Laatst bezocht: 30-07-2019
Algemeen    Route   Foto's   Gastenboek   Friesland   Nederland  
 

Naaktstrandje Groene Ster
Foto's

Voor foto's van het strandje voor de herinrichting kijk hier.


foto: ruimtelijkeplannen.nl

De actuele luchtfoto van het nieuwe strandje.Het recreatiegebied Groene Ster.Gratis parkeren op P4.Over de nieuwe brug, naar rechts.De nieuwe (kortste) dam aan de oostzijde. Achter de aardenwal ligt het strandje.Zicht op het strandje vanaf de uitkijkheuvel.Bijna op het strandje.Bijna het hele strandje in ťťn beeld.Met mooi weer komt de ijscoman regelmatig langs.Het naaktstrandje aan de westzijde.Ook zijn er schaduwrijke plekken. Deze bomen zijn afkomstig van het oude strandje.Het naaktstrandje met aan het water een zandstrandje.Het naaktstrandje.Het zandstrandje aan het water.

Vroeger stond het water in directe verbinding met de officiŽle zwemwaterlocatie "Lytse Wielen". Door de aanleg van een speciaal zwemwatercompartiment is  het nu afgescheiden, waardoor er minder zicht is op de waterkwaliteit.In het najaar van 2018, zijn de laatste bosschages weggehaald. Enkele vrijstaande bomen zijn overgebleven, die op warme dagen de nodige schaduw geven.De westelijke ligweide.De voorste ligweide.Het strandgedeelte aan de westkant (kant van Leeuwarden) is na de verlenging van de aardenwal (2018) iets minder in het zicht van het fietspad komen te liggenHet naaktstrandje is aangegeven met bilblÍds (betonnen poefje). In 2018 is de aardenwal iets verlengd en zijn een drietal bomen aangeplant om zo de inkijk vanaf het fietspad te verminderen.

In het voorjaar is de achterzijde van de aardenwal prachtig begroeid met koolzaad en fluitenkruid.Aan de westkant ligt de nieuwe dam. Dit is de hoofdroute voor de Leeuwarders naar het strandje. Aan deze zijde kant ook (beperkt) worden geparkeerd in de berm.

 

Parkeren aan de weg. Tijdens festivals geldt hier mogelijk een parkeerverbod.Over de nieuwe dam naar het naaktstrandje.Tijdens het Psy-Fi festival (half augustus tot begin september) is vrijwel de hele Groene Ster afgesloten. Het naaktstrandje is wel open en alleen van de westkant toegankelijk.
Vroeger (zie foto) stond de afzetting op het naaktstrandje, maar tegenwoordig worden de hekken alleen aan de oostzijde van het naaktstrandje geplaatst.Op Nieuwjaarsdag om 14:00u vindt hier de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats, met een Nieuwjaarsduik. In 2016 deden maar liefst 14 duikers mee aan de duik.De kiosk en toilet voorziening, op ongeveer 700 meter vanaf het naaktstrandje.
 

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend