Schiermonnikoog (West)
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Schiermonnikoog (West)
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Bert   23-04-2020 15:11

Afgelopen zomer, de dag na de zeer succesvolle looptocht naar het uiterste oostpuntje, wilde ik ook het westelijke naaktstrand een keer aandoen. Pas ‘s middags zou er noodweer kunnen uitbreken, maar voorlopig was het nog prima weer. Warmer zelfs dan gisteren. Ten zuiden van paal 2 begon dus het naaktstrand, dat aanzienlijk kleiner is dan het oostelijke strand. Maar nog steeds vergelijkbaar met een flink naaktstrand aan de Hollandse of Zeeuwse kust.

Het was heerlijk rustig op het naaktstrand; ik kwam er slechts een enkele ziel tegen. Er waren vooral heel veel vogels te zien. Paal 1 was helaas niet te bereiken omdat het Rif te begroeid was en er bovendien meerdere slenken liepen. Het volledige naaktstrand was dus niet te benutten, al schijnen er, blijkens de informatie op deze site, nog wel wat meer mogelijkheden te zijn. Zo ligt er onder meer nog een pad welke ik niet eens gezien heb. Ooit zal ik hier wederkeren om het nog eens te gaan bekijken. Maar ja, de andere Waddeneilanden blijven ook lonken. ;)

Het was een geweldige ervaring, en gelukkig was ik ook de enige aanwezige nudist. Een sterk punt van Schiermonnikoog is, dat je aan de ene kant het relatief rustige fietsgedeelte hebt (het westen, met het dorp en dus ook dit naaktstrand) en aan de andere kant het rustige, niet-fietsgedeelte met dus de oneindige zandvlakte waar je heerlijk naakt kunt zijn (de oostzijde).


Eilandhoppers   09-09-2014 19:18

Vanaf het vuurtorenpad zijn we gelopen naar paal 2 door het drassige kweldergebied. Mooie natuur! Bij paal 2 het strand opgegaan en naar het zuidelijke puntje van het eiland gelopen. Het strand is hier zo breed, dat lopen naar de vloedlijn ongeveer 15 minuten duurt! Als je van rust houdt, zit je hier goed, er was verder niemand op het strand, terwijl het uitstekend weer was. Heerlijk gezwommen en toen weer terug naar onze fietsen gelopen.


Lizette en Peter   20-04-2013 03:24

Mijn ex doet al een aantal jaren naakt zonnen en nu heeft ze me eindelijk zo ver dat we het deze zomer samen gaan proberen op Schiermonnikoog. Maar hopen dat we een mooie hete zomer krijgen anders is de lol er snel van af:)


HK   19-08-2012 16:54

Heerlijk lang (11 km) en zeer breed strand. Ben er in aug-12 geweest.

Het strand is super geschikt voor naturistische wandelingen en voor zonnen op het brede strand overlopend in de duinen, waarbij zeker in jul/aug in de duinen opgepast moet worden voor 'dazen': steekvliegen. Dus in de duinen zonnen kan je nogal wat dazensteken opleveren; met azijn behandelen.

Tevens is de Reddingsweg vanaf de opgang (ruiterpad) na de opgang 'Marlijn' (voor Marlijn naar 300m rechts via fietspad; dan 100m links de groene strook in; na overgang naar rechts) enorm geschikt; ook voor naturistisch fietsen. Ook hier geldt: oppassen voor de dazen! Dit onverharde 'wandelpad' (autospoor) loopt zeker tot paal 13 en is goed te befietsen.

Evt. passanten (1 of 2 ?) zijn hier doorgaans zeer vriendelijk en kijken nergens vreemd van op. Hetzelfde geldt voor strand en duinen trouwens. Zeer goeie sfeer!! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend