ook toch .

Iedereen op zij eigen plekje


Paul   28-06-2016 07:03

We bezochten vorige week het natuurstrand, palend aan de uiterste strandtent op gebied Renesse. Adembenemend prachtige omgeving, door zijn schoonheid ook tamelijk druk bezocht door geklede wandelaars. Het naaktgedeelte is niet goed aangegeven, op een bepaald punt zagen we naaktbaders liggen en deden we solidair mee. Het voelt niet comfortabel aan om naakt te wandelen tussen de textielgangers, ergens word je bekeken als abnormaal, hoewel ik absoluut geen negatieve reacties van anderen heb ervaren. Heel mooi gebied, maar wat mij betreft niet echt geschikt voor naturisme.


patrick joosten   01-05-2016 20:56

Een heerlijk strand.
paar jaar geleden een leuke vrouw getroffen daar en heerlijk mee gekletst.
helaas haar contact gegevens niet gevraagd om nog eens af te spreken.

Misschien dat ze op dit bericht reageert.
Zij lag onder een nieuwe blauw witte parasol.


Peter   06-07-2015 00:37

Je kan ook via Camping Duinhoeve het naaktstrand bereiken. Dit is waarschijnlijk de kortste route. Bij Camping Duinhoeve kun je je auto gratis parkeren.

Je komt dan direct via het Duinhoevepad op het naaktstrand terecht. 2km lopen vanaf de camping.

De kwaliteit van het naakstrand van Nieuw Haamstede is overigens vele malen beter en is een aanrader.


David Harley   23-03-2015 12:21

Fijn strand zowel recreatie in de duinen bij harde wind of langs de waterlijn aan zee, doordeweeks voornamelijk oudere recreanten vrijdag's en in het weekend of in de vakantiemaanden wat meer jongere recreanten, was voorheen niet zo goed aangegeven staat nu op alle duinovergangen vooral Duitse toeristen houden van naaktrecreatie echter dan moet men wel weten waar dat mogelijk is volgens mij is dit nu beter aangegeven in 2015.


samenplezier   03-08-2014 22:07

oost kapelle kun je rustig liggen ook in of tegen de duinen


Jan V.   03-08-2014 14:55

Hallo iedereen,

Ben van plan om in de komende weken het naaktstrand eens te bezoeken met mijn vriendin (wij zijn een koppel van 24-27. En vroeg mij af of dit strand aan te raden is. Het zou voor ons de eerste keer op een naaktstrand zijn en willen niet op een naaktstrand terechtkomen waar meer gebeurt of waar veel gluurders rondlopen.

Groetjes


Paul&Lia   25-07-2014 13:50

Wat een heerlijk naaktstrand, of je nu heerlijk in de duinen wil zonnen of lekker wil zwemmen in zee.
Beide is mogelijk.
Heel veel stellen aanwezig.
Beste te bereiken via het Zwaluw paviljoen.
Strand niet zo breed daar, wel meer textielgangers.
Dus heerlijk genieten van vakantie daar...
Groetennellie   08-08-2013 17:35

Dit is een van de beste, rustige naaktstranden waar iedereen welkom is. Geen negatieve reacties, en door de enorme breedte ook weinig last van gluurders. Ook ideaal voor gezinnen met kinderen.


Johan en Ruben   08-07-2013 00:00

Dit is een erg rustig strand, door de enorme breedte van het strand ligt de zee ver weg.
Jammer dat het niet zo druk bezocht is, geeft een beetje een desolate indruk. Wel lekker als je rust zoekt, natuurlijk!
In de duinen vind je altijd een beschut plaatsje om uit de wind van de zon te genieten.


Jolli   28-08-2011 19:27

Hallo Nudisten,
habe letzte Woche einen Nacktspaziergang am Strand von Renesse gemacht. Einige nette, gleichgesinnte Leute getroffen. Wirklich empfehlenswert.Nackt und frei zu sein, einfach schön.Holland ist doch immer wieder eine Reise wert.
Viele Grüße
Jolliad   11-06-2011 13:14

Zit al 20 jaar op de julianahoeve in renesse en loop vaak sóchtens over dit strand maar ben er overdag nog nooit geweeest.
S Ochtens vroeg kun je er heerlijk rustig naakt zwemmen tussen de zeehonden die dan soms ook heel brutaal zijn en vaak even komen kijken uit nieuwschierigheid.
Mijn naaktstrandje is aan de oesterdam , lekker vlak bij huis en werk, gemakkelijk om even uit kantoor een uurtje te zonnen en te zwemmen


Joyce   17-03-2011 12:01

Hoi,

ik heb alleen maar positieve ervaringen met het strand van Renesse. Op het naaktstrand nooit negatieve ervaringen gehad en ook op het het gewone strand ( samen met een vriendin die niet naakt wou) in string ook geen problemen.
Mooi breed strand!

groeten

joyce


maico   19-08-2010 20:05

hallo naturisten .

waarom wordt het niet goed aangegeven waar de naakt stranden bevinden .
het hoeft toch niet zo moeilijk te zijn om een naakt strand te zoeken .
ik hoop dat er in de toekomst meer aan gedan wordt .


Reply webmaster:
Bij alle naaktstranden staat een uitgebreide kaart met route, duidelijker kan ik het niet maken.


Marian   24-06-2009 21:49

Prachtig breed strand. Op de fiets ook een mooie route erheen. Wel erg verlaten en zonde dat er helemaal niets te krijgen is. Ook naturisten lusten wel koffie met appeltaart. Veel van die types die windsurfen op het strand, dat is wel weer jammer.


Ed   31-08-2008 16:22

Mijn ervaringen over dit naaktstrand zijn heel anders dan die van Kris.

Het naaktstrand is heel breed. Bij de duinen komen nauwelijks textielgangers. Meer richting zee zie je naturisten en textielgangers door elkaar lopen en zwemmen. Hier heb ik nooit het gevoel gehad dat ik door textielgangers werd uitgelachen, nagewezen of uitgejouwd. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend