Callantsoog
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Callantsoog
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Jan   11-06-2022 14:31

Vandaag heerlijk genoten, niet druk op strand, wel veel wind!
Groeten uit Limburg


Nico   03-04-2022 17:30

Als ik met de fiets ga waar kan ik me fiets dan het beste zetten en is het dan nog ver lopen?


Dave   16-06-2021 18:56

Afgelopen zondag waren er meer blote standbezoekers ten noorden van het officiele naaktstrand dan op het naaktstrand zelf. Ze waren op een deel van het 'textiel' strand zelfs in de meerderheid!


Paul   17-12-2020 22:07

Ik ben er afgelopen zomer vaak geweest. Wat ik prachtig vind de grens waar naaktstrand begint of eindigt staat niet aangegeven. Dus je krijgt aan beide kanten een gemengd stuk waar naakt en gekleed door elkaar loopt en zit.
Natuurlijk levert het ook wel eens een oh jee blik op bij geklede badgasten dat er bij die handdoek en tas waar ze naast waren gaan zitten een nudist blijkt te horen.


A & G   13-08-2020 07:44

We zijn hier meerdere dagen geweest wat een heerlijk strand!
En als één van beide niet in zijn of haar blootje wil liggen word je niet raar aan gekeken!

Zeker voor herhaling vatbaarP & L   06-08-2020 23:39

Schitterend naaktstrand tussen Callantsoog en Sint Maartenszee.
Zeer ruim strand met gemeleerde groep mensen, ook kind en hond vriendelijk.
Binnen het naaktstrand ligt strandpaviljoen de Zilte zucht.
Wel even je kleren aan als je er heen gaat.
Wij genieten hier volop tijdens onze vakantie.

Groetjes P&L.


GP   16-10-2018 22:16

Ik was onlangs twee dagen in Noord-Holland, voor een bezoek aan Callantsoog en Zandvoort. Op de eerste dag Callantsoog, waar ik al een tijdje niet meer geweest was. Ging ik altijd vanuit Callantsoog zelf naar het naaktstrand; dit keer eens vanuit Sint-Maartenszee. Dit is geen dorp zoals Callantsoog is, maar meer een buurtschap (of vakantiedorp zoals je wil). De sfeer is er echter zeker niet minder, en de duinen zijn er echt mooi. Voordeel is dat het verder lopen is naar het naaktstrand; hierdoor zit er meer spanning en avontuur in. Hoe mooi, zonnig weer het ook was; ik maakte me wel zorgen om de wind. Die zorgde ervoor dat de zee zeer woest tekeer ging. Het naaktstrand is inderdaad ook een hondenloopgebied geworden. En hoewel ik een ontzettende hekel heb aan honden, leidde dit verder niet tot problemen.


John   27-07-2018 22:27

vandaag even geweest moest nl werken was lekker druk maar te kort om er een gezellige dag van te maken zijn er ook mensen die ervaring met falga hebben


John   25-07-2018 23:09

Leuk strand alleen word je als man alleen niet erg geaccepteerd.
Wel jammer zou wel eens meer een praatje willen maken ben nl al over de drempel heen maar wil gewoon lekker kletsen. Dus stellen vrouwelijk schoon of heren zeg eens gedag tegen mij zonder dat er vooroordelen zijn


Stelletje30   24-07-2018 08:40

Leuk strand gemoedelijk sfeertje.
Lekker veel stellen oudere en jongere alles door elkaar.
Zeker nog is terug daarheen aanrader.


Jan   20-06-2018 08:40

Hallo allemaal,
Circa 20 jaar geleden woonde ik in Rotterdam en ging toen vaak naar het naakstrand bij Hoek van Holland.
Aangezien ik nu niet meer in de buurt van de kust woon een vraagje: kun je bij het naaktstrand van Callantsoog makkelijk je auto parkeren? Alvast dank voor je reactie!


Boy piercing   04-06-2018 22:35

Hè Thomas.
Dit is zeker nog een naakt strand met mooi weer redelijk vol en goed gemenkt kwa mannen en vrouwen


Thomas   03-06-2018 23:54

Hey komen hier nog wel eens naaktrecreanten? Of is het geen naaktstrand meer?


Boy   04-07-2017 09:45

3 weken terug heerlijk op het strand geweest was lekker gemenkt volk mannen vrouwen en stellen.. heerlijke dag gehad.. later ben ook ook een stuk lanks het water gaan lopen en kwam leuke vrouw tegen die zich erg verbaasde over mijn piercing.. was erg gezellig.. jammer dat er later echt rukkers kwamen die verpesten het ook voor mij.. stop daar eens mee manne zoen en hobby


Rolf ten Hulsen   21-01-2017 12:26

Enjoy beautiful Callantsoog and its nudist beach. Watch our video on www.hollandholiday.net:
Link to the video: http://hollandholiday.net/seaside-resort-callantsoog/


John   28-08-2016 11:52

Van de week geweest met mijn vriendin. 30+ graden en weinig wind. Poe erg warm. Leuke dag gehad, veel (oudere) stellen net na het 2e paviljoen (linksaf). Deze was ook open.

Wat minder was wederom de aanwezigheid van cruisende mannen richting het zuidelijke strand. Ik heb geen problemen met andere geaardheid maar de brutaliteit van sommigen gaat mij te ver. Ik ben geen loslopend wild, je wordt simpelweg gestalkt. Als je deze figuren aanspreekt op hun gedrag wordt je voor "gek" verklaart. Het is openbaar terrein en zeker geen gaybar, en dan nog.. Bah wat een figuren die verpesten het prachtige strand.


Jan   07-08-2016 11:16

Gisteren weer naar het strand geweest. Heerlijk om weer lekker naakt te liggen in de zon. Was erg rustig. Paar gezinnetjes met kinderen en een paar stellen. Kijk alweer uit naar de volgende mooie stranddag dat er tijd voor ons is om lekker te relaxen.


Melissa   04-01-2016 17:19

Ik kwam hier in 2002 of zo eens per ongeluk terecht, samen met 'n vriendinnetje van de camping, toen we een stuk gingen lopen over het strand.
Naaktstrand...., wisten wij veel, nooit van gehoord.
We waren 12 - 13, en in bikini, en hier lag iedereen gewoon bloot in de zon ! De volgende dag besloten wij er weer heen te gaan, we lagen eerst topless (ff wennen...), maar later ook in ons blootje. Ja Natuurlijk was 'n geweldig leuke strandtent, waar later veel gehannes om is geweest zoals ook hier en daar op internet te lezen is als je googled op Ja Natuurlijk, er is zelfs 'n liedje over gemaakt zag ik op you tube ! Kijk hier maar eens, of kopiëer de onderstaande link en plak 'm in je browser.
https://www.youtube.com/watch?v=5A62JWBGF6s
Wij gaan nog steeds elk jaar naar Callantsoog of Sint Maartenszee. Maar zoals ze ook in het liedje zingen, nemen wij ook wel zelf iets te drinken mee, zodat we ons niet eerst aan hoeven te kleden !

MelissaGea en Leo   01-08-2015 21:51

Wij gaan hier maandag heen, is daar ook ergens een strandtent in de buurt? We komen voor het eerst in Callantsoog.

Gea en Leo


m&r   31-07-2015 20:21

Vandaag weer eens een heerlijke dag op het strand.
lekker rustig en fijn strand, heerlijk weer en weinig wind.en nu hebben de kids ook nog vriendjes gevonden voor mee te spelen. Super fijne dag gehad. Morgen weer met de billen bloot.Dick   01-08-2014 23:14

Vandaag heerlijk genoten op het naaktstrand, lekker gezwommen en in de strandtent heerlijke tosti's gegeten. Wat is alles keurig schoon en wat zijn de mensen vriendelijk. Echt een aanrader. Tot de volgende vakantie.


ben   16-07-2013 01:13

Vandaag een heerlijke dag gehad op het naaktstrand. heerlijk warm en weinig wind. Veel gezellige blote mensen , maar helaas mag je niet meer in blote kont een biertje drinken in de strandtent. Er zitten hoofdzakelijk naturisten met hun broek aan ,wat een onzin allemaal. mensen gooi uit die broek en geniet van het bloot zijn. en laat de gluurders naar het geklede strand gaan. de strandtent is prachtig geworden met een leuke uitnodigende kaart . Nu kun je omzet gaan maken maar dan moet je wel de juiste doelgroep kiezen. vr. gr. een horeca ondernemer


Daan   12-07-2013 09:05

Volgende week weer lekker weer, lekker naakt genieten


Martijn   07-07-2013 16:42

Lekker naakt gezwommen in de zon weer opgedroogd
Morgen weer lekker naakt zonne wie gaat er mee


Michel   17-08-2012 18:13

Gaan wel lekker naar Duitsland,FKK land...doen ze niet zo moeilijk als hier...op Naakstrand moet je gewoon lekker bloot op je handdoek iets kunnen drinken op t terrasje!
Gaan weer terug naar de preutse tijd zo !


Erik Baas   04-06-2011 11:44

Geen punt, dan nemen we gewoon weer zelf broodjes en koffie mee; dat kon wel eens flink schelen in de omzet, maar ja, dat wil hij zelf...

Verder vind ik dat de naam veranderd moet worden. ;-)


harry   03-06-2011 22:31

Je mag niet meer bloot op het paviljoen..dit staat op een bord te lezen voor het pavijoen. De gemeente heeft de grens voor het naaktlopen verplaatst waardoor het paviljoen niet meer op het naaktstrand staat. De mensen die vorig jaar aktie voerde omdat ze boos waren dat er geen paviljoen was opgebouwd mogen niet meer bij "Ja natuurlijk" komen van de beheerder. Het wordt nu paviljoen waar je met een doekje of broekje je consumties mag kopen.


jan van wallinga   23-04-2011 12:32

ja,zijn jullie al weer open?

Webmaster:

Ik heb de eigenaar gevraagd wanneer Ja, Natuurlijk open gaat. Ik heb nog geen reactie ontvangen. Zelf verwacht ik dat het paviljoen met Pasen nog niet geopend zal zijn.


ggkwant   21-04-2011 21:28

zijn jullie alweer open?


Simon   22-07-2010 20:52

We zijn nét weer terug van 'n dagje strand in Callantsoog. Helaas is Ja Natuurlijk, toch 'n belangrijk onderdeel van 'n dagje strand in Callantsoog, niet opgebouwd dit jaar. Iets wat we heel jammer vinden, Renny en Leo, we missen jullie, en de gezelligheid/sfeer van Ja Natuurlijk !

Bij thuiskomst eens op internet gekeken, op aanraden van diverse strandgangers die we spraken. Veel artikelen over Ja Natuurlijk, en ingezonden stukjes van strandbezoekers gelezen die, net als wij, Ja Natuurlijk + de bediening 'n warm hart toedragen, en nu moeten missen.
Iedereen heeft zo 'n eigen mening over de perikelen rondom Ja Natuurlijk, de waarheid zal zoals altijd wel ergens in het midden liggen, maar, waar rook is, is vuur !
Het begint ondertussen 'n beetje op 'n soap te lijken, mocht RTVNH ooit overwegen om 'n regiosoap uit te gaan zenden vind men hier 'n goede voedingsbodem voor ideeën !

Het bord op het onderstuk van Ja Natuurlijk meldt dat Ja Natuurlijk dit jaar niet wordt opgebouwd: "Omdat de verplichtingen tav milieu en hygiëne niet gegarandeerd kunnen worden".
Of het er nu, zonder Ja Natuurlijk, zo hygiënisch aan toe gaat betwijfel ik. Iedereen moet wel eens wat, da's normaal. Dat gebeurd nu dus ook, maar niet op 'n wc..... Men doet nu wat men wel eens doen moet gewoon in de duinen, op het strand, of in de zee ! Gelukkig wappert de blauwe vlag nog steeds............

De eigenaar van Ja Natuurlijk en de gemeente Zijpe hebben volgens de berichten die ik las op internet een aantal zaken besproken zoals het beter zou kunnen. Dit bericht wordt tegengesproken door 'n medewerkster van de gemeente die met de kwestie Ja Natuurlijk belast is, volgens haar is er geen veranderde regelgeving sinds 2003 in de gemeente Zijpe. Er zou dus ook geen noodzaak zijn om dingen te veranderen.
Maar okay, als er zaken zijn die beter kunnen, moet je dat doen zolang dat niet ten koste van andere dingen gaat. Dat deze zaken niet in 'n paar dagen gerealiseerd kunnen worden is begrijpelijk, zeker als er al badgasten op het strand liggen is het niet verstandig om in het strand te gaan graven. Een goed plan dus om pas na het seizoen met deze werkzaamheden te starten.
Ik wil me verder niet met andermans zaken bemoeien, maar had Ja Natuurlijk evengoed niet gewoon voor dit seizoen opgebouwd kunnen worden ? Is er dan in heel Zijpe geen loonwerker te vinden die dat tankje even leeg wil komen zuigen met 'n gierwagen ? Als je bij het toilet 'n potje zou hangen waar bij elk bezoek 20 eurocent (of desnoods meer) in moet voor de loonwerker, zou iedereen daar begrip voor kunnen opbrengen lijkt me.

Als alle berichten die ik op internet gelezen heb op waarheid berusten, lijkt het er op z'n zachts gezegd op dat de eigenaar van Ja Natuurlijk de waarheid verdraait in z'n eigen voordeel. Zo komt het in ieder geval wél over, en dat is jammer, zeker gezien zijn positie als VVD raadslid.
Het zou misschien handig zijn geweest als de eigenaar van ja Natuurlijk samen met de gemeente Zijpe en het VVV via de media het publiek van te voren op de hoogte had gebracht over de gang van zaken. Zodat mensen thuis in hun krantje, via internet, of op radio/tv op tijd waren ingelicht over de situatie op het strand bij Callantsoog.
Goed verpakt had zoiets 'n prachtig stukje positieve reclame op kunnen leveren voor Callantsoog en haar ondernemers. Een gemiste kans.......!

Nu komen mensen op het strand, zien hun favoriete strandpaviljoen niet staan, en kletsen er over met elkaar. De een weet dit, de ander vind dat, iemand verzint er iets bij en de volgende dikt het nog wat aan, en zo komen de negatieve verhalen in de wereld. Niet best voor de reputatie van Callantsoog als badplaats !
Dan volgt er een actie. Op zich wellicht goed bedoeld, maar bedenk hierbij wel dat je van andermans eigendommen af hoort te blijven ! Zet je tekst op spandoeken, bel de media, en loop voor mijn part met dezelfde spandoeken eerst nog 'n rondje langs het gemeentehuis voordat je ze op het strand neerzet. Kweek je meer goodwill mee dan dat je andermans eigendommen besmeurd. Naturisten staan bekend om hun gemoedelijkheid en eerlijkheid, laten we dat alsjeblieft zo houden !

Tja..., en verder..., nou, we hopen dat Ja Natuurlijk weer snel staat waar íe hoort te staan ! Ja Natuurlijk mag dan minder opleveren als de andere paviljoens, maar is ook niet te vergelijken met de andere paviljoens. Wat je er kunt kopen is zonder meer van goede kwaliteit, maar het assortiment is niet groot. Men moet er roeien met de riemen die men heeft, en wat dat betreft doet de bediening het prima !
Als je in Ja Natuurlijk bv eten zou kunnen bestellen van 'n kaart, zoals je dat ook in de andere paviljoens kunt, zouden er waarschijnlijk ook meer mensen komen eten. Maar die gaan nu dus als eerste naar De Strandtent, of naar paviljoen Noord als ze het strand via Sint Maartenszee verlaten.
Zo zijn er nog wel wat zaken waar je nu voor naar de concurentie moet, omdat het in Ja Natuurlijk niet aanwezig is.

Toch zit bij mooi weer het terras meestal aardig vol; als iedereen die daar komt, ondanks het beperkte aanbod, gemiddeld zo'n 10 euro per persoon besteed, draait Ja Natuurlijk nog 'n aardige omzet lijkt me. Hoeveel van die mooie dagen je per seizoen hebt is nooit exact te voorspellen, en dat moet je ook niet over de periode van één seizoen bekijken, maar over de gehele periode van je carriëre als strandtenthouder. Dat zijn dingen die je als ondernemer hoort te weten vóórdat je zo'n zaak opent. De eigenaar kan er blijkbaar mee leven, anders was hij er nooit aan begonnen. De beheerders kunnen er blijkbaar ook mee leven, anders waren ze wel postbesteller geworden ofzo.....
Maar dat geldt ook voor veel andere beroepen denk ik, je moet je werk op de eerste plaats leuk vinden om te doen, dan kijk je niet op 'n uurtje meer of 'n lagere opbrengst.

Rest mij nog iedereen 'n mooie warme zomer toe te wensen, tot ziens op het strand !
Simon.
Mathilda en Siep   19-08-2008 22:03

We hebben weer genoten op het strand. Lekker zonnen, lekker vrij zwemmen, heerlijk. en dat al meer dan 35 jaar. Wij genieten er nog steeds van.
groetjes en tot ziens op het naakstrand Callentsoog.


Peter   06-07-2008 21:58


Even voorbij de strandpaviljoens bij St. Maartenszee kun je tot Callantsoog kilometerslang lekker in je nakie langs de branding lopen, in je nakie in zee zwemmen. Heerlijk! Gevoel van vrijheid!

 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend