Maarsseveense Plassen
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Maarsseveense Plassen
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Sean   25-05-2022 17:56

@kevin Als je op deze pagina op Terug klikt, en de tekst onder Algemeen leest, dan vindt je daar een link naar de website van het strandbad.


kevin   20-05-2022 17:32

@sandra
ok waar kan ik dat zien ik zie nergens wanneer ze gesloten zijn


Sandra   17-05-2022 19:52

@Kevin.
Wanneer zij gesloten zijn.


kevin   17-05-2022 18:19

@sandra ok bedankt wanneer dan niet?


Sandra   16-05-2022 06:07

@Kevin,
Dot strand is de meeste dagen open.


Kevin   14-05-2022 17:01

Vraagje is dit strand al open of is het nog gesloten?


duco   14-04-2022 16:12

Ik ben voor een miljoen miljard keer overtuigd dat
naakt de weg tot wereld vrede is.

Ik kan mij moeilijk in blauw en geel bodypainten de hele tijd
daarom heb ik een tattoe,
blijkbaar begrijpt men wel hakenkruizen maar een
kruis met vele haken en ogen niet.

Ik wil wel naar de Maarseveense plassen maar Gerrit is niet meer dus wat moet ik alleen.

duco


JC   04-07-2021 17:02

Ik ga er regelmatig heen en geniet er erg van. Het water en het veld zijn schoon, het is er rustig en er is een brede mix van mensen. Ik kan het aanraden, betalen is het zeker waard!


kevin   14-06-2021 11:46

ik ben gisteren voor het eerst in me leven naar het naaktstrand geweest het was heerlijk


Marijn   10-06-2020 12:39

Vandaag werd bekend dat strandbad en dit officiële naturistenstrand Vrijdag 12 juni open gaan. Helaas kun je geen gebruik meer maken van abonnementen en kunnen alleen online (Ticketstrandbad.nl) dagkaarten worden gekocht à € 7,00 voor volwassenen en € 5.00 voor kinderen van 2 t/m 11 jaar. Bijna het dubbele van het dagtarief 2019. Dit als maatregel om het aantal bezoekers te beperken en om coronapreventie te kunnen bekostigen. Het zal dus wel druk blijven op de veel kleinere openbaar toegankelijke naakstrandjes verderop aan de plas.


Henk   28-07-2019 11:05

Zo wat een leuke gratis twee naakstrandjes. Was wel even flink wat moed om naakt te liggen maar toch gelukt mag ik zeggen. Nu even een vraagje.
Tussen de twee gratis naakstrandjes zit een gedeelte bos met nog wat kleine (ik denk max 2 persoons) gedeelten. Er zijn wel wat mannen en ik heb het vermoeden dat er daar spannende dingen gebeuren. Klopt dit???
Nou is mij nog steeds onduidelijk waar de echte mannen afdeling is en waar het gemengd is. Als ik met mijn gezicht naar beide strandjes kijk vanuit het de fietspad, is het nu de linker of rechter kant wat de mannen strand is.
Andere vraag, is het een probleem om met een PA piercing te lopen of niet??
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Ik ben nieuw in de wereld en moet nog wennen aan het idee om helemaal naakt te zonnen.
Gauw weer naar het strandje..Jan   11-04-2019 10:23

Kan bijna niet wachten tot het naaktstrand (betaald) op 20 april weer open gaat.


Mosie   13-02-2019 23:46

Goh.. wat een verhitte discussie maar ik vraag me af of iedereen op jullie strand zich zo druk maakt.

Het had inderdaad zomaar gekund dat ik mijn broekje later wel uitgedaan zou hebben. Ik heb vroeger met mijn ouders ook vaak het naaktstrand bezocht. Maar op enig moment ging het me tegen staan. Nu wil ik het weer proberen.

Maar ik denk dat ik het maar aan me voorbij laat gaan en een ander strand op zoek. Zal er eens goed over nadenken. Dankjewel voor jullie reacties.


Sanne   11-01-2019 21:25

@Thom en Kenneth
De juridische status van een 'gedoogstrand' is dat het evident geschikt is voor naaktrecreatie (Maarsseveen-onbetaald).
Gemeenten en beheerders van recreatieterreinen mogen naaktrecreatie niet verbieden. Bij meningsverschil over geschiktheid beslist de rechter. Art. 430a Sr. Zie uitspraken: ECLI:NL:RBNHO:2013:6599 Recreatiepark Spaarnwoude en ECLI:NL:GHDHA:2017:46 Delftse Hout.

Mijn suggestie om naakt op het textielstrand te verblijven was vanzelfsprekend a-contrario bedoeld, maar dat kwartje is gezien de reacties nergens gevallen.

Buiten de naaktstrandjes zijn er voor Mosie en haar man legio mogelijkheden om bloot/textiel te vertoeven, de rustige stukken Noordzeestrand vóór het naaktstrand: Zandvoort-Zuid, Bloemendaal, etc. Op mooie zomerdagen loopt/ligt textiel en bloot daar door elkaar. Verder mag je zelf overal in Nederland beslissen als de plek er maar niet evident voor ongeschikt is.

Textiel op het naaktstrand is echter ongewenst en heeft bovendien een extra aanzuigende werking op geklede gluurders en seksrecreanten die je dan ook moeilijk nog kunt aanspreken.

Het wordt ondertussen tijd voor een reactie van Mosie zelf.
Ik ben vooral benieuwd hoe het kan dat zij zich ongemakkelijk voelt in haar blootje maar zich dan niet ongemakkelijk voelt om als enige op het naaktstrand iets aan te houden.

Zo, genoeg voor nu, laat het voorjaar maar lekker snel beginnen!


Thom   10-01-2019 15:58

@sanne, ik begrijp nu je punt wat beter (denk ik), maar denk dat het nog steeds geen goed idee is voor Mosie om dan met naakt gezelschap op het textiel strand te recreëren. Of stel je voor dat ze dan maar gescheiden moeten liggen?


Kenneth   10-01-2019 15:32

@Sanne
Je zult best gelijk hebben, alleen heb ik vaak zat meegemaakt op het 'onbetaalde' strand dat er stelletjes of groepjes zijn waar toch een vrouw tussen zat die enkel topless was. Moet ik wel zeggen dat dat of tegen de avond was of zo laat of vroeg in het seizoen dat zelfs het betaalde strand nog niet open was. En daarnaast was dat voornamelijk in de tijd dat de sauna er nog niet was. En natuurlijk zie ik het liefst op een naaktstrand alleen naakte mensen. Maar op het onbetaalde strand is dat enkel een gedoog situatie? Of is het daar, ook juridisch gezien, inmiddels ook officieel?


Sanne   05-01-2019 22:22

@Kenneth
Het klopt inderdaad dat de sauna en Maarsseveen-betaald vol liggen met blote mensen, naakt is daar namelijk verplicht.
Het onbetaalde naaktstrand is géén 'prima alternatief' voor textielrecreanten! Ook daar geldt dat het verblijf vanzelfsprekend ongekleed is en wie dat niet wil op het textielstrand terecht kan. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen?

Stop toch eens met het oneigenlijk gebruik van de naaktstranden, de gemeenten staan al heel lang te popelen om deze op te doeken en ze worden langs alle kanten geholpen.

Verder iedereen een net zo mooi en zonnig 2019 gewenst als vorig jaar!


Kenneth   04-01-2019 15:05

@Sanne,
Ik heb in het verleden vrouwen meegemaakt,waaronder kennissen die ofwel niet meteen geheel bloot durfden te gaan dan wel alleen geheel bloot gingen als het publiek, sfeer etc. ok was. Waarbij ik me dan kan voorstellen dat zij dat dan eerder zouden doen op het betaalde strand dan op het onbetaalde strand. Als ik op een zomerdag in de tuin van een (stam)sauna kijk en zie hoe vol het daar ligt met vooral vrouwen die daar streeploos bruin willen worden terwijl het leeuwendeel op het strand het broekje aanhoudt. Aan de andere kant 3x wennen op een naaktstrand is wel opmerkelijk al is er wel verschil tussen een officieel strand met toezicht, een officieel openbaar naaktstrand zonder toezicht en een niet officieel naaktstrand (gedoogd). En als ze, komende vanaf het officiële naaktstrand/SpaSereen het eerste 'onbetaalde' naaktstrand kiest heeft ze volgens mij een prima alternatief.


Sanne   28-12-2018 20:09

@Kenneth,
Ik denk dat je antwoord niet geheel aansluit op de vraag van Mosie. Zij stelt dat ze al regelmatig topless gaat maar altijd graag een broekje aanhoudt. Uit haar relaas valt op te maken dat zij niet voornemens is naakt te gaan op het naturistenstrand.
Mosie vraagt om haar een uitzonderingspositie te geven zodat ze met haar man mee kan die wel bloot gaat.

Hierbij richt ze zich echter tot de verkeerde partij, de medebezoekers. Zij dient haar verzoek te richten tot het bestuur van NVMP. Dit is vragen naar de bekende weg, nergens is een naturistenvereniging te vinden die textielrecreanten verwelkomt.
Dat er mensen zijn die textielrecreatie op een naturistenstrand geen probleem vinden maakt het niet anders.

Ik herken mij niet in het beeld van het geleidelijk wennen aan naaktrecreatie. In mijn omgeving zijn de meeste naturisten er van kinds af aan mee grootgebracht. Mijn textielvrienden en vriendinnen neem ik dan ook niet mee.
Drie keer wennen met je kleren aan op een naaktstrand kan echt niet, dat zouden mannen eens moeten proberen!

Kiezen is verliezen, je kunt niet alles hebben.


Kenneth   28-12-2018 10:21

Op zich heeft Sanne volkomen gelijk wat betreft de NVMP, de huisregels en het feit dat het terrein enkel en alleen toegankelijk is voor Naturisten. Aan de andere kant schat ik zo maar in dat minstens de helft of misschien wel driekwart van alle (vrouwelijke)naturisten eerst topless is begonnen alvorens op enig moment ook het broekje uitging. Bij de een misschien al bij het éérste bezoek, bij de ander pas bij het 2e of 3e bezoek. Ik zou mij niet kunnen voorstellen wat het probleem zou zijn als je een éérste keer start met een klein broekje, desnoods een string. Het zal mij namelijk niet verbazen dat je daar uiteindelijk toch op enig moment het broekje uit doet omdat je je dan toch prettiger voelt. Realiseer je wel dat je je kunt afvragen of dit naaktstrand wel iets voor jullie is als die 1e keer, ondanks de doorgaans zeer relaxte uitnodigende sfeer, het broekje aan is gebleven. Rest mij nog jullie veel zonplezier toe te wensen.


Sanne   28-12-2018 00:47

Michel en Lange zijn kennelijk niet op de hoogte van de situatie in Maarsseveen.
Ons terrein wordt beheerd door de Naturistenvereniging Maarsseveense Plassen (NVMP). Het is niet vrij toegankelijk en er gelden strikte regels voor de bezoekers.

Ik citeer uit de NVMP:
"Het terrein is alleen toegankelijk voor naturisten. Het verblijf is vanzelfsprekend uitsluitend ongekleed, wie dit niet wil kan op het naastgelegen textielstrand terecht. Op het terrein zijn huisregels van toepassing."
Einde citaat.

Wie meent dat preutsheid een uitzonderingsgrond is pleit feitelijk voor afschaffing van het naaktstrand.
De gevolgen van verpreutsing zijn al volop te vinden op de naaktstranden aan de Noordzee. Daar trekt niemand zich nog iets van van het bord 'Naaktstrand' met als gevolg dat deze stranden en de strandtenten daarop vrijwel allemaal in textielstranden zijn omgevormd.

Als iedereen alles maar best vindt zitten we over een paar jaar weer allemaal achter een hoge schutting op een verenigingsterrein.


Michel   27-12-2018 00:56

Sanne,

Kan het respectvoller richting Mosie?
Op het naaktstrand zie je weleens vaker stellen / families waarvan de ene bloot is en de andere niet. Ik stoor mij hier niet aan, heb de indruk dat vrijwel niemand zich hier aan ergert en dat jij de uitzondering bent die de regel bevestigt.

.
Lange66   26-12-2018 21:11

@Sanne wat jij zegt is klinklare onzin. Er is niemand die moeilijk doet op een naaktstrand als er toevallig een vrouw alleen topless ligt.


Sanne   26-12-2018 19:38

L.S.
Het is natuurlijk niet zo dat Thom de do' and don'ts op het naaktstrand bepaalt.
Ik ging er van uit dat mijn antwoord op Mosie een no-brainer was, maar kennelijk vereist het toch meer dan één werkende hersencel.
Op naaktstranden en in sauna's ben je gewoon in je blootje. Dat geldt ook voor verwende preutse prinsesjes die geen 'nee' willen horen. Het is voor de meeste mensen die wél bloot gaan erg vervelend als er om hen heen geklede mensen gaan zonnen en zwemmen. Daar is het naaktstrand niet voor bedoeld, in een vegetarisch restaurant bestel je ook geen biefstuk.
Mosie is niet vrij en wil niet 'graag' naar het naaktstrand; zij wil met haar man mee. Zij zullen samen tot een oplossing moeten komen, topless/zwembroek of bloot/bloot.

Maar ter zake, geen nood Mosie hier is:

Plan B
Bedek je edele delen met een opengeslagen nummer van de VIVA, de mensen om je heen zullen het wel begrijpen.
Nadeel: je wordt niet streeploos bruin en je moet het nummer uitlezen voor je gaat zwemmen.

Plan C
Wacht tot het begin van de avond. Dan komen er vaak meer stellen die zo hun eigen ideeën hebben over waar het naaktstrand voor bedoeld is.
Nadeel: schiet me plotseling niet te binnen.

Tot slot.
Van vrouwen die een broekje aanhebben op het naturistenstrand wordt aangenomen dat ze ongesteld zijn. Om verwarring te voorkomen kun je het broekje laten bedrukken met een grappige tekst. Iemand?Thom   25-12-2018 20:11

@Mosie nee natuurlijk mag je topless op het naaktstrand liggen, als jij je er niet fijn bij voelt helemaal naakt te gaan. Luister maar niet naar Sanne hier onder: naakt op het textiel strand is juist niet echt gebruikelijk.


Sanne   21-12-2018 17:14

Beste Mosie,
Het antwoord op jouw vraag kun je vinden op het textielstrand. Daar mag je gewoon topless liggen en zwemmen. Aldaar om je heen even vragen of het goed is dat je man in z'n blootje gaat.
Succes!


Mosie   21-12-2018 00:08

Goedendag,

Ik wil met mijn man graag naar het naaktstrand. Ik ben best vrij en ga regelmatig topless maar ik heb wel altijd heel graag een broekje aan.
Is het dan wel mogelijk om zonder gezeur met mijn man hier te zonnen. Mijn man gaat wel gewoon helemaal bloot hoor.
Alvast dank en hopelijk tot aankomende zomer


Rutger   08-07-2018 22:05

Vandaag naar het strandje geweest, erg relaxed. Lekker bij de boom gelegen en af en toe even een coole duik genomen. Kwam nog een leuke dame tegen met een hele mooie tatoeage op haar linkerbil en donkerblond haar. Helaas niet gesproken. Wellicht een volgende keer. Kortom, het was weer leuk!


Willem   01-07-2018 20:08

Vandaag voor het eerst hier geweest. Wat een lekker strandje is dit! Erg genoten, relaxte sfeer en iedereen gaat goed met elkaar om. Als jonge man die alleen gaat heb ik het nog nooit zo goed meegemaakt :)


Mick   10-03-2017 19:47

Trouwens Kevin, ga je naar het betaalde strand of de kleine strandjes? Allebei leuk hoor! Met de eerste warme dag ben ik er weer :)


Mick   10-03-2017 16:58

Hoi Kevin,

Ik ben 27 :) net buiten wat je aangeeft.
Maar goed, ik ga regelmatig naar de Maarsseveense plassen. Duurt helaas nog wel even voordat het weer kan.

Groeten!


Kevin   08-03-2017 21:26

Is er iemand die met mij naar maarsveenseplasse wil gaan die in de buurt woont en tussen de 18 en 25 jaar is?


Robert   24-09-2016 11:26

"Zaterdag 16 april tot en met 11 september van 09.00 tot 18.00 uur (alle dagen). Bij stralend weer, temperaturen hoger dan 25°, blijft het strandbad langer open, ook na 11 september."

Het wordt vandaag 23 graden volgens Buienradar en de instanties zijn telefonisch niet te bereiken.

Is het standje vandaag open of gesloten?
Vincent   19-09-2016 09:10

By far de mooiste van het land! Ik woon zelf niet echt in de buurt, maar als ik in de buurt van Utrecht ben ga ik op warme dagen zeker. Kristalhelder water, in of uit de wind, zon of schaduw, en bovenal, een gemeleerd publiek dat hier zonder verborgen agenda naakt komt recreeren. Jong, oud, man vrouw, iedereen voelt zich op zijn of haar gemak. Tip voor andere gemeentes en recreatieschappen, neem hier een voorbeeld aan. Vraag gerust een paar euro entree, je bent verzekerd van een schoon terrein, toezicht en geen fout publiek.Zelfs het toegangshek is doordacht, met het bagageluik. Ik verheug me op volgend voorjaar en zomer!


Marijn   15-09-2016 18:37

Op deze laatste, warme dag was ik hier voor het eerst. Wat een leuk strand is dit! Een heel gemengd publiek. Jong, oud, stellen, kinderen en mannen & vrouwen alleen. Fijn dat er (schone) toiletten en douches zijn. De snackbar was open. Heerlijk zwemwater, aan twee kanten bereikbaar via steigers. Leukste naturistenstrand dat ik tot nu toe heb gezien. Kom zeker terug.Dolf   12-09-2016 23:22

Vandaag was het gezellig druk. Het zwemwater is heerlijk bij deze temperaturen. Ook de kiosk was open. Fijn dat het naaktstrand t/m donderdag 15 september open is!


Alain   11-09-2016 12:11

Een terrein waar gewoon iedereen welkom is.
Iedereen is er naakt.Ook voorzieningen aanwezig.
Geen voyeur en goed afgeschermd van het geklede gedeelte.Zelfs snacks en frisdranken te verkrijgen. Een afgeschermd terrein waar niet iedereen binnengeraakt.

Besluit:Zeker een aanrader voor wie met naturisme wil beginnen.Eventjes ervan proeven en later meer

En veel Vlaamse groeten,
Alain


Tim   06-09-2016 12:38

Heerlijk strandje, jammer dat er weinig jongeren zijn. Maar je wordt als 19-jarige gelukkig niet raar aangekeken.


Rob   19-08-2016 13:48

het blijft een heerlijke plek, maar afgelopen woensdag werden mijn zoon en dochter ( 10 en 12) verplicht hun zwemkleding uit te trekken... mijn zoon vind dit prima maar mijn dochter houd liever haar bikini aan. na protest van mij en andere ouders (er waren meer kinderen met badkleding) mocht zij toch haar bikini aanhouden. voor volwassenen vind ik het normaal dat wij hier bloot horen te lopen, maar geef tieners de vrijheid om te kiezen alstublieft.


NatuRalph   17-08-2016 23:57

Hier (het betaalde deel, over het onbetaalde deel kan ik niet oordelen) weet men hoe een naaktstrandje gerund moet worden! Je hebt hier duidelijk het gevoel als welkome gast te worden gezien en geaccepteerd te worden. Ongeacht wie, wat of hoe je bent. Zowel de ervaren als beginnende naaktrecreant (bijvoorbeeld man of vrouw alleen) kan hier probleemloos naartoe. Prima gemixt publiek aanwezig. Helder zwemwater. Verder nette facilitaire voorzieningen zoals W.C. en douche. Hier zal ik ongetwijfeld vaker komen om van het luilakken, de rust, de natuur, de zon en de gelijkgestemden om mij heen te genieten. Top locatie!


Enneh   27-07-2016 22:28

He Jay,

Ook ik was er woensdag. Ik ben blij weer wat jonge mensen te zien. Blijf vooral komen.. En het insmeren van je rug...laat dat nou net vaak een perfecte ijsbreker zijn om mensen te leren kennen..


P&L   24-07-2016 21:06

Wij zijn vandaag op het naaktstrand op de maarsseveense plassen geweest. Top locatie.
Aanrader


Jay   23-07-2016 21:01

Oh ja, wat ik nog wel wil zeggen is dat het vervoer wel een puntje kan zijn. Ik ben met het openbaar vervoer gegaan: Eerst de trein naar Utrecht CS, dan (bus/trein) naar Utrecht Overvecht, dan de bus 35 en dan vanaf de bushalte nog een heel eind (naar de andere zijde) lopen...
Dat je het alvast weet!


Jay   22-07-2016 17:21

Ben woensdag (20 juli) voor het eerst en alleen hiernaartoe gegaan. Het was onwijs warm en zonnig weer en het strand was best druk. Heb gezien dat werkelijk alle soorten en leeftijden hier komen en niet 80% van 50+ en een paar jonge gezinnetjes ofzo. Ik als in-de-twintiger vind dat positief om te zien. Heb een paar leuke mensen gezien. Er is veel plek en genoeg schaduw. Iedereen doet gewoon rustig en leest een boekje of ligt te zonnen of te kletsen. Veel mensen zwemmen van de ene naar de andere steiger, leuke bezigheid. Voor de rest heb ik helaas niet echt contact met iemand kunnen maken. Weet niet of dat ongewenst is? Iemand advies?

In elk geval een hele goede locatie en de voorzieningen zijn top. Wie weet kom ik hier nog een keer... Hopelijk met iemand erbij, dat is veel gezelliger! En dan kan iemand mijn rug insmeren, haha.


Jan verkroost   08-07-2016 14:48

Ik zoek een leuk plekje op de camping


Wesley   03-07-2016 22:37

Ik zie niet waar het is

Is het een naakt strand/plas of naakt camping


Jens   05-06-2016 22:51

@Wesley, de vereniging Zon en Leven heeft volgens mij 2 terreinen in Utrecht: https://www.zonenleven.nl


Wesley   03-06-2016 22:52

Weet iemand een plek waar je naakt mag en kan zijn in de provincid


Wesley   31-05-2016 23:28

Zijn er in de provincie utrecht nog andere pleger dan de maarsveenseplasse waar je naakt mag zonnen,


Kevin   28-05-2016 17:36

Hoe heet dat strand en mag je daar naajt


john   26-05-2016 08:44

Dirk

Bedoel je vanaf de a2 gezien de kant van vianen. Dan boer bertus voorbij het 2e strand?


kevin   25-05-2016 13:02

sorry dat ik zo wanhopig ben

met openbaar vervoer is het te lange reizen wil max 30 tot 5 minuten onderweg zijn van daar ik wil het graag een keer proberen naar naaktstrand/plas
E   25-05-2016 11:43

Nou Kevin, je bent wel wanhopig hè? :-)

Je kunt op deze site toch genoeg plekken vinden? Gewoon op de kaart klikken en zoeken.

En als er dan 'dus' geen officiële of officieuze plek is binnen die straal van IJsselstein dan denk ik dat het ophoudt. Maar vanwaar die minimale actieradius? Er is prima openbaar vervoer in Nederland ;-)


Kevin   24-05-2016 23:36

Antwoord iemand. Anders kan ik niks


Kevin   23-05-2016 19:09

Komt er nog antwoord want ik wil graag een keer naar een naakstrand of plas


Kevin   23-05-2016 09:21

Ken iemand een naajtstrand/plas binnen 10 km van ijsselstein zo ja wil je hem dan hier melden


Kevin   22-05-2016 15:35

Ik heb net gekeken zie nergens dat het een naakstrand is

Wil gewoon iets wat aan gegeven staat a k naakstrand of plas


   22-05-2016 14:10

Wat is het adres is dat een goed wat echt toegestaan is voor naakt zijn? is dat een plas?


Dirk   22-05-2016 13:44

Kevin

Bij vianen de put langs de a2 aan de linkerzijde.
Daar liggen regelmatig naturisten.
Dan voorbij de camping van boer bertus 2e strand .lekker rustig wij als koppel komen daar graag .
Ook makelijk om in contact te komen met andere koppels soms vrijgezelle.


   22-05-2016 11:34

Beste dirk

Waar kan en mag je naakt buiten zijn binnen 10 kilometer van ijsselstein?


Kevin   22-05-2016 10:33

Wat is het adres van dat naaktstrand ik kan het niet vinden


Dirk   22-05-2016 08:09

Beste kevin.

Er zijn veel mogelijkheden om gratis naar een naaktstrand te gaan.
Zelfs dichtbij langs de lek zijn div stranden.mijn vrouw en ik komen er vaak.tussen de lekbrug en lexmond.
Jou balkon kan je afschermen met worteldoek.laat wel wind door maar je ziet niets.
Veel plezier en succes wie weet zien wij je wel bij de lek.

Groet D en
Kevin   21-05-2016 23:02

Of heeft Iemand een goed idee om mij balkon afteschermen graag iets wat ik er makkelijk weer af kan halen


Kevin   21-05-2016 22:01

Ik wil graag een keer naar naakstrand helaas is dit net te ver voor mij ik woon in ijsselstein Hoe duur is het?


Sebastiaan   12-05-2016 14:41

Vandaag voor de 2e keer naar een naaktstrandje en dit keer gekozen voor de maarseveense plas. Ziet er erg netjes uit en geen last van rare mensen. Ik heb ook het gevoel dat iedereen er wel op let dat er geen gekke dingen gebeuren. Wel mis ik de gezelligheid van een textielstrand omdat ik nu alleen moet gaan gezien ik de enigste ben uit mijn vriendenkring. En iemand aanspreken om er gezellig bij te gaan zitten zie ik mijzelf (nog) niet doen.


Sanne   26-03-2016 10:00

Een strand met van alles wat. Dat maakt het mooie er van. Het viel mij juist op dat er vorig jaar zoveel jongeren waren. Ik voel me er zo veilig dat ik gerust alleen durf te gaan. Met het nieuwe hek is de afscherming naar het fietspad nog beter.


Anouska   13-08-2015 15:22

Hallo ben zo blij dat naakt strand bestaat


Enneh   12-08-2015 11:23

Peter bedankt voor aanbod wellicht ga ik dat doen.. Het was echter alleen een constatering.Het viel mij op ik heb toen ik die leeftijd had bij maarsseveenseplassen veel vriendjes en vriendinnetjes ontmoet.


Peter   10-08-2015 08:28

Was gister geweest met vrouw en kleine kindjes, mij viel ook op dat er geen tieners zijn geweest. Maar ook weinig twintigers.

Enneh, mocht je met wat leeftijdsgenoten willen rondtrekken, probeer maar deze groepje te benaderen:

http://www.meetup.com/UtrechtYN/


Enneh   09-08-2015 15:21

Voor het laatste geweest toen ik 17 was met mijn ouders 10 jaar terug. Vandaag weer even wezen kijken. Het was afgeladen druk met van alles en nog wat.. Jong oud veel kinderen.. Maar viel mij op dat er geen tiener waren. Zeg maar de groep 12 tot 20 jaar.. Zeker weer een keer binnenkort...


jo   20-03-2015 20:07

Vandaag op het niet officiele deel even geweest. Was voor mij de eerste keer hier. Ondanks het weer toch nog 1 dame en 3 heren. Ik kon helaas niet lang blijven maar volgende x beter


rob   20-09-2014 10:29

afgelopen zomer zijn wij hier diverse keren geweest en dat is zeer goed bevallen. Ook voor onze jongste 2 kinderen genoeg faciliteiten en op bv. woensdagmiddag, is onze ervaring, zijn er vaak meerdere gezinnen. De "snack-container" is ideaal voor een ijsje, chipje enz. mooie ligweiden met schaduwplekken, een klein strandje met speeltoestellen, steigers om vanaf te duiken of springen en schoon sanitair.
geen vervelend gedoe, gewoon lekker genieten.
Misschien ten overvloede: je kunt ook bij de kassa rechts naast de sauna toegangskaartjes kopen.


Weve   18-09-2014 15:22

Vandaag lekker in het zonnetje gezeten met m'n dochter heerlijk rustig, en geen bekijks ook nog even een bal spelletje gedaan strandjes zijn egt een aanrader, sporadish is een vreemd kereltje wat blijft kijken en weer weg loopt! Verder een aanrader me dochter vond alleen jammer dat er geen andere kinderen zaten nu


Wynton   24-06-2014 13:52

Ik ken veel stranden en strandjes, de Maarsseveense Plassen staan voor mij op de absolute nummer 1.
Het zwemwater is kristalhelder, het veld is groen, schaduw is te vinden, het gevoel van enige bewaking (toegangshek, entreekaartje) geeft mij een veilige indruk. Leuk gemeleerd publiek, prachtsanitair, snackkraampje, alles helemaal top!


Dennis   15-06-2014 23:16

Ik kom hier met enige regelmaat. Dit is echt een families strand waar veel jongelui, jonge koppels en mannen of vrouwen alleen komen. Ik en mijn vriendin komen hier graag naar toe vanwege de relaxte sfeer die er hangt. Dit is een van de weinige naaktstrandjes waar zij zich comfortabel voelt.

Dat komt waarschijnlijk door de vele controle van de sociale controle van de gasten en badmeesters die rond lopen. Douchen en sanitair zijn perfect, de steigers trouwens ook, heerlijk om op te zitten of te liggen. :) heerlijk in de lente meer die jonge vogels bij moeders voorbij komen zwemmen en dan het riet weer in zwemmen.

@Jeroen, ja je heb een aparte kaartje nodig, deze is goedkoper dan voor het aangeklede gedeelte dus goed nieuws voor ons...
70% van de mensen die deze ingang gebruiken komen voor het naaktstrand dus je kan er gerust om vragen. (Ook zonder schaamte als het je daar om gaat, wat dus nooit nodig is btw ;))Jeroen   15-06-2014 17:25

Zijn de kaartjes voor het strandbad en het naaktstrand hetzelfde, of moet je bij de kassa echt om een kaartje voor het naaktstrand vragen?


Jan   13-06-2014 17:28

Gisteren voor het eerst dit jaar weer naar het naaktstrand (betaald) aan de Maarseveenseplassen geweest. Heerlijk met een grote H. Schoon, goede voorzieningen (toilet, douches, kraampje voor eten en drinken). Genoeg zon en schaduw plekken. Ondanks het mooie weer was het toch nog erg rustig. Had voor de gezelligheid wel iets drukker mogen zijn. Als "alleenganer" is het wel zo leuk om af en toe een praatje te maken. Als het iets voller is, is dat wat makkelijker. Maar voor de rest: GENOTEN. Een aanrader voor iedereen die van bloot recreëren houdt, zowel ervaren als beginner. Schroom niet; als je dit eenmaal gewend bent, wil je niet anders!


Robbert   22-05-2014 15:51

Vandaag voor het eerst op het betaalde gedeelte geweest. Het terrein is erg groot, en aangezien het erg rustig was heb je zeer veel ruimte. Water is gemakkelijk bereikbaar, en toiletten zeer schoon.

Wel heb je minder aanspraak aangezien iedereen verder uit elkaar ligt dan op het onbetaalde stukje strand.


Wendy   09-09-2013 08:41

Na lang twijfelen zijn mijn vrouw en ik dit jaar voor het eerst naar 'n naaktstrand geweest. Je hoort toch wel veel vreemde verhalen. Maar wij hebben en niet van gemerkt was een leuk gemengd publiek met veel gezinnetjes de sfeer was heerlijk ontspannen Of we nu naturist zijn denk het eigenlijk niet maar we hebben er van genoten en we ga dit zeker vaker doen.


Olivier   26-08-2013 08:52

Afgelopen vrijdag hier geweest. Was erg druk, maar wel ontspannen.

Heerlijk zwemwater, goed gemend publiek.

Super hier!


ikkeM36   08-08-2013 23:19

Vandaag überhaupt voor het eerst op een naaktstrand geweest! Ik was blijkbaar op het gedoogde deel en heb inwendig genoten van de relaxte sfeer. Een bijzondere ervaring en ben zeker van plan om een keer terug te gaan :)


stel   08-07-2013 10:51

Gisteren op de fiets bij de Maarsseveense plassen geweest. Eerst hebben we gekeken op de twee gedoogde strandjes. Wij vonden ze te klein en te vol. Daarom besloten om naar het betaalde strand te gaan. Dankzij het mooie weer was het ook hier erg druk, maar niet té. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer. Een zeer gevarieerd gezelschap: oud, jong, gezinnen, stellen en alleengaanden. Zo zijn er opmerkelijk veel alleengaande vrouwen die hier zonder problemen kunnen zijn, zonder lastig gevallen te worden. .

De voorzieningen zijn prima. Er zijn diverse schone toiletten en drie douches. Het zwemwater is erg schoon. Veel mensen zochten verkoeling in het water. Als iemand over de drijflijnen gaat (verboden) volgt er direct een waarschuwing via de luidspreker vanuit een controlepost. Er is voldoende ruimte voor schaduwplekken door de vele bomen. Voor de mensen die permanent in de zon willen liggen, betekent dat wel regelmatig verschuiven naar een ander plekje.

We konden jammer genoeg maar een paar uurtjes blijven. We komen hier zeker nog eens terug want dit is een superplek!


wij   10-06-2013 23:38

voor het eerst hier geweest vorige week,
wat een relaxte sfeer,iedereen is vriendelijk en je kan heerlijk rustig liggen zonder bekeken te worden.
nu mag het mooie weer aanhouden.arni   21-08-2012 21:04

Vandaag voor het eerst geweest. Het heeft een eigen ingang naast saunagebouw op de parkeerplaats. Heerlijk rustig en goed verzorgd. Eeen aanrader en kom snel weer.


BanksyYyY   20-08-2012 09:51

Heel fijn strandje, goede sfeer.

Gemixt publiek en geen sexrecreanten of starende mannetjes. Denk dat ik voortaan hier maar naartoe ga. Alleen jammer dat het met het OV niet heel makkelijk te bereiken is.


Arie   13-08-2012 16:55

Wat een uniek stukje nl! Ik ben geen geoefende naturist. Ik hou mijn witte zwembroek aan in Maarssen. Wat een vrijheid! De eerste stap op het veldje is vakantie. Ik vind het wel lastiger een praatje met iemand te maken als je naakt bent. Terwijl er een open sfeer is! Nagoed tot ziens op deze unieke locatie, man 35 met witte billen. :-)


Sander   10-08-2012 09:26

He ik ben een jonge man van 28 en zou graag wel eens naar dit strand willen gaan (vandaag)
Maar ben nog nooit bij een naaktstrandje geweest.
kan je hier gewoon rustig liggen zodat er niemand je echt aanstaard (zoals ik wel eens lees over andere strandjes)Ben best wel verlegen


Ikke   05-08-2012 18:18

Heerlijk,

Vernieuwd en nu nog aantrekkelijker. Doordat het publiek net zo gemixt is als op een normaal strand voelt het er heel normaal en veilig op volop te genieten van de zon. Fijn dat er ook toezicht is.

Heerlijk om voor het eerst uit te proberen, gaat net zo gewoon als in de sauna.


Wim   26-07-2012 23:25

vandaag voor het eerst naar dit strand geweest,
het was en schoon niet te druk, geen muziek of voetballende jongens.
Heel erg gemixst publiek, jong,oud,der alleen staanden, gezinnen.
Ruime parkeergelegenheid.
De moeite waard om nogmaals te gaan.


Jacques   04-10-2011 09:28

Let wel even op de openingstijden van het strand (zie http://www.recreatiemiddennederland.nl/terreinen/maarsseveense-plassen.html).

Het strand sluit bijvoorbeeld half september al, waardoor je op mooie nazomerdagen zoals afgelopen weekend niet terecht kunt.


andres   07-08-2011 21:34

Hee jongens. Ik ben zelf 17 en wil graag een keertje naakt recreeeren proberen. Ben nooit opgevoed met naakt recreeeren maar wil het wel graag proberen, maar liever met iemand anders van zo rond mijn leeftijd om er wat sneller aan te wennen, maar ik heb absoluut geen behoefte voor sex ofzo, daar kom ik niet voor ;). Dus wie zou graag van mijn leeftijd samen naar de maarseveense plassen gaan?? GEEN sexcontact. Mail maar naar mangoootje@live.nl


henk   05-07-2011 13:34

word steeds drukker jong en oudRon   04-06-2011 15:02

Vandaag weer even geweest. Prima ligweide / strand. Was redelijk druk vandaag met heel gemixed publiek. Heel prettige omgeving om naakt te zijn.


Floris   02-06-2011 22:43

Vandaag weer geweest! Erg gezellig en een leuk gemixt publiek. Goeie aanrader voor iemand die het eens wilde proberen zoals ik!


john   26-04-2011 14:03

zit nu lekker in zonnetje
onder de boom


Dennis   18-04-2011 22:42

Hoever staan ze eigenlijk met de toegang en de sauna die ze daar hebben gebouwd. Ben er twee weken geleden geweest maar toen was het nog niet veel


Hero   18-04-2011 09:42

Wat mij betreft het leukste naaktstrandje dat ik ken. De samenstelling van het publiek en de sfeer zijn hetzelfde als op een textielstrand, dus geen mensen met verkeerde bedoelingen, jonge en oude mensen, alleen of met een heel gezin.

Zo hoort het volgens mij!


Anoniem   03-09-2010 11:26

Kan iemand mij vertellen van wanneer tot wanneer het openingsseizoen is op de Maarsseveense plassen? Dat kan ik nergens in de informatie terug vinden. Misschien zinvol om toe te voegen.Ik wil er namelijk nog graag nazomeren, maar tot wanneer kan dat?


Johannes   23-07-2010 15:13

Lekker strandje om te zwemmen
ben nog niet oud maar vind wel leuk daar was eerst beetje verlegen maar als je daar ben dan voel je zo op je gemak


Edwin   18-07-2010 21:34

Erg mooi stand.We zijn er voor het eerst geweest op het betaalde stand. Eerst kwamen op het onbetaalde stand. Maar hier vonden het beter, en groter. Was er mooi en schoon. En gezellig mensen.Thijs   12-07-2010 21:41

Mooi strand, en erg leuke sfeer. Veel verschillende soorten mensen, en mooie facaliteiten. Zwemwater kwaliteit is erg goed. Voor diegen die niet direct in de zon willen liggen, er is erg veel schaduw aanwezig onder de bomen. Zeker een aanrader! Vooral voor de beginnende naturist zoals ik :-D


Alain   10-07-2010 21:27

Het valt echt op alle rangen van de bevolking zijn aanwezig.Opvallend veel jonge gezinnen.
Iedereen is er naakt.Ook voorzieningen aanwezig.
Geen voyeur en goed afgeschermd van het geklede gedeelte.Zelfs snacks en frisdranken te verkrijgen.Geen gevoel van verplicht naakt zijn.
Iedereen doet het.Ook geen controle van een oudere toezichter.
Besluit:Zeker een aanrader voor wie met naturisme wil beginnen.Eventjes ervan proeven en later meer.


Dennis   27-06-2010 18:12

Vandaag voor het eerst hier geweest. Helemaal top...


Ikke   24-08-2009 22:53

In een woord "super". Jong-oud, lelijk- mooi, hetro-homo, het is er allemaal. Eindelijk iets gevonden waar bloot gewoon is en een afspiegeling van de bevolking. Opvallen veel jongeren mannen en vrouwen alleen, vergeleken met andere stranden welke ik heb bezocht.


xxxx   27-05-2008 18:28

n hele mooie dag genoten in 1993 met puzzel jammer dat we niet meer samen zijn!
fotos gemaakt en liefde gevoeld voor de nostalgie zou ik er nog wel eens heen willen..
wie weet denk zij er soms ook zo over. 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend