Delftse Hout
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Delftse Hout
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Cees   09-01-2024 14:04

In de zomer ben ik hier voor een wandeling gekomen en ik zat op een bankje aan het strand toen de politie mij heeft aangesproken. Ze zeiden dat het hier verboden is om naakt te recreëren en dat dit alleen mag aan het andere eindstukje van het strand. Echter op de website van de gemeente las ik dat het hele terrein geschikt is voor naakt recreatie. Ik ben dus toch verplaatst omdat ik geen zin had in een boete maar ja. Hebben jullie hier ervaring mee en wie heeft er gelijk??


Rob   02-10-2023 15:19

Dat moet inderdaad wel fijn zijn geweest Peter, kan ik me goed voorstellen dat je tot rust komt.peter   14-09-2023 22:00

Gisteravond bij het vallen van de avond mijn kleding in de auto achter gelaten en vanaf de parkeer plaats een heerlijke wandeling in de avond gemaakt
Heerlijk tot rust gekomendanny   10-09-2023 11:18

Afgelopen week in het heerlijke weer na werktijd voor het eerst naar dit naaktstrandje geweest.
Prachtige locatie en rustig
De bezoekers naar het textiel strand die langslopen geen hinder van
Iedereen gaat respectvol met elkaar om
Aanrader


Sabri   10-06-2023 16:01

Het is weer heerlijk in de Delfste Hout. Als naturist een paradijsje. Zon of schaduw onder de bomen met 30 graden ook goed te doen. Hier heerst rust! Zwemmen met zwanen en eenden met eendenkuikens, visjes en karpers. Divers publiek, man en vrouw, jong en oud is hier. Aardig voor een praatje zonder dat men opdringerig is. Respectvol en geen enkele vervelend bezoeker gehad. Heerlijk! Als vrouw voel ik mij hier uitstekend op mijn gemak! Bij P4 parkeren en dan hoef je maar een klein stukje te lopen.


Willem   09-06-2023 17:40

Gisteren rondje plas gedaan
Ik doe dit niet meer op warme dagen. Er zijn teveel kinderen en andere mensen denken dat je pedo, homo of exhibitionist bent. Ik ben graag naakt en wandel graag, maar ik ziek geen confrontatie. Werd nogal agressief benaderd. En dat terwijl de kinderen niet eens op of om kijken, alleen pubers doen er lacherig over.

Nou de volgende keer mijd ik het strandje in ieder geval.

Maar ...... het weer was super!


Jan   06-06-2023 15:46

@Rob K. Daar heb je wel gelijk in. Eigenlijk hetzelfde als dat geklede mensen op het naaktstrand ook storend zijn. Als er borden stonden dan vind ik het wel helemaal anders en daarom de vraag.
Uw suggestie is ook zeker interessant maar dan zit je ook nog met dat deel dat in principe niet mag.
Ik was eigenlijk al van plan naar Oostkapelle te gaan en dan is het maar heen en weer wandelen als ik het volledig volgens de regels wil doen.
Ik zoek nog wel een alternatief om het in een bos te kunnen doen.Rob K.   06-06-2023 12:34

“Het mag” volgens de website van de Gemeente. Maar om dan meteen ook maar overal in de Delftse Hout bloot te paraderen, getuigt naar mijn mening van weinig respect voor de overige bezoekers, zelfs indien er bij alle ingangen borden geplaatst zouden zijn. Ik hou zelf veel van lang naakt wandelen, maar ik doe dat dus niet hier.
Regelmatig maak ik een urenlange naaktwandeling, vanaf het begin van het naaktstrand bij het Zwarte Pad in Scheveningen helemaal naar het (gedoog)strand van Katwijk. Je komt niet veel mensen tegen. Alleen bij de strandafslag Meijendel en Wassenaarse Slag bedek ik mij even. Ik wandel meestal bij laag water. Doordat het strand breder is, kun je meer afstand houden; bovendien loopt het makkelijker.
Misschien zou er eens een gidsje moeten komen “Wandelen in je blootje" ?jan   04-06-2023 13:36

Het lijkt me leuk om hier eens te komen wandelen, naakt wandelen vind ik gewoon fijn maar op een meestal klein naaktstrand is dat niet leuk want dat komt gewoon raar over.
Het staat gewoon op de site dat het in het hele gebied is toegestaan.
Kan de gemeente of het NFN zelf geen borden plaatsen om verwarring te voorkomen?
Zonder borden is het logisch dat veel mensen het niet weten en dat kan veel problemen veroorzaken.


Rob K.   02-06-2023 23:43

Begin jaren ’80 was ik een van de eerste bezoekers van het naaktstrand in de Delftse Hout . Enige jaren later is het naaktstrand verplaatst naar de overzijde van de plas.
Daar is het nog steeds, dankzij de vasthoudende actie van enkele dappere naaktlopers toen de Gemeente Delft van het naaktstrand af wilde. De Hoge Raad heeft bevestigd, dat dit strand voor naaktrecreatie geschikt is. Toch weigerde de Gemeente deze plek officieel als naaktstrand aan te merken en met borden aan te duiden.
Nu staat op de website van de Gemeente dat naaktrecreatie in de gehele Delftse Hout is toegestaan. Maar dat betekent uiteraard niet, dat het hele gebied nu ook geschikt is om naakt te lopen.
Volgens de Internat. Naturisten Federatie wordt naturisme gekenmerkt door “zelfrespect en respect voor anderen”. Naturisten dienen dus óók respect te hebben voor argeloze bezoekers van de Delftse Hout, die niet (geheel onverwacht!) geconfronteerd wensen te worden met naaktlopers.
Ik schrijf onverwacht, omdat ik vrijwel zeker weet, dat de Gemeente geen borden heeft geplaats bij alle toegangen tot de Delftse Hout (ik kan dat niet controleren; ik ben verhuisd, en kom alleen nog in Delft kom om zondags naakt te zwemmen in het Sportfondsenbad). De nietsvermoedende bezoekers, die (al dan niet met hun kinderen) in de Delftse Hout recreëren zullen niet graag plotseling oog in oog staan met een blootloper. Dit kan ook nog eens agressie opwekken, die zich uiteindelijk ook kan keren tegen het naaktstrand.
Ryan   01-06-2023 12:47

Ik wil hier graag op reageren. Sinds korte tijd is naaktrecreatie in het hele Delftse Hout gebied toegestaan, dat staat expliciet op de site van de gemeente. Ook zelf vind ik het heerlijk en bevrijdend om lekker naakt door het gebied te wandelen. Ik doe dit trouwens tijdens schooltijd, zodat kinderen hier geen aanstoot aan kunnen nemen. Als het op de route even iets te druk is pas ik mij aan. Ik heb altijd een kledingstuk bij me dat ik, als het nodig is, snel even aan kan schieten. Maar ik wil benadrukken, nogmaals dat het gewoon is toegestaan. Als je daar last van hebt, zoek een ander recreatiegebied op. De bospaadjes en de ruiterpaden zijn uitermate geschikt en niet te druk. Eerlijk gezegd hoop ik dat het druk gaat worden met blote wandelaars, dat zou voor mij ook een stukje veiliger voelen. Ik ben veel handhavers en agenten tegengekomen, het enige dat ze deden was vriendelijk gedag zeggen.


Eciruam   30-05-2023 15:51

Maas,

Blijkbaar heeft u problemen met het verschijnsel naaktrecreatie en geeft u daar op niet mis te verstane wijze uiting aan op dit forum.
Echter:
Nederland is één van de weinige landen waar naaktrecreatie in het openbaar wettelijk is toegestaan. Dit is vastgelegd in artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht.
Daarnaast dreigt u met geweld.
Artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht (Sr) stelt bedreiging strafbaar.

Ik adviseer u uw toon te matigen en voortaan gebieden waar naaktrecreatie is toegestaan te mijden.
Mocht u persisteren in uw dreigende uitingen dan zal aangifte tegen uw persoon worden gedaan.Uw identiteit zal middels IP-adres worden vastgesteld.


M.Maas   30-05-2023 09:38


Het stelletje vieze idioten die naakt door het delftsehout lopen , hebben , hebben geen enkel benul hoe ze andere mensen chockeren met hun persverse gedrag en zeker kinderen

Mocht ik er persoonlijk een tegen komen ,,dan krijgt hij er bij mij van langs dat hij of zij nog lang zal heugen ..

Andere mensen opdringen met jouw geslachtsdelen in het openbaar is niet echt normaal en behoren niet in de openbaarheid
In Nederland.

M.Maas
Willem   27-05-2023 09:42

Weer zo lekker een rondje plas gedaan. Ik werd aangesproken door 2 vrouwen en een man. Ze vond het geen stijl want er zouden ook kinderen aanstoot aan mij kunnen nemen. Ik liet hen de site Delft. Nl zien. Dat geloofden ze niet en ze lieten het nu bij een waarschuwing, de volge de keer zou ze handhaving bellen. Ik bleef beleefd maar heb toch contact opgenomen met de gemeente. Eerst verwezen ze mij door naar www.gemeentedelft.info maar die site werkt helemaal niet. Je kan ook via WhatsApp contact opnemen en daar kreeg ik de bevestiging, met nog een leuke afsluiting: het wordt mooi weer dit weekend, geniet van het Delftse Hout.

Ben inmiddels terug geweest en heb geparkeerd vlak bij de bushalte, je hoeft dus niet meer helemaal naar P4, gewoon langs Ikea rijden en voorbij de camping kan je ook goed parkeren en gelijk het bos in.

Wat fantastisch, Delft dankjewel!!


D   19-05-2023 18:38

In maart heb ik hier een stuk naakt gewandeld met de hond over de buitenpaden. Ik kwam wat mensen tegen, maar geen rare reacties. Ik vond het bwst spannend, want het voelt alsof je iets doet wat niet mag. Sommige mensen verwachten het niet, maar hebben er geen problemen mee. Zeker voor herhaling vatbaar, wat een genot en gevoel van vrijheid.


Daan   11-05-2023 10:58

Ariane leuk om te lezen dat je er zelf ook komt. Ik woon jammer genoeg niet id buurt, maar ben vorige week geweest; wat een vrijheid! Rondje om de plas en wat buitenpaden, soms wat gekke blikken, maar laten we het normaliseren. Misschien zien we elkaar een keer van de zomer.


Kevin   06-05-2023 10:56

Je kan een rondje om de plas lopen. Dat zal 2 a 3 km zijn.
Op de site van gemeente delft en of delftse hout staat dat naaktrecreatie overal mag daar. Daar valt dus naakt wandelen ook onder. Dus als je daar gaat wandelen zal je geen boete krijgen omdat het gewoon mag. Ik vraag me wel af hoeveel mensen die daar gekleed zijn dat weten. Misschien dat dit wel meevalt. Het gedeelte wat altijd het naaktstrand was ligt ook best open wat veel mensen kunnen zien liggen.
Zelf heb ik nog geen wandeling gemaakt om de plas. Ben het wel van plan. Ik vind het wel leuk dat er een gebied is waar het niet uit maakt of je bloot bent of gekleed.


Albert   05-05-2023 09:01

Hoe groot is het gebied? Kan je 1 rondje lopen of kan je er echt wel lekker wandelen?
Lijkt me fijn om te kunnen wandelen zonder de kans om door politie of boa op de bon geslingerd te worden.


Ariane   03-05-2023 21:33

Ja Daan, Naakt zijn is in het hele gebied toegestaan en zo nu en dan ben ik in de Delftse Hout om lekker naakt te wandelen. Het is een heel fijn gebied waar het kan en ik heb er goede herinneringen aan. Laten we het koesteren dat de gemeente Delft naaktrecreatie in het gehele gebied heeft toegestaan! Wellicht komen we elkaar een keer tegen. Groetjes Ariane


Daan   07-03-2023 16:57

Ik zie dat naakt toegestaan is in het gehele gebied, is het mogelijk om een naaktwandeling te maken door het gebied zonder in overtreding te zijn met de wet? In de zomer op de vroege ochtend zou ik dat wel zien zitten. Aangezien de parkeerplek dichtbij is, kan je dan de kleren daar achterlaten en alleen een sleutel meenemen.


Ariane   13-01-2023 01:28

Afgelopen jaar ben ik weer een keer terug geweest op het oude naaktstrand. De eerste keer dat ik daar kwam was met mijn nu overleden man en een bevriend stel in 1992. Ik ben nu 52 jaar. Wat is het lang geleden en toch zo kort bij. Er was toen ook een enthousiaste man wiens naam ik niet meer weet die pepermunt uitdeelde. Na alle tumult en het door de gemeente Delft aangeven dat naaktrecreatie in de gehele Delftse Hout is toegestaan heb ik een heel stuk naakt rondlopen zowel met de klok mee als tegen de klok in. Het was mooi weer en het fijne was dat niemand vreemd opkeek dat ik bloot was. Het voelde ook heel fijn om hier weer terug te zijn na heel veel jaren. Wij gingen altijd naturistisch kamperen. Nu kon ik weer mezelf zijn. De afgelopen jaren was hij niet in staat om naar buiten gaan. Ik ben doordat hij er niet meer is bevrijd. Verdrietig maar bevrijd. Ik voel wel dat het niet helemaal geaccepteerd is dat ik hier naakt ben maar het mag hier dus ik doe het gewoon!
Op het textielstrand wordt ik aangesproken door een leuke man van een jaar of 35. Hij is gekleed en vraagt me waarom ik hier naakt ben. Ik vertel hem dat ik het geen probleem vind dat hij gekleed is. Daar moet hij om lachen. Ik vertel hem dat ik hier naakt ben omdat het niet alleen mag maar omdat ik het gewend ben en ik het fijn vind. Ik heb in de afgelopen jaren netto meer dan een jaar geen kleding aangehad Ook onze kinderen zijn zo opgegroeid. Dit relaas schrijf ik omdat het zo fijn is dat je in de Delftse Hout gewoon naakt kunt zijn. Daar ben ik blij mee en dat moeten we koesteren! Het zou fijn zijn als dit in meer recreatie gebieden zou kunnen!


David   10-01-2023 14:35

Natuurlijk doe ik dat, als het zonnig is. Kleren in de auto, rondje om het meer en een heel kort duikje. Heerlijk, vooral in winter.


Jan   04-01-2023 13:15

Lopen jullie dan in deze tijd dan ook een rondje om de plas? Zelf heb ik dit nog nooit gedaan maar lijkt me leuk om te doen.


Willem   13-12-2022 13:26

@Daniel,

Ja, in de kou loop ikzelf ook nog vaak een kwartiertje tot een half uurtje naakt. Nu even te druk op het werk, maar in januari ben ik weer present.
Het Delftse Hout is geweldig! Die vrijheid, heerlijk!


Daniel   07-12-2022 16:17

Gisterenochtend nog een korte naaktwandeling gemaakt. Het was relatief rustig, op een enkele wandelaar met hond na. Het begint te koud te worden, maar eventjes is wel lekker fris. Zijn er nog meer mensen die dit met regelmaat doen?


Ryan   31-10-2022 16:39

Na lang de Delftse Hout links te hebben laten gelegen, deze zomer het gebied weer opgezocht. Aanvankelijk alleen op de ligweide, waar kraaien brutaal de croissants uit mijn tas pikten. Iets later kwam ik erachter dat het hele gebied geschikt is voor naaktrecreatie. Heerlijk, in de ochtend aankomen, de kleren in de auto laten en vrijheid blijheid. Heerlijk naakt zwerven door het gebied. Natuurlijk, als je een drukker deel passeert even een shirtje aan. Met name de smallere paden en de ruiterpaden zijn zeer geschikt. In het begin van voelde ik me een beetje als overtreder, maar mensen kijken er echt niet raar van op. Ook de grote ligweide is heerlijk.Alles bij elkaar loop je gauw 5 tot 10 kilometer. Poedelnaakt. Een unicum in Nederland en zeker in de Randstad.Mensen hebben snel genoeg door of je naturist bent of exhibitionist.


Danie   05-09-2022 01:40

Ik was hier vorige week, heerlijk plekje. Had me al uitgekleed bij de parkeerplaats en mijn kleren in de auto gelaten(je mag echter naakt zijn in het hele gebied). Na een paar uur zonnen op het oude plekje, toch nog een naaktwandeling gemaakt richting en langs het hondenstrandje en het rondje afgemaakt naar de auto. Wat een vrijheid. Op drukke dagen misschien niet optimaal, aangezien de meeste mensen het niet verwachten


Kevin   26-08-2022 14:59

Ik vind het een soort van vrijheid hebben dat je in een gebied je kan kleden hoe je zelf wilt. En dat iedereen dat door elkaar kan doen.
Opzich denk ik dat kinderen minder moeite hebben als ze iemand naakt zien. Toen ik daar op het naaktstrand lag fietste er ook 3 kinderen langs van een jaar of 10. Die zeiden tegen elkaar "kijk hier liggen altijd de mensen die altijd naakt zijn" Zonder dus erbij te lachen. Zelf houd het mij nog even tegen om bijvoorbeeld een rondje meer te lopen vanwege misschien de vrouwen. Als niet iedereen weet dat je overal bloot mag zijn dat ze verrast zijn. En dat ze denken dat je om andere redenen daar dus bloot ben.
Ik denk gewoon als het kan met een afstandje langs de kinderen en gezinnen lopen gewoon oke is. Niet daar juist stil gaan staan en zeker niet naar de kinderboerderij lopen. Dat doe ik trouwens met me kleren aan ook nooit :)

Wel fijn te lezen dat er al een paar mensen een wandeling hebben gemaakt zonder gekke dingen.Paul   25-08-2022 22:57

Ik was in het Delftse Hout gelijktijdig met Willem ik was er ook bij toen hij de politie agent aansprak.
Willem stelde me voor om samen een rondje naakt te gaan wandelen.
Ik wilde dat liever niet maar ben later zelf gaan wandelen.
Eerst gekleed tot ik op smalle wandelpaden kwam waar ik vrijwel niemand tegen kwam.
Daar heb ik mijn kleren in mijn rugzak gestopt en heb hele stukken naakt gewandeld.
Heel af en toe kwam ik mensen tegen vooral vrouwen met honden of wandelaars.
Er werd niet echt raar opgekeken iedere wandelaar die ik trof groete me gewoon terug.
Af en toe ben ik even op een bankje aan het pad gaan zitten.
De mensen keken wel naar me maar meer om zich ervan te overtuigen dat ik echt naakt was.
Uiteraard heb ik niet met een stijve piemel rond gelopen en al zeker niet met een cockring.

Ik wil wel meegeven aan mensen die dit ook willen proberen.
Ga nou niet over het zandstrand of op andere plekken waar gezinnen met kinderen zitten naakt rond lopen.
En maak er geen freakshow van.

Hardlopen zoals Kevin bedacht lijkt me geweldig om te zien dat dat niet op andere naaktstranden gebeurt zeg.
Fietsen zou ook naakt moeten kunnen en paardrijden waarom niet.


Kevin   23-08-2022 16:11

Vandaag hier voor het eerst geweest. Kijken hoe het hier is. Ik lag dus op het naaktgedeelte. Zelf vond ik het wel positief dat alles zo open is en niet afgesloten. Omdat er dus geen borden staan dat je op een naaktstrand bent heb je het idee dat je overal wel naakt mag liggen. Het was nu ook druk met scholieren die aan het sporten waren dus ik heb geen naaktwandeling gemaakt. Langs de plas zou het prima kunnen. Omdat het zo open is ziet iedereen je van afstand aan komen lopen. Alleen op de looppaden kan je wel mensen ermee verrassen als je bloot loopt. Zijn denk genoeg mensen die niet weten dat je overal naakt kan zijn. En dan zou je alsnog gedoe krijgen. Zelf hou ik er wel van als er een gebied is waar je zelf mag bepalen of je wel of niet kleren aan heb. Dat alles door elkaar leeft en zich vermaakt.


Kevin   22-08-2022 16:23

Dus als naakt recreatie in heel delftse hout is toegestaan dan zou ik daar ook naakt mogen hardlopen door heel het gebied? Naakt recreatie is niet alleen naakt op een handdoek liggen.


Willem   11-08-2022 16:59

2 weken geleden lekker naakt gewandeld. Er fietste een politieagent langs (ik was toen vlak bij het "officiele" gedeelte). Ik vroeg hem of hij wist dat je in de hele Delftse Hout naakt mag recreeren. Dat was hem nog niet ter ooren gekomen. Heb hem verteld waar hij het kan vinden.
Heb hem ook gezegd dat ik wel begreep dat je niet aan de overkant of op de kinderboerderij moet gaan lopen.
Hij zou verder niet zo gauw bekeuren, maar hij kan natuurlijk niet zeggen wat de BOA's zouden doen.

Hoop dat het balletje gaat rollen en dat het inderdaad gewoon overal officieel mag.Alhoewel, als ik les wat Naturist als antwoord van de gemeente kreeg dan geloof ik er niet hard in.

Ook de NFN zegt dat het alleen op "geschikte" plaatsen mag.

Maar goed, 2 weken geleden dus lekker gewandeld, ook op het fietspad/voetpad en een flink stuk langs de plas. Mensen die ik tegenkwam zeiden gewoon gedag (of keken niet eens).
Een jongetje op de fiets riep: "He die man loopt bloot". Zijn vader zei: Ja lekker joh!

Veel blootplezier en ehhh inderdaad liever niet provoceren!
Freek   10-08-2022 23:40

@Max. Wat jammer dat je daar zo'n last van hebt. Ik ben na de zoveelste keer 'verhuisd' naar het naaktstrand Zevenhuiserplas (Rotterdam). Het is daar wat kleiner maar wel fijner.


Max   10-08-2022 22:43

Hoi, ik als 19 jarige jongen heb al vaker last gehad van oude mannen die naast me gaan liggen en dan ff aan hun pik gaan trekken. Vaak zeg ik hier wat van maar negeren ze het compleet en gaan ze door. Verder zag ik laatst (5-8) een ouder koppel duidelijk met elkaar spelen midden op het naaktgedeelte. Dit vind ik persoonlijk niet kunnen. Vorig jaar was het vele malen beter maar tot nu toe enkel zulke ervaringen gehad dit jaar. Aankomende week zal ik het nog proberen anders ga ik snel opzoek naar een ander naaktstrand!!
Heb laatst wel denk ik zo'n 20 min naakt rond gelopen door het delftse hout, ook langs politie en die zeggen er niks van. Misschien dat dit laatste je vraag beantwoord John.


Adonis   28-07-2022 10:36

Sabrina, cockring worden doorsnee alleen door mannen gedragen op het mannen gedeelte en is niet de bedoeling om andere bezoekers ermee lastig te vallen. Dat is een soort code onder mannen die een cockring dragen. Maar blijkelijk houd niet iedereen daaraan met de volgende opmerkingen rond het thema cockring. Een cockring is wel een sieraad mits het op de juiste manier gedragen wordt.


Sarina   27-07-2022 22:08

Inderdaad Mark. Dit heb je goed gezegd.
Waar is het voor nodig om met een sekstoy om je leuter rond de hele plas te willen paraderen. Een boete zou ik dan zeker op zijn plaats vinden want kennelijk heb je dan geen flauw benul wat je gedrag en vertoon bij anderen voor irritatie opwekt.
Mocht een gezin met kinderen eens het naturisme uit willen proberen, wil men niet met een of andere seksuele freakshow van jou geconfronteerd worden. Nee deze komen dankzij jou soort niet en misschien nooit meer terug, dienen wellicht een klacht in en dan hebben de echte naturisten weer werk om het naaktstrand voor de naturisten te behouden! Menig naaktstrand wordt door dit soort sexuele gedrag opgeheven dan wel bedreigd.
Het is niet voor niks dat dit soort sieraad veelal niet getolereerd wordt op naturismecampings etc. Ga naar andere plekken als je erotiek zoekt, en ga daar maar paraderen.


Mark   24-07-2022 10:14

Voor mij heeft een cocking maar weinig met naturisme te maken, eerder een sexspeeltje.
Zelf zou ik er niets op zeggen want ik hou me enkel met mezelf bezig.(het is me nog nooit opgevallen dat iemand dat draagt) Als iemand me loopt te begluren dan zeg ik daar wel iets op.
Ik hoop dat je beseft dat je door dergelijk gedrag het verpest voor normale naturisten.


Daniel   24-07-2022 00:22

Het is niet gek om naturist en exhibitionist te zijn, vandaar dat ik het draag. Vind het fijn om bekeken te worden, als ik die kans kan vergroten door een cockring te dragen doe ik dat graag. Weet alleen niet of het mag, zoniet, dan zou ik het niet doen


Remko   23-07-2022 16:19

Waarom expliciet melden wandelen MET cockring?
Ik draag m ook maar hoef je niet hierom te melden?
Tuurlijk tis fijn dragen en soms exta ogen erop masr dat terzijde
Groet


Daniel   23-07-2022 15:21

Ik snap het bericht van naturist niet helemaal. Vraag me nu ook af of het wel of niet toegestaan is om naakt te wandelen rondom de hele plas. Heb het een keer al gedaan met cockring, maar wil niet beboet worden in de toekomst.John   20-07-2022 08:16

Ik had een vraag
Mag je nu wel of niet Naaktwandelen in heel het gebied.
Ben nog geen mensen tegen gekomen die naakt aan wandelen waren.
Zou het graag keer doen.Dave   17-07-2022 16:07

@Naturist Er is geen gebied aangewezen in de Delftse hout voor naakt recreatie. Dus mag het overal waar het geschikt is. Zie ook naaktstranddelftsehout.nl
Het vroegere strand bij P4 is nu een onofficieel naaktstrand. Het is daar overigens heel relaxed. Ook auto vlakbij.


Sabri   17-07-2022 15:58

Het moet P4 zijn,niet P8 sorry het is sinds kort geopend deze parkeerplek!

Omdat de gemeente nu geen gebied meer heeft aangewezen mag je overal bij Delfste hout nu naakt.
Bij P4 zitten de naturisten nu vooral


Naturist   14-07-2022 07:50

Ik heb via https://www.delft.nl/milieu/delftse-hout contact met de gemeente opgenomen om te vragen of je inderdaad in de hele Delftse Hout naakt mag lopen, want ik vind het ook lekker om bloot een rondje om de plas te lopen.
Ik kreeg duidelijk als antwoord dat naaktrecreatie alleen op het daartoe aangewezen gedeelte is toegestaan .
Heeft iemand ervaring met naaktrecreatie, dan wel een rondje naakt om de plas wandelen?
Graag hoor ik het, want ik heb geen zin in een bekeuring of zo.
Groeten,
Naturist


Sabri   13-07-2022 11:14

Dit blijft een van mijn favoriete naaktstranden.
P8 is onlangs weer open voor te parkeren en dat is direct bij het naturisten gedeelte.
Goede sfeer en als vrouw voel ik mij hier ook op mijn gemak. Voorgaande jaren als dit jaar meerdere keren geweest! Op ieder naaktstrand heb je wel eens rare types alleen hier juist minder. Er is ook vaak politie controle wat langsfiets zowel achter als voor het nasktgedeelte dus dat houdt alles netjes en fijn.
Mooie grote bomen voor schaduw of naar keuze zon. Leuke vaste bezoekers! Zijn niet opdringerig en erg aardig.
Inderdaad mag je dacht ik overal naakt bij de Delftse Hout nu.
Alleen nu zijn dan ook de borden voor het aangegeven naaktstrand weg. De meeste weten het wel en zitten nog wel op het naaktstrand thv P8 en voor mij die wat slechter te been is en met strandspullen kan sjouwen is dit ideaal!
Alleen zou er wel iets aan dat vieze drap wat af en toe op de plas drijft aan het begin kunnen worden gedaan en een makkelijkere ingang in het water maken. Bv een trapje.
Een anti blauwalg installatie zoals in de vlietlanden zou hier ook fijn zijn.
Er heerst een ontspannen fijne sfeer!
Van ganzen lopend in de ganzenpas tot paarden die even een duik met ruiter en al maken!
Zelfs soms een carribische sfeer inclusief een langsrijdende cocktailbar op bakfiets met ijs en dan een vrolijk muziekje erbij.
Ook zwemmers die de hele plas overzwemmen, of drijven enkelen in een kano, waterfiets, vlot of sup.
Het water is hier niet koud dus al vroeg in het seizoen kun je hier heerlijk zwemmen.


Wesley   23-06-2022 22:32

Ga na camping delfsehout waar zit dat strandje


Hans   17-06-2022 19:40

Hallo Jan, Hoe is het geheel naakt een rondje lopen gegaan? Dit wil ik morgen ook doen aangezien naakter reactie in de hele Delftse Hout is toegestaan.


jan   15-06-2022 23:01

Morgen ga ik weer naar Delftse hout. Wil eigenlijk een heel rondje naakt lopen omdat dat naar mijn idee mogelijk is. We zullen zien wat de handhaver ls doen. Ik loop morgen geheel naakt er rondje.


Nick   19-05-2022 00:28

Vandaag voor het eerst geweest, wel warm, maar veel bewolking. Het gedeelte waar naakt gerecreëerd wordt is vrij groot. Wel een wandelpad langs het water waar gekleed gewandeld wordt en soms fiets er jeugd langs op weg naar het geklede gedeelte, zij lijken zich niet te storen aan de naturisten. Op 2 blote dames van in de 30 na lagen er eigenlijk alleen maar mannen van ver boven de 60, ik voelde me met halverwege de 50 erg jong. Van rondwandelende, glurende en contact zoekende mannen was zeker geen sprake. Ook de dames konden rustig bloot genieten, ze werden niet lastig gevallen in de tijd dat ik er was. Erg gezellig kwam het geheel ook niet over met al die alleengaande bejaarden die allemaal keurig op een rijtje lagen langs het wandelpad. Kortom wie in zijn/haar blootje van het mooie weer wil genieten zonder lastig gevallen te worden is het een prima plek.


GP   24-03-2022 22:12

Vandaag (donderdag) was er volop zon en 18 graden. Het naaktstrand lonkte dus. Vanaf de overzijde zag ik al dat er een bouwploeg bezig was op het naaktstrand. Met onder meer een graafmachine erbij. Ze waren rond het water bezig. Aan de rand van het naaktstrand ligt het ook helemaal vol met bouwmaterialen. Het nam niet weg dat er een tiental nudisten aanwezig waren. Zelf koos ik voor de mogelijkheid om overal op de Delftse Hout naakt te kunnen zijn. Want met name aan de zuidoostkant heb je zulke leuke hoekjes. Mijn keuze was uiteindelijk de juiste, want ik heb helemaal niemand gezien op deze wat afgelegen plek. Rond vier uur ben ik nog even op het ‘officiële’ naaktstrand gaan liggen, want de bouwploeg was klaar voor vandaag en dus was ook de rust weer terug.


Daniël   22-03-2022 00:28

@henk
Het is toch gewoon weer toegestaan overal naakt te zijn. Begrijp je bericht niet goed.


Henk   20-03-2022 22:43

U gelooft uw ogen niet.
Naturisme was en is zéér strikt verboden in dit zogenaamd 'humanistische' land. Huichelende goed-betaalde ambtenaren verhinderen 'dag-dagelijks' het gewone leven. Meer kan ik er niet van onthullen..

Ach.. het is hier geen graadje beter dan in rusland..


Daniel   14-03-2022 18:08

Dank willem! Hopelijk wordt het een gewoonte en zien we steeds meer naakt wandelen


Willem   14-03-2022 15:03

https://www.delft.nl/milieu/delftse-hout

daar staat het inderdaad: Naakt recreëren mag overal in de hele Delftse Hout. Hiervoor is geen apart gebied.

Dus heerlijk, parkeren, kleding in de auto en een lekkere wandeling maken.Daniël   08-03-2022 02:31

Ik begrijp uit de berichtgeving van de gemeente zelf dat naaktwandelen door de gehele Delftse hout is toegestaan. In de vroege ochtend naakt een rondje Delftse hout klinkt als vrijheid.


Henk   18-10-2021 09:58

Ahhh! Yess! Ik heb t gezien! Inderdaad mag je hier van de gemeente naaktzijn. In het gehele gebied! Dat is dan toch duidelijk, mensen?

Vreemd dat NFN nog een probleem signaleert... Wil zij nog altijd aansturen op een beperkter reservaat voor naaktleven?


Henk   05-09-2021 23:45

In hoeverre is dit nog een fijn en gezellig naaktstrand?
Van de officiële Delftse melding is een rechtsgeldige verbeelding onmogelijk


F   22-07-2021 11:19

Hey allemaal,
Met het mooie weer van de afgelopen dagen heb ik een paar keer het naaktstrandje bezocht. Het was rustig en er waren elke keer ongeveer 10 mensen denk ik. Wel jammer dat er weinig jongere mensen zoals ik waren. Hopelijk is een volgende keer het geval.


Hans   16-06-2021 18:52

Hallo allemaal, Je mag dus overal in de Delftse Hout naturistisch. Dat is nogal liberaal in het steeds preutser wordende Nederland. Vroeger liep iedereen topless...Hebben jullie ervaring met de reacties van anderen en de wetshandhavers? Ik zou het fantastisch vinden als alles door elkaar ligt en iedereen elkaar vrij laat!


Paul de B.   18-05-2021 15:53

19/05/2021: Kom op de fiets! De parkeerplaatsen P3, P4 en P6 zijn gesloten.


Klaas Klotszak   26-04-2021 12:29

Ik kwam op het naaktstrandje en zag een groepje mensen liggen, was lekker rustig.
Op een gegeven moment zag ik een dikke kalkoen voorbij lopen die riep, kloe kloe kloe. En ik riep trug, kloe, kloe kloe. Toen kwam er een kabouter en die zong een lied, tra la la la la,,,,,, wat een gekkenhuis!


Frans   24-02-2021 23:59

Ik zag dat bijna alle struiken en diverse bomen op het naaktstrandje gekapt zijn. Dus dat wordt dit jaar erg in het zicht liggen en ook geen beschutting tegen koudere wind vanaf de plas. Heel zonde.


Jos   06-09-2020 18:40

Het enige grote gevaar is blauwalg,voor de rest prima naar mijn zin de afgelopen 37 jaar, op een paar enkele duistere jaren na.We mogen overal naakt liggen ,maar ik raad toch aan om op ons oude vertrouwde plekje te liggen.De mensen zijn dat gewend.


Paul   31-08-2020 22:17

Naakt recreatie mag in het hele Delftsehout.
Staat zelfs op de website van gemeente Delft.
Je hoeft dus niet helemaal naar achter te lopen of fietsen.Frank   26-08-2020 14:04

Dus Pieter, jij vond die man zijn piemel groot en jij zag dat hij ergens voorbij liep waar andere mensen lagen (dat heb je daar al snel). Dus als die man een kleinere piemel had gehad was het geen probleem geweest. En die man gaf ook nergens aanstoot aan.
Samengevat, er liep daar gewoon een man en dat vond jij jammer...
Ik vind het jammer dat er mensen zijn met zulke rare gedachten.


Tj   16-08-2020 11:58

Was hier ooit in t verleden geweest en dacht laat ik is gaan kijken daar ik niet ver wilde rijden. Blauwalg en vies zwemwater. Daarbij alleen maar oude (vieze) mannen die hier niet zijn voor t naturisme. Wederom een deceptie en voor mij niet meer herhalingssvatbaar. Doorgereden naar Zoetermeer(Noord Aa en wat een verademing is dat tov dit gebeuren in Delft.


Pieter   10-08-2020 14:01

Afgelopen zondag naar dit strandje gegaan. Mooie en rustige plek met genoeg schaduw. Alleen jammer dat een man het nodig vond om met zijn grote geslachtsdeel te pronken en twee keer langs mijn vriendin liep.


Stefan   10-08-2020 11:41

Super leuk strandje!!
Ik ben 22 me vriendin 23 hopen met de tijd meer leeftijd genoten te zien of een voorbeeld te zijn voor ze dat schaamte niet nodig is! Wel jammer dat we enkele keren mannen meemaakte die aangekleed gingen zitten om me vriendin is goed te bekijken vind dit jammer! Maar we laten ons zeker niet tegenhouden! Ook echt al leuke mensen leren kennen! Super gezellig!

Groeten steef


Paulus de B.   17-07-2020 14:18

In het begin van de Corona tijd, waren alle Parkeerterreinen in de Delftschehout dicht. Op moment van schrijven (17/06) alleen P3 en P4 nog dicht. Wel de Parkeerterreinen die het dichtstbij het naaktgedeelte liggen.
Een alternatief is P2, P5 en P6.


Michel   24-08-2019 18:49

Vandaag even na het werk geweest. Geen contact gemmakt (ook niet per se behoefte aan) maar leuke mensen (door korte begroeting beoordeeld) paar stellen en nog een dame alleen, verder alleengaande mannen zoals ik.


Marco   24-06-2019 19:48

Vandaag voor het eerst in lange tijd weer eens geweest en ik moet zeggen het was er heerlijk vertoefen, niet druk.
Hoop er weer veel gebruik van te maken


Piete   11-12-2018 11:58

Er staat weer een plek voor "naaktcreatie" aangegeven op het bord bij het meertje. Misschien geen nieuwtje, maar wel voor mij.


GP   04-10-2018 00:00

Ooit begon het hier voor mij, zonder er daadwerkelijk te gaan liggen (alleen van afstand gezien). Maar twee weken geleden was het dan eindelijk zover. De omstandigheden leken zeer gunstig: mooi, zonnig weer met nog 23 graden op de thermometer en dat op maandagmiddag. Rust gegarandeerd zou je zeggen en dat bleek inderdaad het geval. Het is een klein, overzichtelijk strandje en ook het feit dat er gras - waarop je heerlijk kunt lopen - ipv zand ligt pleit voor dit strandje. Ook vind ik het goed dat er een wandelpad over het naaktstrand loopt. Want ondanks dat we een ongewone cultuur (subcultuur) aanhangen vind ik niet dat we onszelf moeten verstoppen. De naakten lijken hier ook prima samen te gaan met geklede wandelaars; slechts een enkeling zie je de blik afwenden.


Sabri   21-07-2018 18:30

Vorige week in weekend daar geweest met mooi weer. Goede sfeer op strandje, alleengaande mannen, vrouwen en veel stelletjes. Ook regelmatig politiecontroles. Hierdoor gelukkig lekker van het naturisme kunnen genieten en geen last van vervelende mannetjes. Ook mooie schaduwplekken onder de bomen. Wel wat slechte toegang naar water, zou wat groter strandje bij mogen.Piet   28-05-2018 23:36


Mm, ben ook even geweest vandaag.

@JLo

't klinkt wel wat negatief allemaal zoals je het schrijft. Begrijp je perspectief wel.

Maar ik denk ook dat we juist blij mogen zijn met de "exhibitionisten". Die zijn best vaak op deze stek te vinden, en houden het strand 'naakt', zo gezegd. En oude blote mannetjes geven, hebben mij eigenlijk wel geholpen ook eens naar een naaktstrand te gaan. Blijkbaar hoeft niet iedere kerel als een soort Ronaldo te lijken.

Ik kijk ook. Ik kan wel genieten van een paar zwanen. Of mooie bloemen. Maar als een studente met een lekker lijf daar ligt, kijk ik minstens zo graag.


Piet   28-05-2018 10:31


Voornaamste reden van gemeente om naakstrandje niet te accepteren is dat het sextoerisme aantrekt. Kan dat op zich wel begrijpen, immers je vindt zo sites met buitensex locaties waarop dit strand aangegeven staat.

Ook las ik dat het 130.000 Euro kostte op jaarbasis voor toezicht, aldus iemand van de gemeente. Zwaar overdreven natuurlijk. Of dat er extra woonwijken zijn, en de situatie nu helemaal anders is.. Compleet irrelevant.

Anyway, met enige fantasie, kunnen (hadden) naturisten ook gewoon zelf toezicht houden. Politie waarschuwen, en als er boetes worden uitgedeeld hoeft toezicht niets te kosten.

Waar een wil is een weg lijkt me.Jlo   25-05-2018 17:48

Helaas tot op de dag van vandaag nog steeds vooral exhibitionisten en gluurders op dit naaktstrand. Ik zag in de uitspraak van de rechter dat een handdoekje om bij het toiletbezoek gewaardeerd zou worden, maar heb dit nog nooit iemand zien doen. Een afscheiding en bordje met waarschuwing zouden al helpen. Het blijft een rare bedoening, al die oude blote mannetjes die telkens aan de wandel zijn en de bosjes blijven opzoeken...


Barry   07-05-2018 20:23

Ben gisteren even langs gefietst. Wat een kaal gesnoeide boel. Ik vind het niet erg dat ze me naakt zien, maar er is nu helemaal geen beschutting/privacy en onderscheid tussen naakt en textielstrand meer. Gelukkig zijn er nog andere fijne naaktstranden.


Hanne   06-05-2018 21:09

Onlangs ben ik weer een keer op dit strandje geweest en vond de sfeer echt vreemd....
20 jaar geleden kwam ik er regelmatig maar ga nu altijd naar Kijkduin waar geen "spanning" heerst.


R   07-04-2018 22:49

Dat lijkt mij niet. Ik ben er vandaag geweest. Zowel de politie als handhavers zijn op het strand geweest maar die lieten mij en de andere aanwezigen lekker hun billetjes bruinen. Wel werd er een voorbijrijdende fietser aangesproken omdat hij daar niet mocht fietsen.
Geen probleem dus om hier lekker naakt te recreëren, vooralsnog dan;-)


dre   07-04-2018 11:42

betekent dit bericht van Hugo dat het nu helemaal niet meer mag?


Hugo de Bloot   02-12-2017 20:04

De ChristenUnie, het Christen-Democratisch Appèl, Partij van de Arbeid, Socialistische Partij, Studenten Techniek In Politiek en de 1%PP Volkspartij voor Vrijheid en Democratie hebben afgelopen donderdag tegen de motie naaktrecratie gestemd, die was ingediend door D66 Delft, Fractie van Koppen, GroenLinks Delft en Onafhankelijk Delft. De motie vroeg om de naaktrecreatie in de APV op te nemen en de locatie te markeren met borden.

De nieuwe burgemeester, want Bas Vertrek is weg, maar zijn schaduw niet, herhaalt die retoriek, die we vier jaar geleden ingepeperd kregen: naaktrecreatie trekt middels websites ongewenste gasten aan. Helemaal duidelijk was ene Dimitiri van Rijn, die zelfs Bas Vertrek nog even meende te moeten prijzen tijdens de discussie in de raadsvergadering, die de naaktrecreatie wil verbieden, daarmee voorbij gaat aan de alom aanwezige kennis bij onze plaatselijke raadsleden, dat lagere overheden naaktrecreatie op een daartoe geschikte plek niet kunnen verbieden. Bij Dimitiri heeft de tijd duidelijk stil gestaan. Ik geloof niet dat Delft al klaar is voor 2018.


Andre   04-08-2017 14:05

@Jeroen, gewoon een keer gaan. Het is een rustig 'strand', wel met een openbaar wandelpad voor- en een fietspad achterlangs, dus men kan je wel zien.
Groot voordeel is wel dat de parkeerplaats direct er achter ligt. Mocht je met de auto komen hoef je dus niet eerst nog een eind te lopen.
Verder is het een gemengd publiek dat er komt. Man (in meerderheid, dat wel) vrouw, ouder en jonger.
Helaas laat het weer een beetje afweten, dus veel mensen zijn er niet deze dagen.


Jeroen   01-08-2017 20:43

Ik woon sindskort in Delft. Kan iemand informatie geven over het naaktstrand? Ik zou er graag naakt willen zonnen. Ik hoor graag of iemand nog actueel informatie heeft :-)


michel   09-07-2017 22:46

leuk, heb er net nog in mijn blootje gelegen. was gezien tijdstip fris en leeg. wel wat kijkers. ga er morgen weer heen.


Gerrit   26-06-2017 15:21

bestaat dit strandje dit jaar nog?
Ik ben met vakantie deze week en wil er graag heen.

Groeten G


Sylvana   26-07-2016 15:06

Hoi Marc,
Hier ben ik ook geweest afgelopen weekend in Zoetermeer, heerlijk!! Ik kom ook oorspronkelijk uit Zoetermeer, ik wil zo graag terug!! Komt ooit nog wel goed :-)

Groetjes, Syl


Marc   25-07-2016 09:11

Sylvana, kom gewoon naar Zoetermeer. Supergezellig strandje.


Sylvana   23-07-2016 23:37

Waar is dit naaktstrandje precies in het Delftse Hout?
Ik ben ook Naturist maar ik dacht dat er geen naaktstrand was in Delft, wat ik hier las op de site? Ik woon hier nog niet zo lang, vandaar mijn vraag en ook ik heb geen zin in een bekeuring.

Kan je ergens doneren dat het naaktstrand blijft /terugkomt?
Ik hoop maar dat het OM definitief besluit om dit te behouden want zelfs in Zoetermeer is er Naakt recreatie aan het Noord A. Dus waarom dan hier in juist het toeristische stadje Delft, Naturisme opheffen. Echt belachelijk!!

Groet en ik hoor het graag,

Sylvana


Nick   18-07-2016 19:31

Ik vroeg me eigenlijk hetzelfde af als Karel. Ben vandaag eens wezen kijken en aangezien er zeker een stuk of 10-15 mensen waren heb ik het er ook maar even van genomen. Ik neem aan dat er op dit moment dan dus geen boetes worden uitgedeeld, of heb ik het mis?


Karel   14-07-2016 08:33

Beste allemaal,

Ik ben pas in Delft komen wonen en ben naturist.
Tijdens een wandeling door de Delftse hout kwam ik voorbij het naaktstrand gelopen. Het was er aardig druk die dag.
Maar mijn vraag is, wordt nudisme nu wel of niet geaccepteerd. Ik heb geen zin in een bekeuring.Barry   07-06-2016 16:28

Hallo,

Ben er gisteren aan het einde van de middag weer even geweest, sinds lange tijd. Behalve een man aan de waterkant en twee rondlopende, glurende mannen, was er niemand. Jammer dat er (bijna) niks meer van over is. Of het is op andere tijdstippen nog wel druk(ker)?

Groet,
Barry


Jlo   06-06-2016 20:21

Naaktstrand prima, maar kunnen er maatregelen worden genomen tegen de exhibitionisten die bij de entree wijdbeens naar nieuwe bezoekers gaan liggen? En je hoeft ook niet je naaktheid op te dringen aan mensen die gebruik willen maken van het toilet. Wat is sowieso de reden dat sommige (altijd dezelfde) naaktlopers voortdurend aan het heen en weer lopen zijn? Heel apart...


Tjipke Tasma (webmaster)   02-04-2016 14:46

@Aris

De NFN is een actie begonnen en deze wordt van harte aanbevolen:

Doneer voor naaktstranden


Aris Schellinkhout   02-04-2016 14:22

Heel triest dat de gemeente Delft weer de aanval inzet om het naakststrandje op te ruimen. De vertrutting rukt steeds verder op. Ik ben nog nooit op dit strandje geweest, maar alleen al om de vertrutting tegen te gaan kom ik graag een keer langs en trek ik mijn broek uit. Zover mijn schriftelijke steun. Waar kan ik een financiële bijdrage kwijt voor de juridische procedure?


Raymond van der Steuijt   27-02-2016 10:59

Ik hoop echt dat de naaktrecreatie mag blijven in het Delftse Hout, de hele rechtzaak, het moet over van de Hoge Raad, belachelijk, wij zijn dan verplicht om naar Scheveningen of Hoek van Holland te gaan, dit mooie natuurgebied is geschikt voor naaktrecreatie, al jaren lang, ik merk weinig van prostitutie / seks etc. diegene die zich niet in kunnen houden moeten bekeurd worden, ze verpesten het voor anderen, altijd gezellig clubje hebben wij in het Delftse Hout, dat moet blijven!!


Henk   23-09-2015 10:36

Beste mensen.. Gaaf dat je dit stukje NL wérkelijk zou kunnen heroveren op de beperkt denkenden/ short people.
Let op: de NL-wet is -in weerwil van daartoe gespecialiseerde organisaties- nog altijd en ongewijzigd zódanig ongelukkig onduidelijk geformuleerd, dat je in NL op eigen doft rechtszaken dient te financieren én trotseren om simpelweg te mogen bestaan. Ook op dit 'terrein', dat niet meer (op grond van diezelfde wet) is aangewezen voor naaktzijn, of zo u wilt: naakt-'recreatie'.
Kunstmatige lage levensvormen -zoals politie- dienen uiteraard hun orders uit te voeren. Dit is ook hier een organisatie die (zoals overal ter wereld) is overbevolkt met levensvormen met lage opleiding en een hevig nadelig cultureel ingegeven idee van wetsinterpretatie..


Kees   06-07-2015 07:11

Vorige week met die enorme hitte hier weer eens verkoeling gezocht. Water is stuk aangenamer dan bij zee.
Was hier 2 jaar niet geweest maar ga er nu zeker weer vaker heen om heerlijk te zwemmen en te zonnen. Iedereen bedankt die zich de laatste jaren heeft ingezet voor het behoud van dit stukje naaktstrand.


Herman van der Helm   12-08-2014 17:54

Het OM heeft de laatste twee van mijn openstaande bekeuringen, waar ik tegen in verzet ben gegaan geseponeerd. Ze zien geen gronden meer om de vervolging voort te zetten. Dit vermoedelijk vanwege de uitspraak van het Hof van 11 juli j.l.
Ik denk dus dat voortaan elke bekeuring voor het overtreden van artikel 430a ditzelfde lot zal ondergaan.
Wil je weten waar de grenzen liggen? (als die er nog zijn) kijk op www.artikel430a.nl


Hugo de Bloot   24-07-2014 22:09

volgens het college van Delft:

Het Hof oordeelt dat alleen in die gevallen waarin een voor het openbaar verkeer bestemde plaats evident niet voor geklede recreatie geschikt is, er van overtreding van artikel 430a Sr sprake kan zijn. Het Hof heeft de naaktrecreanten vrijgesproken van het hen ten laste gelegde, omdat het Hof tot de conclusie is gekomen dat in hun zaken onvoldoende bewijs bestaat dat de plaats waar de verdachten zich bevonden, niet geschikt was voor ongeklede recreatie, als bedoeld in artikel 430aSr. Het Openbaar Ministerie heeft cassatie ingesteld tegen het vonnis van het Hof.

De handhaving op het voormalig naaktstrand zal gebaseerd worden op het arrest van het Hof. Dat betekent dat voor art 430a Sr er zeer terughoudend zal worden gehandhaafd op het voormalig naaktstrand, namelijk alleen in evident ongeschikte situaties. Dit is ook besproken in de lokale driehoek. Buiten het gebied van het voormalig naaktstrand zal de politie, binnen de kaders van de wet, handhavend optreden voor art 430a Sr.

De gemeente heeft deze week in een oriënterend gesprek met de NFN en een vertegenwoordiger van de naaktrecreanten gesproken over de gevolgen van de uitspraak van het Hof. Beide partijen richten zich op de toekomst en kijken gezamenlijk naar mogelijkheden om het gebied op en rond her naaktstrand voor iedereen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.Hugo de Bloot   16-07-2014 19:29

Het bericht op de site van de gemeente Delft:

Naaktrecreatie

Hoewel burgemeester Bas Verkerk in een lang betoog toelichtte dat de politie prudent omgaat met de controles op naturisten in de Delftse Hout hielden D66, STIP, Onafhankelijk Delft en SP vast aan hun motie om de burgemeester in het eerstvolgende driehoeksoverleg te laten bepleiten dat politiecapaciteit in de zomer van 2014 met zeer grote terughoudendheid wordt ingezet om naturisten op het strandje in de Delftse Hout te beboeten. Verkerk verduidelijkte dat er dit jaar nog geen boetes zijn uitgedeeld en dat in hoger beroep vrijdag 11 juli uitspraak wordt gedaan over de handhaving op naaktrecreatie. De motie werd met steun van Stadsbelangen, PvdA en GroenLinks aangenomen. CDA, VVD en ChristenUnie stemden tegen.Hugo de Bloot   10-07-2014 10:57

Beste Janneke, het terrein is geschikt voor naaktrecreatie. Alleen wil de gemeente een ander probleem bestrijden, de vermeende overlast, door de naaktrecreatie daar weg te halen, en wel door die te verbieden. Daarbij worden argumenten erbij gehaald, die de naaktrecreatie betreffen, echter niets van doen hebben met het eigenlijke probleem, de vermeende overlast van "herenontmoetingen". En het OM middels de advocaat-generaal doet daar lustig aan mee. In de uitzending van OmroepWest zien we dat ook, daar waar hij het heeft over het toiletgebouw op de grens, waar mannen, vrouwen, bloot dan wel gekleed wachtend in één rij staan. Misschien vervelend, maar het is de gemeente Delft toch geweest, die dat moderne toiletgebouwtje, daar zo geplaatst heeft. Vroeger was dat beter geregeld, er waren meer toiletten (10 tegen 3 nu) en met gescheiden ingangen. Heel het "probleem" bestond niet. Alleen werden ze slecht onderhouden en maar al te vaak niet schoongemaakt. Echter wel met heerlijk koud drinkwater. Afgebroken werden ze pas jaren later vervangen door deze wonderen van techniek.
Echter komt het voor dat het toilet een hele dag niet te gebruiken is, want in storing (met een onafgebroken fluittoon daarbij).
Ik snap wel dat Delftenaren de wildplassers van dit land zijn, met stip.

Alfred.


Janneke   05-07-2014 19:02

Had begrepen dat een van de argumenten voor het niet geschikt zijn voor naaktrecreatie is dat er soms blote mannen uit het toilet komen. Het moet niet gekker worden. Betere regels hiervoor maken of de toiletten anders plaatsen lijkt me een betere oplossing dan een naaktstrand te verbieden.
Heb - gekleed en wel tijdens een wandeling tot twee keer toe een vervelend persoon achter me aan gehad die een rustig plekje op wilde zoeken. Een andere keer iemand die z'n broek losdeed. Dit soort dingen kom je tegen in stadsparken en heeft niks met naaktrecreatie te maken.
Trouwens,van mijn geloof - ik aanbid de zonnegod - moet ik in de zomer naakt in de zon liggen. Denk dat de wet gelijke behandeling hierop van toepassing is.


Christiaan Mac Gillavry   28-04-2014 17:06

Ik blijf het rot vinden dat in delft geen naaktstrand meer is. Ik kom daar al enkele jaren en heb het altijd heel goed naar mijn zin gehad. Zag weinig tot minimale uitspattingen betreft homo sex handelingen. Het is maar waar je op wilt richten. Voel me nu wel in een verdom hoekje gezet. Al 30 jaar een fervent naturist en 25 jaar wonend in delft voel ik me in de kou gezet door de gemeente. Ben erg benieuwd of er nog een plek komt in het Delftse hout waar ik gewoon naakt kan recreëren. Is een paar vierkante meters zo moeilijk te vinden?


Hans   12-03-2014 00:09

Michel, je hebt groot gelijk. Die uitspraak van de rechter slaat nergens op. Als je op je handdoek gaat liggen als er 100 mensen zijn (en waar precies?) dan kan je niet je ogen dichtdoen of een boek lezen, want je moet blijven tellen en bij 150 mensen moet je je snel aankleden en wegwezen (want met kleding aan is het natuurlijk geen naturisme). Heerlijk, zo een duidelijke uitspraak van een rechter..?...?......Zal hij het verschil tussen theorie en praktijk wel weten?


Michel   11-03-2014 21:51

Hallo,

Als ik de uitspraak van de rechter goed begrijp dan moet ik eerst het aantal mensen tellen op het oude naaktstrand. Als dit er minder dan 150 zijn, mag je naakt en anders niet?

Stel ik tel 149 mensen. Dan mag ik dus alles uittrekken. Of toch niet, want je moet jezelf ook meetellen?

Stel ik tel inclusief mijzelf 148 mensen. Komen twee politieagenten aan. Zijn er opeens 150 mensen op het naaktstrand en krijg je een bekeuring. Los van hoe je over naturisme denkt is de uitspraak praktisch gezien toch heel lastig uit te voeren / te controleren?

Zie nu al hele discussies met de politie. Er zijn nu meer dan 150 mensen op het strand zegt de agent. Toen ik hier kwam waren het er minder dan 150 zegt de naturist.

Rechter had het m.i. gewoon of moeten verbieden of moeten toestaan.
Hugo de Bloot   01-02-2014 21:50

En om het geheel weer even in het perspectief van de actualiteit te plaatsen.

In Delft 2013 werd door de gemeente de zwarte Piet, zijnde de hoppende homo's uitgespeeld naar de naturisten. Zij mochten de oplossing aandragen voor 'hun' probleem. NZD, Navah en NFN werden opgetrommeld door de gemeente. De DWH (COC) er buiten gehouden en de uitkomst was gegarandeerd, geen. Want wat hadden de NZD of Navah nu van doen met wat er in de Hout voorging. Niets. Dus, helaas de naaktrecreanten werd hun 30 jaar oude stek ontnomen. En toen ze het daar niet mee eens waren en toch gingen zonnen daar de mooie zomer van 2013 vonden ze de politie op hun pad. En die kon zich uitleven, gelijk wij homo's alleen maar kenden van overvallen in de avonduren en 's nachts bij de bestrijding van homoontmoetingen in de hele regio, danwel heel het land. MAAR gelukkig kwam de unieke coalitie van naturisten en homo's tot stand aangestuurd door de NFN. De politie en gemeente hadden daar nooit op kunnen hopen of zelfs maar kunnen rekenen. En zo leed zij een gevoelige nederlaag bij de rechter deze week. En ook al mag de uitspraak niet iedereen direct tot tevredenheid stemmen. Het vervolg zal dat moeten uitwijzen. We zijn nog niet klaar.
En uiteindelijk bereiken we misschien een oplossing waarbij voor een ieder die ruimte gecreërd wordt waar wij of zij hun recreatie kunnen bedrijven. Ach en die oplossingen zijn geen eens zo nieuw. Die bestaan al lang en fuctioneren ook.
IDEAAL zal het nooit worden, want er zal altijd weer iemand anders willen liggen daar waar jij net je handdoekje wilt uitspreiden. Maar ja, daarvoor hoef jet 8uur journaal maar aan te zetten, om dat te weten.

Hugo de Bloot, genaamd de onschuldige.   01-02-2014 00:20

Nudisten zijn dus tweederangs burgers. Nudisme mag eigenlijk niet, maar als niemand het ziet, dan wordt het toegelaten. Zodra er echter geklede recreanten aankomen, dan moeten de nudisten onmiddellijk voor hun plaatsmaken en verdwijnen. Is dit gelijke behandeling????


Hugo de Bloot de onschuldige.   30-01-2014 23:27

Ter info:
Wethouder Stephan Brandligt en de partijvoorzitter van GroenLinks Rik Grashoff houden elke vrijdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur spreekuur in het GroenLinks Huis, Hippolytusbuurt 4 in Delft.

Iedereen met vragen, opmerkingen, tips is welkom in ons GroenLinks Huis. Onder het genot van een kopje koffie of thee staan Stephan Brandligt en Rik Grashoff je graag te woord. Heb jij nog ideeën voor de stad, kom het ons vertellen. Weet je nog niet wat wij willen of begrijp je onze standpunten niet, kom het ons vragen. We zien je graag bij het spreekuur, elke vrijdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur in het GroenLinks Huis aan de Hippolytusbuurt 4 in Delft.John   29-01-2014 01:40

Die uitspraak betekent dat naaktrecreatie wel (misschien) mag als het geen mooi weer is en niet mag als het wel mooi weer is. Dus wel naakt toegestaan als het koud is en niet toegestaan als het warm is. Volgens mij begrijpt de rechter de achtergrond van nudisme niet.


Alfred Brans   25-01-2014 23:37

Hallo Frans,

Ja, het is alles zo herkenbaar. Twintig jaar geleden heeft men in Delft ook gepoogd het terrein te verkleinen, door een deel om te ploegen. Toen heb ik maar een schep gekocht en alles weer geëgaliseerd en het met graszaad weer ingezaaid. En niemand van de gemeente heeft ooit iets van mijn actie durven zeggen.

Dit keer probeert de gemeente het pleit te beslechten middels absurde repressie, zoals iedereen heeft kunnen zien afgelopen zomer. Maar reactie roept actie op, en daarin sta ik nu niet alleen, want velen zien in dat de gemeente een lelijke scheve schaats rijdt.

Veelzeggend is nu dat in de processtukken het oorspronkelijke besluit van B&W ontbreekt.

Maar goed, laten we eerst maar de rechter zijn uitspraak doen. De tenlastelegging door het OM, want zij mogen het vieze spelletje van de gemeente Delft klaren, zal vrees ik eenzijdig zijn. Ik verwacht dat onze 20 individuele betogen meer zeggingskracht zullen hebben.

Waar gemeente en politie voor zero tolerance gaan, staan wij al 30 jaar voor verdraagzaamheid.

Slaan ze je op je ene bil, dan keer ik mijn andere bil toe, of zo iets.
Frans Peters   25-01-2014 12:23

t.a.v. Herman v.d. Hellen
Ook ik heb reeds met dit bijltje moeten werken,ik maakte bezwaar tegen het verkleinen van het naaktsrand Kralingseplas in Rotterdam, dat was in 2000 men wilde 80% van het naaktstrans weghalen om reden van overlast [ niet waar] van aanmatigende mannen. De homo s werden hier gebruikt als dekmantel om het naaktstrand te verkleinen sq niet verder te laten bestaan,

er was geen overlast homo hebben in het kralingsebos een eigen plek en daar wordt niets aangedaan het wordt getoloreerd van onzedelijk gedrag op het naakt stran was geen sprake.
Het was de gemeente alleen te doen om het strand te verkleinen sq. niet verder te laten bestaan.
Dit noem ik nu een onfrisse gedachte,natuuristen worden gediscrimineerd,
Dit alles heeft de gem. Rotterdam in de vakantie periode willen regelen.... de smeerlappen.
Ik heb een boze brief geschreven en die is naar de burgemeester, wethouders en alle politieke partijen gegaan, ze hebben advies ingewonnen bij de commissie voor algemeene bestuurszaken,veiligheid en politie.
Op de laaste raads vergadering werd mijn punt als een van de eerste behandeld, inmiddels had ik ook niet stil gezeten en heelo de nederlandse pers benaderd.Op de raadsvergadering zag het druk van de media , de NOS. SBS. Stads TV etc etc. er is toen besloten tot uitstel en met mij nog wat gesprekken te hebben.
Die gesprekken zijn er geweest maar zonder mij maar met de NFN erbij...ik kon niet i.v.b. met ziekte.
mijn stukken stel ik jullie graag terbeschikking..
misschien kunnen ze jullie helpen bij de rechtzaaqk voor a.s. dinsdag.
veel succes
en met zonnige groeten,
frans peters
je kan via email mijn telfoonnummer vragen voor verder contact. Ik ben nu aan huis gebonden helaas..


   05-09-2013 18:29

Ti


Brave Hendrik   29-08-2013 22:11

Het 'volk' is nog altijd zeer zwaar onder invloed. Van oude en nieuwe godsdiensten, vooroordelen en andere oogkleppen. Naakt wordt in NL alweer enkele jaren minder geaccepteerd dan in een recent verleden. Jammer? Zeer beslist voor diegenen die dachten dat de wereld al een beetje beter aan het worden was.
Brede acceptatie van naaktzijn zullen wij zeer waarschijnlijk in ons leven niet meer meemaken. Al eeuwen is naakt in de meeste aardse culturen 'not done'. Ook in NL is dit alleen weggelegd voor hen die zich dat financieel kunnen veroorloven.
Ook Delft is daarvan onder invloed. En als bestuurders 'onder invloed zijn'... zou je gaan denken. Maar nee.. zelfs ons Delfts gebroed treft geen blaam: 'Onze' wet heeft nu eenmaal een zeer ingewikkeld tekst, ingegeven door adequaat opgeleide juristen met een geheel eigen jargon.. lees: geheimtaal. De uitkomst is geheel afhankelijk van het ongewisse oordeel van de (straf)- rechter.
Per saldo is NL nog altijd niet geëmancipeerd, als NL al iets is.
Alleen een frisse wet waarin duidelijk te lezen staat wáár ieder naakt mag zijn zou de situatie oplossen. Ik ken nog geen politieke partij die met zulk een wetsvoorstel komt. Tot die tijd is naturisme alleen weggelegd voor de gefortuneerden in de eigen afgeschermde tuin, of in een afgeschermd reservaat voor de iets minder gefortuneerden, of in de zomer op je obscuur afgeschermde balkonnetje, zo je die al hebt. Tot die tijd zullen we het achter de gordijnen moeten doen. (Als je die al hebt..)

Maar om nu een 'aangewezen' gebiedje te sluiten wegens sextoestanden.. dan hadden ze die lui moeten oppakken. Dat was blijkbaar een brug te ver, wegens het -in gedachte- niet kunnen loskoppelen van naakt en sex. Honi soit qui mal y pense!


Brave Hendrik   29-08-2013 21:04

Het 'volk' is nog altijd zeer zwaar onder invloed. Van oude en nieuwe godsdiensten, vooroordelen en andere oogkleppen. Naakt wordt in NL alweer enkele jaren minder geaccepteerd dan in een recent verleden. Jammer? Zeer beslist voor diegenen die dachten dat de wereld al een beetje beter aan het worden was.
Brede acceptatie van naaktzijn zullen wij zeer waarschijnlijk in ons leven niet meer meemaken. Al eeuwen is naakt in de meeste aardse culturen 'not done'. Ook in NL is dit alleen weggelegd voor hen die zich dat financieel kunnen veroorloven.
Ook Delft is daarvan onder invloed. En als bestuurders 'onder invloed zijn'... zou je gaan denken. Maar nee.. zelfs ons Delfts gebroed treft geen blaam: 'Onze' wet heeft nu eenmaal een zeer ingewikkeld tekst, ingegeven door adequaat opgeleide juristen met een geheel eigen jargon.. lees: geheimtaal. De uitkomst is geheel afhankelijk van het ongewisse oordeel van de (straf)- rechter.
Per saldo is NL nog altijd niet geëmancipeerd, als NL al iets is.
Alleen een frisse wet waarin duidelijk te lezen staat wáár ieder naakt mag zijn zou de situatie oplossen. Ik ken nog geen politieke partij die met zulk een wetsvoorstel komt. Tot die tijd is naturisme alleen weggelegd voor de gefortuneerden in de eigen afgeschermde tuin, of in een afgeschermd reservaat voor de iets minder gefortuneerden, of in de zomer op je obscuur afgeschermde balkonnetje, zo je die al hebt. Tot die tijd zullen we het achter de gordijnen moeten doen. (Als je die al hebt..)

Maar om nu een 'aangewezen' gebiedje te sluiten wegens sextoestanden.. dan hadden ze die lui moeten oppakken. Dat was blijkbaar een brug te ver, wegens het -in gedachte- niet kunnen loskoppelen van naakt en sex. Honi soit qui mal y pense!


Michel   10-08-2013 10:47

Hoi Johan,

Ben het met je eens dat erg jammer is dat het naaktstrand is gesloten. Om nu echter een vergelijking met de tweede wereldoorlog te maken gaat mij echter veel te ver. Toen zijn ongeveer 5 a 6 miljoen joden door de duitsers afgemaakt. Is toch nog net iets erger?Johan   08-08-2013 23:56

De burgemeester heeft gezegd dat de belangen van gezinnen groter zijn dan die van een paar nudisten. Hoor ik hier nu van een burgemeester hele duidelijk vooroordelen? Ik vind dat absoluut niet kunnen. Ook in de oorlog ging die gedachte op. De belangen van blanken waren groter dan die van enkele gekleurde mensen...De belangen van de Duitsers waren groter dan die van de joden. Hoe gaan we verder burgemeester? De belangen van kinderen zijn belangrijker dan die van enkele 50+ers, dus weg ermee. De belangen van de Nederlanders zijn groter dan die van buitenlanders, dus ook weg ermee..?? Heeft de burgemeester dan niets van het verleden geleerd en weet hij niet wat respect en tolerantie voor elkaar is? Schande.


Hugo de Bloot   08-08-2013 22:02

Donderdag, mijn vierde bon te pakken. Weer een speciaal team. Een vrouw met dertig kids onder haar hoede, zou melding hebben gedaan bij politie dat ze naaktrecreanten had gezien, toen ze daar in de buurt (waar?) liep te wandelen met haar kroost.

En dus waren de schuldigen snel gevonden en kregen vier van ons een bon. Want. . . .

Wie het weet of zelfs maar snapt mag het zeggen.
Hugo de Bloot   06-08-2013 07:04

Ons kindje op Facebook: https://www.facebook.com/blootindehout

Met dank aan Jeroen.


Hugo de Bloot   05-08-2013 21:56

Het is de laatste dagen rustig op het naaktstrand. Je zou er bijna voor je rust komen liggen. Alleen met een gerust hart kun je er niet bloot zonnen. Je blijft er de hele tijd onrustig om je heen kijken. En wordt de rust uiteindelijk dan weer verstoord door wijkagent Draaisma, dan volgt het spelletje dat langerzamer hand iedere partij uit zijn hoofd kent. Als de rust zelve prevel ik mijn verweer weer op en hij schrift dat weer op en maant me weer mijn broek langer dan vijf minuten aan te houden. Ergens hoopt ie nog 24 uur. Hij doet er beter aan de volgende dag maar weer terug te komen. Zo blijven we bezig.

Bloot omdat bloot moet.Aline   30-07-2013 14:09

Ik was de afgelopen week dinsdag 23 juli getuige van het feit dat er weer een boete werd uitgeschreven,....daarna zelfs een fietser.....
Belachelijk dat er daar geen mogelijkheid is om daar als nudist aanwezig te kunnen zijn.
ik lag lekker topless te zonnen (wat wel mag) en voelde me voor het eerst niet zo bekeken, heerlijk gevoel.Wat een drama, volgens mij is er ruimte zat en degene die het niet wil zien gaat dan maar verder op zitten.... zo moeilijk is dat toch niet ? Goed dat deze site er is en goed dat er mensen zoals jullie voor deze belangen blijven opkomen.
Gemeente Delft doe er wat aan!


Hugo de Bloot   29-07-2013 19:25

Maandag eender,

Beschut tegen de wind toch kunnen zonnen in een verder geheel uitgestorven Delftse Hout. Maar we hadden buiten de waard gerekend en op eens was ie daar weer. Geluk bij een ongeluk, waren twee man net aangekleed en ik moest nog uit de kleren. Slechts één van ons voldeed dat moment aan de minimale vereisten om op de bon geslingerd te worden.
Nu konden we de agent ook meteen vragen of ie ook aan een nieuwsitem in Hart van Nederland wil meespelen. Want dat is het laatste nieuws. De landelijke pers heeft onze verzetshaard ook weten te ontdekken. Zal dat nu komen door mijn in het oog vallende en verblindende, minislipje van 30 euro, die je op 3000 meter moet kunnen onderscheiden. Frontaal dan, want omgedraaid blijven mijn mooie bruine billetjes elk oog strelen.

Morgen zien we weer verder.Hart van Nederland   29-07-2013 11:55

Hart van Nederland is op zoek naar naaktrecreanten die boos zijn over de sluiting van het naakstrand Delftse Hout. Dit i.v.m mogelijke reportage. Zou iemand contact op willen nemen met 020-8007672. Alvast bedankt.


Hugo de Bloot   28-07-2013 17:15

Twee wijkagenten uit de Buitenhof, u weet wel die saaie flatwijk waar de jongeren uit verveling naar Syrië afreisden voor een verzetje, draaien nu standaard hun surveillance rondje over het Naaktstrand, aan het andere uiteinde van de gemeente Delft. Eén had nog maar een bon. Die brigadier had zeker buiten ons kleine verzetshaard gerekend. Gelukkig kon twee hem uit de brand helpen met een vers bonnenboekje. En twee man van het team handhaving, die, dat moment daar ook langs liepen, zochten daar denk ik fout geparkeerde auto's in het water.


Hugo de Bloot   27-07-2013 19:41

Vandaag een paar uurtjes het hele delftse strand voor mij alleen in mijn blootje. Alleen lag ik ondergedoken achter een dijkje. Zoals in het verzet vroeger. Wachtend op de bevrijders!


Hugo de Bloot   26-07-2013 23:57

We hebben een week op een reactie van Bas Vertrek mogen wachten, nadat overleg had plaats gevonden op het stadhuis met het NFN. Het was uiteindelijk loco Brandligt die met een verklaring kwam dat ze doorgaan met hun pruderie.

Hij schijnt art. 430A (WvSr) nu helemaal begrepen te hebben. En op grond daarvan wil ie nu handhaven. En tot nu toe is dat dus: NAAKT=BON.
Ik denk dat Brandligt geeneens de betekennis van de afkorting WvSr kent. Wetboek van straf. . . .
Laat ik even helpen: iets dat niet krom is, is . . . .
Ik denk dat de spierballen van de rechter er aan te pas zullen moeten komen. Want hier in Delft is veel krom. En dan is onbuigzaamheid niet langer een deugd, maar een handicap. Zeker op het stadhuis.

Burger Bas Verkerk u bent de zaak niet meer meester.
Gauw een handdruk. Bas vertrek.

Hugo de Bloot


Bert   26-07-2013 10:29

Hallo blootlopers, ik heb gisteren twee strafbeschikkingen gehad. Uiteraard ga ik in verzet tegen deze onzin. NFN informeer ik hierover.


Hugo de Bloot   25-07-2013 21:16

De strafbeschikkingen vallen op de deurmatten in Delft en omgeving.
Meld deze bij de NFN of anders bij Herman van der Helm.
Zij zullen wel raad weten.

Alfred Brans


Hugo de Bloot   24-07-2013 00:23

Nog geen resultaat gesprek NFN en gemeente Delft

23-07-2013

Henk Jan Kamerbeek, directeur van de NFN, en Bernd Huijser, NFN adviseur openbare naaktrecreatie, hebben op donderdag 17 juli een constructief en open gesprek gehad met burgemeester Verkerk van de gemeente Delft.

Daarin werd vooral de huidige situatie bij Delftse Hout besproken: het onterecht, zo vindt de NFN, bekeuren van naaktrecreanten op dit naaktstrand. Tijdens het gesprek werden diverse standpunten uitgewisseld. De NFN stelt zich op het standpunt dat verder bekeuren op het naaktstrand zinloos is, nu er bekeuringen zijn uitgedeeld. Het is nu immers aan de rechter om een uitspraak te doen over de (on)geschiktheid van het strand voor naaktrecreatie. Om verder de rust te bewaren en naaktrecreatie voor 2013 veilig te stellen, verzoekt de NFN de politie via de burgemeester met klem om verder dit seizoen niet meer het bekeuren te staken.


Om één en ander van alle kanten en rustig te belichten, gaf burgemeester Verkerk van Delft in eerste instantie aan op vrijdag 18 juli te reageren. Na herhaaldelijk vragen van de NFN, geeft de gemeente op 23 juli aan deze week met een reactie te komen. Vanwege de vakantie(s) heeft de gemeente meer tijd nodig dan tevoren was ingeschat.Alfred Brans   22-07-2013 19:58

Nu zal ik het mezelf dus maar niet aanrekenen, maar van de twee bonnen die uitgedeeld zijn vandaag was er dus één voor mij.

Niks prudent optreden: Bloot = Bon.

Daarop staat: Naaktrecreatie daar waar het niet is toegestaan.

Ze durven.


Alfred Brans   21-07-2013 19:11

Hallo allen die Delft ontvlucht zijn.

Ik kan niets garanderen, en je mag het me niet aanrekenen indien ik het mis mag hebben.

Maar er is sinds afgelopen donderdag niet meer opgetreden door de politie in de Hout tegen naaktrecreanten.
Vrijdag hebben we nog een brigadier van politie gesproken. Wij waren zo netjes even een broekje aan te doen.

Het laatste nieuws volg je in: De Naakte Waarheid.
Wordt gratis verspreid in minimale oplage.

That's all folks.


Jan   19-07-2013 15:07

Ben wel benieuwd wat er vandaag de 18e is besproken. en wat er is uitgekomen. Moet nu naar de Zevenhuizerplas want ik durf nu niet naakt aan de Delftse Hout te gaan liggen.


Alfred Brans   19-07-2013 00:03

NIEUWS NFN vs Gemeente Delft

18-07-2013

Henk Jan Kamerbeek, directeur van de NFN, en Bernd Huijser, NFN adviseur openbare naaktrecreatie, hebben op donderdag 17 juli een constructief en open gesprek gehad met burgemeester Verkerk van de gemeente Delft.

Daarin werd vooral de huidige situatie bij Delftse Hout besproken: het onterecht, zo vindt de NFN, bekeuren van naaktrecreanten op dit naaktstrand.


In het gesprek werden diverse standpunten uitgewisseld.
Om één en ander van alle kanten en rustig te belichten, wil burgemeester Verkerk van Delft wat meer tijd om hierop te reageren.

Morgen (vrijdag 18 juli) is er weer verder contact tussen NFN en de gemeente Delft.Wordt vervolgd.Alfred Brans   11-07-2013 12:26

Voor steunbetuigingen:

http://www.change.org/petitions/mayor-aldermen-and-councilmembers-of-the-city-of-delft-stop-discriminatory-witchhunt-violating-civil-rights-of-delftsehout-nudists?utm_campaign=petition_invitation&utm_medium=email&utm_source=share_petition#description

of kijk op www.politiekdelft.nl Hier vind je meer berichten over de Delftse politiek en de strijd om het naaktstrand.


alfred Brans   10-07-2013 00:29

Ook onze onderlinge mails dook vandaag het woord razzia op. Je bent blijkbaar niet de enige die het zo ervaren hebt. Razzia kenden ik al wel van berichten over dergelijke acties gericht tegen homoontmoetingsplaatsen, maar in Delft vallen ze de naaktrecreanten mee lastig.
En uit uitspraken van de hoge raad is bekend dat dat soort acties illegaal zijn, zelfs bij HOPs. Wie maakt hier werk van?


Lex   09-07-2013 14:30

Ik heb vanmiddag een bekeuring zonder bedrag gekregen. Oppassen dus daar en niet meer naakt recreëren in de Delftse Hout. Het leek wel een razzia.


Alfred Brans   08-07-2013 00:28

Burger Bas Verkerk u bent de zaak niet meer meester.
Gauw een handdruk. Bas vertrek.
De Uw geschonken macht misbruikt u om de naakte bezoekers van de Delftse Hout te terroriseren. Iets anders kan ik van de door u aangestuurde acties niet maken. U bent niets anders dan de Rudolf de Mepsche van de 21ste eeuw. Rudolf wist dan nog 22 onschuldige zielen voor zijn helse gerecht te slepen. Uw agenten gaven de moed op na het uitschrijven van 8 nutteloze bonnen. 10 à 20 minuten zeker per bon . Tel uit uw winst. En dan waren de naaktrecreanten nog zo braaf om hun beurt af te wachten. Voor het zelfde geld had ik allang thuis gezeten om de rapen te garen. U raadt het al Alfred Brans kwam geeneens meer aan de beurt. Ad Schuring die zo lang ‘t duurde, nog wat ging zwemmen, kreeg bij terugkomst van de agent te horen, dat ie het op gaf en het voor gezien hield. Bij mij aangekomen wees ie nog wat fietsers terecht op het pad langs het water en fietste toen zelf weg. En wij, wij zonden verder precies eender zoals wij geschapen zijn. De één groot en de ander klein.
Ik hoef die bon ook al niet meer. We hebben genoeg van die bonnen van u en ook van u.
Dit is de naakte waarheid en die durft u geeneens onder ogen te komen, in de Hout.
Mijn vraag aan u met uw portefeuille openbare orde en veiligheid: waarom bonnen blijven uitdelen, wanneer voor de uitspraak van de rechter, die in deze de bevoegde instantie is, de verbalisering van Herman van der Helm vrijdag 5 jullie ruim voldoende zal zijn.
Daarbij staat nergens een ge- of verbodsbord waaruit, wie dan ook, zou moeten of kunnen opmaken, dat er op eens niet meer bloot gelegen mag worden,daar waar dat voorheen wel toegelaten was. Dertig jaren lang. Schep duidelijkheid, of laat uw dienders de gasten in de Hout er maar eerst op wijzen, eer ze hen oppakken of verbaliseren. Ik wil weten of het op deze wijze wel kan en mag.
Alfred BransBernd Huijser - NFN   04-07-2013 16:29

Mensen die worden bekeurd op de Delftse Hout gelieve contact op te nemen met NFN, Bernd Huijser (bernd@nfn.nl of 033 - 253 30 57) voor advies en bijstand.


peter wilkes   04-07-2013 16:16

Mijn echtgenote en ik zijn vandaag (4 juli 2013) bekeurd wegens naaktrecreeren op een plek waar dit niet is toegestaan (grasveld bij het water oude . naaktstrand Delftse hout). Mij echtgenote droeg op radar moment haar slip dus ik was de enige die daadwerkelijk een bekeuring kreeg. Ik heb de agente gewezen op de lopende discussie, dit mocht echter niet baten. Ik moest mij ter plekke aankleden en ontving dus een bekeuring (zonder bedrag)


Alfred "Pepermuntje" Brans   18-06-2013 02:22

Vorige week heeft de gemeenteraad van Delft in meerderheid besloten het voorstel tot sluiting van B&W te steunen.
Bas Verkerk en de wethouder van GL hebben hun zin gekregen. De naaktrecreanten hebben een kluitje gekregen, en moeten dan maar hopen, dat de wethouder echt opzoek gaat naar wat riet.
Meld je hier met leuke en praktische ideeen, om het tij te keren. Ook wanneer je weet hoe discussies in andere gemeentes verlopen zijn, zoals Rijswijk. Daar kunnen we zeker van leren, om valkuilen te vermijden.
David   11-06-2013 00:10

Het blijft allemaal heel raar. Op dit strand kwamen vrouwen, mannen en gezinnen. Indien mensen overlast geven, dan daartegen optreden en alle anderen daarmee niet belasten. Wat moeten bijvoorbeeld kinderen denken? Die denken nu, oh het naakt recreëren is verboden, dus dan moet het wel verkeerd zijn om naakt te zijn en al die mensen die naakt waren, die waren dus vast heel eng.... Wat bekrompen en kortzichtig.


robert   10-06-2013 20:09

inderdaad zoals in een eerder bericht door de komst van bevolkings groepen uit het oosten van europa die niet gedient zijn van bloot en bloot en homo is voor hen het zelfde worden div naturisten tereinen gesloten , kijk naar polen en duitsland die al jaren tegen de polen strijden om een naturisten strand wat tegen lekaars grens ligt diep treurig dat we onze verworven vrij heden moeten afstaan heeft een bepalde periode van 5 jaar in onze geschiedenis dan geen zin gehad ? dit strand bestaat 30 jaar kom op dat laten we toch niet toe .


Loes   17-05-2013 10:36

Nu ben ik toevallig helemaal geen nudist, maar wat een onzin om zo'n mini-strandje op te heffen, kan mij het nou schelen of mensen naakt willen recreëren en handig toch als men dat met gelijkgezinden kan doen.Gaat dit nu gewoon een heel krampachtig stadje worden? Jakkiebah, dat is pas eng!


Alfred "Pepermuntje" Brans   15-05-2013 19:32

In de Delftse Hout mag voorlopig iedereen gewoon bloot liggen zonnen. Zelfs de Wethouder die de naaktrecreatie wilde verbieden, heeft toegezegd dat iedereen gezien artikel zoveelhonderdzoveelA, er bloot mag blijven recreeren. Niemand hoeft onnodig bang te zijn te worden bekeurd.

Een pepermuntje voor iedereen!!!!!


Marcel   12-05-2013 15:53

Er moet mij toch nog iets van het hart...

Wat mij nog het meest dwarszit, is niet zo zeer dat dit naaktrecreatiegebied is opgeheven.

Erg spijtig en jammer, dat wel, maar wel het feit dat dit gebied ook bereikbaar is voor mijn vriendin met rollator resp. rolstoel. Dat gaat ons op het strand echt niet lukken. Dit gebied was dus een mooi alternatief, zoals -naar ik aanneem- voor meer mindervaliden geldt.

Blijf ik nog steeds bij mijn eerdere mening. Ik ga er gewoon naartoe...


Wim   06-05-2013 22:37

Heel erg jammer dat het er nu toch van gaat komen: het sluiten van dit paradijsje.
Ik vind het een schande dat juist een wethouder van Groen Links tot dit besluit over is gegaan.
Groen en naturisme liggen toch heel dicht bij elkaar!?
Er is totaal niets gedaan met ideeën om tot een oplossing te komen.

Ik hoop dat 'de baan' zich verplaatst en wel naar de buurt of straat waar de wethouder woont!Rob   06-05-2013 21:27

Tsjah... ze hebben dus nu bordjes geplaatst met de tekst "naaktstrand opgeheven". Hoe kun je dan artikel 430 nog geloofwaardig gebruiken als recreant. Gelukkig was er Zaterdag nog wel een stelletje "die-hards" die gewoon gingen liggen maar ik ben eerlijk: ik durf het niet meer, ik heb geen zin in juridisch gedoe. En kennelijk de meesten: ineens was de rest geklede medemensen...
Wat is er toch mis, iedereen die het niet wil zien kan er toch makkelijk omheen laat ons ook eens met rust!! Grrrrrr! Het leukste strandje om zeep.. gelukkig zijn er nog alternatieven voor mij :-)


Marcel   27-04-2013 18:40

Goed...

Het mooie weer komt er straks aan. Tijd voor een proefproces.

Ik ga er gewoon heen. Punt.


Johan   26-04-2013 02:04

Ik ben benieuwd wat de gemeente Delft doet als er op een weg te hard wordt gereden. Mag dan niemand meer op die weg rijden? Of als op het textielstrand seksuele handelingen worden verricht. Wordt het dan voor iedereen verboden om daar in zwemkleding te liggen? Welnee, dan worden de daders aangepakt. Maar nu gaat het om een overtreding op het naturistenstrand en dan wordt voor een hele andere oplossing gekozen, namelijk gewoon het hele naaktstrand opheffen. Hoezo ongelijke behandeling, de gemeente kiest gewoon wat voor hun het beste uitkomt en niet wat het beste is voor alle echte nudisten die hier al vele jaren van dit strandje genieten en niemand tot last zijn. Geen gegil, geen harde muziek, geen mensen uitlachen, geen afval, dat is allemaal voorbij als het aan de gemeente ligt.


Frank   22-04-2013 23:41

Het is droevig dat steeds meer naaktstrandjes verdwijnen. Nieuwe bevolkingsgroepen in Nederland zijn geen naakt gewend en dienen klachten in. De politiek reageert hierop door toe te geven. Het is makkelijker om grote nieuwe bevolkingsgroepen te vriend te houden, dan een groep verspreid wonende nudisten. Veel naaktstrandjes zijn al verdwenen of zullen in de toekomst verdwijnen. Homoseksualiteit en nudisme wordt door bepaalde bevolkingsgroepen niet geaccepteerd en zij maken steeds meer de dienst uit. Alles wat door ons is opgebouwd aan rechten en tolerantie zal verdwijnen. Zoals ik al zei, droevig.


herman van der helm   13-04-2013 10:06

Minder regels rondom naaktstrand Delftse Hout.

B en W van de gemeente Delft wil het naaktstrand in de Delftse Hout niet langer meer de officiële status van "aangewezen plaats voor naaktrecreatie" laten hebben. Sinds tientallen jaren was het duidelijk in welk aangewezen gebied je naakt kon recreëren, maar B en W hebben eenzijdig besloten af te willen van deze duidelijkheid om hen moverende redenen.

De bordjes "naaktstrand" zullen worden weggehaald. Naaktrecreanten zullen dus zelf moeten gaan uitvinden welke plaats geschikt is in de gemeente en als ze een plek geschikt vinden kan de gemeente hen niet meer belemmeren volgens artikel 430a van het Wetboek van Strafrecht. Hoogstens kan de gemeente de rechter vragen te beoordelen of de gekozen plek geschikt is.

De huidige locatie van het naaktstrand en de directe omgeving ervan is uiteraard geschikt en zal dit ook blijven. Er zijn echter vele andere plekken in de Delftse Hout, maar ook in andere recreatiegebieden in Delft, waar naaktrecreatie ook goed mogelijk is. Kortom, een hoop meer vrijheid voor de naaktrecreant.peter   05-08-2012 20:13

zo rob
hier kom je ook al niet meer
brielse meer kom je ook niet meer ?
daar schijn ik foto`s van mensen te maken beter leren kijken dan zie je dat er geen naakte/geklede mensen op staan eerst video film kijken voor dat je mensen gaat beschuldigen ......

groetjes rob van iemand die het daar wel naar zijn zin hebt/heeft


Rob   24-07-2012 13:54

Geen idee hoe het hier anders is, maar vandaag was het 'eenzame oude mannetjes op zoek naar eenzame oude mannetjes'. Doorgereden naar elders. Ik kom hier niet meer terug.


Marcel   28-05-2012 18:47

Vandaag, 28 mei 2012, geweest. Wilde eigenlijk naar het strand, maar mist en de bijbehorende dalende temperatuur langs de kust gooide roet in het zonnen.

Na een twitterbericht bleek dat in Delft de zon wel scheen. Dus de auto ingestapt en vervolgens lekker 3 uur liggen bakken in de zon.

Relatief rustig. Naaktrecreanten hebben respect voor elkaar. Er waren mannen alleen, vrouwen alleen en stellen. Ook 2 gezinnen.

De enige storende factor is misschien het textielgedeelte even verderop. De 'pubers' doen een wandeling over het pad dat dwars door het naaktgedeelte loopt. Giechelend en wel. Maar ach...

Het zijn en blijven pubers en er is genoeg ruimte/beschutting om afstand te nemen van dat bewuste wandelpad.

Kortom: De drie uur dat ik heb mogen genieten van de zon op dit gedeelte van Delftse Hout, waren goed. Ik kom zeker nog terug!

En het stel dat naast me lag? Veel plezier met de aansteker! :D


Christiaan   28-05-2012 00:28

Heerlijk was het weer in het Delftse Hout. Ik kom er graag! Zelfs het water was er lekker!


Nicky   30-03-2012 19:23

Nou, nou de Gemeente Delft is weer lekker bezig geweest met de snoeischaren en kapmessen! Het naaktrecreatie gedeelte is nu zelfs vanaf de weg zichtbaar. En de rest van de bebossingen rondom de plas dus niet. Is dit HET ontmoedigingsbeleid van de Gemeente om zo de "blood"lopers weg te pesten? We nemen dus gewoon windschermen mee en bouwen muurtjes om zo wandelend publiek geen zicht te geven op de edele delen. Jammer jammer jammer!


Mike   01-08-2011 09:04

Hallo allemaal,
Is dit gebied nog beshcikbaar voor naaktrecreatie?
Ik hoop deze week enkele dagen in Delft te zijn, en wil er dan naar toe gaan.

Thnks Mike


Willem   10-05-2010 15:37

Ben hier in zomer 2009 voor het eerst geweest. Veilige omgeving, schoon en netjes. Zelf heb ik geen last gehad van voorbijgangers. Er was zelfs politiesuveillance met vrouwelijke fietsende agenten.


bart   15-04-2010 17:14

Afgelopen seizoen (2009) voor het eerst uit de kleren gegaan, op dit strandje. Ik vond het lekker rustig en kon voldoende afstand van het wandelpad of andere recreanten nemen. Je ziet vaak dezelfde mensen en houden een beetje elkaar en elkaars spullen in de gaten.Wim   28-08-2008 23:24

Fijne ligweide met voldoende schaduw als je dat zoekt.
Komt een goed en trouw publiek.
Inderdaad is er een doorgaand wandelpad langs de zwemplas en dus langs de ligweide.
Ikzelf stoor me daar niet aan en lig meestal net ver genoeg van het pad af of je moet net uit het water komen: jammer dan als ze je zien..


Michiel   26-08-2008 11:09

Op dit naaktstrand komen hoofdzakelijk mannen.

Het naaktstrand staat niet met borden aangegeven. Er lopen daarom waarschijlijk regelmatig geklede mensen op het wandelpad dat gedeeltelijk over het naaktstrand gaat. Soms een paar giechelende meiden, maar meeste mensen lopen rustig door en heb je geen last van.

 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend