Zandvoort
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Zandvoort
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Myselfnow   27-09-2021 12:39

frits Zelf nooit geweest op strand daar maar mooi gesproken precies waar alles om gaat tegenwoordig het is overal gaande is dit het niet dan wel weer een special vogeltje wat beschermt moet worden resultaat afgezet gebied en weg sanering van de naturist of nudist en het is net of iedereen niet wakker genoeg is zo van het waait wel over nee ik ben geen conspiracy denker .


Frits   24-09-2021 21:35

Het artikel in het HD waar Peter aan refereert is te vinden op de facebook pagina van A&E.

De kop van het artikel suggereert dat enorme verpreutsing de oorzaak is van de verkoop van A&E. De werkelijke reden waarom het naaktstrand van Zandvoort is veranderd in een textielstrand houdt verband met de overname van paviljoens door (privé)investeerders die niets te maken willen hebben met naaktrecreatie en het verbieden.
Daarom is de doelgroep van het naaktstrand nu nog slechts te vinden bij A&E, het drukste paviljoen en op terras en strand nagenoeg iedereen bloot!

Voor de hand liggende vragen worden in het artikel niet gesteld:
Waarom biedt Bodhi Beach een bedrag voor het naastgelegen paviljoen dat kennelijk de waarde ervan overstijgt?
Wie financiert de overname? (Het Privé Paviljoen, ook eigenaar van Bodhi Beach.)

Wie een voorproefje wil van het komend seizoen kan nu al terecht bij Bodhi Beach. Beschik je niet over een zeewaardige speedboot, geen nood. Tijdens mijn laatste bezoek enkele weken geleden reden vier grote terreinwagens af en aan over het strand om de gasten heen en weer te rijden. Volgens A&E is dat de dagelijkse praktijk.
Wat die gasten zoal komen doen is te lezen op de sites waar Bodhi Beach zich presenteert:

"...Ben je jarig, een familiedag, een vrijgezellenfeest of heb je gewoon zin in een feestje? Bodhi stemt alle feesten en partijen op jouw wensen af. Wist je dat je Bodhi helemaal af kunt huren voor een feestje of bedrijfsevenement? Geen andere gasten maar alleen jouw genodigden in een unieke setting aan zee.
Wil je de gehele organisatie uit handen geven? Dan zorgen wij voor een prachtig diner, de lekkerste hapjes, die leuke DJ of een mooie cocktailbar. Een team building dag, bruiloft, kookworkshop, borrel of BBQ, alles is mogelijk. We denken graag met je mee!
Het is ook mogelijk om Bodhi Beach voor een dagje af te huren zelf te zorgen voor catering. Je eigen strandtent voor een dag! ..."

Het nu ontstane kartel heeft dus niets maar dan ook helemaal niets te zoeken op het naaktstrand.

Regisseur van dit alles is de gemeente Zandvoort. In de nieuwe maatschappij zoals deze nu door de overheid wordt uitgerold is geen plaats meer voor het individu of naturisme. Middels de salami tactiek wordt stukje bij beetje alles weggesaneerd.

Midden op het naaktstrand de bestemming veranderen in kitesurfstrand, zwemverbod, zuidelijk deel aanwijzen als natuurgebied, vergunnen aan textiel paviljoens, verwaarlozen en sluiten van de fietsenrekken bij de opgang van het naaktstrand, storten van bouwpuin aldaar, groepen tegen elkaar opzetten en uitspelen...de landelijke trukendoos is nog veel uitgebreider en te lang om hier te bespreken.

Vanaf komend seizoen is het laatste stukje naaktrecreatie te vinden ten noorden van paal 68, net voor A&E. Sinds jaar en dag vindt daar vanaf zo'n 250 meter voor het officiële naaktstrand op mooie dagen naaktrecreatie plaats op deze daartoe uiterst geschikte plek.
Ik eet mijn schoen op als gemeente Zandvoort de bestemming ervan niet gaat veranderen en het dan ongeschikt zal verklaren voor naaktrecreatie. Strandhuisjes, vakantiepaviljoen voor jeugd...

Tja, wat dan overblijft is Bodhi Beach (of A&E?) dat we met een club naturisten voor een dagje kunnen "terug huren". Ik ben benieuwd hoe ze dan gaan reageren.
Of middels crowdfunding een nieuw 'bloot'paviljoen beginnen. We zullen zelf iets moeten gaan ondernemen want de naaktrecreatie loopt nu als zand door onze vingers.


Peter   15-09-2021 15:41

Het verhaal van Frits klopt stond vandaag een stukje over in het Haarlems dagblad


Frits   12-09-2021 19:03

@Naaktstrandbezoekers

Ik ben een regelmatige bezoeker van A&E en afgelopen week uitvoerig bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het naaktstrand door het personeel van A&E. Mijn informatiebron is dus rechtstreeks.

Veel A&E bezoekers maken zich druk over het verdwijnen van bloot op het terras, maar de overname door de naastgelegen paviljoens is veel verstrekkender dan dat.
Deze paviljoens staan vijandig ten aanzien van naaktrecreatie en het nu ontstane kartel is de naaktrecreanten liefst zo snel mogelijk kwijt. Ondanks dat A&E het drukst bezochtste paviljoen van het naaktstrand is wil het geen inkomsten genereren uit naaktrecreatie maar iets heel anders!
Het is te krankzinnig voor woorden, maar als je genoeg geld hebt kun je dus gewoon een enorm deel van het Noordzee strand kopen, de bestemming ervan veranderen en er mee doen wat je wilt.

De nu grootste politieke partij van Zandvoort, De Ouderenpartij, heeft in het recente verleden met succes de komst van techno dance feesten en de bouw van luxe bungalows op het naaktstrand weten te voorkomen.
Wellicht een goed idee om deze partij te informeren over de huidige ontwikkelingen. Volgens mij weten ze nog van niets.


naaktstrandbezoekers   12-09-2021 10:41

@frits je bent wel heel goed ingelicht . Hebt je het van horen zeggen of rechtstreeks van iemand die me de strand tenten te maken heeft


Frits   11-09-2021 22:06

Laatste strandpaviljoen voor naturisten sluit definitief de deuren.

Eigenlijk was de eigenaar van strandpaviljoen Adam&Eva, Wim Fischer (60) nog helemaal niet van plan om er mee te stoppen, dit jaar heeft hij zelfs geïnvesteerd in een sauna en renovatie, maar het overnamebod van het ernaast gelegen paviljoen Bodhi Beach was dermate hoog dat hij er mee instemde. Zo'n bod krijg je waarschijnlijk nooit weer!
Financierder is het privé paviljoen direct naast Bodhi Beach dat ook eigenaar is van Bodhi Beach.

Volgens Adam&Eva is het zeker dat er vanaf volgend seizoen geen bloot meer is toegestaan op het terras. Wie even rondneust op internet zal dat niet verbazen:

"Bodhi Beach ligt wel op het naaktstrand, maar dat betekent in de praktijk alleen dat er soms ook mensen naakt op de bedjes beneden bij het strand liggen. In de strandtent zelf, op het terras en de bedjes er direct voor is alles gewoon gekleed."

Bodhi Beach is ook te huur als trouwlocatie inclusief dj.

Het privé paviljoen, gekocht door een steenrijke familie als kado voor hun 24-jarige zoon, richt zich op jongeren en de partyscene, feesten, dj's, alles gekleed uiteraard. Op het strand ervoor nergens naaktrecreatie, wel peperdure speedboten voor anker van klanten wiens harde muziek die van het paviljoen overstemmen.

Het uitzonderlijk hoge bod zal er mee te maken hebben; A&E ondernam altijd actie tegen geluidsoverlast en plannen om grootschalige party scene feesten toe te staan. Het nu ontstane kartel van drie paviljoens kan vrijelijk zijn gang gaan.

De vaste club gasten en onze FKK oosterburen van het drukst bezochte paviljoen A&E zullen volgend seizoen raar staan te kijken. Kleren aan en oorpluggen in tegen de muziek van de paviljoens.
Enig alternatief is paviljoen Fosfor zuidelijk van het kitesurf strand. Kleding verplicht en op het strand vrijwel iedereen ook daar gekleed. Het profileert zich als Gay Beach Amsterdam op internationale sites en trekt veel seksrecreanten aan die traditiegetrouw na het laatste paviljoen in de duinen cruisen.

Gemeente Zandvoort faciliteert en vergunt. Ze hebben het voor elkaar. Met de bekende salami tactiek is het eens zo mooie naaktstrand om zeep geholpen. De bordjes NAAKTSTRAND/FKK kunnen naar het museum.

Wie voor het laatst nog een keer bloot op het terras van A&E wil zitten kan dit nog doen tot 25 september. Daarna is het voorgoed afgelopen.
De officiële eigendomsoverdracht zal plaatsvinden in januari van het komend jaar.


Kees   06-09-2021 22:52

Eindelijk staan er een paar mooie zomerse dagen voor de deur. Lekker op het naaktstrand of een duinpannetje. Bruinen maar...


johan de zoveelste   18-08-2021 22:05

Hoe veel johan,s zijn hier is het iedere keer de zelfde of zijn er meerdere het is wel heel verwarrend . Hebben we iedere keer de zelfde of divJohan   18-08-2021 20:12

@ Pjotr, Uiteraard verdwijnt het naaktstrand niet. Maar ook ik heb ergens gelezen dat dit het laatste jaar is dat het terras dit jaar voor het laatst bloot is. En dat is best wel jammer ,want dit was het enige overgebleven naaktterras in Nederland. Commercieel kennelijk niet interessant een naaktterras ?


Pjotr   17-08-2021 13:44

@frits hoe bedoel je einde van het naaktstrand? Dat een tent van eigenaar verandert, betekent toch niet dat het naaktstrand verdwijnt?
Hooguit kan de sfeer misschien wijzigen, al weet je ook nog niet zeker of Adam en Eva dan niet meer nudistisch zal zijn. Misschien behouden ze dat aspect wel?


Frits   16-08-2021 14:21

Uit welingelichte kringen heb ik gisteren vernomen dat strandpaviljoen Adam en Eva zeer onlangs is verkocht aan het naastgelegen paviljoen.
Adam en Eva was het laatst overgebleven strandpaviljoen op het naaktstrand waar bloot nog was toegestaan.
Met ingang van seizoen 2022 komt hiermee feitelijk een einde aan het Zandvoortse naaktstrand zoals dat sinds 1975 bestaan heeft.


Peter   26-07-2021 15:40

@peter
Geen idee ik kom er bijna nooit. En de laatste keer was het er ook erg rustig. Ik zat vlakbij Fosfor.


Peter   20-07-2021 19:18

Sinds tijden weer eens geweest, wat er gebeurd is weet ik niet maar het percentage geklede badgasten is naar schatting 75%. Alleen veel bloot ter hoogte van Adam&eva. Is dit het nieuwe preuts?Peter   18-06-2021 12:17

Gistermiddag even geweest. De strandafgang is een aanslag op je conditie. Zeker voor dcwat oudere bezoekers. Op het strand mis ik de duinpannetjes waar je wat beschutting kan vinden tegen de wind.
Een uurtje geweest vanwege de opstekende wind vertrokken je werd gezandstraald. De fietsenstalling is een puinhoop èèn grote woestijn.
Peter   10-06-2021 19:09

Wat is nou weer een stokstaartje?? Ik heb een klein vermoeden..,........


Alex   09-06-2021 18:14

Mooi strand.
Vandaag wel veel kwallen in het water, maar die periodes zijn er nu eenmaal!

Op het strand was het rustig, in de duinen, leken wel allemaal stokstaartjes. Lag daar helemaal vol en steeds mensen die omhoog kwamen. Volgens mij wel allemaal erg netjes.

Volk wat er komt is wel ons kent ons.


Johan   12-04-2021 09:45

@ Rick, Ik snap het probleem niet helemaal.In de supermarkt en op straat kom je toch ook bekenden tegen ? Dus waarom zou dat op stand dan een probleem zijn ineens ? Gewoon lekker gaan als het goed weer is ,en genieten.


Rick   12-04-2021 07:54

Zodra het wat beter weer is wil ik voor het eerst naar een naaktstrand gaan. Mijn voorkeur gaat uit naar dit strand in de hoop zo min mogelijk bekenden tegen te komen.
Is het raar om alleen te gaan als 30 er?.. en zijn er meer mensen die alleen gaan?.
Ergens voel ik een drempel om te gaan.


Rob   17-07-2020 12:33

Reactie op Hans van 11 maart.

Ik kom uit Gelderland en ga al meer dan 30 jaar naar naturistenstranden -/plassen. Ook zeker 1x per jaar voor een paar dagen naar Zandvoort (Adam&Eva)

Mijn tip voor als je een stuk gaat wandelen in de branding; Ik neem dan een klein schoudertasje mee met daarin; sleutels, bankpasje, telefoon & dun boxershort.

Heb het nooit meegemaakt tussen al die respectvolle mensen maar mocht het gebeuren dan ben je alleen je kleren kwijt. En kan je toch niet helemaal naakt naar huis gaan. Een tip voor allen dus !!!

Morgen ga ik weer naar Bussloo naturistenstrand. En ga binnenkort weer naar Adam&Eva. Een zeer gezellig paviljoen waar je bloot op het terras mag zitten. Op naar een warme zomer.


Toine   22-05-2020 18:37

Afgelopen dagen (Hemelvaartsdag) naar strand geweest. Je kan je koffie en diverse snacks halen, natuurlijk meenemen maar de strandbedjes zijn nog niet te huur.
Het temperatuur was super, er waren natuurlijk flink aantal mensen maar prima te overzien. Het was gezellig druk. Maar het geklede strand was natuurlijk tjokvol.
Wij waren woensdagavond al gearriveerd en hebben aantal overnachtingen dus geen probleem gehad met verkeersdrukte en parkeren.
De parkeerplaatsen en garages waren allemaal open.
Ik begrijp inderdaad dat rond het middaguur toegangswegen werden afgesloten door de drukte.
Hopelijk wordt het beter komende tijd.


Peter   28-04-2020 07:12

#@koen
De parkeerterreinen zijn afgesloten. Het autoverkeer wordt in de weekenden tegengehouden bij de rotondes Zeeweg en Zandvoortse laan. Met de brommer of fiets kan je wel naar het strand of het openbaar vervoer!. Doordeweeks kun je meestal wel naar Zandvoort met de auto maar parkeren is moeilijk. Op de zuidboulevard Paulus Loot kan je nog wel parkeren. Voor de horeca en strandtenten is dit echt een dramatische periode......Jos Bouma   19-04-2020 23:40

Laatst bezocht ik het strand weer. Het is nog in opbouw qua paviljoens. Eldorado heet al een tijdje Fosfor. Je kunt wel plezierig uit de koude noordenwind van de duintoppen gebruikmaken, druk is het bepaald niet. Dat heeft vast ook met de overheidsmaatregelen te maken. Idereen een goed strandseizoen gewenst!


Koen   08-04-2020 20:31

Ben benieuwd of je met mooi weer als automobilist wel bij de parkeerplaatsen aan de boulevard mag/kan parkeren als het weer mooi weer is. Ben wel weer toe aan een lekker dagje in de zon voor of na het werk. Weet iemand hoe de stand van zaken nu is?


Robert   26-03-2020 15:15

Zodra het weer het toelaat ga ik maar weer eens bij Adam en Eva kijken.

Heerlijk ongedwongen en puur natuur genieten.


Hans   11-03-2020 21:23

Hele stukken wandelen langs de kustlijn geeft een enorm vrij gevoel, echter vraag ik mij altijd af hoe je er voor zorgt dat je spullen veilig blijven liggen.

Normaal neem ik een broekje/string mee, maar dat neemt weg van de ervaring.


wim   21-01-2020 21:35

is het toegankelijk met een rolstoel of met een rolator


deedraa   15-10-2019 15:20

Inderdaad jammer die privé tenten. Er komt ook steeds meer lawaai uit dit soort tenten.

Bij Adam en Eva kom ik het liefst. Daar mag ik overal in mijn blote kutje komen. Bij alle anderen mag dat niet meer.
Ik blijf overal vooral in mijn blootje lopen en ben dus nog nooit ergens weggejaagd.

tot de volgende zomer.....,
deedraa


deedraa   24-09-2019 20:29

Inderdaad jammer van deze tenten. Er zijn er vijg om en om okee. Officieel mag ik er niet in mijn blote kutje komen. Maat ik ben er dus nog nooit weg gejaagd.


Hannah   23-08-2019 21:36

Er zijn nu 2 privestrandtenten op het naaktstrand. Waar je voorheen vrijwel alleen het geluid van de branding hoorde komt er nu uit het voorlaatste (niet toegankelijke) paviljoen heel veel herrie, muziek met zware bassen, die in de wijde omgeving het geluid van de branding overstemt. Zo jammer, de sfeer is niet meer wat het was. Waarom krijgen prive-groepen zoveel ruimte op het stille strand?


JG   07-07-2019 12:48

Vorige week zaterdag aan het einde van de middag heerlijk au naturel gelopen met het rugzakje van Noordwijk Langevelderslag naar Adam en Eva.
Op het terras gezeten met een lekkere salade en daarna de terugtocht aangevangen.
Was rond 21.30 uur weer terug bij de auto op de parkeerplaats Langevelderslag.
Het was natuurlijk geweldig weer en om 21.30 uur nog steeds een heerlijke temperatuur.
Grappig genoeg was er een stel op hetzelfde idee gekomen maar dan omgekeerd en kwamen elkaar weer tegen op ong. dezelfde plek.
Het aantal mensen wat op het strand lag tussen de twee naaktstranden in was op 1 hand te tellen en onderweg ook geen onvertogen woord of blik ontvangen van geklede wandelaars.
Kortom zeer zeker voor herhaling vatbaar.


GP   18-10-2018 22:06

Ik was onlangs twee dagen in Noord-Holland, voor een bezoek aan Callantsoog en Zandvoort. Op de tweede dag Zandvoort. De duinovergang is behoorlijk steil en - door het mulle zand - vrij lastig te beklimmen. Het naaktstrand begint dus bij Adam & Eva, waar ik verder niets mee heb. Ik ben meer van het wilde nudisme; picknicken op je eigen badhanddoek. Ik verlangde er dan ook naar om snel helemaal achteraan te zijn, bij paal 71 dus. Pas daar ben ik uit de kleren gegaan. Ik ben het gehele naaktstrand wel drie keer overgelopen. Je deelt de vloedlijn met geklede wandelaars die wel zwaar in de meerderheid zijn. Ik vind dat prima; het strand is immers van iedereen. Wel zie je enkeling nogal opkijken en meteen rechtsomkeer maken. Ook prima.


Peter   18-08-2018 16:39

@ Gerard
Da's idd raar dat je op dat stuk gekleed niet zijn op het naaktstrand! Raar!


Jongen22j   02-08-2018 22:37

Vandaag voor het eerst naar dit strand geweest. Het was gezellig druk en gemengd publiek. Wat een top strand. Ga hier zeker vaker heen.


Pascal   17-07-2018 22:46

Afgelopen zondag dit strand weer eens bezocht, maar toch een beetje raar/dubbel gevoel aan overgehouden.

Heb heerlijk vertoefd bij Adam & Eva. Gemengd publiek, gezellig druk, niets mis mee. Ik vindt het altijd wel lekker om dan ook een stuk langs het strand te wandelen, en daar komt het rare gevoel vandaan:
- wanneer je zuidwaarts loopt zie je na Adam en Eva ineens weer veel mensen in badkleding. Dit gaat door tot de laatste strandtent (met oranje parasollen enzo als ik me goed herinner); van daar is het weer ineens naakt wat overheerst
- nog vreemder vond ik het dat er één of ander evenement was met heel veel (geklede) kinderen naast Adam en Eva. Niets mis met kinderen op het strand, maar moet je nou echt spelletjes gaan doen met een grote groep kinderen midden op een naaktstrand ???

Tot Adam en Eva had ik wel een naaktstrand gevoel, maar daarna deed het me teveel denken aan het naaktstrand van Scheveningen, waar de laatste jaren de hoeveelheid geklede mensen groter lijkt te zijn dan de naaktrecreanten.

Voordeel van Zandvoort is dat het makkelijk te bereiken is met de trein, maar twijfel voor de volgende keer toch weer tussen Zandvoort en Den Haag Westduinpark


J   01-09-2017 02:30

Helemaal mee eens dat een "technofeest niet voor de doelgroep van het naaktstrand bestemd is" want zeker vanuit naturistisch oogpunt sluit Goa/psytrance veel beter aan.

Hele goede en erg volledige site dit, alleen erg jammer dat zoveel mensen hier zo'n beperkt blikveld hebben.


Ron   31-07-2017 10:24

@Peter, nee 50- :P

Groeten


Peter   18-07-2017 17:48

@Ron zestig plus? Groetjes van mij!


Jay   21-06-2017 21:24

Was afgelopen zondag (de 18e) naar Zandvoort geweest. Super hete dag en super druk. Eerst een tijdje net vooor het officiele bord gelegen, aangezien daar ook al anderen lagen. Geen vervelende dingen gezien - wel een stelletje dat wel heel aardig voor elkaar was.
In de middag even bij Adam & Eva wat gedronken - druk daar! - en daarna heel kort aan de andere zijde (ten zuiden) gelegen om vervolgens toch maar op de uitgestalde ligbedden te gaan liggen. Daar nog twee hele leuke dames gezien. Eentje heb ik ook gesproken en dat verliep gelukkig heel relaxed. Helaas heb ik haar nummer niet, toch wel jammer, haha (Petra, als je dit leest...)
Later nog gegeten bij A&E, was heel druk dus duurde wel even. Alles bij elkaar een top dag gehad. Wel even flink verbrand op m'n rug en andere gedeeltes...


Jan   27-05-2017 22:49

Vandaag naar dit strand geweest. Ondanks grote drukte aan de kust, was het hier relatief rustig. Divers publiek: stelletjes, single mannen en vrouwen en gezinnen. Vreemd is alleen dat de gemeente de borden met de aanduiding naaktstrand/FKK nog niet heeft geplaatst. En een waarschuwing: bij de bergen zeewier (oid) onder het duin zitten veel vervelende vliegende torren!


Steven   13-03-2017 16:57

Heerlijk in september het strandseizoen afgesloten! Verlang naar de eerste dag dat ik mijn handdoek kan neerleggen op het strand bij Adam en Eva. Dit paviljoen is mijn lievelingsplek aan het strand van Zandvoort. Rustige sfeer en leuk divers publiek.


Peter   06-09-2016 09:00

Ron heeft gelijk was daar verlen week woensdag nog en geen opdringerige mannen gezien. Blijft een fijn strandje.

Grtn
Peter


Ron   01-09-2016 10:49

@Robert:

Je bericht hoort thuis in het gastenboek van Bloemendaal of Velsen en niet bij Zandvoort. Duin & Kruitberg en Kattendel zijn strandopgangen die beiden naar het naaktstrand Bloemendaal leiden.

Vanaf Duin & Kruitberg kun je rechtsaf naar het naaktstrand van Velsen, linksaf naar Bloemendaal.

Daarnaast herken ik je beschrijving van de opdringerige mannen en de (daardoor) weinige vrouwen op dit heerlijke stukje naaktstrand helemaal niet. Sterker, gistermiddag 31-aug waren er zelfs meer stellen en vrouwen alleen dan mannen en ik heb, los van rondwandelende mannen, geen enkele keer gezien dat een vrouw opdringerig werd benaderd door een single man.

GroetjesSylvia   26-08-2016 13:59

Deze week voor het eerst op dit strand geweest en dit is toch wel het fijnste strand waar ik ben geweest. Dichtbij het water lopen wel wat geklede strandwandelaars waar ik erg aan moest wennen. Daarom eerste keren maar even wat aangetrokken toen ik ging zwemmen. Later toch de schroom van mij afgeworpen en naakt naar het water gelopen en gezwommen. Ik moet zeggen dat de voorbijgangers geen gluurders zijn of vervelend gedrag vertonen. Strandtent Adam & Eva is ook een genot. Mijn fijnste plekje tot nu toe! Meeste mensen zijn hier verder gewoon naakt op dit strand en heel aardig!


Robert   26-08-2016 01:50

Ik Robert 53 ben al 20 jaar nudist en meer dan dat.
Ik heb op het strand mijn vrouw ontmoet
Gelukkig ben ik weer alleen ik ga altijd naar
het strand van Duin en Kruidberg. (Kattendel)
vele leuke ontmoetingen meegemaakt vandaag nog helaas is het nu zo dat er op de 1 vrouw 10 mannen rond lopen en je krijgt niet eens meer de kans om kennis te maken
als een dame gaat zitten komen er meteen twee drie van die heren die gaan zitten staren en boven op haar lip gaan zitten zitten.
Heren als je contact wilt moet dat niet zo... je vraagt
even of ze gezelschap wilt en zo nee laat die dame met rust.. als we dat nou afspreken word het echt gezelliger
ik wil dus vanwege de beperkte dames graag een oproep doen vrouwen meiden kom probeer het eens bloot erg bevrijdend je moet even een kleine hobbel over en dan
voel je je veel vrijer misschien krijg je net als ik ook een openbaring en inzicht dat we meer gemeen hebben dan verschillen, Adios Robert


David   19-08-2016 07:14

Sinds kort heb ik na 50 jaar ontdekt wat een heerlijk vrij en euforisch gevoel naaktlopen oproept. Als hetero heb ik altijd last gehad van gêne. Nu ik Zandvoort heb ontdekt, zal ik er vaker zijn. Het achterste deel is erg rustig en appelleert het meest aan vrijheid. Naarmate ik verder liep vond ik de aanwezigheid van 'zoekende' mannen een beetje vervelend worden. Ik kan mij voorstellen dat dit voor vrouwen niet altijd fijn is.


strandloper   27-07-2016 16:02

Ten aanzien van de toenemende vertruttering:
Ik ben voor de mogelijkheid en tegen de verplichting. Dat er mensen zijn die (in welke mate ook) gekleed gaan op het naaktstrand, vind ik geen probleem. Dat bij de op het naaktstrand gevestigde strandpaviljoens de bezoeker wordt verplicht het naakt te bedekken vind ik volkomen absurd. Dat zou je moeten proberen bij een strandtent op het textielstrand: Dat je de bezoekers verplicht zich te ontkleden. Niemand zou dat accepteren. Als je niet tegen bloot kunt, moet je van het naaktstrand af blijven; val andere mensen niet lastig met je sociaal-maatschappelijk opgedrongen preutsheid. De paviljoenhouders zou ik van harte aanbevelen een plaats te zoeken op het textielstrand, of de mogelijke blootheid van bezoekers te accepteren.


deedraa   10-07-2016 14:04

Naakt strand Zandvoort zuidzijde is sinds de jaren '70 mijn favoriete strand. Naakt heb ik mee helpen veroveren. Ik hoor inmiddels tot de Oma's waar schamper over geschreven wordt.
Naakt zonnen en zwemmen is voor iedereen. Laat dat zo blijven. Adam en Eva is mijn tent.
In al die jaren dat ik er kom heb ik heel wat gezien en beleefd, maar ben ik nooit geschokt.
Naakt recreanten blijken iedere keer weer bijzonder aardige mensen te zijn.


Joël   10-08-2015 17:14

Mijn vriendin en ik zijn gister voor het eerst naar een naaktstrand geweest, onze keuze was dus Zandvoort. We hebben onwijs genoten van het naakt zijn en de vrijheid die dat gaf. Wij lagen wel een eindje verder, puur omdat het hier gewoon rustiger was en iedereen naakt was, wat in het begin van het strand niet echt het geval is. Wel veel solo mannen die naar mijn mening voor andere bedoelingen daar komen, maar ze vallen je niet echt lastig ofzo. Gelukkig waren er ook gewoon stelletjes die daar genoten van de vrijheid miste alleen wat leeftijdsgenoten idd. Maar ach, uiteindelijk ben je er voor jezelf en is het echt heerlijk om er naakt te kunnen lopen.. Nieuwe verslaving haha!


Simon   18-07-2015 20:11

Ja op al je vragen ;)


jordy   18-07-2015 00:23

Goed idee simon en bij adam en eva mag je helemaal naakt naar binnen? En in zee ook naakt? Leuk dat er wel wat jongeren zijn ik heb verder geen probleem met ouderen maar wel leuk beetje van je leeftijd.

Gr


Simon   17-07-2015 23:38

Hi Jordy. Het is gemengd. Zouden wel wat meer jongere mensen bij mogen zijn. Maar ze zijn er gelukkig wel. Ik weet niet of provincie Utrecht ook een optie voor je is, maar bij het officiële naaktstrand van de Maarsseveense Plassen zijn wel veel jongere mensen, 20ers en 30ers.


jordy   17-07-2015 23:19

Dank je simon. Nog een vraagje komen hier veel jongere mensen?

Gr


Simon   14-07-2015 07:40

Jordy: als je naar de zuidelijkste strandopgang gaat in Zandvoort moet je ongeveer 10 minuten verder lopen naar het zuiden. Het is dan de eerste strandtent die je tegenkomt op het officiële deel van het naaktstrand. Meeste mensen zijn redelijk op zichzelf.


jordy   14-07-2015 01:17

Hallo,

Kan iemand mij vertellen waar adam en eva precies ligt? Ik zou graag een keer een nudisten strand willen pproberen.en maken de mensen snel contact met je??

Groetjes jordyFrank   12-07-2015 00:42

Vandaag weer genoten op deze mooie plek bij Adam en Eva! Niets negatiefs of vevelends gezien zoals in oudere posts. Deze strandtent waar naakt op het terras en binnen nog net zo gewoon is als op het strand is wel onze favoriete strand locatie geworden.


Simon   02-07-2015 20:19

Vandaag weer helemaal genoten bij Adam & Eva en daar in de buurt. Leuk om met een andere gast te praten die voor het eerst een naaktstrand bezocht.


Tjipke Tasma (webmaster)   04-06-2015 22:32

@Sarah Ben het met je eens, maar ik weet niet of het door een aantal homo's komt. Ik zoek het meer bij de paviljoen houders, die om commerciële redenen ook geklede bezoekers naar het naaktstrand willen lokken. Het is van de gekke dat er een kite-zone op het naaktstrand is. Nu weer strandhuisjes bij de felste tegenstander van naakt op het naaktstrand. Zo gaat Zandvoort snel het naaktstrand van Scheveningen achter na, waar naakt steeds meer uitzondering wordt.


Sarah   04-06-2015 21:42

Al jaren kom ik op dit naaktstrand. Steeds vaker zie ik mensen met badkleding op dit naaktstrand komen en steeds vaker moeten naturisten en nudisten zich aanpassen op hun eigen strand. Jarenlang hebben naturisten en nudisten geknokt om een eigen plek te krijgen die ze naakt mochten betreden. Zelfs gevangen hebben ze hier voor gezetten. Er zijn diverse rechtszaken geweest om vrijheid van naakt te zijn op een aantal plekken van Nederland. Helaas hebben tiental jaar geleden een aantal homo's hun kans gezien om hier ook met een zwembroek op het naaktstrand te zitten. Waarom ga je in godsnaam naar een naaktstrand als je er het vervelend vind om naakte mensen te zien? Naturisten en nudisten zijn vrije mensen en zeer ruimdenkend tegenover anders denkende. Wij vonden dat mensen een kans moesten krijgen om te wennen aan het naakt zijn. En gaven wij mensen een kans. Maar nu keert het tegen ons. Wij als naturisten nudisten moet ons aanpassen op ons eigen veroverde strand. Homo's vinden dat wij als maatschappij ze moeten accepteren Ook om openlijk homo te zijn is gestreden en nog steeds. Maar hoe tolerant zijn homo's eigen zelf. Ben bang dat over een tiental jaar geen naaktstrand meer bestaan op Zandvoort Dan hebben een hoop mensen voor niets gevangen gezetten en gestreden.
Met dank aan die paar homo's die zijn begonnen om een zwembroek aan te doen. Ik heb geen hekel aan homo's ken er veel,maar ik heb wel een hekel dat ik mij op een naaktstrand moet aanpassen. Ook Ganpati die nu gelukkig failliet is heeft er voor gezorgd dat het naakt zijn niet werd geaccepteerd. Zij waren de eerste waar naakt op het terras niet was toegestaan. En toe volgende er helaas vele. Ik ben naar een ander strand vertrokken. Want ik accepteer het niet meer. De enigste strandtent die naakt nog accepteert is Adam en Eva. Overal mag je daar nog naakt zijn. Dat is toch belachelijk van de 5 strandtentjes daar. Maar ik ben bang dat het niet meer lang duur voordat je daar ook niet meer naakt mag zijn.


Michel   25-05-2015 12:52

Vreemd hoe hier soms de reacties zijn. Heeft toch helaas iets vreemds bij sommige dat naturistme. Wel eens naar een Sauna geweest? De normaalste en natuurlijkste zaken in deze wereld worden vreemd en raar gevonden....Bloot is normaal en vraagt alleen een beetje beschaving. In Duitsland is het veel meer geaccepteerd. In de oost Duitsland werd vroeger overal naturistisch gezwommen. Door onze "beschaving" kijken we er hier steeds vreemder tegenaan......geeft toch te denken.. Sex op t strand hoort echt niet (maar hoort ook niet in een duinpan op t textielstrand). Sociale controle is belangrijke maar wie durft iets te zeggen?
Nu maar hopen dat t naakstrand niet verdwijnt met de opkomst van trendy strandtenten (valt meer aan te verdienen !!).. Hou t naakstrand Zandvoort in ere maar doe er wel allemaal moeite voor !!!


casper   13-05-2015 19:00

kom al jaren in zandvoort.maar heb nog nooit last gehad van homos.ben zelf geen homo,maar heb ook niets tegen ze.ga zelf vaak naar adam en eva,dat is ong. 10 min lopen van af de boulevard


   20-04-2015 21:38

Mja Bloemendaal nemen!


homo   13-04-2015 14:28

ik ben homo en wil met vriend naar naakstrand aan zee; Zandvoort lijkt ons leuk, maar ik lees hier dat er veel homo's komen met bijbedoeling, terwijl wij ongestoord willen genieten van zon en zee. Beter alternatief zoeken?


   05-04-2015 15:12

Ik neem aan dat u het heeft over het strandpaviljoen dat lange tijd Eldorado heette? Dan is het blijkbaar snel weer van naam veranderd.


Marc   26-01-2015 19:18

South-Beach heet vanaf 2015 Fosfor.


Arie   20-11-2014 20:57

Heleen,

Gek? Welnee het is heerlijk eind oktober voor het laatste een duik genomen. Was heerlijk een paar mensen stonden raar te kijken maar het gevoel van vrijheid overwon! Leef! X Arie


Heleen1983   01-11-2014 23:07

Is het na het "seizoen" ook nog ok om gewoon naakt te gaan, en een beetje te zwemmen? Of is het raar om helemaal alleen te zijn?


Hans   28-09-2014 13:02

Heerlijk, ook mooi om te zien hè Bob.
Geniet er nog maar even van.

vr. groet,
Hans & Diny


Bob   21-09-2014 09:59

Afgelopen donderdag voor het laatst mooi strandweer meegepakt.Ik lag toen tussen Paal 69 en Azzurro in. Ik lag achter een duin rustig te zonnen toen twee koppels seks met elkaar begonnen te hebben. Ik had dit nog nooit op een naaktstrand meegemaakt. De vrouw had mooi kort rood haar en de andere vrouw lang bruin haar.

Grt. Bob


Wim C.   07-09-2014 03:45

Zandvoort is mijn favoriete naaktstrand.

Meestal in de buurt van Adam and Eve, omdat je daar naakt koffie kunt drinken/halen.

Enne.. "eerste" Het is heel normaal dat een (jonge) man soms een erectie heeft/krijgt. Gaat vanzelf weer over!
Ik vind naakt zwemmen het heerlijkst. Mijn vrouw en ik slapen ook altijd naakt.


Bas   05-09-2014 00:55

Vandaag en gisteren een paar uurtjes heerlijk op het strand gelegen. Zonnetje meepakken zolang het kan!

Ik wil morgenmiddag weer gaan. Viel me op dat er weinig jongeren zijn. Zijn er morgen andere jongeren die ook willen gaan? En waar gaan jullie dan liggen ongeveer? In het leuke gevarieerde publiek mist die groep nog een beetje. ;)

Grjts,
Bas


   21-08-2014 03:40

Ga dan naar een rustig naakstrand byv Velsen of Bloemendaal daar heb je nog wat privacy!

grtn
Peter


eerste   09-08-2014 21:02

wil al een hele tijd naar een naakt strand ben alleen bang dat ik erg bekeken wordt en weet niet hoe ik me moet verhouden ivm met bepaalde zichtbare gevoelens. Thuis loop ik sávonds ook naakt en slaap naakt.
Wie kan me raad gegeven
Arie   05-08-2014 11:45

Beste webmaster, kunnen jullie het oneerbiedige bericht van de beste wandelaar verwijderen. Ik vind dit bericht aanstootgevend.


Wandelaar   05-08-2014 01:02

Veel heel veel bejaarden oma's wijdbeens op de strandbedjes opa's met slaphangende vellen ernaast echt te vies om na te kijken.Samen wandelen glimmend van de zonnebrandolie buik inhoudend anders vallen de buiken voor hun voeten.Hun blik strak gericht op de voet van de duinen kijken of er nog viezerikken zijn.
Nou oma die viezerikken zijn jullie zelf u weet ook wel als u met de bejaarde pruim wijd open op uw bedje licht daar naar gekeken wordt (gadver ik zie het nog voor me)


Kris   31-07-2014 09:42

Er is niks verkeerd met naturisme! Zonder kleren lopen is het zaligste wat er is. Ik slaap in mijn blootje en veel beter dan met kleren aan. Nee als de mensen elkaar niet lastigvallen (gleuren enz...) zijn er ook geen problemen! Dus slip uit en naar het strand zou ik zeggen!


Dennis   22-07-2014 23:22

Hallo Henk,

Er is helaas geen ov van het station naar het naaktstrand. Beste alternatief voor lopen is het huren van een fiets:
- een ov fiets op het station, maar dat moet je wel van tevoren regelen.
- of bij een zaak vlak bij het station. zij hebben hier op het forum een berichtje gepost met de naam van hun zaak. Ik heb daar zelf 1 keer een fiets gehuurd, maar meestal ga ik gewoon lopen om mijn gemak


Henk   20-07-2014 22:10

Hallo ik wil graag deze week naar het naaktstrand gaan.. Iemand een tip hoe ik vanaf het station bij het strand kom ipv 35 min nog te moeten lopen vanaf het station Gr


Peter   18-07-2014 12:36

@Sander, ja ik heb ook nix tegen homo s hoor. Het zijn vaak hele leuke jongens als het maar niet zo overdreven is...Ik gs meestal naar Bloemendaal is voor mij dichterbij en een stuk rustiger. Je moet alleen alles zelf menemen, geen strandtenten!

grtn en geniet.


Aleid Schilder   17-07-2014 13:00

Helaas, jullie berichtgeving over de OV-route klopt niet. Brederodestraat 170... niks te vinden. Dus dan toch 2 x 2700 meter lopen!


   16-07-2014 22:31

Het ligt er een beetje aan naar welk deel van het naaktstrand je gaat. Mijn ervaring is dat je vanaf het begin van het naakstrand (komende vanaf het centrum van Zandvoort) tot en met het terras van strandtent Azurro ongestoord van de zon kunt genieten. Verder richting Noorwijk is het qua hoeveelheid mensen vaak rustiger, maar neemt ook de kans op (oude) mannen toe, die meer willen als alleen maar van de zon genieten.


iemand123   14-07-2014 02:16

Haha ik heb zo gelachen om al deze berichten. Maar ik ben zelf 14 en woon dichtbij zandvoort, ik wil wel weten hoe het is om daar naakt rond te lopen. Zijn er echt zoveel vieze mannetjes of ook normale mensen die niet eens op je naaktheid letten of het gewoon accepteren?


Sander   07-07-2014 15:48

Ik woon zelf in de buurt van Katwijk maar ik zelf ben nooit echt op het naaktstrand geweest. Het lijkt me op zich wel fijn om dat eens te ervaren, maar mijn vriendin wil absoluut niet mee, zij schaamt zich.

Ik kan dus alleen gaan, maar ik wordt een beetje afgeschrikt door de berichtjes over oudere mannen die ongevraagd aan je zitten, of gaan masturberen in de buurt van waar je ligt.....
Ik heb niets tegen homo's hoor, maar klopt het dat ik een doelwit ben van allerlei creepy ouwe mannetjes als ik alleen op het strand ga liggen als jongen ?
Moet ik een taser meenemen naar het strand ? Of moet ik gewoon vlakbij een gezinnetje met kinderen gaan liggen ?
Graag wat tips van de vaste bezoekers

   27-06-2014 10:27

@jongeboy,
probeer naakstrand bloemendaal is daar heb je geen last van dit soort mensen.

Grtjs
Peter


jongeboy   23-06-2014 21:54

ik was gister op het naakt strand en toen Liepen er steeds naakte mannen lang ik dacht die zijn Gwn aan het wandelen maar nee hoor omdat ik er geen aandacht aan gaf kwam er een man naast me zitten en begon me komt te strelen en ik schrok er toch van toen zij ik dat ik dat niet wilde en toen pakte ik mijn spullen en ging weg
mensen die sex willen laat ons met rust wij willen gewoon zonnen in onze bloote komt niks meer en niks minder


Tim   21-06-2014 19:27

Heey,

ik wil deze zomer een keer naar het naaktstrand om te voelen hoe het is. Ben zelf 22 jaar, is het zo dat veel mensen met je gaan praten als je ligt te zonnen of laten de meesten je wel met rust ? ..
   03-05-2014 08:16

Beste mensen,

Wij openen op 1 juni aan de Passage, recht tegenover het station van Zandvoort, de winkel Zilt at Sea. We verhuren van daaruit fietsen, mensen kunnen hun spullen opbergen in een locker en na afloop van een stranddag lekker even douchen.
We willen deze diensten graag in een arrangement aanbieden aan bezoekers van het naaktstrand die niet zo ver willen lopen en hoge parkeerkosten en file's willen vermijden. Voor meer informatie: www.ziltatsea.nl


Taco   21-04-2014 17:56

Ik wil graag een keer naar het naaktstrand maar ben pas 14 ...
Strand in katwijk?


jaap   11-04-2014 08:28

enige tijd geleden hier een berichtje geschreven maar ik kan het nu niet meer terug vinden dus maar ff opnieuw. er wordt hier geschreven dat je naakt door kunt lopen naar langevelderslag, noordwijk maar ik werd door de politie staande gehouden bij de gemeentegrensborden. het bleef bij een waarschuwing maar de lezers zijn bij deze ook gewaarschuwd.


Robert   22-11-2013 12:46

Deedraa is een dame, dus dat zal niet meevallen.........


   21-11-2013 16:57

krijg je dan geen stijve?


deedraa   25-10-2013 20:01

Homo's horen erbij mannen en doen niks met je wat je niet wilt. Geen discriminatie! Ik vind de meeste gay's er goed uitzien en ze gedragen zich prima..


JOH   30-08-2013 22:40

Vandaag voor het eerst naar dit strand geweest. Het was niet mijn eerste naturistische ervaring, ik was namelijk enkele jaren geleden naar de recreatieplas hier in de buurt, maar daar voelde ik (destijds 19) me niet op m'n gemak door alle vieze mannetjes die continu voorbij liepen.

Vandaag de trein naar Zandvoort gepakt, ik had niet eens door dat ik al op het naaktstrand was, er waren namelijk geen andere naturisten te zien. Na het checken van deze site op m'n telefoon kwam ik er achter dat ik al 2km het naaktstrand opgelopen was. Meteen handdoek neergelegd, uitgekleed en in het water gesprongen. Heerlijke ervaring! Ik heb uren lekker op dit uitgestorven strand gelegen, terwijl het heerlijk weer was. Wel flink verbrand. Ik baal er nu wel van dat ik niet eerder naturist ben geworden (ik ben nu 22).

Wel 2 mindere ervaringen gehad: op een gegeven moment kwam een naakte man naast mij staan (op een verder leeg strand) en bleef naar mij staren. Toen ik hem vriendelijk verzocht door te lopen, gaf hij hier gehoor aan. De tweede was een man die vlak naast mij ging liggen masturberen terwijl hij mij aanstaarde. Toen maar even verderop gaan liggen. Ook hij begreep de boodschap.

Jammer dat dit soort figuren bestaan, maar het doet niet af aan het feit dat ik een heerlijke dag heb gehad op het strand en in de zee!


Ronald K   06-08-2013 00:21

hallo Sven,ik ben zeker niet zuur en met mijn beleefdheid zit het ook wel goed,ik heb niks tegen homo,s maar ze moeten niet elkaar af lopen te lebberen en tig keer langs lopen of 2 meter naast je gaan liggen terwijl er plek zat is of ze lopen langs en blijven en meter achter me stilstaan om vervolgens alles even goed te bekijken,maar zelf loopt ie in zijn zwembroek en liggen er heek veel in zwembroek of nog meer kleding,dan denk ik ga lekker naar het gewone strand of blijf lekker weg.van mij mogen ze mensen die niet naakt op het naaktstrand zijn beboeten.


Sven   05-08-2013 14:27

Ronald K, wat een zure man bent u. De ''gewone'' man en vrouw, zijn homo's dat dan niet? Hou toch op. Wat beleefdheid zou u niet verkeerd staan.


Ronald K   04-08-2013 23:50

heerlijke dag vandaag op het naaktstrand,niet zo druk maar wel aardig gevuld.


Ronald K   31-07-2013 23:46

ik ben het helemaal eens met Saria,ze moeten eigenlijk een apart stukje strand,liefst een beetje ver weg,voor die homo´s maken,kunnen ze daar lekker in hun zwembroek liggen en nichterig doen,hebben de gewone man en vrouw en eventueel kinderen daar geen last meer van.Adam en Eva,daar zit ik ook weleens over na te denken om daar te gaan liggen,maar ik zet mijn fiets altijd in de duinen waar tot een paar jaar geleden de bewaakte fietsenstalling was en ga dus altijd daar liggen,is wel lekker,breed strand maar een hoop homo´s,uitkijken met bukken dan maar.


Saria   30-07-2013 16:59

Jammer dat er een hoop mensen die hebben geknokt om naakt te mogen liggen dit om zeep wordt geholpen door mensen die hier niet over nadenken. Veelal homo's. Want die willen niet tegen jouw lipjes of je plassertje aankijken,want ja dat is niet netje :-) Ik heb vrienden die een seizoenbedje hebben voor 100 euro per jaar,dus kom ik daar ook. Helaas mag je op het terras niet naakt. Maar als ik alleen ben vermijd ik tegenwoordig de strandtentje of ik ga tegenwoordig naar Adam en Eva.


H.P   30-07-2013 01:30

Zandvoort is jaren leuk geweest(net als andere naaktstranden)er is nu net als overal een grote leegloop.
Volgens mij zijn daar de naturisten zelf de aanstichters van.
Denken dat alleen jou regeltjes maar goed zijn kan gewoon niet meer anno 2013.
Ja door jullie bekrompen gedachten zullen er veel meer naaktstranden gesloten worden.
En waarom ook niet een strand voor een paar naturisten open houden moet verboden worden.


Kevin   27-07-2013 01:57

Hey Thijs,
Ik was er ook de 23ste. De "fotograaf" was mij ook opgevallen ja. Een beetje op het einde daar was prettig vertoeven. Alleen jammer dat er dan zo'n dametje in volledig zwemtenue vlak voor je neus komt liggen. Het is niet voor niets een NAAKT gedeelte. Ik was er voor het eerst (naakt) en na een kleine aarzeling beviel het mij heel goed. Wel had ik door dat soms wat oudere mannen een kleine blik wierpen in de hoop dat ik iets wilde met ze ofzo, maar gewoon negeren en niets aan de hand. Kijken vind ik prima maar aanstaren niet. Dit gebeurde gelukkig ook nergens, dus wat dat betreft is het mij 100% meegevallen. Zeker als je helemaal op het einde ligt, dan zal je vast wel eens wat zien gebeuren, maar zolang iemand zich niet opdringt is het toch mooi. Leven en laten leven en ieder zijn plezier. Jong oud hetero homo etc. Hopelijk komen er meer jongeren, want de gemiddelde leeftijd gaat wel erg omhoog als ik het zo hier en daar lees.


Thijs   23-07-2013 23:49

Vandaag voor de eerste keer het naaktstrand Zandvoort bezocht. Ik was er na werktijd. Eerste stuk bij de opgang was tamelijk druk, maar enkel naakte mensen tegen de duinen aan. "Loopstrook" aan het water geen blote mensen; jammer. Even een half uur doorlopen en het is heerlijk rustig, met een paar echte naturisten (en misschien ook wel wat anderszoekenden, maar dat is me niet opgevallen), twee naaktmodelfotografen en mensen die de hond uitlieten. Heerlijk strand en erg fijn dat je gewoon kilometers in je blootje kan lopen. Geweldig!


Ronald K   23-07-2013 21:48

het was weer heerlijk vandaag op het naaktstrand,goed gevuld met mensen,alleen jammer dat er aardig wat mensen zijn die niet met de billen bloot gaan,laat ze lekker naar het textielstrand gaan,die nichten.


ronaldk   23-07-2013 11:33

Ok klaas,ik zal even kijken hoe het loopt,in ieder geval bedankt voor je waarschuwing


klaas   23-07-2013 08:56

O heb een raar gevoel bij die brigitte.. Als ik haar schrijftaal zo eens bekijk is het een minderjarige die de boel bedonderd..

Doe ermee wat je wilt.. En gewaarschuwd mens trekt voor... twee


Ronald K   23-07-2013 08:47

Hallo Brigitte,je kunt mij prive bereiken op,ronaldkokkelkoren@gmail.com ,en dan kunnen we wat dingen bespreken en afspreken,groetjes


Ronald K   22-07-2013 20:46

hey Brigitte,ik had het even na gekeken,het is 2,7 kilometer van het station Zandvoort naar het naaktstrand.waar woon jij dan als ik vragen mag.ik hoop je binnenkort te ontmoeten,groetjes


Ronald K   22-07-2013 18:36

hey Brigitte,ik kom net terug van het naaktstrand,was lekker en lekker gezwommen.ik ga altijd van uit Haarlem met de fiets,ik denk dat het vanaf het station Zandvoort 3 kwartier lopen is,misschien wat korter of langer,ik ben nooit met de trein geweest,lijkt mij ook gezelliger samen dan alleen,groetjes


Brigitte   22-07-2013 12:40

Hey ronald
dats wel gezellig ja...
en miss gaank vanmiddag eve alsk tijd heb...
ist eigeljk verlopen vanaf de trein ? ik ging vroeger altijd met de auto vandaar :)


Ronald K   22-07-2013 01:10

hoi Brigitte,als je het fijner vind om niet alleen te gaan kunnen we samen gaan,ik ga al jaren alleen.het was vandaag 21/7 een topdag op het naaktstrand,perfect weer,lekker druk en prima sfeer.


Brigitte   21-07-2013 20:02

Thnx voor de reacties
geen idee Ronald nooit zo over nagedacht eigenlijk
Dus moet maar gouw is gaan als tijd heb

Genietze


Brigitte   21-07-2013 19:51

Dank jullie voor de reacties
Ronald K eigenlijk nooit zo over nagedacht geeft me gewoon ongemakkelijk gevoel(denk ik)
maark ga zeker een x hopelijk snel heb het de afgelopen tijd erg druk.....

Genietze....


Ronald K   18-07-2013 19:18

het was weer heerlijk vandaag op het naaktstrand van Zandvoort,behoorlijk druk,volop zon alleen jammer dat het na 15.00 uur behoorlijk ging waaien,maar ja daar doe je niks aan.


Ronald K   17-07-2013 23:52

hallo Brigitte,er zijn wel meer vrouwen die hun string,broekje aanhouden,mannen trouwens ook.mag ik je vragen waarom je een string aan wilt houden,helemaal naakt is echt veel lekkerder en je wordt dan tenminste helemaal bruin,ik kom er al jaren,heerlijk om tot rust te komen,voelt echt als vakantie alleen lig je s avonds weer in je eigen bedje.


Karel   17-07-2013 22:56

Hoi Brigitte,

Het gebeurt wel vaker dat mensen zwemkleding aanhouden. Hier worden nooit rare opmerkingen over gemaakt.

Zandvoort is een relatief rustig naaktstrand


Brigitte   17-07-2013 10:34

vraagje....

ik wil wel naar het naakt strand omdat ik vande rust hou en graag alleen ben.
dus ik kom niet omte kijke of om gezien te worden

maar mag je je string aan houwe of krijgk daar dan commentaar datk egt helemaal naakt moet?

grt brit


Ronald K   17-07-2013 00:52

zolang ik niet buk valt het wel mee Mark,af en toe komt het de strot uit die homo,s.ze moeten eigenlijk een eigen stukje hebben op de strand zodat de rest vrouw,man,kind er geen last van hebben.Mark   16-07-2013 00:50

Niet altijd het verstandigste om te doen, een homo de rug toe keren hahaha

Beetje humor tussen door


Ronald K   15-07-2013 23:23

het was vandaag heerlijk op het naaktstrand en er waren behoorlijk wat mensen,niet echt druk maar voor de maandag was het goed bevolkt.heerlijk liggen zonnen,stukjes gelopen en lekker gezwommen.rond een uur of 4 komt er een kerel,99%dat het een homo was,vlakbij me liggen 2 meter of zo,ik zeg dat je niet bij me op schoot komt zitten, hij keek me raar aan en ik ging met me rug naar hem toe zitten,binnen 5 minuten was ie pleite,kon ik me ook weer omdraaien.


jan77   05-07-2013 22:02

Net heerlijk de zee ingedoken na een paar kilometer hardlopen; een perfect begin van het weekend! Het was erg rustig, slechts 3 man en eigenlijk allemaal op zoek, maar dat heb ik maar genegeerd.


Ronald K   03-07-2013 00:40

Het was best wel lekker vandaag,alleen rustig,even met een ouder stelletje staan praten.Van het weekend zal het wel druk wezen en dat vind ik prima.


Ronald K   21-06-2013 23:36

bij southbeach Erwin,je komt af en toe rare gasten tegen op het naaktstrand,ik lig vrijwel altijd net voorbij southbeach,de laatste strand tent,omdat het strand daar lekker breed is en je kunt aan de andere kant van de duinen je fiets makkelijk parkeren waar vroeger de bewaakte stalling was.


Erwin   21-06-2013 12:17

Hi Ronald K, ik geloof dat het de laatste strandtent was.

En voor Peter geldt ook, als je met een normale bedoeling op het naaktstrand komt, ookal ben je alleen, doe gewoon je ding en laat anderen maar in hun eigen waan.

Ik ben 21 en kom mn hele leven al op naturisten-locaties, als je je gewoon normaal gedraagt is er niets aan de hand.(uitzonderingen daargelaten).

Ik kom zelf ook vaak alleen op het strand, en er is niemand die er nog raar van op kijkt als je alleen bent.


Peter   20-06-2013 12:54

Binnenkort wilde ik voor het eerst naar dit naakstrand gaan maar ik ben een man alleen en ik vrees de groep die Erwin tegenkwam wel. Welke naakstranden zijn veiliger voor een man alleen?


Ronald K   20-06-2013 00:44

bij welke strandtent was dat Erwin als ik vragen mag.


Erwin Zandvoort   19-06-2013 17:46

Het WAS gisteren weer heerlijk vertoeven op het naaktstrand!, voor heel even dan. Ik heb alleen een wat vreemde ervaring meegemaakt met de ''andere vaste'' bezoekers.

Ik was om 11 uur 's ochtends al naakt op het strand samen met mijn ouders en oom (allen naturist). Rond 14.00 ben ik even van het strand afgegaan om te gaan pinnen en om 15.00 liep ik weer naar mn ouders toe (met kleding aan). Eenmaal aangekomen kleed ik mij weer uit en ga even uitrusten om vervolgens met handdoek om even naar de strandtent te lopen voor wat drinken. Met 2 flesjes water en een handdoek in mn handen wordt ik aangesproken door een groepje ouderen met de vraag of ik ergens anders mijn homoseksuele voyeur verlangens wil gaan bevredigen.

Ik antwoord met; Pardon?!?

Ja je hoort het goed, ga maar lekker ergens in de duinen liggen rukken en waag het niet om WEER naar die kinderen te kijken, want we trappen je van het strand af!! Vuile pedofiele homo dat je er rond loopt! We kunnen nu ook gewoon de politie erbij halen hoor.

Ik heb hier geen gehoor aan gegeven en ben door gelopen naar het plekje waar wij lagen en het verhaal daar verteld.

Even later zie ik dat dat groepje mensen anderen aanspreekt en vervolgens naar mij staan te wijzen.

Nog geen 10 min later komt er zo'n 15 man op me af met de vraag of ik nu heel snel van het strand af wil gaan. hierop reageerde mijn vader heel erg boos dat ze zelf maar op moeten rotten. en ze zijn vervolgens weggegaan.

Beetje vreemde situatie aangezien ik echt niet begrijp wat ik fout gedaan heb, ik ben namelijk een naturisten-kind en niet anders gewend.
Ronald K   18-06-2013 23:51

Die vrouw had wel gelijk Michel,er waren vandaag tot 16.00 uur aardig wat mensen op het naaktstrand van Zandvoort,ik was er zelf ook,heerlijk.


Michel   18-06-2013 23:39

Vandaag na het werk voor het eerst naar Zandvoort geweest. Toen ik mijn auto parkeerde gaf de termometer in mijn auto nog 24 graden aan. Het waaide ook niet hard dus ik had een druk (naakt)strand verwcht. Ik vond het echter heel stil op het naaktstrand. Nadat ik de strandtenten was gepasseerd zag ik voor het eerst een aantal blote billen.

Een mevrouw vertelde dat het overdag wel een stuk drukker is geweest. Toch is (eerste) mijn indruk dat als je van rust houdt Zandvoort een prima naaktstrand is. Houd je van drukte denk ik dat je beter naar een ander strand kan gaan.Ronald K   29-05-2013 01:12

het was vandaag 28-5 heel rustig op het strand,het was wel lekker weer alleen aardig wat wind.voordat ik naar huis ging,ging ik even mijn blaas legen bij southbeach en liep langs het gedeelte waar je achter het glas kunt zonnen,ligt een blote vrouw te zonnen zoals het hoort, zitten er geloof ik 3 kerels achter in ZWEMBROEK zullen wel weer homo s geweest zijn,dat kan toch niet,rot lekker naar het textielstrand,snap niet dat de medewerkers van de strandtent er niets van zeggen,op het strand zelf gebeurd het ook,vorige keer was ik even naar adam en eva gelopen dat lijkt mij een prima strandtent en daar mag je tenminste als enige overal naakt lopen.


Ronald K   15-05-2013 23:52

Hallo MAIK 50,ik kom al ongeveer 12 jaar op het naaktstrand van Zandvoort,volgens mij is er geen singlestrand,ik ga ook altijd alleen en dan zie ik wel wie of wat er op het strand is,soms aardig wat vrouwen alleen de andere keer veel mannen en homo´s of stelletjes man vrouw,vakantie mensen,ik zoek al jaren iemand die mee wil maar dat valt niet mee ter wijl er zat vrouwen alleen zijn.


maik 50   11-05-2013 22:29

hallo, ik wou van de zomer ook eens naar het naaktstrand, maar mij valt op dat er bijna alleen maar heren zijn of koppels
wie weet of er in zandvoort ook nog een single strand is
mvg maik


Ronald K   08-05-2013 00:38

Het was vandaag 7 mei heerlijk op het naaktstrand van Zandvoort,voor mij de eerste keer dit jaar,lekker liggen zonnen en rond gelopen,de zee was mij en vele anderen nog te koud,het moet wel leuk blijven,het strand was mooi schoon en veel aardige rustige mensen waar je ook gewoon even een praatje mee kan maken,een perfecte dag en nu nog heel veel mooie zonnige dagen,zou lekker wezen.


Ronald K   30-04-2013 16:06

Het is bijna weer zover,heerlijk op de fiets vanuit Haarlem naar het naaktstrand van Zandvoort,ik lig altijd net voorbij de strandtenten want daar kan ik achter de duinen makkelijk mijn fiets stallen waar een paar jaar geleden de bewaakte fietsenstalling was heerlijk naakt zonnen zwemmen en rondlopen zoals ik hier van andere mensen ook lees is het jammer dat je niet naakt op terras en de strandtent in mag en wat de homo s betreft die zouden ze een eigen stukje strand moeten geven zodat de vrouwen kinderen en de gewone man er geen last van heeft van dat nichterige gedoe,ik zoek trouwens nog een vrouw om samen mee te gaan.


rens   28-04-2013 19:11

was vandaag top in Zandvoort wat een rustig plekje had ik 5 uur alleen maar de branding


Michel   05-01-2013 18:33

Hallo,

Hier heeft toch op 1 januari een nieuwjaarsduik plaatsgevonden? Ben benieuwd of het gezellig was en hoe reactie van voorbijgangers waren. Ben zelf naar Vrouwenpolder geweest. Hier deden ongeveer 15 mensen mee aan de duik en de mensen die al dan niet toevallig langskwamen lijken het ook naar hun zin te hebben.


Deurkruk   09-09-2012 20:31

Enigszins op ons hoede voor, zoals in een aantal reacties hieronder is weergegeven, mannen met bijbedoelingen, zijn we vandaag naar het naaktstrand van Zandvoort getogen. Waarschijnlijk zijn we heel bleu en naïef, maar we hebben geen onregelmatigheden gezien. Wel twee zeehonden, dat was echt te gek. Het was een heerlijke dag en we zijn blij dat we ons niet hebben laten afschrikken.


Swaantje   17-08-2012 18:10

Hoi Remco,

Vlakbij Adam en Eva is prima.Als je af en toe ook drinken wil halen Je kunt ook iets verder doorlopen voorbij South Beach,als je zelf drinken en eten hebt meegenomen, daar is het ook rustig. Soms wel eens rare gasten,maar ja die heb je bij elk strand. Waarschijnlijk ook op het strand tussen Havana strandtent en Adam en Eva.


Rem   17-08-2012 11:54

Wij (stel 27) gaan morgen naar Zandvoort. Zou leuk zijn als er meer jonge mensen zijn/komen.
Op basis van de info hier denk ik dat we in de buurt van Adam&Eva gaan liggen. Of weet iemand een beter plekje?


gidy88   16-08-2012 22:56

ik 24 ben voor het eerst naar het naakstrand geweest 2 maqanden geleden nu ga ik van het weekend nog eens kijken en lkkr zonnen ja helaas lees ik dat het steeds minder word het naturisten strand maar dat weerhoud mij er niet van om niet te gaan


Swaantje   11-08-2012 18:20

Jammer dat steeds meer strandtentjes geen naaktlopen en op een handdoek zitten, meer op het terras toestaan. Op deze manier trekken ze ander publiek aan. Vraag maar aan een schoonmaker waar hij liever wil schoonmaken op een gekleed strand of naaktstrand. Hij prefereert denk ik liever het naaktstrand omdat het altijd schoner is. Naaktlopers die er komen ruimen namelijk hun troep op. Strandtentjes realiseren zich niet dat als ze gekleede mensen erbij halen dat het ook een puinhoop wordt weer op het strand. Mogen ze extra mensen inhuren om het schoon te maken. Gelukkig heb ik iets anders ontdekt mij krijg je niet meer naar Zandvoort.
Want naakstrand is het niet meer.
En dan ook de kosten.
12 euro parkeren per dag en bedjes huren a 7 euro per persoon. Met 2 personen ben je 26 euro kwijt en dan heb je niets. Oja Adam en Eva strandtent is de enigste waar je nog naakt mag. Paal 69 mag je binnen bestellen niet naaktlopen omdat er niet naakte mensen zich ergeren. Hallo deze mensen moeten dan niet op een naaktstrand komen. En ondernemers die een strandtent hebben moeten geen strandtent openen op het naaktstrand als je niet op het terras niet naakt mag recreeren. Het is de omgekeerde wereld.
Bij Ajuma - Azzuro en South Beach mag je op het terras niet meer naakt omdat niet naakte mensen zich storen. Moeten wij naaktlopers eens naar het gekleede strand gaan en naakt gaan zitten dan breekt de hel los. Maar een gekleed iemand heeft zeker wel het recht om uit te maken dat wij onze kleding moeten aantrekken. Belachelijk!!


Papa   07-08-2012 14:48

Hallo,

Papa en Mama zoeken een mooi plekje om naakt te recreeren met kinderen in de leeftijd van 8 tot 14. Zijn er plekken waar meer kinderen van deze leeftijd komen?

Alvast bedankt


Thierry Pauwels   02-08-2012 10:05

Het naaktstrand is blijkbaar geen naaktstrand meer maar een ontmoetingsplaats voor homo's geworden. De echte naturist wordt daardoor afgeschrikt en blijft weg, waardoor het nog meer ontmoetingsplaats wordt. Ze zaten tot in de duinen aan de overkant van het fietspad. Ik wilde eens lekker gaan zwemmen in de zee, maar ik ben er niet lang gebleven. Direct komen er een paar mannen op u af. Dat was ter hoogte van de vroegere betalende fietsenstalling denk ik. Ik ben dan wat verder gegaan, niet zo ver meer van de Langevelderslag, daar was het wel een stuk rustiger.


Bas Blankert   27-07-2012 13:23

Breed, mooi, rustig, stil, schoon maar toch gezellig naaktstrand


Paul en Lise   25-07-2012 23:32

Eindelijk een geweldige zonnige dag in Zandvoort.
Het was voor ons het 33ste jaar dat we naar het naaktstrand in Zandvoort gingen. Vroeger altijd naar Paal 69. Maar door de afstandelijke houding hier afgehaakt. Vorig jaar naar Maribaya. Het was heerlijk dus dit jaar weer daar naartoe. Echter: Paviljoen was verkocht aan een ander persoon.
Bij aankomst op 24-07-12 daar een kopje koffie gedronken. Toen echter bleek dat op het terras wij NIET naturistisch mochten verpozen zijn we DIRECT weggegaan. Is dit de toekomst van het Naaktstrand ? Gekleed op het terras ? We zijn naar Adam en Eve gegaan en hebben daar een heerlijke zonnige naturistische dag gehad.IczzQbzz   11-07-2012 18:25

Als het weer mooi weer is ga ik (22 jaar) ook maar eens kijken hoe het is met de billen bloot te genieten:p K zal hier wel zien of er nog meer jongeren komen, zou leuk zijn


CER   06-07-2012 17:07

Zandvoort heeft een heerlijk breed naaktstrand, aleen het valt mij iedere keer weer op dat veel homoseksuele mannen ook daar met een bijbedoeling komen. Ik ben man, maar wel hetero. Kijken ok, maar niet steeds dichter naast iemand gaan liggen en staren of erger, dat lokt bij mij agressie uit als iemand 5 meter van je vandaan zich gaat masturberen en je aangapen. Veel oudere (homoseksuele) mannen, die met een "dikke" bijbedoeling komen. Bah. Mijn vrouw wil er al niet eens meer heen. Ik denk dat meer mensen zo denken. En wat ik hierboven schreef, is meer regel dan uitzondering.


Max   17-06-2012 18:21

MOoie site, enorm veel detail. Werken jullie samen met http://www.fkknudebeach.com ?


Kris   11-06-2012 21:03

Gisteren op mijn laatste vakantiedag nog even kunnen genieten van het naaktstrand.Het was warm in het zonnetje dus ik lekker in mijn bloot kontje het strand op!


kris   30-01-2012 16:00

Net geboekt voor een verblijf in Zandvoort.Natuurlijk hoort daar ook een bezoek aan het naaktstrand bij.Heerlijk in je blote kont van de zon genieten!Ik wou dat het al juni was!


Robert   30-12-2011 08:37

Hi Deedraa, ik tel met je mee.....

hopelijk kunen we samen genieten!


deedraa   29-12-2011 15:21

Ik ga weer aftellen naar de eerste stranddag. lekker adam & Eva'en. Heerlijk!!!


Ronald   21-10-2011 19:45

De bewaakte fietsenstalling bij paal 68,75 is niet meer aanwezig (2011). Het is twijfelachtig of deze nog terugkomt. Ik denk zelfs dat de stalling er vorig jaar ook al niet meer was.
Groet,
Ronald


Jelle   26-08-2011 10:21

Wat kan ik niet begrijpen dat het Naturisme voor de naturisten alleen met wederzijdse respect voor elkaar moet zijn. Perse zonodig openlijk met sex bedrijven op de naaktstrand. Jullie, swingers en homo's halen de waarden en normen uit voor de andere trouwe naturisten en verpletteren de naturisten-kinderen hun onschuldige pret en hun plezier op het strand te bedorven!! Ga maar in het bos waar iemand jullie niet hoeven zien!!


broodjes en koekjes   23-08-2011 01:27

het was afgelopen zaterdag een prachtdag.
En de sfeer was prima en lekker rustig
en ik heb eens genoten deze zomer


Robert   10-07-2011 18:55

Is het naaktstrand goed te bereiken, vanaf t fietspad welke opgang moet ik hebben.

gr. Robert


GertenHendien   30-06-2011 19:42

Gert,

Het probleem is dat er gewoon in Nederland stranden moeten komen waar je openlijk seks mag hebben. Dan weet je dat en hoef je een ander niet lastig vallen. Maar nee vooral waar hetro's komen denken ze het prostitutie plekken worden. Terwijl homo's alle ruimte krijgen


gaynude   25-06-2011 13:01

ben ook naturist en kom ook kijken


Gert   07-06-2011 01:29

Ik ben naturist. Ik baal er echter van dat veel naaktstranden vandaag de dag steeds vaker worden misbruikt door met name homo's voor sex. Ik ga met mijn vrouw en kinderen en wil niet getuige zijn van homosex. In de Omgeving van Hilversum lijkt geen enkel (naakt) strand meer veilig of heilig. Dat wil ik mijn jonge kinderen niet aandoen. Wanneer beseffen homo's dat??


Bas   03-06-2011 14:41

Ga zo weer eens lekker naar Zandvoort. Meer jongeren die gaan?


GertenHendien   24-04-2011 16:57

@Rob op het terras staat Dresscode is niet bloot.
Er staan een aantal borden.

Je mag dus niet op het terras bloot. Reden een paar van homo mannetjes vinden het niet fris om tegen een paar oude gerimpelde pikkies of vrouwen mosseltjes :-) aan te kijken en bederft hun eetlust.
Ze komen daarom niet meer eten bij Jan.
Beter zou zijn om het terras in 2en te delen. Eentje voor bloot en de andere voor geklede mensen. Nu heb je dat ook naakte mensen geen zin meer hebben om op te gaan staan omdat ze altijd iets om moeten hebben en bestellen dus niets of gaan naar een andere tent. Bij paal69,Maribaya of Adam en Eva mag je wel naakt op het terras zitten.
Helaas bij South Beach heersen de homo's en hebben ze het voor het zeggen.
Als ik ze soms hoor discrimineren over hetro's denk ik wauw dit echt te erg. Maar als wij hetro's iets over ze zeggen dan zijn wij aan het discrimineren.


peter   23-04-2011 22:50

ik wil de tweede paasdag gaan hopelijk is het weer dan nog lekker ik had eerder helaas geen tijd, ik ga alleen maar hopelijk krijg je hier makkelijk kontakt van de vrouwelijke bedoel ik dan gewoon lekker kletsen en heerlijk in onze blote kont lopen , en ook op het terras lekkerRob   22-04-2011 17:57

@ GertenHndien. Volgens de site van South beach MAG je WEL bloot, maar IS het niet verplicht, hoor


Bas   21-04-2011 22:30

Ik ga zaterdag lekker naar het strand. Komen er op dit naaktstrand ook andere jonge gasten (20-30), of alleen maar ouderen? Niets tegen ouderen hoor, maar leeftijdsgenoten lijkt me gezellig. :)

En welk deel van het strand zijn de meeste jongeren? Is er een bepaald deel?

Grtz!

Bas


Michel   21-04-2011 21:47

Morgen lekker naar het strand. Heb afgelopen dagen alleen maar zitten denken aan het lekker chillen en even niets doen. Ben erg blij dat weer nog goed is, zelfs 2 graden meer dan vandaag maar wel wat wolkjes heb ik begrepen. Is mijn eerste keer dit jaar lekker liggen op het strand ipv een wandeling met 6 lagen kleding aan.GertenHendien   08-04-2011 09:23

Wat helemaal raar is dat je bij tentjes als Azzuro en South Beach niet meer naakt op het terras mag verblijven. Wel op het strand en in de bak hoor. Dat is geen probleem bij South Beach.
Bij de andere Paal69,Adam en Eva en Maribaya mag je wel naakt op het terras zitten. Uiteraad wel met een handdoek op de stoel
Bij de Azurro en South Beach moet nu iets omdoen.
Vroeger kon je gewoon een handdoek op je stoel leggen en daarop gaan zitten. Dit mag dus bij beide tentjes niet meer. Topless zitten op het terras mag gelukkig wel. Wanneer zullen ze dat afschaffen?
Vind het raar. Het is toch een naaktstrand. Waarschijnlijk hebben de homo's er last van dat ze een naakt iemand zien en vooral waarschijnlijk vrouwen.

Wat wel lekker is South Beach heeft als enig tent een seizoenabonnement. Kost rond de 90 per seizoen. En kun je dus zo vaak mogelijk gebruik maken van het standbedje.

Je kan wel naakt op het strand liggen,maar je moet wel vaak uit de wind liggen.


jasper24   06-04-2011 19:40

Kan iemand vertellen hoe het nu is op het strand? Zijn er al mensen naakt geweest of is het nog te koud??


Brenda   15-03-2011 19:45

Ik sluit me helemaal bij Kris aan... kom maar op met die zomer ! Ik kijk er nu al naar uit weer lekker in me blote billen te kunnen chillen ;-)


kris   21-11-2010 14:17

Ik hoop dat de koude winterdagen snel voorbij zijn.Dan kan ik weer naar het strand om in mijn blote kontje te lopen.Naaktlopen is een gevoel van vrijheid.Er is op het strand niemand die naar je kijkt.Dus snel terug zomer!


deedraa   18-11-2010 16:17

Voor mij HET strand.
Prettige mensen zijn de meeste naturisten.
Vrijwel iedereen is bloot, behalve dan die paar "kijkers". Daar lig ik niet wakker van.


Gast   26-09-2010 22:07

Lezers en naturistengenieters,

Graag wil ik melden dat vanaf 2011 de gemeente het parkeerterrein bij Zuid gaat exploiteren. Het parkeertarief wordt verhoogt naar jawel 20 euro per dag. Let op.sjors   25-07-2010 12:41

Ik zoek een rusig strand waar ik blot kan lopen heb nml psoriasis,door zon zee en rust word de psoriasis rustiger.
Wie weet zo een strandje,en wie heeft dit ook
gr Sjord


mikel & sanne   12-07-2010 21:46

Kun je in Zandvoort ook in de duinen naakt liggen en recreëren. We liggen liever in een duinpannetje


N   11-07-2010 08:18

Hallo,

Deze, 35-jarige, jongeman vraagt zich af hoe de sfeer in Zandvoort over het algemeen is. Is het relaxed? Of veel bekijken en gezien worden?

Ik vraag dit omdat ik alleen heen zal gaan en me afvraag of je snel wat contact zal hebben etc etc.

En qua parkeren? Is dat te doen met mooi weer?

Fijne dag!

Grt


kris   09-07-2010 20:16

Ben dit jaar terug naar het naaktstrand geweest.Jammer dat andere mensen je niet aanspreken omdat je naakt en alleen bent.Volgend jaar ga ik terug iemand zin om mee met me te gaan? want geef nu toe wat is er nu fijner dan in je blote kontje rondlopen?


Brenda & Mike   02-07-2010 09:42

Hee hallo, vorige week voor het eerst naar het naaktstrand en we vragen ons nu al af waarom we steeds naar een textielstrand ben gegaan. Wij willen nooit meer anders!!! Vrij en blij in je nakie ... super

Groetjes
Mike & Brenda


Nudist   28-06-2010 16:42

Sinds lange tijd hebben wij afgelopen weekend het naaktstrand in Zandvoort bezocht.
De sfeer van vroeger ( 30 jaar geleden ) is volgens mij voorgoed weg.
Toen was gewoon iedereen gezelig naakt, dat een saamhorig gevoel gaf en wat 1 van de belangrijkste reden is dat wij Naturist zijn geworden.
Het is meer dan naakt alleen.
Het liefst heb ik jong, oud, gekleurd, blank, man, vrouw, hetero, homo door elkaar heen.

Het meest zuidelijke paveljoen lijkt wel gereserveerd te zijn voor homo's.
Andere paveljoens werden op Vrijdag en Zaterdag bevolkt door heel veel geklede mensen.
Zelfs kindjes van een jaar of 3 werden vluchtig versierd met textiel, ( te gek voor woorden ).

Op Zondag waren we bij Paveljoen Adam en Eva waar het alwel weer stukken beter was.

Ik hoop dat er een opzichter komt die alle geklede mensen naar het textielstrand stuurt.
Als iemand liever zijn of haar kleren aanhoudt, respecteer ik dat met genoegen.

Ook als de kinderen liever niet naakt lopen dan waardeer en respecteer ik hun keus.
Maar laat ze met hun ouders alsjeblieft ophoepelen naar het andere gedeelte, want het is een verloedering van het naturisme.

De schuld ligt uiteraard bij de ouders.

Zelfs de uitbaters en hun nageslacht van Paveljoen 69 liepen er 3 dagen lang feestelijk gekleed bij.
Deze mensen hebben blijbaar niets met het naturisme en de sfeer die erbij hoort, maar zijn puur uit op de inkomsten die dat genereerd.

Met andere gasten hebben we hierover gesproken en die waren het hartgrondig met ons eens.

Groeten Achilles

kees oranje pet   28-06-2010 14:16

Gisteren was ik voor de 2e keer hier. Nu met een vriendin van me. Was echt heerlijk. Je kunt hier ook zo lekker een eind lopen. Tot noordwijk is dik 4 km en dan weer terug.

Echt dit is het beste naaktstand van nederland.


Hoofddorp29   27-06-2010 18:47

In de zomer ga ik vaak naar het het naaktstrand alleen, het lijkt me leuk om samen met een gezellige jongen te gaan!
Zin om te gaan?


Bas   26-06-2010 10:41

Ik ga vandaag voor het eerst naar Zandvoort, best spannend! Zijn er meer jongens die er naartoe gaan en dit hebben? Samen is misschien minder eng?


Indoboy29   26-06-2010 01:37

Ik vind het ook nog steeds een beetje eng. Toch is het heerlijk om naakt te zonnen. Lekker vrij.


IntiemeDimensie   25-06-2010 21:21

ja, ik voel wel een drempelvrees om naar het naaktstrand te gaan. Ooit ging ik toch eens en trok ook al mijn kleren uit, maar bleef toch een beetje "achteruitgetrokken". Het voelde wel goed aan, maar ik ben nog nooit samen met iemand anders naar een naaktstrand geweest, alsof we naar een textielstrand gaan.


marcel   22-04-2010 18:29

Mooi het naaakt stand,lekker in je blote kont.
Naakt vind ik toch het lekkerst.
groeten,Marcel uit zandvoort.


Hendrika   14-04-2010 14:33

Wij gaan op vakantie naar Zandvoort. We hebben een huisje geboekt bij www.homeholiday.nl in Zandvoort zuid. Dichtbij het naaktstrand.
Hopelijk wordt het mooi weer!!!!!


kris   16-03-2010 13:48

vorige zomer besloot ik voor de eerste keer naar het naaktstrand te gaan.het was best wel een beetje spannend.ik wilde toen ik het textielstrand verliet terugdraaien,maar besloot toch om doortezetten.niemand had het in de gaten dat ik mijn slip uitdeed dus eenmaal daar was ik gerust.ik keer dit jaar zeker terug met een klen beetje minder zenuwen.zalig


Student020   07-09-2009 18:27

morgen is het waarschijnlijk de laatste zomerse dag van het jaar en dan ga ik weer lekker naar het strand
ik hoop dat het er gezellig is aan de zuidhelling van de adam & eva
even de zomer afsluiten
misschien tot morgen :)


Student020   07-09-2009 08:54

morgen is het waarschijnlijk de laatste zomerse dag van het jaar en dan ga ik weer lekker naar het strand
ik hoop dat het er gezellig is aan de zuidhelling van de adam & eva
even de zomer afsluiten
misschien tot morgen :)


Student020   24-08-2009 12:32

heel gezellig naaktstrand, met vriendelijke mensen
ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen
fijn strand met relatief weinig pottekijkers

ik ga meestal alleen maar maak direct met iedereen prettig contact zo ook laatst met een familie uit Hilversum

zeer aan te raden

voor mensen die wel interesse maar nog niet de durf hebben wil ik ze wel begeleiden met het naar een naaktstrand gaan
maar hier benadruk ik wel bij: ik zoek geen relatie


Marco   24-08-2009 07:18

Hi,

Vandaag ga ik voor het eerst naar het naaktstrand in Zandvoort. Iemand zin om mee te gaan? Lees dat er meer mensen last van drempelvrees hebben.

Gr Marco (31)


vrijheid   23-08-2009 15:10

@Sonja

Denk er ook al een hele tijd over om hier een keer heen te gaan. Lijkt me gezellig heerlijk van het strand te genieten.

Dus wil je net als mij een keer van de drempelvrees afkomen dan kunnen we samen een keer gaan

m 33


rick   18-08-2009 16:37

Ga regelmatig naar het naakt strand zandvoort. Bij voorkeur dicht bij adam & eva.
Hier kan je rustig in je blootje eten en drinken.
Relax sfeertje op dat stuk strand.
Iedereen geniet van de natuur, zon en wind op je body. Geen last van mensen in textiel, kijken toch niet. Ook geen sex. Iedereen geniet daar.
Hier trek je rust je broek uit, heel gewoon. Zo ben je ook geboren.


maarten   18-08-2009 12:33

hey ik wil ook een keer naar een naaktstrand maar om te beginnen een rustig naaktstrand of misschien rustig gedeelte..wil ook wel meerijden..mail me effe if u want..ik ben 16jr.. maartenboyyy@live.nl
ik zoek GEEN SEX!


herwig   07-08-2009 16:13

Eventjes signaleren dat ik pas (augustus 2009) 6 euro heb mogen betalen voor de parking Zuid.


Milan   04-08-2009 23:17

Ben er vaak alleen of samen geweest en is een prettig groot strand. Hou niet zo van de drukte die er soms is maar daarentegen heb je wel weer veel keuze uit strandtentjes waar het vaak een lekker feest is.
Mijn voorkeur gaat in het algemeen uit naar de iets rustigere stranden zoals in Castricum en Velsen.
Ben altijd in voor gezelschap als ik ga, dus laat het me weten.

Groet Milan


willem   30-07-2009 01:14

Ik speel al eem hele tijd met de gedachte om eens naar het naaktstrand te gaan, maar durf niet echt de stap te zetten. Welke man of vrouw heeft het zelfde probleem? Misschien kunnen we dan samen gaan. groeten Willem


Haarlemmer   14-07-2009 19:54

Weet er iemand of makkelijk bij het naaktstrand te komen is met een fiets.
Als ik het goed hebt loopt er achter een fietspad, maar zijn er ook vertakkingen naar het strand?Mark   06-07-2009 14:10

Goedemiddag, Wij zouden graag dit zomer naar Zandvoort op vakantie gaan om te proeven van de naaktcreatie.
Maar nu is onze vraag welk hotel er het dichtd bij het naaktstrand zit en/of er appartementen of iets dergelijks te huur zijn bij het naaktstrand. Kan iemand ons hier een antwoord op geven?

Wat is er zoal te doen op zo n strand en zijn er restaurants of bars? Is het daar ook de gewoonte om naakt te gaan?
We zijn zeer benieuwd wat de gem. leeftijd is of zo n strand.
Hopelijk krijgen we vele goeie tips voor een geslaagde vakantie!


Ikke   03-07-2009 00:21

Ha die Sonja,

Goed idee om naar Zandvoort te gaan, super gezellig strand.

Lijkt me leuk om kennis met je te maken....

We zien wel & wie weet tot gauw, groetjes.


Joep   25-06-2009 22:05

Sonja, ik ga wel eens met je mee als je wilt.. Ben niet echt ervaren maar misschien daarom wel fijn.. hoe oud ben je? groetjes


sonja   21-06-2009 23:40

Ik wil dit jaar ook graag eens naakt zonnen, durf niet zo goed alleen. Welke man of vrouw gaat er gezellig met me mee?? groetjes sonja


Single   20-06-2009 15:12

Altijd weer een gezellig strand, het mooiste van Nederland en vrij voor een ieder. Paveljoens, vooral het laatste, naakt op het terras, helemaal geen probleem. Wil je meer, is er cruising in de duinen. Ik tref er altijd gezellige mensen van jong tot oud. ben er elke zomer mindestens 5 mal en geniet het in volle teugen. Strand is beter als GC.


nudistenstel   09-06-2009 16:20

Ik kom héél lang op dit strand. Het bevalt mij prima. Een heerlijke ontspannen en relaxte sfeer. Iedereen heerlijk bloot en ontspannen. Veel leuke mensen en ontmoetingen meegemaakt. Echt een strand voor iedereen. Kies de tent die bij je past. Op het strand liggen kan ook. Schrik niet van alle "mooie jongens", die doen je echt niks. Beetje Amsterdam, dan bloot aan zee.

deedraa
V 59


youngman   31-05-2009 11:52

ik ben gister bij toevalligheid door op t strand te lopen in zandvoort op dit gedeelte gekomen.... wat was t lekker rustig daar, is dat altijd zo daar? weet iemand dat?
wil wel eens een keer naartoe, alleen durf ik het niet zo gauw alleen te doen....


wij50   07-05-2009 14:57

we zijn een ruimdenkend koppel en willen het naaktstrand eens bezoeken , graag meer info . mvg xxx


henkk   21-04-2009 16:10

ik ben een jongeman ,maar heb niemand om mee te gaan


laurent   27-07-2008 11:16

graag iets meer info van mensen die er geweest zijn. wij willen ook!! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend