Laatst bezocht:07-07-2012Algemeen    Route   Foto's   Gastenboek   Friesland   Nederland  
                 

Naaktstrandje Groene Ster (2)
Het tijdelijk strandje, tegenover oude naaktstrand.

Kijk hier, voor het tijdelijke strandje: Het oude naaktstrand (1).

tijdelijk naaktstrand, geen officieel aangewezen terrein. oppervlakte 0,1  hectare
 
parkeren op 280 meter
bushalte op 12 min fietsen mee nemen tot op het naaktstrandje
 
waterkwaliteit, meetpunt Lytse Wielen.
aflopende bodem zwemwater strandpaviljoen op 400 meter afvalbak
honden toegestaan, losloop gebied.    


Algemeen  
In verband met de herinrichting van de Groene Ster is het officiŽle naaktstrand vanaf 1 september 2012 tot half april 2013 gesloten.
Het strandje gaat volledig op de schop; zowel de stranden als de ligweiden worden compleet opnieuw aangelegd. Half april (2013) wordt het gras gezaaid, maar het zal wel geruime tijd duren voordat er weer een mooie grasmat ligt. Het voorjaar en ook een deel van de zomer zal het strandje niet geschikt en aantrekkelijk zijn om te recreŽren.

Zoals ook in de structuurvisie valt te lezen zijn veel naturisten aangewezen op het huidige strandje: "Op de Kleine Wielen is een van de weinige naaktstranden in de nabije omgeving". Het is daarom jammer dat de gemeente Leeuwarden niet is in gegaan op het verzoek van strandje.nl om het oude naaktstrand tijdelijk aan te wijzen als  naturistenterrein. Vooral met de tegenvallende zomers van de afgelopen paar jaar, is het juist in het voor- en najaar vaak prachtig strandweer.

Als alternatief op de locatie van het oude naaktstrand, is ook het strand hier tegenover bijzonder geschikt is voor naaktrecreatie:
 
opsommingsteken Het terrein ligt op het rustige deel van de Groene Ster en is in tegenstelling tot de officiŽle locatie niet van de openbare weg zichtbaar. Het gebied wordt ook niet doorkruist door een druk wandelpad. Het terrein is goed afgeschermd door de bosjes. Het terrein ligt dichterbij de toiletvoorziening.
opsommingsteken Het ontbreken van "naaktstrand" borden is jammer, maar bij het officiŽle naaktstrand is (was) ook geen duidelijke bebording geplaatst.
opsommingsteken Om te voorkomen dat de naaktrecreatie zich over de hele Groene Ster verspreidt, is het beter dat naaktrecreatie zich concentreert op ťťn of twee (geschikte) locaties.
Ook het oude naaktstrand is bijzonder geschikt voor naaktrecreatie.
opsommingsteken Een nadeel is dat het strandje erg klein is.


Het naaktstrandje heeft een kleine ligweide en geen zandstrand. Er zijn geen vrijstaande bomen die schaduw kunnen geven. Op het terrein zijn geen voorzieningen. Op circa 500 meter afstand is een kiosk (zomers dagelijks geopend!). Ook staat hier een toiletgebouwtje.

Het zwemwater is op twee plaatsen bereikbaar. Er is geen afgezet zwemgedeelte. .
Het doorzicht van het zwemwater is beperkt door de veenachtige ondergrond.


Het naaktstrandje heeft een eigen website met veel actuele informatie, die dagelijks vanaf het strandje wordt vernieuwd.

Weer
 

Handige links
Strandje.nl
Groene Ster Leeuwarden
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend