Almeerderstrand
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Almeerderstrand
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Waarheenvoor   31-03-2021 12:45

Nou inderdaad is het strand een stuk breder. En het is ook een kaal stuk. Waar veel honden eigenaren gekleed lopen.Dus waarschijnlijk wordt het naaktlopen niet meer gedoogd. Er lagen 4 mensen bij de bomen waarvan er 2 naakt. En 2 in zwemkleding:)Eric   19-06-2020 12:32

Het strand is inderdaad tijdelijk afgesloten door bouwwerkzaamheden. Her strand zal een stuk groter en mooier worden. Kijk maar eens op de site van de gemeente Almere.
@webmaster, feitelijk was dit strand niet dicht maar gedoogd. Als is het nu wel tijdelijk dicht.


Bezoeker naaktgedeelte   15-06-2020 09:54

Helaas is strand voor grootste gedeelte afgesloten door start bouwwerkzaamheden. Precies net nu seizoen van heerlijk (naakt)zonnen en zwemmen begonnen is. Wat een mafkezen daar in raad van Almere zeg. Sluiten van ons heerlijke strand. Wegstemmen die gasten zodra kan.


Ron   03-05-2020 10:05

Dit stuk is niet "vervallen". Misschien officieel wel omdat het Zilverstrand is geopend in 2018 maar in de praktijk wordt ook het noordelijke deel nog steeds goed gebruikt door nudisten.
Ook volgens artikel 430-a zou je hier naakt moeten kunnen recreëren omdat het niet zichtbaar is vanaf de openbare weg.

Ben er dit jaar al een aantal keer met plezier geweest, zowel op het nieuwe strand als dit "voorheen tijdelijke" naaktstrand.

Op het nieuwe zilverstrand, zuidelijke deel, nauwelijks enige beschutting terwijl op dit noordelijke deel wel veel beschutting is door bomen en struiken. Op de landtong die het IJmeer inloopt veel (cruisende?) mannen alleen.


Ed   28-06-2019 21:38

Dit is mijn favoriete strand ik lig veelal op de grens hondenstrand naaktstrand, zo kan ik de hond ook meenemen. Verder vind ik het prettig dat er een toiletgebouw is met douch.
Ik ken geen naaktstrand waar honden zijn toegestaan.
🐶


Joop   02-07-2018 23:36

Het is ongelooflijk hoeveel troep er in zo'n korte tijd achtergelaten kan worden, lege blikjes, plastic tassen goed zichtbaar met deze wind blijven hangen in de afrasteringen(plastic soep) splinternieuwe toiletten met afgebroken zittingen begrijpen deze daders niet dat dit niet voor ze gerepareerd,opgeruimd blijft worden dat houd echt een keertje op.


Dik   01-06-2018 17:31

Al paar keer geweest dit jaar
ik vond het kaal en de grenzen tussen textielstrand en naaktstrand zijn vaag, alleen bordjes als je te dicht bij het pad naar het tweede deel textielstrand ligt, lig je gewoon te koop.
Waarom dat tweede deel textielstrand er is snap ik niet er komen hooguit een paar verdwaalde wandelaars of mensen die daar even kijken en dan weer al kijkend en loerend terug lopen, de keren dat ik er was waren de meeste mensen op het deel almeerderstrand wat tijdelijk naaktstrand was hebt daar meer schaduwplekken en vrijwel geen kijkers,


Joost   05-06-2017 19:45

Bijna niemand was vandaag op het strand. Meer honden dan naakte mensen :) (De honden waren ook naakt...)


Joost   27-05-2017 22:12

I was surprised to see so few people today (27 May) when it was 32 degrees.


Joop   22-05-2017 13:39

Goed nieuws,volgend jaar gaat het zilverstad weer open voor naturisme, deze zomer blijft het nog hetzelfde als vorig jaar.


JTW   05-03-2017 14:52

Ondertussen zijn de borden hondenstrand weer terug, tezamen met borden die naaktrecreatie expliciet verbieden.

Of dit tijdelijk is vanwege het winterseizoen weet ik niet, maar de borden zijn nieuw.


Joop   22-07-2016 22:53

Er is vandaag blauwalg geconstateerd bij het naturistenstrand.


Robert   10-05-2016 09:34

Ze hebben inderdaad geen bordjes voor het naaktstrandje geplaatst.

Gisteren lagen de naturisten vanaf het toiletgebouwtje (wat helaas gesloten is).

Het was wel weer even heerlijk.


Robert   07-05-2016 13:11

Hoi Fiona,

hebben ze de bordjes nog niet terug geplaatst? Vorig jaar was het namelijk wel aangegeven.

Ik zal maandag eens opletten....


fiona   07-05-2016 10:55

Heerlijk strandje. Lekker rustig ook. Het water was beter dan bij het Zilverstrand. Geen algen. Ook geen sexende mensen gezien. Wel een masturberende man in mijn ooghoek. Ook is het niet duidelijk aangegeven dat het een naaktstrand is.Jammer dat de wc,s op slot zijn.


Robert   12-04-2016 09:49

Gisteren weer even heerlijk een uurtje op dit lekkere strandje gelegen met een vriendin.

Het was nog rustig en wel wat (geklede) mensen met honden, maar toch even kunnen genieten.


Robert   30-12-2015 09:42

Wat is dit toch een lekker alternatief voor het Zilverstrand. De zelfde ontspannen sfeer, helaas alleen wat kleiner.

Ik kijk al uit naar het volgend strandseizoen.


Ron en Yvonne van de patatkar   27-12-2015 09:59

Hallo Allemaal fijne feestdagen en een gezond en zonnig 2016

Groetjes Ron en Yvonne van de patatkar


Youngboy 28   07-09-2015 12:44

Was zondag 30/8 geweest. Was echt heerlijk warm en lekker genieten! Waren aardig wat mensen maar nog genoeg plek. Ga sowieso vaker! Alleen jammer van een paar oudere mannen die constant rondlopen en je lopen te bekijken van top tot teen. Maar goed dat lijkt wel een beetje normaal bij een naaktstrand. Hopen dat we snel nog een warm dagje krijgen.

Komen er trouwens nog andere jongens onder de 30? Ben wel benieuwd!


dinkyfun   09-08-2015 19:41

Heerlijke dag gehad vandaag, eerst in het begin gelegen wat erg druk en gezellig was later even verder op waar het wat rustiger was.
ik ga zeker vaker.

mvg
patrick


Ron en Yvonne   26-07-2015 17:57

Hondenstrand verplaatst voor tijdelijk naturistenstrand

Hondenkaart van nieuwe situatie uitlaatplaats en naturistenstrandOm naturistenorganisaties de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van een naturistenstrand in Almere heeft het college van B en W een gewijzigde hondenkaart vastgesteld. Per direct is een gedeelte van het Almeerderstrand niet langer aangemerkt als hondenstrand, zodat hier naaktrecreatie mogelijk is.

In verband met verdubbeling van de Rijksweg A6 is het Zilverstrand tijdelijk gesloten als strandlocatie. Hiermee is ook het naturistenstrand, dat in 1999 door de raad is aangewezen, de komende jaren niet beschikbaar.
Naar aanleiding van verzoeken van de naturistenorganisaties om een andere tijdelijke locatie in Almere is onderzocht of er een geschikte alternatieve locatie is. Deze is gevonden in het zuidelijk deel van het hondenstrand op het Almeerderstrand.

Vanwege de hygiëne is zwemmen en strandrecreatie niet toegestaan op hondenstranden. Daarom is besloten om het hondenstrand iets te verplaatsen. Hierdoor is naaktrecreatie mogelijk is op het zuidelijk deel van het Almeerderstand gedurende de periode dat het Zilverstrand afgesloten is. De borden die het hondenstrand markeren worden verplaatst.

Correctie Radioweg

Er is nog een tweede wijziging aangebracht op de hondenkaart, een kaart van Almere waarop staat waar het is toegestaan met de hond te komen, waar het is toegestaan honden los te laten lopen en waar hondenuitlaatstroken zijn. Aan de Radioweg stond onterecht een privéterrein aangemerkt als hondenuitlaatgebied. Dit was al gecorrigeerd op de via www.almere.nl en de almere app te raadplegen hondenkaart, maar is nu ook officieel vastgesteld.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken worden ingediend.


peter   18-03-2015 14:38

Dan gaan ik daar maar liggen! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend