Laatst bezocht: 14-09-2021

 Algemeen   Route   Foto's   Gastenboek  Ameland   Friesland   Nederland  
English   Deutsch   France  


Naaktstrand Ameland West
Foto's
De kleine parkeerplaats bij strandopgang Badstrand Ballum.Strandopgang Badstrand Ballum.Strandpaviljoen Ballum.Strandbewaking Badstrand Ballum.

Het strand aan de westzijde van de opgang.Bij paal 7 begint het naaktstrand gedeelte. Hoewel het naaktstrand gedeelte grenst aan een officiŽle zwemplaats, nodigt het zwemwater hier niet uit om hier te gaan zwemmen.

Er is veel alg en begroeiing aanwezig.Tot ongeveer de standopgang Finnegatpad, is het strand erg groen. Dit is een vogelbroedgebied dat niet toegankelijk is. (De zee ligt aan de rechterzijde).Het naaktstrand is ook te bereiken via het Finnegatpad (paal 5,5). Hierna is het strand niet meer begroeid.

Het Finnegatpad vanaf de zijde van het fietspad.

Het brede strand na paal 5,5. Een prachtige locatie voor naaktrecreatie.Het natuurgebied achter de duinen, met een duinmeertje met vogelkijkhut.Het naaktstrand bij paal 4, met het uitzicht op de vuurtoren van Ameland.Aan de horizon de zee (strandbreedte hier ongeveer 700 meter)Vanaf het fietspad via het Herderpad, circa 1 km wandelen, naar het strand.Aan het pad staat de radarpost RITA, die deel uitmaakt van de in de Tweede Wereldoorlog aangelegd Atlantikwall.Het pad door het schitterende duingebied.Het laatste stukje langs het broedgebied.Bijna op het strand.

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend