Laatst bezocht: 30-07-2020

Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek   Friesland   Nederland

Naaktstrandje (Gedoogd!)
Meertje van Laagduurswoude


gedoog naaktstrand lengte 300 meter parkeren op 130 meter
bushalte op 30 min de officiële zwemplaats is per 2010 opgeheven aflopende bodem zwemwater
honden aangelijnd toegestaan    


Algemeen
Ongeveer 5 km ten westen van Oosterwolde ligt het meertje van Laagduurswoude. In 1971 en 1972 is het meer gegraven voor het ophogen van landbouw percelen in de buurt. Het meertje, eigendom van Staatsbosbeheer, ligt in een bos van circa 25 hectare.
De noordoostzijde van het meertje wordt door textielrecreanten gebruikt.

Aan de zuidelijke zijde wordt al ongeveer 30 jaar naakt gerecreëerd. 
Enkele jaren geleden werd door de politie hier tegen opgetreden. De huidige stand is dat naaktrecreatie hier weer wordt gedoogd. Het gebied is niet ingericht voor strandrecreatie. Langs het meertje loopt een pad, waaraan op een aantal kleine plekken aan het water kan worden gerecreëerd. Door de vaste bezoekers worden deze plekken onderhouden. Ook het pad aan de zuid en westzijde wordt als ligweide gebruikt.
Op het naaktstrandje zijn geen voorzieningen aanwezig.

Het zwemwater is op een aantal open plaatsen bereikbaar. Het zwemwater is zeer helder, aan de oever zijn wel enkele plantenresten aanwezig. De bodem loop snel af waar door het water niet geschikt is voor ongeoefende zwemmers. Een afgebakend gedeelte ontbreekt. Vroeger was hier aan de plas een officiële zwemplaats, maar deze is in 2010 opgeheven, zodat de waterkwaliteit hier niet langer wordt gecontroleerd.


Meer over dit naaktstrand
Blootkompas

Weer
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend