Laatst bezocht: 09-09-2021

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Friesland   Nederland   English   Deutsch   France
 

Naaktstrandje De Potten Sneek
Foto's

Oudere foto's staan ook nog online: klik hier.
Het parkeerterrein.Dagrecreatie De Potten. Op de achtergrond het naaktstrandje. Bekijk hier het infobord bij de plas. (Hierop staat geen info over het naaktstrandje, dat aan de overkant ligt).Het voetpad naar het naaktstrandje is eind 2021 geasfalteerd.Voor de doorstroming van het water in de zwemplas, is er in 2008 aan de westzijde een nieuwe duiker gemaakt.Het begin van het naaktstrandje. Het naaktstrandbord is iets verplaatst tot aan het einde van de bosjes.Bekijk hier de huisregels op het verplaatste bord.De grote zonneweide, is begin 2016 opgehoogd en van een nieuwe grasmat voorzien.
Eind 2016 zijn de grote bomen gekapt, en zijn er nieuwe boompjes geplant. De zonneweide is nog steeds vrij drassig en ziet er verder slecht uit.Bankje en afvalbak bij de grote zonneweide.De nieuwe aanplant op de grote zonneweide.Een heel verschil met vroeger (voor 2016).De grote ligweide, met op de achtergrond het voetpad.

Een klein stukje over het voetpad naar de smalle ligweide aan het water.De ligweide aan het water.Het naaktstrandje.Bankjes aan de waterkant.Via een aantal steigers is het zwemwater te bereiken. Het zwemwater, dieper dan 2,00  meter, is alleen geschikt voor geoefende zwemmers.Het naaktstrandje.Het nieuwe skiwatersport gebouw gezien vanaf het naaktstrandje.Het begin van naaktstrandje aan de oostzijde.

Achter het naaktstrand was er veel wateroverlast. Met de droogte van 2018 en 2019 valt de wateroverlast momenteel wel mee.De Potten heeft een open verbinding met het Sneekermeer.De uitkijkpost aan het Sneekermeer.Het uizicht van uit de uitkijkpost, richting de Potten.Het uizicht vanaf de uitkijkpost op de jachthaven met de Beachclub Sneek.

Eťn van de twee toiletgebouwen op het textielstrand.Het nieuwe waterski gebouw, met terras aan het water. Hier is aan het loket ook ijs en fris verkrijgbaar.WaterskiŽr, met op de achtergrond het naaktstrandje.Het textielstrand is door de komst van de waterkabelskibaan flink verkleind.
Hier staan ook enkele speeltoestellen.RCN de Potten,  Kamperen en bungalows aan het water van het Sneekermeer


Enkele foto's van de Sneekweek (2013).Tijdens de Sneekweek wordt een deel van het textielstrand als camping gebruikt.Het pontje naar het Starteiland.Bootjes worden zeilklaar gemaakt.Drukte op het water tijdens de Hardzeildag (woensdags).
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend
>