Bisonbaai
Terug   NederlandGastenboek Naaktstrand Bisonbaai
Dit gastenboek is alleen bedoeld voor onderwerpen die betrekking hebben op dit strand.
Schrijf bijvoorkeur eerst het bericht in een tekstverwerker, en plak het dan in de tekstbox.
(Opmaak van de tekst wordt niet ondersteund)

Naam:


(Email niet zichtbaar in gastenboek)


Bericht:


Anti Spam code typ in dit veld tien 


Gerd   13-09-2022 21:20

Den Vogel hab ich auch gesehen , ganz kleine Pi...... :)
Dafür braucht es keine Polizei , einfach in die Eier treten,
oder ins Wasser schubsen .
Bisonbaai geniesse ich seid 2018 , tolle Lokation.J   05-09-2022 20:06

Piraten? Je weet wel; van die kleine, meestal ongevaarlijk, vaak wel ietwat luidruchtig


Jerry   05-09-2022 14:01

Wat betekent die vlag met doodshoofd ongeveer halverwege het naaktstrand? Oogt niet erg gastvrij...


Kenneth   05-09-2022 09:56

Goed Nieuws: Afgelopen zondag is er een schennispleger opgepakt. Hopelijk blijft de Bisonbaai nu verschoond van dit soort figuren.
https://www.gelderlander.nl/berg-en-dal/slachtoffer-maakt-foto-van-masturberende-man-bij-naaktstrand-bisonbaai-agenten-herkennen-verdachte-op-dijk~a2e4f914/


Kenneth   18-05-2022 12:36

Het lijkt erop dat sinds het overlijden van Gerrit, bijgenaamd 'De Burgemeester van de Bisonbaai' bijna 5 jaar terug het helaas achteruit is gegaan bij de Bisonbaai. Zo gauw het maar even kon lag Gerrit aan de baai op een vaste plek tegenover het eilandje met vaak een groepje vaste gasten om hem heen, ikzelf regelmatig incluis en was er vooral rondom dat stukje Bisonbaai een behoorlijk goede sociale controle. Helaas ben ik dit jaar nog niet geweest en vorig jaar te weinig om zelf te beoordelen hoe het nu is. Stelregel was altijd op doordeweekse dagen en buiten vakantieperiodes om dat je het beste kon liggen op dat stuk waarvan je gemakkelijk even heen en weer naar het eilandje kunt zwemmen. Ook had je altijd 1 of 2 heren die altijd de moeite namen om afval op te ruimen. Het kan ook zijn dat er nu er aan de Berendonck een officieel naaktstrand is, vroegere vaste gasten daar naartoe gaan, zoals ik ook af en toe wel doe. Wellicht zou het helpen als het eens een officiële status krijgt, er regelmatiger of vast gecontroleerd wordt en bijv. een ijsverkoper, zoals die er ooit kort geweest is, kan ook al bijdragen aan een betere sfeer. En zo'n ijsverkoper kan best duurzaam wanneer er enkel wordt gewerkt met schepijs en eetbare hoorntjes en wafeltjes.


Evelien   17-05-2022 13:12

Politie waarschuwt voor rukkende mannen op Bisonbaai: ‘Onthoud signalement of maak een foto’

https://www.gelderlander.nl/berg-en-dal/politie-waarschuwt-voor-rukkende-mannen-op-bisonbaai-onthoud-signalement-of-maak-een-foto~a37f5732/Met vriendelijke groeten,
EvelienHarry   29-07-2021 14:01

Dank je wel,Wilco. We gaan deze zomer nog weleens kijken. Alhoewel we ook wel benieuwd zijn naar het naturistenstrand van de berendonk. Daar zijn we nog nooit geweest.


Wilco   25-07-2021 17:27

Hi Harry, zwemmen kan prima. Maar ergens rustig liggen (even nog) niet echt. Er is vrij weinig strand / gras op het moment, en dan lig je dus vrij dicht tegen de paden aan (dat vind ik persoonlijk niet zo heel prettig).
Harry   25-07-2021 03:14

Kan er worden gezwommen? Of staat het water daarvoor te hoog?


Wilco   22-07-2021 10:35

Het gebied is open voor wandelaars, maar de waterstand is erg hoog en daarom zijn er op dit moment niet echt plekken beschikbaar. Het is dus wachten op een lagere waterstand.


Barry   17-06-2021 10:10

Mooi naaktstrand met heerlijk zwemwater!


Rik   06-08-2020 09:04

Aan bistel@ Ik kom al 40 jaar in de zomer zonnen aan de Bisonbaai.Toen bestond deze website niet en eigende mensen zich het strandje toe. Maar nu, de laaste 40 jaar is het flink mis aan het gaan. Al tientallen jaren komen er mannen die op mannen vallen dat is prima en als ze sex hebben uit het gezicht veld van de anderen is daar niets mis mee leuk geniet er van en val anderen niet lastig. Maar ik zie nu ook stelletjes man/vrouw die in het gezichtsveld schaamteloos sex hebben. Jullie swingers verknallen het na 40 jaar probleem loos Bisonbaai.


Beau   30-05-2020 16:38

Hey stelletje, leuk dat jullie er weer heen gaam! Al een idee wanneer? Op de dijk kan je wel weer parkeren, let wel even op de strepen op de weg om een bekeuring te voorkomen.

Het naaktstrand start ongeveer halverwege en loopt door tot het einde. Helaas vinden sommige het nodig om achteraan het strandje elkaar te bespringen, hierdoor zie je ook de nodige vieze rondtrekkende mannetjes in de hoop een keer mee te mogen doen.

Verder is het heerlijk genieten hier en heeft het strandje alles in huis om er een heerlijk dagje van te maken!

Groetjes beau


stelletje   30-05-2020 08:51

Voor het laatst jaren geleden naar deze mooie plek geweest en willen binnenkort weer gaan. Hoe zit het met de parkeergelegenheid langs de dijk?
En waar is tegenwoordig het naaktgedeelte?
Alvast dank voor jullie antwoord(en)Harry   25-04-2020 13:06

Strand nog toegankelijk tijdens corona?


Freddy   10-04-2020 15:16

Het is hier heerlijk vertoeven op een mooie zomerdag. Helaas komen er veel oostblokkers vissen met de hele fam, en die zijn niet gediend van naaktrecreatie.
Verder is het er prachtig alleen de “swingers” zorgen voor veel overlast, stelletjes die open en bloot zich helemaal laten gaan.
Gelukkig word er de laatste tijd regelmatig gecontroleerd, en hoop ik dat de rust weer snel terug keert.Jp   27-08-2019 23:14

Nee... het is gedoogd..
Maar zoals gezegd gaan ze wel op handelingen controleren omdat er mensen lastig gevallen worden
Het zijn vooral de swingers die er een potje van maken en dat trekt ook weer de verkeerde figuren aan


Marco   27-08-2019 16:57

Maar even voor de duidelijkheid als je gewoon ligt te zonnen en soms gaat zwemmen valt de politie je niet lastig?


Jp   26-08-2019 12:16

Heerlijk een paar dagen aan het waalstrand gelegen
Lekker met 33 graden,gisteren politie geweest voor controle op(handelingen) eindelijk een paar boetes uitgedeeld
Gaat de goede kant op 👍🏼

Roger   05-07-2019 21:35

Vandaag heerlijk gelegen aan de bisonbaai.
Het was ook best druk maarja wat wil je het is ook best warm en ook fijn dat het gevarieerd is qua man/vrouw.
Al met al een geslaagde blote stranddag.Arie   29-06-2019 01:31

Helaas komen er veel stellen aan de waal, die op sex uit zijn.
Het zal dan ook niet lang meer duren, voor deze mooie plek radicaal word opgeheven. Bewoners zijn het zat, en ook de gasten die wel netjes blijven.
Er word meer en meer gecontroleerd op de swingers,
Kortom swingers zijn hier zeker niet welkom
Arie


Marcel   27-06-2019 18:20

Kan iemand ervoor zorgen dat er een grote afvalbak bij de hoofd-ingang/uitgang van de Bisonbaai komt te staan?

Wellicht nemen dan meer mensen hun afval weer mee van het strand om het in de afvalbak te deponeren, zodat er minder zooi ligt ?!

Wie kan dit regelen ?Dr. Schulman   13-10-2018 12:58

Ik ben de bomen die Staatsbosbeheer wil kappen eens langsgelopen, en behalve gelamineerde briefjes met een rake tekst staan op respectieve bomen groene en rode stippen. Wat betekenen die?
Er staan ook veel bomen zonder merkteken en ik neem aan dat die laatste in ieder geval niet gekapt gaan worden.


Yvon   30-09-2018 19:56

Vandaag hoorde ik over het plan dat alle bomen gekapt gaan worden aan de waalkant. Woensdag schijnt er een informatieavond te zijn in Oortjeshekken. Vaag verhaal maar van een betrouwbare bron. Wat te doen? Het is treurig.


zeelandgenieten   18-08-2018 11:08

@hans je mag nergens zoals je het zegt "intensief gerecreërd" worden . Maar het gebeurt overal ,kijk maar eens goed bij verlaten plekken .parkeerplaatsen , bossen enz . dus om iets te vermelden lijkt ook geen goede optie. maar je weet zelf dat het gebeurt dus waarom ga je het dan opzoeken .Er zijn ook plekken waar je vooraf al weet hier gebeurt het niet bv ivm controle/bewaking


Mochten ze het wel vermelden dan trekt dat ook weer bepaalde mensen aan


Hans   17-08-2018 20:37

Misschien is het beter als in de beschrijvingen van de stranden de plekken opgenomen worden waar zogezegd "intensief gerecreërd" wordt en dat die op de kaartjes worden aangegeven. Ik vind het namelijk niet prettig om daar nietsvermoedend ineens tussen te staan. Of het niet mag wat daar gebeurt is voor mij en vele anderen niet relevant, maar wel erg nuttig om te weten.
Nu kun je deze informatie lezen in de commentaren, maar die moet je dan wel goed doorlezen!

Verder wel een mooi strand die Bisonbaai.


M28   24-07-2018 22:58

Vandaag voor het eerst naar BisonBaai geweest , vond het even spannend maar heb er van genoten ga er zeker vaker heen


Kenneth   18-07-2018 15:38

Vandaag in de Gelderlander het volgende artikel:


Blauwalg in Bisonbaai: niet meer zwemmen

OOIJ - In de Bisonbaai bij Ooij is blauwalg geconstateerd. Zowel recreanten als hondenbezitters wordt afgeraden het water in te gaan, omdat dit tot huidirritaties, maag- en darmklachten kan leiden.
De provincie Gelderland, beheerder van de plas, waarschuwt zwemmers via de website zwemwater.nl. De blauwalg is geconstateerd nadat Rijkswaterstaat op verzoek van de provincie watermonsters nam; dit nadat recreanten bij de provincie het vermoeden van blauwalg hadden gemeld. Bij een eerdere controle, vorige week, werd de vervuiling nog niet aangetroffen.

Blauwalgen zijn kleine organismen die op de waterbodem van zowel zoet al zout water voorkomen. In stilstaand water ontwikkelen deze algen zich massaal zodra de temperatuur boven de twintig graden komt. Hierdoor ontstaat er een groene/blauwe laag op het water. Hoge concentraties blauwalg zorgen voor medische klachten.
Ad   08-07-2018 22:03

Vandaag weer fijn naakt op de Bisonbaai.
Was vroeg dus nog lekker rustig.
Kom zeker nog een keer terug.


Kenneth   17-05-2018 11:59

@Do:
Do, het beste stukje om een goed plekje te zoeken is min of meer tegenover het eilandje. Daar zul je normaal gesproken op een echt mooie dag geen geklede mensen meer tegenkomen. Daarnaast is het eilandje een mooi punt om even naar toe te zwemmen voor wat verkoeling.


Do   16-05-2018 17:51

Thanks Wilco voor je antwoord, de volgende mooie en vrije dag ga ik eens een dagje op pad naar de Bisonbaai!


Wilco   16-05-2018 13:02

Hi Do,

Aan het meertje is het erg goed toeven. Naakt en gekleed gaat min of meer door elkaar. Van kleine kinderen tot ouderen.

Je wilt de plekken achterin tegen de waal vermijden in jouw geval.


Do   16-05-2018 06:59

Hi,
Misschien een hele domme vraag maar als ik ondeestaade berichten lees kom ik er niet helemaal uit.
Wordt de Bisonbaai gebruikt voor “gewoon” naaktrecreatie of wordt er meer verwacht als ik daar een middagje wil zonnen?
Ik ben op zoek naar een mooie rustige plek om lekker met mijn boekje te chillen.
Groetjes Do


Amber   12-05-2018 17:43

Vandaag lekker aan het strandje geweest, er waren gelukkig nog meer oude bekende gasten, en het groen is alweer een have meter hoog. Water staat ook een stuk lager waardoor, je geen dijk ziet, en ook meer beschut bent tegen de wind. Ondanks alles een heerlijke dag gehad aan het waalstrandje.

Gr amber
Jan en wilma   02-05-2018 22:17

vandaag zijn we even met de hond een wandeling langs het strand van de waal gaan maken. het was ff schrikken, wat jammer dat staatsbosbeheer zo ons mooie plekje heeft toegetakeld.
we komen hier al jaren, en het is er heerlijk in de zomer, we gingen er niet voor op vakantie. ook nu gaan we juist nog vaker proberen te komen, en nemen we een tentje en parasolletje mee, voor wat privacy, maar wegblijven.....NO WAY!!!!


Eddy   23-04-2018 15:30

Afgelopen zaterdag aan het waalstrandje geweest. Er is flink gesnoeid idd. Geen privacy meer, laten we ons samenspannen en gewoon blijven komen, zoals amber zegt!!!
Het is jammer, maar het is nu nog vroeg in het voorjaar, het groen kan nu nog wel een paar weekjes goed groeien.

Eddy


Kenneth   23-04-2018 15:17

Het is er dit jaar nog niet van gekomen, maar zo gauw het weer en mijn agenda het weer toelaat zal ik er ook weer gaan liggen. Waar die "verboden toegang" borden op slaan weet ik ook niet en ook niet wie ze geplaatst heeft. Wellicht eens informeren bij staatsbosbeheer. En dat radicale kappen is vast in de winterperiode gebeurt, want ik ken zo een paar vaste gasten, zoals (lange) Peter (bekend van het opruimen/schoonmaken met grijper en plastic tas) die anders flink in opstand waren gekomen. Ik hoop dat de struiken tegenover het eiland er nog zijn, daar kon/kun je nog een beetje uit de wind liggen.


Amber   22-04-2018 23:11

Helaas is er radicaal gekapt, ik schrok me kapot, en is de mooie blue lagoon Een zandvlakte geworden. Ik denk dat de bewoners er ook een aandeel in hebben, aangezien er ook zelf geplaatse “verboden toegang borden staan”, voor de openbare ingang.
Laten we aub niet wegblijven, maar gewoon deze zomer ook genieten van het heerlijke strand. Niet te veel op de plantjes lopen, dan groeit het hopelijk weer snel aan.
Ik lig er gewoon!!! Jullie ook??

Gr amber


Jp   08-04-2018 23:46

Aan de waalzijde alle bomen en bossen weg gekapt
Een grote kale vlakte geworden dus van de mooie strandjes is weinig over
Je kijkt nu van de dijk zo op de Waal
Dus Staatsbosbeheer heeft flink huisgehouden
Nu veel meer wind en geen schaduw plekken meer


Kenneth   24-10-2017 13:30

@Dorine,
Heel erg bedankt voor je bericht en uiteraard de webmaster bedankt voor het verwijderen van Tony's bericht.
Helaas heeft hetgeen Tony beschreef door de jaren heen inderdaad ook figuren aangetrokken die de Bisonbaai bezochten om andere redenen. Maar gelukkig heb/had ik de indruk sinds (eind) vorige zomer en deze zomer dat het weer de goede kant op ging. Vaste types als de 'verhuizer' of 'bokito' niet meer gezien en hoop dat die voorgoed wegblijven. Het is en blijft goed toeven aan de mooie Bisonbaai en het beste stuk (publiek/sociale controle) is daar vanwaar je gemakkelijk naar het eiland kunt zwemmen.


Dorine   19-10-2017 20:59

Ik moet even iets kwijt aan Tony die hieronder een 'seksbericht' heeft gepost op 2 juni 2017. Wat jammer Tony dat je onze geliefde Bisonbaai niet alleen hebt gebruikt voor seks onder de blote hemel maar ook nog gemeend heb daar een bericht van te moeten posten op deze plek.
Weet je wel wat je hier allemaal mee stuk maakt? Besef je wel dat je hiermee nog meer mannen lokt met andere bedoelingen dan genieten van zon, water en natuur met respect voor andere gasten?
Besef je wel dat vrouwen, samen of alleen, hierdoor nog meer op hun hoede moeten zijn voor onsmakelijke types in de struiken of pal voor hun neus die hier ongevraagd hun gerief komen halen? Snap je misschien dat jij ze met jouw gedrag en jouw stukje hieronder in feite hiertoe oproept? Of denk jij hier niet over na en ben je met je vriendin alleen maar uit op je eigen behoefte?
En tot slot: Rijkswaterstaat blijft alert op mogelijkheden de Bisonbaai illegaal te verklaren, compleet met boetes. Jij geeft ze een prachtig argument in handen: vrije seks onder de blote hemel, vaak in het gezichtsveld van kinderen.
Je wordt bedankt Tony!

Webmaster:
Bedankt Dorine voor je opmerking. Het bericht van Tony is verwijderd.


Kenneth   25-09-2017 13:25

Vanmorgen een hele mooie waardige afscheidsdienst bijgewoond ter nagedachtenis van Gerrit.
Heel fijn om te zien dat er nog een aantal andere vaste bezoekers van de baai waren.
Bijzonder dat in de speech ook zo nadrukkelijk werd stilgestaan bij het feit dat Gerrit zo vaak en graag in de Ooij (aan de Baai)was.


Kenneth   21-09-2017 19:21

IN MEMORIAM GERRIT (GERHARDUS JOHAN WILHELM) VAN VRIJALDENHOVEN

Vandaag bereikte mij het droevige bericht dat Gerrit van Vrijaldenhoven ook wel bijgenaamd 'De burgemeester (van de baai)' of 'Ouwe Gerrit' afgelopen Maandag 18 September op 86 jarige leeftijd is overleden.
Als er één iemand verbonden was aan het naaktstrand van de Bisonbaai dan was het wel Gerrit.
Mijn eerste kennismaking met hem was in de jaren '80 toen het gehele terrein nog in particuliere handen was van Toon Peters, de bekende man met cowboyhoed die bij de ingang zat/stond om de entreegelden te innen. Als fietser betaalde je 1 gulden en als automobilist 3 gulden meen ik. (je kon daar toen nog parkeren met de auto). In die tijd heeft ook Gerrit een tijdje bij de ingang gezeten om voor Toon entreegelden te innen.
Later werd hij een vaste gast die zijn vaste stek had bij een paar struiken tegenover het eilandje en bij het zelfgemaakte boomstammenbankje langs het pad.
Hij was er bijna altijd wel. Op enkele uitzonderingen na stapte hij op mooie dagen (+/->18graden)altijd wel tussen 10.00u. en 12.00u. op de fiets om naar de baai te gaan vanuit Nijmegen (Neerbosch Oost) om er dan tot zeker een uur of zeven à acht te blijven.
Hij maakte met iedereen wel een praatje en liep ook altijd zijn dagelijkse rondje om met bekenden en andere bezoekers een praatje te maken. Rondom hem vormde zich ook in de jaren '90 min of meer een vast groepje waartoe ook de 2 mannen behoorden die altijd het zeer lovenswaardige werk deden van opruimen van afval.
Hoe rustig het ook was, Gerrit was er altijd wel. Al was het maar om daar een sjekkie te roken. (thuis mocht hij niet meer roken). Gerrit had altijd mooie verhalen over vroeger en je liet hem die met volle overgave vertellen ook al was dat voor de zoveelste keer.
Een Bisonbaai zonder Gerrit is als een weiland zonder koeien, Gerrit hoorde er gewoon bij!
De Bisonbaai zal nooit meer hetzelfde zijn.
Gerrrit: rust zacht en vredig!!!
En we zullen aan je blijven denken!


frits   29-08-2017 02:14

Ha Rick

Over algemeen zijn wat oudere mensen daar. Maar ook wel eind twintig begin dertig. Fijne van de baai is dat die zo groot is dat je altijd wel een plek vindt waar je lekker kan liggen die je bevalt. Ik zou even rondlopen en kijken waar je je het prettigst voelt. Voor iedereen is er wel een plek. Het is nu nog lekker weer dus vooral nog doen!

Rick   28-08-2017 13:28

Hallo,

Ik ben 21 en vraag me af of er meer jonge mensen komen?

Rick


Rick   28-08-2017 08:01

Hallo,

Ik ben 21 en vraag me af of er meer jonge mensen komen?

Rick


marc   27-05-2017 03:24

vandaag geweest en was super lekker weer,
ben halverwege de baai gaan liggen en ik had veel bekijks.
niet dat het mij uitmaakt want vind het wel g. om bekeken te worden.
ik probeer elke week met mooi weer er weer te liggen.

en trouwens de sex daar valt wel mee, heb het nog maar 2 keer mee gemaakt dat ze in het openbaar sex hebben, en het stoort mij niet.
ik zou zeggen, dat moet veel meer gebeuren :)Marcel   23-04-2017 14:52

@Daan. Het weer is nog niet echt daverend. Maar als over enkele weken het zonnetje goed schijnt en de temperatuur goed is (20+) dan komt iedereen weer naar de bisonbaai.
Dan zul je zeker niet de enige zijn tussen de wandelaars!

Hopen op een mooie lange warme en zonnige periode!


Daan21   28-03-2017 12:44

Goedemiddag!
nu het mooie weer er weer aan komt vraag ik me af wanneer de meeste weer naar het strandje gaan want alleen tussen de wandelaars is toch beetje ongemakkelijk...
kan iemand mij hier antwoordt op geven?


joediet   11-10-2016 14:39

Afgelopen zaterdag deed ik een poging tot naakt zonnen. Helaas was het erg koud brrrr. Ook was ik de enige die naakt was, dit resulteerde in ongemakkelijke situaties. Volgende keer beter!!!!!! :) xD


Rik28jr.   14-09-2016 14:03

Morgen (do 15-9) een lekker dagje vrij en nog mooi weer! Ga er heerlijk de hele middag naakt zonnen. Wie nog meer daar morgen?


J   13-09-2016 17:20

Morge weer lekkr naar het naakt strand is heerlijk bij bisonmbaai wel war oude manne maar ben jong van 18 lig er heerlijk


Daan   09-09-2016 08:33

Afgelopen dinsdag gelegen aan het strand. Het was echt heerlijk liggen niet zo druk was het maar wel gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar! Hebben anderen ook goede ervaringen?


Marcel   24-07-2016 14:33

@bistel, Parkeren nabij Oortjeshekken is een optie. Het eigen terrein is voor gasten! Op de dijk kun je parkeren, maar let op de verboden!
Tegenover Oortjeshekken kun je de dijk af. Je loopt rechtsom de Bisonbaai. Het eerste gedeelte is meer familie Vanaf de dijk gezien is de overzijde meer het naaktrecreatie gedeelte. Hoe verder je loopt hoe "rustiger het wordt" langs de Bisonbaai. (minder bezoekers - en denk ook geschikte voor foto's). Alternatief is om niet de Bisonbaai kant te kiezen, maar meer de rivier/Waal kant. Er zijn paden richting dit gebied!
Succes


Bistel   24-07-2016 13:07

We zijn een bistel maar willen een keer naar de Bison baai om lekker naakt te zonnen.
We weten niet precies waar we moeten zijn.
Als we parkeren bij Oortjes Hekken hoe moeten we dan lopen om bij het naaktgedeelte te komen.
We doen in het buitenland veel aan naaktrecreatie en foto's maken.
Wie kan ons verder helpen?


maik en partner   13-07-2016 11:52

zondag geweest,was lekker warm en heel erg druk,bij mooi weer gaan we weer ,water stond wel hoog vond ik


Frank   10-07-2016 00:49

Hoi, wie weet of de Bisonbaai weer open is? En is het weer mogelijk om aan de Waal zonnen?


Wilco   23-06-2016 12:56

Hi Marcel,

Het is de laatste dagen natuurlijk overal erg nat. Ik ben er een week of twee geleden nog geweest. Er zijn op dit moment veel minder geschikte ligplekken zo aan het water door die waterstand. Hierdoor lijkt het al snel druk. Er zijn bij goed weer best wat mensen te vinden. Gekleed en ongekleed, soms ook door elkaar.


Marcel   22-06-2016 12:34

Is de bisonbaai deze dagen bereikbaar ivm hoogwater?


J   08-06-2016 13:06

Bisonbaai is open


erwin   07-06-2016 09:21

is bisonbaai alweer geopend?


Ronald   06-06-2016 22:06

Leuke plek, fijne plek om te zwemmen en zonnen.
Het zou nog leuker zijn als je wat meer contact zou hebben
met andere mensen die ook graag genieten van het 1 zijn met de natuur. Maar als je probeert een praatje te maken wordt er meteen gedacht dat je meer wil dan een leuk gesprekje.
Dus dames als je het leuk om te praten tijdens het zonnen.
Spreek me aan. Gezellig. Als ik er ben zit ik aan de overkant, tegenover de ingang op een grote grijze handdoek.
Gr en misschien tot ziens


J   03-06-2016 18:50

Bisonbaai is afgesloten ivm de hoge waterstand


J   03-06-2016 10:57

Bisonbaai is afgesloten ivm de hoge waterstand


Johan   03-06-2016 08:34

Hallo,

Ik hoorde van hoge waterstanden. Zijn de strandjes aan de Waal in de Ooijpolder (omg. Bisonbaai) nog bereikbaar? Het wordt vandaag namelijk zonnig weer.


Jongen28   01-06-2016 12:16

Zijn er mensen met deze periode op de bisonbaai of alleen met 30gr en zon


Rob   14-05-2016 17:21

Gisteren middag even een uurtje geweest.
Mooie plek, Prachtig helder water en het was niet zo vreselijk koud als de Galderse meren nu nog.
Leuk dat er ook nog waterplanten groeien. Mooie fontijnkruiden zien staan en wat aarvederkruid. Geen biologisch dode plas.

Toen ik weg ging werd het wat drukker. Voor herhaling vatbaar dus.maik en partner   09-05-2016 13:27

zondag 8-5 heerlijk liggen zonnen op de baai,voor herhaling vatbaar,water wel ijskoud ,maar wel helder


P&L   05-05-2016 20:20

Vandaag zijn wij voor het eerst op het naaktstrand van de bisonbaai geweest.
Het was heerlijk vertoeven daar, Er waren stellen en vrouwen en natuurlijk ook mannen.
Het water was nog wel koud maar toch gezwommen....brrr.
Zeker een reden om vaker te gaan.

Groeten P&L


Loes   03-03-2016 10:11

Bedankt voor je reactie Wilco. Dan gaan we het deze zomer maar eens proberen aan de Bisonbaai. Dank je wel!


Wilco   01-03-2016 16:40

Ja hoor. Naakt zijn is niet verplicht. Met name bij de rustige gedeeltes aan het meertje zie ik gemengd door elkaar wel vaker.


Loes   26-02-2016 11:23

Is er op dit strand ook een gemengd deel? Naakt en zwemkleding door elkaar?Klaas   04-01-2016 13:21

Ik heb d laatste jaren de BISONBAAI ervaren als een heerlijk stek om samen met mijn vrouw naakt te recreëren. Wij kwamen op de BB regelmatig bekenden tegen waarvan wij niet wisten dat zij aan nudisme deden. Het schept een (andere) band en op deze gemoedelijke plek ervaren wij het als normaal dat bekenden er ook zijn.
Seks heb ik er nog nooit gezien, misschien moet ik zeggen "helaas", want ik vind het wel passen bij naaktrecreatie. Natuurlijk op een afgelegen stek waar niemand het zal en kan ervaren als aanstootgevend.


Wim   01-10-2015 19:48

Beste Ferdi,
Op de Berendonck komen zowel mannen als vrouwen om naturistisch te recreëren . Een routebeschrijving vind je op deze site onder "Berendonck", wij liggen helemaal aan de zuidkant, op het kaartje het roodomrande gebied, precies aan de andere kant dan de hoofdingang.
Groeten,
Wim.


Ferdi   01-10-2015 12:39

Hey wim op de berendonck lopen en liggen wel mensen naakt mannen en vrouwen of dat niet en waar moet ik dan zijn op de berendonck hoofdingang of waar


Wim   01-10-2015 11:28

Dat weet ik niet, maar aan de Berendonck zijn die er zeker wel !
Groeten, Wim


Ferdi   01-10-2015 10:44

Goede dag mensen

Zijn er nog mensen die deze periode eind september begin oktober nog op de bisonbaai zijn (naakt liggen of naakt rondlopen) of is dat alleen hartje zomer gr ferdi


Eric   30-08-2015 14:55

wie heeft gisteren mijn telefoon gevonden of meegenomen? Ik zou hem graag terugkrijgen. Bel even naar het ICE-nummer


ErwiN   22-08-2015 14:39

Kom er al jaren, ja idd wat meer mannen dan stellen of vrouwen alleen, maar je kunt er goed liggen nog nooit problemen gehad.


H. Alteveer   20-07-2015 15:33

Nou mijn vrouw en ik zijn er lekker wezen zonnen. Er zijn wel weer veel van die stiekemerds die dicht bij je gaan zitten en maar koekeloeren of er 'iets' gebeurt. Vervelende kerels zijn het, bah!


Ronald   11-07-2015 21:15

Afgelopen vrijdag voor het eerst naar de bisonbaai geweest. Ik vond er een heerlijk ontspannen sfeer hangen, waar je fijn relaxed je kleren kunt laten vallen en een plekje kunt zoeken. Ik ga zeker weer een keertje terug


H. Alteveer   05-07-2015 20:12

Nou Peter, dat zou dan een stomme zet van deze fotograaf zijn om naar de politie te stappen.


Eduard   05-07-2015 17:31

Kom graag een keer zonnen. Ik wil graag rustig liggen en wat lezen. Soms een praatje is geen probleem ook niet door oudere bezoekers. Ik ben zelf ook de jongste niet meer. Kan dat op dit strand?


peter   02-07-2015 10:04

LET OP,er loopt iemand rond die foto's maakt van jemaakt als je lekker licht te zonnen, en net liefst fotografeert hij andere bezigheden en dreigt ermee naar de politie te stappen...


Marcel   01-07-2015 15:41

Het is een mooie natuurlijke omgeving. Goed om langs de baai, maar ook langs de strandjes van de Waal te genieten van de zon (Natuur). Je kunt er uitstekend en rustig een rondje naaktlopen. Het is deze dagen bijzonder warm, dus als het even kan vroeg aanwezig en een mooi plekje zoeken (zon-schaduw).
Naast genieten van de zon, sluit ik mijn ogen niet voor andere ontmoetingen die op een bepaald gedeelte ontstaan. Ik stoor mij daar niet aan.


   27-06-2015 19:30

waar zijn de mensen die in 2014 in het gastenboek hebben geschreven


   26-06-2015 22:14

maar volgende week wordt het heet


   23-06-2015 17:04

deze week wordt het weer niks


   20-06-2015 02:54

wie is er tussen de leeftijd van 30 en 35?


   12-06-2015 19:02

35 is weer te oud


   11-06-2015 23:58

Wie is er tussen de leeftijd van 25 en 30???   04-06-2015 23:53

wordt eindelijk een hete zomer


   23-05-2015 20:12

dit gastenboek wordt ook bijna niet bezocht


   23-05-2015 01:06

ik


Peter   12-05-2015 01:09

Ben vandaag 11-05-2015 op de baai geweest.
Ben zelf een man van 27 jaar.
Vond dat er erg veel oude mannen waren die me raar aan keken.
Zag bijna geen leeftijd genoten en al helemaal geen vrouwelijk schoon.
Zijn er ook wel eens mensen van mijn leeftijd die hier alleen heen gaan?
Ik hoor het graag.


Leonie92   21-01-2015 21:23

En SWYD, ben je nog eens verderop geweest bij de baai?
Was het maar weer zomer..! ;)


Tommie   14-07-2014 10:16

Zaterdag 12 en zondag 13 juli 2014 heerlijk kunnen zonnen en zwemmen. Zondag na 19:00 uur had ik de HELE Bisonbaai tot mijn beschikking. Ik voelde me even Tom Hanks in de film Cast Away....


SWYD   11-06-2014 16:46

Ik ben vanmiddag even over de baai heen gelopen, niet bewust op zoek, maar ook niet bang voor een ontmoeting.

Ik moet zeggen dat ik door niemand ben aangesproken of benaderd, alle mannen lieten me netjes lekker liggen en heb ook geen vervelende dingen gezien.

Ik ga zeker nog een keer terug, wellicht loop ik even naar dat andere gedeelte, is dat aan het einde v/d baai rechts richting de Waal?


Robin   08-06-2014 16:42

Ik ben 22 en ik twijfel ook een beetje. Maar ik denk dat ik na wat Rox zei het ook eens ga proberen als het zulk lekker weer blijft :)


Rox   07-06-2014 18:18

@Jan: ik had die twijfel eerst ook (ben 27), maar ben vandaag voor het eerst naar het strandje gegaan en kon lekker zorgeloos genieten van de zon. Publiek is van alle leeftijden (hoewel voornamelijk ouderen) en de sfeer is prima.


Jan   19-05-2014 16:29

Hallo,

Zijn er ook jongeren die hier komen om van de zon te genieten? Zelf ben ik 25 en twijfel al een tijdje om naar de Bisonbaai te komen.


H&E   28-03-2014 01:19

Waarom doen naturisten zo moeilijk over sex?
Waarom gaan naturisten juist daar wandelen met hun kinderen waarvan ze weten dat er iets gebeuren kan?
Waarom gaan er zoveel naturisten naar cap dágde?
Waarom vinden ze het daar wel leuk om sex op het strand te hebben ja ik heb er daar heel veel gezien.
Waarom zijn de stranden daar druk en gezellig?
Gewoon omdat iedereen het daar naar zijn zin heeft en dat wordt ons hier ontnomen door de naturisten daarvoor onze dank.


wereldburger   02-03-2014 20:56

angst is bepaald lullig ja. trek je nou maar wat aan van jezelf anders


piet   24-08-2013 21:35

antwoord op Norbert&Yvonne
Ik moet ze helaas gelijk ,was er vandaag en heb met eigen ogen kunnen zien ,van verre ik al kon zien waar er een stel/vrouw lag , omringd door mannen , en ook zelf gezien een dame die aankwam met de fiets , en voordat ze uit de kleren was ,mannen op hun handdoekje er omheen .Sexuele uitspattingen heb ik geen gezien . ik zou willen zeggen tegen iedereen heb RESPECT voor elkaar en zeg of geef het aan als je ergens niet van gediend bent.


Norbert und Yvonne   17-07-2013 14:17

Antwort auf John:

Ich denke, dass das nicht mit den "Deutschen Touristen" zu tun hat, sondern damit, dass viele Männer dort einfach ihren Trieb befriedigen.

Meine Frau und ich kommen schon lange Zeit zur Bisonbai und "haben keine Angst". Wir waren auch am 15.7.13 dort und haben an zwischen mehrere Frauen und Männer gelegt. Direkt hinter uns fing dann mitten am Strand ein Mann an, wild zu onanieren.
Das hat mit Naaktstrand und Naaktbaden nicht mehr zu tun. Auch die vielen Männer, die ständig ihre Kreise dort laufen, mittlerweile ist das ekelhaft und insbesondere als Frau kann man sich dort nicht mehr wohlfühlen.
Sobald sich eine Frau auszieht und gfs. einen Tanga anhat, schwirren die Männer an.
Was weiter hinten in der Bisonbai passiert und getrieben wird, will ich hier überhaupt nicht mehr beschreiben!!!!!!

Met beste groeten uit Kleef


sander   11-07-2013 16:16

Hallo,

Ben een jonge kerel hier ooit 1 keer geweest en beviel me erg goed.
Binnenkort maar weer eens kijken, hopen dat er inderdaad geen opdringerige mannen zijn, althans, goed uitziende jonge mannen mogen altijd een praatje komen maken haha.

Verder mooi strandje en inderdaad voor ieder wat wils.


Jasper   08-07-2013 13:25

aha, een tiebvoudje: "voorbij de maas" moet dus "voorbij de baai" zijn.


Jasper   08-07-2013 00:43

De Bisonbaai is een van mijn favoriete naaktstranden, samen met het strand bij Velsen/Ijmuiden.

Mijn ervaring over de afgelopen 3 a 4 jaar is dat het een strand is met voor ieder wat wils. Het eerste stuk is zeer geschikt voor families en echte naturisten maar als je verder loopt langs de baai vind er ook meer 'andere' naaktrecreatie plaats. In het bosje achteraan tussen de baai en de waal vind je vrijwel alleen mannen. Op de waalstrandjes voorbij de maas weer vooral stellen zonder kinderen. Het gedeelte tussen de baai en de waal en de 2e helft van het strand aan de baai trekken vooral een heel gemengd publiek.

Het is goed mogelijk om aan de bisonbaai te recreeren zonder geconfronteerd te worden met enige 'seksuele uitspattingen' maar ook om deze vrijwel zeker wel tegen te komen.

Dus om een goeie indruk te krijgen van het gebied zou je eigenlijk op een wat drukker moment vanaf het textielstrand langs het water tot aan het einde moeten wandelen, dan langs het bosje naar de waal, en eventueel nog 1 of 2 strandjes verder langs de waal richting Nijmegen.

Het is een mooi en groot gebied met, zoals ik al zei, voor ieder wat wils.


Frans   07-07-2013 15:52

Wil binnenkort ook eens gaan, wordt mijn 1e keer naaktrecreatie. Maar is het waar dat er zoveel opdringerige mannen zijn??? Ik wil gewoon rustig genieten...


Udo   07-07-2013 12:23

Ga er vanmiddag naar toe om lekker te zonnen en evt. te zwemmen. Kan ik met eigen ogen zien of de verhalen over de mannen waar is . overigens vriendin gaat mee


j   25-06-2013 11:49

25-6-2013 is de bisonbaai inmiddels weer open en is het water alweer gezakt naar normale waarde


John   16-06-2013 21:25

Beste luitjes

Over de Bisonbaai gesproken. Ik heb me zowel verbaasd als geërgerd aan de leugenachtige verzinsels over zogenaamde sexuele uitspattingen aan de Bisonbaai. Mijn vriendin en ik komen al tientallen jaren aan de Bisonbaai. Wij hebben in de loop der jaren zeer weinig gemerkt van dit soort toestanden. Heel af en toe gebeurt er natuurlijk wel eens iets 'schokkends'. Maar dat gebeurt meestal op grote afstand van het gewone nudistengedeelte waar mensen die elkaar doorgaans goed kennen zulk gedrag meteen af zouden keuren. Ik heb de indruk dat enkele gefrustreerde wandelaars er zelf vreemde fantasieën op na houden, aan ontkledingsangst lijden of zich via deze website afreageren op het nudistengebeuren 'an sich' Tegen Duitse toeristen die kennelijk op het 'verkeerde moment' op een 'verkeerde plaats' vertoefden zou ik zeggen. Vielleicht haben Sie einige grosse Kaninchen mit Menschen verwirrt. 'Aber wenn Sie den Bisonbaai nächste mal wieder besuchen, lauere denn nicht aus ein verborgenes Versteck nach die Nudisten aber kleiden Sie sich bitte aus und mach es Ihnen gemütlich zwischen die normalen Naktbader. Sie brauchen kein Angst für uns zu haben.

Met de groeten uit Nijmegen


peter   07-06-2013 13:10

7 Juni 2013.Heelaas het is de 3e keer dit jaar dat het is afgesloten,het moet niet gekker worden.
St.B heeft er een zooitje van gemaakt
Die mensen''? van st.Bosbeheer & FreeNature hebben nl een uit de hand gelopen hobby, Galoway;s en Konick's paarden Fokken.
Door deze geimporteerde beesten boel moeten de Mensen wijken,het ongeveer als dat je zegt,,alle Nederlanders van niet buitenlandse afkomst moeten binnen blijven ,want de allochtonen moeten rust hebben.
Het word hoog tijd dat er eens een protest actie komt.
laat St.Bosbeheer & FreeNature maar naar zuid Africa gaan dar heeft men ruimte genoeg om dit soort hobby's te verwezelijken.DUS Laat de Mensen Hier met Rust!,en kom tot Bezinning.
Een alternatief is de MacDonals,daar kan het overtollige vee ook heen.


Norbert   05-06-2013 09:46

Dat klopt. In verband met het hoge water is de Bisonbaai afgesloten ter bescherming van de dieren


Nico   03-06-2013 22:18

Vandaag geweest om eens te proberen. Helaas, een groot hek blokkeert de toegang. Hermetisch afgesloten en geen verklaring waarom.
Jammer, het hele eind voor niets gereden.


Anita + Philipp   28-05-2013 15:13

Da es hier in D am Niederrhein kaum Gelegenheit gibt, so schön nackt zu baden und zu sonnen wie an der Bisonbai, fahren wir auch schon seit Jahren dorthin.
Auch wir haben im letzten Jahr festgestellt, dass viele dort ihre sexuellen Vorlieben ausleben. Früher konnte man noch schöne Nacktwanderung bis zum Ende der Bisonbai und dann rüber zum Rhein machen. Das ist nur dann möglich, wenn es einem nicht stört, dass ständig Männer mit erigiertem Penis durch die Gegend laufen oder Paare egal welchen Geschlechts sich dort öffentlich ihrem Drang hingeben.In der Bisonbai gibt es eine gewisse räumliche Grenze nach Textilstrand und Strand mit Paaren und einzelnen Personen, die dort nur schwimmen und sonnen möchten. Hinter dieser Grenze ist wohl fast alles möglich. Ob das schön ist, muss jeder selbst beurteilen. Wir finden es pervers und meiden diese Bereiche. Dann hat man auch seine Ruhe und kann Wasser und Sonne genießen und hoffen, dass es endlich gutes Wetter wird.


Peter   09-05-2013 15:07

Ich war bisher 4-5 mal dort und habe keinerlei sexuelle Aktivitäten beobachtet.


yvonne   08-05-2013 09:37

Mein Mann und ich waren am Montag in der Bisonbaai und mittlerweile habe ich den Eindruck, dass viele Männer und Frauen dort ihren Sex ausleben. Das hat nichts mehr mit Naturismus zu tun!!!! Mitten zwischen mehreren Paaren legte sich ein Paar und schon nach wenigen Minuten machte die Dame bei dem Mann einen Blowjob. Der zog natürlich viele Solomänner an, die dann wild und offen onanierten. So langsam macht es keine Freude mehr, zur Bisonbaai zu gehen. Leider ist das hier aber die einzige Möglichkeit, um nackt zu schwimmen. Am Wyler Meer liegen fast immer nur - ältere - Männer. Auch dort fühlt man sich als Frau nicht wohl


J   06-05-2013 17:26

...Domme kerels, als ze zonodig willen kijken kunnen ze beter gewoon een rondje plas wandelen, is nog gezonder ook dan dan de hele tijd zitten...

Maar hoe ziet het er nu uit rond de Bisonbaai, is het naaktstrand nog meer dichtgegroeid of valt het mee?


willem   06-05-2013 10:40

Heb me gisteren verbaasd en ook geërgerd; reed over de dijk bij OOrtjeshekken, zie daar een Volvo, links in de berm, erg hinderlijk voor verkeer, wat schetst mijn verbazin, zit een vent te kwijlen met een verrekijker. Ietsje verderop een "heer"in een Jaguar, van hetzelfde laken een pak. Het is niet te geloven, zogenaamd vogels spotten, maar de kijkers gericht op het naakstrandje.


yvonne   24-08-2012 11:37

Wie ich schon mal geschrieben habe, kommen mein Mann und ich schon seit Jahren zur Bisonbaai. Die Zahl der Männer, die sich am Strand befriedigen, hat in diesem Jahr enorm zugenommen. Aber, wenn man am Anfang des Nacktstrandes sich hinlegt, wo viele Familien mit Kindern liegen, gibt es das Problem nicht. Je weiter man durchgeht, so größer wird die Anzahl der Männer und auch schwulen Männer. Es gibt aber auch hetrosexuelle Paare, die sich mitten zwischen die Männer legen und sich dort "lieben" und es wohl toll finden, wenn diese Männer sich dann befriedigen. Die brauchen das wohl. Ebenso gibt es auch lesbische Paare, die sich mitten zwischen hetrosexuelle Paare legen und sich dort "lieben", so wie am letzten Wochenende. Das war dann auch nicht unbedingt schön. Trotzdem gehen wir immer noch gerne dahin. Einfach mal weggucken, das hilft auch schon mal.


stel   22-08-2012 09:37

Tips,
Als je zegt dat je niet gedient bent van ze gaan ze meestal wel weg.
Ja ik weet het ;het is erg dat je erom moet vragen.
Wat je ook kunt doen is vooraan in de baai blijven daar heb je geen last van ze.
Of je zoekt een strandje langs de waal op (daar lig je helemaal alleen.
En voor de mannen die dit lezen, het wordt zo wel verziekt , en het leuke ongedongen sfeertje is weg


dames   21-08-2012 15:35

Voor het eerst naakt willen zwemmen op deze prachtige plek, maar helaas links, rechts en achter ons aftrekkende mannen. Absoluut niet op ons gemak gevoeld, aangekleed en weggegaan. Dit is toch niet waar een naaktstrand voor bedoeld is! Schaam jullie.


Franca   18-08-2012 10:13

Gisteren zijn mijn man en ik voor het eerst bij de Bizonbaai geweest. Werkelijk een prachtig gebied met veel ruimte voor naakt recreatie.

Alleen veel last gehad van VEEL te opdringerige kerels die zich openlijk op het strand vlakbij ons stonden te bevredigen.

Voor ons een reden om hier niet meer terug te gaan. Wij voelde ons hier absoluut niet veilig. Er is totaal geen sprake van respect voor elkaar.

H. Alteveer   13-08-2012 12:03

Afgelopen weekend in Ooij (Bisonbaai) geweest,mooi strand (bisonpoep minder leuk). Prachtig helder water met op de bodem beetje begroeing. Bezoekers van allerlei pluimage van hoofddoek tot naakt, en zeer vriendelijk en tolerant!


michel   30-01-2012 18:34

Lekker in me stringetje op de bisonbaai lopen.


Tjipke (webmaster)   28-12-2011 15:01

Om 12 uur is er bij de Bisonbaai wel een duik, maar of er ook bloot wordt gedoken is maar de vraag. http://is.gd/SL7KCH


Jeanette   28-12-2011 13:50

wil graag weten hoelaat het zwemmen is in de Bison baai? Kan iemand me dat vertellen???Paul   04-07-2011 17:49

hanshansdiever@hotmail.com 26-06-2011 15:00

ik ga er straks heenl hoop er toch een paar naakte mensen te zien

---

Aapjes kijken, doe normaal zeg.
Koop een toegangskaart sauna, dan zie je gegarandeerd blote mensen, mensen die net als jij eten, drinken en leven.
Even tussen ons: Volgens mij zitten er in Zoo Rhenen een paar opgesloten. Snel, snel.


hanshansdiever@hotmail.com   26-06-2011 15:00

ik ga er straks heenl hoop er toch een paar naakte mensen te zien.


Henk   03-07-2010 23:34

Vind het altijd leuk om er te zijn, er is veel ruimte,het naaktstrand wordt druk bezocht zowel door jong als oud.parkeergelenheid is er voldoendeyvonne   11-09-2009 14:56

Seit Jahren kommen mein Mann ich sehr gerne zur Bisonbaai. Leider muss ich groepje3 zustimmen. Direkt am Anfang vom Nacktstrand ist bei schönem Wetter sehr viel Betrieb. Dort liegen dann auch meistens Paare und auch Kinder. Je weiter man durchgeht, so nimmt die Zahl der Einzelmänner immer mehr zu. Leider haben viele keinerlei Hemmungen mehr, sich in aller Öffentlichkeit zu befriedigen, ohne dass man denen einen Grund dafür gibt. Das ist wirklich nicht mehr schön.groepje3   23-08-2009 15:52

gezellig zwemmen in de bisonbaai, met zicht op een zich zelf bevredigende man op 20-8.
GATVERDAMME!!!!!


Marie Oublie   30-06-2009 17:26

Wij vonden de geklede mensen nog enger!


Groepje 2   02-04-2009 11:21

Wij vonden de naakte mensen eng.! 
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend