Schiermonnikoog (Oost)
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Schiermonnikoog (Oost)
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Jan   07-08-2022 18:15

Het meest noordelijke naaktstrand van Nederland is gelijk het mooiste. Prachtig fijn zand en geen hinderlijke cruisende mannen of geklede gluurders. Wij (man-vrouw) voelden ons beiden op ons gemak.


Johan   16-08-2020 15:21

Zaterdag 15 aug aan een blote wadlooptocht meegedaan met Ulco de Haan. Zie www.wadloopgids.nl. Ik had variant no. 2. Met de boot van 09:30u. op eigen gelegenheid naar Schiermonnikoog. Verzamelen bij het dijkhuisje op het einde van de veerdam. Met 8 personen rond 10:45u. rechtsaf de kwelder ingelopen. Voordat we het Wad opgingen een uitkleedstop. Heerlijk in m'n blootje over het Wad tot de 4de slenk gelopen. Rustig tempo. Geen diepe geulen of doorsteken met je navel in het water. Met twee tussenstops voor uitleg. Educatie momentjes. Bij de eilandoversteek werd aangeraden een t-shirt aan te trekken. Tegen steekvliegen en dazen. Die we dus ook tegenkwamen. Na een uur werd het prachtige Noordzee strand bereikt bij paal 11. Vanaf hier werd de groep ontbonden. Met dank aan onze gids Ulco. Ik heb mij gewassen, heerlijk gezwommen, en wat gegeten. Daarna bloot terug gelopen naar paal 7. Wat kun je op dit strand prachtige blote wandelingen maken. Een echte aanrader. In de zomer vertrekt er vanaf strandtent de Marlijn een bus naar de veerboot. Die bus rijdt één uur voor afvaart veerboot. Met de 16:30u. boot weer naar huis. Een prachtige dag en een aanbeveling voor iedereen die van blote wandelingen houdt om dit eens te ervaren. Ik ga het zeker nog een keer herhalen!


Bert   01-04-2020 15:29

Over de vraag welk Waddeneiland ik nog eens wilde bezoeken, hoefde ik afgelopen zomer niet lang na te denken. Schiermonnikoog is weliswaar niet het mooiste eiland, maar wèl het eiland dat het dichtst bij mijn ideaal ligt. Dat heeft een aantal redenen, zoals de verste rijafstand naar de veerhaven (277 km); Lauwersoog dat sowieso mijn favoriete veerhaven is; dat er slechts één dorp is waar alles zich concentreert; dat het eiland autovrij is. Maar bovenal vanwege de nudistische mogelijkheden. Waar je op Vlieland over een militair schietterrein moet lopen (wat nooit helemaal prettig voelt) en je op Terschelling op een gegeven moment terug moet vanwege een vogelreservaat, kun je op Schiermonnikoog ongestoord naar het uiterste oostpuntje lopen. Ik wilde die tijd nog eens herbeleven; opnieuw de blik op oneindig naar wat je het einde van de wereld zou kunnen noemen.

Vanuit mijn hotelkamer had ik een prachtig zicht op het kerktorentje, iets dat ik op Vlieland óók node mis. Ging ik de tocht van twee keer 13 = 26 kilometer op de warmste dag ondernemen, of toch morgen al? Op die warmste dag was er een kleine kans op onweer, dus dat was geen optie. Op zo'n verafgelegen plek in noodweer terechtkomen lijkt me levensgevaarlijk. En dus fietste ik de volgende dag al richting de Reddingsweg, waar zich paal 7 bevond. Zat de lucht aanvankelijk nog potdicht; de zon begon er steeds meer doorheen te komen. Uiteindelijk toonde de Noordzee zich op haar mooist en had ik dus toch weer een aangename dag uitgekozen.

Bij de strandopgang bevond zich nòg een tweetal naakten, maar ik liet deze 'drukte' al snel achter me. Toch was ik niet helemaal de enige; een paar mensen gingen op de fiets richting het oosten. Maar dat lijkt me toch zwaar afbreuk doen aan de beleving. Met de Balgexpres gaat het al helemaal veel te snel. Ik denk dat je alleen lopend pas echt afstanden kunt ervaren. Ik kwam op een gegeven moment een dode zeehond tegen, wat nog maar eens bewees dat ik altijd pech heb met deze diersoort. Niet veel later kwam de Balgexpres aangereden die uiteindelijk ver aan de horizon tot stilstand kwam. Toen uiteindelijk ook ik het uiterste oostpuntje had bereikt, reed deze tractor net weer weg. Wat ik toen zag, kon ik nauwelijks geloven. Even verderop lag er namelijk een (levend) zeehondje op het strand, en aan de overzijde van de geul nog eens tientallen! Het was een machtig mooi gezicht om de zeehonden in die geul te zien zwemmen. Het zeehondje aan land vertrouwde mij wel, daar ik het van zeer dichtbij kon naderen. Ik spreidde mijn strandlaken uit om eens lekker wat te gaan eten en te genieten van de stilte en het uitzicht. Zelfs de industrie van de Eemshaven, in de verte te zien, vond ik wel wat hebben.

Ik had het niet meer verwacht, maar op een gegeven kwam er nòg een Balgexpres aanrijden. Oei... De meute kwam mijn kant opgelopen, want daar waren de zeehonden. Ik bleef echter rustig op mijn laken liggen. Natuurlijk bekeek men het zeehondje, dat zich langzaam richting het water liet glijden, uitvoerig. Op een gegeven moment durfde ik het aan om erbij te gaan staan, maar ik hield me wel wat op de achtergrond. Want misschien was ik wel net zo'n attractie als de zeehonden, al merkte ik daar gelukkig weinig van. Pas vanaf het moment dat de Balgexpres weer wegreed, heb ik de 13 kilometer aan zandvlakte als totaal verlaten kunnen ervaren. Uren later pakte ik nog de zonsondergang mee; een perfecte afsluiter van deze onvergetelijke dag!


rein.   24-07-2016 20:31

Schier heeft nog steeds één van de mooiste naturistenstranden van nederland. Oneindig ver in je blootje ongestoord kunnen wandelen en genieten van de natuur en de zee. Hopelijk blijft het nog lang zomer voor nog vele "bloot" en "geniet"dagen dit jaar.
Mei freonlike groetnis ût é Wâlden, Rein


Erik   04-07-2016 21:56

Mooie verhalen over Schier. Ga as donderdag als het goed weer is er ook maar eens heen voor een wandeling langs het strand. Wie weet kom ik daar nog meer wandelaars tegen.


John   11-11-2015 14:11

Kom hier al jaaaaren, vanaf het reddingspad vaak veel blubber
enfin met fiets wat lastig maar de tuinslang lost dat wel op.
Tot mijn verbazing is er een heel nieuw pad aangelegd en
nog mooi bovendien,PLUIM!
loop vaak in m'n blootje naar paal 10 en terug en doe dat niet
meer alleen,er zijn nog meer liefhebbers,
ik ging lang geleden naar paal 2, maar zwemmen in zee is
geen optie,red moeder natuur zich wel weer uit hoop ik,
Doe trouwens elke ochtend m'n oefeningen naakt op het strand en erna in zee.
Ik geniet U ook,toch?Eilandhoppers   11-09-2014 10:28

We hebben het gewaagd om vanaf strandtent Marlijn (paal 7) te lopen naar het meest oostelijke puntje van het eiland. De immense leegte en breedte van het strand is imponerend. Enkele toeristen deden het slimmer en fietsen over het harde zand bij de vloedlijn tot paal 14 en liepen vandaar verder. Wij zijn wel een hele dag onderweg geweest. Door het ontbreken van echte duinen op het grootste deel van de tocht, is er geen mogelijkheid om beschutting te krijgen tegen de wind en wordt het landschap wat saai. Jammer genoeg niet gezwommen door de vele kwallen. Uiteindelijk meer dan 23 kilometer gelopen op onze blote voeten, vele blaren waren het resultaat. Tussen paal 8 en 7 lagen ’s middags wat badgasten, textiel en naturisten door elkaar heen. Verder was het ook hier erg rustig.


John   14-06-2014 21:26

Pinksterweekend hier geweest, het handigst is via strandtent De Merlijn het strand op te gaan, direct links en na ca 300m zie je paal 7 .

Strandtentje meenemen, het waait hier behoorlijk. Zeker als je dicht bij zee wilt liggen, het strand is echt heel breed tot aan de duinen.

Top plekje!!


Susanne   04-09-2012 13:56

Onvergetelijk weekend gehad in augustus samen met mijn vriend.
Heerlijk rustig naakt in de duinen gelegen en in de zee gezwommen.
Geweldig gevoel van vrijheid om de warmte, de wind en het water zo direct op je lijf te voelen.
Echt dé ultieme manier om tot jezelf te komen en alles los te kunnen laten en gewoon te ZIJN.
Inderdaad het beste strand tot nu toe!!
Als afsluiting heerlijk gegeten bij De Marlijn.
Ik verlang naar meer van dit soort dagen.
cor en magda   30-08-2012 01:31

Heerlijk eiland is dit,

Hopen dat er nog een beetje na zomer komt in september want dan kunnen wij pas weer gaan,
Heerlijk in de duinen daar met een flesje rose genieten,
Wij vinden de alleenstaande naakte mannen die langs lopen niet zo erg maar jammer dat ze soms volgen als je een wandeling wilt maken, verder is dit het beste strand ooit

groetjes


Harry   14-08-2012 18:11

Zondag ben ik fijn naar Schiermonnikoog geweest , eindelijk na de slechte zomer van 2011 kan je weer naakt in de zon .
Vaak neem ik mijn eigen fiets mee naar het strand met de spullen in de fietstassen met een huurfiets mag dat niet .
wel moet je tegen de duinrand aan uitkijken voor stekende muggen wat ik op de andere Waddeneilanden minder tegen kom .
Als je er als man alleen ligt dan lopen er wel eens mannen dicht langs je heen die zoekende zijn . als er meer vrouwen en stelletjes komen liggen is het opeens over .
Toen het stel tegen over mij opstapte om 17.00 uur kwam Opa bibber weer tevoorschijn , zonnehoedje op , schoenen aan een verder naakt , die blijft op een afstandje naar je kijken , ga je lopen dan gaat die volgen , dat is niet prettig .
Verder is het een super strand op Schiermonnikoog


Hermen   01-08-2012 01:01

Lijkt erop dat augustus goed begint met een stranddag. :) 'Schier' lonkt!


Hermen   28-07-2012 11:25

Ondanks alle drukte afgelopen dagen erg rustig op het (oost)strand. Donderdag heerlijk in de duinen gelegen. Vrijdag was het in de duinen echter niet uit te houden. Niet vanwege het drukkende weer, maar vanwege de zeer agressieve steekmuggen. Op het strand bij de vloedlijn was het daarentegen prima. Voor de verandering daarom een uurtje richting de oostpunt gelopen. Op een enkel stel wandelaars na volledig verlaten. Mooi, maar zo rustig hoeft van mij ook weer niet.


Bert Peihak   25-07-2012 20:06

Een heerlijk breed strand waar ik lekker in m'n nakie langs de vloedlijn kan wandelen. Hoop het komende maand nog weer te kunnen doen. Wie wil er mee wandelen?


   25-07-2012 19:44

thanx hermen, klopt helemaal ..half uurtje lopen vanaf de merlijn en dan inderdaad ongekende privacy.

Ach wie weet valt het volgende week wel mee met het weer...veel plezier in ieder geval de komende dagen


hermen   24-07-2012 21:42

Good luck to you both, het ziet er niet zo goed uit volgende week vrees ik. Ik ben blij dat ik vanaf morgen even een paar daagjes strand mee kan pakken. Zal wel druk zijn op het eiland. Zelfs in het hoogseizoen echter nooit druk op het ooststrand. Ik loop meestal zo'n half uur vanaf de laatste grote strandopgang (strandtent), daarna is het véél privacy. Ongekend in NL.


arnold en marieke   24-07-2012 09:11

ja klopt gewoon een stukje richting oosten en dan is er een onmetelijk stuk natuur waar je ongestoord naakt kunt zonnen..of op het strand of in èèn van de vele kleine duinpannetjes. hopen dat het volgende week ook nog een beetje strandweer is :)


hermen   24-07-2012 01:36

ja superstrand. maar wel heerlijk dat het altijd rustig is, vooral als je een stukje doorloopt naar het oosten vanaf de strandopgang. Vanaf woensdag genieten, veel zon!


arnold en marieke   23-07-2012 23:17

wat een rustig gastenboek is dit helaas.
Wij hopen dat er veel mensen begin augustus genieten op het naaktstrand van schier.

Wij gaan wel !!!

groetjes


elan   01-10-2011 21:18

In de maand juni hebben we genoten van een heerlijke vakantie. Drie dagen heerlijk in de zon op het naaktstrand. Vooral de dag dat we langs de zee liepen naar de Balg en terug. Eindeloos mooi, schelpen zoeken, in je nakie de zee in en genieten van zon, wind en water. Volgend jaar weer!


R   10-08-2011 20:35

Wat heeft Schrmonnikoog toch een mooie stranden, zo groot en zo weids. Heerlijk om in je blootje te lopen en te zwemmen.


rein   06-08-2011 23:18

Vandaag een dagje uit naar Schiermonnikoog met natuurlijk een lange naturistische wandeling vanaf strandopgang bij de Marlijn richting het oosten. In één woord: super!!! Wind ,water ,zon op je blote lijf, heerlijk. En wat vandaag de dag ook belangrijk is: geen gegluur van vieze typetjes of ander gespuis. een aanrader.


Margiet   09-07-2011 10:53

In mijn eentje heb ik het ook hier aangedurfd. Wad 'n pracht en Wad 'n rust! Wat meer naar van de zee af liggen lagen duinen met daarachter een oase van groen waarin vele vogeltjes nestelen en fazanten zich verschuilen. Ook een haas laat zich nog weleens zien. Strandopgang Prins Bernardweg is rechtsaf de duinen in bij het grote strandpaviljoen De Marlijn. Niet lang daarna ligt in het groen verscholen een smal fietspad dat door het gras leidt naar de strandopgang. Hier kom je mteen op het naaktsrand. Rust, een weids uitzicht, vriendelijke mensen.


elisabeth oord   26-09-2008 20:22

hallo
ik heb zo,n 2 jaar geleden voor t eerst m meegemaakt hoe t is om in mijn nakie te zwemmen in zee op schiermonnikoog en dat was een zeer plezierige ervaring heerlijk de zon op m.n blote huid en t zwemmen in zee was zalig t gevoel van de golven die tegen mijn billen aanklotsten zalig
niks aan dat geklooi met een badpak aan naakt zwemmen geeft me een gevoel van vrijheid

elisabeth oord


Ed   07-08-2008 16:49

Meer weten over Schiermonnikoog?
Kijk dan ook eens op de informatieve site www.schierweb.nl! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend